LCHF bröd


Imorse vaknade vi upp till att solen lyste in genom fönstret och jag hade världens energi! Direkt vi klivit upp ställde jag mig och bakade två sorters bröd. Sesambröd och tekakor. Allt efter LCHF recept. Hade så mycket ingredienser kvar sedan julen som inte hunnit gå ut ännu, så jag tänkte att det var bäst att passa på. Enkelt att göra och det blev så himla gott! ♥

Sesambröd

Ingredienser:

1 msk fiberhusk
2 dl sesamfrön
1 tsk bakpulver
2 dl riven ost
3 ägg


Blanda alla torra ingredienser och osten. Tillsätt äggen och rör ihop till en jämn massa. Häll massan på en bakpappersklädd plåt. Bred ut massan tunt  med en slickepott eller använd en bit plastfolie och brödkavel.

Grädda i 225 grader i 8 min. Låt svalna och skär i lämpliga bitar. Torka i ugn på 75 grader om du vill ha hårt bröd.


Jag använde även solroskärnor och lite linfrön i brödet.

Tekakor (kan även användas som hamburgerbröd)

Ingredienser:
2 ägg
1 dl mandelmjöl
1 1/2 dl riven ost
1 tsk bakpulver

Blanda ihop allt och klicka sedan ut på plåt.
Grädda 10 minuter i 225 grader.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:



RSS 2.0