Trettionde Juni

 
Idag trotsade jag regnet och tog med vårat lilla hjärta på en lång promenad. Det var riktigt härligt att få komma ut och röra på sig. Det blev en timmes motion i rask takt, super skönt. Äntligen kan jag gå som förut, nu jäsiken ska det brännas fläsk! ;) Nä jag har absolut ingen brådska med att gå ned i vikt, men det är härligt att se resultat! Det har bara gått två veckor sedan förlossningen och jag har förlorat mycket vätska och blivit mindre. Mot slutet av graviditeten var jag så stor att jag knappt orkade resa mig upp, så det känns bra att jag börjar gå ner i vikt igen så jag orkar med något.

Ikväll har vi bjudit hit Marcus och Malin på middag och när vi ätit så ska vi alla fara till Sidberg och hälsa på mina fina farföräldrar. Jag har varit lite försiktig med att träffa folk sedan Elvin föddes. Dels för att jag har haft så ont men även för att jag ville komma igång med amningen och lära känna honom. Jag har så fina människor i min närhet som har accepterat det och tagit lite avstånd, men nu börjar allting kännas helt underbart så nu är jag redo för att ta hit människor och fara bort någonstans. Jag tror den här 'ensam tiden' efter man kommit hem med en ny familjemedlem är jätteviktig. Att få landa i sin nya roll och lära känna sitt mirakel. Ett tips till er som inte ännu fått barn! Det är så mycket känslor som kommer fram när man fått komma hem och slappna av, så att vara tillsammans som familj och ta det i sin takt har varit guld värt.
 
Nu sitter jag och kollar på världens finaste Elvin som ligger här bredvid mig i soffan och sover så gott. Han ger ifrån sig små, söta ljud lite då och då. Han är så go och han ser ut att må så bra. Det känns underbart i mamma hjärtat
 
Hoppas ni mår bra och att ni får en helt fantastisk lördagkväll! Kram på er

Tjugosjunde Juni

 Dagarna bara flyger förbi. Tiden går alldeles för snabbt. Känns som att vi bara hinner vakna så är det dags för sängen igen. Vi tar vara på varenda sekund med våran lilla skatt. Kan ligga och kolla på honom i flera timmar utan att ledsna, han är ju så fin och luktar så fruktansvärt gott. Och alla hans små ljud som bara han gör. Blir så lycklig inombords när jag ser att han mår bra. Och jag smälter när han kollar på mig med sina små, fina ögon. Världens finaste lillkille! ♥ Imorgonbitti är det exakt två veckor sedan vi fick träffa Elvin för första gången. Den lyckligaste dagen i våra liv - utan tvekan. En ny start, en början på en helt fantastisk resa. Det är en stor omställning, men när allting lagt sig kan man inte känna annat än kärlek. Stark kärlek. Jag älskar mitt lilla hjärta och mitt stora hjärta mest av allt. Mina favorit pojkar som jag skulle göra vad som helst för.
 
Vi var på BVC igår för vägning och mätning. Under dom första dygnen så gick Elvin ned i vikt men nu väger han likadant som när han föddes, 4190 gram. Och så hade han blivit 2,5 centimeter längre. Känns riktigt härligt att han går upp i vikt, ett bevis på att han får i sig bra med mat och mår bra! :)
 
Nu ska jag ta mig en varm dusch och sedan passa på att få några timmars sömn medan lillprinsen sover. Imorgon ska vi ta oss en lång promenad direkt vi vaknar, känns så fruktansvärt härligt att jag inte har ont längre så jag orkar röra på mig. Har saknat att gå långa sträckor i rask takt, verkligen. Sakta men säkert går jag mot mina nya mål!
 
 
 

Instagram

Det blir ganska glest mellan uppdateringarna här på bloggen just nu, så därför tycker jag att ni kan följa mig via instagram (froookensara) istället för där lägger jag upp minst en bild varenda dag :)
 
 

Finast i hela världen

Jag bubblar av lycka. Sitter och tänker tillbaka på graviditeten och förlossningen, vilken resa vi fått vara med om. En helt fantastisk resa. Att jag tillsammans med min stora kärlek skapat det här lilla livet, finaste Elvin, är så magiskt. En liten del av honom, en liten del av mig, våran guldklimp. Innan jag blev gravid så fantiserade jag ofta om hur det skulle vara att bilda familj, jag visste att det var stort men att det skulle vara såhär stort trodde jag aldrig. Vilken kärlek man känner! Från första stund. Direkt Elvin kom upp på mitt bröst så var det som att allting runt omkring stannade av. Äntligen fick vi träffa vårat mirakel, jag kan inte beskriva känslan med ord. Men det är det mest magiska man kan vara med om.
 
Jag kan inte sluta titta på våran fina gosse. Han är så söt och luktar så gott. Oj vad jag älskar honom!!
 
 

Tjugofemte Juni

Hej finisar ♥ 
 
Nu känns det verkligen att sommaren har kommit, solen har visat sig i flera dagar och det har varit riktigt varmt. Så härligt! Satt ute och solade hela dagen på midsommar och jag fick rejält med färg bara under dom timmarna, det är ganska skönt att jag har så lätt för att bli brun. Man känner sig så mycket fräschare med lite färg på kroppen, förhoppningsvis fortsätter detta härliga väder så man kan vara ute mycket och verkligen njuta av sommaren.
 
Har fått en förfrågan om det kommer upp någon förlossningsberättelse här på bloggen och jag kommer absolut skriva en när jag får tid och har orken till det. Känns som man vill smälta hela händelsen lite så man verkligen minns allt och kan beskriva allt så bra som möjligt :)
 
Jag har även fått en kommentar av anonym som undrade hur det är med oss. Vi mår jättebra! Njuter av varenda sekund med Elvin och jag har aldrig känt mig lyckligare. Han är en väldigt snäll bebis som har börjat sova mer om nätterna och det känns riktigt bra. Min fina lilla familj ♥ 
 
Nu börjar våran fina Elvin vakna till liv så han ska få sig lite mat. Hoppas ni mår bra! Kram på er
 

Livet har fått en helt ny mening

Hej på er alla fina ♥  
 
Våran älskade lilla gosse är redan en vecka, tiden går så otroligt snabbt och vi njuter av varenda sekund med honom. Jag kan sitta och titta på honom i flera timmar, pussa på honom och det bubblar av lycka inom mig när jag tänker på att han är våran. Att vi har skapat honom. Jag och min stora kärlek. Det är först nu som jag verkligen insett att jag är Mamma, att vi två har blivit tre, en egen liten familj. Finns inga ord som kan beskriva hur mycket jag älskar mitt lilla hjärta och mitt stora hjärta - finaste pojkarna i hela världen!
 
Jag är så tacksam för att Peder finns. För att han är den fantastiska människan som han är, för att han är en så fin Pappa till Elvin. Utan honom vet jag inte hur jag hade klarat allt detta, graviditeten och förlossningen. Han har varit sånt enormt stöd och jag har hela tiden känt mig så otroligt trygg med honom vid min sida. Vår kärlek har växt sig ännu starkare efter allt detta, det vi har är så starkt. Jag älskar dig!!
 

Det här kallar jag lycka

Lillprinsen våran ligger och vilar, lika så min andra hälft så jag passar på att skriva ett inlägg. Elvin har lite omvänd dygnsrytm så han skriker ganska mycket på nätterna och är vaken, medans han är världens lugnaste och sover heldagarna. Min fina har varit vaken större delen av natten med honom så jag har fått sova, har endast gett honom mat när det varit dags för det. Måste bara säga det, vilket himla bra team vi är! Och nu känns det att man kan slappna av och ju fler dygn som går, desto tryggare blir  man i sin roll som förälder. Så härligt.
 
Det är svårt att förstå att jag verkligen är Mamma nu. Mamma till den finaste i hela världen. Det är så fruktansvärt fantastiskt, men så overkligt. I fyrtio veckor har våran fina skatt legat inne i min mage, jag kände sån kärlek redan under graviditeten och nu har den växt sig ännu större. Jag bubblar av lycka när jag kollar, luktar och pussar på honom. Han är så fin, gosig, helt underbar.
 
Jag är verkligen rikast i världen som har två helt underbara pojkar i mitt liv. Vi tre, min alldeles egna lilla familj. En del av mig, en del av Peder, världens underbaraste Elvin. Jag älskar mina pojkar - så fruktansvärt mycket!

 
Du är så fruktansvärt älskad, våran fina lilla skatt ♥

Meningen med livet

På torsdagen den 14 Juni klockan 06:41 kom våran efterlängtade son (Elvin) till världen, hela fem dagar före beräknat datum. Han vägde 4190gram och va 51cm lång.

Förlossningen gick jätte bra och jag är så tacksam för det stöd jag fick på bb och av min fina Peder.
Jag kommer skriva mer den senare när vi landat lite här hemma. Ville bara kika in och berätta nyheten för er.

Nu ska jag forsätta mysa med min älskade familj, hoppas ni har det bra! Kram på er ♥





Fint till de små ♥

Alla plaggen kommer från Lindex

 
 

Vecka 40 (39+0)

Bebis

Fostervatten byts ut var tredje timma och produceras på nytt ända tills barnet är fött. Om det däremot finns mekonium i vattnet kan det vara en signal om att barnet är stressat eller inte mår bra och då får man stanna kvar för att kunna övervaka barnet.

Barnet är redo att möta omvärlden, 92 procent av alla barn föds mellan vecka 38-42. De flesta barn föds på natten. Barnet kan väga allt mellan 2,5 och 4,5 kilo och vara 46-55 centimeter långt. Nu är det trångt därinne.

Du

Förlossningstidpunkten är nådd och värkarna kan nu förväntas att börja.

 Det är vanligt att man som förstagångsföderska går över 40 veckor, man anses inte vara överburen förrän efter vecka 42. Skulle det dröja längre övervakas fostret noga och man blir ofta igångsatt. Förstagångsföderskor föder i genomsnitt 4 dagar efter datum för beräknad förlossning. Exakt vad som gör att förlossningen startar vet man inte. Det är troligen barnet som sätter i gång den. Många funderar över om det är möjligt att sätta i gång förlossningen själv genom att springa i trappor eller äta speciell mat. Det finns dock inget sätt att själv tvinga i gång förlossningen, utan barnet kommer när det är klart. Förlossningen sätts bara i gång på sjukhuset om det finns någon medicinsk anledning, till exempel att du har högt blodtryck. Trycket från barnets huvud mot livmoderhalsen kan påskynda förlossningsstarten. Trycket gör att det utsöndras oxytocin, ett hormon som signalerar till livmodern att den ska dra ihop sig. När livmodern drar ihop sig allt oftare och starkare, trycks barnets huvud ännu mer ner mot livmoderhalsen. Den ger efter så småningom och börjar öppna sig.

Det kan hända att trycket blir så stort att fosterhinnan riskerar att spricka, vilket gör att fostervatten börjar rinna ut. Kontakta då alltid förlossningsavdelningen för vidare information och omhändertagande. Om man mår bra och inte fått värkar än kan man få åka hem igen.

Egna tankar

Förvärkarna fortsätter och jag har fortfarande lika ont. Jag sover så mycket nu, kliver i princip bara upp om jag måste gå på toaletten eller om jag måste äta mat. Jag kan sova dygnet runt. Aldrig har sängen varit så härlig som nu!

Jag har kommit in i en period där det ena sekunden kryper fram någon slags panik inom mig och i nästa sekund känns allt så himla bra och jag är supertaggad inför förlossningen. Jag ser framemot att få möta vårat lilla pyre nu, men ibland blir jag så rädd att jag inte vet var jag ska ta vägen. Vet inte riktigt vad jag egentligen är rädd för, det bara sprudlar av känslor inom mig. Ena stunden jättelycklig, andra stunden jättedeppad. Antar att det är ganska vanligt att känna såhär nu mot slutet.

Jag har ställt in mig på att gå över tiden och jag måste erkänna att det börjar bli lite jobbigt när så många ringer och frågar om vi åkt in på BB ännu. Minns när jag läste sånt på andras bloggar, att dom blev less på alla som ringde och undrade och jag tänkte pyttsan, vad gör det egentligen? Men när man sitter här höggravid, less på att vara stor och tjock, längtar efter lilla pyret så fruktansvärt mycket, så känner jag ju hur jobbigt det faktiskt är. Man blir lite stressad och framförallt besviken när det inte händer något. Men tids nog, bebis kommer ut när hn är redo att möta oss.

Men såklart är jag/vi oerhört tacksamma över att så många bryr sig och längtar efter vårat mirakel. Nu är längtan verkligen enorm och vi går ungefär bara runt här hemma och väntar på att något ska ske. Allting är klart, det enda som fattas är lilla bebisen och förhoppningsvis är det inte SÅ länge kvar tills hn vill titta ut.

Längtar efter värme

Just nu är min fina storebror i Turkiet, dricker goda drinkar och badar i havet. Jag vill också! Mamma åker till Alanya på onsdag, har aldrig varit med om att så många jag känner åker utomlands på en och samma gång. Jag blir så himla avundsjuk för jag vill också till värmen. Satt och kollade igenom alla våra bilder på Alanya tidigare idag och jag vill göra om den resan. Samma ställe, samma folk, samma tidpunkt. Allt var så perfekt och jag var så himla glad!

Att bara åka bort en vecka, njuta av värmen, slappna av och koppla bort verkligheten för en stund är guld värt. Jag minns hur fruktansvärt utvilad jag var när vi kom hem från utlandet sist, jag samlade krafter för att jobba hela den sommaren och jag lyckades, utan problem.

När min fina Peder kom hem från jobbet tidigare idag så berättade jag för honom hur mycket jag skulle vilja göra om den resan och vi började prata om att det vore riktigt roligt att fara utomlands nästa sommar. Så vi ska fundera på det, kolla på resor, spara pengar och förhoppningsvis tar vi oss iväg i Juni/Juli nästa år. Så kul!!  

     
(Klicka på bilderna för att se dom i större format)

Åtta dagar kvar till BF ♥

Det känns verkligen som att det var igår vi fick reda på att vi nu i Juni skulle bli tre  Tiden har gått så snabbt, min graviditet har verkligen flygit förbi även om jag haft mycket värk och haft det ganska jobbigt till och från. Nu är det endast åtta dagar till pyret är beräknad och vill h*n inte komma ut före det så kommer vi vara en liten familj inom två veckor, från och med då. Så fantastiskt. Det bara pirrar i magen när jag tänker på det. Snart har vi vårat lilla mirakel hos oss, snart får vi ligga i flera timmar och bara kolla på det finaste vi har. Åh vad jag längtar!

Att bilda familj är verkligen det största som finns, jag är så himla lycklig!


Elfte Juni

Hej finisar!  Har ni haft en bra helg?

Jag har haft det superbra trots det tråkiga vädret. Vi hade planer på att fara på djurparken igår (våran mysiga familjetradition) men det regnade hela dagen så vi fick skjuta upp det. Men i lördags hade vi kalas här hemma för min fina, vi hade massor med besök hela dagen och bjöd på gott fika. Det blev en riktigt lyckad dag och födelsedagsbarnet var nöjd när vi kröp isäng på lördagkväll, huvudsaken det!

Då var det måndag igen och nu på morgonen har jag hunnit med ett besök hos tandläkaren. Har nämligen haft tandställning i många år och när man tar bort den så får man en 'tråd' bakom tänderna som ska göra så att dom inte glider isär. Men jag lyckas alltid bita sönder limmet så den lossnar och nu har jag fått en liten glugg mellan mina framtänder, så dom limmade tillbaka den och 'tryckte' ihop mina tänder så nu spänner det som tusan. Förhoppningsvis går tänderna ihop och förhoppningsvis så sitter tråden denna gång, bara att hålla tummarna och hoppas så jag slipper fara dit igen.

Nu sitter jag och äter lite lunch, ska strax göra mig klar och fara en sväng till min kusin Sofia. Ska bli riktigt trevligt att ses och äntligen ska jag få se deras hus! :) Förr så bodde dom här där vi bor, så vi umgicks väldigt mycket och jag minns så väl att Sofia sa att när dom väntar deras andra barn så kommer vi vänta vårat första. Så vi skulle vara gravida samtidigt. Och så blev det! :) Så kul. Dom ska ha i början av Augusti och vi har BF om en vecka, snacka om planering ;)

Hoppas ni får en underbar start på veckan, kram på er!

Nionde Juni

Idag fyller mina favorit grabbar 23 år! Finaste Peder och underbaraste Marcus. Jag älskar er oändligt mycket

Det finns verkligen inga människor som är så fina som dom här två, så snälla och omtänksamma. Mina absolut bästa vänner. När jag känner mig som mest nere så är det dom här två som får mig på bättre tankar. Jag har blivit en så mycket starkare människa bara genom att ha er i mitt liv. Tack för att ni finns. Tack för att ni är så fantastiska.

Älskade storebror och älskade pojkvän - bara mina knäppgökar! ;)

Underbara fredag

Idag tog min fina svägerska Margaretha studenten så vi har firat henne hela dagen, hon var så himla fin
 Solen kom fram när studenterna gick ut från skolan och lyser fortfarande, så underbart att dom fick så bra väder på deras dag. Träffade massor med människor som jag inte sett på ett tag, bland annat finaste Frida och en lärare jag hade på gymnasiet. Det var trevligt. Det var även väldigt kul att så många kom fram och ville känna på magen och önskade oss lycka till. Sånt värmer i hjärtat! :)

Jag och Mamma åt mjukglass på Indo Café när lastbilarna kört färdigt runt stan, var himla gott med glass i värmen men när vi satt där fick jag så fruktansvärt ont så vi fick skynda oss hem. Jag började kallsvettas och det kändes ungefär som att bebis var påväg ut. Jag trodde att förlossningen skulle starta, på riktigt, men när jag kom hem stupade jag i säng och där somnade jag. Vaknade av att min fina låg och strök på mig, så härligt att värken var lindrigare när jag vaknade. Aldrig haft så ont.

 Det blir en lugn och mysig fredagskväll för våran del. Vi ska strax krypa ned under filten och se några avsnitt av Ghost Whisperer, en av dom bästa serierna som finns! Imorgon fyller min Peder 23 år så då blir det tårta och besök av massa fina människor, ska kliva upp lite tidigare och ge honom frukost på säng. Det förtjänar han, världens bästa pojkvän!


Min Peder och finaste Maggan!

Fina minnen ♥

 Bara för att det är skolavslutningsdag idag så bjuder jag på massor med bilder från min studentvecka/student.
Tänk om man fick uppleva den fantastiska dagen igen!


 
  
                                     

Åttonde Juni

Godmorgon finisar

Jag startar den här dagen med en stor kopp te och fullkornsskorpor, så gott! Har sovit som en kratta inatt men kunde ändå inte sova ut, som vanligt. Vaknade inatt av onda sammandragningar, var så nära på att väcka upp min fina men försökte somna om och tillslut så lyckades jag. Även om den här värken är fruktansvärd så känns det bra att jag iallafall känner något, ett bevis på att bebis förbereder sig på att komma ut och möta oss. Underbart!

Idag är det en stor dag, min fina svägerska tar studenten! Så senare idag ska vi upp på Tannbergsskolan, gratta henne och se alla studenter åka lastbil runt stan. Förhoppningsvis blir det varmt och soligt idag så dom får bra väder och så är det ju så mysigt att ta en glass i solen. Hoppas kan man alltid!

Det känns så overkligt att det är två år sedan jag tog studenten idag. Det var verkligen en fin och minnesvärd dag/kväll, blir så glad av att tänka tillbaka på den. Underbart väder hade vi också, nästan lite för varmt, men så härligt när solen skiner på en en sån speciell dag. Tiden går ju så himla snabbt, jag tyckte ju att det var nyss jag stod där med min fina OP klass och skrek mig hes på lastbilsflaket. Och se så mycket vi alla har förändrats under åren och hur mycket vi utvecklats. Helt fantastiskt. Saknar er, hela högen

Nu ska jag lägga mig och vila en stund i sängen och sedan göra mig klar för dagens bestyr. Hoppas ni får en fin fredag, kram på er!

 

I love... ♥

Fy vad jobbigt det är när man inte kan göra något utan att få ont. Jag kan inte ligga för länge, inte sitta för länge, inte gå för länge utan att det känns som att jag ska gå av på mitten. Än hur underbart det är att vara gravid så börjar jag vara riktigt less nu, denna smärta är outhärdlig. Nu vill jag att våran lilla knodd ska komma ut, längtar så!

Efter två timmar i frisörstolen är mitt hår både klippt och färgat, blev jättenöjd! Man känner sig alltid så fräsch när man går ut från frisören, jag älskar verkligen att fara dit och bli fin i håret. Men efter dessa två timmar så har jag väldigt ont också och ett tag trodde jag att jag skulle gå under när jag satt där. Det gjorde så fruktansvärt ont, onda förvärkar. Blev alldeles kallsvettig och det kändes som att jag skulle svimma, men som tur var blev det bättre efter en stund.

När jag var färdig på Hårbolaget så gick jag en sväng på stan, unnade mig tre nya nagellack i somriga färger och två stycken body lotions från märket I love... ♥ Jag valde Mango & Papaya och Strawberries & Milkshake, dom luktar så gott! Har länge spanat in dom och velat ha hela serien och nu har jag äntligen köpt mina två första lotions, lär absolut inte bli dom sista ;)

Ikväll är det storstädning som gäller här hemma. Jag älskar att städa och hålla rent, men nu när jag knappt tar mig framåt så vill jag nästan kräkas av bara tanken på att städa. Det är en himla tur att min Peder är världens finaste och gör det mesta här hemma när jag har såhär ont. Jag hinner knappt be honom så har han varit där och fixat. Han är guld värd min fina!

 

Sjunde Juni

Hej på er alla fina

Jag kunde inte somna om när min fina åkte iväg på jobbet klockan sju, så jag klev upp och åt en brakfrukost. Supergott. Det är så typiskt att inte kunna somna om när man behöver sömnen, somnar kring två om nätterna och ändå kan jag inte sova ut. Märkligt.

Dagens plan är att åka in på Hårbolaget vid lunch och bli fin i håret igen. Idag står det både klippning och färgning på schemat, äntligen! Har längtat så efter att få göra något åt min riskvast, just nu går det inte ens att platta och luggen har blivit så lång. Jag skulle tro att jag kommer fortsätta i samma hårfärg som tidigare, mörkt med röda slingor. Älskar den kombinationen! :)

Åh, nu fick jag sådär ont igen! Jisses amalia. Måste lägga mig ned och vila en timme så jag orkar sitta i frisörstolen.

Hoppas ni får en fin torsdag. Kram på er!

När tror ni bebis kommer? Fortsätt gärna gissa! ♥

Kön, datum, vikt och längd. Vårat BF datum är den 19 Juni ♥

Jag -
Flicka, 25/6, 3600 gram och 52 cm lång
Peder (blivande pappan) - Pojke, 21/6, 3690 gram och 51 cm lång
Elin www.elinstenbergn.wordpress.com - Flicka, 22/6, 3500 gram och 50 cm lång
Josefine - Flicka, 16/6, 3450 gram och 51 cm lång
Emma - Pojke, 20/6, 3500 gram och 51 cm lång
Jessica www.jessicaelisa.blogg.se - Pojke, 23/6, 3650 gram och 54 cm lång
Mamma (blivande mormor) - Flicka, 21/6, 3650 gram och 50 cm lång
Elin www.granbarret.blogg.se - Flicka, 13/6, 3400 gram och 50 cm lång
Sandra www.frusandrasjoberg.blogg.se - Flicka, 24/6, 3455 gram och 51 cm lång
Malin - Flicka, 17/6, 3350 gram och 49 cm lång
Frida Önnhall - Flicka, 18/6, 3450 gram och 51 cm lång
Renata www.renatas.blogg.se - Flicka, 26/6, 3280 gram och 49 cm lång
Gabriella www.gabriellaonnelind.blogg.se - Flicka, 30/6, 3455 gram och 50 cm lång
Matilda www.mwillbo.blogg.se - Flicka, 22/6, 3450 gram och 52 cm lång
Mikaela www.mikaelasofias.devote.se - Pojke, 15/6, 3190 gram och 50 cm lång
Frida www.friiiiiiida.blogg.se - Flicka, 18/6, 3420 gram och 49 cm lång
Eleonore www.fikamed.wordpress.com - Flicka, 22/6, 3600 gram och 51 cm lång
Lisa www.minellii.shapemeup.se - Pojke, 23/6, 3250 gram och 49 cm lång
Jennie www.jnee.blogg.se - Flicka, 10/6, 3590 gram och 50 cm lång
Linda www.mrslindaolsson.blogg.se - Flicka, 22/6, 3600 gram och 50 cm lång
Marcus - Pojke, 14/6, 3700 gram och 47 cm lång
Farmor (gammelfarmor) - Flicka, 18/6, 3900 gram och 49 cm lång
Farfar (gammelfarfar) - Pojke, 24/6, 3800 gram och 49 cm lång
Sanna www.sannaerikakarlsson.blogspot.se - Flicka, 28/6, 3 265 gram och 49 cm lång
Linnéa - Flicka, 16/6, 3696 gram och 51 cm lång
Micaela www.micaelablom.blogg.se - Flicka, 21/6

När tankarna blir för många

Jag är specialist på att tänka för mycket. På allt och ingenting, helst på en och samma gång. Hur livet var då, hur livet är nu, hur livet kommer bli sen. Vem som gör vad idag, vem som gjorde så, vem som gjorde si. Jag tänker på människor som sårat och satt djupa spår i hela mig. På sånt som gjort mig svagare, på sånt som gjort mig starkare.

Jag är så glad över att man själv väljer vilka människor man ska ha i sitt liv och vilka man ska ta avstånd ifrån. Jag stänger av falska och oärliga människor, människor som inte förtjänar min vänskap och kärlek. Jag är helt klart en sån människa som ger alla en chans och försöker vara vän med alla, men så inser man att det går inte att vara för snäll hela tiden. Även om jag skulle kunna vara det. Kan inte räkna på mina fingrar hur många gånger jag hållit kontakten med fel människor och varit vän med människor som inte förtjänar min vänskap. Såna människor som faktiskt varit riktigt dumma mot mig. Som tur är, så har jag så fina vänner och sån underbar familj som hjälper mig på vägen. Som hindrar mig från att bli sårad. Guld värt.

Jag kan bara inte förstå hur människor kan vara så oärliga. Hur man kan vilja såra. Jag har lärt mig på senare dagar att ta avstånd från såna människor och det har gjort mig så mycket starkare. Egentligen har jag alla dessa falska människor att tacka - för att jag är den starka människan som jag är idag. Jag klarar mig så fruktansvärt bra utan er.

Ett stort tack till alla mina fina vänner som gör allting värt. Jag är sämst på att höra av mig men ni vet att jag älskar er, oändligt mycket

Sjätte Juni

Grattis Sverige på nationaldagen! Har ni firat den på något speciellt sätt?

Min fina har varit ledig så vi har haft en heldag tillsammans, så mysigt. Vi har åkt fram och tillbaka till Tjäl, lämnat resesängen till bebis, fixat med svärmor's ved och fikat gott hos min fina's underbara farmor. 

Har haft så fruktansvärt onda förvärkar idag, höll på att gå åt i bilen påväg hem. Jag har hög smärttröskel men jag grät nästan av smärtan, fy. Nu känns det lite bättre efter ett varmt bad, men har fortfarande värk så vi ska lägga oss i sängen alldeles snart och slå på en film att somna till.

Imorgon ska jag kliva upp lite tidigare och försöka ta mig ut på en promenad, om jag nu inte har jätteont när jag vaknar. Kring lunch ska jag vara på Hårbolaget för klippning och färgning av mitt hår, äntligen! Ser ut som en riskvast just nu, så det ska bli himla härligt att få det fixat.

Hoppas ni haft en underbar dag! Kram på er

Skillnad på tio veckor

Älskade mysmage

Vecka 39 (38+0)

Bebis

Vid den här tiden brukar de vara lite lugnare i magen. Det är inte bara trångt, barnet sover mer då det tar på krafterna att växa och utvecklas. Dessutom samlar barnet energi inför kommande födsel. Sover du oroligt och vaknar ofta? Vila under dagen. Tänk tanken att det är en förberedelse för kommande amningsperiod där du kommer nattamma flera gånger den första tiden. Du träffar din barnmorska varje vecka. Hon kontrollerar noga barnets läge och hur det sjunker ner i bäckenet.

Du

Din kropp är snart redo att föda, livmoderhalsen mjukas upp och du vet vid det här laget hur förlossningen kan starta. Många kvinnor upplever att de inte riktigt känner igen sig under de här sista veckorna. Det är helt normalt om du känner dig labil och svänger mer i humöret. Kanske är du inåtvänd, blir lättare irriterad och upplever att du inte får någonting alls gjort. Andra får en plötslig energi och en lust att städa. Det är inte ovanligt att höggravida kvinnor sätter igång med storstädning av huset, med ett storbak eller med att laga massor av mat inför kommande behov. Vi "boar" och ser vårt hem som ett led i förberedelserna inför barnets ankomst.

Egna tankar

Jag känner igen det där med energin, den kan komma från ingenstans. Jag har förberett allt inför bebis ankomst, städat förrådet, städat/rensat garderoben och så städar jag lägenheten lite titt som tätt när jag inte har ont.

Det känns att lilla pyret ligger långt ned med huvudet, ibland får jag så ont att jag inte kan gå framåt. Varit med om att jag varit tvungen att sätta mig på golvet och vila, för det gör så himla ont. Men jag fortsätter hålla igång trots det, promenerar en halvtimme varenda dag och det är så himla härligt att röra på sig än om det tar sin lilla tid.

Jag har skrivit det många gånger men jag skriver det igen - vi längtar så fruktansvärt mycket efter lilla pyret. Jag vill bara att förlossningen ska starta nu så vi får träffa vårat lilla mirakel som vi skapat. Kärlek


Svar på kommentar

Anonym om Femte Juni:
Vem har ni som barnmorska?
 

Våran barnmorska heter Maja Marksén och jobbar på Medicinkonsulten där jag är skriven. Hon är världens goaste människa, så snäll och har sån härlig humor. Jag minns hur trygg jag kände mig första gången vi träffade henne, på inskrivningen. Jag var jättenervös innan men direkt vi kom in i rummet och träffade henne blev jag så lugn.

Både jag och Peder tycker väldigt bra om henne och hoppas att vi kommer få ha henne som barnmorska med alla våra barn. Hon jobbar även på BB några dagar i veckan, vore jättekul om hon jobbade just den dagen det är dags för oss! :)

Femte Juni

Idag går vi in i vecka 39 (38+0) och vi har precis varit på kontroll hos barnmorskan. Älskar verkligen besöken där, man får bekräftat att allting ser bra ut med både en själv och lilla bebisen Idag låg hjärtljuden på 146/148 slag per minut, bebis är fixerad och ej ruckbar. Nu ligger h*n redo för att komma ut, hon tipsade om att gå hem och ha sex så skulle bebis komma ut snart. Haha! Kanske inte är en sån dum idé ;) Nä, jag tror inte riktigt på det där att få igång förlossningen själv. Jag tror att våran lilla bebis bestämmer helt själv när h*n vill komma ut, men lite kul ändå att höra om alla metoder ;)

Efter besöket hos barnmorskan så tog vi oss en tur på stan, köpte lite presenter och så bytte jag bank från Handelsbanken till Swedbank. Det var på tiden! Vi har pratat länge om att jag ska byta dit men jag har varit alldeles för lat för att gå in, men nu är det fixat. Ska bara aktivera kortet när det kommer om tre arbetsdagar, sedan är det klart. Härligt!

Nu ska jag tvätta lite sängkläder, städa upp lite här hemma och sedan ta en ny bild på magen. Jag tycker själv att min mage är gigantisk, den sjunker mer och mer för varenda dag som går och det känns ju super. Ett bevis på att det kanske inte är så länge kvar. Spännande.

Hoppas ni har en fin tisdag. Kram på er

Fjärde Juni



Ikväll har vi varit och firat min underbara storebror Marcus. Han och min fina fyller år på lördag, men Marcus åker utomlands på torsdag så då tog vi kalaset ikväll istället! Supermysigt att träffa släkten och så fick vi massor med gott fika. Tusen tack för det

Imorgon går vi in i vecka 39 så då kommer det in ett inlägg om det och såklart en ny magbild. Ska även till barnmorskan på koll vid lunch imorgon, känns himla bra att få komma dit även om jag var på BB två gånger förra veckan. Skulle kunna sitta och lyssna på lillpyret's hjärtslag hela tiden, bästa som finns.

Hoppas ni haft en fantastisk start på veckan. Kram på er!

Nu är längtan så stor efter vårat lillpyre. Nästan outhärdlig. Jag vill bara att förlossningen ska starta NUUU så vi får träffa det här lilla livet, bli tre här hemma, få träffa våran nya familjemedlem. Det pirrar i hela mig när jag tänker på det. Vi kommer snart ha en liten bebis här hos oss. Ett helt nytt liv, ett nytt kapitel, som vi båda ser framemot så fruktansvärt mycket! Nu har det varit vi två i över fyra år, vi är mer än redo att utöka våran familj och det känns så himla självklart. Allt känns så rätt och självklart med Peder. Han är utan tvekan den finaste människan på hela jorden och jag är så glad att han är min. Överlycklig över att få dela mitt liv med honom.

Efter barnmorskebesöket i torsdags så fick jag tid för ultraljud på fredagen, min fina var tvungen att jobba utanför Lycksele så min Mamma var underbar och följde med mig så jag slapp fara dit själv. Barnmorskan mätte bebisen's alla delar och kunde på så vis få fram vad h*n väger just nu. Hela 3340 gram väger pyret nu och går jag hela graviditeten ut så kommer h*n landa på cirka 4000 gram. Det känns faktiskt riktigt kul och bra att få veta på ett ungefär och jag som trodde att bebis skulle väga fyra kilo redan nu. Haha! Det blir spännande och se ifall det där stämmer. Trodde inte att jag skulle få ligga där igen under denna graviditet och se vårat älskade pyre på skärmen uppe i taket. Det är så magiskt. Att se dom små fötterna, händerna, lilla tjocka bebis magen, huvudet och den lilla näsan. Åh. Jag smälter lite när jag tänker på det.

Idag är det 16 dagar kvar till beräknat datum. Det sista jag tänker på när jag somnar om kvällarna är att jag så gärna vill att förlossningen ska starta under natten. Att jag vaknar med värkar eller att vattnet går. Drömma går ju ;) Det är även det första som finns i mitt huvud när jag vaknar upp på mornarna. Jag är så himla redo nu och längtar så otroligt mycket tills det är dags. Jag är inte ens nervös längre. Har varit rädd och nervös fram och tillbaka nu en tid, men nu vill jag bara föda ut det här lilla livet. Längtan är så stor. Hoppas lillpyret bestämmer sig för att komma ut snart, innan vi längtar ihjäl oss här hemma!

Tredje Juni



Nu har jag och magen landat i soffan med ett glas isvatten, här kommer jag spendera min söndagskväll. Super härligt. Är så trött och har ont i varenda del av min kropp. Får egentligen skylla mig själv, var ute på en fyrtio minuters promenad tidigare idag och det var kanske inte det bästa jag kunde göra. Men det var riktigt härligt med frisk luft.

Ikväll är det Big Brother finalen, så den ska jag se. Har inte följt det så mycket i år eftersom det inte funnits någon vettig deltagare, men är det någon som förtjänar att vinna så är det Hanna. Hon behöver pengarna mest och är den klokaste av dom som är i final. Så nu håller jag alla tummar och tår och hoppas att hon vinner allting.

Hoppas ni haft en underbar helg. Kram på er ♥

Andra Juni

Jag har inte gått upp i rök, har bara noll energi till att göra något. Känns som att mina dagar endast består av sömn och mat, men jag gissar på att det är kroppens sätt att förbereda sig för det som komma skall!

Har iallafall precis varit ute på en kort promenad, så härligt efter att ha legat inomhus två dagar. Nu ska jag ta mig ett varmt bad och sedan ska vi åka till Sidberg och umgås med världens finaste farföräldrar.

Kram på er!

 

 



RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu
Spela poker, casino, bingo m.m online. Massor av bonusar på Bonusar inom Poker, Casino, Slots med mera - PokerCasinoBonus