Min skatt

Underbart slut på en underbar dag!

28 Mars

 
Godkväll ♥ Då var det strax slut på skärtorsdagen och påsken har startat. Mysigt! Vi har faktiskt inte pyntat något alls här hemma förutom lite påskris ute på altanen med fina fjädrar och ägg. Jag tyckte att det fick räcka så. Men det lilla gör mycket!
 
Den här dagen har det verkligen varit full fart hela tiden. Idag när Elvin sov sin förmiddagslur i bilen så stannade jag av hos Malin och drack en kopp kaffe. Sedan åkte vi till fina Therese och Minja. Elvin och Minja är lika gamla så det var riktigt kul att se dom tillsammans. Medan dom busade på golvet hann vi prata i massor, guld värt! När vi åkte därifrån svängde jag förbi Dollarstore för att köpa påskpynt men allt var slutsålt. Men ett blixten påskägg till lillprinsen och godis till pappan blev det. Köpte pyntet till påskriset på Åhléns istället. Det är så kul att handla med Elvin för han är verkligen så lättsam att ha med sig. Han satt i kundvagnen, tittade på allt runtomkring och pratade högt med människor som passerade. Guldklimpen.
 
När vi kom hem från stan så var det en pappa som kommit hem tidigare från jobbet för att han inte kände sig pigg. Och han har spenderat sin kväll på akuten. Han har många röda prickar på sin ena arm och hals som blivit väldigt uppsvällda. Det har kliat och han har känt sig jätteslut på. Så dom på sjukvårdsrådgivningen ville att han skulle åka in och kolla vad det kan vara. Som tur var så var det inget allvarligt. Han fick ta en massa prover och fick några tabletter med sig hem för klådan.
 
Jag och lilla vildingen har städat huset ikväll. Känns så skönt att kunna slå sig ned i soffan, med ett stort glas bubbelvatten och njuta av ett nystädat hem. Jag hann dessutom renbädda i våran säng. Underbart!
 
Vi kryper nog i säng alldeles snart. Det har varit en lång dag. Imorgon ska vi spendera dagen i Husbonliden hos Marcus och Malin. Äta god mat, njuta av vädret och bara vara med varandra. Så mysigt det ska bli. Älskade farmor och farfar skulle också komma dit. Livet är bra härligt just nu.
 
Kram på er!
 

Elvin och Minja mys!

Elvin's påskägg


Fattas dock en barbapappa skallra, men den rymdes inte. Jag tror han kommer bli glad!

 

Påskfint hos oss

Äntligen kan jag ha dom!!

Mamma's älskling


Finaste, älskade Elvin! Det där leendet får mitt hjärta att smälta.
Jag älskar dig så fruktansvärt mycket ♥

27 Mars


Full fart på lilla prinsen imorse



Trist bara att min mobilkamera är så dålig, ni ser ju hur dåliga bilderna blir. Alldeles grumliga. Har ju Marcus kamera här hemma som tar jättefina bilder, men då har jag såklart slarvat bort sladden till den så jag kan inte lägga över bilderna på datorn. Får leta senare idag när jag ska storstäda. Nog om det.
 
Godmorgon på er! Här hemma har vi haft en morgon med mycket bus. Jag tror Elvin har en på och av knapp inbyggd. När han slår upp ögonen så är det full fart hela tiden, han är överallt. Sedan när han väl blir trött. Ja då blir han jättetrött och måste sova direkt. Hihi. Gofisen.
 
Nu tar han sin förmiddagslur och jag passar på att sitta ned en liten stund. Har lagt ut en massa kläder på köp & sälj sidan här i Lycksele och har många intresserade, så i skrivande stund svarar jag på mail också. Perfekt med såna sidor. Jag har ju länge haft flera kassar fulla med kläder som jag aldrig använder, vissa plagg är helt nya och jag satt länge och funderade på vad jag skulle göra med allt. Ett tag tänkte jag kasta allt i soporna för jag var så less på att dom bara var i vägen, men så startade några upp en sida på Facebook där man kan lägga ut saker man vill sälja. Igår när jag fotade kläderna så kom jag på att jag har två fulla sopsäckar med kläder ute i förrådet, så det ska jag gå igenom till veckan.

Dagens planer är som sagt att storstäda huset. Sedan ska vi ta oss en lång promenad, solen skiner ute. Underbart! Jag ska även göra mina 55 squats. Påbörjade en squat challange igår som pågår i 30 dagar. Ska bli spännande att se om det ger något resultat.
 
Hoppas ni får en fin dag! Kram på er

Lära gå vagnen är rolig

 
Här hemma gåtränas det för fullt, min duktiga skatt ♥ Han har dock börjat släppa taget när han står upp mot något, som tur är landar han alltid på rumpan när han tappar balansen. Men han kan stå en bra stund innan det händer och han blir lika glad varenda gång. Skrattar som bara den och vill ställa sig och stå på egen hand hela tiden. 

Det bara lyser om honom när han får gå själv. Kolla in ögonen på bilden längst upp till höger. Busungen!
 
 

Words

 
 

24 Mars

 
Hej på er ♥ Vi har precis sett färdigt Johan Falk och ska alldeles strax krypa i säng. Jag älskar dessa filmer och längtar redan till nästa film som visas om en vecka. Till filmen åt vi en massa god frukt och det äter vi alldeles för sällan. En god fruktbricka slår allt. Jag skulle absolut kunna äta det istället för godis, chips och annat. Kiwi, äpple, apelsin, melon och vinddruvor. Smarrigt!
 
Elvin har feber och är inte alls pigg. Natten till idag sov han inte många timmar, min fina var vaken med honom så jag fick sova och så fick jag mig en sovmorgon imorse också. Guld värt. Det tar verkligen på att vara vaken med en liten kille som inte mår bra, vilken himla tur att man är två. Beundrar ensamstående mammor. Verkligen. Hoppas på en bättre natt inatt. Så han får sova och bli frisk. Jag skulle nästan gissa på att det är mer tänder på gång. Han dregglar som bara den och biter på allt som kommer i sin väg. Det gör så ont i mammahjärtat när han inte mår bra. Det enda positiva i allt är att min famn är en väldigt bra plats när han inte mår bra. Han kryper upp till mig och vill vara nära. Det händer inte ofta annars, då det är full rulle hela tiden på vår lille vilding. Så gosigt är det, även om det är jobbigt. Finaste lilla killen.
 
Eftersom det är sjukstuga här hemma så har vi inga planer alls för veckan. Bara vara hemma och mysa och hoppas att Elvin blir pigg snabbt. Är han bättre på onsdag tror jag vi ska fara på öppna vägningen och se hur mycket han växt, var ett bra tag sedan vi var dit eftersom det inte har känts så viktigt när han äter riktigt bra. Men det kan vara kul att veta nu.
 
Veckan får gärna gå snabbt för på fredag ska vi samlas hela familjen och spendera dagen hos Marcus och Malin i Husbonliden. Jag jobbar hela påskhelgen så vi ska äta gott och umgås då istället. Hoppas på riktigt bra väder så vi kan vara utomhus, dom bor så himla fint så det ska bli så kul att vara där. Köra skoter, grilla korv och bara vara. Längtar.
 
Godnattkramar!

Prommis till dom bästa!

 

Söndagsmys

Massa god frukt & Johan Falk. Livet är bra härligt ♥

LCHF pizza

 
Botten:
1 dl mandelmjöl
2 dl riven ost av valfri sort
1 tsk bakpulver
2 ägg
 
Börja med att värma upp ugnen till 225 grader. Rör ihop alla ingredienser till en jämn smet och bred sedan ut den på ett bakplåtspapper och grädda i ugnen på 10 minuter. Ta sedan ut den och lägg på den fyllning du vill ha. På min pizza hade jag: champinjoner, tomater, soltorkade tomater, fetaost, salami och ruccola. Grädda i ugnen tills den fått färg.

Enkel att göra och den blev verkligen så god! ♥

Jag fortsätter kämpa

 
I may not be there yet, but im closer than I was yesterday. 
  

Promenad i solen

 
Imorse vid frukosten lyste solen in genom fönstret och det var bara tre grader. Så efter pappan vaknat begav jag mig ut i det underbara vädret. Promenerade i rask takt till min änglapappa. Jag stod där länge, funderade över livet och berättade för honom hur jag mår. Jag känner alltid hans närhet när jag kommer dit. Som om han stod precis bredvid mig. Det är guld att komma dit ibland och bara vara. En viktig plats för mig. 
 

Febrig liten kille

Vila, alvedon, vatten, babblarna, mammas famn och vila lite till. Hoppas det inte är något långvarigt.

Mamma's älskade lilla hjärta! 

 

Nu välkomnar vi våren

Dagens träning


Ikväll har jag varit på gymmet och tränat, så härligt! Hade bokat bandet så jag gick och joggade om vartannat. Även om jag önskar att jag hade bättre kondition, så är jag stolt över hur mycket jag faktiskt orkar. Det blir bara bättre och bättre. Och det är ju såklart mitt mål. Att hela tiden öka och orka lite mer än jag gjorde tidigare.

Något som jag verkligen inte kan vara utan när jag tränar är musik. La in en massa nya, bra låtar med högt tempo tidigare idag och det är ju så peppande att springa med bra musik i öronen. Kanske ska lägga in en lista här på bloggen på vad som spelas när jag tränar, så ni får lite tips. Vad tror ni om det?

När jag kom hem gjorde jag en god smoothie. När jag och min fina träffades drack vi alltid det, kom jag på nu när jag skrev det. Hihi. Dagens gjorde jag på yoghurt, kiwi och banan. Supergod!

Härliga torsdag

 
Idag har vi haft en riktig mamma-och-Elvin-mys-dag ♥ Busat i massor, fixat det sista i hans rum (så som lampa vid hans säng) varit ute i det härliga vädret och ikväll har vi duschat tillsammans. Han är så himla söt när han sitter där med duschslangen och leker. När han får vatten på huvudet så skrattar han jättemycket. Mitt hjärta smälter varenda gång. Finaste, älskade son. Jag skulle göra precis vad som helst för dig!
 
Pappan i hushållet är sjuk så vi har försökt hålla oss så långt borta från honom som möjligt. Han mår illa men det liknar inte magsjuka. Hoppas det blir bättre snabbt! Nattade lillprinsen för en stund sedan och det dröjer nog inte länge förrän vi också kryper i säng. Jag känner mig helt slut på trots att jag fått sova hela natten och en timme på förmiddagen. Hoppas jag känner mig piggare imorgon! Har en hemsk huvudvärk också, men det är nog på grund utav att jag knäckt min nacke. En dum vana jag haft i många år. Måste verkligen sluta med det.

Imorgon ska jag träffa fina Frida på förmiddagen. Sedan efter lunch ska jag möta upp mamma och göra lite ärenden inne i stan. Köpa nya vår/sommar gardiner till kök och vardagsrum och en blomma till Elvin's rum. Det är i princip det enda som fattas nu sedan är hans rum helt färdigt. Vill dock ha en bilmatta och ett tält där inne också men det tar vi senare. Kanske han önskar sig det i ett års present. Hihi. Ska hämta en blixten saccosäck som jag fyndat på Lycksele's köp och sälj sida imorgon också, fin och fräsch för en billig peng. Super.

Kram på er!
 

21 Mars

 
 
Godmorgon ♥ Ovan ser ni min frukost imorse. Fiberhavregrynsgröt med kiwi och banan. Och så en stor kopp kaffe på det. Så himla gott och så bra start på dagen! 
 
Dagens planer är att städa upp lite här hemma. Dock så behöver jag bara plocka upp och så för jag storstädade tidigare i veckan. Skönt att ha det bortgjort. I eftermiddag har jag bokat löpbandet en timme. Har ju äntligen tagit mig för att köpa hem lite Celsius, blir genast så mycket piggare och mer taggad på att träna om jag dricker en sån innan träning. Favoriterna är jordgubb & kiwi, cola och persika & mango.
 
Nu ska jag sätta fart. Hoppas ni får en fin dag, kram på er!
 
 

Ljusa stunder


Att gymma efter några dagars uppehåll var som väntat, helt underbart ♥ Jag älskar känslan när man tränat färdigt. 40 minuter på trappmaskinen och så styrka på det. Den maskinen är så grymt jobbig, det bränner i benen och svetten bara rinner. Precis som det ska vara.


Efter lite mat i magen och en varm dusch så tog jag bilen till Malin där jag spenderat min kväll. Vi har pratat, målat naglarna, druckit kaffe och pratat ännu mer. Precis vad jag behövde just nu. Det är guld värt att ha en vän som alltid förstår, stöttar och finns där. Som man kan säga precis vad som helst till utan att det känns fel. Tack fina du för att du finns.


Nu ska jag alldeles strax krypa i säng, imorgon är en ny dag! Kära farmor och farfar ska komma och hälsa på oss imorgon. Farmor har sytt färdigt gardinen till Elvin's rum, nu ska vi bara fålla upp den. Det kommer bli så bra och hon är så fantastisk som hjälper mig med det.
 
Hoppas ni haft en fin dag! Godnattkramar till er.

19 Mars


Busungen idag
♥ Imorse skedde det två olyckor här hemma, inom loppet av två minuter så det fick bli ett tidigt morgonbad. Inte Elvin emot, han älskar verkligen att vara i vattnet. Precis som sin mor. Hoppas det håller i sig så vi kan bada tillsammans i sommar medan pappan håller sig på land, han som inte är så förtjust i att bada. Hihi.
 
Sotaren har precis farit härifrån efter att ha sotat vår skorsten. Det är sot lite överallt och efter att Elvin krypit runt här på golvet så är han alldeles svart han med. Skulle gissa på att det blir ett till bad efter han ätit lunch. Sedan när han sover sin eftermiddagsvila måste jag städa upp här hemma och skura golvet. Vilket roligt göra. Men såhär är det att bo i hus, det följer liksom med. Dock så har vi en väldigt gammal kamin som inom kort ska bytas ut. Den är nästan lite för gammal och det har eldats med för dålig ved. Så vi måste köpa en ny. Inget som vi direkt behöver fundera på heller för den är inte fin någonstans. Fläckig och ful. Så det känns kul med en ny!
 
I eftermiddag ska jag fara på gymmet. Har inte haft möjlighet att vara där på några dagar så det ska bli riktigt härligt att få träna där. Sedan ikväll ska jag och Malin umgås. Bara vara. Måla naglarna och prata strunt. Precis vad jag behöver just nu!
 
Tisdagskramar till er.

Elvin 9 månader ♥

 
Elvin har hunnit bli hela 9 månader. För fyra dagar sedan. För var dag som går så blir han mer och mer självständig och har en väldig stark vilja. Han visar tydligt när han inte är nöjd. Han blir så arg när man tar av honom skeden, när han inte vill byta blöja, när han inte vill ha kläder på sig, när man tar av honom något som han inte får ha. Han har nog ärvt min tjurskalle. Hihi. Men det går alltid vägen ändå, när han ser att det inte är någon fara. Speciellt när man byter blöja på honom. Då pussar jag honom på magen lite då och då, han är så kittlig där så han bara skrattar hela tiden och då hinner man byta blöjan innan han vänder sig på mage och sätter sig upp på skötbordet.
 
Inte långt efter att jag skrivit förra inlägget om hans utveckling, kanske någon vecka efter att han blivit 8 månader så började han krypa. Jag såg hur han ställde sig upp på knä och tog sig fram över hela vardagsrumsgolvet utan att lägga sig på magen och masa som han gjort tidigare. Snacka om att jag blev stolt! Blev alldeles till mig och tårarna var inte långt borta. Sedan gjorde han det om och om igen och nu går det så snabbt.
 
Han klättrar upp på allt och går mellan möbler. Går framåt med gåstolen och leksakslådan. Han börjar få riktigt bra balans för nu kan han stå kortare stunder utan stöd. Han har även börjat förstå hur han ska klättra upp för vår trapp. Hela tre steg har han tagit sig. Så nu är det dags att skaffa grind även här på nedervåningen så han inte tar sig upp. Han har förstått att om han släpper taget där han står så faller han och gör sig illa, så nu sätter han sig alltid på rumpan. Så kan han göra jättelänge. Ställa sig upp, sätta sig ned, ställa sig upp, sätta sig ned. Om och om igen. Sötfisen.
 
Två små gryn, nere i munnen, har han också fått. Dock är dom inte helt uppe men man ser att dom kommer upp mer och mer för var dag. Dregglar gör han också, jättemycket. Vi borstar hans tänder varje kväll och det märks att det är skönt för honom. Han brukar få hålla tandborsten själv när vi gjort klart och det ser ju så sött ut när han sitter där med tandborsten.
 
Han härmar rörelser och ljud. Puss ljud gör han lite titt som tätt och tycker det är jätteroligt när man låter som honom. Sjunger man ''klappa händerna när du är riktigt glad'' så klappar han händerna.
 
Han sover hela nätter fortfarande och äter riktigt bra. Nya favoriter är kokta morötter och gurka. Även om han leker mycket med de små bitarna så tycker han att det är väldigt smaskens.
 
Vår lilla skatt har sån energi och det är verkligen full fart på honom hela tiden. Han kan aldrig sitta stilla utan det måste röras hela tiden. Behöver jag säga att jag njuter dom få gångerna han vill sitta i famnen och mysa? Hihi. Det händer inte ofta, men ibland när han är jättetrött på kvällarna så kan han sitta en stund i famnen och oj vad dom stunderna är guld värda. Känner sånt lyckorus i hela mig. Finns inget som slår det.
 
Att bada är fortfarande väldigt roligt tycker Elvin. Vi har ju inget badkar nu men han brukar få sitta i lådan som vi har alla hans leksaker i annars och det funkar jättebra. Han plaskar som bara den och tycker är vattnet är så kul. Ibland duschar han med oss och det är så mysigt. Han tycker om att ta tag i duschslangen och bita på den. Även sträcka sig efter alla flaskor med schampo/balsam så det gäller att vara på hugget.
 
Jag kan sitta och titta på lilla hjärtat hur länge som helst och bara le. Han är verkligen det finaste jag har. Det bästa vi gjort. Jag är så lycklig som får vara Elvin's mamma och jag kommer alltid göra allt i min makt för att han ska ha det bra. För att han ska känna sig älskad. Han är så fruktansvärt fin. Älskade barn
 

 

16 Mars

 
Godkväll ♥ Idag har jag jobbat en delad tur, 7-12:30 och sedan 16-21. Så underbart det är att jobba, men det tar verkligen på när man inte är van. Jag jobbar på ett rätt stort äldreboende, så det blir mycket spring varenda dag. När vi hade stegräknare på oss gick vi en mil om vi jobbade en hel dag. Det är inte lite. Men man får tänka positivt, behöver man ju inte få ångest om man inte tränat under dagen. Bara att jobba är ju ett träningspass. Hihi. Imorgon jobbar jag heldag, till klockan fem och när jag slutar ska min mamma bjuda oss på middag. Lyx!
 
Just nu sitter jag och äter på en choklad bar, ett lite nyttigare lördagsmys för mig som inte vill äta någon stor mängd socker. Jag älskar dom och det finns så många smaker att välja mellan. Vi ska strax kolla på en romantisk komedi, hör och häpna! Det händer inte ofta här hemma kan jag tala om, jag är en kärleksfjant av dess like medan min kära är en action kille. Men det verkar som om han blivit lite mjukare på senaste tiden. Igår kom han hem med en stor bukett med rosor. Fint.
 
På tal om oss så har vi snart varit tillsammans i hela 5 år. Om lite mindre är två månader. Var har tiden tagit vägen? 5 år känns verkligen så länge men det känns som att det var igår våra blickar möttes för första gången. Vi funderar på att åka bort över en helg framöver. Fira vår årsdag, förlovningsdag och bara vara med varandra. Vara flickvän och pojkvän. Det behöver man ibland. Men vi vet inte riktigt vart vi vill fara. Har ni läsare något förslag på ställe och hotell?
 
Jag skulle såklart vilja åka långt bort, som kanske Stockholm. Men eftersom det blir första gången vi lämnar bort Elvin så känns det lite väl långt och jag vill nog ändå bara vara några mil från honom. Umeå och Övik finns såklart i tanken. Kanske Sundsvall också, även om det är lite längre dit. Vi får helt enkelt se vad vi bestämmer oss för.
 
Nu börjar filmen. Lördagskramar till er!
 

Myskväll


Ikväll har Elvin's farfar och fastrar varit här och myst med oss en stund. Alltid så himla roligt och jag får verkligen skratta varenda gång vi ses. Guld värt

Nu ska vi strax gå i säng. Jag ska upp klockan 6 imorgon för nu är det dags för helgsjobb igen. Ser jag framemot. Älskar mitt jobb. Godnattkram till er!

Så mycket kärlek


Lilla prinsen med mina fina farföräldrar ♥

LCHF bröd


Imorse vaknade vi upp till att solen lyste in genom fönstret och jag hade världens energi! Direkt vi klivit upp ställde jag mig och bakade två sorters bröd. Sesambröd och tekakor. Allt efter LCHF recept. Hade så mycket ingredienser kvar sedan julen som inte hunnit gå ut ännu, så jag tänkte att det var bäst att passa på. Enkelt att göra och det blev så himla gott! ♥

Sesambröd

Ingredienser:

1 msk fiberhusk
2 dl sesamfrön
1 tsk bakpulver
2 dl riven ost
3 ägg


Blanda alla torra ingredienser och osten. Tillsätt äggen och rör ihop till en jämn massa. Häll massan på en bakpappersklädd plåt. Bred ut massan tunt  med en slickepott eller använd en bit plastfolie och brödkavel.

Grädda i 225 grader i 8 min. Låt svalna och skär i lämpliga bitar. Torka i ugn på 75 grader om du vill ha hårt bröd.


Jag använde även solroskärnor och lite linfrön i brödet.

Tekakor (kan även användas som hamburgerbröd)

Ingredienser:
2 ägg
1 dl mandelmjöl
1 1/2 dl riven ost
1 tsk bakpulver

Blanda ihop allt och klicka sedan ut på plåt.
Grädda 10 minuter i 225 grader.

Detta får mig att må bra


14 Mars

 
Lilla prinsen imorse, som blir hela 9 månader idag ♥ Han sover så dåligt om nätterna nu. Vaknar mitt i natten och är klarvaken. Han somnar inte om förrän han får sova mellan oss. Så, så har det varit dom senaste nätterna. Vi har nattat honom i sin egen säng, sedan efter många försök så låter vi honom sova mellan oss. Jag antar att han är inne i period där han behöver mer närhet och känner sig inte trygg utan oss vid sin sida. Men nu kommer han få börja vila i sin säng om dagarna. Jag har varit så lat när det gäller det. Oftast så har jag lagt mig bredvid honom i vår säng och vi båda två har vilat om dagarna, nu när det blivit så många sömnlösa nätter. Men det märks att han inte riktigt tycker om sin säng, för nu på förmiddagen sov han bara en halvtimme. I vanliga fall sover han över en timme. Men det kommer. Han vänjer sig. Det viktigaste är väl att kanske visa att han kan vara trygg i sin säng, att det inte är någon fara att sova där.
 
 
Nu på förmiddagen har jag hunnit städa huset. Bara kvar att skura men det gör jag efter vår promenad. Solen skiner och det är 9 grader kallt. Imorse var det -30. Oj vad less jag är denna kyla. Men jag blir så glad när solen vill visa sig, skönt att det bara är på nätterna och mornarna som det är så kallt. Så alldeles strax ska vi klä på oss och bege oss ut i det underbara vädret. Sedan efter middagen ska jag och Malin följas till Sidberg, hälsa på mina fina farföräldrar. Farmor ska hjälpa mig sy gardinerna till Elvin's rum. Det kommer bli så bra.
 
Hoppas ni får en fin dag! Kram
 
 

Betterbodies / Stadium


Jag vill ha! ♥







Enkelt & gott!

 
I eftermiddag var jag och Malin på gymmet. Kom hem när klockan var efter sex så jag hade inte hunnit förbereda någon middag, därför blev det något snabbt idag! Kyckling, lite bacon, sallad och bearnaisesås. Så himla gott! Stekte kycklingen i en supergod krydda också. Hade jag inte haft den regeln att bara ta en portion, hade jag kunnat äta hur många som helst. Hihi.
 

Busfrö

 
Lite bilder från ikväll innan jag nattade vår lilla vilding
 


Det är verkligen full fart på lillprinsen från morgon till kväll. Stackaren har lite märken överallt i ansiktet. Det i pannan fick han när han lekte lite för hårt med en leksak, han hade så roligt att han skallade den. Det på kinden fick han idag när han ramlade mot öppna spisen. Jag är verkligen bredvid honom hela tiden för jag är så rädd när han ställer sig upp och släpper taget. Men jag hinner ändå inte vara med. Det händer så fort. Som tur är så gick det snabbt över med lite mys och en majskrok. Han har blivit så modig att han ställer sig upp mot något och släpper taget. Han kan hålla balansen en liten stund och oftast landar han på rumpan om han faller, men ibland tappar han balansen helt och då gäller det att vara beredd. Hjärtat i halsgropen lite titt som tätt kan jag säga er, hihi.
 
Nu ska jag plocka undan lite här hemma och sedan titta på Efterlyst innan jag somnar. Hoppas ni haft en fin onsdag. Kram på er!

Dagens göra

 
Idag har jag rensat bland lillprinsens kläder ♥  Han växer verkligen så himla snabbt, så det var många plagg som åkte ned i kartonger. Det tar ju verkligen emot att vika ihop dom små plaggen, speciellt dom fina från newbie kollektionen. Känner jag mig själv rätt kommer jag plocka upp dom lite nu och då bara för att titta lite på dom.
 
Vi har flyttat in den stora byrån till Elvin's rum så han har sin garderob där nu, tidigare har den varit i vårat rum. Det känns bra med ännu mera plats. Imorgon ska jag ta tag i min garderob och rensa där. Snart är det dags att inhandla vår och sommarkläder, ser jag framemot! Roligt med lite nytt. Det jag har just nu är antingen för litet eller för stort, från graviditeten. Jag har ju trots allt gått ned 30 kilo så jag vill verkligen unna mig nya kläder.
 
Våran fina kille börjar bli stor, snart är strl 74 för litet också. Eller vissa plagg är för korta i ben och armar. Men då får ju mamman shoppa nya barnplagg och det gör ju absolut ingenting. Finns ju så mycket fint. Hihi.
 

Störst av allt är kärleken

 
Vi har gått igenom mycket. Så mycket. Vi har funnits vid varandras sida, i både med- och motgångar. Vi har gråtit tillsammans. Skrattat tillsammans. Upplevt saker dessa år som andra inte gör under en hel livstid. Om någon skulle fråga mig vem som fått mig att orka allting, så skulle jag svara Peder. En av dom absolut viktigaste människorna i mitt liv.
 
När våra vägar korsades litade jag inte på någon. Kärleken hade svikit för många gånger. Jag var ung och dum. Gjorde saker som jag inte borde gjort. Men jag fick en andra chans. Peder valde mig och jag valde honom. Det är snart 5 år sedan vi två blev ett. Jag minns det som om det var igår. Känslorna. Blickarna. Den där känslan av att känna sig hel igen. Att våga. Vi båda gav allt, vi gav aldrig upp. Det har inte varit en lätt resa, av många anledningar. Men vi har klarat det och jag finner inga ord för hur tacksam jag är över att vi aldrig släppt taget. Jag vet ingen som kämpat så för kärleken. Som struntat i allt runtomkring. Det var bara vi två och vi var villiga att kämpa för den starka kärlek vi kände för varandra.
 
Peder var till stor hjälp när han fick reda på att jag hade svåra ätstörningar och inte mådde bra. Han fanns där hela tiden. Stöttade mig. Kramade mig. Dom där varma kramarna, som fått mig att orka när jag bara velat ge upp. Han fick mig att välja honom istället för Bulimin. Jag hade två val sa han. Antingen kämpar jag för att bli frisk, eller så går han sin väg. I den stunden ville jag bara lämna allt. Jag ville inte ha hjälp. Jag skulle klara det själv. Ta mig ur allt på egen hand. Men idag så är jag honom evigt tacksam. Hade han inte haft det kravet, vet jag inte hur jag skulle klarat det. Jag valde honom. Min kärlek. Mitt allt.
 
När min pappa fick vingar, var det kärleken som gjorde att jag orkade. Ett av dom starkaste minnena är när jag står på akuten och skriker. Vi hade just fått veta att pappa fått en hjärnblödning. Jag bara gråter. Faller ihop. Peder kommer inspringandes och tar mig i sin famn. Han viskar att han älskar mig. Han höll upp mig, mina ben orkade inte stå. Länge stod vi där. Han släppte aldrig taget. Och det har han aldrig gjort. Han har hela tiden funnits vid min sida. Han var hemma i flera veckor med mig efter det. Gjorde allt i sin makt för att jag skulle ha det bra. Även om han visste att han aldrig skulle kunna göra allt bra, att han aldrig skulle kunna laga mig helt, så gav han aldrig upp. Han försökte verkligen.
 
Han är så lugn och trygg. Jag har aldrig mött en sån fin och omtänksam människa. Min önskan var att bilda familj med Peder. Jag visste att han skulle bli en helt fantastisk pappa och jag hade så rätt. Att se mina två hjärtan tillsammans får mig att känna sån lycka.
 
Att livet förändras när man skaffar barn är inget nytt. Relationen blir inte som tidigare. Man har sina diskussioner om helt andra saker än förr. Man har inte all tid i världen för varandra. Men det viktigaste är att aldrig glömma bort varför man valde det här. Varför man håller ihop. Varför man kämpat så för att komma dit man är idag. Att man älskar varandra. Och jag tror på att kärleken övervinner allt. Så länge som man håller ihop, faller resten på plats.
 
Jag älskar dig Peder. Du är verkligen allt för mig, tack för att jag får dela mitt liv med dig ♥
 

Det finns så många bilder på oss två. Här är lite blandade bilder. Skulle vijla lägga upp alla, men då skulle jag minsann få sitta här hela dagen. Hihi.

Finaste jag har

 
Så älskad, från första stund
 
 



 
 

Mysiga dag

 
Bus med lilla hjärtat och en lång promenad i solen - terapi för själen
 

Håll huvudet högt och fortsätt kämpa

 
Att stanna upp, ta det lugnt och fokusera på att börja må bättre är något som jag verkligen blivit bättre på sedan vi fick vår lilla prins. Jag måste börja må bra, inte bara för mig själv utan för min familj också. När jag inte mår bra, mår inte dom heller bra. Jag vill aldrig gråta i Elvin's närhet, men det har hänt. Och han blir jätteledsen. Han ser direkt när jag inte mår bra.
 
Det är mycket nu. Kaos inombords. Jag vill inte gå in på varför det är såhär. Kanske konstigt att jag skriver ett inlägg här om det, men bloggen har alltid varit som en dagbok för mig. Ett ställe där jag kunnat ventilera mig och jag mår så mycket bättre av att få skriva av mig. Pappa sa alltid att jag skulle skriva om jag inte mådde bra. För det hjälper alltid. Och han hade så rätt.
 
Jag vet inte hur uppdateringen kommer bli framöver. Jag har tagit en paus, från det mesta. Behöver vara själv. Tänka och ta beslut. Men jag vill att ni ska veta att era ord, som ni ger mig, betyder otroligt mycket. Telefonsamtal, sms, kommentarer. Jag läser vartenda ett och även om jag inte svarar på alla, så träffar dom rakt in i hjärtat och jag orkar lite till. Tack för att ni finns.
 
Jag vill bara avsluta med att säga att min son betyder allt för mig. Den viktigaste människan i mitt liv. Om det inte vore för honom hade jag nog gett upp allting för längesen. Men nu är det dags att ta tag i det här. Jag vill börja må bättre för Elvin's skull. Han förtjänar en glad mamma och det ska han få. Finaste Elvin, mamma älskar dig så himla mycket. Du är ljuset i mitt liv.
 

Covers

 
Lyssna och njut ♥
 


 

10 Mars

 
En hel natts sömn, sovmorgon och så får man vakna upp till detta leende.
Jag har det bäst ♥
 

Godmorgon söndag. Efter gårdagens natt så var det riktigt härligt att verkligen få sova inatt och vakna upp utvilad. Mina två hjärtan har myst på nedervåningen hela morgonen så jag fått sova ut. Igår jobbade jag en delad tur och trots att jag inte fått någon sömn alls så gick det jättebra. Jag trivs så bra på mitt jobb så det känns så roligt att börja jobba lite smått nu framöver. En flytare hade tagit på sig förmiddagen idag så jag jobbar bara kvällen. Då får jag en heldag med min fina familj, känns super!
 
Jag funderar på om jag ska ta på mig extra och jobba påskhelgen också. Jag ska tänka på saken till imorgon och bestämma mig då. Det lutar faktiskt mot att jag kommer jobba, vi har inget speciellt planerat just den lördagen och söndagen och eftersom det är storhelg och såå bra betalt så lockar det såklart jättemycket.
 
Nu ska jag äta lite frukost och fortsätta se på tv tills mina pojkar vaknar upp från förmiddagsvilan. Kram på er!

Jobb, mys, jobb!


Har myst med mina hjärtan i några timmar, dags för jobb igen! Kram på er

 

 

Godnatt på er alla fina!


Mys


8 Mars

 
Godmorgon fredag ♥ Elvin sov hela natten inatt och sov fortfarande när pappan skulle iväg på jobbet. Jag däremot var inte alls pigg när han vaknade snett efter sju, trots en hel natts sömn. Jag kände mig såhär slö igår också. Har ingen energi alls till att göra något. Tog mig iallafall iväg till gymmet igår kväll och det kvällspasset var välbehövligt. Idag känns det lika som igår. Vill bara spendera dagen i sängen. Ska nog lägga mig och vila med Elvin nu på förmiddagen och sedan fortsätta städa huset. I eftermiddag har jag bokat löpbandet på gymmet och kvällen blir nog väldigt lugn för våran del. Jag ska ju upp och jobba imorgon så jag ska försöka komma i säng tidigt. Det känns jättekul att jobba faktiskt, trodde inte att jag skulle känna så. Men jag ser framemot helgen även om det känns lite jobbigt att vara ifrån lillprinsen. Men det är skönt att komma iväg lite och tänka på annat. Få lite extra pengar och spara mammadagar, väldigt bra!
 
Elvin kryper omkring för fullt här hemma. Och snabbt går det också. Man hinner knappt med så har han hunnit iväg till ett helt annat rum och är påväg att klättra upp på något byrå eller stol. Pratar gör han också. Massor. Det låter så gulligt när man pratar med honom och han svarar på sitt alldeles egna sätt. Vår lilla kille har blivit så stor och lär sig något nytt för varje dag. Det är helt fantastiskt att få följa hans utveckling och man blir så stolt.
 
Nu ska vi lägga oss en stund. Hoppas ni får en fin dag! Kram på er
 
 

Klippt och färgat håret

 
Här har ni resultatet efter gårdagens färg och klippning. Det blev precis som jag ville ha det. Supernöjd!
 
 
Nu måste jag rusa iväg på jobbet. Kram!

6 Mars

 
Här hemma har vi en riktig mysdag, jag och min lilla prins ♥ Jag ska jobba ikväll så jag vill hinna kramas så mycket som möjligt innan dess. Just nu sitter han på golvet och leker. Det flyger leksaker lite överallt. Godingen. Ikväll är det dock en inskolningskväll men jag jobbar ju på som vanligt ändå. Till helgen är det också jobb som gäller. Och nästa helg. Hur tänkte jag där? Två helger på rad. Vilken mjukstart! Hihi. Men det är bra, spara mammadagar och få in lite pengar.
 
Igår var jag hos fina Pauline på frisörstugan, klippte och färgade mitt hår. Blev så nöjd och hon har det så mysigt där. Lantlig stil, som jag älskar! Klippte mig i princip likadant som jag alltid brukar göra och färgade det mörkt med lite röda slingor. Kommer absolut att gå till henne fler gånger. Gillar det där med att dom bara har en kund i taget så man verkligen får känna att det är sin egen tid och ingen annans samtidigt.
 
Kram på er!
 

4 Mars

 
Morgonens frukost. Gröt, ägg och en stor kopp kaffe. Jag äter fiberhavregryn i min gröt och så blandar jag ned lite krossade linfrön. Så gott!
 

Godmorgon på erÄven om jag somnade sent igår så känner jag mig riktigt utvilad. Elvin sov hela natten i sitt rum. Jag vaknade av att min fina kom upp fullt påklädd, påväg till jobbet och plockade upp Elvin som precis vaknat. Och då var klockan sju. Så himla härligt att få sova ut och att få sova en hel natt utan att behöva kliva upp. Han har inte ens vaknat av att han tappat nappen. Så duktig och jag blir så stolt över vår lilla prins. Det är många nätter nu som han vaknat och inte kunnat somna om, så vi har alltid tagit honom till vår säng tillslut, för mellan oss somnar han alltid. Men nu verkar det vända. Hoppas det.
 
Min frisör hörde av sig och hade fått en tid ledig imorgon på morgonen så imorgon får jag äntligen klippa och färga mitt hår. Som jag längtat. Mamma/mormor ska vara med Elvin under tiden. Skönt att äntligen få bli fin i håret och skönt med lite egentid för en stund. Ska bli spännande att se vad jag kommer på att jag vill göra håret. Jag vill inte klippa av det på längden, men klippa upp det och kapa luggen för den är alldeles för lång nu. Det är mer färgen jag funderar på. Jag är sugen på att färga det mörkt med röda slingor i, som jag hade sommaren 2011. Det är bara det att rött är så svårt att underhålla. Jag får se. Pauline är duktig och har säkert något tips på vad som blir bäst. Ser framemot att klippa mig hos henne.

Lillprinsen springer framför mig i gåstolen just nu. Tittar och skrattar åt Gigglebellies. Vi har spelat det för honom sedan han föddes och han älskar det verkligen. Och jag kan alla låtar utantill nu. Haha! Kommer på mig själv om dagarna när jag går och sjunger låtarna.
 
Hoppas ni får en fin dag. Kram på er!

Efter regn kommer solsken

 
Godkväll ♥ Efter en middag hos mamma med hela familjen och en lång promenad i kylan med Malin så känns allting lite bättre. Och såklart efter alla fina kommentarer som jag fått av mina vänner. Fina ord som är guld värda och som värmer något oerhört i hjärtat. Tack alla för att ni finns och stöttar mig i motvind. Såna här gånger märks det vilka som är äkta.
 
Jag har precis tagit mig en varm dusch. Det är jättekallt ute nu igen och jag är så fruktansvärt less på detta väder. Det var ju så fint tidigare i veckan och jag hoppades ju såklart på att det skulle förbli så nu men icket. Förhoppningsvis vänder det i veckan. Är ju så underbart när man kan vara ute hela dagarna, inte behöva frysa än hur mycket man klär på sig. Märks det att jag längtar till sommaren? Hihi. Ser framemot varma sommardagar med mina fina. Och att bli brun. Märkligt det där, jag blir så lycklig av att ha lite färg på kroppen. Men om cirka en månad ska jag fuska lite på Sun Tan hade jag tänkt. Vill hinna få lite färg innan jag ska tatuera mig i Juni, då jag inte kommer kunna sola förrän den läkt.
 
Imorgon är det en ny vecka igen. Vi har inte så mycket inplanerat. På onsdag kväll ska jag ha en inskolningskväll på jobbet för till helgen jobbar jag för första gången på ett helt år. Pirrigt faktiskt. Elvin ska få vara med sin pappa och han är ju verkligen pappas pojke, så dom kommer ha det bra. Dock så kommer nog mina tankar vara mycket här hemma, men det är välbehövligt för mig att komma ut lite. Och jag trivs ju så bra på mitt jobb. Så jag ser framemot det.
 
Jag har även hunnit spana in lite saker på IKEA's hemsida ikväll. Mamma åker dit imorgon så vi beställde lite saker med henne. Ett diskställ som man kan hänga upp och vika ihop när man inte använder det, alla möjliga sorters ljus och så en väggförvaring och sänglampa till Elvin's rum.
 
Godnattkram till er!
 

3 Mars

 
Idag är en sån dag. En dag där allting känns extra jobbigt. Jag skulle vilja plocka ned varenda spegel i hemmet så jag slipper se på mig själv, hur jag ser ut. Så jobbigt känns det just nu. Försöker göra allt jag kan för att trycka undan de negativa tankarna, det är svårt. Jag la upp en bild på instagram tidigare och skrev i princip samma text som här. Och jag fick så fina ord tillbaka. Blev tårögd. Men jag kan inte riktigt ta in det, hur gärna jag än vill. Jag blir såklart jätteglad över att höra att jag är fin och att jag kämpar på så bra, att jag är en inspirationskälla. Men jag kan inte riktigt tro på det. Även om jag vet att dom här människorna menar det dom skriver. Jag är inte nöjd med mig själv. Hur jag ser ut. Jag känner mig tjock och ful. Som att det aldrig blir någon förändring, hur hårt jag än kämpar. För det gör jag. Jättehårt. Det är tufft. Och att tankarna på det hela tiden finns där, gör det verkligen inte lättare.
 
Jag har känt mig så trött och slut på dom senaste veckorna. Jag äter som jag ska. Sover som jag ska. Rör på mig som jag ska. Men ändå är jag så orkeslös. Så nere. Jag ler och skrattar men det känns inte riktitgt äkta. Innerst inne vill jag bara krypa ned i sängen under täcket och vara där. Sova tills det känns bra igen. Men det vet jag själv att det inte går. Man måste ta sig igenom det hur mycket man än vill hoppa över det.
 
Imorgon hoppas jag på en bättre dag. Jag och min lilla familj har varit utomhus hela dagen idag, skottat och städat undan på altanen. Det var skönt med frisk luft och skönt att göra något och slippa tänka för en liten stund. Jag älskar mina två hjärtan så otroligt mycket. Allting blir så mycket lättare när jag tänker på att dom alltid finns vid min sida ♥
 
Finaste lilla killen i hela världen. Du är mitt allt!

Ord som tar fram styrkan inom mig

 


 

There's no place like home



Lite nytt

  Elvin fick jättefina barbapapa kläder av sin farmor idag, tusen tack! Så härliga färger. Även mamman fick sig lite nytt. Vi har haft en mysig dag på marknaden med fina människor, trots det tråkiga vädret. Nu ska vi strax äta en god middag. Baconinlindade kycklingfiléer fyllda med vitlöksost. Myslördag!
 

Träningskläder

 
Det finns verkligen så mycket fint! Älskar allt på bilderna nedan ♥
 

 

I may not be there yet

 
But I'm closer than I was yesterday...
 












Belöning

 
Jag tycker att det är viktigt med belöningar. Till sommaren, när jag nått mitt mål (förhoppningsvis) ska jag unna mig en ny garderob. Kasta/skänka bort allt jag inte använder, som är för smått och för stort. Åka någonstans och shoppa en hel dag. Det har jag haft i tanken sedan jag påbörjade min viktnedgång. Att tänka på något roligt som man ska belöna sig med när man är klar får en att orka kämpa vidare när man bara vill ge upp.
 

1 Mars

 
Välkommen fredag och Mars månad ♥ Tiden går så snabbt. Smäller väl bara till så är det ett nytt år också. Var hittar man pausknappen? Det har varit jättehärligt väder ute nu i flera dagar, men imorse när vi klev upp så öste snön ner och gör det fortfarande. Det skulle komma riktigt mycket snö i helgen och vara väldigt kallt. Jag som hoppades på att våren skulle vara tidig men icket. Det har varit så himla underbart med barmark men nu försvinner ju den. Och så är det marknad i helgen, typiskt att det skulle bli sånt här väder. Vi hade planer på att gå ut på den imorgon men snöar det som det gör nu, tror jag vi struntar i det. Får hoppas att det blir uppehåll någon timme imorgon under dagen så vi kan ta oss ut.
 
Elvin har sovit så dåligt inatt. Han kunde absolut inte somna om där vid tolv så han fick komma och sova mellan oss. Men inte ens där sov han bra. Han har vaknat lite då och då, skrikit och varit jätteledsen. Det gjorde så ont i mammahjärtat. Det blev inte ens bättre när han fick komma upp i famnen. Jag vet inte vad det var, kanske mardrömmar. Och han växer väl och utvecklas så mycket nu. Igår lärde han sig krypa förresten! Han har tagit ett, två krypsteg i några veckor men igår kröp han över hela golvet och blev så himla glad när vi applåderade och berömde honom. Vårat duktiga lilla hjärta!
 
Nu ska jag dricka upp mitt morgonkaffe och vila en stund med Elvin. Hoppas ni får en fin dag.
Kram på er!
 

Kvällsbad igår ♥


RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu
Spela poker, casino, bingo m.m online. Massor av bonusar på Bonusar inom Poker, Casino, Slots med mera - PokerCasinoBonus