31 Januari

Goddag på er ♥ Jag tror minsann att jag är inne på fjärde koppen kaffe för idag, är så vansinnigt trött. Men inte länge kvar tills jag ska dricka en celsius inför dagens träningspass, då vaknar jag nog till ordentligt, förhoppningsvis. Har bokat löpbandet en timme idag och då gäller det att vara pigg.
 
Elvin's fina farmor har varit här hela dagen och myst med oss. Det har varit riktigt trevligt att ha henne här! Hon åkte för en liten stund sedan och jag har hunnit diska undan och plockat upp här hemma. Nu ska jag och lillprinsen bara mysa och busa fram till älskade pappan kommer hem. Kanske hinner vi med en liten powernap. Hihi.
 
Kram på er!
 

Härliga onsdag

Här har ni världens stoltaste mamma som skriver ♥ Vi har i några dagar nu, provat med att Elvin ska få somna själv efter att vi pussat honom godnatt och det har funkat hur bra som helst. Kan börja med att säga att vi tidigare alltid suttit med honom, sjungit godnattvisor, strykit honom på pannan och väntat tills han somnat helt innan vi går därifrån. Nu ger vi honom välling, lägger ned honom i sin säng, ger honom snutten & nappen, pussar honom godnatt och sedan går vi därifrån. En gång vänder han sig på mage och gnäller, då går vi dit direkt och ger honom tutten och så somnar han direkt. Det känns helt underbart, att han känner sig så trygg och kan somna utan att vi sitter där med honom. Våran fina lilla kille!
 
Ikväll har jag och Malin varit på gymmet. Trampade först på trappmaskinen i 40 minuter och körde sedan styrka. Det är inte bara härligt att träna tills man är helt slut på, utan även skönt att få komma iväg lite och få egentid. Man behöver verkligen det ibland och även om jag hinner sakna Elvin under den lilla stund som jag är borta, så är den tiden välbehövlig. Jag får vara Sara för en stund, bara fokusera på att träna som jag verkligen älskar. Men så efter den där egentiden, har man hunnit samla en massa energi och när man kommer hem så möts man av världens leende och glädjetjut från lilla hjärtat, den känslan är svår att beskriva. Så himla stort, så fantastiskt.
 
Nu ska jag ta mig en varm dusch och sedan krypa i säng. Hoppas ni haft en fin dag!
 

30 Januari

Godmorgon ♥ Här är det en någorlunda pigg mamma som skriver. Har insett att jag måste lägga mig tidigare på kvällarna för att orka göra morgon med Elvin när han vill kliva upp. Så igår somnade jag redan vid halv 11, vilket inte hänt på väääldigt länge så det kändes inte alls lika jobbigt att kliva upp imorse. Jag är verkligen en kvällsmänniska och kan vara vaken väldigt sent, men nu måste det bli ändring på det för jag är så himla slö om dagarna. Har dessutom kämpat dom senaste dagarna med att inte vila under dagen när Elvin gör det, så jag kan somna i god tid på kvällarna och hitills har det funkat bra. Hoppas det fortsätter så!
 
Igår var jag på gymmet med mamma. Sprang och promenerade i rask takt på löpbandet, det var så härligt men jag kan säga att jag höll på att ge upp många gånger. Trodde inte alls att jag skulle orka springa så länge som jag faktiskt gjorde. Så fort det kändes jobbigt så tänkte jag att nu jäklar ger jag inte upp, har jag orkat halva tiden så ska jag orka hela tiden ut. Och det gjorde jag. Stolt! Har bokat imorgon eftermiddag igen. Tänk att jag, innan vi fick Elvin, var på gymmet varenda dag och sprang en timme på bandet utan problem. Ganska roligt att tänka tillbaka på, för jag var riiiiktigt bra tränad och det känns ju såklart att jag har kvar mycket av det, men har en bra bit kvar innan jag är tillbaka där jag var. Bara att fortsätta kämpa.
 
Nu ska jag dricka lite kaffe och sedan göra mig klar för dagen. Kram på er!
 

28 Januari

Godmorgon måndag ♥ Just nu har vi morgonmys framför vakna med NRJ. Jag har ätit frukost, dricker morgonkaffet och Elvin sitter i gåstolen och är helt faschinerad av allt som rörs på tvn. Och äter lite kex såklart. Så fort han ser att jag håller i ett så hugger han det ur min hand. Hihi. Så gott tycker han det är.
 
Vi har haft en helmysig helg i Gottne med min fina vän Frida, Liam och Enya. Vi har bara tagit det lugnt inomhus och umgåtts. Det var riktigt skönt att bara vara och inte göra så mycket. Alla andra gånger vi setts så har våra munnar gått i ett men vi har inte riktigt haft tiden, så gissa vad vi gjort hela helgen. Haha! Liam var så go mot Elvin och Enya, lekte med dom och gav dom leksaker när dom inte var nöjda. Och han plockade upp kexen åt Elvin som han tappade på golvet när han satt i matstolen. Han sprang även runt i huset och Elvin jagade honom med gåstolen. Sötnosar! Frida är en människa som jag känner att jag klickar med, vi har alltid så lika tänk och jag känner att jag verkligen kan berätta allt för henne. Tack för att du finns älskade vän!
 
Nu startar en ny vecka och vi har faktiskt inte så mycket inplanerat. Jag ska försöka ta mig på gymmet varje kväll och det ser ut som det ska bli milt hela veckan så vi ska ta oss oss på promenader. På onsdag har jag läkartid och så ska jag träffa några vänner. Känns som att det kommer bli en mycket bra vecka.
 
Hoppas ni får en fin dag! Kram på er
 

24 Januari

Lilla hjärtat imorse, ville hellre busa istället för att somna om ♥
 


Dom senaste nätterna har Elvin vaknat jättetidigt, ibland mitt i natten och inte alls velat slappna av och somna om. Sedan när han väl somnar om så är det inte många minuter han sover, inte ens en timme. Jag funderar på om det är tänderna som spökar, tandköttet där nere är inte sig likt, det är svullet och han dregglar som bara den. Det känns verkligen att man inte är van att få såhär lite sömn. Han har ju sovit så bra hela tiden. Jag har iallafall slurpat i mig en hel kaffepanna under dagen, så jag känner mig inte trött just nu. Men jag gissar på att jag kommer somna så fort jag lägger mig ner ikväll.
 
Idag är det torsdag vilket innebär städdag för vår del. Jag har gjort nästan allt förutom dammsugit och skurat. Det ska göras så fort Elvin vaknar från sin eftermiddagsvila.
 
Ikväll ska grabbarna få lite egentid och jag ska ut på en lång promenad. Är kallt ute men det ska bli riktigt härligt med frisk luft! Nu ska jag drömma mig bort bland alla gardiner på Jotex hemsida, finns så mycket fint. Kram på er!

Jag älskar dig så

23 Januari

Hallå på er! ♥ Jag och Elvin kom för en stund sedan hem från en lång promenad i det härliga vädret. Har varit milt ute och solen har varit framme hela dagen, så underbart! Mer såna dagar tack. Jag blir så glad i själen när det är fint väder ute. Tanken var att vi skulle gå på affären fram och tillbaka, men när vi kom fram dit så inser jag att bankomatkortet ligger hemma på byrån, så det var bara att vända om och gå hem igen. Elvin verkade tycka att det var riktigt skönt med frisk luft för han sov i vagnen ute på altanen en bra stund efter vi kom hem. Nu hoppas jag att det kommer fler såna här varma dagar så vi kan vara ute!
 
Min fina och Marcus har åkt iväg till Övik för att se hockey så ikväll kommer Malin hit och gör oss sällskap. Vi ska sy färdigt Elvin's gardiner och hämta ut mitt paket som kommit från junkyard. Så kul! Hoppas bara kläderna sitter bra. Tycker egentligen inte om att beställa efter kläder, då det är så svårt med storlekarna, men eftersom just den affären inte finns här i närheten och jag har förälskat mig i märket eivy, så måste jag beställa. Nästa gång jag åker till Stockholm ska jag gå in i den butiken. Så fina kläder.
 
Nu ska jag plocka upp här hemma, vilket jag gör i princip hela tiden känns det som. Hihi. Lilla hjärtat's leksaker ligger överallt och tvätt ska vikas. Hoppas ni har en fin dag!
 

22 Januari

Godmorgon tisdag ♥ Idag är det den 22 vilket innebär ytterligare en månad med LCHF och imorse var det dags för vägning. Sedan jag förändrade min kost för 12 veckor sedan har jag gått ner 10 kilo. Jag är så fruktansvärt stolt över mig själv och vad jag åstadkommit, det känns så underbart att allt slit har gett resultat och dessa siffror får mig att vilja och orka fortsätta kämpa ännu hårdare för att nå mitt mål. Jag vill gå ned ungefär 10 kilo till och få tillbaka mina muskler. Jag vet inte om siffrorna på vågen kommer spela så stor roll för mig framöver, nu kommer jag mest se på mig själv i spegeln och avgöra på så vis när jag känner mig nöjd. Jag har inga som helst planer på att sluta med denna kost för den får mig att må så bra. Men jag kommer inte köra så strikt framöver som jag gör nu. Dom senaste veckorna har jag slutat helt med LCHF bröd, LCHF bakverk och dragit ned ännu mer på kolhydraterna. Så kommer jag inte köra föralltid, utan när jag är nöjd kommer jag försöka hitta en balans mellan mat och träning som fungerar för mig. Som fungerar för att hålla vikten. Men jag kan säga att jag inte kommer äta pasta, potatis och vanligt bröd igen. Det har jag inte saknat alls och min kropp behöver det inte. LCHF bröd är dessutom så mycket godare än vanligt bröd. Men något som jag kommer unna mig när jag är i mål är en chokladbit och jisses vad jag kommer njuta. Choklad har alltid varit min last och jag älskar det, så det kommer jag absolut äta igen. Hihi.
 
Nu har jag precis druckit upp mitt goda morgonkaffe och Elvin springer runt, runt framför mig i gåstolen. Han tycker det är så himla kul att sitta i den, roligast är det att dra i gardinen och försöka nå allting som han inte får röra. Sötnosen!
 
Dagens planer är att städa upp lite här hemma, gå en lång promenad och sedan ikväll får vi besök av min kära bror med familj. Tror även att Malin skulle komma hit och hjälpa mig sy gardinerna till Elvin's rum. Hittade ett jättefint uggletyg på Jysk, råkade köpa alldeles för mycket men ides aldrig lämna tillbaka det utan ska försöka göra en sackosäck och annat kul istället.
 
Hoppas ni får en fin dag. Kram på er!
 

20 Januari

Godkväll ♥ Jag har precis klickat hem några saker från Junkyard. En svart hoodie med rosa dragkedja + rosa snören, en t-shirt från märket Eivy och även en mössa från det märket. Min fina beställde också hem en mössa, en svart med vit text på. Längtar tills paketet kommer. Jag gillar verkligen Junkyard's kläder, mycket är alldeles för dyrt men nu var det 40 - 70 % rea så vi passade på! Minns att jag kärade ned mig i en tröja därifrån för något år sedan, spanade in den länge (alldeles för länge) sedan en dag när jag äntligen tänkte beställa den så fanns det inte kvar. Typiskt. Men som tur är så kommer det in liknande tröjor hela tiden.
 
Igår skickade vi efter foton på vår lilla prins. Blev ett par stycken med tanke på att jag bara beställt en gång sedan Elvin föddes. Han är lite över 7 månader och jag tar huuuur många bilder på honom som helst varje dag. Så ni kan ju tänka er att jag hade beslutsångest när jag skulle välja vilka foton som skulle framkallas. Min fina satt bredvid och sa hela tiden ''Sara, dom där tio bilderna ser ju likadana ut'' Ja, när jag fotar lillprinsen så tar jag jättemånga, han rörs ju så mycket så det gäller att trycka av många gånger och hoppas att han sitter stilla på åtminstonde ett. Hihi. Nu köpte vi även några förstoringar i svart/vitt, de bilderna som jag la upp här på bloggen för några dagar sedan. Jättefina bilder och känns så kul att dom är i princip nytagna. Hade tänkt att vi skulle ta en familjebild innan jag skickade efter men det får vi göra tills nästa gång.
Så fint att ha massa foton på väggarna hemma.
 
Imorgon är det måndag igen och en ny vecka drar igång. Ska träffa några fina vänner i veckan och hinna med en massa träning. Både långa promenader och träning på gymmet. Idag dansade jag zumba och promenerade en timme, riktigt härligt och välbehövligt. Tänk vad lite träning kan göra en glad i själen. Så fort jag känner mig nere så brukar jag träna och då vänder allt så snabbt. Får sån energi av att röra på mig.
 
Nu ska jag göra mina fina pojkar sällskap och sova. Kramar till er!
 

19 Januari

Godkväll på er fina läsare ♥ Här har det varit tyst i några dagar nu, fick ett sms av mamma tidigare idag att min blogg har tisdag ännu. Hihi. Har varit alldeles för trött dessa dagar för att uppdatera och vi har haft fullt upp här hemma, fixat och donat i Elvin's rum så snart är det färdigt. Så himla kul! Kommer in bilder när rummet är helt klart.
 
Ikväll har vi haft Ida och Mattias på middag och det var så mysigt! Fick en sån fin blomma och kvällen har bjudit på många skratt, precis som det ska vara. Hoppas det inte dröjer alltför lång tid tills nästa gång vi ses och att planerna på flytt närmare Lycksele går som tänkt. Skulle vara så kul att bo närmare varandra. Tack än en gång för ikväll ♥
 
Hoppas ni haft en fin lördag! Kram på er
 

Härliga tisdag

Godkväll ♥ Elvin somnade för en timme sedan, min fina är hos en kompis och jag har myst ned mig i soffan framför tvn med en stor kopp kaffe. Lite egentid innan läggdags, kan inte bli bättre än så. Somnade sent inatt och lilla prinsen ville göra morgon tidigt, så jag känner mig riktigt trött. Skulle tippa att det inte dröjer länge innan jag kryper isäng också.
Imorgon väntar en ny dag med nya möjligheter!
 

Med lite vilja kommer man långt

Och min vilja är enorm! Det är inte ofta som jag verkligen känner mig duktig och stolt över mig själv, just nu gör jag det. Känner mig så stark inombords, känns som att jag skulle kunna klara av vad som helst. Igår var min premiär på gymmet efter många månader och det var riktigt skönt att få ta i och svettas igen. For dit ikväll igen och bokstavligen dödade mina armar. Märks att jag inte ens tränade dom när jag tränade som mest, var är alla mina armmuskler!? Nu är det verkligen skärpning som gäller. Hihi.
 
Imorgon har jag bokat löpbandet på gymmet så då blir det powerwalk/löpning. Det var ungefär den enda luckan som jag hittade på bokningslistan, så mycket människor som vill använda det. Men det skulle bli mindre kallt ute mot slutet av veckan så då får jag ta långa promenader istället. Känns som jag inte varit utanför dörren förutom när jag gått fram och tillbaka till bilen eller gått ut med soporna, skulle verkligen behöva frisk luft nu.
 
Jag vill så gärna nå mitt mål och jag vet att tids nog, kommer jag lyckas. Jag har kommit en bra bit på vägen. Räknade ut att jag sedan Elvin föddes, har gått ned hela 30 kilo. Jag ville ju inte se vad jag vägde alls under graviditeten men när man blir uppkopplad till datorn på BB så står vikten där och jag såg siffrorna, så jag har räknat från den dagen till nu. Såklart har jag inte ''kämpat'' mig ned alla dessa kilon själv, mycket var ju vätska och så vägde ju Elvin och moderkakan och allt annat mycket också. Men det är helt fantastiskt ändå att jag gått ned så mycket på så kort tid. Som sagt, jag är väldigt stolt över vad jag åstadkommit.
 
Även om jag har en bit kvar så deppar jag inte alls ihop för det utan fortsätter kämpa lika hårt, om möjligt ännu hårdare. Har hitills gått långa promenader varje dag med barnvagnen, ibland dansat zumba och det är något jag absolut inte kommer sluta med. Jag kommer variera träningen, kondition och styrka varannan dag ungefär. Är så himla glad och tacksam över att jag har min fina mamma som gett mig ett gymkort, kan inte tacka dig nog!
 
Jag har cirka 15 kilo kvar till min målvikt. Bara att fortsätta kämpa!
 
 
 

15 Januari

Goddag ♥ Idag har vi haft en riktig inne mys dag, som alla andra dagar just nu. Det känns så fruktansvärt härligt att bara vara och ta dagen som den kommer. Det är dessutom så kyligt ute så utomhus vill man inte vara. Längtar tills det blir mildare, så man kan promenera och gå en sväng med pulkan. Elvin älskar att åka i pulkan, så tack kära mamma/mormor för att du köpte den åt honom! Han pratar med allt, skrattar och ger ifrån sig glädjetjut när han åker i den.
 
Nu ligger Elvin och tar sig en liten eftermiddagslur. Skulle tippa på att han vaknar när som helst för han har vilat i över en timme. På förmiddagen tog jag lite kort på honom med kameran, dom blev så fina. Sötnosen har lärt sig när blixten kommer så han blundar varenda gång jag ska trycka av. Hihi. Men några kort med öppna ögon fick jag iallafall.
 
När min fina kommer hem från jobbet ska jag ta bilen på gymmet och träna. Kan säga att jag har mycket träningsvärk idag, nästan så jag gruvade mig imorse för att kliva upp ur sängen. Ont men skönt, älskar den känslan för då vet man att man jobbat på bra! Idag kommer jag köra samma upplägg på träningen, 30 minuter kondition och 30 min styrka.
 
Hoppas ni har en fin tisdag! Kram på er
 

Älskade barn

 
 
 





Elvin 7 månader ♥

Klädstorleken är fortfarande 74 men vissa pyjamasar i den storleken börjar bli lite för korta i benen. Han växer så det knakar vår lilla prins! Vi var på BVC med honom för någon vecka sedan och då vägde han 8930 gram och var 68,4 cm lång. Han hade inte ökat speciellt mycket i vikt sedan sist men sköterskan sa att det inte alls var konstigt, det brukar bli så när dom små liven börjar äta vanlig mat. Men han följer sin kurva, till och med lite över kurvan. Huvudsaken han äter, växer och mår bra!
 
Vi har nu börjat laga egen mat till honom vilket han verkligen älskar. Till frukost äter han havrevälling, mellanmål blir oftast någon puré eller mosad banan, till lunch äter han gröt och middag äter han det vi äter. Idag åt han kött, potatis och morötter. Supersmarrigt tyckte Elvin. Har kört med barnmatsburkar sedan han började äta vanlig mat men det märks tydligt att maten vi lagar är godare. Han vill bara ha mer, finns inget stopp i den lilla magen, hihi. Har tänkt göra storkok någon dag och frysa in portioner, så är det bara att värma upp och ge när han ska äta.
 
Han somnar vid 20:00 på kvällen och vaknar igen 08:00 varje morgon. Dom senaste nätterna har han vaknat lite titt som tätt och varit orolig, men har snabbt somnat om så fort han fått nappen. Vi har sedan han började sova i egen säng, alltid lyft över honom till oss när han vaknat mitt i natten men nu har vi slutat med det. Bättre att han sover i sin säng och så lyfter vi över honom när han vaknar på morgonen så han inte vänjer sig och vaknar 04:00 varje natt och vill komma över till oss. Har provat detta i två nätter och det har funkat bra!
 
Han har blivit stadigare och kan sitta själv en längre stund, men han kan inte riktigt sitta själv länge utan att tippa åt sidan. Så än så länge har vi kuddar omkring honom eller sitter nära. Men det märks att han blivit starkare för om man sitter med honom i soffan och han har kuddar bakom sig, kan han ta sig upp själv igen.
 
Han masar sig fram jättesnabbt, trycker ifrån med ena benet och tar sig på så sätt framåt. Han har även börjat trycka upp sig själv mer och ställer sig halvt på knäna, så jag tror inte det dröjer allt för länge tills han kommer på hur man ska krypa. Släpper jag ned honom vid dörren in till vardagsrummet hinner jag bara vända mig om så är han vid gardinen på andra sidan rummet och försöker nå alla sladdar. Han har en enorm vilja och har nog ärvt min tjurskalle, för ge upp, gör han aldrig. Sötnosen!
 
Gåstolen är fortfarande en favorit. Den kan han springa runt i ett bra tag och ge ifrån sig en massa glädjetjut. Spännande är det också att sitta i den och se TV, se hur det rörs och se på alla fina färger som finns på barnkanalen. Han försöker även nå allt som han kommer i närheten av, idag hörde jag hur det lät i rummet och då hade han ställt sig med gåstolen från sidan så han nådde en ljusstake. Vanligtvis brukar han fara rätt fram med stolen och då når han inte, men han har visst kommit på hur man tar sig närmare. Han kör fram, backar, ändrar riktning och kommer fram dit han vill.
 
Han pratar på som bara den. Mamama och bababa är några favoritord. Han härmar oss när vi gör ljud, så ni kan ju gissa vad vi gör om dagarna. Så himla gulligt! Han säger ba, tittar på oss och väntar att vi ska svara sedan fortsätter han ett bra tag. Han har även vinkat några gånger när vi vinkat åt honom, men oftast blir han så glad när man vinkar åt honom så han gör inte likadant utan blir så himla glad så han bara viftar på armarna.
 
Något annat som han verkligen älskar och tycker är jätteroligt är när han får bita en på hakan. Han skrattar varenda gång. Och han är jättekittlig. Pussar man honom på magen eller kittlar honom på halsen så skrattar han så han nästan faller ihop av glädje. Gigglebellies är såklart också en favorit, han kan titta på alla djur som dansar och sjunger i oändlighet.
 
Elvin är en glad liten kille men även väldigt bestämd, vilket han visar tydligt genom att ryta till. Han har börjat skrika på ett helt nytt sätt när han inte är nöjd eller irriterad. Han skriker med sånt ljud och tar i med hela kroppen. Som när man sätter honom i bilbarnstolen eller klär på honom, något som han inte alls tycker om, så blir han inte ledsen som förut utan mer arg. Men han är mestadels väldigt glad och jag blir så lycklig av att vara i hans närhet. Finns faktiskt inget som klår hans leende eller skratt. Bästa som finns!
 
Han vill inte vara stilla en sekund. Förutom när han ätit kvällsvällingen och är jättetrött, har man tur så får man mysa en liten stund med honom då. Då lägger han huvudet mot mitt och bara myser. Annars ska det röras hela tiden, en riktig liten klätterapa. Därför älskar han att ligga på golvet eller sitta i gåstolen så han får röra sig fritt och hitta på en massa bus.
 
Lycka är att få vara förälder till dig Stig Elvin Harald Håkansson. Du är verkligen ljuset i vårat liv ♥

 

Pappa's barndomshem

Så vackert, älskade Sidberg



Härliga måndag ♥

Godkväll ♥ Jag har precis nattat Elvin, som nu har blivit så mycket enklare. Det har varit jobbigt för honom nu några kvällar när han ska somna, han har bara varit jätteledsen och velat komma upp i famnen igen. Men nu har vi börjat med att efter vällingen så busar & myser vi en stund med honom, kollar på gigglebellies godnatt visa tillsammans och sedan lägger vi honom i sin säng medan vi sitter bredvid. Har snutten nära, sjunger ''när trollmor har lagt sina elva små trollbarn'' och stryker hans panna. Då somnar han direkt. Inte ett ljud. Lilla prinsen! Känns så härligt att det blivit bättre, att han inte tycker att det är en jobbig stund att somna för natten. Han drömmer mycket om nätterna, ibland vaknar vi av att han tvärskriker men sover fortfarande och blir lugn så fort man ger honom tutten. Han har även börjat vakna mycket mer nu nattetid än tidigare, antar att han börjar bli så pass stor och nyfiken att han störs lite av våra ljud. Har märkt det på kvällen när vi lägger oss, jag och min fina, att han rycker till, vänder och vrider på sig när vi pratar med varandra. Så nu ska vi bara lägga golv i förrådet där uppe, göra fint i Elvin's rum och sedan ska vi testa och låta honom sova i sitt rum en natt för att se om han kanske vaknar färre gånger. Jag har separationsångest och gruvar mig för den natten, kommer kännas så konstigt att inte ha honom så nära som vi haft honom hitills. Tror nästan min fina har mest ångest över det för om han fick bestämma så skulle Elvin sova mellan oss i vår säng varje natt för att det är så mysigt, hihi.
 
Ikväll har jag varit på gymmet och tränat där för första gången på länge. Sist jag var där så var Elvin inte gammal, så det var ett bra tag sedan. Härligt var det och jag är riktigt stolt över mig själv faktiskt. En halvtimmes kondition på trappmaskinen och sedan styrka en halvtimme. Körde några egna övningar med hantlar men även rygg och magmaskin. Plankan och utfall var det jag körde mest och det var riiiiiktigt tufft. Plankan är grymt jobbig när man inte tränat styrka på ett bra tag. Och när jag gjorde dom sista utfallen så kändes det som att jag skulle falla ihop, benen bara skakade. Kommer ha träningsvärk imorgon när jag kliver upp, men det ska ju kännas att man tränat så det känns skönt! Ska fara på gymmet imorgon också och på onsdag har jag bokat löpbandet. Då blir det pw/löpning, ser jag framemot! Bandet är alltid fullbokat så det gäller att skriva upp sig i tid, idag var det människor som skrivit upp sig heeeela dagen. Så jag tycker verkligen dom ska köpa in ett till. Men, det känns så underbart att vara igång med träningen på gymmet igen. Jag känner att mina promenader, såklart ger mycket, men det ger så mycket mer att vara på gymmet och träna där. Jag kämpar hårdare och får högre puls. Nu är det ju så kallt ute också så det har inte blivit någon promenad på några dagar, hoppas det blir mildare ute för det är ju så skönt med frisk luft. En kombination av promenader och gymträning, bara att kämpa på!
 
Resten av veckan blir bara lugn för vår del. Är så skönt att bara ta dagen som den kommer och mysa på hela dagarna. Elvin vaknar kring 8, då myser vi en stund i sängen innan vi kliver upp och äter frukost tillsammans. Jag känner mig så trött nu för tiden så vi brukar oftast lägga oss och vila en stund igen på förmiddagen. Älskar livet som mammaledig, som det känns nu skulle jag kunna vara hemma med vår lilla skatt i flera år. Men det går ju tyvärr inte. Att vara mamma är verkligen det bästa som finns, jag bubblar av lycka när jag tänker på Elvin. Han är så fin och bara våran. Älskade son!
 
 
 
 

14 Januari

Hej! ♥ Jag har precis bytt om till träningskläder, när min fina kommer hem från jobbet ska jag åka på gymmet och träna en timme. Min älskade mamma gav mig ett gymkort i helgen så nu ska det verkligen hårdtränas, jag vill så gärna få tillbaka alla mina muskler som jag hade förut. Kortet räcker ända till i Juni. Så nu kör jag!
 
Idag är det 7 månader sedan vi fick träffa våran lilla prins för första gången. Han har blivit så stor. Under veckan kommer det in ett inlägg om hans utveckling och nytagna bilder på honom.
 
Hoppas ni haft en bra start på veckan! Kram på er
 

What doesn't kill you, makes you stronger



Mitt lilla hjärta



Mamma älskar dig så mycket

Plåtburk


Aqua blå plåtburk med lock och självhäftande griffeletikett, så fin! Den här köpte mamma/mormor till oss och den ska få vara i Elvin's blivande rum. Perfekt förvaring för nappar, napphållare och små saker. Tack älskade du

Beställning till Elvin's rum

Jag har suttit inne på Jollyroom's hemsida hela kvällen och bara velat klicka hem allt dom har till Elvin's rum. Finns ju så mycket fint ♥ Men några träbokstäver, två stolar, legoförvaring och kuber i fina färger fick det bli denna gång. Jag köpte ju även lite saker när jag och mamma var till Övik sist. En mätsticka, två krokar och tre stycken förvaringslådor. Lampor, matta, krukor, gardiner och sånt kommer vi köpa här i Lycksele när vi fått in allt och ser hur vi vill ha det. 
 
Elvin har en fondvägg i sitt rum som är svart med vita bilar på och därför har vi valt att rummet ska gå i svart, vitt och blått. Till stolarna vi beställt ska vi ha ett svart bord som jag fick av min morbror när han gick bort. Gardinerna och lamporna ska vara blåa. Och varför vi köper så mycket till hans rum är för att det är gigantiskt! Dom som bodde här innan hade det som deras sovrum tidigare, så det rummet kan man absolut göra två rum av när det är dags för tillökning. Hihi. Jag tycker att det är riktigt härligt att det är så stort, har Elvin mycket utrymme att leka på när det blir dags för det.
 
Här kommer lite bilder på det jag beställt och det jag köpte tidigare. Ska bli så himla kul att se hur fint det blir när allt faller på sin plats. Just nu måste min fina göra klar i sitt laddrum först innan vi kan börja i rummet, men till veckan tror jag absolut att det är klart för det som är kvar är att lägga matta och min älskade bror är mattläggare, så det går nog snabbt!
 
Nästan allt är från märket JaBaDaBaDo, har förälskat mig i alla deras saker!
 
 




11 Januari

Välkommen fredag ♥ Idag har vi bara varit hemma och haft en riktig mysdag. Mitt på dagen tog vi oss en lång promenad och sedan åkte Elvin pulka en liten stund. Han verkligen älskar den! Sitter och tittar på allt och pratar för sig själv. Gofisen. Nu har han rivit ut alla sina leksaker på golvet och leker med dom, själv njuter jag av en kaffekopp framför Teen Mom. Mitt stora hjärta har inte kommit hem från jobb ännu, men jag tror inte det dröjer länge innan han kommer in genom dörren. Längtar! Ikväll vill jag bara rå om min fina familj. Krypa upp i soffan och bara kramas till läggdags.
 
Imorgon ska vi ha en riktig familjedag! Vi ska åka och bada på badhuset tillsammans med min familj. Var så mysigt sist så jag ser verkligen framemot det. Sedan är vi bjudna på lördagsmiddag hemma hos Elvin's mormor.
 
Nu ska jag fortsätta njuta av lugnet före stormen, hihi. Elvin har blivit en riktig liten vilding, kan bara tänka mig vad som väntar oss när han blir äldre. Inte så farligt kanske men han är en riktig buse. Vårat charmtroll.
 
Kramar till er!
 

Den finaste som finns

Vårat älskade hjärta blir snart hela 7 månader ♥ Jag vet att jag skriver det ofta men tiden går verkligen för snabbt. Jag hinner inte riktigt med i hans utveckling. Jag upptäcker nya sidor hos honom hela tiden och han lär sig något nytt för varje dag som går. Han har blivit så snabb när det gäller allt, han tar sig fram överallt och når precis allt! Lägger man ned honom på golvet så tar det inte många sekunder innan han är på andra sidan rummet. Han kryper inte ännu, men masar sig fram jättesnabbt. Ibland ställer han sig upp på knäna men faller ned ganska snabbt igen för att han inte orkar hålla upp sig. Kablar och uttag är väldigt intressant, så det gäller att vara på sin vakt. Får en känsla av att han förstår när man säger nej åt saker som han inte får röra. Han tittar på en, släpper taget och tar en leksak i närheten istället.
 
Innan jag blev mamma till vår skatt så visste jag inte alls att man kunde känna en så stark kärlek till någon. Jag kan inte beskriva med ord hur mycket han betyder för mig, ibland känns det som om jag håller på att sprängas av kärlek. Att få se honom växa, förändras och utvecklas är verkligen det största jag varit med om och jag skulle inte byta ut mammalivet mot något annat i hela världen. När jag vaknar upp på morgonen spelar det ingen roll om allt känns jobbigt, Elvin gör allting så mycket bättre och jag är så tacksam över att han finns i mitt liv.
 
Jag brukar titta tillbaka på bilder sedan han föddes och jag blir alldeles varm. Jag minns känslan så väl, när han kom upp på mitt bröst och vi fick se honom för första gången. Magisk känsla. Jag skulle kunna göra om det huuuur många gånger som helst. Har många videos på honom och bara där ser jag hur mycket han förändrats, från att ha legat helt stilla på samma ställe och 'pratat' på ett helt annat sätt till att röra sig hur mycket som helst och säga 'mamamama' hela tiden. Jag smälter varenda gång.
 
Älskade lilla Elvin, vad jag älskar dig. Jag skulle göra precis vad som helst för dig.
 

10 Januari

Godkväll ♥ Nu har vi precis placerat oss i soffan efter en kväll som bestått av städning. Dammtorkat, dammsugit, skurat, tvättat och renbäddat sängen. Älskar känslan av ett nystädat hem, rent och fräscht. Elvin somnade för en stund sedan och det dröjer nog inte länge förrän vi kryper i säng också. Har fått mig en timmas vila mitt på dagen idag men mina ögonlock faller ändå ihop snart. Känns så härligt att jag äntligen kan slappna av och sova ordentligt, för just nu behöver jag verkligen all sömn jag kan få.
 
Idag har det varit väldigt skönt väder ute så vi har varit ute på en lång promenad. Åtta kilometer blev det totalt. Imorgon skulle det bli riktigt kallt så jag tror att jag dansar zumba då istället. Har laddat hem en ny video som jag testade i förrgår och den var himla bra. Högt tempo och tydliga instruktioner. Zumba Activate heter den för er som vill ladda hem och testa.
 
Hoppas ni haft en fin dag. Kram på er!
 
 

Formeli.se

Jag beställde en tavla för snart en månad sedan från Formeli.se. En tavla med en bild på Elvin, hans födelsedatum, födelsevikt, födelselängd, födelseår och klockslag vid födseln. Jag ville ha en traktor eller en bil med på bilden också, men fick en stjärna istället. Så jag mailade och skrev att tavlan inte såg ut som jag ville ha den och får som svar att hon ska skicka en ny, utan extra kostnad eftersom trycket blev fel. Det tog två dagar att få den första tavlan så jag tänkte att en ny kommer också komma lika snabbt, men så fel jag hade. Nu har det snart gått 3 veckor sedan hon skrev att en ny skulle skickas och jag har inte fått den än, men fakturan är betald.
 
Jag blir såklart jättebesviken. Inte bara över att det tagit så lång tid, utan även för att jag inte fått något svar på mina två mail + kommentarer jag skrivit på hennes blogg och instagram. Jag har full förståelse för att hon har haft mycket kring jul/nyår och att hon kanske inte mått så bra på grund av graviditeten, men ett svar tyckte jag iallafall att jag kunnat få. Bara fått veta att hon inte glömt bort att hon skulle skicka en ny eller att den är påväg.
 
När jag skrev här på bloggen att beställningen hade blivit fel fick jag en kommentar av en tjej som varit med om något liknande och för henne tog det 3 månader innan hon fick en ny. 3 månader!? Det är ju inte alls rätt! Så jag hoppas verkligen att jag får svar på mina mail snart eller att den kommer med posten vilken dag som helst. Annars vet jag inte vad jag ska göra. Ska kolla om det finns något nummer så man kan ringa henne.
 

Svar på kommentar

Hej.

Har också en här hemma som ska göra ett ladd-rum, för jag antar att det är kulor till bössan han ska göra? Ser att du kämpar på med LCHF, hur tycker du att det går? Här hemma har vi mer eller mindre ätit LCHF-mat sen i mars, dock sista månaden slappat till det så nu tar vi nya tag. Har du några favvo-recept du kan dela med dig?
 
Hej Frida! Ja precis, han laddar skott till gevären. När vi bodde i lägenheten så höll han till med det i det rum som var över, så där fick han ha ett laddrum/datarum så det känns mycket bättre nu när han får ett eget rum lite avsides.
 
Jag tycker det går jättebra att äta LCHF. Just nu känns det som att vikten stilla men totalt har jag snart gått ned 10 kilo sedan jag började med det, så jag är jättenöjd. Finns ju så god mat att äta också och så går man aldrig hungrig. Helt perfekt! Jag har några recept här på bloggen, om du kollar under kategorin ''Recept.'' Men ett som jag inte skrivit upp är blomkålssoppa.
Så god och enkel att göra.
 
Blomkålssoppa
4 portioner

1 blomkålshuvud

1 gul lök
1 vitlöksklyfta
5 dl vatten
1,5 buljongtärning
4 dl vispgrädde
salt
peppar

Dela blomkålshuvudet till mindre buketter. Skala och hacka gul lök och vitlök. Fräs löken i smör och ha blomkålsbuketterna och häll på vattnet och ha i buljongtärning. Låt koka tills blomkålen är mjuka, ca 10min. Mixa till en slät soppa med en stavmixer. Häll på grädde, smaka av med salt och peppar, låt puttra ytterligare några minuter. Servera gärna med knaperstekt bacon.
 
Kan även tipsa om att gå in på den här sidan http://jimpslchf.blogspot.se/p/recept.html. Där finns det jättemånga goda recept!

9 Januari

Hej på er! Vi har haft en riktig mysmorgon här hemma. Elvin brukar vanligtvis inte vilja sitta stilla en sekund i famnen men imorse var han så kramgo och mysig. Efter att han druckit upp sin välling så låg han kvar i min famn och så kollade vi på barnprogram tillsammans. Oj vad jag njöt! Älskade barn ♥
 
Att ta en paus från det mesta var ett av de klokaste besluten jag tagit. Så mycket som jag fått sova de senaste dagarna har jag inte gjort på länge, verkligen välbehövligt. Släppt alla måsten och bara varit, det var jag verkligen i behov av. Vi har bara myst, tagit långa promenader och så har vi hälsat på Elvin's kusin så dom har fått leka. Jag känner att det här är något jag borde göra oftare, slappna av ordentligt och bara vara. Det tror jag vi alla behöver ibland.
 
 Hoppas ni får en fin dag. Kram!
 

Älskade lilla skatt vad jag älskar dig.


Det är okej att känna

Dom senaste veckorna har det varit kaos i mitt huvud. Jag har tänkt alldeles för mycket, känt mig stressad och inte alls mått bra. Har försökt in i det sista att trycka bort alla jobbiga tankar och verkligen försökt att fokusera på det positiva, men jag har inte lyckats. Ikväll blev det för mycket. Jag har hela tiden planerat saker för att slippa tänka, men det är klart, det funkar inte i längden. Så ikväll bestämde jag mig för att avboka alla planer för i veckan, känns så trist. Jag skulle träffa så många fina vänner och det tar verkligen emot att inte kunna bita ihop och orka, som jag alltid brukar, men för mitt eget bästa så får det bli såhär. Det är hög tid att börja fokusera mer på mig själv, göra det jag mår bra av och bara vila. Göra allt för att livet ska bli lite lättare. Missförstå mig inte, mina vänner är så fantastiska och jag mår så bra i deras sällskap, men jag har inte tänkt på mig själv på väldigt länge. Det var så längesen jag kom i första hand. Jag är expert på att stressa upp mig för ingenting och glömmer bort att slappna av. Känns inte ens som att jag kopplar nattetid när jag sover. Just nu känns det som att jag skulle kunna vila i flera veckor, helt slutkörd av alla tankar som flyger omkring. Som en ond cirkel, som aldrig riktigt tar slut.
 
Jag har alltid sett det som en utmaning att stanna av och känna efter hur jag mår. Men nu har jag inte endast mig själv att tänka på så nu känns det lättare och mer självklart på något vis. För att människor i min närhet ska må bra, måste jag också göra det. Och för min familj och mina vänner, gör jag allt. Därför är det dags att stanna upp lite!
 
Så den här veckan kommer bestå av vila och göra sånt som jag mår bra utav. Gå långa promenader för att samla ny energi. Vara med min familj, hålla dom lite extra och njuta av allt jag har. Jag tänker inte stressa upp mig för att det är lite stökigt här hemma, tänker inte ha någon tid att passa, inte tänka hela tiden på att jag måste göra si & så. Bara vara helt enkelt. 
 
Egentligen vet jag inte varför jag blottar mig här och skriver direkt från hjärtat, när jag inte har den blekaste om vilka som läser här varje dag. Jag antar att jag vill visa att det är okej att inte alltid må bra. Det är okej att inte vara den där supermamman som ska klara vad som helst, den är okej att inte vara den perfekta flickvännen, det är okej att känna. Man får bryta upp. Man måste falla ihop för att ta sig upp igen. Det är precis vad jag tänker göra, kämpa. Jag har viljan, jag har styrkan, jag har så fina människor i min närhet. Jag tar mig upp igen, det är jag säker på. 
 
Varma kramar till er 

4 Januari

Godmorgon fredag ♥ Även om jag är mammaledig och har mysdagar varenda dag, så har jag en speciell känsla i kroppen när helgen börjar närma sig. Blir så glad bara av att tänka på att vi nu får två dagar med fina pappan. För oss blir det bara en lugn helg, njuta av tiden tillsammans och bara vara. Hoppas på bra väder så man kan vara ute!
 
Jag har precis druckit upp morgonkaffet och tittar på våran sötnos som ligger framför mig i babysittern och kollar på barnprogram. Han pratar hela tiden och viftar på armar och ben. Mamamamamama säger han. Det värmer verkligen i mammahjärtat när han säger så. Förstå när lillkillen börjar prata, jag kommer smälta varenda gång. Hihi.
 
Efter lunch idag får vi besök av Frida, Terese och hennes lilla Felix. Elvin älskar att vara bland andra barn så det blir mysigt.
 
Hoppas ni får en fin dag. Kramar till er!
 

weheartit.com

3 Januari

Goddag ♥ Jag tar mig en liten paus från allt städ och njuter av en kaffekopp medan Elvin vilar. Nu på förmiddagen har jag hunnit städa bort julen, julgranen åkte ut och alla tomtar. Jag brukar inte vara less julen vid den här tiden, men direkt efter julafton var det som att jag inte alls tyckte det var lika mysigt längre med alla julsaker. Men nu är dom borta iallafall. På tal om julgranen så märks det tydligt att jag har ärvt min pappa's tjurskalle. Jag tänkte först vänta tills min fina slutar jobba och så skulle han få hjälpa mig ta ut den då, men icket. Jag skulle klara det själv. Så iklädd linne, bar jag ut granen och det resulterade i att jag stack mig på väldigt många ställen och fick röda prickar lite här och var. När jag kommer på något så ska det ske direkt, så tanken på att klä på mig mer fanns inte. Och barr överallt! Det är något som kan göra mig tokig, förra sommren hittar jag barr i lägenheten från julen. Dom försvinner aldrig, hur mycket man än dammsuger. Men, det är ju så fint med riktigt granar. Jag får försöka tänka så istället. Hihi.
 
Just för tillfället så är Elvin's rum lite av ett förråd. Dit har vi ställt allt som inte används. Ju mer jag är där inne desto mer kaos blir det i min hjärna. Jag vill bara städa undan och göra fint där inne! Men det måste vänta tills Peder's laddrum är färdigt. Vi har ett större förråd innanför Elvin's rum, där Peder ska hålla till med sina laddgrejer och så kommer det nog vara ett litet förråd också för saker som vi inte använder men inte vill bära ut i kallförrådet. Nu ska det bara målas där inne, sedan kan vi äntligen börja ställa i ordning och jag får börja inreda Elvin's rum. Förra helgen när jag och mamma var i Övik, så köpte jag lite smått och gott dit. Bland annat förvarings lådor, en mätsticka och två stora, fina krokar. Hyllor och tavlor är också fixat. Nu skulle vi bara ha köpt en liten byrå och någon slags förvaring för alla leksaker. En kista eller en legoförvaring ska jag spana efter.
 
Kram på er!

2 Januari

Goddag ♥ Jag och Elvin har precis kommit hem från en lång morgonpromenad. Gick in till Lycksele, runt där vi bodde tidigare och så hem igen. Det är riktigt skönt ute idag och Elvin tyckte nog detsamma för han sov hela tiden.
 
Dagens planer är att åka in på BVC på öppna vägningen. Ska bli spännande att se hur mycket Elvin vuxit, var ett bra tag sedan vi var dit. När vi varit där ska Elvin få busa med sin kusin Oliver, känns som en evighet sedan sist vi träffade dom så det ska bli mysigt. Så kul att se dom tillsammans nu när dom iallafall är liiite medvetna om varandra. Hihi.
 
Hoppas ni får en fin dag! Kram på er
 

You are the most important person in your life

1 Januari

Varmt välkommen 2013 ♥ Ett nytt år, med nya möjligheter. Jag älskar känslan av ett nytt år, ett oskrivet blad som man kan forma precis hur man vill. Jag ser framemot det här året, så mycket spännande saker som kommer ske. Lillprinsen som fyller hela 1 år i Juni, då blir det storkalas minsann! Min bror's son Oliver fyller 1 år i Februari. Våran 5års dag i Maj. Jag börjar om att jobba till sommaren, blandade känslor men känns mest roligt faktiskt. Ska bli skönt att komma tillbaka och träffa alla fina människor igen. Min bror och hans Mia ska gifta sig också. Som sagt, mycket roligt att se framemot, kan inte bli annat än ett fantastiskt år.
 
Det här året kommer jag satsa stenhårt på träningen och fortsätta kämpa med min viktnedgång. Jag har cirka 15 kilo kvar tills jag är framme vid mål. Jag ska även kämpa med mitt mående. Att se livet från den ljusa sidan och inte gräva ned mig. Jag har ett väldigt dåligt självförtroende men jag måste försöka förstå att jag duger precis som jag är och att jag klarar så mycket mer än vad jag själv tror. Just nu känner jag mig så himla laddad för att fortsätta kämpa, jag klarar det här!
 
Idag har vi varit ute på en lång promenad, min fina följde också med ut och det var riktigt mysigt att gå hela familjen. Han är inte speciellt förtjust i att promenera men så glad att han ställer upp för min skull när jag tycker att det känns jobbigt. Älskade du. Vi har även hunnit med att städa efter gårdagens nyårsfirande, så nu är det rent och fint här hemma igen. Skönt!
 
Vi hade förresten en helmysig kväll igår med min mamma, min ena bror och hans Malin. Vi åt trerätters, allt efter LCHF recept och det var så gott. Speciellt chokladtårtan med grädde & bär som vi åt till efterrätt, den lyckades vi himla bra med Malin. Hihi. Vi spelade spel och sedan skålade vi in det nya året och jag fick min nyårskyss. Bättre start på ett nytt år kan man inte få.
 


RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu
Spela poker, casino, bingo m.m online. Massor av bonusar på Bonusar inom Poker, Casino, Slots med mera - PokerCasinoBonus