30 November

Godkväll ♥ Den här fredagen har varit så mysig. På förmiddagen tog jag och Elvin oss en promenad i kylan, nu börjar det bli riktigt kallt ute. Tur jag har köpt mig ett gym kort, behöver jag inte träna ute varenda dag. Sedan efter vi ätit lunch så åkte vi på BVC för föräldraträff, där gick vi igenom vad man ska göra om ett barn sätter i halsen. Lärorikt! Vi fick testa själva på dockor så det kändes bra att man fick prova göra det och inte bara lyssna på hur man ska göra. Jag bjöd på gott fika som uppskattades och så satt vi några stycken och pratade ett bra tag efter träffen var slut. Trevligt!
 
När vi kom hem igen så åt vi bara en snabb middag och sedan rullade vi mot Åsele för att överraska svärmor som fyller år idag. Så kul att göra andra glada. När vi åkte hem därifrån så fick vi med oss en fin kökssoffa som jag ska göra om lite, har tänkt måla den vit och byta till en svart klädsel. Blir nog snyggt. Tack finaste svärmor för soffan!
 
Nu vill jag bara somna så vi får lördag snabbt. Imorgon väntas en massa kul. Först ska jag gymma tillsammans med Malin och mamma, sedan ska Elvin få bada på badhuset för första gången. Åh vad spännande det känns att se vad han tycker om det. Han älskar ju vatten så jag tror inte det kommer bli några problem. Efter vi varit där så ska vi svänga förbi second hand för att se om dom har något fint, är bland annat ute efter vita lampfötter och ljusstakar. Har inte varit dit något sen dom öppnade så det blir kul.
 
Imorgon kväll ska vi fortsätta packa ned saker i flyttkartonger, även på söndag. Känns skönt att få det bortgjort, vi kanske får flytta in i vårat hus redan måndag så nu är det snabba ryck som gäller! Hihi. Känns så bra.
 
Hoppas ni haft en fin fredag! Kram på er
 
 

Du är mitt allt ♥

Vårat blivande hem ♥

Ikväll åkte vi till vårat blivande hus och lämnade våran kökssoffa i garaget där. Då passade jag på och tog en bild på huset som jag tänkte visa er! Här har ni en mörk bild på mitt drömhus. Dom som bor där nu har bara städningen kvar och sedan får vi flytta in. Kan bli redan nu på måndag. Åh vad jag längtar!! Kan inte bli bättre än såhär ♥

Från hjärtat

Jag är så glad och tacksam över att livet har tagit en vändning ♥ Att allting går åt rätt håll. Att jag orkar varje dag. Jag är så glad över att jag har så fina människor i min närhet som får mig att orka kämpa när allting går i motvind. När allting känns lite extra tungt. Hur ska jag någonsin kunna tacka er? För att ni aldrig släpper taget om mig. För att ni finns där, dag som natt, när jag behöver er. För att ni peppar mig och får mig att förstå att jag kan och jag klarar allt. Jag finner inga ord, jag älskar er så mycket.
 
Igår brast jag ut i tårar. När mina tankar snurrar runt och saknaden efter min bästa vän tar över, då känns det som att ingenting kan få mig upp på benen igen. Allt blir svart. Jag faller ned som en liten hög, känner mig svag och det gör så ont inuti. Vad vore jag, utan dina andetag? Den dagen pappa rycktes ifrån mig ville jag inte leva längre. Jag skäms inte för att skriva det, för det var så jag kände då, jag ville att våra hjärtan skulle sluta slå samtidigt. Jag minns känslan så väl, så tomt, så kallt. Alla våra minnen spelades upp i mitt huvud och jag kunde inte sluta gråta, kunde inte sluta skrika. Jag stod vid ett fönster på sjukhuset och sa att han var min bästa vän, inte han, om och om igen. Jag bara stirrade rakt fram och kände mig inte hel längre. Han var mitt allt och lite till.
 
Efter tre år med sorg och saknad, lär man sig att leva med alla dessa starka känslor. Jag vet att när jag faller ihop, så tar jag mig upp igen. Jag vet att jag tar mig igenom allting, på ett eller annat sätt. Jag är så mycket starkare, jag vet att jag orkar.
 
Livet är inte rättvist, det är så skört. Så jag har lärt mig att leva varje dag som om det vore min sista. Och jag tycker det är viktigt att man visar tacksamhet över vad människor gör för en. Jag försöker, så gott jag kan, säga till alla mina närmsta hur mycket dom faktiskt betyder för mig och hur glad jag är över att dom finns i mitt liv. Man kan aldrig säga det för många gånger.
 
Jag har lärt mig att skjuta undan all negativ energi som jag får av vissa människor, för jag orkar inte må dåligt på grund av såna som bara är onda. Jag fokuserar istället på alla mina fina, riktiga vänner som älskar mig och tar mig för den jag är. Ni vet precis vilka ni är, nya som gamla vänner. Jag vill bara ge er en stor kram just nu. Så mycket betyder ni för mig.
 

Mjuk pepparkaka

Ingredienser:
 
4 ägg
1 dl sukrin
100 g smält smör
2 tsk kanel
1 1/2 tsk kardemumma
1 tsk nejlika
3 dl mandelmjöl
0,25 dl bakepro
1 krm vaniljpulver
1,5 tsk bakpulver

Gör såhär:

1. Sätt ugnen på 175 grader.

2. Vispa ägg och sukrin riktigt fluffigt.
3. Blanda alla kryddor tillsammans med det smälta smöret och häll ner i äggblandningen. Rör om.
4. Blanda samman alla torra ingredienser och vänd ner i smeten. Rör samman.
5. Häll smeten i en sockerkaksform (gärna silikonform).
6. Grädda mitt i ugnen i 30-35 minuter.

Jag tyckte den blev väldigt god så den kommer helt klart göras fler gånger. Tycker dock att den blev lite tråkig, men det fixas lätt med lite grädde och bär, supersmarrigt. En lite nyttigare variant, minst lika god som den vanliga!

 

 

Mysiga torsdag

Vi har haft en riktigt mysig dag ♥ Åkte till Patrizia efter lunch, drack kaffe och pratade i massor. Det märks tydligt att Elvin blivit större, han ska röras hela tiden och saker bara flyger omkring honom. Hihi. Nu är vi precis hemkomna och väntar på att pappan i hushållet ska komma hem från jobbet, då ska vi direkt åka ut på stan och göra några ärenden. Bland annat köpa lite fler julklappar och julklappspapper så jag kan slå in alla klappar imorgon. Vi har faktiskt inte köpt så många i år, nu när man blivit äldre och fått barn så känns det inte lika viktigt längre. Jag tycker det är jättekul att ge bort saker och se glädjen i andras ögon, men det lilla kan göra mycket och jag har alltid sagt att det är tanken som räknas. Jag får hellre något mindre, speciellt, än en massa klappar som jag inte minns vem jag fick dom ifrån nästan. Låter kanske knäppt men så är det. I år har vi bara fokuserat på julklappar som betyder något.
 
Ikväll ska jag och mamma baka inför föräldraträffen imorgon, jag har inte varit på någon träff på länge men imorgon är det sista gången så det känns kul att kunna fara dit och träffa alla. Våra bebisar växer ju alla så det knakar, ska bli spännande att se hur de andra växt! Och i helgen ska vi julbaka, så himla mysigt! Det har blivit lite av en tradition, vi har varit på mamma's jobb och bakat massor med olika sorter. Åh vad jag längtar. Ska bli så kul!
 
Nu vill vår lilla prins ha lite uppmärksamhet, skriker av glädje här framför mig i babysittern. Kram på er!
 
 

29 November

Hej på er! Imorse var vi tvugna att väcka upp Elvin, så hemskt det kändes! Men vi hade tid på BVC klockan åtta och han brukar alltid vakna ungefär då men han låg vaken en stund inatt så jag antar att han var jättetrött och ville sova längre. Men vi kom oss iväg iallafall, även om vi blev några minuter sena. Ungefär som vanligt kan jag säga, jag har nog inte insett ännu att det faktiskt tar längre tid med en liten bebis, hihi. Läkarundersökningen gick jättebra, han utvecklas som han ska och hade ökat två kilo i vikt på lite mer än en månad. Super! Känns alltid så skönt att fara dit och få bekräftat att allting är bra.
 
Nu ska jag hoppa in i duschen och göra mig klar för dagen. Vi ska åka och hälsa på Patrizia idag, blir trevligt! Sedan ikväll ska vi gå över till mamma och baka inför sista föräldraträffen som är imorgon. Hade tänkt ge mig på en LCHF mjukpepparkaka så jag också kan fika och en vanlig sockerkaka med fyllning. Blir nog smarrigt!
 
Hoppas ni får en fin torsdag ♥
 
 

En liten tanke

Det finns människor som jag har riktigt svårt för. Människor som bara tycker synd om sig själva, som bara hör av sig när det är dags för att gnälla och som inte kan glädjas åt andra. Jag försöker att inte bry mig, för dessa människor är inte värda min energi, men ibland känns det ganska svårt. Speciellt om man känner sig besviken.

Men jag har lärt mig att bita ihop och komma igen. När någon sårar mig eller gör mig illa, försöker jag skaka av mig det så gott som det går och gå vidare. Människor som bara ger mig negativ energi vill jag inte ha i mitt liv.
 
Behandla alltid andra som du själv vill bli behandlad. Om du behandlar någon dåligt så får du alltid tillbaka det, kom ihåg det!
 

There's no place like home

Flytten börjar verkligen närma sig och jag minns precis när jag var såhär spänd och förväntansfull sist, när vi skulle flytta från mitt barndomshem till den här lägenheten. Det var i den här lägenheten som jag och min fina Peder startade vårat nya liv. Ensamma, tillsammans. Här har vi hunnit skapa så många fina minnen. Det var här som jag sprang runt som en tok när jag gjorde cirka 5 graviditetstest som alla visade ett plus. Det var här som Elvin började sitt liv. Här log och skrattade han för första gången. Det var här vi förlovade oss. Den här lägenheten betyder mycket för mig och jag kommer nog alltid på något sätt sakna den. Det har varit ett helt perfekt ställe för oss men nu är det dags att förverkliga våran dröm, att flytta till ett hus på landet!
 
Jag tänker på vårat hus och blir alldeles varm inombords. Där ska Elvin få växa upp. Det kommer bli hans barndomshem. Där ska han lära sig gå och lära sig prata. Där kommer han så småningom få syskon. Jag ser bara ljust på framtiden och känner mig riktigt lyckligt lottad som har en sån fin familj. Jag älskar er ♥
 

28 November

Goddag! Jag har precis insett att vi flyttar in i huset nästa vecka, mest troligt. Dom som bor där nu flyttar in i deras hus denna helg så då är det bara städningen kvar. Var tog all tid till att packa vägen!? Känns som jag inte gjort annat och ändå har vi så mycket kvar att packa ned. Tur jag har min fantastiska mamma som ska hjälpa mig med allt porslin och sånt i helgen, tror köket kommer ta mest tid och såklart alla byrålådor som är fulla med saker. Åh vad jag längtar tills vi får börja flytta ♥
 
Just nu går Elvin omkring i gåstolen här framför mig. Det är så kul att se att han faktiskt kan ta sig både framåt och bakåt med den nu. Och han tycker det är så kul. Skrattar varenda gång man pratar med honom och trycker på alla knappar. Jag bara älskar att få följa hans utveckling och se hur han förändras. Våran lilla skatt, som snart blir ett halvår. Känns som det var nyss jag låg inne på förlossningen med värkar! Önskar man kunde pausa tiden lite, för en stund.
 
Idag och imorgon vilar jag från gymmet, så strax ska vi bege oss ut på en lång promenad. Snön faller ute och jag får såna julkänslor, så mysigt! Visserligen kommer vi inte plocka upp så mycket julpynt i huset i år men en julgran ska iallafall upp och pyntas!
 

Fint från KappAhl

27 November

Hej på er! ♥ Var har all min energi tagit vägen? Jag sover, sover och sover lite till. Lägger mig alltid när Elvin ska vila och det brukar jag aldrig göra, brukar försöka göra så mycket som möjligt under tiden han vilar så jag ska hinna men nu orkar jag ingenting. Idag när vi vaknade upp från eftermiddagsvilan kände jag att nu måste jag rycka upp mig, så jag storstädade hela lägenheten så nu har vi ett välstädat hem igen. Så härligt! Har blundat för alla saker som legat överallt i flera dagar nu, så det känns skönt att det är bortgjort.
 
Ikväll ska jag på gymmet med Malin, hoppas jag känner mig piggare efteråt! Har bokat löpbandet en timme så idag blir det bara kondition. Ett minus med gymmet på badhuset är att det bara finns ett löpband och alla vill använda det, så oftast är det fullbokat hela tiden. Gäller att boka in sig i tid!
 
Nu ska jag göra klart dagens middag och sedan byta om till träningskläder. Hoppas ni haft en härlig tisdag!
 

weheartit.com

Nyttiga godsaker

Det här blir den första julen någonsin som jag kör en diet och jag tänker såklart fullfölja den och inte fuska ens när det kommer till godsaker. Därför så ska jag till helgen, när jag ska julbaka tillsammans med mamma och Malin, baka efter LCHF recept så jag också får äta gott på jul medans andra äter julgodis! Lussebullar, Rocky Road's och snickers tänker jag göra. Känns riktigt spännande att få prova på något nytt.
 

Bilderna är tagna från google.se

Pannkakor med bär & grädde

Jag provade på att göra LCHF pannkakor idag och dom blev väääldigt goda! Här kommer receptet:
 

Ingredienser:
2 ägg
2 dl vispgrädde
1 msk fiberhusk
3 msk smör
1 krm salt
 
Gör såhär:
Blanda samman alla ingredienser i en bunke med en handvisp och låt svälla i 5 minuter.
Värm upp smöret och blanda in i pannkaksmeten.
Stek i stekpanna på båda sidorna.
 

Nytt från Jotex

25 November

Godkväll ♥ Jag har sååå ont i min tå just nu. Är inte van att gå/jogga i mina inomhus träningsskor och efter två pass på gymmet så har jag ungefär förstört min lilltå. Fick världens blodfyllda blåsa och så känns det som att nageln ska trilla av vilken sekund som helst, den känns intryckt och ömmar. Ursäkta infon men det gör riktigt ont. Egentligen får jag skylla mig själv, kände av det efter första träningspasset men fortsatte träna i dom och ikväll har jag varit ute på en lång promenad. Hoppas verkligen det går över snart, hela tån pulserar typ. I veckan får jag helt enkelt träna utan skor på gymmet och skulle det krisa får jag promenera i foppa tofflor ute. Bara att ta på sig tjocksockar så borde det ju gå hur bra som helst. Haha! Det som inte dödar det härdar.
 
Idag har jag och Elvin haft en riktig mysdag. Vi klev inte ur pyjamasen förrän efter lunch då Malin kom på besök. Härligt! När hon kom hit kollade vi på allt fint som finns på Jotex, jag fann några superfina köks- och vardagsrums gardiner som jag beställde och ska ha i huset. Beställde även en fin bordslampa som kommer passa perfekt där. Och ikväll tog vi oss som sagt en promenad, gick förbi Domus inne i stan och köpte med oss en sallad och gick till mamma och åt där. 
 
Ikväll fick jag även varit med om något som aldrig hänt förut, jag blev utelåst! När vi skulle ut och promenera så skulle min fina precis åka iväg på jobb, så han låste ytterdörren och jag gick till Malin och trodde att hon tagit min nyckelknippa, hon hade ingen nyckel hem så hon skulle ta min där jag har deras extra nyckel. När vi skulle gå hem från mamma så frågar jag henne var nyckeln är och då säger hon att hon aldrig tog någon, för Marcus hade lämnat deras till henne. Haha! Kan säga att jag fick lite panik där en liten stund. Hur skulle jag nu ta mig in!? Jag ringde till Peder som var i Fredrika, så han var ju mer än en timme bort och det var ju dags för Elvin att gå i säng. Som tur är finns ju taxin som kommer och låser upp åt en ifall sånt här händer, så en vänlig kvinna kom och räddade oss. Jag tror inte jag skrattat så mycket på länge, vilket missförstånd! Men nu har vi provat på det också, Malin tyckte det skulle vara en kul sista händelse i denna lägenhet och det måste jag minsann hålla med om. Haha!
 
 Nu har Elvin somnat för natten och jag ska invänta min fina som strax kommer hem från jobb. Ska ta mig ett varmt bad innan jag somnar. Att bada är något jag verkligen kommer sakna när vi flyttar till huset! Men vi har ju planer på att bygga om så småningom så då får vi bygga en till toalett som man kan ha badkar i. Det är ju så himla mysigt och avslappnande.
 
Imorgon är det måndag igen. Mina planer för i veckan är att träffa många fina vänner, fortsätta packa ned i flyttkartonger, fara på föräldraträff på BVC, vaccination för Elvin och träna. Nästa helg ska vi fara en sväng på second hand, jag är ute efter lampfötter i lite äldre modeller och några vita ljusstakar. Sedan ska vi även bada med Elvin på badhuset för första gången på lördag, så himla mysigt!! Ska bli så himla kul att få se hur han reagerar och vad han tycker om det, han älskar ju att bada här hemma med oss i badkaret så det känns som att det kommer gå riktigt bra.
 
Hoppas ni haft en lika mysig helg som jag. Kram på er!
 
 

Köttfärs & bacongratäng

Har fått en förfrågan om jag kan dela med mig av receptet på gratängen som jag gjorde för några dagar sedan, här kommer det!

Ingredienser:
Ca 600 g köttfärs
1 pkt bacon eller den mängd man vill
2 gula lökar eller purjolök
1-2 dl riven god ost
2 dl grädde eller creme fraiche
2 ägg
0,5 dl tomatpuré
salt, peppar och lite paprikapulver

Gör så här:
1. Fräs färs och lägg i löken att fräsa med. klipp bacon i mindre bitar och låt dem också fräsa med en stund. Krydda.
2. Lägg över fräset i en ugnsfast form och strö riven ost över.
3. Vispa samman ägg och grädde eller creme fraichen.
4. Häll smeten över fräset och grädda i ugn 200 grader i ca 20 minuter eller tills såsen "stannat" något.

Gröna bönor eller en god krispig grönsallad till är gott!
 

24 November

Hej på er
 
Jag har precis nattat en övertrött liten kille. Han gick i säng kring sju men vaknade vid nio och ville inte alls somna om, han ville hellre leka och busa. Och så lite magknip på det. Men efter lite magmassage och massa lek så slocknade han i sin säng, han var så trött att han till och med somnade på mage med huvudet rätt ned i kudden. Sötfisen!
 
Idag har vi varit på dop för vårat kusinbarn Adell, var så trevligt att få träffa alla om rå om släkten lite! Inte ofta vi ses allihopa på samma ställe så det var riktigt kul. Efter dopet beställde vi hem mat med Marcus och Malin och så åt vi här hemma. Jag tog en kebabtallrik utan pommes, så gott! Och ikväll har vi varit ute och promenerat medans grabbarna såg hockey. Mysiga lördag!
 
Var förresten på gymmet imorse, hade bokat bandet en timme så jag promenerade i rask takt och joggade ibland. Jag var helt slut på när jag kom hem igen och det känns i hela min kropp att jag inte är van att gå på gymmet! Men nu ska det bli ändring på det, har köpt ett månadskort till att börja med och jag ska försöka vara där var annan dag och promenera dom andra dagarna.
 
Imorgon har jag bestämt att jag och Elvin ska ta oss en lång sovmorgon. Får se hur det går med den planen, haha! Sedan ska vi ta oss ut på en promenad och på eftermiddagen träffa min fina vän Frida. Bra söndag helt enkelt!
 

23 November

Godkväll på er ♥
 
Idag har jag haft en riktigt mysig fredag. Efter lunch for jag och Elvin på stan, köpte en massa nytt till honom på både leksaksaffären och på Lindex. Så kul med nya saker! Han fick bland annat en pipmugg, en leksakstelefon som låter, en bitring, nya nappar, en ny body, färgglada byxor och två par sockar. Finns så mycket fint till de små, svårt att välja mellan allt!
 
När vi hade gjort stan färdigt så promenerade vi på mitt jobb och hälsade på. Dom var mitt i fredagsfikat så alla pensionärer fick träffa honom och så glada dom blev. Det lyste i deras ögon och det gjorde mig alldeles varm! Och så fick jag träffa några av mina fina arbetskamrater och det var riktigt kul. Saknar jobbet när jag är där, men när jag kommer hem och myser med Elvin så känns det inte lika lockande längre att gå tillbaka och jobba. Haha!
 
Ikväll tog jag med mig både Elvin och mamma på gymmet. Elvin låg och tittade på oss hela tiden, pratade och var så glad. Känns så skönt att man kan ta med honom överallt och han är så nöjd. Gick i rask takt på löpbandet i 50 minuter och körde styrka resten av tiden. Mage och rygg. Kan meddela att det kändes verkligen att jag inte tränat någon styrka alls under graviditeten, vad svag jag blivit! Men det byggs ju upp rätt snabbt, som tur är.
 
Nu ska jag strax ta mig ett varmt bad och sedan invänta min fina som är påväg hem från jobbet. Imorgonbitti ska jag kliva upp tidigt och fara på gymmet, har bokat bandet en timme. Känns skönt att vara igång igen! Sedan efter lunch ska vi iväg på dop för mitt kusinbarn Adell, blir mycket trevligt.
 
Hoppas ni haft en fin dag! Kram på er
 

22 November

Godmorgon torsdag ♥
 
Vågen visade -5,1 kilo imorse. Och så har jag minskat många centimeter runt mage, armar, lår och rumpa. Hela 9 centimeter runt magen. Jag kan faktiskt inte beskriva med ord hur det känns, jag är så himla glad just nu att min förändrade kost har gett så bra resultat på bara fyra veckor. Nu kan det bara bli bättre och när det går såhär bra blir jag bara mer taggad på att nå mitt mål.
 
Jag var ju jättenervös när jag skulle kliva upp på vågen imorse och jag kunde inte tro mina ögon när jag såg siffrorna. Nu ska jag äta frukost och sedan bege mig ut på en powerwalk! Så himla bra allt känns just nu.
 
Hoppas eran dag blir lika bra som min! Kram på er
 

21 November

Godkväll på er ♥
 
Jag vet inte riktigt vad det är med mig, men jag känner mig riktigt trött i både knopp och kropp, hela tiden. Som det känns nu skulle jag kunna sova i en vecka. Bara ligga kvar i sängen, inga måsten, ingenting. Antar att kaoset i min hjärna gör sitt. Det är mycket att tänka på just nu och jag hinner aldrig slappna av. Inte ens nattetid när jag sover, för då snurrar tankarna runt så jag somnar sent och jag kan inte heller riktigt slappna av och verkligen somna ordentligt. Har iallafall blivit bättre på att lägga mig ned och vila tillsammans med Elvin när han sover om dagarna. Så det är ju alltid ett steg i rätt riktning. Hoppas det fortsätter så!
 
Ikväll har Elvin's fina farmor och faster varit här på besök, så himla trevligt. Jag gjorde en god köttfärs och broccoli gratäng som blev väldigt omtyckt, kul när man lyckas med nya recept! Gjorde i två formar så nu har vi både lunch och middag några dagar framöver. Innan dom skulle åka hemåt igen körde vi förbi vårat hus så dom fick se hur det ser ut, ju mer jag ser det desto snabbare vill jag flytta in. Det känns verkligen som hem för mig redan nu, även fast vi inte ens börjat flytta ännu. Jag kände redan första gången vi kom in dit en riktigt varm känsla och att det var som att komma hem. Jag vet att vi kommer trivas så bra där.
 
Imorgon är det precis en månad sedan jag förändrade min kost, tog bort kolhydrater helt och slutade med socker. Redan!? Var tar tiden vägen? Tyckte nyss jag bestämde mig för denna diet. Vägningen och mätningen känns lite gruvsam, men ändå är jag fruktansvärt taggad för att se om jag kommit någon vart. Men jag har lovat mig själv att inte deppa ihop totalt ifall vågen och måttbandet inte visar så mycket som jag önskar. Fyra veckor är ju faktiskt inte så lång tid och jag är ju bara i början på denna resa. Oavsett om jag blir besviken eller jätteglad imorgonbitti, så kommer jag inte sluta kämpa för att nå mitt mål. Jag vet var jag vill och dit ska jag ta mig, oavsett hur lång tid det kommer ta. Jag vill göra detta på ett sunt sätt. Inte hetsbanta och träna hårdare än vad jag orkar, för såna metoder gör oftast att man går upp i vikt igen och det vill jag absolut inte. Jag vill komma dit jag vill och stanna kvar där. Ni kan väl iallafall hålla era tummar och tår för mig imorgon?
 
Nu ska jag göra mina pojkar sällskap och sova för natten. Kram på er!
 

Elvin myser med faster!

Breaking dawn - Part 2

Ikväll har jag varit på bio och sett sista Twilight filmen tillsammans med Malin och Jennie. Så grymt bra film och så otroligt bra slut på den här sagan! Skulle verkligen kunna se den om och om igen. En av dom bästa filmerna jag sett, jag lovar!
 
Är helt tagen. Skulle försöka förklara allting för min fina när jag kom hem men jag var så uppspelt så han förstod nog inte så mycket. Hihi! Jag älskar verkligen skådespelarna och jag älskar lyckliga slut. Kunde inte bli bättre ♥

Ni som inte sett den ännu, se den! Ni kommer absolut inte ångra er.
 

Hur söver ni era barn?

Vilken metod använder ni er utav när ni ska söva era barn?
 
Under tiden som Elvin tog bröstet så ammade jag honom oftast till sömns. Det funkade jättebra, han slocknade efter han hade ätit och vaknade inte när vi la ned honom i vaggan. Men sedan jag slutade amma och han började sova i sin spjälsäng så går ju inte riktigt det. Han ska vara riktigt trött om han somnar i min famn när han ätit sista gången för natten. Jag minns att jag läste runt på olika forum när jag slutade amma och där skrev många att man inte ska lära barnet att amma sig till sömns, för då kommer dom inte kunna somna av sig själv sedan men det har funkat hur bra som helst. Jag trodde även att det skulle bli svårare för honom att somna när han vi satte upp andra grinden på spjälsängen (vi har haft en sidan öppen och haft hans säng i höjd med våran) men det har också gått bra. Är så glad och tacksam över att rutinerna flyter på som dom ska.
 
Våra kvällsrutiner ser ut som så att vi byter om till pyjamas kring sju, ibland badar vi tillsammans och sedan äter Elvin ersättning. När han ätit lägger vid ned honom i sin säng och låter honom leka av sig lite. Han vänder sig alltid måånga gånger, pratar, skrattar och flaxar med armar och ben innan han kan slappna av och somna. När han vill sova så brukar han gnugga sig i ögonen och vänder sig på sidan och håller i sin snuttefilt. Då ger vi honom tutten, stryker honom på huvudet och sjunger, då somnar han direkt.
 
Vi brukar oftast ligga bredvid honom så han känner att vi är nära, men ibland har vi gått ut ur rummet och då somnar han ändå när han tycker han att lekt färdigt och vill sova. Men det är ju så mysigt att ligga bredvid honom, sjunga vaggvisor och se honom somna.
 

Vit kökssoffa

Jag sitter och spanar efter en vit kökssoffa som vi kan ha i vårat hus nu när vi flyttar. Tycker det är så himla fint med en soffa på ena sidan bordet och stolar på andra sidan. Helst ska den vara vit och kanske lite nött, ska fara och kika på second hand nästa vecka och se om jag hittar någon till ett bra pris! Har fått tips om att det brukar finnas fina soffor som är billiga där. Hittar jag en fin soffa i en annan färg, tror jag att jag målar om den vit så den passar i vårat svart/vita kök. Kommer bli supersnyggt!
 

Stay strong

Igår hade jag en rätt jobbig dag. På alla sätt och vis. Jag var helt slut på i både kropp och knopp, jag känner mig ganska stressad inför flytten och allt vad det innebär, jag kämpar med min viktnedgång så mycket men just nu känns det som att det står stilla. Ska verkligen bli spännande och se om min förändrade kost har gett resultat. Men just nu är jag inne i en period där allting känns lite extra tungt. På kvällarna när jag ska sova snurrar det miljontals tankar runt i mitt huvud och skapar totalt kaos.  
 
Men jag vet att allting ordnar sig tids nog, jag behöver bara kliva över alla jobbiga hinder och sedan är jag på banan igen. Fick ett sånt fint meddelande av en vän igår, blev så glad att mina ögon tårades. Jag har verkligen fina människor i mitt liv som gör allting lättare när det känns svårt. Som får mig att le. Ni vet vilka ni är ♥
 
Jag har precis kommit hem från en lång morgon promenad, skönt att få rensa tankarna lite och ta nya tag!
 

20 November

Godmorgon tisdag ♥
 
Imorse blev jag väldigt förvånad när jag vaknade kring halv åtta och märkte att Elvin vaknade i sin egen säng. Han brukar vakna varenda natt kring 5 och vilja komma över till oss där han snabbt somnar om. Men nu hade han lyckats somna om av sig själv och vaknade inte förrän då vi brukar stiga upp. Åh min lilla kille, jag blir så stolt över dig!
 
Nu har jag precis ätit dagens frukost som fick bli något enkelt, två hårdkokta ägg. Var så sugen på en kaffekopp men insåg att vi inte hade någon mjölk eller grädde hemma och eftersom jag inte lärt mig att dricka utan så fick det vara. Haha! Nu ska jag strax klä på oss och så ska vi bege oss ut på en lång morgon promenad. Känner inte alls av min halsfluss och mår så mycket bättre, så det känns riktigt skönt att få röra på sig igen. Dock så blir det i ett väldigt lugnt tempo, men det är ju bättre än ingenting.
 
Ikväll ska Elvin få ha grabbkväll med sin underbara pappa och se på hockey med honom medans jag far på bio med några fina vänner. Sista Twilight filmen, breaking dawn part 2 och som jag längtar! Har sett framemot den sedan jag såg första filmen. Låg och kollade på part 1 igår så jag har allting i huvudet alldeles färskt ikväll, ska bli så kul att se den och framför allt skönt att få komma ut och göra något annat. Var väldigt längesen jag var ute och umgicks med bara mina vänner. Ser jag framemot!
 
Hoppas ni får en fin dag. Kram på er
 
 
 
 
 

18 November

Hej på er alla fina ♥
 
Jag måste säga att jag är ganska less på att bara sitta hemma och kurera mig, blir alldeles trött i skallen av att bara sitta inomhus så idag begav vi oss ut på en kort, lugn promenad. Det var så himla härligt att få komma ut och andas lite frisk luft och riktigt härligt att få komma ut och röra på sig. Jag vill träna nu. Men bara två dagar kvar av penicillin kuren nu så snart så.
 
Här hemma lever vi i ett flyttkaos och jag mår nästan lite dåligt när jag ser alla kartonger. Jag vet att det måste få se ut såhär, eftersom vi håller på att flytta, men jag är verkligen en sån människa som måste ha städat och fint runtomkring mig. Går och plockar hela dagarna ungefär. Men nu är det inte länge kvar, så jag får försöka bita ihop och acceptera läget! Tur man inte flyttar ofta.
 
Nu ska jag göra i ordning middagen innan min fina kommer hem från jobbet! Kram på er
 
 

Gott med gröt!



Det är verkligen inte lätt att mata en rörlig, busig liten bebis. Haha! Men gott är det med gröt tycker Elvin ♥

16 November

Välkommen fredag ♥
 
Idag känner jag mig riktigt trött, så i skrivande stund sitter jag och hinkar i mig kaffe i hopp om att bli lite piggare. Jag har en väldigt pigg bebis här hemma idag, så ingen vila här inte. Haha! Han vaknade inatt vid ett och snurrade runt, runt i sin säng. Sparkade med benen och flaxade med armarna. Jag tände lampan och han blundade fortfarande så jag tänkte att han kanske rörde sig i sömnen. Men när jag precis höll på att somna började han prata och då såg jag att han låg med ögonen öppna. Man blir nästan lite chockad när han vaknar sådär på natten när han inte gjort det på flera månader. Men han ville iallafall inte somna om, så jag gav honom mat och så fort han ätit slocknade han direkt. Sötfisen. Imorse hade min fina lyft över honom till våran säng innan han for på jobbet, så jag fick vakna av en väldigt glad bebis som låg tätt intill på mage och pratade på som bara den.
 
Nu ska jag röja undan lite här hemma och sedan börja förbereda middagen. Idag tänkte vi lyxa till det med pizza här hemma! För mig blir det såklart ingen vanlig botten men jag har hittat ett recept som jag tror kan bli riktigt bra. På min ska jag ha ost, skinka, mozarella, tomater och ruccola. Så gott! Mamma kommer hit på middag och så ska hon färga mitt hår. Just nu ser mitt hår verkligen ut som ett råttbo och jag har inte blivit klippt på månader, så nu blir jag helsvart igen. Så drygt att underhålla det röda, det är himla fint och jag känner att jag passar i det, men färgen försvinner så snabbt. Och till veckan ska Jessica klippa mig, så snällt, längtar!
 
Ikväll åker vi till Tjäl för att spendera kvällen och morgondagen med min fina's familj. Imorgon väntar kalas och sedan efter det åker vi hem till Lycksele igen för på söndag ska jag börja packa ned från skåpen här hemma. Känns skönt att få det bortgjort.
 
Hoppas ni får en fin dag. Kram på er!
 

Mysmorgon med lillprinsen

Lantlig inredning


 
Åh det finns så mycket fint, drömmer mig bort lite i inredningens värld ♥
 Allt ovan kommer från www.magasinkrantz.se

Kost och träning

Jag ändrade min kost och började min viktnedgång på riktigt efter graviditeten för ungefär en månad sedan. När jag skriver på riktigt så menar jag att jag har ändrat min kost och tränar hårdare än vad jag gjort tidigare. Jag har slutat helt med kolhydrater och socker, vilket går riktigt bra. Jag är inte alls sugen på godis, har alltid varit riktigt svag för choklad men inte ens det har jag velat ha än så länge. Vilket känns skönt för det trodde jag faktiskt skulle bli ganska så svårt. Kolhydraterna saknar jag inte alls, finns så mycket annat gott man kan äta istället. Blir mest bara trött av att äta pasta, ris och bröd så jag kan verkligen säga att jag fått mer energi sedan jag började följa mitt kostschema. Potatis har jag aldrig tyckt om, så det är inte heller något som varit svårt att vara utan.
 
Jag promenerar i rask takt varenda dag, minst en timme. För några kvällar sedan var jag ute på en joggingtur och jag blev faktiskt riktigt stolt över mig själv, orkade jogga i tjugo minuter utan att stanna. Kanske inte låter så länge i era öron men för mig äre det, med tanke på att jag inte sprungit på kanske två år. Sedan körde jag lite intervaller och det var riktigt härligt. Orkade mer än vad jag trodde att jag skulle göra och känslan som jag kände när jag kom hem var underbar. Kände mig så duktig. Nu när den riktiga vintern kommer så antar jag att det kommer bli svårt att promenera i den takt jag vill, så jag funderar på att köpa mig ett gymkort på badhuset så jag kan gå/jogga på löpbandet där. Och såklart köra lite maskiner också.
 
Jag har ännu inte vägt mig än eller kollat några mått, men magen har absolut blivit mindre och även mina överarmar. Den 22 November är det exakt en månad sedan jag startade och det ska bli kul att se då vad som förändrats på en månad. Jag har tänkt köra på det här i fyra månader och har jag inte nått mitt mål då, så kommer jag troligtvis fortsätta på samma spår. Jag mår så bra av att äta och träna på det här viset och jag ångrar inte en sekund att jag tog detta beslut.
 
Att bestämma sig för att gå ner i vikt är väldigt enkelt. Jag vet inte hur många gånger jag sagt till mig själv ''på måndag startar jag, då börjar mitt nya liv!'' men när måndagen väl kommit så har jag bara skjutit upp det och tänkt att det kommer ju alltid en ny måndag och då tar jag nya tag. Men nu bestämde jag mig, nu vill jag verkligen kämpa för det här och jag vill nå mitt mål. Vägen dit kommer inte vara lätt och kanske längre än vad jag själv tror, men då får det vara så, jag kommer inte ge upp.
 
Jag tror att en av dom viktigaste sakerna när man vill påbörja en sån här resa förutom att själv ta tag i det, är att informera dom människorna runtomkring vad man har tänkt sig. Jag var väldigt öppen och berättade för alla nära vad jag hade tänkt börja med och på så sätt har jag fått ett enormt stöd och förståelse. Det finns ingen som varit negativ till mitt beslut och jag bryr mig helt ärligt inte om dom människorna som skulle tycka att det var något fel. Jag gör det här för min egen skull och jag tycker att det är viktigt att människor som man ofta är med vet om det. När jag till exempel hälsar på någon så behöver jag inte skämmas för att jag bara dricker kaffe och inte äter en kaka. Jag behöver inte känna att människorna runt omkring dömer mig på något sätt utan dom vet om varför jag avstår från alla godsaker och respekterar det. Sånt gör allting så mycket lättare. Att inte behöva förklara sig just då, vilket kan kännas jobbigt för många. Vet dom om allting i förväg så känns det inte konstigt alls. Det är ju trots allt inte den där kanelbullen det handlar om, eller potatisen, träffas man och umgås så är det ju därför man är där, inte för det man stoppar i sig!
 
Nu har jag fått halsfluss så jag har inte kunnat röra mig på några dagar, vilket känns ganska jobbigt. Inte just för att det saktar ned min viktnedgång utan för att jag verkligen älskar att träna, det är en väldigt stor del av mitt liv. Så det känns verkligen i både kropp och själ när jag inte kan göra annat än att ligga hemma och vila. Har tagit mig några korta turer runt kvarteret med barnvagnen, för lite frisk luft men inte mer än så. Har tänkt vila tills jag ätit färdigt penicillin kuren och sedan tänker jag köra på igen. Har sån lust att bara dra på mig träningskläderna och bege mig ut, men jag vill inte riskera att bli ännu mer sjuk och kanske inte kunna träna på flera månader. Det är inte värt det.
 
Det här blev ett väldigt långt inlägg men jag kände att jag behövde skriva av mig lite kring allt det här. Det är verkligen inte en lätt resa och jag måste säga att jag beundrar alla som försöker gå ner i vikt. Jag kan säga det många gånger, även fast det inte är värt det, men jag ångrar så mycket att jag inte tänkte riktigt på vad jag åt under graviditeten. En graviditet är ju faktiskt inte en orsak till att stoppa i sig massa gott, även fast många verkar tänka så. Såklart att man ska äta gott ibland, det säger jag ingenting om, men att äta massa godsaker på helgerna och skräpmat på veckorna är inget som man behöver göra. Nu kanske det låter som att jag åt pizza och hamburgare varje dag när jag var gravid, så var det inte. Men jag åt det jag var sugen på. Ville jag ha den där godispåsen en torsdagkväll så åt jag den. Jag hade lika gärna kunnat köpa frukt som jag annars älskar. Men jag har alltid sagt att man inte ska ångra saker så jag får försöka tänka att gjort är gjort, vilken himla tur att man lär sig av sina misstag och kan ändra på sig!
 
 
 

Vill ha!

Nu när vi snart flyttar in i vårat hus så kommer ju såklart Elvin få sitt alldeles egna rum. Dom som bor där nu har själv en liten son så dom har tapetserat så fint där, så allt vi behöver göra är att inreda det som vi vill ha det. Känns toppen! Jag kan sitta och titta på saker till barnrummet i flera timmar. Finns så mycket fint. Hittade bland annat alla dessa saker nedan på denna sida: http://www.interiora.se/Barninredning
 



Ibland, eller ganska ofta så brukar jag titta tillbaka på alla bilder från när jag var gravid med Elvin och jag kan inte göra annat än att sakna magen och allt som hör till jättemycket. Alla sparkar och rörelser. Att längta, tänka och planera inför bebis ankomst med den man älskar. Det är verkligen något speciellt och jag längtar så tills nästa gång jag får uppleva allt det fina igen!
 
Nu såhär i efterhand så kan jag känna att man levde lite i en bubbla under graviditeten. En bubbla med såklart mycket lycka, men även många tankar och funderingar. När jag tog alla testen från början, när jag skulle berätta för min fina att vi skulle bli föräldrar, när bebisen rörde på sig, när vi var på ultraljud och fick se vår lilla skatt där inne, när vi skulle köpa allting som barnvagn och spjälsäng och när man gick runt i affärer och kollade på dom små plaggen för barn. Det var verkligen så overkligt och jag tror inte jag riktigt förstod att jag skulle bli mamma förrän Elvin låg på mitt bröst och jag fick hålla honom för första gången. Jag har länge haft en enorm barnlängtan och jag ville så gärna bli mamma, men när jag väl var gravid så var det som att jag inte riktigt förstod det ändå. Att vänta barn tillsammans med Peder var verkligen min stora dröm och när det blev så, så kunde jag knappt tro mina ögon. Jag minns att jag stirrade på testen i säkert en halvtimme och bara gapade och grät. Det var verkligen äkta lycka.
 
Jag saknar dock inte att jag gick upp så mycket i vikt, all den värk jag fick mot slutet av graviditeten och smärtan som jag kände efter förlossningen. Men det är som alla säger, man glömmer allt sånt så himla snabbt. Jag skulle kunna göra om den här otroliga resan så många gånger till, det är verkligen det häftigaste och mest fantastiska jag varit med om.
 
Det känns ju helt galet att jag redan nu, när Elvin bara är fem månader, längtar till den dagen jag blir gravid igen! Visserligen kommer det dröja ett bra tag innan dess, jag vill hinna gå ner i vikt och bygga upp lite muskler och komma ut och jobba igen, men tankarna på ett syskon och den saknade magen finns där lite då och då. Att bilda familj är verkligen meningen med livet, helt klart ♥
 

Elvin 5 månader ♥

Elvin har verkligen utvecklats så mycket på bara några få månader och det är så himla kul att få följa honom och se allt nytt som han lär sig varje dag. Men tiden går för snabbt, jag hinner nästan inte med. Det är redan fem månader sedan vi fick möta honom för första gången. Det känns som om det var igår jag fick upp honom i mina armar och den mest fantastiska resan startade ♥
 
Vi får ofta höra av människor i vår närhet att vi har en sån glad och snäll bebis, jag kan inte göra annat än att hålla med. Elvin är en sån glad liten kille, han gråter bara om han är hungrig eller har ont i magen. Så fort man pratar med honom, sjunger för honom, busar med honom så bjuder han på ett stort leende och pratar som bara den. Han är så himla lugn. Jag har tagit med honom på läkarbesök och annat och han har bara suttit i sin stol och tittat på allt runtomkring.
 
Han vänder sig från rygg till mage hela tiden, lägger man ned honom på en filt på golvet så tar det inte många sekunder innan han ligger på magen. Han har lyckats vända tillbaka sig några få gånger men det händer inte ofta. Hans ena arm är oftast i vägen så han förstår inte riktigt hur han ska ta sig runt. På skötbordet vill han vända sig på magen hela tiden så det har blivit lite svårare när det kommer till blöjbyten, han är som en hal ål som inte alls vill ligga stilla.
 
Han sitter i sin barnstol medans han äter sin pure eller gröt och det funkar riktigt bra. Det är så mysigt att han också kan vara delaktig medan vi äter middag. Han sitter även i sin bumbo korta stunder och för någon dag sedan provade vi att sätta honom i gåstolen och den gillar han verkligen! Han trycker på alla knappar och blir så glad när det låter. Vi brukar ställa honom framför tvn för det är något han verkligen tycka om, att se alla färger och hur det rör på sig.
 
Elvin sover hela nätterna och har gjort det i några månader. Han brukar somna vid åtta, nio på kvällarna och sover till sju, åtta på mornarna. Ibland somnar han om på morgonen efter mat och blöjbyte.
 
Att bada är fortfarande riktigt roligt och speciellt med någon av oss i badkaret. Han börjar nästan bli lite för lång för hans badbalja, han vill ju sparka och leka i vattnet så det finns nästan inget vatten kvar i den när han badat färdigt. Haha! Så nu badar vi med honom i badkaret och det älskar han.
 
Nu äter han modersmjölkersättning och smakportioner. Några favoriter är morotspuré och mild havregröt. Han är väldigt matglad och vill bara ha mer hela tiden. Han nöjer sig inte med en smakportion med andra ord, han vill ha en hel portion. Haha!
 
Det finns så mycket som jag skulle vilja skriva om Elvin. Han är så gosig och tycker om att mysa, han är absolut inte blyg men det märks när han träffar nya personer, tar en liten stund innan han kan slappna av och le åt dom också. Han pratar mycket, inatt vaknade jag av att han låg och pratade i massor och sedan somnade han om av sig själv bara efter en liten stund. Han kan sitta med stöd, älskar att åka i bilbarnstolen och i barnvagnen, han ska fram och ta tag i allt han ser, han dregglar mycket men har ännu inte fått någon tand.
 
Vi älskar dig Elvin, du är verkligen ljuset i våra liv ♥
 
 

Fint till de små

Allting kommer från Lindex ♥
 

13 November

Godmorgon tisdag ♥
 
I söndags när jag vaknade upp så hade jag jätteont i min hals, på vänstra sidan. Jag tänkte inte så mycket mer på det utan trodde att det skulle gå över på en dag. Igårmorse när jag vaknade kunde jag inte svälja eller prata, var alldeles röd och uppsvullen i halsen. Ringde till vårdcentralen direkt dom öppnade klockan åtta och fick komma in direkt för att ta en odling. Testet skulle ta cirka fem minuter men redan efter en minut såg dom att jag hade halsfluss. Fick tid hos läkaren direkt och han skrev ut penicillin. Så nu knaprar jag både Kåvepenin och halstabletter, vilar, dricker te och vilar lite till. Igår kände jag mig faktiskt mer död än levande, sov i princip hela dagen och på kvällen hade jag ganska hög feber så jag la mig tidigt och har sovit till nu. Idag känns det faktiskt liiite bättre, helt otroligt vad några få tabletter kan göra. Har fortfarande ont när jag sväljer men känns betydligt bättre än igår. Skönt!
 
Min fina är hemma från jobbet så han kan vara med Elvin och det känns riktigt skönt att den möjligheten finns så jag får bli frisk i lugn och ro. Igår var dom ute i princip hela dagen, hälsade på hans jobb och var hos en kompis. Nu har dom farit iväg en sväng igen och jag tror att Peder tycker att det är riktigt mysigt att dom får lite ''egentid.'' Hihi. Mina älsklingspojkar.
 
Nu ska jag lägga mig ner och vila igen. Hoppas ni får en fin dag!
 

11 November

Grattis världens finaste änglapappa och världens finaste pappa Peder på fars dagen. Jag älskar er obeskrivligt mycket
 
Idag har jag och Elvin haft en riktig mysdag. Inte klivit ur mjukiskläderna alls. Jag har en uppsvälld hals som gör att jag inte kan svälja och sprängande huvudvärk. Har försökt hälla i mig massor med te under dagen, knaprat både värktabletter och halstabletter men det blir nästan bara värre hela tiden. Vi skulle äta en god middag och fira min fina, kunde inte alls äta mycket och slocknade i sängen så fort jag ätit upp det lilla. Vi får fira rejält en annan dag när jag mår bättre! Men trots att det inte blev så mycket firande idag så vet Peder att han är världens bästa pappa. Så fin och omtänksam.Vi är så lyckligt lottade jag och Elvin, som får ha en sån underbar människa i våra liv! Nu när jag inte mår bra sköter han allt här hemma, min hjälte.
 
Ville bara kika in här och skriva några rader. Nu ska jag fokusera på att bli frisk snabbt så jag får träna. Det är nog den jobbigaste biten för mig, vill ut och röra på mig!! Men kan inte, vågar inte riskera att det blir sämre så jag blir liggandes i flera veckor. Men snart så, snart är jag igång igen.
 
Usch och fy, känner mig svag och orkeslös. Längesen jag mådde såhär. Tur att det blir långt mellan gångerna. Nu ska jag bli frisk!
 

10 November

Godmorgon ♥
 
Gårkvällen var supermysig. Vi samlades hela familjen hos mamma och åt en jättegod middag sedan gick jag och Malin hem till oss och såg X factor. Elvin sov inte mycket på hela dagen igår så han var övertrött när jag skulle lägga honom, men när han väl somnade sov han riktigt hårt och vaknade inte förrän 07:30 imorse. Så skönt med sovmorgon!
 
Idag ska vi åka upp till Sidberg för att hälsa på mina fina farföräldrar och så ska jag ta med vaggan och lämna den där. Ska bli skönt att få bort den för den har stått i vårat vardagsrum bra länge. Men först ska vi bege oss ut på en lång promenad.
 
Hoppas ni får en fin dag. Kram på er!
 

9 November

Välkommen fredag! ♥
 
Nu på morgonen har vi hunnit med en lång promenad i kylan. Jisses vad kallt det är ute nu, höll på att frysa ihjäl om mina lår även fast jag klätt mig ordentligt. Nu börjar det kännas att vintern är här. Jag älskar verkligen den här årstiden, speciellt när solen skiner för då är det så himla vackert ute men kylan skulle jag gärna slippa. Tycker också det blir svårare och svårare att klä på Elvin när vi ska gå ut, han är ju så himla varmblodig så jag har inte riktigt lärt mig ännu hur jag ska klä honom för att han inte ska svettas. När han åker i bilbarnstolen så måste han bara ha på sig en body annars är han alldeles blöt av svett när vi kommer hem igen. Men han har fått en jättefin och bra overall av sin mormor, så den fick han inviga idag. Toppen!
 
Har suttit och lagt in bilder och filmer från telefonen till datorn för mitt minne var fullt, väldigt drygt men skönt att ha det gjort. Nu börjar Elvin vakna från sin förmiddags vila så jag ska ge honom lite mat och sedan ska vi fara till Therese och hälsa på. Blir mysigt!
 
Hoppas ni får en fin dag. Kram på er
 

Kvällens träningspass

Ikväll har jag varit ute på en jogging/pw runda i kylan. Orkade faktiskt springa mer än vad jag trodde att jag skulle kunna göra, med tanke på hur längesen det var sist. Måste vara minst två år sen. Jag har verkligen saknat att kunna springa, finns verkligen inga ord som kan beskriva känslan under och efter en löptur. Den är helt underbar!
 
 
 

Vad tycker ni?

Jag har en fråga till er mina kära läsare. Hur tänker ni kring alkohol efter att man fått barn?
Den frågan innehåller ju så många följdfrågor, men när tycker ni det är okej att gå ut igen, tycker ni att det är slutfestat när man bildat familj eller inte? Jag minns min reaktion för några år sedan när vi var ute på hotellet här i Lycksele, en nybilen mamma stod på dansgolvet och var jättefull. Jag tyckte inte att det kändes riktigt rätt, hon hade en liten bebis på några månader där hemma (nu säger jag inte att den bebisen inte var i goda händer eller inte hade det bra) men bara själva grejen att hon var så himla onykter och precis hade blivit mamma. Då har man ju knappt hunnit lära känna sin lilla skatt så jag själv skulle inte göra så.
 
Jag läser många mamma bloggar och just den här saken togs upp på en av dom. Självklart började mina tankar flöda, vad tycker jag egentligen? Jag tycker, så som många andra också tycker, att barn och alkohol inte går ihop. Jag tycker att det är obehagligt när någon är jättefull i min närhet och den känslan har blivit starkare sedan vi fick Elvin. Jag vill inte ha onyktra människor nära honom.
 
Men jag tycker absolut att man ska få fara ut och ha roligt någon gång ibland. Bara för att man blivit mamma ska man kunna fara ut med sina vänner, ta någon öl och dansa. Jag vet att jag själv kommer göra det, även om det är ett bra tag dit så vet jag att den kvällen kommer komma och då kommer jag ha riktigt roligt. Jag har alltid haft kul när jag farit ut, även om jag druckit en, två eller ingen öl. Att bara få fara ut och träffa människor, det ger iallafall mig mycket!
 
Livet slutar absolut inte när man blir mamma, som många tror. Snarare tvärtom. Jag kände att mitt liv började när jag bildade familj. Men även fast jag har blivit mamma så är jag fortfarande Sara och ibland behöver jag tid för mig själv. Egentid är jätteviktigt. Jag känner att jag vill vara nära Elvin hela tiden, jag älskar honom så mycket och vill aldrig nästan släppa taget om honom. Men när jag väl tagit mig ut på en promenad ensam och får rensa mina tankar, så känns det så himla härligt och jag samlar massor med ny energi. Det är klart att mitt liv kretsar kring Elvin, han är mitt ansvar och jag kommer finnas där för honom, förevigt. Men någonstans känner jag att jag tycker inte att det är fel att unna sig utekvällar när man fått barn. Tycker man om det, så tycker jag man ska göra det. Elvin har sin pappa och vi har otroligt många i vår närhet som mer än gärna är med honom och även fast han inte är så gammal så känns det som att han redan nu känner sig så trygg med dom också. Vilket känns så bra för jag vet att vi kan lämna honom till någon av dom och han har det så bra.
 
Vad tycker ni? Skulle vara kul att höra era åsikter!

Äkta vänskap varar föralltid

Jag kommer säkert trampa någon på tårna nu, men den risken känner jag att jag kan ta. Varför försvinner människor i ens liv när man bildar familj? Jag förstår det inte. Jag är precis samma Sara som jag var innan Elvin kom in i mitt liv. Jag har inte förändrats som vän. Jag är fortfarande den snälla och omtänksamma vännen som jag var innan.
 
Igår kväll kunde jag inte somna, jag tänkte på allting och för en stund kändes allt så fruktansvärt tungt. Jag har tappat så många på vägen och det värker verkligen i hjärtat. Jag vet att människor förändras, att man kan växa ifrån varandra, men att helt sluta höra av sig till någon som alltid brytt sig, tycker jag är så fel. Så många års vänskap, kan vara över på en dag. Jag förstår inte.
 
Duger jag inte som vän för att man kanske är på olika ''nivåer'' i livet så får det vara. Jag mår så bra just nu och är så lycklig. Så att människor inte stannar kvar i mitt liv kan jag ta mycket bättre nu, än innan. Jag kan vara så fruktansvärt ledsen över det här men innerst inne känner jag att det är deras förlust. Jag har varit samma människa hela vägen.
 
Sedan vi fick Elvin har jag träffat så många fina människor, människor som jag verkligen ser som äkta vänner och jag är så tacksam över att jag funnit er! Människor som jag kanske aldrig trodde att jag skulle komma nära, har förvånat mig och er har jag kommit närmre än någon annan. Det betyder mycket för mig att ha er i mitt liv.
 
Jag drar absolut inte alla över en och samma kant. Jag har några få kvar sedan tidigare, ni vet vilka ni är, som stannat kvar och jag älskar er mer än ord kan beskriva. Ni har verkligen bevisat för mig vad äkta vänskap är ♥
 

Härliga onsdag

Nu har vi precis kommit hem från en 90 minuters promenad. Det var kyligt ute idag men ändå så härligt när solen ville visa sig. Jag höll ett riktigt bra tempo hela vägen, det kändes att varenda muskel fick jobba. Skönt!
 
Elvin sover så gott i vagnen fortfarande, jag ska passa på att städa undan lite här hemma och fortsätta packa ner saker i flyttkartonger. Åh vad det känns drygt, även om det känns så himla kul att flytta till hus så känns målet så långt borta. Skulle vilja att man bara behövde trycka på en knapp så var vi färdigflyttade och huset inrett precis som vi vill ha det. Hihi!
 
Jag önskade att jag tagit bilder på våran fina lägenhet innan vi började plocka ned en massa saker, har ju några bilder sedan innan men dom blev tagna inte långt efter vi flyttat in. Och vi har ju bott här i tre år så mycket har hunnit ändras. Men ska försöka knäppa några kort innan vi flyttar. Vi har haft det så, ursäkta språket, jäkla bra här i lägenheten. Perfekt första lägenhet och det har verkligen känts som hemma för oss båda. Jag är så glad att vi väntade på denna lägenhet även fast det var lång kö.
 
Nej nu måste jag sätta fart innan Elvin vaknar. Kram! ♥

7 November

Godmorgon onsdag ♥
 
Nu på morgonen har jag hunnit med ett besök hos tandläkaren, som jag gruvade mig. Var så nära på att ringa och avboka igår, blev så nervös när jag fick kallelsen att jag började kallsvettas. Haha! Jag ogillar verkligen att fara dit, när jag sitter i väntrummet vill jag inget annat än att springa därifrån. Men allting såg bara bra ut, inga hål och det kändes skönt. Bara lite tandsten men det tog dom bort direkt. Om två år ska jag dit igen på koll, skönt med så långt mellan gångerna!
 
Elvin hade busat massor med sin pappa under tiden jag var borta så han slocknade så fort jag kom hem och la honom i sängen. Gulleplutt! Så nu sover han och jag ska alldeles strax påbörja dagens lunch, sedan när han vaknar ska vi klä på oss och bege oss ut på en lång promenad. Solen tittar fram lite, hoppas den stannar kvar länge. Så härligt att vara ute när den skiner.
 
Igår kväll var finaste Malin här och hjälpte mig att packa ner en massa saker i flyttlådor. Tusen tack igen för hjälpen! Vi plockade ned det mesta från väggarna, sånt som vi inte kommer använda oss av fram tills flytten. Så dom små sakerna från sovrummet, vardagsrummet och hallen är nu nedplockade. Idag hade jag tänkt börja städa och rensa lite inne på toaletten, har så mycket som skulle behövas kastas. Sedan om jag hinner ska jag rensa min garderob och börja rensa lite i alla byrålådor.
 
Hoppas ni får en fin dag. Kram på er!
 

Rakt in i hjärtat

 
 


5 November

Godmorgon måndag ♥
 
Ny vecka igen, tiden går alldeles för snabbt! Jag gick och tänkte på det häromdagen, var tar dagarna vägen? Snart är Elvin 5 månader, jag har varit hemma från jobbet 9 månader och det är snart ett nytt år. Jag njuter allt vad jag hinner av att vara hemma med vår lilla prins och så fort jag tänker på att det inte alls är så länge kvar till jag börjar om att jobba igen, tillbaka till vardagen, Elvin blir ett år, så njuter jag lite extra. Om det ens är möjligt? Just nu känns det som att jag alltid skulle kunna vara hemma med honom, det är så himla mysigt och alla dagar är så himla härliga och underbara. Vi kan göra precis vad vi vill, när vi vill. Det är livet det.
 
Idag ska vi träffa min fina Frida som kommit hem från Norge, vi ska alldeles strax klä på oss och möta upp henne för en promenad. Sedan efter lunch ska hon komma hit och vi ska försöka ta igen all den tid som vi missat medans hon varit borta. Haha! Det är en hel del så det ska bli riktigt kul. Har verkligen saknat att ha henne nära och kunna umgås när som helst.
 
Nu ska jag dricka upp morgonkaffet och sedan göra oss klara för dagen. Hoppas ni får en fin start på veckan!
 
weheartit.com
 

Trend4you



Finns så mycket fint ♥

4 November

Godkväll ♥
 
Här hemma har vi städat och donat på hela dagen, så nu har vi myst ned oss i soffan med tända ljus framför solsidan. Finns ju ingen härligare känsla än det här. Tidigare ikväll har några varit och kollat på våran lägenhet, dom var riktigt intresserade så förhoppningsvis kan dom flytta in i samband med att vi flyttar till vårat hus. Sedan när dom hade farit kom Elvin's faster och farbror på besök, mysigt!
 
Imorgon ska vi träffa världens finaste Frida som kommit hem från Norge, äntligen! Som jag har längtat. Vi ska ta en promenad på förmiddagen och sedan träffas över en fika. Vi har massor att prata om och ta igen, ska bli så himla kul.
 
Idag har jag förresten städat våra förråd här hemma, så nu ska det mesta ner i flyttkartonger. Känns så spännande och ikväll när några var här och kollade på lägenheten så blev allt så verkligt, vi ska flytta härifrån. Har nog inte riktigt förstått det ännu. Så i veckan ska jag börja packa inför flytten, sånt som vi inte använder. Känns både jobbigt och roligt, minns hur drygt jag tyckte att det var när vi skulle flytta in hit, jag vill ju att allt ska vara klart över en dag men så funkar det ju inte riktigt. Haha!
 
Hoppas ni haft en härlig söndag. Kram på er!
 
 

Liten tomtenisse


Elvin kommer vara så fin på julafton i dessa kläder som han fått av sin underbara mormor. Tack ♥

Jag saknar dig, så mycket


Idag tänder vi ljus här hemma och tänker lite extra på min fina Pappa som rycktes bort från oss alldeles för tidigt. Inga ord kan beskriva hur mycket jag älskar dig och hur mycket jag önskar att du fick uppleva allt det fina livet har att erbjuda med oss.
 
Jag älskar dig ♥

Rosa Bandet galan

Just nu sitter jag och kollar på reprisen av Rosa Bandet galan. Jag gråter floder. Att det finns så många fina människor i vår värld som inte bara vill skänka pengar utan verkligen gör det. Och Molly Sanden's fina stämma, finns det någon som sjunger vackrare? Tror inte det. Hon sjunger verkligen rakt in i hjärtat och jag blir så berörd av varenda ton.
 
Jag hatar cancer, jag hatar alla sjukdomar som tar liv. Att människor rycks ifrån livet alldeles för tidigt, det är verkligen orättvist och jag kommer aldrig sluta vara arg på alla sjukdomar som gör att människor inte får leva.
 
Ta vara på varandra, varenda minut, man vet aldrig när det kan ta slut. Kram på er! ♥
 

Köksstolar & spegel



Nya köksstolar och en ny spegel fick följa med hem från Jysk idag. Rean gick ut imorgon så jag skyndade mig fynda, så nöjd!

3 November

Godmorgon lördag ♥
 
Lilleman har börjat röra sig jättemycket om nätterna, inatt vaknade jag av att han lät och när jag kollade till honom låg han med huvudet där han brukar ha sina fötter. Haha! Och för någon natt sedan låg han med sina fötter på våran säng och huvudet på sin egen. Så nu är det strax dags att sätta upp andra sidan av spjälsängen, vi har ju haft den öppen hela tiden och så har den stått mot våran säng så han ska kunna sova själv fast ändå känna att vi är nära. Han vaknar oftast till lite på morgonsidan, då brukar vi lyfta över honom till våran säng och jag tror att han lärt sig precis vilken tid det är. För han vaknar varje tid samma morgon och så fort han får komma mellan oss somnar han om igen. Sötnosen.
 
Nu ska vi göra oss klara för dagen, klockan tio kommer Joakim och hämtar upp oss för att följa på Jysk. Det stod på internet att dom har öppet mellan 10-16 idag på allhelgona, men det skulle inte alls förvåna mig om dom har stängt idag, men min otur.
 
Hoppas ni får en fin dag! Kram på er
 

Härliga fredag

Godkväll ♥
 
Den här dagen har varit en av dom bästa på länge. Vi har varit i vårat blivande hem, kollat runt ytterligare lite och pratat om när vi får börja flytta in och så. Det mindre positiva med mig är att jag vill att saker och ting ska ske direkt, jag har redan börjat packa ned lite saker från vårat lilla förråd, så som kläder vi aldrig använder och sånt. Haha! Det är bra att börja i tid, men samtidigt måste jag nog lugna mig lite. Har en bild i huvudet om hur jag vill inreda, skulle vilja ha så mycket nytt men som sagt, jag måste sakta ner och tänka att tids nog så kommer det bli som vi vill ha det. Men att städa våra förråd här hemma och börja packa är nog en rätt bra idé, det är ju trots allt bara en månad tills vi får flytta in. Åh! På jul kommer vi bo i vårat hus. Overkligt.
 
Imorgon ska jag ta mig en tur på Jysk. Dom har rea, bara imorgon, på köksstolar som jag velat ha en längre tid och så speglar. Hoppas bara att dom har kvar den stora, fina spegeln som jag vill ha. Sedan blir dagen lugn, ska fortsätta städa lite här hemma och ta mig en lång promenad. En riktig mys dag med lillprinsen bara, bästa som finns!
 
Hoppas ni haft en fin fredag. Kram på er
 

Inspiration, finns så mycket fint!

När drömmar slår in och blir verklighet

Jag kan inte hålla det hemligt längre, vi ska bli husägare! Ord kan inte beskriva hur glada vi är just nu ♥
 
Under tiden jag var gravid med Elvin så kollade vi in många hus, var alltid inne på Mäklarhuset för att se om något nytt hade kommit ut men vi fann aldrig något som kändes rätt. Antingen var det alldeles för litet eller så var det för mycket som behövdes renoveras.
 
Nu har vi funnit ett hus som vi båda är helt sålda på! Det står cirka fyra kilometer utanför Lycksele, Lyckan 7. Vi har hela tiden sagt att drömmen är att flytta ut på Lyckan, så lugnt och fint där och vi båda vill bo på landet. Vi är så tacksamma över att Jonathan och Jessica hörde av sig till oss så vi fick chansen att kolla på det först av alla, tack underbara ni!
 
Nu försöker vi göra allt vi kan för att få bort våran lägenhet så snabbt som möjligt, förhoppningsvis finns det någon som kommer kunna flytta in rätt snart så vi får börja flytta in i huset redan i December. Åh vad spännande! Kan knappt förstå att vi snart kommer få flytta in till ett hus, vårat alldeles egna hus.
 
Vi trivs ju så himla bra här på Domarvägen så det kommer kännas lite i hjärtat att lämna detta ställe. Lägenhet med egen ingång, lagomt stort, väldigt fint område och nära till allt. Det här har varit en helt fantastisk första lägenhet och vi har många fina minnen härifrån. Men det känns inte alls lika tungt att flytta när jag tänker på vilket fint hus vi ska få flytta in i och så många fler minnen vi kommer skapa där. Vi längtar så mycket!
 

2 November

Den här dagen blir bara bättre och bättre. Kan inte med ord beskriva hur lycklig jag är just nu, tids nog kommer jag dela med mig av lyckan men just nu får det vara en liten hemlighet. Imorse tog jag och Elvin oss en lång sovmorgon, nästan lite för lång! Höll på att försova oss till mötet vi skulle vara på klockan tio, som tur var kom Peder hem tjugo minuter innan så medans han gav Elvin mat fick jag göra mig klar. Efter mötet for vi hem, åt lunch tillsammans och nu har vi varit ute på en lång prommis i regnet. Jättetråkigt väder, blött och halkigt. Men det gör absolut ingenting, det är fredag idag och helg. Även fast jag är hemma hela veckorna så är det något speciellt med helgerna, så himla mysigt.
 
Just nu känns det som att det inte finns något som kan få mig på dåligt humör. Det är såna här stunder som gör livet värt att leva. Såna här stunder som får mig att inse hur fruktansvärt lyckligt lottad jag är.
 
Jag njuter varenda sekund av livet, bättre än såhär kan man inte ha det! ♥
 

1 November

Just nu befinner vi oss i Tjäl, Peder's hemställe och njuter av lugnet. Jag kan verkligen koppla av när vi kommer hit, bara vara och inte tänka på alla måsten. Just nu är det lite kaos i mitt huvud så att vara här behövs verkligen. Det flyger omkring miljontals tankar och stora beslut ska fattas. Är bara så glad och tacksam över att jag får dela livet med den människan som ger mig sån trygghet och får mig att känna sånt lugn. Tillsammans klarar vi allt ♥
 
Vi åker hem till Lycksele ikväll igen, vi ska iväg på ett möte imorgon på förmiddagen och sedan vid lunch ska jag träffa fina Therese. Hon ska laga en lunch helt efter min diet, hur go kan man vara? Ska bli så mysigt att träffas.
 
Nu ska jag göra upp en eld och sedan ska vi mysa ned oss framför tvn. Hoppas ni har en fin torsdag!
 


RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu
Spela poker, casino, bingo m.m online. Massor av bonusar på Bonusar inom Poker, Casino, Slots med mera - PokerCasinoBonus