Klagomuren

Åh vad jag vill kräkas på allt som har med pappersarbete att göra just nu. Jag har aldrig varit med om det här och jag kan inte göra annat än att tänka på hur det blir framöver med sjukskrivning, mammaledighet, graviditetspenning och så vidare. Det gör mig galen. Jag ligger till och med vaken på nätterna och funderar över hur man ska kunna lägga allt rätt så man tjänar mest på det och nu känns jag bara K A O S inombords. Jag vill inte vara sjukskriven, jag planerade ju att jobba så långt in i graviditeten som möjligt och så blev jag sjukskriven i vecka 26 redan. Fy. Vi har inte riktigt bestämt heller hur länge jag ska vara mammaledig. Jag vet bara att jag ska gå in och jobba helger ibland för att spara in på lite dagar men annars vet jag inte. Och nu vet jag inte om jag kommer bli fortsatt sjukskriven heller fram tills det är dags eller om jag kommer få graviditetspenning istället och leva på absolut ingenting från den sjunde Juni tills mitt barn föds. Det är ju bara så jobbigt allting, så jobbigt att jag gråter hela tiden ungefär. Jag trodde aldrig i min vildaste fantasti att det skulle vara såhär mycket pappersarbete för en underbar sak. Det känns som att jag endast fokuserat på att skicka in papper till försäkringskassan, jag vill ju njuta av sista tiden som gravid, inte vara orolig över framtiden.

Är det fler som känner som jag? Eller har känt som jag? Om ni vill får ni gärna berätta hur ni tacklade det här med allt pappersarbete och hur ni delade upp föräldraledigheten. Hur gjorde ni och vad tycker ni är det bästa att göra?

Hoppas det finns iallafall någon som har orken att dela med sig av lite tips. Kram på er!!!

Kommentarer
Postat av: Renata - gravid v 35

Jotack det är ett heltidsjobb att vara sjukskriven! Jag blev det redan v 20 tror jag... Iallafall: se till så din chef har ringt inboch sjukanmält dig till FK ( det hade inte min gjort nämligen). Ta kopia på ALLA papper innan du skickar iväg. Ring Fk ofta och fråga om det är nåt som saknas.



Sen ta en grej i taget, annars blir man koko. Först sjukskrivningen sen gravidpenning och sen löser du det med mammaledighet! När jag ansökte om gravidpenning så bifogade jg en hel A4 med extremt detaljerade arbetsbeskrivning och det funkade kanon! Lycka till :)



förresten, kolla hur du har med gruppförsäkring på jobb - finns en slant att ansöka om där!

2012-04-18 @ 16:09:11
URL: http://renatas.blogg.se/
Postat av: Frida - mamma till Liam och bebis i magen

Ja det är verkligen massor med pappersjobb. Här i övik får man anmäla sig till en kurs hos försäkringskassan där dom informerar och svarar på frågor och hjälper dig så du får ut och tjänar så mycket som möjligt på att ta ut dina dagar. Dom kanske har några såna gratis kurser i Lycksele också ? För de hjälpte mig jätte mycket att förstå vad allt handlade om. Kram

2012-04-18 @ 18:48:53
URL: http://frudrutts.blogg.se/
Postat av: jennie

Hoppas du blir sjukskriven fram till de är dags istället för att hoppa på gravpenning. Fokusera nu på att få alla papper som ska vara gjorda innan förlossningen. Vill din chef veta redan nu hur länge du tänkt vara hemma? Tänkte att de är det sista du behöver tänka på just nu om inte fallet är så att chefen vill veta redan nu så få du lite mindre att tänka på :)



Dela upp föräldraledigheten så de gynnar er mest, vi försöker leva så mycket som möjligt på williams lön så jag kan ta ut färre dagar för att spara dagar eftersom jag inte heller vet hur länge jag vill vara hemma plus att man vill ju ha kvar några efersom dom räcker fram till barnet är 8 år. Ja, de är ett mörker de där med fk men sen när barnet är fött kommer allt falla på sin plats :) sköt om dig och hoppas det blir mindre kaos för dig så småningom ;)

2012-04-18 @ 20:05:53
Postat av: charlotte

Försäkringskassan bli man aldrig klok på. Eftersom emil vårdas på sjukhus så kan vi få tillfällig föräldrapenning men ja ha snart vänta 1,5 månad utan att få något svar över hur beslutet vart :/ vi ha gjort så att ja är ledig först eftersom ja pluggar å då ha vi fortsatt bra inkomst om lars jobbar så när emil blir lite äldre tar lars ut sin del. Åtminstone ha vi tänkt i dom banorna men om de bli så är ju en annan sak ;)

2012-04-19 @ 00:33:03
URL: http://annacharlottesvensson.blogg.se/
Postat av: Zilla

Ush ja, jag låg med sömnlös några nätter,fick ringa o snacka med försäkringskassan flera gånger för att ialf förstå lite hur allt går till och vad som e bäst...vi gjorde så att jag ska gå på mammaledighet på heltid i 11 månader sen tar pappan över nån månad då jag ska försöka sommarjobba nästa sommar...men de e ju så svårt att veta hur man känner just då liksom...hoppas de löser sig! :)

2012-04-19 @ 10:06:34
URL: http://vivaladivah.webblogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:



RSS 2.0