Jag älskar er så


Min fina lilla familj ♥

Pumpkin Design

Jag har verkligen förälskat mig alla dessa saker från Pumpkin Design ♥
 
Napphållare, ugglespargis, lampor, vällingburk, klossar, bjällerskallra, knoppussel, snuttefiltar. Det finns så mycket fint, skulle kunna köpa hur mycket som helst! Ett litet tips till er som undrat vad Elvin önskar sig i julklapp. Här har ni ; )
 
Finns här www.lekvira.se och här http://presentbutikkonstfull.shop.textalk.se/sv/pumpkin-baby/
 
 




 

29 Oktober

God eftermiddag ♥
 
Här hemma har det varit full rulle sedan klockan sju imorse då Elvin tyckte att vi skulle kliva upp. Jag hann bara ge honom frukost sen kom min kära bror förbi på en kopp kaffe. Det finns ingen som förstår mig så bra som Marcus, vi kan sitta och prata i flera timmar om allt mellan himmel och jord. Guld värt. När han for så städade jag lägenheten, åt lunch och nu har vi precis kommit hem från en lång promenad. En timme och 20 minuter i det härliga vädret, superskönt! Frös dock om mina öron, så en mössa får bli mitt nästa köp.
 
Nu har jag landat i soffan, dricker en kaffekopp och läser lite bloggar. Elvin sover fortfarande så gott i vagnen. Har förresten lagt ned fårskinnet i vagnen som han fick i doppresent. Så nu har han det riktigt varmt och mysigt där nere.
 
Ikväll ska jag måla mina naglar och packa inför imorgon, vi åker till Tjäl (min fina's hemställe) för att hälsa på Elvin's farmor, farfar, fastrar och farbröder. Blir trevligt! Var ett bra tag sedan vi var dit så det känns kul och skönt att komma iväg från vardagen lite.
 
Nu ska jag fortsätta dricka mitt goda kaffe och vänta på att lillprinsen ska vakna och sedan ta mig ett varmt bad. Kram på er!
 
 
 

Ingenting är omöjligt

Det är lätt att bestämma sig för att gå ner i vikt, desto svårare att ta tag i det och verkligen påbörja en förändring av sitt liv. Jag vet inte hur många gånger jag sagt under mina 21 år att på måndag, då jäsiken slutar jag med alla godsaker, då startar mitt nya liv. Under helgen köpte man hem en stor godispåse och innan måndag så hade man proppat i sig alldeles för mycket. Dåligt samvete? Såklart. Jag har alltid varit en godisgris, chokladälskare. Men för några år sedan, bestämde jag för att förändra mitt liv, på riktigt. Jag ville äta mer hälsosamt och träna, vilket jag lyckades väldigt bra med, jag förlorade hela 30 kilo på ett år.
 
Jag beundrar människor som inte bara bestämmer sig utan tar tag i saken och förändrar sitt liv. För något år sedan fann jag en blogg som jag fastnade för totalt, Benita Schoultz heter hon. På bloggen IAATC.SE kan man läsa om hennes viktresa. Hon bestämde sig för att gå ner i vikt när vågen visade tresiffrigt. Jag har följt hennes resa, läst om hennes motgångar och sett henne lyckas. När jag ser före- och efter bilder på henne så tappar jag hakan. Hon är verkligen ett bevis på att ingenting är omöjligt.
 
Nu är jag tillbaka på ruta ett igen, visserligen har jag förlorat lite mer än 20 kilo sedan Elvin föddes men jag har en lång väg kvar. Jag har viljan och jag tänker lyckas. Vissa dagar känns allt tungt och meningslöst, men då brukar jag tänka på hur långt jag kommit hitills och så går jag in på Benita's blogg och blir så inspirerad. Ibland behövs det så lite för att orka ta nya tag.
 
Imorgon är det måndag igen, en vecka sedan jag slutade helt med kolhydrater och socker. Dom första tre dagarna var väldigt jobbiga, illamående och lite huvudvärk men nu känns allting bra igen. Jag känner mig så mycket piggare av den kost jag äter nu och så fortsätter jag motionera som jag alltid gjort. En powerwalk om dagen, ibland även ett zumba pass på det. Jag har alltid älskat känslan av att vara helt slut på efter ett träningspass så träning är en väldigt stor del av mitt liv. Det hjälper nog mycket, att jag tycker om att gå så mycket som jag gör. Promenaderna ger mig så mycket, inte bara viktnedgång utan dom gör så att jag får tid för mig själv och kan rensa mina tankar. Jag kan vara på så dåligt humör innan jag tagit mig ut, men när jag kommer hem igen känns allt så bra. Då har all negativ energi flugit ur mig och jag känner sån lycka.
 
Här nedan är en före- och efter bild på Benita. Hon har varit så duktig och är så fin, håller ni inte med? Alla ni som vill göra en förändring i era liv, gå in på hennes blogg. Jag lovar att efter ni har läst om hennes resa och läst hennes peppande ord så kommer ni också få viljan och klara av att lyckas.
 

Bilden har jag lånat från hennes blogg

Ta vara på det ni har innan det är försent

Idag går alla mina tankar till de som var inblandade i olyckan i Malå, de drabbade och anhöriga. När vi passerade Husbonliden igår kväll mötte vi flera ambulanser och polisbilar som hade blåljusen på. Vi tänkte att någon hade kört av vägen, nu när det är så halt ute på vägarna. Men när jag kom hem fick jag ett meddelande från aftonbladet på telefonen där det stod att en bil hade kört in i en folkmassa, sex personer var allvarligt skadade. Jag blev alldeles kall när jag läste det. Bara en stund senare fick jag ett nytt meddelande där det stod att en 13 årig pojke avlidit av skadorna. Då rann mina tårar. Så fruktansvärt otäckt. Jag tittade på Elvin och grät ännu mer, vad skulle jag göra om han försvann? Om det var han som var med i någon olycka och rycktes ifrån mig. Hur skulle jag kunna leva utan honom? Den viktigaste i mitt liv. Nej fy. Jag vill inte ens tänka den tanken.
 
Åter igen blir jag påmind om hur skört livet är. Att man aldrig vet när det kan ta slut. Det kan hända något så fort och det skrämmer mig. Att förlora någon man älskar är det absolut värsta man kan vara med om och jag vet precis hur hans anhöriga kände sig igår, hur dom känner sig idag, hur det kommer kännas för dom ett bra tag framöver och för resten av livet. Det gör ont att tänka på det. Jag önskar inte ens att min fiende att få uppleva något sånt. Att behöva leva med en oändlig saknad är så tungt.
 
Jag kramar om min fina och underbara son lite extra idag, är så glad över att jag har honom i mitt liv. Jag älskar dig Elvin ♥
 

Lilla hjärtat


Underbart väder

Idag har solen lyst på oss, jag blir alltid så glad när det är fint väder ute. Spelar ingen roll om man vaknat på fel sida, när man ser solen skina så vänder allt. Efter lunch var Elvin med sin mormor medans jag tog mig en powerwalk runt djurparken. Det var rätt mycket snö på gångstigarna så det var tungt att gå, skönt med lite motstånd. Tusen tack igen mamma för hjälpen ♥
 
Efter jag tränat så gick jag förbi Joakim och gosade med Oliver lite. Tiden går verkligen så snabbt! Tyckte nyss han var en pluttebebis och nu är han så stor. Elvin satte sig förresten upp helt själv i deras babysitter, när lärde han sig det!? Haha. Han tog tag i sidan av stolen och så drog han upp sig, visserligen blev det lite snett men när jag hjälpte honom att sätta sig rakt så satt han så en liten stund innan det blev för jobbigt och han la sig ner igen. Våran duktiga lilla kille!
 
Lillprinsen slocknade i vagnen påvägen hem och han sover fortfarande, jag ska strax göra någon middag. Tror det blir en omelett idag, enkelt och gott! Så trist att laga middag till sig själv, men Elvin ska få sin pure samtidigt som jag äter så jag får middagssällskap.
 

Slutat med amningen

Som rubriken lyder så har jag slutat amma och Elvin får modersmjölkersättning istället. Det känns lite både och om jag ska vara ärlig, jag har väl aldrig riktigt tyckt att själva amningen varit en mysig stund så på så sätt känns det ganska skönt. Men samtidigt har jag ju inte gett honom annan mat på fyra månader så klart det känns lite konstigt. Att helt plötsligt ge honom annan mat i flaska, det blir helt klart en omställning men jag känner i hjärtat att det är rätt och han mår så himla bra nu. Det är huvudsaken.
 
Vi började med ersättning när han bara hade ökat 200 gram på en månad. Sköterskan på BVC sa att hon tyckte att vi skulle börja ge honom något extra under dagen, eftersom han sover hela nätterna och inte får i sig något då. Han hade ju inte gått ner i vikt, så vi behövde ju inte oroa oss på något vis, men sedan han föddes har han bara ökat i vikt och nu började kurvan gå nedåt och det är ju ett bevis på att han inte får i sig lika mycket längre.
 
Sagt och gjort, vi började med ersättning och ju mer han åt ur flaska desto mindre tog han bröstet. Vi kom tillbaka och vägde honom en vecka efteråt och då hade han gått upp 600 gram. Så det behövdes! Mina planer var att amma honom morgon och kväll så länge som det gick, men mjölken sinade väldigt snabbt när vi började ge honom ur flaska.
 

Var aldrig rädd, jag står bredvid dig.

Min fina lilla skatt

Fredagsfin


Nya kläder från Lindex

Ljuslykta

Något som jag verkligen älskar och aldrig känner att jag kan få för mycket av är ljuslyktor. Har flera stycken här hemma och så fort jag kommer in på någon inredningssida på internet eller inredningsavdelning på någon affär så kommer jag in i en helt annat värld. Kan gå och spana i flera timmar och vilja köpa det mesta. Lyktan på bilden nedan tycker jag så otroligt mycket om, kommer från Åhléns, finns både i en liten modell och en större. Jag fick två små av mina arbetskamrater när jag fyllde 20 och nu är jag så himla sugen på att köpa två stora också! Lyser så fint

Mysiga vinter

Hej mitt vinterland
 


Jag tillhör verkligen den kategorin som älskar vintern. Tycker det är så mysigt när snön faller och marken är alldeles vit. Sen att det är jul just denna årstid gör allting så mycket bättre. Jag längtar till den goda julmaten, att få se andras glädje när dom öppnar julklappar från oss och just den här julen känns extra speciell när det är Elvin's första jul
 
Bilden ovan är några dagar gammal, idag snöar det myyyycket mer. Så mycket att både jag och barnvagnen var alldeles täckt med snö när vi kom hem igen från promenaden. Haha!

Tjugosjätte Oktober

Godmorgon fredag
 
Igår kväll hade Elvin jättesvårt för att somna, men när han väl lyckades slappna av så sov han hela natten. Härligt! Nu har vi båda fått mat i magen, så nu ska vi klä på oss varmt (är -7 grader ute) och bege oss ut på en lång prommis. Sedan ska vi göra oss klara för att åka till Patrizia och hälsa på. Det blir kul!
 
Hoppas ni får en fin dag. Kram på er.
 

Haha! En gammal bild på mig och fina Patrizia

Tjugofemte Oktober

God eftermiddag på er alla fina
 
Här sitter jag och gäspar. Blev inte många timmars sömn inatt, Elvin har varit lite orolig så det känns som att han vaknade till en gång i timmen. Men efter lite mat i magen vid fem så somnade han om till åtta, härligt! Hinkade i mig lite kaffe på förmiddagen och efter det blev jag riktigt pigg så vi tog oss en lång promenad. Nu har vi precis ätit lunch och väntar på att Peder ska komma hem med bilen så vi kan åka till Sidberg en sväng. Hade planer på att fara på babysången imorse och även föräldraträffen men jag kände att jag inte orkade. Får ta det nästa torsdag istället!
 
Ikväll är det storstädning av lägenheten som gäller, jag tycker verkligen om att städa men just idag känns det lite extra tungt. Ser bokstavligen ut som ett bombnedslag här hemma, haha! Förstår inte hur vi lyckas. Tycker inte jag gör annat än plockar upp hela dagarna. Imorgon vid lunch ska jag och Elvin fara till fina Patrizia och umgås, det ska bli trevligt och så ska vi välkomna helgen med en god fredagsmiddag imorgon. Köttfärsfyllda paprikor, blir smarrigt!
 
Satt förresten och grät till Biggest loser imorse, så starka människor! Man får verkligen inspiration av dom när man ser hur dom lyckas och jag blir så himla taggad på att själv nå mitt mål. Jag brukar aldrig gråta till program på tvn men efter att vi fick Elvin så har jag blivit känslig för det mesta. Så fort dom kom ut på scenen bakom bilden på hur dom såg ut innan vikdnedgången så började jag stortjuta. Haha! Vilken lycka man kan känna för andra.
 

Ikväll gör det väldigt ont i mitt hjärta. Allting känns lite extra tungt. Jag gick tillbaka lite i min blogg och läste några gamla inlägg, överallt skriver jag om pappa. Om vad vi gjort, vad vi skulle göra, vad han sa och vad han gjort. Det gör så ont att läsa sånt, även fast jag glädjs så fruktansvärt åt att vi hann skapa så många minnen tillsammans. Men just det att när jag läser allt, så känns det som om det var igår jag fick uppleva allt med honom. Som att han fortfarande finns kvar och jag vill inget hellre än att få en varm kram av honom igen. Jag vill fara ut och promenera med honom, fara och fiska, följa med på hans fotbollsträningar. Jag vill skratta med honom igen, höra hans tokiga skämt och se honom le. Bara en gång till.
 
Efter att Elvin kom till världen och vi fått komma in på vårat rum på BB så ringde vi runt till alla och berättade om allt och det första numret jag slog var pappas. Finns säkert någon där ute som inte tror mig, men det är sant. Jag tänkte ringa pappa och berätta att vi fått en pojke. Men jag insåg väldigt snabbt att han varit borta i nästan tre år. Det är en känsla som jag aldrig glömmer. Pappa var den som jag berättade allt för, jag hade ingen hemlighet för honom. Så fort det hände något så sa jag det till honom. När jag behövde råd så tog jag hjälp av honom. Han var verkligen min trygghet, min absolut bästa vän.
 
Jag saknar min pappa mer och mer för var dag som går. Han är en av dom viktigaste personerna i mitt liv och jag önskar så att han fick uppleva allt det fina och roliga som händer i vårat liv just nu. Att han fick träffa Elvin, att Elvin fick träffa sin morfar. Men jag försöker tänka att han på något sätt är med ändå, att han följer Elvin's uppväxt från där han är och jag vet att han är lycklig för våran skull. Han var en av dom som sa att han visste att det alltid skulle hålla mellan mig och Peder. Han sa en gång att vi var så lika och som gjorda för varandra, dom orden glömmer jag aldrig.
 
Fina pappa, jag saknar dig så mycket och jag älskar dig. Ikväll rinner tårarna, för saknaden efter dig men även för att jag känner innerst inne att du är med oss på något sätt.
 

Tjugofjärde Oktober

Godkväll
 
Det känns som att den här dagen inte varit annat än kaos. Är helt slut på i skallen. Elvin har varit så ledsen och det har inte funnits något som gjort det bättre. Min lilla kille. Får så ont i hjärtat när han gråter. Han älskar att ligga och kolla på Gigglebellies, i vanliga fall när han är ledsen så blir han glad så fort man trycker på det, men inte idag. I eftermiddag var han övertrött för att han knappt sovit något på hela dagen, så han somnade en liten stund i min famn efter mat och sen begav vi oss ut på en lång prommis så han fick somna ordentligt. Vi var ute i lite mer än en timme och han sover fortfarande, så härligt! Nu kommer han vakna glad och det känns så skönt. Både magen och tänderna har spökat idag, stackars liten.
 
När Elvin har lagt sig för natten ska jag ta mig ett lång, varmt bad. Var kallt och blåsigt ute så det känns välbehövligt just nu. Imorgon väntar föräldraträff efter lunch och så ska jag storstäda lägenheten.
 
Kram på er!
 

Paul Frank

Jag får erbjudanden från Babyshop varenda månad och igår kväll när jag tittade på barnkläder så fann jag denna onepiece. Så himla fin och så söt med öronen på luvan. Vi har aldrig köpt kläder från det märket för dom är oftast så himla dyra, men den här kan jag bara inte motstå så vi sa att denna får bli en av julklapparna till Elvin.
 
Den finns i flera olika färger. Svart, röd, mörkblå och grå. Det lutar nog mot att vi kommer köpa en svart. Det finns så mycket fint på den hemsidan, blir alltid fast där en timme eller två, finns ju inget som är så roligt som att shoppa kläder till dom små
 

Godnatt på er

Tjugotredje Oktober

Hej på er alla fina
 
Vi startade denna tisdag med att ligga kvar extra länge i sängen, busade och myste i massor. Elvin är en sån glad liten kille, ler och skrattar åt allt man säger. Igår kväll när jag skulle lägga honom för natten så var han jättetrött, men vände sig hela tiden på mage, tittade på mig och log. Haha! Spelar ingen roll hur trött jag är, det är så himla gulligt och jag kan ligga och kolla på hans ''tokforen'' i flera timmar. Gofisen våran!
 
Dock så vaknade jag upp med världens huvudvärk så det kändes mindre roligt. Är även väldigt trött och slö, orkar typ ingenting. Men har läst runt lite och har märkt att alla mår såhär i början av dieten, det kan gå upp mot tre veckor innan det lägger sig eftersom kroppen ska ställa om sig. Jag vill ju göra så mycket om dagarna så jag hoppas att det inte blir så långvarigt.
 
Efter allt bus imorse och lite mat i magen somnade både jag och Elvin om, jag vaknade av att någon plingade på dörren men när jag gick ner var det ingen där. Såklart kunde jag inte somna om så jag har roat mig med att läsa lite bloggar. Lillprinsen sover fortfarande, jag ska strax påbörja dagens lunch och sedan när han vaknar ska vi bege oss ut på en lång promenad.
 
Hoppas ni får en underbar dag! Kram på er
 

Finaste Elvin

Att vakna av en glad Elvin är det bästa som finns. Mitt hjärta smälter varenda gång han ler eller ger ifrån sig ett litet skratt. Vi låg kvar länge och myste innan vi klev upp för frukost. Dagen kunde inte startat bättre!

Tjugoandra Oktober

Välkommen måndag
 
Imorse vaknade vi alla tre samtidigt så vi låg och myste en liten stund innan min fina åkte på jobbet. Guld värt. Efter frukosten klädde jag på både mig och Elvin och så begav vi oss ut på en två timmars lång promenad, det var så himla härligt ute och ingen halka så jag kunde hålla ett riktigt bra tempo. Så härligt! Gick runt djurparken och när vi kom hit på Norräng igen så sov Elvin fortfarande så gott i vagnen så jag fortsatte gå en bit till, gick upp till 'vårat' hus på Kantarellvägen och så hem. Var genomblöt av svett när vi klev in genom dörren, känns så himla bra att jag är på gång nu. Finner faktiskt inga ord för hur skönt det känns. Nu kan det bara bli bättre! Längtar redan till morgondagens motionsrunda.
 
Nu ska jag strax ta mig ett varmt bad, göra lite lunch och sedan städa upp här hemma. Hoppas ni får en fin start på veckan!
 

Redo för förändring

 
Idag känner jag mig som ett litet barn på julafton. Nervös, spänd och förväntansfull inför morgondagen. Ikväll ska jag åka på affären och handla den mat som kommer ätas framöver, jag ska som ni kanske förstår, påbörja något som förhoppningsvis hjälper mig lite på traven med min viktnedgång. Nyttig, bra mat och en massa hård träning på det. Det känns spännande!
 
Det här är ingenting jag kom på igår, utan det har funnits i mina tankar i flera veckors tid och nu har jag äntligen bestämt mig. Jag tänker fullfölja detta, även fast det finns dom som kanske inte tycker att det är en sån bra idé och som tror att jag ändå kommer gå ned massor i vikt under denna tid men jag vill försöka. Jag har aldrig någonsin följt någon slags diet, så därför tänker jag ge det ett försök. Kanske är det något för mig, kanske inte. Det lär jag upptäcka. Men det som jag känner är viktigast är att jag verkligen vill det här. Jag har valt det själv.
 
Jag tänker dra ned på kolhydrater och sluta helt med socker och mitt mål är att gå ned alla dessa kilon på fyra månader. Jag vet att det inte handlar om så lång tid, så jag är väl medveten om att jag kanske inte kommer gå ned allt på den tiden, men huvudsaken är att jag har viljan och ett mål. Bara med det kommer man långt. Det får ta den tid det tar, jag vet iallafall var jag vill vara och dit kommer jag komma.
 
Jag har aldrig skrivit om viktnedgång tidigare och varför jag väljer att gå ut med det såhär, är dels för att jag alltid får sånt otroligt stöd av alla er läsare men även för att hjälpa andra som kanske också bestämt sig för en förändring. Att kunna peppa varandra ända fram till målet. Sedan känns det lättare att skriva det såhär, än att behöva förklara för alla runtomkring varför man gör detta.
 
Är det någon av mina läsare som följer någon diet eller som försöker gå ner i vikt? Hur mycket eller hur lite spelar ingen roll, skulle vara kul att veta vad ni kör för metod för att nå erat mål! Ni får såklart vara anonyma och jag behöver absolut inte godkänna er kommentar ifall ni inte vill att andra ska veta. Att kunna dela tankar med andra som är i samma sits, betyder mycket! 
 
Mer laddad än såhär kan jag inte bli, nu jäsiken kör jag!

Nu tar jag nya tag!

Tjugoförsta Oktober

Hej på er alla fina
 
Idag har vi haft en riktig mys/vilodag här hemma. Elvin har sovit i princip hela eftermiddagen och jag har gjort detsamma. Vet inte varför men jag känner mig så slut på i hela kroppen, jag slocknade bredvid Elvin trots några koppar kaffe. Men nu har vi vaknat till liv, Elvin har ätit och jag ska väl strax påbörja någon middag. Pappan i hushållet har varit och jagat hela dagen och kommer inte hem förrän ikväll, skulle gissa på att jag kommer äta något enkelt, som typ fil. Haha! Så tråkigt att äta själv.
 
När min fina kommer hem ska vi åka på affären och handla för veckan, sedan ska vi hälsa på Elvin's mormor en stund och låna hem hennes våg och ett måttband. Imorgonbitti ska jag väga mig och mäta olika delar av min kropp, det känns inte alls roligt men när jag ser framför mig vad som väntar känns det inte lika tungt. Jag är så laddad på allt som komma skall.
 
Idag medans jag städade undan lite här hemma låg Elvin i sin säng, skrek av glädje och lekte med sin snutte. Tillslut blev det tyst inne i sovrummet och när jag kommer in till honom så hade han somnat mitt i all lek. Våran lilla goding, så trött var han. Nu sitter han i sin babysitter och hör hans egen röst, skriker som bara den. Haha! Lillgubben
 
Hoppas ni haft en härlig söndag!
 
 
 

Tjugonde Oktober

Godmorgon lördag
 
Idag känner jag mig riktigt slut på, trött som bara den. Och ändå tog min fina Elvin så jag fick sova en timme längre. Ska ta mig en kopp kaffe alldeles strax och hoppas att jag piggnar till för vid lunch kommer svärmor på besök! Blir trevligt.
 
I eftermiddag hade jag tänkt dansa lite zumba och sedan blir det lördagmys för hela slanten. Mer än så har vi inte planerat idag, jag älskar att ha mycket att göra men det är så himla skönt att bara kunna slappna av och vara ibland också. Bara ta det lugnt och hinna tänka lite, det behövs!
 
Hoppas ni får en fin dag. Kram på er
 

Viktigt med belöning

Om fyra månader hoppas jag på att jag nått mitt mål, har såklart räknat med att det kan ta längre tid och tänker därför inte deppa ihop om jag inte lyckas innan Mars nästa år. Men när jag når mitt mål, så tänker jag belöna mig själv med att åka någonstans och köpa en massa nya kläder. Jeans, tunikor, toppar, leggings och linnen. Byxorna nedan är så himla fina och jag har länge velat ha såna, förhoppningsvis kan jag köpa såna utan problem nästa år och känna att jag trivs i dom! Och bara ett par vanliga jeans, minns inte sist jag hade på mig några. Har bott i leggings i flera år nu och även fast jag inte kommer sluta använda dom, så vore det kul att känna att man trivs i annat än det. Det är ju så snyggt med jeans.
 
Jag tror att det är viktigt med belöning. Att man har något som man kan se framemot och som man längtar efter. Vad tror ni? Har ni något som får er att vilja kämpa ännu hårdare för att gå ner i vikt? Vore kul att höra!
 

Viktigt

www.weheartit.com

Laddad

I helgen äter vi gott och njuter som bara den, för på måndag startar ''mitt nya liv.'' Nu låter det kanske som att jag sitter och frossar men så är inte fallet, äter bara lite extra gott nu när jag inte kommer få äta vad jag vill på tre, fyra månader. Kanske delar jag med mig av vad jag ger mig in på och hur det går, får se hur det känns framöver. Kan iallafall säga att jag är grymt laddad på att kämpa ännu hårdare för att gå ner i vikt än vad jag redan gör. Bara att ta fram tjurskallen inom mig. För den finns där, utan tvekan.
 
Så fort jag känner att det går tungt så plockar jag fram bilder på mig själv från förlossningen, då känner jag mig genast så fruktansvärt duktig och jag orkar ta i lite extra under mina långa promenader. Det känns så kul när människor runtomkring mig påminner mig om hur mycket jag gått ner hitills och att jag går ner mer och mer i vikt, det betyder massor. Speciellt när man fortfarande känner sig stor som ett hus och när målet känns långt borta. Tack alla underbara för ert stöd!!
 
 På måndag morgon är det dags för vägning och så hade jag tänkt använda mig av ett måttband och mäta alla olika delar av kroppen för att se hur många cm som försvinner. Åh, känns så himla kul och spännande. Nu jäsiken!!
 
 
 

Tatueringen


Är så himla nöjd med den

Nittonde Oktober

Välkommen fredag

Nu ska vi strax klä på oss och ta en lång promenad, sedan efter lunch kommer Sofia och Mia hit på fika. Blir trevligt! Känns underbart med fredag och helg, så får vi rå om pappan i hushållet lite. Längtar!


Idag har Elvin på sig en ny Body och nya sockar från Lindex, byxorna kommer från Åhléns.

Artonde Oktober

Godmorgon torsdag
 
Igår kväll låg jag länge och kollade på mina fina pojkar, lyssnade på deras andetag och kände sån lycka. I hela kroppen. Tänk att jag funnit människan jag vill dela mitt liv med och tänk att vi tillsammans skapat den finaste lilla killen som finns. Det är ju helt magiskt och jag blir alldeles pirrig av att tänka på det. Jag finner inga ord för hur mycket jag älskar er!!
 
Nu har jag precis druckit upp en latte och funderar på att byta om till träningskläder och dansa lite zumba. Helt plötsligt känns det inte alls lika lockande att ta en lång promenad, tur man kan träna inomhus såna gånger! Efter lunch idag ska jag och Elvin bege oss på BVC, idag ska en tandhygienist komma dit och informera oss mammor om tandvård och så efter den träffen har vi bokat tid för vägning. Nu har vi ju börjat ge Elvin ersättning om dagarna, ammar honom bara morgon och kväll så det ska bli spännande och se om han ökat i vikt. Känns och ser ut som det iallafall och han är mycket mer nöjd nu. Skönt!
 
Idag är det ju torsdag vilket innebär städdag för oss här hemma, så ikväll blire städning. Under min uppväxt så har vi alltid städat torsdagar, så har man fint innan helgen, så vi fortsätter med den traditionen här hemma. Tycker inte att jag gör annat än plockar upp och städar, så fort vi gjort fint så stökas det ner. Haha! Förstår inte hur vi lyckas. Vilken himla tur att jag är en sån som tycker om att städa och älskar att ha fint runtomkring mig, annars vette tusan hur det skulle se ut här hemma ; )
 
Hoppas ni får en fin dag!
 

Märkta för livet ♥

Vid sju ikväll befann jag och min fina oss i Emmoth's studio för att tatuera oss! Elvin's namn med en jättefin text och så hans handavtryck bredvid, på utsidan av våra vänstra armar. I förrgår skulle jag göra hans avtryck, hela ongen var blå av all vattenfärg men efter cirka tjugo försök så fick vi ett som såg någorlunda bra ut. Emmoth fixade till den så fin, så mycket finare än vad jag trodde att den skulle kunna bli och det finns inga ord som kan beskriva hur nöjda vi blev. Ler så fort jag kollar på den!
 
Det var min fjärde tatuering och Emmoth har gjort dom alla, rekomenderar verkligen till er alla att gå till honom ifall ni vill tatuera er. Han är så grymt duktig.
 
När vi tagit bort plasten imorgon ska jag ta en bild och lägga in så ni får se. Kram på er!

Träning

Det gick inte alls bättre att promenera idag, trots att dom sandat vägarna. Guppigt, halkigt och väldigt mycket snö. Överväger starkt att köpa ett årskort på gymmet, känns som att mina promenader just nu inte ger så mycket förutom frisk luft och såklart sömn för Elvin. Men korta promenader för hans skull kommer jag fortsätta med, men framöver blir det hårdträning på gymmet för min del. Känns väl kanske sådär, vill inte börja träna muskler ännu utan bara gå ned i vikt och träna upp konditionen. Men dom har ju löpband, trampmaskin och crosstrainer på badhusets gym så det blir nog hur bra som helst!
 
Är även sugen på att börja dansa zumba, träna lite step up och aerobics. Skulle vara kul med lite variation i träningen! Mamma dansar ju zumba i grupp varenda vecka, ska nog haka på henne någon kväll.
 
Från och med nu på måndag ska jag lägga om min kost helt, vilken metod jag tänker använda mig spelar inte så stor roll, så länge som jag själv känner att det känns rätt för just mig. Har äntligen bestämt mig för att påbörja något som förhoppningsvis ska hjälpa mig att gå ner mer i vikt. Ska kolla min vikt på måndagmorgon och skriva ned den på min gå-ned-i-vikt lista. Ska bli spännande och se ifall jag gått ner något sedan jag var på efterkontroll hos barnmorskan, för lite mer än en månad sen.
 
Igår kändes det jobbigt, väldigt jobbigt. Idag känns det bättre. Jag tänker aldrig ge upp.
 
 

Sjuttonde Oktober

Godmorgon på er!
 
Igårkväll tog jag och Elvin oss en promenad och då insåg jag att jag framöver måste köpa mig ett gymkort och powerwalka/springa på löpbandet där istället för att gå utomhus. Kunde inte gå i samma tempo, kunde inte ta ut stegen utan fokuserade mest på att inte halka. Var jättehalt. Nu har dom visserligen varit ute och sandat nu på morgonen så vi ska alldeles strax bege oss ut, hoppas det går lite bättre idag.
 
 
Dagens planer är att fara på ett möte halv tolv och sedan ikväll ska vi äntligen tatuera oss, jag och min fina. Har inte hunnit bli nervös ännu, antar att det kommer när vi är där. Haha! Jag har ju tre tatueringar sedan innan medans min fina aldrig tatuerat sig och ska jag vara ärlig så trodde jag inte heller att han någonsin skulle göra det. Han har liksom aldrig varit intresserad av sånt, men han tyckte det var en himla bra idé att vi skulle göra en likadan som handlar om Elvin. Så det känns riktigt kul och speciellt. Tänk att ikväll är vi märkta för livet, med precis samma tatuering. Åh vad jag längtar!!
 
Hoppas ni får en fin onsdag! Kram på er
 

weheartit.com

Sextonde Oktober

Godmorgon tisdag
 
Imorse fick vi vakna upp till året första snöflingor, så mysigt! Jag tycker om vintern, så fint när det är alldeles vitt på marken och så är det julafton snart. Det bästa på hela året, utan tvekan!
 
Varje ny årstid är alltid lite extra jobbig. När jag såg snön imorse fick jag tårar i ögonen, undrar alltid om Pappa också får uppleva allt det mysiga och fina. Jag hoppas det. Det är bara något med känslan att något nytt kommer, att snön börjar falla, varma sommardagar, höstens alla vacka färger och den härliga luften när våren kommer. En enorm önskan om att Pappa kunde få vara med oss, speciellt nu när det är Elvin's tur att få uppleva allting för första gången. Det känns verkligen i hjärtat.
 
Jag hade tänkt träna nu på morgonen, dansa zumba och ta mig en lång promenad men insåg att jag inte skulle hinna innan klockan elva då vi ska på ett möte. Får ta det ikväll istället! Ska även hinna fixa allt inför tatueringen vi ska göra imorgon kväll. Är så glad att vi fick en tid så pass snabbt och att mamma kunde ställa upp och vara med Elvin medans. Det är guld värt!
 
Hoppas ni får en fin dag. Kram på er
 

weheartit.com

Vilka är ni? ♥

Jag har rätt många besökare varenda dag men får inte alltför ofta någon kommentar, så nu är jag riktigt nyfiken på vilka ni är?
Så roligt att så många vill följa vår vardag
 

Mys måndag

Ikväll har Linnéa varit här och myst med oss. Tack älskade vän för ikväll
 

Femtonde Oktober

Välkommen måndag
 
Jag tycker att det är så härligt när en ny vecka startar, har så mycket att se framemot så det gör inte så mycket just nu att helgerna bara flyger förbi. Nu på morgonen har jag städat lägenheten, förstår inte vad vi gör men så fort vi gjort fint här hemma så stökar vi ner. Haha! Elvin har haft en lite jobbig morgon, det kliar i munnen så han vill helst vara i min famn hela tiden. Vilken tur vi hittade åt våran bärsele som vi fått av min fina's chef, så kan jag städa och dona på och ändå ha honom nära.
 
Ikväll ska jag träffa min fina vän Linnéa, imorgon ska vi fara på två möten (hoppas det går bra!) på onsdag ska vi tatuera oss, på torsdag har vi mammaträff på BVC och på fredag ska vi träffa Sofia och Mia. Fullspäckad vecka! Känns riktigt kul.
 
Nu ska jag ge Elvin lite mat och sedan ska vi bege oss ut på en lång promenad! Kram på er
 

Elvin 4 månader ♥

Elvin är en väldigt glad liten kille som ofta bjuder på ett stort leende och ibland ett litet skratt. Så fort man vaknar på morgonen, tittar på honom och pratar så börjar han le och prata så glatt. När man pussar honom på magen eller kittlar honom på revbenen så ger han ifrån sig ett litet skratt. Roligast tycker han när man sjunger ''Far, jag kan inte få upp min kokosnöt'' eller ''Prästen's lilla kråka.'' Något som han också tycker är väldigt roligt är när man lyfter upp honom i luften och busar med honom, då kan han bli så glad att han ger ifrån sig ett glädjeskrik. Han har även börjat gurgla och jollra mycket, låter så gulligt! Kan vakna på mornarna av att han ligger och pratar med sig själv. Pratar man då med honom, så blir han jätteglad och försöker härma hur man låter.
 
Han tröttnar snabbt på platser. Så om dagarna har jag honom i famnen en stund, lägger ner honom i babysittern en stund, låter honom ligga och gymma en stund och sedan det som Elvin tycker bäst om, ligga naken på en filt och leka med alla leksaker! Oftast sitter han i babysittern när jag duschar eller lagar mat så han kan titta på mig.
 
Fötterna är väldigt roliga, när han ligger ned utan sockar så åker dom snabbt in i munnen. Även händerna äter han på, men jag skulle gissa att det kliar i hans tänder med tanke på hur mycket han dregglar. Men han är verkligen faschinerad över hans händer och fötter, han kan ligga i nästan en timme och bara titta och äta på dom.
 
Han har börjat sitta i barnstol korta stunder, medan vi äter middag, medan han får sin puré och sin gröt. Så fort han kommer upp i stolen och får se oss vid matbordet så blir han så glad. Han gillar även att sitta i famn, fast mer att stå upp och böja sig fram efter alla saker som är framför. Så fort man tar upp honom och sitter ner, ska han fram med huvudet. Försöker man luta honom lite bakåt så blir han väldigt missnöjd och tar i allt vad han kan för att komma fram.
 
Elvin älskar att bada, speciellt med mamma eller pappa i badkaret. Men badbaljan är också rolig, så fort han har ont i magen eller är missnöjd så blir han jätteglad så fort han får komma i vattnet. Roligast är det att röra på benen så mycket som möjligt så det plaskar framför honom. Badar man honom ska man då inte ha mycket kläder på sig för man blir genomblöt av allt hans plaskande. Haha! Sötfisen.
 
Jag delammar honom sedan några dagar tillbaka. På morgonen och kvällen har jag som mest mjölk så då suger han riktigt bra, dagtid får han ersättning och det märks tydligt att han mår riktigt bra av att vi gör så. Vi har även börjat med smakisar, morotspuré som han nu ätit en vecka och det är en favorit! Han sväljer allt utan problem och vill bara ha mer.
 
Han har lärt sig hur man vänder sig från rygg till mage så direkt man lägger ned honom på golvet vänder han sig, man hinner knappt vända sig om så har han hunnit vända sig. Men han har inte riktigt förstått hur han ska komma tillbaka på rygg så när han blir less börjar han gnälla och när man hjälper honom tillbaka på rygg blir han glad igen.
 
Elvin har börjat bli mer och mer nyfiken, när vi ger honom mat måste det vara tyst runtomkring annars börjar han titta sig omkring var ljudet kommer ifrån. Dagtid när vi är ute och går, om han inte vill sova mer så måste jag vika ned 'flärpen' på barnvagnen så han kan se mig och allt vi får förbi.
 
Han har börjat greppa saker och tar tag i allt han ser. Roligast är det att hålla i snuttisen, prata med den och bita på den. Han har även börjat kunna hålla i sin bitring själv och bita på den.
 
Finner verkligen inga ord för hur mycket jag älskar att vara mamma till den här lilla prinsen. Han är verkligen allt
 

Viktnedgång

Jag fick ett mail häromdagen från en tjej som undrade hur jag äter och tränar för att gå ner i vikt, hon ville själv förlora några kilon och såg mig som en inspirationskälla. Blev så himla glad när jag läste mailet, sånt värmer verkligen att höra
 
Jag tror att jag har skrivit det tidigare tror jag men jag kan såklart ta det igen. Jag promenerar i rask takt varenda dag, minst en timme. Nu under tiden jag ammar så har jag inte lagt om kosten på något speciellt sätt, utan jag äter allt men försöker att inte äta så överdrivet mycket kolhydrater och har slutat med sockret. På helgerna unnar jag mig gärna, man lever bara en gång så att följa en strikt diet tror jag inte riktigt på. Man måste få äta något gott ibland för att samla ny energi och orka kämpa vidare! Så på helgerna brukar vi äta någon lite godare maträtt och så om jag blir sugen på något brukar vi göra popcorn, ibland nötter.
 
Det här sättet fungerar bäst för mig och det ger resultat. Jag tror att man måste prova sig fram för att hitta sitt egna sätt att gå ner i vikt, för det som funkar för mig, funkar ju inte alltid för alla. Mycket har ju att göra med viljan, så länge som man verkligen vill gå ner i vikt så klarar man det. Och det är jobbigt att påbörja viktresan neråt, det känns jättetungt. Jag var inte alls laddad efter förlossningen utan kände mig bara hur stor som helst och ville inte visa mig ute ungefär. Men så småningom när all vätska försvunnit, värken började avta och jag såg själv att det redan hunnit försvinna några kilon så blev jag ännu mer taggad och orkade mer. Det gäller bara att ta det där steget, kliva över det där hindret och kämpa.
 
När man förlorar någon nära så försöker man hitta någon sorts tröst och för mig blev det mat. Jag gick upp i vikt efter att min pappa gick bort så innan jag blev gravid med Elvin hade jag redan ökat i vikt och det gör ju såklart att jag har mer kilon att gå ned än bara vätskan och det jag la på mig under graviditeten. Ibland känns målet jättelångt borta, medans det ibland känns så nära. Så fort jag känner mig ledsen och nere brukar jag titta på bilderna från när jag var som störst och då vill jag bara ut och springa, för jag känner mig så fruktansvärt duktig. Det är något jag verkligen kan rekomendera, ta bilder på dig själv och skippa vågen!
 
Tre månader efter förlossningen med Elvin så stod vågen på minus 20 kilo för mig och jag skulle helst vilja gå ned 20 kilo till innan jag är nöjd. Det är mitt mål iallafall, sedan om jag bara skulle gå ned 15 kilo så kanske jag skulle nöja mig med det beroende på hur jag känner själv att jag trivs med min kropp. När jag har gått ner det jag vill så vill jag börja bygga muskler. Lagomt med muskler, bli så tränad som jag var förut.
 
Men det som jag känner är viktigast är allt stöd runtomkring. Jag har världens finaste familj som stöttar mig, min fina Peder som hjälper mig varenda dag och talar om att han verkligen ser skillnad på mig och såklart allt stöd och peppande kommentarer från er läsare! Det betyder verkligen mycket. Att bara få höra att man är duktig gör en tusen gånger starkare och när allting känns tungt så orkar man lite till. Så det vill jag verkligen tacka er för, era ord finns ofta med i mina tankar när målet känns långt borta!
 
Jag hoppas verkligen att jag kan hjälpa andra att gå ner i vikt genom att skriva här på bloggen hur det går för mig, hur jag tränar och hur jag äter för att nå mitt mål. Det känns så kul att hjälpa andra. Så därför skulle jag vilja veta om det finns någon av mina läsare som också försöker gå ner i vikt? Ni får såklart vara anonyma men det skulle vara så kul att veta! Vilket sätt att gå ner i vikt funkar bäst för er, vad är erat mål och hur går det för er? Vore kul om vi kunde kämpa tillsammans och peppa varandra!

Härliga lördag ♥

Vi har haft en mysig dag idag. Imorse tog vi en sovmorgon och jag fick vakna av att vårat lilla hjärta låg och pratade med min kudde. Sötfis! Vi klev upp, myste och medans Elvin låg i sitt gym städade jag upp här hemma. Efter lunch tog vi oss en lång promenad till pappa's grav fram och tillbaka, blev 1,2 mil. Skönt! Var dock väldigt blåsigt och kallt ute, men jag höll ett väldigt bra tempo hela tiden så jag hann aldrig börja frysa. Sprang även lite då och då och insåg att jag faktiskt orkar mer än vad jag tror. Funderar på om jag ska fara och springa runt tjärn någon kväll då min fina är hemma, skulle vara skönt att börja ta i lite mer och ändra träningspassen lite! Har ju kvar mycket kondition sedan innan så den ska bara tränas upp.
 
När vi kom hem från promenaden så tog jag en lång, varm dusch och sedan gick vi ner till mamma där det bjöds på kebabwok i pitabröd. Så gott! Hos mamma har vi spenderat våran kväll, Elvin har fått mysa massor med sin mormor och nu innan vi gick hem så skrev vi ut en del av tatueringen som vi ska göra på onsdag. Den kommer bli så bra, längtar!
 
Nu myser vi framför tvn med lite popcorn, inväntar fina pappan som snart slutar jobba. Hoppas ni haft en bra dag!
 

Powerwalk


Har varit ute på en två timmars lång powerwalk. Det var så härligt! Träningen går bra nu och det gör mig så glad.

Min fina vän

Idag är det exakt 25 dagar kvar till min bästa vän Frida landar på svensk mark igen. Som jag längtar! Hon har varit i Norge, bott och jobbat där i lite mer än två månader och jag har saknat henne från den dagen hon åkte. Är så glad över att hon bara skulle vara borta ett tag och komma hem igen. Min fina vän
 
Frida är en av dom viktigaste människorna i mitt liv. En av dom få jag verkligen skulle kunna göra allt för. Vi har känt varandra sedan vi var små och hon har alltid varit den som jag känt mig tryggast med. Hon kan mig utantill, nu när jag tänker efter så finns det nog inget som hon inte vet om mig. Vi är så lika, på många sätt och jag kan berätta allt för henne. Att ha Frida som vän är helt fantastiskt och jag kan inte beskriva med ord hur glad jag är över att vi funnit varandra och alltid hållit ihop. Det spelar ingen roll hur lång tid det går mellan gångerna vi ses, inget förändras. En sån vän borde alla få ha. Hon är guld värd i mina ögon.
 
 
 

I won't give up

 

Trettonde Oktober

Godmorgon lördag
 
Inatt sov Elvin betydligt bättre än igår och han somnade dessutom om efter att han ätit klockan sex, så det är en riktigt utvilad mamma som skriver idag! Härligt. Vi har hunnit med massor nu på morgonen, städat undan och busat. Nu ska jag bara dricka upp kaffet, ge Elvin mat och sedan ska vi bege oss ut på en lång prommis! Har inte gått på pappa's grav på ett tag, så idag får det bli den rundan. Fina mamma ska följa med och cykla bredvid så jag får sällskap, underbart!
 
Jag känner mig på bra humör idag. Såklart finns det glädjedödare varenda dag men idag har jag lagt dövörat till och bryr mig inte alls om människor som försöker själa min energi. Har insett att det finns annat att fokusera på. Är så tacksam över livet och kanske lite extra tacksam just idag. Är så glad över allt jag har, världens finaste familj och helt fantastiska vänner. Tack för att ni finns, ni betyder allt och lite till. Jag älskar er.
 
Hoppas ni får en fin dag alla mina fina läsare! Kram på er
 
 

Tack!

Kvällens promenad

Spännande!

Idag gick jag in till Emmoth och bokade tid för tatuering. Jag och min fina ska göra likadana tatueringar så jag bokade åt honom också och vi fick tid redan nu på onsdag. Åh vad jag längtar, kommer bli så bra!
 

Tolfte Oktober

Godmorgon fredag
 
Inatt har Elvin haft en jobbig natt, vaknat en gång i timmen ungefär. Var det inte mat så var det blöjbyte, var det inte gaser så var det nappen. Märks att han blivit sämre i magen på grund av ersättningen och smakisarna och så kliar det fruktansvärt mycket i hans mun. Han dregglar, stoppar in båda händerna i munnen och blir arg. Ska ge honom lite alvedon och hoppas att det blir bättre för honom, kan tänka mig att det är väldigt obehagligt med tänder som ska fram. Nu sitter han i babysittern, kollar på tv och pratar så glatt. Inte bryr han sig om att hans mamma endast fått sova fyra timmar inatt, haha! Lilla älsklingen.
 
Idag ska vi gå en lång promenad och efter lunch ska vi möta upp min mamma på stan. Vi ska följas åt till Emmoth's studio och boka tatueringstid. Jag ska boka åt både mig och min fina, vi ska nämligen göra likadana tatueringar. Så spännande! Känns verkligen stort och speciellt. Hoppas bara att han har några tider i år så vi slipper vänta till efter jul.
 
Hoppas ni får en härlig dag! Kram på er
 

En lycka för stor att förklara

Igår var det ett år sedan vi fick reda på att vi två skulle bli tre Vad tiden går snabbt! Tyckte nyss jag såg plusset på stickan och nu sitter jag här idag med världens finaste killar vid min sida. Kan man ha det bättre? Skulle inte tro det.
 
Jag trodde aldrig att man kunde känna såhär, att man kunde känna så starkt för en annan människa och älska någon så mycket att det känns som att hjärtat ska sprängas. Ibland när jag kramar Elvin så vill jag bara hålla honom ännu närmare, pussa på honom och känna hans doft. Hålla hans små händer länge. Det är verkligen sant som många säger, att man inte har en aning om hur det känns att bilda familj. Det är så sant. Jag trodde aldrig att jag skulle känna den här kärleken, ett band som är så starkt och som aldrig kommer gå av. På kvällarna när vi pussat honom godnatt så brukar jag ligga och kolla på honom, höra hans små andetag och jag blir så himla rörd. En kväll brast jag bara ut i tårar. Han är så fin och jag är så rädd om honom. Ingenting får hända honom, aldrig någonsin. Världens finaste lilla kille - så älskad från första stund!
 
 
 
 

Elfte Oktober

Nu på förmiddagen har jag och Elvin varit på babysång, mysigt som vanligt! Så nu har jag fått i mig lite lunch, ska ge lilleman mat och sedan ska jag till läkaren. Elvin får följa med, sist jag var på efterkontroll hos barnmorskan så satt han bara i bilbarnstolen och kollade på mig och var så nöjd, så det kommer nog gå bra den här gången också.
 
Senare idag när jag kommer hem ska vi gå en promenad och ikväll blir det städning för fulla muggar. Imorgon är det äntligen fredag och helg, nu jobbar visserligen min fina eftersom älgjakten dragit igång men helgerna är så mysiga.
 
Hoppas ni har en fin torsdag
 

Så mycket kärlek

BVC besök

Efter lunch idag åkte jag och Elvin på BVC för att väga och mäta honom. Från det att han föddes har kurvan bara gått uppåt, han har ökat riktigt bra i vikt på bara några veckor men idag hade kurvan börjat plana ut lite. På en månad har han ''bara'' gått upp 200 gram och även fast han inte gått ned i vikt så kändes det ganska jobbigt. Mest för att han har börjat bli så gnällig vid bröstet, det tar på att försöka tvinga honom att äta från mig och se honom så missnöjd. BVC sköterskan sa såklart att det inte var någon fara, för han mår så pass bra och är så glad. Men eftersom han hela tiden ökat så mycket i vikt så är det kanske ett tecken på att han inte får i sig tillräckligt från mig längre. Hon sa att det är helt upp till mig själv hur mycket jag vill kämpa med amningen men hon tyckte att vi skulle börja ge ersättning iallafall ett av målen varje dag, försöka få i honom så mycket som möjligt under dagen med tanke på att han sover hela nätterna. Hon tyckte absolut inte att vi ska väcka honom på natten och mata honom, vilket kändes skönt.
 
Jag kommer fortsätta amma och ge Elvin av min mjölk så länge som det bara går, men jag förstår ju själv att mängden kommer bli mindre när vi börjar ge ur flaska, men det får jag ta då. Försöker att tänka positivt och så länge som vår lilla prins mår bra så spelar resten ingen roll. En annan sak som är bra med detta, förutom att Elvin får i sig rätt mängd mat är att jag inte blir lika bunden. Jag kan fara bort över en kväll, en dag, några timmar utan att känna mig stressad över att fara hem och mata honom. Jag kan slappna av och vet att Peder ger honom mat när han blir hungrig. Får försöka tänka så, så blir det kanske inte lika jobbigt.
 
 Jag känner lite som BVC sköterskan sa idag, jag har ammat honom i fyra månader och han har fått ett otroligt bra skydd tack vare det så jag ska inte känna någon panik över att han kanske inte kan ammas längre. Men jag hoppas att mjölken inte kommer försvinna helt så jag iallafall kan amma han en gång per dag och på natten ifall han skulle vakna och vilja äta då. Jag tar det som det kommer, tror inte jag ska tänka så mycket för då blir det bara kaos i min hjärna och jag blir stressad.

Var glad över det lilla du har

Jag har svårt för människor som bara gnäller och aldrig blir nöjd. Varför kan man inte glädjas åt det man har istället för att hela tiden vara negativ? Ibland har jag sån stor lust att bara säga; Du lever för tusan, finns dom som inte får den chansen och får lämna jorden alldeles för tidigt! Kan bli galen på hur vissa människor tänker och beter sig faktiskt.
 
Jag har väldigt lätt för att förlåta och svårt för att hata, men det finns människor som jag verkligen inte klarar av och det känns riktigt jobbigt. Förstår inte ens varför jag ödslar energi på att bry mig om människor som inte bryr sig om mig. Antar att jag är mån om andra och inte vill någon något ont. Men nu orkar jag inte mer, nu tänker jag behandla andra som dom behandlar mig.
 

Nytt till lilleman

 
 
Pipmugg, skedar, tallrik m. sked, body och ett par charmiga hängslebyxor
 
 

Så saknad, så älskad

Idag känns allt lite extra tungt. För tre år sedan idag tog min Pappa sina sista andetag. Den åttonde Oktober -09 slöt han sina ögon för gott och det var utan tvekan, den värsta dagen i mitt liv. Jag har aldrig varit så ledsen, rädd, arg och besviken på livet som då. Världens godaste och mest omtänksamma människa rycktes ifrån oss. Jag minns bilresan hem från Umeå så väl, allt kändes plötsligt så tomt och tyst. Jag trodde inte att det kunde vara sant, skulle jag aldrig mer få träffa min absolut bästa vän?
 
Saknaden är densamma, den är enorm. Det gör fortfarande lika ont i hela mig, men jag har blivit så mycket starkare. Jag har sett en styrka hos mig själv som jag inte trodde fanns. Och jag är riktigt stolt över mig själv, för jag har kommit långt.
 
Jag hade inte klarat dom här åren utan min familj, mina fantastiska vänner och min livskamrat. Peder har verkligen fått mig på benen igen och insett att livet är så värt att leva. Han har gett mig det finaste och vackraste man kan få, en alldeles underbar liten son och tillsammans har vi bildat vår egna lilla familj. Tack älskling, för att du finns för mig och stöttar mig. Tack för att just du är du, för att du stannar vid min sida och tack för att du älskar mig.  Du är verkligen mitt allt
 
 Jag är säker på att du vakar över oss, följer vartenda steg vi tar och följer Elvin's utveckling från där du är. När Elvin kom till världen så var du den första jag tänkte ringa, jag slog till och med ditt nummer men efter en stund stannade jag upp och insåg att jag inte kan ringa dig längre. Du är omöjlig att nå. Det gör riktigt ont, för du var alltid den jag ringde först. Både när jag hade bra nyheter och dåliga, så var du den första som fick veta. Jag saknar och älskar dig Pappa, så mycket.
 
På Pappa's födelsedag för ett år sedan

Sjunde Oktober

Godkväll på er
 
Då var det söndag igen, som vanligt springer bara helgerna förbi och det känns så tråkigt. Älskar när min fina är ledig och vi får massor med tid tillsammans. I helgen har vi bara tagit det lugnt, ätit middag med min fina mamma och haft det riktigt mysigt. Vi har skruvat ihop Elvin's stol så nu sitter han med oss vid köksbordet när vi äter middag, när blev han så stor!? Idag satt han och lekte med Ramlösa flaskan och skrattade åt att den rörde på sig. Jag hinner verkligen inte med, våran lilla bebis som utvecklas så mycket för var dag som går. Finner inga ord för hur underbart det är att få följa hans utveckling. Man blir så stolt.
 
I veckan har jag mycket inplanerat och det känns riktigt kul! Imorgon är det tre år sedan Pappa slöt sina ögon för gott, kommer bli en fruktansvärt jobbig dag men jag får försöka hålla humöret uppe och mysa massor med Elvin så jag slipper tänka så mycket. Vi ska träffas hela familjen, äta middag tillsammans och fara på Pappa's grav och tända ljus. Ska försöka ta mig på stan imorgon för att köpa lite nytt till lilleman. Han behöver några tallrikar, skedar och en haklapp nu när han börjat äta lite och så en pipmugg tänkte jag köpa. Inte länge kvar tills han kan börja dricka ur en sån. Kul.
 
Veckan kommer bestå av fika med fina vänner, gå långa promenader, BVC besök, babysång och läkarbesök på torsdag. Tycker om att ha mycket inplanerat!
 
Hoppas ni haft en underbar helg. Kram på er
 
 

Elvin testar morotspuré

Idag provade vi ge Elvin lite morotspuré och det blev godkänt! Gav honom liiite mer än en tesked och han svalde allt utan problem. Så himla kul. Känns overkligt att han om en vecka blir fyra månader, våran lilla kille börjar bli stor och får börja äta annat mat än min bröstmjölk. Så underbart!
 

Inte det lättaste att mata en nyfiken bebis ;)

Träningsskor

Något som jag verkligen måste köpa härnäst är ett par nya promenad/jogging skor! Mina är alldeles håliga så jag blir blöt när det regnar ute, inte alls speciellt härligt. Köpte mina Easytone för två år sedan och jag tycker dom hållit riktigt bra och dom är supersköna att promenera i. Får se om det blir likadana eller några nya. Kan vara kul att prova något nytt också!
 

Lördagsmiddag

Inbakad älgfile m. pressad potatis och fetaostsallad. Så gott!

Spännande!

Tusen tack alla fina för era tips angående smakisar! Betyder mycket att ni delar med er av era tips
 
Har varit och köpt färdiga burkar så i eftermiddag ska Elvin få smaka lite morotspuré. Blir spännande och se hur han kommer reagera när han bara är van vid bröstmjölk. Fanns ju hur mycket som helst att välja mellan och när jag stod där så insåg jag ju att jag inte har den blekaste aning om vad man ska börja med. Så jag är tacksam över alla tips jag får från er läsare.
 
Jag tycker såklart att hemlagad barnmat är bättre men nu när han bara kommer äta cirka en tesked före varje amningstillfälle så känns köpt lättare. Jag och mamma har redan bestämt att vi ska göra stor kok kring jul och frysa in. Åh vad jag längtar!! Känns så himla kul att han ska börja äta lite smått.
 

Smakportioner

Jag har en liten fundering till er mammor där ute. När började ni ge era barn smakportioner och vad gav ni första gången?
 
Elvin blir fyra månader om några dagar och då har vi tänkt låta honom smaka på något, blir spännande att se vad han tycker! :)
 
 

Stay Strong

Det har snart gått fyra månader sedan förlossningen och jag fortsätter kämpa för att gå ned i vikt, varje dag. För några veckor sedan stod vågen på -20 kilo och det gjorde mig så himla glad. Det är verkligen många kilon på lite tid så jag hoppas att det fortsätter i samma spår. Jag tänker inte väga mig igen förrän i December då det är ett halvår sedan Elvin föddes, ska bli kul att se hur mycket jag gått ned på tre månader till. Förhoppningsvis blir jag lika glad då som sist jag vägde mig.

Jag tror inte på dieter. Jag tror att man lyckas bäst om man äter rätt mat och äter lagom mängd. Inte för mycket men inte heller för lite. Och såklart motionerar varenda dag. Jag tror att man håller vikten bäst då, man rasar inte i vikt och sedan går upp igen utan det är större risk att man kan hålla sig kvar där man känner sig nöjd och fortsätta må bra bara. Men, jag kan till exempel tänka mig att dricka en nutrilett shake till lunch någon dag utan att bli fast där och inte byta ut alla måltider. Och dra ned på kolhydraterna. Men inget av dessa alternativ är något för mig nu när jag fortfarande ammar, kanske kommer jag gå ner ännu mer i vikt då. När jag kan äta som jag vill och när jag börjar träna på gymmet.
 
Mitt mående kring allt det här går upp och ner, ibland känns det verkligen jättejobbigt medans det ibland känns så himla bra. Precis som med allting annat. Oftast känns det såklart bra för jag vill ju inget hellre än att lyckas, men det är tufft. Men tack vare att jag ärvt min pappa's tjurskalle och peppande ord från alla runt omkring, så kommer jag nå mitt mål. Det är jag säker på.
Tack för ert stöd
 
 

Morgonmys med mina fina


Imorse överraskade jag min fina med sovmorgon och frukost på säng. Mys lördag

Sjätte Oktober

Godmorgon lördag
 
Pappan i hushållet får sovmorgon medans jag och lilla hjärtat myser framför tvn. Kan vara hur trött som helst, finns inget som slår morgonmys med honom. Han är glad precis hela tiden, får alltid ett leende vad jag än säger eller gör, våran lilla goding!
 
Idag ska jag och Elvin ta oss en lång promenad till min Pappa's grav, det var ett tag sedan jag gick den rundan så det ser jag framemot. Hoppas inte att det regnar så mycket som det gjort hela natten bara. Har varit ett riktigt oväder. Tråkigt.
 
Vad har ni för planer denna lördag? Kram på er
 

Godnatt min skatt

Jag älskar dig så, världens finaste lilla kille!

Femte Oktober

Hej på er
 
Det blir så lite skrivet här nu för tiden, kommer ofta på något som jag vill dela med mig av men tiden finns inte riktigt just nu. Ska försöka bli bättre på att skriva och försöka hitta mer tid, för jag älskar verkligen att dela med mig av allt som händer till er och jag behöver skriva av mig. Vill ni följa vår vardag så tycker jag att ni kan lägga till mig på Instagram (Froookensara heter jag där) för där lägger jag upp minst en bild per dag.
 
Elvin har varit förkyld i några dagar nu, även jag och min fina har åkt dit så vi har båda två väldigt ont i halsen och snorar. Känns skönt att Elvin blivit bättre, så jobbigt att se honom gråta för att något gör ont eller för att han är så tät i näsan. Nu hoppas jag bara att förkyldningen ger sig av snabbt så man blir på lite bättre humör och orkar mer! Vi missade både babysången och mammaträffen igår, kändes riktigt tråkigt men är hellre hemma och kryar på oss än att fara ut och bli sämre.
 
Nu är det fredag igen och vår helg blir väldigt lugn. Vi ska äta middag tillsammans med mamma ikväll och bara rå om varandra. Känns skönt med en sån helg, inga måsten!
 
Hoppas ni får en fin fredag. Kram på er
 

Mina fina

.Fina farfar

Igår fyllde min älskade farfar 84 år! Vi var i Sidberg i onsdags och grattade honom, fikade gott och umgicks. Han är verkligen den coolaste och härligaste människan som finns. Och den piggaste 84åringen jag någonsin träffat. Vi älskar dig
 

Dagens powerwalk

Älskade barn, du är allt!

Godnatt från oss

True

 

Fyra år och fem månader

 
Du är allt jag nånsin önskat
Du är allt jag nånsin drömt
Du är den som får mig minnas
Alla drömmar jag har glömt
Och du är den som får mig hoppas
Du är den som får mig le
All min kärlek får du bära
Hela livet vill jag ge

För du är där när ingen ser mig
Du är där när stormen yr
Du är där när natten skrämmer
Och du är där när dagen gryr
Och jag vill alltid ha dig nära
När som åren läggs till år
Och vad livet vill oss lära
Är att framtiden är vår

Jag älskar dig så

 

Losing It

Imorse tog jag några nya bilder på mig själv. Ogillar starkt att se mig på bild men det kommer bli så kul att kunna kolla tillbaka sedan och se hur mycket jag gått ned i vikt. Att se hur mycket man förändrats. Jag ser stor skillnad på mig själv och det har bara gått snart fyra månader sedan Elvin föddes. När jag kollar på bilderna sedan förlossningen så börjar jag skratta lite för mig själv, jag var gigantisk! När jag känner att allt går tungt och det känns som att jag bara står kvar på samma ställe och trampar, kollar jag på dom bilderna och då känns allt så mycket bättre. Det är liksom - 20 kilo på kort tid. Jag är stolt över mig själv.
 
Sitter just nu och kollar på ''Losing it with Jillian'' och jag blir alldeles tårögd av att se hur andra människor lyckas. Människor som kämpat med sin övervikt i många år, får hjälp och klarar av att förändra sin livsstil. Det är starkt gjort och jag beundrar dom.
 
I helgen har det blivit lite mycket av det goda men jag ville unna mig på Elvin's dop. Nu blir det varken godis eller fikabröd på väääldigt länge, det har jag lovat mig själv. Kändes jättejobbigt igårkväll på promenaden och det är väl kanske inte så konstigt med tanke på allt fika under lördagen. Nu tar jag nya tag!
 
Jag har viljan, en enorm vilja. Jag kämpar och känner mig riktigt stark. Nu kan det bara bli bättre.
 

Lik sin far ♥


Såklart Elvin ska ha på sig en mössa från pappa's jobb. Blev inte alls lik sin far i den, haha!

Nytt till lilleman


Allt kommer från Åhléns förutom den gröna bodyn som är från Lindex. Älskar verkligen röda kläder


RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu
Spela poker, casino, bingo m.m online. Massor av bonusar på Bonusar inom Poker, Casino, Slots med mera - PokerCasinoBonus