Trettioförsta Juli

Hej på er alla fina
Ikväll har vi varit och hälsat på min kusin Sofia, hennes Martin och deras två döttrar. Deras minsta Adell är född ungefär en månad efter våran Elvin. Hon var så söt och så himla liten! Så kul att äntligen få träffa dom och umgås med andra som har barn i samma ålder :)
 
Jag har sån energi. Skulle kunna springa flera mil! Hann inte promenera så långt idag förrän regnet började ösa ned, det regnade så himla mycket att det såg ut som jag duschat med kläderna på när vi var hemma igen. Hoppas på bättre väder imorgon så jag kan gå en längre sträcka!
 
Känner mig lite extra tacksam idag. Tacksam över att jag har en frisk son, en helt underbar familj och fina vänner. Tack för att ni alla finns
 

Finaste Elvin, vad vi älskar dig! Du är verkligen allt för oss

Trettionde Juli

Hej på er alla fina 
Idag klev jag och Elvin upp halv tolv, så underbart att få sova ut! Han vaknade kring åtta och ville ha mat och efter att han hade ätit fick han somna bredvid mig i sängen. Han sover bra i vaggan men det märks att han känner sig så trygg när han får sova i våran säng, han slappnar av och somnar direkt. Sedan har han en mamma och pappa som älskar att ha honom nära sig, så han får gärna sova bredvid oss!
 
Idag började min fina jobba efter tre veckors semster. Vi har haft sån himla tur att han fått vara hemma så länge. Först dom tio dagarna efter att Elvin fötts, sedan jobbade han bara en vecka och fick sedan semester. Det har varit guld värt att vi fått vara tillsammans och njutit av första tiden med fina Elvin.
 
Dagens planer är en lång promenad, städa upp lite här hemma, laga middag till min fina kommer hem och ikväll får vi besök. Trevligt! :) Hoppas ni alla får en underbar start på veckan.
 
Lillprinsen imorse
 

Elvin 6 veckor ♥

Jag känner mig så rik. Elvin ligger just nu på mitt bröst och sover, han andas tungt och ser ut att må så gott. Jag önskar att jag kunde stanna detta ögonblick och leva i det förevigt. Jag håller om honom, sluter mina ögon och andas in hans doft, han luktar så gott. Sådär som bara han kan lukta och jag njuter verkligen. Att få vara mamma till den här lilla killen är helt fantastiskt. Tänk att man kan älska någon så liten så mycket att det känns som att hjärtat ibland ska sprängas. Kärleken har funnits där hela tiden, jag kände redan så starkt för honom medans han låg inuti min mage och nu växer den sig starkare och starkare för var dag som går. Oändlig kärlek
 
Idag är Elvin sex veckor och två dagar gammal. Våran gofis. Vad tiden har gått snabbt! Han är så liten, men ändå om jag kollar på bilder från förlossningen så har han blivit så himla stor och förändrats jättemycket. Han har börjat göra läten, fäster blicken, han har börjat le lite (det riktigt stora leendet väntar vi fortfarande på) och jag smälter när han ser in i mina ögon. Jag ammar och han äter riktigt bra, från början kunde han äta i över en timme men nu börjar det bli kortare stunder. Han är väldigt stark i nacken, han lyfter upp huvudet och kan hålla upp det ett bra tag när han ligger ned på mage eller på våra bröst. Dom senaste nätterna har han sovit riktigt bra. Jag ger honom sista målet elva, halv tolv och då sover han till fem, sex på mornarna. Hoppas att det håller i sig! Han får somna mellan oss i våran säng, sedan när jag gett honom mat på natten/morgonen så får han somna om i vaggan och det går hur bra som helst. Han älskar nappen, tar den utan problem och blir lugn så fort han får den.
 
Känslan när han gråter och inte blir tyst förrän det är jag som tar upp honom, han hör mina hjärtslag och blir lugn. Vilken lycka jag känner inombords i just den stunden. Det är så stort att vara mamma, att känna sig älskad och behövd.
 
Vilken enorm stolthet jag känner, att just han är våran son, att vi har skapat honom. När jag mötte min Peder för fyra år sedan var det här min stora dröm, att bilda familj med honom. Jag har precis allt jag någonsin önskat mig. 
Det här är verkligen meningen med livet.
 
 Vårat fina lilla hjärta!
 

Where you are

 

Tjugoåttonde Juli

Hej på er alla fina
Igår spenderade vi våran dag på stan. Direkt vi kom dit så for vi på Lilla Bageriet och åt lunch, jag åt en kyckling toast och den var så god! Efter det gick vi på FotoClick och skulle fota oss för att skicka in till VF och VK. Väl där så blev Elvin jätteledsen och ville inte alls vara med. Så jag gav honom mat och efter det gick det sådär, han var inte speciellt nöjd men vi fick oss en bild iallafall. Våran lilla goding. Han som alltid är glad och nästan aldrig gråter. Kameran var ingen favorit så han blir nog ingen fotomodell iallafall ;)
 
Häromdagen beställde jag 500 stycken bilder från Fuju. Bilder från graviditeten, förlossningen och på Elvin fram tills nu. Så igår när vi var på stan så köpte jag några fotoalbum som vi kan fylla med fina bilder. Det är helt otroligt hur många bilder som jag hunnit ta på vårat lilla hjärta hitills, men det är så roligt att ha kvar! :)
 
Ikväll har vi bjudit hit min storebror Marcus på middag, min fina ska göra en god cola stek. Gott! Känner ingen som är så bra på att laga mat som han är, jag har det bra jag som får äta supergod mat varenda dag! ;)
 
Kram på er
 
 

Tjugosjunde Juli

Nu är vi redo för att åka in på stan och spendera våran fredag där! Först ska vi gå in på FotoClick och ta ett foto som vi kan skicka in till tidningen. Efter att vi gjort det ska vi äta lunch på Lilla Bageriet tillsammans med Mamma och Malin och sedan gå en sväng på stan. Det är ju motorveckan här i Lycksele så jag antar att det är några aktiviteter på stan som man kan kika på. Kul!
 
Ikväll är bi bjudna på middag till Marcus och Malin, alltid så mysigt att umgås med dom så denna fredag kan inte bli annat än bra. Helgen blir lugn, min fina börjar om att jobba på måndag så vi ska verkligen ta vara på helgen och bara vara med varandra
 
Hoppas ni får en fin fredag!
 

Så sant

Ibland blir det lite för mycket

Ikväll har jag varit riktigt deppig och jag känner mig fortfarande ganska nere. Tankarna blir lite för många och då faller jag isär. Många tankar handlar nog mest om min fina Pappa. Varför får han inte vara här nere på jorden och njuta av världens finaste lilla prins? Allt det fantastiska som vi får uppleva varenda dag, vill jag att han också ska få se och uppleva. Elvin vill ju träffa sin fina morfar och jag är väldigt säker på att Pappa skulle göra vad som helst för att få hålla honom, gosa och busa med honom. Saknaden är enorm
 
Jag försöker trycka undan dom jobbiga tankarna men ibland går det bara inte. Jag försöker tänka att han alltid är med på något sätt ändå och att han vakar över oss alla, hela tiden, varje dag. Pappa jag älskar dig, obeskrivligt mycket!
 
 

Tjugofemte Juli

Hej på er
Idag har jag varit riktigt utvilad. Elvin somnade halv tolv igår och sov till halv sju imorse, så fruktansvärt härligt med så många timmars sömn! Kände mig på riktigt bra humör när jag vaknade, nästan så jag skuttade upp när han ville ha mat.
 
Idag har vi varit i Tjäl hela dagen, umgåtts med Peder's fina familj. Vi fick oss en jättegod lunch hos svärmor och så spenderade vi våran dag hos Elvin's gammelfarmor Valborg. Där bjöds det på gott fika och hon myste massor med Elvin. Så härligt att se dom tillsammans och glädjen i hennes ögon när hon ser honom går inte att beskriva med ord. Det är så fint att se.
 
Ikväll har vi ätit en god kycklingsallad och gått en mysig kvällspromenad. Nu ska jag ta mig en varm dusch och sedan krypa ned i sängen bredvid mina fina pojkar.
 
 

Go'aste! ♥

Jag älskar dig så mycket min lilla skatt
 

Svar på kommentar

Vart har du köpt den fina adidas overallen? Jätte fin, vill också ha en sådan. Till vår lilla Tjej som också är född 14/6.
 
Svar: Adidas overallen som Elvin har på bilden nedan har min mamma köpt i Alanya, Turkiet. Vet inte var man kan köpa en likadan här i Sverige men någonstans borde det ju finnas :) Var inte så mycket till hjälp men hoppas du finner en liknande!
 
 

Lilla hjärtat

Oj vad mamma älskar dig
 

BVC besök

Idag har vi varit på BVC (för läkarbesök) med våran lilla prins  Allt såg bara bra ut, så härligt att få det bekräftat och att han växer som han ska göra. Numera väger han hela 5070 gram och har blivit 57 centimeter lång. Våran stora kille! Han växer så det knakar, verkligen.
 
Elvin har förändrats så mycket på bara några veckor. Från början var han vaken hela nätter och skrek mycket, nu vaknar han ungefär var tredje timme på natten och vill äta. Ibland har vi så tur att han sover hela nätterna. Han har ändrat utseende, om man kollar på bilderna från förlossningen och dom första dagarna i hans liv så ser man en tydlig skillnad. Han har även börjat göra mer ''glada'' läten och och är vaken himla mycket om dagarna. Bara ligger och ser allmänt nöjd ut i flera timmar. Så underbart!
 
Den kärlek som jag känner för Elvin går inte att beskriva med ord. Jag älskar honom så mycket, det nästan värker i hela mig, så mycket betyder han för mig. Jag kan sitta och titta på honom hur länge som helst, allting annat stannar av och jag tänker bara på hur lyckligt lottad jag är som har just honom i mitt liv. Jag är världens lyckligaste som blivit mamma till den här fina lilla killen. Han är verkligen allt för mig, för oss
 

Dop planer

Den 29 September ska våran fina lilla prins döpas i Margaretha kyrkan. Där är jag och mina bröder döpta, våra föräldrar gifte sig där och den dagen vi ska gifta oss kommer det förhoppningsvis också blir där  Den kyrkan är så himla vacker, på alla sätt.
 
Jag sitter och kollar på internet efter allt möjligt som man kan använda sig av. Tips på dukningar, cupcakes dekorationer, tårtdekorationer, servetter och inbjudningskort. Ska beställa efter servetter med Elvin's namn på och datumet för dopet. Så himla kul att planera! Och vad jag längtar, den dagen kommer verkligen bli ett minne för livet.
 
Jag tycker det är så himla speciellt med såna tillställningar. En hel dag med våra familjer och närmsta vänner, kan inte bli bättre än så
 
Bilderna är lånade från google.se
 
 

Newbie ♥

Jag verkligen älskar barn kläderna från märket Newbie, dom är så fina  Om lite mer än en vecka ska jag och Elvin följa med Mamma till Övik i några dagar, då bara måste jag gå in på KappAhl och köpa plaggen nedan.  
 
 

Tjugotredje Juli

Godmorgon på er alla fina!
Här hemma klev vi upp bara för en stund sedan, så härligt att ligga och dra sig lite. Min fina har precis åkt till Åsele fram och åter och Elvin ligger i babysittern och kollar på tvn. Han är ju bara för go, ligger och gör sina läten som bara han kan och jag blir lika glad varenda gång. Våran fina son. 
 
På en stund ska jag och Elvin gå ut på en lång promenad tillsammans med Mamma. Har laddat ned en ny app på telefonen, Runkeeper. Den mäter hur länge man går, hur långt och hur många kalorier man bränner. Så den används vid varje motionsrunda och jag tycker att den är jättebra. Nu är jag inte så inne på hur många kalorier man bränner, utan ser mest på tiden och hur många kilometer promenaderna blir. Kul att veta!
 
Hoppas ni får en underbar start på veckan! Kram på er
 

Tjugoandra Juli

Hej på er alla fina
Idag öser regnet ned utanför, jättetråkigt att det ska vara så dåligt väder hela tiden. Jag längtar verkligen efter sol och värme, som tur är finns det ju solarium som man kan nyttja ibland så man iallafall får lite färg i sommar. Jag tänkte på det, jag är ledig hela sommaren och så är det kanske den sämsta sommaren hitills. Haha! Får se till att planera nästa barn lika bra som fina Elvin och hoppas på bättre väder då ;)
 
Men trots regnet så har jag och lilla hjärtat varit ute på en lång promenad idag, höll ett riktigt bra tempo hela tiden så jag var genomblöt av svett när jag kom hem igen. Så härligt med motion! Efter promenaden gick jag förbi Mamma och där har jag varit hela eftermiddagen. Drack en god latté, surrade i massor och blev bjuden på kasslersallad imorgon. Lyx!
 
Nu ska vi strax äta middag tillsammans med Marcus och Malin, det blir hemmagjorda hamburgare. Gott! Ikväll har vi inga planer alls, kanske åker vi upp en sväng till Sidberg eller så stannar vi hemma och bara tar det lugnt.
 
Kram på er!
 
 
 
 
 

Små kusinerna ♥

Att se dom små liven tillsammans är verkligen så fint. När kusin Oliver tog på Elvin's hand så blev jag så rörd. Tänka sig vad roligt dom här två pojkarna kommer ha i framtiden. Lycka!

Tjugonde Juli

Hej på er alla fina
Natten har varit riktigt bra så jag känner mig på jättebra humör. Tänk att så lite kan göra så mycket. Jag känner mig utvilad och sitter just nu och laddar för en lång promenad. Har hunnit stöka undan lite nu på morgonen medans Elvin legat och 'pratat' i babysittern. Måste ju vara världens bästa uppfinning! Så nöjd och glad han är när han sitter i den. Och när jag hade diskat undan så märker jag att han somnat, fina lillprinsen
 
Dagens planer är att motionera, sola, träffa finaste Linnéa och ikväll är vi bjudna på middag hemma hos mamma. Lyx! Känns helt underbart att det är fredag idag, att min fina har ytterligare en veckas semster, att vi får mycket tid tillsammans. Min älskade lilla familj!
 
 
 

Så älskad från första stund

Jag älskar dig så obeskrivligt mycket min lilla prins

Artonde Juli

Natten till idag var ganska jobbig, vårat lilla hjärta hade jätteont i magen så han kunde inte somna förrän fyra imorse. Stackars liten. Det gör så ont i mig när jag hör honom gråta och jag inte kan göra något åt det förutom att försöka trösta och massera magen. Men som tur är så blir det ju bättre efter ett litet tag. Och vilken himla tur att man är två så man kan byta av varandra och hjälpas åt. Guld värt
 
Imorse fick jag mig en lång sovmorgon, min fina väckte mig kring lunch och då hade han badat Elvin och så myste vi länge i sängen. Bästa som finns! När vi klivit upp och ätit lite så kom Marcus och Malin till oss, så for vi tillsammans på djurparken och där har vi spenderat våran dag. Hur kul som helst! Vi kollade på alla djuren, mest roligt var det nog att titta på dom söta björnungarna. Dom är så fina, nästan så jag blev lite sugen på att ta med mig en hem ;)
 
Nu ikväll har jag och Elvin varit ute med mamma på en åtta kilometers powerwalk. Hur underbart som helst att kunna röra på sig som vanligt igen! Njuter av varenda sekund. Det är så skönt att kunna träna så man blir svettig, var alldeles för längesen jag kunde göra  det med tanke på hur ont jag hade under graviditeten. Än så länge nöjer jag mig med långa promenader tills kroppen har läkt helt, sedan blir det hårdträning på gymmet. Ska köpa mig ett års kort och verkligen gå in fullt ut för att bygga upp lite muskler och få tillbaka lite kondition. Väldigt taggad!
 
Nu ska vi mysa ned oss i soffan och se någon bra film. Hoppas ni mår bra! Kram på er
 

 Världens finaste Elvin. Vi älskar dig så himla mycket

Sextonde Juli

Hej på er alla fina
 
Solen skiner ute och jag känner mig på riktigt bra humör! Elvin ligger här bredvid och sover så sött, det är ju så mysigt att höra hans små andetag. Ett ljud som jag skulle kunna lyssna på i evigheter.
 
Idag har vi varit på socialförvaltningen och min fina har fått bekräfta att han är pappa till Elvin. Tog en hel månad för oss att ta oss dit, men nu är det gjort. Efter att vi varit där så åkte jag till Emmoth's studio och bokade en tatueringstid i September. Har velat fram och tillbaka länge nu om vad jag ska göra, men nu har jag bestämt att det blir ytterligare en minnestatuering efter min pappa! Vet precis hur jag vill ha den och var den ska sitta, så nu längtar jag jättemycket och hoppas att tiden går riktigt snabbt.
 
Nu börjar Elvin vakna så jag ska ge honom mat och sedan påbörja dagens middag. Hoppas ni mår bra! Kram på er
 

Fjortonde Juli

Hej på er
Imorse när Elvin hade badat så packade vi in oss i bilen, hämtade upp Marcus och Malin och så begav vi oss till Övik! När vi kom fram åt vi en god lunch hos morfar i Själevad, sedan åkte vi in till stan och hälsade på mormor. Hon bor på ett äldreboende och är inte alltför pigg just nu, det var ganska tungt att se men hur underbart som helst att få krama om henne igen och se henne möta Elvin för första gången. Hon blev alldeles till sig och kunde inte sluta säga hur fin och vacker han är. Fina mormor! Efter besöket där så tog vi oss en sväng på stan, vi skulle inte shoppa något men det var halva rea priset precis överallt så jag kunde inte hålla mig. Med hem fick jag två fina linnen och min fina köpte en svart/röd fluga. Vad det innebär vet jag inte, kanske är det ett tecken på att han vill ha bröllop snart ;)
 
Efter vi varit på stan så for vi hem till moster där mamma var, där fikade vi gott innan vi åkte hem till Lycksele igen. Så nu är vi hemkomna och jag är helt slut på efter en fantastisk dag. Det var så härligt att komma iväg lite och bara vara med människor som betyder mycket.
 
Imorgon funderar vi på att använda upp våra biljetter på djurparken, det har ju blivit lite av en familjetradition att gå dit för oss varje år. Supermysigt! Och så ska jag hinna med en lång promenad, sola lite och träffa fina Frida. Kan inte annat än bli en bra söndag.
 
Hoppas ni mår bra, kram på er!
 
Elvin och hans gammelmorfar
 
 

Fyra veckor av oändlig lycka

Imorgon är det en hel månad sedan som vi fick träffa våran fina Elvin för första gången. Jag sitter här och tänker på hur rik jag känner mig. Vilken otrolig gåva det är att få barn. Jag visste inte att man kunde känna såhär starkt för en annan människa, det nästan värker i hela kroppen när jag tänker på hur mycket Elvin betyder för mig och hur han har förändrat mitt liv till det positiva. Jag har fått en helt annan syn på livet. Plötsligt är allt så viktigt och jag känner mig starkare än någonsin. Jag kollar på honom, han kollar på mig och jag smälter inombords. Mitt hjärta slår dubbla slag. Vi har skapat det här lilla livet, jag och min stora kärlek. Vi ska få följa honom genom livet och se honom växa upp. Jag ser framemot varenda stund som vi kommer få tillsammans. Att bilda familj är verkligen meningen med livet

Älskade lilla skatt, du är det bästa som hänt oss och vi älskar dig så fruktansvärt mycket!

 

Trettonde Juli

Hej på er
Imorse gav Elvin oss lite sovmorgon, så härligt! Han har börjat sova så mycket bättre om nätterna och är mer vaken på dagarna, kan tala om att det är riktigt skönt att inte behöva sitta vaken till fyra om mornarna. När vi klivit upp gjorde min fina lunch till oss, vi såg några avsnitt Ghost Whisperer och sedan begav vi oss ut i regnet tillsammans med Malin! Vi blev väldigt blöta men det vare värt. Efter promenaden så åkte vi på Sun Tan och solade tjugo minuter, när det är grått och trist ute får man faktiskt fuska ;) Jag halv somnade medans jag låg där, så härligt att kunna slappna av ordentligt i varenda muskel och bara njuta.
 
Imorgon åker vi till Övik tillsammans med Marcus och Malin för att hälsa på vår fina släkt. Det blir första gången dom får träffa Elvin så det ska bli riktigt roligt. Och så skönt att komma iväg lite, även om det bara blir över dagen! Ska bli så underbart att få krama om min fina mormor, morfar och moster igen. Som jag har saknat dom.
 
Hoppas ni har haft en helt underbar dag. Kram på er!

 
 
 
 

Något jag brinner för

Det var ett tag sedan jag skrev något i denna kategorin - träning. 2011-09-09 för att vara exakt. Ni som känner mig och ni som följt min blogg länge, vet att träning är en väldigt stor del av mitt liv. Jag har alltid tränat och haft som mål att alltid röra på mig minst en timme varenda dag. Jag promenerar i rask takt, jag joggar och jag gymmar. Älskar känslan när man tränat färdigt, man är genomblöt av svett och helt slut på. Det är verkligen en underbar känsla.
 
När jag gick högstadiet lyckades jag gå ned trettio kilo genom långa promenader och bra mat. Det är jag riktigt stolt över, att jag aldrig gav upp och kämpade in i det sista för att bli nöjd. Mitt i allt det här fick jag lite problem, tränade mer än vad jag åt och blev väldigt sjuk. Men det kom något riktigt bra ur all träning och idag är jag helt frisk och även om dessa onda tankar ibland kommer fram, så kommer jag aldrig låta det gå så långt som det en gång gjorde. Idag klarar jag av att skjuta undan dessa tankar och tänka på vad som är bäst för just mig.
 
Träning handlar inte bara om att förlora kilon och bli mer vältränad. Träning gör mig lycklig, ända in i själen!
 
Jag ska så småningom påbörja min viktresa nedåt igen efter månader som gravid. Jag har satt upp nya mål och även om det kanske kommer ta tid att nå dit - så vet jag att jag kommer klara det. Jag har såklart ingen brådska, kroppen måste få läka och jag har just nu fullt upp med att mysa med vårat mirakel så träning är inget jag tänker på just nu. Läste någonstans att det tar ju nio månader att gå upp dessa kilon när man är gravid, så man får nästan räkna med att det tar nio månader att gå ned igen. Tycker jag låter klokt och tar det längre tid, så får det göra det.
 
Funderar på att ta en före bild så ni får se hur min kropp förändrats, vore det något? Jag tycker själv att det är himla kul att se före och efter bilder på människor som kämpat sig ned i vikt! :)
 
Sommaren 2011

När vi äntligen fick möta våran Elvin ♥

Onsdagen den 13 Juni vaknade jag kring 10:20, gick på toaletten och försökte få i mig lite frukost. Mådde lite illa och var fortfarande jättetrött så jag la mig ned i sängen och skulle vila en stund till. Så fort jag lagt mig till rätta så hör jag hur det 'knäpper' til nedtill och det blev alldeles blött där jag låg. Jag reste mig upp snabbt och då insåg jag att det var vattnet som gått. Minns att jag log lite för mig själv, det pirrade i magen och jag ringde min fina som kom hem från jobbet direkt.
Nu kändes det så nära!
 
Jag ringde upp på BB, presenterade mig och sa att mitt vatten hade gått. Jag möttes av en vänlig barnmorska i andra luren som sa att ifall jag inte börjat känna av något mer, så som värkar, så kunde vi i lugn och ro ta oss upp på BB under dagen för en undersökning. Jag duschade, vi tog med oss förlossningsväskan och åkte upp på BB. Där tog en jättetrevlig barnmorska hand om oss, jag fick sätta mig skönt i en fotölj och göra ett CTG. Allting såg bra ut med både mig och bebis. Och jag hade ännu inte börjat känna av något så vi fick åka hem och vila, för att sedan komma tillbaka på kvällen och göra ett nytt CTG.
 
Väl hemma så kunde jag inte slappna av. Vi la oss i sängen och kollade på några avsnitt Ghost Whisperer och min fina var så snäll och gav mig chocklad så jag skulle börja ladda upp. När klockan började närma sig 15:30 så började jag få riktigt ont och när jag inte ens kunde resa mig upp själv från toalettstolen så ringde Peder upp på BB och dom bad oss komma in.
 
När vi kom dit fick jag göra ytterligare ett CTG och jag blev undersökt, då var jag öppen 3 centimeter. Klockan 16:00 blev jag inskriven och vi fick komma in i mysrummet. Jag använder mig av varma riskuddar och ber om Citadon, det hjälper bra och hela tiden när jag hade ont masserade Peder långt ned i svanken vilket hjälpte något otroligt mot smärtan. Jag prövade även på att bada varmt, två gånger. Jag hade kunnat sitta där i flera timmar, vattnet var riktigt varmt och jag kände knappt smärtan när jag fick en värk. Så härligt!
 
Vid 20:40 började jag med lustgas/syrgas. Jag har aldrig provat på det förut men jag förstod direkt hur jag skulle andas vid varje värk så för mig hjälpte det verkligen. Jag och Peder skrattade tillsammans mellan varje värk och jag försökte att ta det lugnt och bara andas när jag fick som mest ont.
 
Klockan 22:10 var jag öppen 5 centimeter, lustgasen fungerade bra som smärtlindring och jag fick komma upp och gå med ett gåbord. Jag gick in och ut från förlossningssalen, fram och tillbaka i korridoren. Det var inte speciellt roligt när en värk kom när jag var ute i korridoren och långt ifrån lustgasen. Oj vad min Peder fick skratta åt mig, jag fick nästan lite panik när jag inte kunde använda den.
 
När klockan närmade sig 02:00 så kände jag att lustgasen inte längre tog lika bra som tidigare, så jag bad om att få EDA. När den var satt fick jag världens frossa men all värk försvann så jag kunde slappna av. Det var riktigt skönt. Jag pendlade mellan att stå på knä och gunga, ligga på höger sida, ligga på vänster sida. Mina sammandragningar avtog lite av EDA:n så dom kopplade på dropp så dom skulle bli starkare.
 
Vid 05:45 fick jag sätta mig på en pilatesboll och oj vad härligt det var! Jag gungade på den bra länge för att bebis skulle åka ned mer. Vid 06:00 kommer både barnmorska och läkare in, bebis hjärtljud började sjunka så dom ville ta ett prov för att se att allting såg bra ut vilket det gjorde och 06:21 var det dags för mig att krysta!
 
Att det gör ont att föda barn är ju inget som någon har hittat på. Jag trodde att jag skulle gå sönder helt när jag låg där och tog i allt vad jag kunde. Värkarna var ingenting jämfört med krystvärkarna. Men med ett otroligt stöd från min fina Peder och från barnmorskan Maria så var våran fina Elvin ute på tio minuter!
 
Klockan 06:41 den 14 Juni föddes våran fina lillprins! Han skrek till och jag fick upp honom på mitt bröst, det var verkligen en känsla som inte går att beskriva med ord. Efter all värk och slit, så var han äntligen hos oss. Jag var så lycklig. Jag kollade på min fina som hade tårar i ögonen och livet har aldrig någonsin känts så underbart som då. Vi var äntligen tre, en egen liten familj. Mina fina pojkar!
 
Min Peder var ett sånt otroligt stöd genom allt, utan honom hade jag inte varit så stark som jag var. Han stöttade mig hela tiden och lämnade aldrig min sida. Jag fick hela tiden höra hur duktig jag var och hur mycket han älskar mig. Han fick mig att skratta mellan värkarna, han fick mig att ta fram en kraft som jag inte trodde att jag hade. Han är verkligen världens finaste människa och jag är så tacksam för att jag får dela mitt liv med honom!  ♥
 


 

Graviditet / förlossnings lista

Graviditeten 

När fick ni reda på att du var gravid?
Den 10 Oktober när jag var i vecka 2-3

Var det planerat?
Både ja och nej! Vi pratade mycket om att skaffa barn, men det var inte så att vi ''kämpade'' för att det skulle ske just då.
 
 
 
 
 
 
 
 
Mådde du illa under graviditeten?
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Fram till vecka 12 mådde jag jätteilla, kräktes aldrig men var konstant illamående.
 
 
 
 
 
 
 
Hade du mycket foglossningar?
Ja jag hade hemskt mycket foglossningar. Blev sjukskriven när jag var i vecka 25 pga det.
 
Hade du någon hormonrand?
Nej

Fick du bristningar?
Det fick jag, på magen och på kärlekshandtagen. Inte alls konstigt med tanke på hur stor min mage blev.
 
Vad trodde du att det skulle bli för kön?
Först trodde jag stenhårt på att det skulle bli en pojke, sedan när min bror's son Oliver kom till världen så ångrade jag mig och trodde på en flicka. Peder var däremot hela tiden säker på att det var en pojke.
 
Vad ville du att det skulle bli för kön?
Ha! Vilken fråga. Jag ville ha en frisk bebis och det fick jag, kön spelar absolut ingen roll.
 
Hade du några speciella cravings?
Nej inte direkt, tuggade isbitar som en galning och drack mycket vatten.
 
Vad gillade du för mat?
Jag åt allt som innan jag blev gravid, var bara lite mer sugen på 'flottig' mat i början av graviditeten.
 
Hade du halsbränna?
Inte en endaste gång! Och så sägs det att om man har mycket halsbränna, så får bebis mycket hår. Sån kaluffs som våran älskade gosse har, så borde jag haft halsbränna hela tiden ;)
 
Behövde du kissa ofta?
Mot slutet ja, ibland kändes det som att jag bodde på toan.
 
Hur mycket gick du upp i vikt?
Med tanke på mina ätstörningar så tog jag aldrig reda på vad jag vägde innan eller under graviditetens gång. För mitt eget bästa. Så jag vet faktiskt inte, men jag blev väldigt stor innan slutet så jag gick absolut upp över 20 kilo.

Är du nöjd över din graviditet?
Absolut! Jag hade mycket värk, mot slutet kunde jag knappt gå och det kändes som att jag bara sov och åt mat. Men det var en helt fantastisk resa och det största jag varit med om.

Var du rädd för förlossningen?
Jag hann aldrig bli riktigt rädd faktiskt. Det pirrade i min mage när jag tänkte på att det snart var dags, men jag var mer nervös än rädd. Någonstans långt inom mig så visste jag att jag skulle klara det.
 
Förlossningen 
 
När startade din förlossning?
Vattnet gick klockan 10:30 den 13/6. Jag fick värkar på eftermiddagen och klockan 19:00 började jag med lustgas. Hade värkar hela natten och klockan 06:41 den 14/6 är han född.

Vilken vecka var du i?
Vecka 40 (39+2)
 
Gick du över tiden?
Nej, han ville komma ut till oss hela fem dagar för tidigt!
 
Hur startade din förlossning?
Vattenavgång
 
När åkte ni in?
Efter att vattnet gått så ringde jag upp på BB, dom bad oss komma in för kontroll och det var kring lunch. Allting såg bra ut då och eftersom jag inte börjat känna av något ännu så vi åkte hem och vilade några timmar. På eftermiddagen kring fyra hade jag så ont, skulle försöka ta mig på toaletten men det var omöjligt. Peder ringde upp på BB och vi fick komma tillbaka direkt. Då blev jag inskriven.
 
Hade du någon smärtlindring/bedövning?
Jag använde mig av lustgas från 19:00 på kvällen till 03:00 på natten, det funkade hur bra som helst på mig och varenda värk blev så mycket lindrigare med hjälp av den. När klockan blev tre så bad jag om EDA, då hade jag så himla ont så jag visste inte vart jag skulle ta vägen. Dock så trodde våran barnmorska att jag skulle ha klarat mig utan, men bebis låg med nästan vänt åt fel håll så det var det bästa just då.
 
Tycker du att värkarna gjorde ont?
Ja det gjorde dom. Om någon annan påstår annat så vet jag inte vad ;)

Grät du?
Nej det gjorde jag inte. Har alltid haft hög smärttröskel och när jag får ont, så blir jag arg. Men jag tycker att jag höll mig ganska lugn.
 
 
Hur lång tid tog krystvärkarna?
10 minuter
 
Vem var med på din förlossning?
Min fina Peder. Två barnmorskor och en läkare.
 
Hade du ont efteråt?
Ja det hade jag. Kunde knappt gå och det gjorde så ont att sitta ned.
 
Är du nöjd över din förlossning?
Jag är väldigt nöjd med min förlossning. Hade världens bästa stöd av min fina och hade en helt fantastisk barnmorska som hjälpte mig hela tiden.

Bebisen ♥ 

 Mådde bebisen bra när den kom ut?
Ja, han mådde jättebra!
 
Vad blev det för kön?
En pojke
 
Vad vägde han?
4190 gram
 
Hur lång var han/hon?
51 centimeter
 
Huvudomfång?
 35 centimeter
 
Ville bebisen amma på en gång?
Ja det ville han
 
Hade bebisen gulsot?
Han var lite gul, men inget som var ovanligt
 
Mådde bebisen bra under bb-tiden?
Ja
 
 
Vad fick han/hon för namn?
Elvin ♥  
 
Var ni överens om namnet och varför blev det just det namnet?
Jag har alltid velat att mina barn ska heta något som inte är så vanligt och min fina har alltid varit lite tvärtom, han ville ha något mer vanligt. Men så var vi ute på resturang och åt och från ingestans så sa bara min fina ''Men Elvin är väl fint!'' och jag föll för det direkt. Ovanligt, så fint och passar perfekt på våran lilla prins!
 
Elvin ett dygn gammal
 

Du är allt vi någonsin önskat

 Att en så liten människa kan sprida sån glädje och få en att känna sån stark kärlek. Våran guldklimp!
 
  
 

Nionde Juli

Hej på er alla fina ♥
Jag känner mig på riktigt bra humör just nu! Solen har visat sig i flera dagar, min fina har fått semester och inatt gav Elvin oss flera timmars sömn. Så härligt. Jag somnar varje kväll och vaknar varenda morgon till ljudet av mina två älsklingar's andetag. Tryggare och mysigare än så kan det inte bli.
 
Vi har inga som helst planer för dessa veckor som min fina är hemma med oss, vi ska bara njuta och umgås med varandra. Imorgon ska vi åka till Tjäl och fira Elvin's farfar som fyller år, mysigt med en liten snabbvisit. Sedan på torsdag är det dags för ett BVC besök igen och se hur lillhjärtat växer. Han blir en hel månad på torsdag, var det hela fyra veckor sedan vi fick träffa honom för första gången!? Tiden går så snabbt!
 
Nu ska vi mysa ned oss i soffan och se några avsnitt av Ghost Whisperer. Hoppas ni mår bra! Kram
 
 

Nu har det gått tre veckor sedan vi blev föräldrar till världens finaste Elvin ♥ Var tar dagarna vägen? Jag tyckte det var nyss som jag låg inne på förlossningssalen med värkar. Han har redan blivit så stor, nu väger han hela 4435 gram och är 54 centimeter lång. Så att tiden går snabbt, som alla sa till mig innan han kom ut, är ingen lögn men vi njuter av varenda minut. Han har lärt känna oss, vi har lärt känna honom och nu känns det verkligen som att vi aldrig varit utan honom. Våran fina lilla pojke, vad vi älskar dig!
 
Idag är jag så glad att allting känns bra och jag börjar gråta så fort jag tänker på vilka fina pojkar jag har i mitt liv. Finaste Peder, min livskamrat, världens bästa pappa är vad han är. Att se honom tillsammans med Elvin får mitt hjärta att slå dubbla slag, det är verkligen kärlek. Stark kärlek.
 
Att komma hem med en nytt litet liv är verkligen en omställning. Miljontals känslor på en och samma gång. Lycka och rädsla om vartannat. Dom första dygnen här hemma var ganska jobbiga, jag hade väldigt ont och när Elvin grät så gjorde det ont i hela mig. Dom första nätterna så skrek han väldigt mycket och jag insåg verkligen hur liten och maktlös man känner sig när man inte kan göra något för att det ska bli bättre. När man inte vet vad som är fel. Så allting är inte rosenrött när man precis kommit hem, man har många känslor och tankar inom sig som måste komma ut och man måste låta allting ta sin lilla tid. Inte stressa och lita på sig själv.
 
Att föda barn är verkligen det största jag varit med om. Den känslan som man känner när ens barn kommer upp på ens bröst, efter många timmars kämpande, går inte att beskriva med ord. Vilken belöning. Trots smärtan så skulle jag kunna göra om allt, minst en gång till! ;)
 
Finaste Elvin. Du har en mamma och pappa som älskar dig så fruktansvärt mycket. Du är verkligen allt för oss! ♥
 
 
 
 

Underbara tisdag


Jag har haft en helt fantastisk kväll. Fina Frida och Malin har varit här och hälsat på, tack för ikväll
 
Imorgon ska vi promenera, fara på BVC för vägning och sedan ska vi fara en sväng på stan. Det är dop för min bror's son Oliver i elgen så jag ska försöka hitta något fint att ha på mig! Sedan skulle Elvin behöva lite kläder, får se om jag kan hålla mig ifrån barn avdelningen eller inte ;)
 
Hoppas ni haft en lika underbar dag som jag. Kram på er!

Tredje Juli

 
Hej på er alla fina
Elvin har sovit riktigt bra inatt och det känns helt underbart. Han somnade halv tolv, vaknade halv tre, somnade om till halv sex och nu ligger han och sover igen. Ska passa på att lägga mig ned och vila jag med på en liten stund. Känner mig dock ganska utvilad redan med tanke på att han inte sovit såhär bra sedan han föddes. Dom flesta nätter har han legat vaken till fyra på mornarna för att han inte riktigt kunnat komma till ro, men nu så. Får hoppas att detta håller i sig! :)
 
Senare idag ska vi ta oss en lång promenad, just nu skiner solen och förhoppningsvis vill den vara framme hela dagen. Är ju så mycket roligare att promenera när det är fint väder och så hoppas jag att jag får lite färg på kroppen!
 
Ikväll kommer mina fina vänner Frida och Linnéa hit, ska bli så kul att få rå om dom en stund Hoppas Elvin vill vara vaken en liiiiten stund iallafall så dom får se honom i ett annat tillstånd än sovandes ;)
 
Hoppas ni får en helt underbar tisdag! Kram på er

Första Juli

Hej på er alla fina ♥

Idag vid lunch packade vi in oss i bilen och åkte till Tjäl, det var ett bra tag sedan vi var där så det var riktigt kul att komma dit även om det bara var för några timmar. Vi hälsade på Elvin's farfar, farbröder, gammelfarmor och så min fina's farbror med familj. Alla var helt sålda på Elvin och det var riktigt kul att dom fick träffa honom. På hemvägen stannade vi av i Åsele så Elvin fick träffa sin farmor och faster. Underbar dag! :)

Imorgon börjar min fina jobba igen efter två veckors ledighet. Det betyder att jag och Elvin ska vara ensamma en hel dag för första gången, känns lite spännande! Tvivlar inte en sekund på att det kommer gå jättebra, men lite pirrigt är det allt. Men tryggt känns det iallafall att Peder jobbar i stan och är inte långt borta ifall det skulle vara något :)

Nu har jag precis gett lillprinsen mat och nu ligger han här bredvid mig i sängen, sparkar med benen och låter för fullt. Han ser så nöjd och glad ut. Världens finaste

 
 
 


RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu
Spela poker, casino, bingo m.m online. Massor av bonusar på Bonusar inom Poker, Casino, Slots med mera - PokerCasinoBonus