Gott nytt år på er kära läsare!

Jag ser tillbaka på detta år och känner sån glädje! Livet är verkligen en berg- och dalbana men år 2012 har gjort mig så lycklig, ända in i själen. Vi har bildat familj och jag har verkligen insett meningen med livet. Jag vaknar upp varje morgon med min lilla familj och känner sån tacksamhet över att jag har dom. Att jag har såna människor i min närhet som alltid finns där och stöttar mig, oavsett vad. Med dom här orden, så vill jag önska er ett gott slut & ett gott nytt år! Var rädda om varandra och glöm aldrig bort att visa era nära och kära hur mycket dom betyder, för en dag kan det vara försent. Stor kram till er alla fina!!
 

27 December

Godkväll på er alla fina ♥ Jag blir så glad när jag tittar in här och ser att så många fortfarande läser varenda dag, trots min kanske inte bästa uppdatering. Jag har, som många kanske redan förstått, inte mått så bra dom senaste dagarna. Tråkigt såhär över jul och allt. Men jag har gjort mitt bästa för att försöka släppa alla negativa tankar och det har blivit bättre. Jag har haft en underbar jul. Jag är på bättringsvägen och mycket tack vare mina närmsta. Jag älskar er.
 
Jag och mamma planerade att vi skulle åka till Övik efter nyår, men imorse kände jag att det skulle vara så himla skönt att komma iväg lite så vi åker redan imorgonbitti och stannar till söndag! Ska hälsa på vår släkt och så ska jag träffa min fina vän Frida med familj. Var allt för längesen så det ska bli riktigt mysigt!
 
Nu har jag precis duschat varmt efter en väldigt kylig powerwalk med Malin. Hela 23 minus grader nu och kallare lär det bli. Men det var härligt att komma ut och röra på sig, dela lite tankar och samla ny energi. Nu ska jag strax krypa ned bredvid mina pojkar och hoppas på många timmars sömn så jag orkar köra långt imorgon. Funderar på att ställa väckaren lite tidigare och träna på morgonen, beror på hur kallt det blir. Har ju tur att min fina är hemma imorgonbitti så han kan hjälpa mig med att lasta in i bilen. Annars kommer vi aldrig iväg. Hihi.
 
Varma kramar till er!
 

26 December

Godmorgon onsdag och annandag jul ♥ Jag startade dagen med ett svettigt, härligt zumbapass. Elvin låg på våran säng och skrattade åt mig under hela passet. Hihi. Nu har han tagit sin förmiddagsvila så han ska strax få äta gröt och sedan ska vi göra oss klara för dagen. Vi ska åka in på stan med mamma och spana in mellandagsrean.
 
Jag hade en riktigt jobbig dag igår. Jag är inne i en period där allting känns lite extra tungt. Allt med viktnedgång och saknad efter min pappa gör sitt. Jag har så nära till tårar. Jag trivs inte riktigt med mig själv och önskar så att pappa fanns så jag fick känna hans varma kramar och höra honom säga att jag klarar allt. Men jag är så oerhört tacksam över att jag har min fina Peder och världens finaste Elvin, dom gör allting så mycket bättre. Utan dom i mitt liv hade jag nog varit på botten just nu. Jag älskar er, oändligt mycket.
 
Allting blir bättre, tids nog. Det vet jag själv. Jag vet att jag tar mig igenom det här också, så som många gånger förr. Det gäller att fokusera på det positiva, för livet är så värt att leva och har så mycket fint att erbjuda. Nu ska jag gå och pussa på min fina son som springer runt i gåstolen här framför och försöker få tag i allt han ser. Gofisen.
 
Hoppas ni får en fin dag! Kramar till er
 

Lista om året som gått

Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?
Blev mamma ♥ Planerade dop för vår lilla skatt, blev faster, började med LCHF
 
Höll du några av dina nyårslöften?
Mitt nyårslöfte var att bli bättre på att visa min tacksamhet och ge mer kärlek till mina nära & kära, det tycker jag att jag lyckats bra med.

Blev någon/några av dina vänner föräldrar i  år?
Min fina vän Frida blev tvåbarnsmamma.

Dog någon som stod dig nära?
Nej tack och lov. Det samma gäller för 2013 hoppas jag!

Vilka länder besökte du?
Inga länder alls. Har varit i Sverige hela året.
 
Är det något du saknat år 2012 som du vill ha år 2013?
Jag känner faktiskt inte att jag saknat något. Om jag skulle vara tvungen att svara något så får det bli pengar. Det är något som man verkligen inte är bortskämd med som mammaledig, men jag är väldigt mycket för att spara så det har inte varit så jobbigt.

Vilket datum från år 2012 kommer du alltid att minnas?
Jag har flera datum jag föralltid kommer minnas. Den 14 Juni - Elvin föddes. 9 Februari - Min fina bror's son Oliver föddes. 30 September - Elvin döptes. 3 Maj - Varit förlovad med min fina i två år. 4 Maj - Våran årsdag, 4 år av kärlek.

Vad var din största framgång 2012?
Att jag tog beslutet att starta min viktresa nedåt. Jag kämpar på varenda dag för att nå mitt mål.

Har du varit sjuk eller skadat dig?
Har haft halsfluss men förutom det har jag mått hur bra som helst.

Bästa köpet?
Vårat hus

Vad spenderade du mest pengar på?
Elvin.

Gjorde någonting dig riktigt glad?
Jag har aldrig varit så glad tidigare som jag varit det här året. Min familj är min största lycka i livet.

Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om  2012?
Darin - En apa som liknar dig. Magnus uggla - Jag och min far. Stiftelsen - Vart jag än går. Och såklart en massa barnsånger. Så som gigglebellies - The wheels on the bus. Hihi.

Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?
Gladare!
 
Hur tillbringade du julen?
Vi tillbringade förmiddagen med min fina's familj och kvällen med min mamma, storebror, farmor och farfar.

Blev du kär i år?
Blir kärare och kärare för varje dag som går både i min Peder och min son.

Läste du någon bra bok under 2012?
Blondinbella's överlevnadsguide för unga tjejer
 
Favoritprogram på TV?
How I met your mother, One Three Hill, Teen mom och julkalendern.

Något du önskade dig och fick när du fyllde år?
Jag önskade mig en födelsedag med mina närmsta och det fick jag, bättre födelsedagspresent kan man inte få! Men sedan fick jag även en fin klocka från guldfynd som jag velat ha länge, den fick jag av min käre bror och hans Malin.

Något du önskade dig men inte fick?
Nej.

Vad gjorde du på din födelsedag 2012?
Vi fick besök av alla våra närmsta som gav mig fina presenter, vi fikade gott och umgicks hela dagen lång.

Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre?
Inte alls. Har fått uppleva så mycket glädje och så mycket kärlek detta år.

Hur skulle du beskriva din klädstil år 2012?
Tråkig! Har varit överviktig största delen av året så min klädstil har bestått av leggings och stora tunikor/tröjor.

Vad fick dig att må bra?
Familjen, vännerna och min fantastiska son.
 
De bästa nya människorna du träffade?
Alla nya mammavänner jag fått! ♥
 
Det här året har varit helt fantastiskt och jag kommer bara kunna se tillbaka på detta år med glädje. Jag har fått uppleva det mest magiska man kan vara med om, att bli mamma. Jag finner inga ord för hur tacksam jag är över livet. Jag har sett nya sidor hos mig själv och verkligen utvecklats. Jag hoppas att år 2013 kommer bjuda på massor med nya, roliga saker och att jag och mina närmsta får må bra. Jag hoppas att jag nästa år kommer nå min målvikt och känna mig nöjd med mig själv. Jag trivs så bra med livet.
Det kan inte bli bättre.
 
 
 
 

25 December

Godkväll ♥ Juldagen börjar lida mot sitt slut och jag har precis sett det sista avsnittet av 'Så mycket bättre, återträffen.' Jag har verkligen fastnat för två av låtarna som framförts under programmets gång. Darin's version av 'En apa som liknar dig' och Magnus uggla's version av 'Jag och min far.' Två duktiga artister och så bra låtar. Känns lite trist att det nu är över, men det kommer ju en ny säsong!
 
Imorgon ska jag träna direkt på morgonen. Funderar på att dansa lite zumba, var ett bra tag sedan och det som är så kul. En träningsform som både är rolig och effektiv. Sedan vid lunch ska jag & Elvin följa med min mamma på mellandagsrean och spana in den. Är ute efter lite nya underkläder, känns som att den hyllan i min garderob är väldigt urplockad och tom. Ska också spana efter en försenad tack present / julklapp till min fina's chef med familj. Dom har gett oss så mycket fint i samband med att vi fick Elvin. En babysitter, bumbo, två gåstolar, andningslarm, en babyvakt och mycket mer. Finns inga ord som kan beskriva hur tacksamma vi är för allt. Så häromdagen kom dom förbi med en inflyttningspresent och även då sa dom att de hade en grind som man kan ha runt kaminen som vi skulle få ta. Hur fina kan man vara? Dom är verkligen guld värda.
 
Nu har mina pojkar gjort kväll och jag ska göra detsamma. Just nu har jag väldigt många jobbiga tankar som flyger runt i mitt huvud, så jag hoppas att lite sömn gör det bättre och att jag får vakna upp imorgon och känna mig gladare. Jag kämpar på.
 
 

Elvin 6 månader ♥

Elvin är redan ett halvår. Tycker dom här månaderna bara flygit iväg och om exakt lika länge blir han ett helt år.
Våran stora lilla kille ♥
 
Han har börjat använda storlek 74 på kläderna. Väger runt 8 kilo och är cirka 63 cm lång. Var några veckor sedan sist jag var på BVC med honom så svårt att veta exakt, men där i kring!
 
Elvin älskar mat. Vi har ännu inte stött på något som han inte vill äta. Till frukost äter han välling, mellanmålen brukar vara någon fruktpure, till lunch äter han oftast gröt, till middag äter han vanlig mat och på kvällen innan han lägger sig äter han välling. 
 
Han sover hela nätterna fortfarande och det är vi väldigt tacksamma för. Han somnar kring 8, ibland lite senare på kvällen och vaknar kring 8 på mornarna. Hoppas det håller i sig.

Han kan sitta själv om han har något i sina händer som han kan leka med, annars blir han rastlös och försöker nå något en bit bort och då tippar han omkull. För säkerhetsskull så har vi alltid kuddar runtomkring honom.
 
Han vill alltid ligga på mage och försöker ta sig framåt. Han trycker upp sig jättemycket med överkroppen och försöker ställa sig upp på sina knän. Han vänder och vrider sig åt alla håll och har kommit på hur man backar, så om man lägger honom på en filt på golvet och vänder bort sig i några sekunder så ligger han inte kvar på samma ställe som man lämnade honom. Jag brukar lägga något framför honom som han ska försöka nå och då lyckas han trycka sig framåt med hjälp av armar och ben så han får tag i det.
 
Han greppar och tar tag i allting han ser. Bäst tycker han om snusdosan, den får han bäst grepp om. Och han älskar sin gåstol, går omkring med den och trycker på alla knappar. Han älskar leksaker som har många färger och låter.
 
Han ler som bara den när han får se sig själv i spegeln. När man sjunger och busar med honom skrattar han, det låter så himla gulligt när han skrattar på riktigt. Igår kväll började Peder hosta och då skrattade Elvin jättemycket och ju mer Peder hostade desto mer skrattade han. Han tyckte det var så himla roligt. Hihi! Tittut är också något som han verkligen tycker om.
 
Han skiljer på människor. Träffar vi någon som han aldrig träffat eller som det var längesen han såg så kan han titta länge på den personen och han ser ut att fundera vem det är. Träffar han däremot någon som vi umgås med mycket, så skrattar han så fort dom kommer in genom dörren ungefär.
 
Han har börjat ''prata'' jättemycket. Säger mamamama, papapa, dadada, nanana, vavava och härmar man honom skrattar han som bara den. Och han förstår sitt namn, så fort man säger Elvin kollar han på den som säger namnet. 
 
Han älskar att ligga naken. Han kan vara huuur missnöjd som helst, så fort man klär av honom och lägger ned honom på en filt blir han jätteglad. Så varje kväll brukar vi låta honom vara nakenfis innan läggdags. Kan tänka mig att det är skönt att vara utan blöjan en stund!
 
 

Life is what you make it

Elvin's första jul ♥

Gårdagen var helt fantastisk, på alla sätt och vis ♥ Vi vaknade upp i Tjäl, åt en god jullunch tillsammans med min fina's familj och öppnade julklappar. Mitt på dagen åkte vi tillbaka till Lycksele för att spendera kvällen med min familj. Vi hann hem lagomt till kalle anka, drack glögg och hjälpte till att duka fram all julmat. Mamma hade lagat så mycket gott! Efter middagen öppnade vi julklappar och vi alla fick så mycket fint. Elvin fick massor med kläder i strl 74, väldigt välbehövligt när vi inte alls köpt några större kläder och strl 68 börjar bli för smått. Färgglada bodys & byxor, pyjamasar, hängslebyxor, onepiece, sockar och dreggellappar. Han fick massor med leksaker, böcker, pipmugg och bokstäver som han ska ha på dörren in till sitt rum. Han fick även pengar och en stor mysig björn som han tyckte om.
 
 Det kändes helt klart speciellt att det var Elvin's första julafton och den blev verkligen jättemysig. Är säker på att han uppskattade den även om han kanske inte förstår så mycket. Idag har han varit riktigt slut på så julen har gjort sitt. Hihi.
 
Idag har vi varit hos mamma och ätit jullunch med Marcus & Malin. Hann med en löptur nu på eftermiddagen och medan Elvin vilade så bar vi in massor med ved och skottade gården. Nu har vi precis ätit en sen middag och kvällen kommer bli väldigt lugn. Ska försöka skriva om Elvin's utveckling också, han har ju hunnit bli ett halvår men jag har inte riktigt haft tiden för att skriva ett inlägg.
 

God jul på er kära läsare!

 

22 December

 
Jag vill börja med att tacka er fina läsare för dom fantastiska kommentarerna ni lämnat här hos mig. Jag blir så glad när människor ger mig beröm för vad jag åstadkommit och pushar mig till att kämpa ännu hårdare. Jag må ha en bit kvar på min viktresa och ibland kan det kännas riktigt tufft, men det är såna som ni som får mig att aldrig vilja ge upp. Jag har stött på två stycken den här veckan som sagt att det verkligen syns att jag gått ned i vikt och att höra det är verkligen guld värt. Då vet man att allt slit ger resultat.
 
Jag känner mig så glad just nu! Julen gör sitt måste jag säga. Tända ljus, julklappar, julmat, julkänslor lite överallt. Det är verkligen den mysigaste tiden på året. När man samlas alla nära och kära och bara är med varandra ♥
 
Nu sitter vi och väntar på min fina's familj som är på ingående. Dom ska komma hit på middag och julfika. Blir mysigt!
 

weheartit.com
 

Efter 8 veckor med LCHF

 
Min viktminskning förra månaden - 5,1 kilo
Min viktminskning denna månad - 3,3 kilo
 
Viktminskning på 8 veckor - 8,4 kilo
 
Även om jag kanske hoppats på större siffror denna månad så känner jag mig riktigt nöjd. Jag kämpar på hårt varenda dag och det känns bra att det ger resultat. Jag gick ner mycket den första månaden, så jag har ju bara det att jämföra med. Så det är klart, jag hade väl innerst inne hoppats på liknande siffror denna månad men jag känner någonstans att det kanske haft sina anledningar.
 
Att äta LCHF innebär inte att man behöver ta bort alla kolhydrater, man får äta 20 gram kolhydrater varje dag och jag har försökt hålla mig under det. Men jag kan inte påstå att jag kört strikt LCHF och har inte kunnat träna ordentligt på några veckor på grund av sjukdom och en skadad tå. Jag har bakat bröd och ätit gott, bakat inför julen och smakat. Så med tanke på hur jag ätit, känner jag mig nöjd.
 
Mina planer denna månad, fram tills nästa vägning, är att bli hårdare med kosten. Försöka tänka mer på hur mycket koldhydrater det är i maten jag äter och storleken på portionerna. Jag tror att tallriksmodellen kan vara bra. Sedan ska jag verkligen ta tag i träningen. Försöka träna hårdare. Kanske ger jag mig själv ett gymkort i julklapp och börjar träna där. Även om jag tror att mina powerwalks gör mycket så kan man alltid göra mer.
 
Mitt mål till nästa vägning är att gå ned minst den vikt som jag gått ned denna månad. Så jag siktar på 4 kilo till den 22 Januari. Bara att fortsätta kämpa, jag vet att jag klarar det.
 
 

Små kusinerna ♥

Världens finaste tomtenissar! Älskar er så ♥

Mysiga fredag

 
Jag och Elvin har haft en riktigt mysig dag ♥ Efter lunch åkte vi in på stan och mötte upp fina mamma/mormor, handlade dom julklappar som var kvar och även ett par röda strumpbyxor som jag ska ha på julafton. Köpte även välling och barnmat till Elvin så idag har han fått äta en riktig middag. Spaghetti och köttfärssås var mums tyckte han! Kul. Har tänkt göra egen mat och frysa in så småningom, men vi börjar såhär. Han har bara ätit morotspuré och sånt som smakisar tidigare, så det var kul att testa något nytt och när han dessutom älskar mat så mycket som han gör, känns så bra. Så nu ska jag bli lite mer 'strikt' när det gäller hans matrutiner, vet inte hur jag gör men det känns som att det hitills inte riktigt blivit samma varje dag. Nu ska han få välling på morgonen när han vaknar, lunch i form gröt eller något annat, mellanmål, middag och så välling på kvällen när han lägger sig. Vi testade välling ikväll men det var inte riktigt så gott som ersättningen tyckte han, så vi ska köra hälften av varje för att börja lugnt.
 
När vi kom hem från stan var det bara att byta om och göra sig klar för att åka till Joakim, Mia och Oliver för att fira lilla julafton med dom. Dom åker till Luleå imorgon och firar jul där, så var riktigt kul att samlas allihopa, äta god mat och öppna klappar. Tusen tack igen!
 
Nu har jag precis kommit hem från mamma där jag hämtade vågen. Vi har ingen egen våg för varken jag eller min fina har haft behov av en, men när jag började med LCHF så lånade jag hem hennes våg och det fortsätter jag med. Så bra att väga sig på en och samma så det inte blir massa olika siffror. Jag råkade tjuvväga mig så fort jag kom hem. Hihi. Kunde inte hålla mig!! Så spännande. Jag har ätit hela denna dag, rätt mycket till middag eftersom det fanns så mycket gott och julmat får man aldrig nog av och så vägde jag mig med kläderna på, men vågen visade ändå så jäkla bra resultat så jag kan knappt tro att det är sant. Längtar till imorgonbitti när jag får ställa mig på vågen och se vad den visar då. Såklart kommer det in ett inlägg om vikten under dagen imorgon!
 
Imorgon får vi besök av Elvin's farmor, hans fastrar och farbröder. Vi ska även då ha en liten julafton med dom. Fika gott, umgås och kanske öppna några klappar. Eftersom vi kommer vara i Tjäl på förmiddagen på julafton och hos min mamma på kvällen, så kommer vi alla att gå om varandra så då passar vi på att träffas innan alla en hel dag istället. Tycker sånt är så mysigt, för då får man ändå träffa alla och fira lite jul innan själva julafton. Och för en klapptokig människa som jag, så är ju inte flera jular fy skam. Hihi.
 
 

21 December

 
Godmorgon fredag ♥ Även inatt somnade jag sent, hostade lite men det är nog inte bara den som gör att jag inte kan sova. Vet inte riktigt vad det är. Tankar åt höger och vänster, vänder och vrider på mig och kan bara inte sova. Som tur är så tycker vår lilla prins om att sova ut lite längre på mornarna så jag har fått mig många timmars sömn ändå.  
 
Nu har vi ätit frukost och ska strax bege oss ut på en promenad. Elvin springer runt här framför mig i gåstolen och pratar som bara den. Roligast är att köra in i julgranen, ta på den och försöka slita lös alla julgranskulor. Hihi.
 
Efter lunch ska vi fara en sväng på stan med mamma/mormor. Jag ska köpa ett par röda strumpbyxor till julafton. Ikväll ska vi till min storebror med familj och fira lilla julafton, det blir mysigt! Ska ta med kameran så vi kan fota små pojkarna tillsammans i deras tomtedräkter. Kan vara kul att ha kvar.
 
Hoppas ni får en fin dag!
 
 

Viktprat

På lördag är det dags för vägning igen och jag är lika nervös som förra gången. Då visade vågen -5,1 kilo vilket jag aldrig kunde tro. Nu vågar jag inte tro så mycket, jag hoppas såklart på liknande siffror, men det känns inte som att det kommer vara så. Visserligen kändes det inte så då heller, men jag får helt enkelt vänta och se. Så länge som vågen visar minus, då spelar siffrorna inte sådär jättestor roll. Viktigast är att det går åt rätt håll. Så jag blir glad om jag så 'bara' gått ner 1 kilo denna månad.
 
Nu på slutet av denna månaden har träningen blivit lagd åt sidan. Jag har varit riktigt förkyld och inte ens velat gå ut på en promenad för att riskera att bli ännu sämre. Men nu börjar det kännas bättre, har dock hostan kvar men den verkar också vilja ge sig snart så imorgon tänker jag faktiskt träna för första gången på länge. Det ska bli skönt. Mina promenader ger mig inte bara den dagliga motionen utan så mycket mer, frisk luft och tid att tänka. Slappna av. Så man kan verkligen säga att jag inte mått speciellt bra under dessa dagar när jag bara varit inomhus. Jag behöver få röra på mig och komma ut lite för att samla ny energi.
 
Just nu känns det som att min vikt står stilla. Jag tror det beror mycket på att jag stannat av lite i träningen men har även läst att många som ätit just som jag har först gått ned några kilon, sedan har det stannat av ett tag för att sedan fortsätta. Även om jag inte har någon brådska, så känner jag att jag vill att det ska gå så mycket snabbare. Helst skulle jag nått mitt mål igår. Men det funkar ju inte riktigt så. Försöker tänka att ju längre tid det tar, desto mer hållbart resultat blir det.
 
Något som är viktigt för mig är också att kunna lägga alla tankar kring vikt och kropp åt sidan en stund och det har jag verkligen gjort denna vecka då jag inte rört på mig speciellt mycket. Många tror säkert att det är så men mitt liv handlar inte bara om mat och träning. Visserligen en stor del, men det är inte det första jag tänker på när jag vaknar och inte det sista jag tänker på innan jag somnar heller. Det finns i mitt liv och så länge som jag inte är nöjd, kommer jag fortsätta kämpa. Jag har varit väldigt svårt sjuk i ätstörningar och jag vet var gränsen går. Skulle aldrig falla mig in att sluta äta, knappt äta något, eller kräkas upp maten jag äter. Jag vill vara hälsosam och samtidigt gå ned i vikt. Därför började jag med LCHF. Den dieten, eller livsstilen som många säger, får mig att må bra samtidigt som jag går ner i vikt. Det handlar inte om hetsbantning eller dåligt samvete längre, det handlar om att jag vill trivas med mig själv och denna gång gör jag det på en mycket bra och hållbart sätt. Jag vet att jag en dag kommer nå mitt mål och sedan hålla den vikten. Jag behöver inte kämpa hela livet. Behöver inte gå upp i vikt, ned i vikt, upp och ned igen utan jag kommer kunna ha en balans i det hela.
 
Jag har velat fram och tillbaka om jag ska lägga ut några före- och efter bilder här på bloggen. Mest för min egen del. Så länge som jag kan minnas har jag haft dåligt självförtroende och jag har det än idag. Jag vet inte om det handlar om att jag skäms över hur jag ser ut, kanske lite mer obekvämt. Har skapat en lösenordsskyddad blogg där jag lägger ut bilder på mig själv för att se hur mycket jag förändras. Men jag tänkte att det kan ju vara kul för er läsare att se lite bilder också, inte bara läsa i text om hur det går för mig. Så efter många om och men så får ni nu en bild på mig.
 
Det blir tyvärr en väldigt suddig mobilbild från andra datorn eftersom jag inte har dessa bilder på den här nya. Men man ser ganska bra ändå hoppas jag. De övre bilderna är tagna samma dag som jag började med  LCHF och de nedre bilderna är tagna för bara några dagar sedan, efter snart två månader med LCHF.
 
 

20 December

Hej på er ♥ Just nu skriver jag från våran nya dator, vår gamla har nästan helt lagt av så det känns riktigt skönt med en ny! Var en himla procedur med förra datorn om man skulle skriva ett inlägg, tog flera timmar för att skriva några rader så nu kommer det nog komma in lite fler inlägg här. Och kul att skriva på en alldeles ny en. Hihi.
 
Idag har jag städat och gjort julfint här hemma. Elvin har hjälpt mig och sprungit efter dammsugaren. Sötnosen. Han kollade så fundersamt på den och undrade hur den kunde röra på sig. Nu ikväll har jag slagit in resten av alla julkappar så nu är det klart. Bara en liten som fattas till lillprinsen från oss, den fixar jag imorgon. Sedan imorgonkväll ska vi fara till min storebror med familj och fira lilla julafton där. Så mysigt! Det blir dopp i gryta till middag och julklappsöppning. Dom åker ju till Luleå över jul så det känns kul att vi kan träffas allihopa och få en helkväll tillsammans när vi inte kommer ses på julafton.
 
Jag fick även min fina tavla från Formeli idag! Så nöjd. Dock blev det en stjärna istället för en bil som jag ville ha, men jag mailade ägaren och hon skulle skicka en ny utan extra kostnad. Det var snällt.
 
Nu ska jag läsa lite bloggar och sedan göra en tidigt kväll. Kram på er!

Julmys

Min fina lyckas varje år med att hugga en stor, fin julgran till oss. Och även fast jag inte riktigt tycker om riktiga granar, dels på grund av att jag växt upp med en plastgran men även för att det barrar så fruktansvärt mycket, så känner jag sån glädje när den väl är pyntad och klar. Då får den barra hur mycket som helst, det är så värt det. Det luktar jul i hela huset och jag får sån julkänsla av att titta på den. Elvin gillar den också, speciellt julkulorna. Hihi ♥
 

Vårat kök

Här kommer lite dåliga mobilbilder på vårat kök. Jag bara älskar det




19 December

Godmorgon ♥ Jag somnade sent och vaknade tidigt, denna förkyldning verkar aldrig vilja ge sig av. Jag brukar alltid vakna av att Elvin ligger och pratar i sin säng, nu har jag klivit upp och han ligger fortfarande och sover sött. Det var inte igår jag klev upp före honom. Hihi. Jag börjar bli ganska less på att vara sjuk nu, känns som att det bara blir värre för var dag som går. Hoppas att jag slipper denna täta näsan och hemska hostan över jul iallafall.
 
Igår beställde jag en tavla från Formeli.se till vår lilla prins som han sedan kan ha i sitt rum. Den kommer se ut ungefär som på bilden nedan. Hoppas det inte dröjer alltför lång tid innan den dyker upp, längtar!
 
Nu ska jag krypa ned bredvid min prins igen, han verkar ta en lååång sovmorgon så har jag tur hinner jag vila en stund. Kram på er!
 

17 December

Godkväll ♥ Idag åkte vi direkt in på stan när min fina slutade jobba och fixade dom sista julklapparna. Känner jag mig själv rätt så har vi missat något eller så kommer jag på något mer som jag vill köpa, men det hinner nog märkas innan jul. Vi köpte nya kläder till Elvin i strl 74 eftersom strl 68 börjar bli liiite för litet, han kan dock ha vissa plagg som är i den storleken, beror helt på hur kläderna är gjorda. Så kläder och någon leksak kommer han få av oss i julklapp detta år. Känns som lagomt när han inte kommer förstå så jättemycket av det han får nu. Dessutom lär han få mycket av andra och när han döptes så fick han jättemycket större grejer som han behöver. Så som gåvagn och en stor bil som han kan åka på och lära sig gå med. Vi köpte iallafall tre par sockar, två bodys, två byxor och två par pyjamasar. Mycket bamse, jag älskar dom kläderna. Så fina! Sedan tror jag att vi ska köpa någon leksak till honom som låter, en med massa djur på som låter om han trycker på dom. Det skulle han nog tycka om.
 
Min hosta är fortfarande kvar och den är fruktansvärt jobbig. Känns som att mina lungor ska sprängas när som helst. Den kommer alltid mest olägligt, som när jag pratar i telefon eller nattetid. Elvin vrider och vänder sig varenda gång jag får ett hostanfall. Som tur är vaknar han inte av det. Fann hostmedicin i vårat kylskåp idag så det ska intas ikväll innan jag lägger mig, hoppas det blir bättre av den. Men min halsont har försvunnit, tack för det! Var rädd där ett tag att min halsfluss skulle komma tillbaka. Men nu har jag vilat i tre dagar från träningen så det har nog gjort mycket. Jag har blivit duktigare på att verkligen ta förkyldningar och sånt på allvar efter att jag fick halsfluss, förr struntade jag i det och tränade hårt ändå, vilket såklart resulterade i att jag blev ännu sämre.
 
Imorgon får min mamma komma hem från sjukhuset, så jag och Elvin ska hämta hem henne och göra några ärenden. Ska även försöka hinna pynta hennes julgran som jag gjort i några år nu. Det var alltid jag och pappa som klädde granen tillsammans och nu när han inte finns med oss längre känns det extra viktigt att fortsätta med den traditionen.
 
Hoppas ni haft en fin start på veckan! Kram på er
 

LCHF lussebullar

Receptet är för cirka 10 lussebullar
 
4 ägg + 1 gula
2-3 msk erythritol ( sötrix, sötin och sukrin) och 1/4 krm stevia eller 2 tsk steviasocker (färdig blandning)
50 gram smält osaltat smör
1 dl grädde
1 dl kokosnötsmjöl
4 msk fiberhusk
2 tsk bakpulver
1 påse saffran 0,5 gram
1 äggvita för pensling

Gör så här:
Vispa ägg och sötning, fluffigt i gärna bortemot 5 min.
Ta i smälta smöret, saffran och grädden, vispa samman.
Blanda de övriga torra ingredienserna väl och blanda ner dem väl i smeten.
Låt svälla i minst 5 min.

Gör sedan 10 st långa korvar och snurra ihop dem till lussekatter.
Pensla med lite vispad äggvita. Grädda i 175 grader i ca 15 min.
 
Jag tyckte att det var riktigt svårt att göra dom fina, eftersom degen inte blir riktigt som den blir om man gör efter det vanliga receptet, men huvudsaken dom blev goda och det blev dom verkligen!
 

LCHF Rocky Road's

200 g mörk choklad 70% (ev med smak)
1/2dl pinjenötter
 1dl valnötter
1/2dl skalade pistagenötter
Smält chokladen och blanda i nötterna, häll i valfri, liten form och ställ in i kylen.
Skär upp i bitar när det stelnat.
 
Använde mig av en annan nötblandning eftersom jag inte hade alla nötterna på receptet hemma. Dom blev väldigt goda och kommer absolut göras fler gånger!
 

LCHF snickers

Receptet är för cirka 20 bitar

100g mörk choklad (jag tog 70 %)
2 dl jordnötssmör, ekologisk
1/2 dl grädde
2 dl saltade grovhackade nötter
1 krm vaniljarom el 1 tsk vaniljpulver (kan uteslutas)

Tryffel
100g mörk choklad
1/2 dl grädde

Smält chokladen över vattenbad. Täck en mindre form med bakplåtspapper och häll i chokladen.
Bre ut chokladen lite så det blir ca 20x15 cm. Ställ kallt så det stelnar.
 
Värm jordnötssmör, grädde och vanilj i en kastrull på svag värme. Häll i nötterna och blanda ihop. Bre ut smeten på de stelnade chokladen.
 
Tryffel: koka upp grädden och ta den från plattan. Smält chokladen i grädden och bre det över jordnötssmeten. Låt stelna i kylen. Skär i små rutor, ca 2x2cm. Förvara i kylen.
 
Som ni ser på bilden så var jag för lat för att göra tryffeln, hade bara på jordnötssmeten och ställde dom så dom stelnade. Men dom blev så himla goda ändå.
 


Det är så värt det

Det var ett tag sedan jag skrev något om min viktnedgång så jag tänkte slänga in ett inlägg som handlar om just det. Jag äter LCHF, har tagit bort allt socker och mår riktigt bra av det. Jag går aldrig runt och är hungrig. Äter på fasta tider och känner mig alltid pigg. Jag är inte speciellt insatt i kost överhuvudtaget men kolhydrater ser jag inte som något bra. Jag blir fruktansvärt trött av det. Nu när jag äter mina tre mål om dagen, ibland mellanmål, så blir jag aldrig illamående eller får ont i magen. Jag kan vara ärlig och säga att jag länge haft problem med min mage, mycket gaser och magknip, men sedan jag förändrade min kost så har dessa problem försvunnit. Känns hur bra som helst! Frågan är om jag någonsin kommer börja äta pasta, ris, potatis och bröd igen. Tror inte det.
 
Just nu känns det som att allting står stilla. Jag äter samma kost och tränar på som vanligt (förutom dessa dagar när jag är förkyld) men det känns som att jag inte går ner så mycket just nu och det tär på psykiskt. Jag är en sån som vill att allting ska ske direkt och det måste jag försöka ändra på. Det måste få ta tid. Ju längre tid det tar desto mer hållbart resultat brukar jag tänka. Men det är helt klart jobbigt. Visserligen så trodde jag inte att vågen skulle visa någon större skillnad sist och då hade jag gått ned 5,1 kilo. Så jag kan ju inte veta säkert ännu, men jag tror absolut inte att den här månaden ger mig lika bra siffror. Bara en känsla jag har. Men om sex dagar är det dags för vägning och mätning av kroppsdelar igen, så då får jag se hur det har gått. Känns spännande!
 
Jag mår inte sådär jättebra när jag ser mig själv i spegeln. Men det är väl just därför jag håller på och kämpar för att gå ner, för min egen skull. Men det känns som att jag haft dåligt självförtroende i väldigt många år och min dåliga syn på mig själv har väl förändrats lite, men dom onda tankarna kan komma upp lite då och då. Det är tufft. Jag vill trivas med mig själv och jag jobbar på det varenda dag. Jag är riktigt stolt över mig själv, vad jag åstadkommit hitills men jag längtar tills jag når mitt slutresultat. Vilken känsla det kommer vara att jämföra bilder från hur jag såg ut från allra första början till slut.
 
Nu såhär i juletider så är det nog många som undrar om det är svårt att följa en diet, men jag tycker inte det. Jag tycker inte man ska ge upp och falla för frestelserna, inte om man verkligen gått in helhjärtat för det och verkligen vill tappa kilon. Då kämpar man med hela sin själ. När man äter det jag gör, så får man äta det mesta på julbordet. Jag får äta julskinka, sill, köttbullar, gravad lax, ostar, mandlar & nötter, salami, mörk choklad, lchf bakverk och mycket mer. Så jag oroar mig inte. Jag kommer njuta, bli mätt och vara nyttig samtidigt. Kan ju inte bli bättre! I helgen har jag bakat lchf lussebullar, snickerskakor och rocky road's. Funderar även på att göra pepparkakor som jag kan äta. Dom kan jag unna mig utan att gå upp i vikt och utan att få dåligt samvete.
 
LCHF är något jag verkligen är för och kan rekomendera till alla som vill gå ned i vikt och samtidigt må bra. Jag ångrar inte alls att jag började med detta. Förr var jag emot dieter av alla dess slag, men det var nog mest för att jag endast kört cambridge och nutrilett där man dricker en massa vätska och ''svälter sig själv.'' Såklart man går ner i vikt av en sån diet, men när man börjar äta igen så går man upp allt som man gått ner. Därför tycker jag att det är så bra att finna en balans i det hela, äta bra och lagomt, men ändå gå ned i vikt och kunna hålla den lättare.

Bild lånad från google

16 December

Godkväll ♥ Jag ber om ursäkt för min frånvaro här på bloggen, vi har verkligen sjukstuga här hemma just nu så jag orkar inte ens starta upp datorn om dagarna. Elvin har varit krasslig i några dagar, hög feber natten mot igår och hostar som bara den. Idag är hans feber borta men han är väldigt slö. Sover mer än vanligt. Jag har väldigt ont i min hals och börjar få mycket hosta. Inte alls kul. Ber till högre makter att halsflussen inte kommer tillbaka! Får hoppas att pappan i hushållet inte smittas. Jag känner att jag har sån otur! När det väl börjar gå bra med träning och viktnedgång så blir jag sjuk. Har fasiken inte varit sjuk alls, men när jag väl ska kämpa för något så åker jag dit. Hoppas att det inte blir långvarigt för jag vill träna nu.
 
I helgen har vi iallafall orkat med lite julbak. Nu är frysen full med lussebullar, snickers och rocky road's. Så nu är vi redo för jul!
 
Elvin har hunnit bli ett halvår och i veckan ska jag försöka sätta mig ned och skriva om hans utveckling. Vi hörs!

När det ofattbara händer

Livet är så skört, alldeles för skört. Jag läser om människor som rycks ifrån livet alldeles för tidigt, var är rättvisan? Det finns ingen. Vad som helst kan hända, när som helst. Och det gör så ont i hela mig att läsa om det. Att se det. Jag såg precis en mamma som förlorat sitt barn, i magen. Jag kan inte ens föreställa mig hur det skulle kännas. Sedan Elvin kom in i våra liv har den här delen av mig blivit så mycket starkare, innan tänkte jag såklart också i liknande banor men det är först nu som jag verkligen kan tänka mig hur det skulle vara. Han är mitt liv, min lilla son som gjort livet så mycket bättre, som fått mig att lära känna mig sjäv på ett helt annat sätt, som fått mig att inse meningen med livet. Jag vill aldrig någonsin leva utan honom.
 
Jag vet precis hur det känns att förlora någon man verkligen älskar. Den där känslan som gör att det bränner och svider i bröstet. Allting blir mörkt och kallt. Så tomt och ensamt. Så många tankar som snurrar runt i ens huvud. Så många tårar som aldrig tar slut. Att sakna någon som man aldrig mer kommer få träffa, gör så ont och jag önskar inte ens min fiende den känslan.
 
 Dagen har väckt många tankar och många känslor inom mig. Mamma åkte in på akuten imorse med enorma magsmärtor och dom fann ett hål i magsäcken som nu är opererat och allt gick bra. Men det är så läskigt att något kan hända så snabbt och att livet kan vända på bara några minuter. Sist någon i vår familj åkte in på sjukhuset rasade min värld och när något sånt här händer spelas allting upp i mitt huvud igen. Alla känslor som man kände då, den maktlösheten man kände att bara kunna stå bredvid och vänta på besked. Låta dom som kan göra sitt jobb och hoppas på det bästa. Vi älskar dig mamma, du är vårat allt
 
Var rädda om varandra. Kram på er!
 
 

13 December

Godmorgon torsdag! Imorse vaknade jag upp av ett mindre roligt samtal. Min kära bror ringde och berättat att han skjutsat in vår mamma på akuten för hon hade enorma magsmärtor. Nu ska dom göra en titthålsoperation och söva ned henne. Eftersom vi inte har sån bra erfarenhet av sjukhus i vår familj så är det klart att man blir väldigt ledsen och orolig, men hon är i väldigt goda händer så jag är säker på att allting kommer gå bra. Men bara känslan av att få ett sådant samtal, det gör så fruktansvärt ont och när jag hör ordet akuten, ambulans eller sjukhus blir jag alldeles kall. Att någon i ens familj inte mår bra eller har tagit skada är det absolut värsta som finns. Och när man själv känner sig så maktlös och inte kan göra så mycket förutom att vänta, vänta och vänta lite till.
 
Läkaren skulle ringa mig så fort det var färdigt. Så jag ska försöka fördriva tiden med att städa huset. Ser lite ut som ett bombnedslag här just nu faktiskt, kartonger lite här och var och saker överallt. Svårt att kunna ställa i ordning och packa upp när man inte vet var man vill ha allting. Men det känns bra att vi har Elvin's blivande rum tomt som för tillfället får vara ett förråd för de saker vi inte fått upp ännu. Men ju längre vi bor här desto mer vill jag bara rensa färdigt där inne och börja inreda hans rum! Känns så himla kul att få börja göra fint där inne, även om jag känner lite ångest inför att han ska börja sova i eget rum. Hihi. Min lilla plutt. Men det dröjer nog några månader till innan vi är där, så jag känner mig ganska lugn.
 
Idag är det ju även lucia och det är så himla mysigt. En av dom få gångerna som jag faktiskt saknar att gå i skolan, då var det så kul att få gå luciatåg. Man övade i flera veckor innan och det var så kul att stå där framme inför alla och sjunga. Jag sjöng faktiskt duett med en annan tjej när vi hade lucia, det tyckte jag var mäktigt även om jag ogillar att sjunga inför någon. Stort att ha gjort det iallafall, så glad över att jag vågade!
 
Nu måste jag sätta fart, hoppas ni får en fin dag. Kram på er ♥
 

Svar på era frågor

När vill ni att nummer två ska komma?
 
Just nu känner vi att vi vill ge Elvin all vår tid, så tankar på ett till barn finns just nu inte. Vi båda vill nog ha cirka två år mellan barnen. Sedan så vill jag hinna gå tillbaka och jobba innan nästa och såklart gå ner i vikt färdigt. Men tiden får utvisa.
 
Hur ser en vanlig vardag ut för dig och Elvin?
 
Elvin vaknar varje morgon kring åtta och då lyfter jag över honom i vår säng och där myser vi en liten stund innan vi kliver upp. Han får sin välling efter påklädning och blöjbyte, sedan brukar han gå runt i sin gåstol och leka lite medan jag plockar undan. Efter mycket lek och bus så brukar Elvin vilja sova en stund och ibland vilar jag med honom eller så tar vi en promenad så han får sova i vagnen. På förmiddagarna brukar han sova nästan två till tre timmar så jag brukar försöka hinna få så mycket som möjligt gjort under den tiden. På eftermiddagarna så brukar vi oftast försöka komma ut lite, träffa andra mammor eller träffar någon vän. På kvällen byter Elvin om till pyjamas kring åtta, nio tiden och sedan äter han sista målet och lägger sig för natten. Dagarna känns så lika men varierar ändå, beroende på vad vi har för något inplanerat. Ibland har vi jättemycket att göra om dagarna, medans nästa bara blir en lugn hemmadag.
 
När har du tänkt börja jobba igen?
 
Tanken är att jag ska börja jobba lite smått i Mars nästa år, helger och så för att spara lite mammadagar. Sedan kommer jag gå tillbaka och jobba helt i Juni när jag varit hemma ett år.
 
Vilken är den snyggaste kändisen du vet?
 
Cam Gigandet ;)
 
 
Hur länge planerar du att vara mammaledig? Kommer du att börja jobba då eller funderar du på att börja studera?
 
Jag kommer börja jobba helt igen nästa år i Juni och jag har inga planer på att plugga vidare, inte alls faktiskt.Jag har alltid velat bli barnmorska men som det känns nu så vill jag hellre jobba, men det kanske hinner ändras.
 
Vad önskar sig Elvin i julklapp?
 
Kära tomten ;) Han önskar sig färgglada kläder, bodys och byxor. Även en onepiece. Han önskar sig leksaker i alla former, helst såna som blinkar och låter.
 
Nämn tre saker som du vill göra innan du dör?
 
Jag vill gifta mig, skaffa fler barn och åka utomlands igen.
 
Nu när du äter en diet, vad är din största craving från det du inte längre får äta?
 
Choklad! Älskar verkligen det, så det känns lite jobbigt att vara utan faktiskt.
 
Vilken är din favorit träningsform?
 
Promenader och löpning. Jag tränar faktiskt hellre utomhus än är inne på gymmet och lyfter vikter.
 
Hur många kilon har du kvar till din målvikt?
 
Jag vill gå ner cirka 20 kilo till. Men skulle jag bara klara av att gå ned 15 skulle jag var nöjd med det.
 
Har du några delmål i din viktnedgång?
 
Innan Mars vill jag att vågen visar -10 kilo till.
 
Vad ser du mest framemot i Elvin's utveckling?
 
Jag ser framemot allt! Att få se honom lära sig saker, utvecklas och förändras. Längtar efter att få höra honom prata för första gången, få se honom gå, få se honom göra saker som han tycker om.
 
Hur känns det att vara en ung mamma?
 
Jag känner inget speciellt, hade nog känt precis likadant om jag vore 31 istället för 21. Jag tror inte åldern har någon betydelse när det kommer till att bli mamma, man växer in i sin roll oavsett hur gammal man är. Men jag känner ju helt klart en fördel med att jag blivit mamma så ung, jag kommer orka mycket mer och hinna se mycket mer av Elvin.
 
Nämn 3 bloggar som inspirerar dig?
 
benitaschoultz.blogspot.com - Benita inspirerar mig genom hennes vilja och målmedvetenhet att gå ned i vikt. När det känns jobbigt så brukar jag gå in och se hur långt hon kommit och då får jag ny energi för att fortsätta kämpa.
 
www.frudrutts.blogg.se - Min fina vän Frida bloggar om sitt liv som ung tvåbarnsmamma och hon får mig verkligen att inse att ingenting är omöjligt. Jag har mött få som är så starka som hon och hon är en vän för livet som jag verkligen är rädd om.
 
http://lchfklubben.se/dagsattblismal/ - Shervin bloggar om sin viktnedgång, hon äter LCHF och ger mig många bra mattips och träningstips.
 
Vad fick dig att börja blogga?
 
Jag har skrivit dagbok länge och läste många bloggar i några år innan jag startade den här 2008, jag ville också dela med mig av min vardag till andra så en dag bestämde jag mig bara för att registrera mig här på blogg.se. Idag är jag så glad att jag startade den här bloggen för det är så himla roligt att gå tillbaka, se vad man gjort och hur mycket man förändrats.
 
Vad förväntar du dig av år 2013?
 
Jag hoppas på ett spännande och lärorikt år! Jag hoppas på att jag hinner nå min målvikt under året, fortsätta träna, ser framemot första året i vårat hus och såklart ett lyckligt år med många ljusa stunder med min fina familj och mina underbara vänner. Jag tror att nästa år kommer bli väldigt bra.

Frågestund

 
  Vi har ännu inte fått internet här i huset, så jag tänkte att jag kunde köra en frågestund istället för att skriva en massa text, som är rätt svårt från mobilen.  Så fråga precis vad ni vill, jag kommer svara på alla frågor i ett inlägg senare! 

Bilder från huset

 

9 December

Hej på er alla fina ♥ Elvin somnade för en stund sedan och jag njuter av mitt goda LCHF bröd som jag bakade ikväll. Testade ett nytt recept och det blev så gott! Ska absolut göra det fler gånger. Inväntar min fina som jobbar ikväll, ganska läskigt att vara själv i huset för första gången, men det går bra. Mysigt med ljudet från brasan.
 
Vi är nu inflyttade och har sovit här några nätter. Trivs jättebra! Mycket har vi hunnit men allt är inte riktigt på sin plats. Men vi tar en dag i taget! Elvin's rum är just nu ett förråd där vi har saker vi inte använder som vi sedan, när han börjar sova i eget rum, ska bära ut i förrådet. Längtar tills vi ska på IKEA och köpa saker för att inreda hans rum, blir kul! 
 
Det känns så härligt med något eget. Idag var Elvin med mig utomhus medan jag skottade lite och bar bort saker från altanen. Veckans planer är att träffa fina vänner, fortsätta packa upp (prio ett är garderoberna) och träna. Just nu känner jag mig så glad.
 
Hoppas ni har det bra! Kram på er

Vårat mysiga sovrum!

 

7 December

Välkommen fredag ♥ I skrivande stund sitter jag på vardagsrumsgolvet, våran soffa är i huset men mattan lämnades kvar så jag slipper sitta såå oskönt iallafall. Hihi. Nu på morgonen har jag och Elvin varit ute på en lång promenad, det var jobbigare än ett gympass att ta sig fram i all snö. Dom hade inte hunnit ploga gångstigarna och så snöade det jättemycket, såg ut som en snögubbe innan vi var hemma igen. Men mysigt är det, jag får såna julkänslor och längtar så till julafton när det är alldeles vitt ute.
 
Idag har min fina tänkt sluta lite tidigare från jobbet så vi kan göra det mesta klart i huset. Småfix kommer det nog vara i några dagar men inatt har vi tänkt sova där för första gången. Så kul! Egentligen har vi alla saker där nu förutom sängen, som ska bäras in idag. Så våran helg kommer bestå av städning i huset och plocka upp saker. Igår hjälpte fina Malin mig med att stryka och sätta upp alla gardiner, blev så bra och nu känns det mer hemtrevligt. Längtar verkligen tills allt är på sin plats!
 
Nu ska jag ta ett sista bad här i lägenheten och göra oss klara för att fara iväg på stan en sväng. Kram på er!
 

5 December

Godkväll ♥ Nu har vi precis kommit hem från huset där vi spenderat våran eftermiddag och kväll. Vi har hunnit jättemycket och är så nöjda! Nu är kökssoffan, köksbordet och köksstolarna på plats. Så nu börjar det kännas riktigt hemtrevligt och mysigt. Imorgon ska det fixas med lampor, gardiner, blommor och annat. Ska hänga upp väggord och foton på väggarna. På fredag när allt är ställt i ordning och det är städat, ska vi bära in soffan och sängen och så sover vi där första natten mot lördag. Längtar!!
 
Än en gång, vi är så tacksamma för all den hjälp vi får! Att människor ser det som en självklarhet att hjälpa till med flytten, det är så himla fint gjort. Vi ska bjuda på en supergod middag framöver som tack! Det minsta vi kan göra för allt.
 
Nu ska vi sova så vi orkar med morgondagen. Här kommer en bild på kökssoffan som jag och Malin fixat. Den blev så himla fin! Ska ta kort på alla rum i huset när allt är klart så ni får se. Kram på er!
 

Härliga måndag

Godkväll på er ♥ Jag borde egentligen göra mina pojkar sällskap och skutta i säng, men ville bara skriva ett litet inlägg först. Ikväll har vi varit i huset och packat upp. Min bror har slipat, tvättat och börjat måla trappen vit. Min fina, hans ena bror och en kompis till oss har börjat isolera ett rum på övervåningen som så småningom ska bli Peder's rum där han kan ladda sina skott och ha sitt vapenskåp. Jag och Malin har packat upp i köket så nu är det färdigt. Imorgon ska pojkarna fortsätta på samma som idag och jag ska börja måla våran kökssoffa med Malin. Så fruktansvärt tacksam för all hjälp, ni alla är guld värda som ställer upp!
 
Idag var vi förresten på banken och skrev klart alla papper, så nu är huset verkligen vårt! Är så lycklig just nu.
 
Imorgon på dagen ska jag börja plocka upp lite här hemma och packa ned det sista. Sedan hoppas jag att byråerna kan flyttas så man kan börja packa in i dom. Sedan är det bara att vänta, det är rätt mycket som ska målas och innan det är färdigt kan jag inte börja inreda. Känner ju hur det kliar i mina fingar. Vill upp med alla fina ljusstakar, lyktor, väggord, tavlor och speglar. Helst nu, direkt. Men den som väntar på något gott. Hihi.
 
Nu måste jag sova så jag orkar med morgondagen. Kram på er!

3 December

Godmorgon måndag! Det känns som att det kommer bli lite glest mellan uppdateringarna nu när vi håller på att flytta, men när vi kommit in ordentligt i huset ska jag börja blogga som vanligt igen och såklart visa er vårat nya hem! Vi körde dit alla kartonger igår så nu känns det mer städat här hemma och man kan fortsätta packa, eller jag körde inte så mycket utan min fina och hans vän hjälpte oss och flyttade. Så tacksam! Ikväll ska dom påbörja isolering av ett rum på övervåningen medans jag och Malin ska måla. Trappen måste slipas och målas vit, den är svart och nött för tillfället. Fönsterkarmar och lite lister måste också målas, kökssoffan och en kökspall. Känns som att vi har det vi gör ikväll, tur vi har så många fina människor runt oss som hjälper till ♥
 
Nu har både jag och Elvin fått oss lite mat i magarna och strax ska vi bege oss ut på en promenad i kylan. Är hela -15 grader här idag. Men skönt med lite frisk luft så man vaknar till liv. Vid lunch kommer min fina hem, vi ska åka på SK möbler och köpa en ny kökslampa, så kommer min storebror Marcus hit och ska äta lunch med oss.
 
Jag ska försöka komma ihåg att ta före och efter bilder på allt som vi gör så ni får se sedan vad fint vi fått det! Hoppas ni får en bra start på veckan mina kära läsare. Kram ♥
 
 
 

Lagerhaus

Här är mina favoriter från Lagerhaus! Har förälskat mig i dom där ugglorna, så himla fina ♥
 

1 December

Välkommen December! Mysigaste tiden på året, helt klart ♥
 
Jag har precis lagt upp mina fötter på soffan, dricker en kopp kaffe och tittar på lite tv samtidigt som jag läser bloggar. Det har varit mycket spring idag, så jag njuter verkligen av att få koppla av en liten stund. Jag skrev tidigare att vi lever i ett flyttkaos och nu kan jag meddela att det är ännu mer kaos här hemma. Mamma har varit här ikväll och vi har plockat ned alla saker från köket, så nu har vi dubbelt så många flyttlådor här som vi måste kliva över. Haha! Det bästa av allt är att dom som bor i huset nu, är helt färdiga så förmodligen kommer vi börja köra dit saker redan imorgon!
 
Så imorgon har jag tänkt att vi ska bli klara här hemma, så jag kan köra lådor om dagarna i veckan och grabbarna kan bära alla tunga saker på kvällarna. Måndag kväll ska vi måla trappen i huset vit, måla kökssoffan, en pall och en ram till en tavla. Nu är det verkligen nära och det pirrar i hela mig! Vad spännande allting känns. På måndag ska vi in på banken och skriva papper, då får vi också nycklarna. Då är huset vårt. Så overkligt! Jag tror ännu inte jag förstått att vi ska flytta härifrån, trots alla lådor och saker överallt. Det är verkligen sista nätterna här nu, snart har vi ett alldeles eget ställe.
 
Även fast vi har mycket redan, så har jag köpt lite nytt och kommer förmodligen köpa ännu mera nytt när plånboken tillåter. Det är ju så kul att köpa inredningssaker och det finns så mycket fint. Idag när vi gjorde stan så fyndade jag två fina, stora ljusstakar som kommer passa perfekt i huset. Jag är även ute efter ett par vita lampfötter och nya krukor + blommor måste köpas! Haha, jag är verkligen en drömmare som vill ha allt jag ser. Men lite kommer jag köpa nu, sedan kommer jag nog vänta tills vi bott in oss lite och känt hur vi vill ha det. Brukar oftast bli så att jag köper lite för mycket, som man inte har användning av.
 
Idag var vi på badhuset och Elvin fick bada där för första gången. Han älskade vattnet! Grät eller gnällde inte en sekund, mitt lilla hjärta. Han är så himla duktig och jag tycker det är så kul att han gillar sånt, för då kan vi göra om det massor med gånger och göra det till en liten tradition kanske varje fredag. Mysig start på helgen sådär. Han lekte och plaskade på i vattnet och blev alldeles slut på, efteråt somnade han medans han åt. Hihi.
 
Nu ska jag fortsätta njuta av lugnet och sedan krypa i säng. Imorgon väntas en hel dag med packning och flyttning, så bäst att sova några timmar så man orkar. Hoppas ni haft en fin dag! Kram på er.
 


RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu
Spela poker, casino, bingo m.m online. Massor av bonusar på Bonusar inom Poker, Casino, Slots med mera - PokerCasinoBonus