Tjugonionde Februari

Jag är så trött. Det är faktiskt jobbigt att vara såhär trött, speciellt om man är en sån som får ångest direkt något inte är gjort. Det ser ut som om en bomb slagit ned här hemma, IKEA kartonger överallt och jag oooorkar inte städa undan. Sitter som fastklistrad i soffan och gruvar mig för att klockan ska bli mer så jag måste ställa mig och laga mat ;) haha! Nä, nu överdriver jag lite. Jag älskar att vara gravid, så jag ska inte klaga. Men trött det är man, i vansinne. En dag på jobbet nu är som en hel veckas jobb, men det är bara att bita ihop.

Imorgon jobbar jag bara till halv ett och sedan tar jag helg, så jag hinner få många timmars vila! I helgen är det marknad här i Lycksele, jag ska gå en sväng på fredag och köpa det som man bara måste köpa när det är marknad. Dvs sockar, godisremmar och munkar! Ska även ta mig en tur in på Leksaksgrottan och kolla ytterligare en gång på rean. Kan ju ha missat något ;)

Hoppas ni haft en bra dag! Kram på er ♥

Vecka 25 (24+0)

Bebis

De flesta av barnets organ är färdigutvecklade vid denna tidpunkt och barnet kan nu överleva om det skulle födas. För tidigt födda barn har emellertid svårt att hålla värmen och lungorna är långt ifrån färdigutvecklade. Könsorganen för både pojkar och flickor är färdigutvecklade och barnet kan knyta sina händer och få tag på sina fötter.

Du

Placeringen av livmodern är vid denna tidpunkt ungefär 2-3 fingerbredder ovanför naveln. Barnmorskan mäter magens mått på ett speciellt sätt som kallas symfys-fundus mått. Man mäter det från blygdbenets topp upp till livmoderns övre del. Siffran skrivs upp och bildar sedan en alldeles egen tillväxtkurva. Vid den här tidpunkten är det vanligt att man får höra barnets hjärtljud på barnmorskemottagningen för första gången, genom en apparat som gör att ljudet hörs i hela rummet. Barnets puls ligger omkring 150 och hjärtljudet låter som en galopperande häst. Man mäter även sitthöjden på barnet, genom att mäta avståndet och blygbenet och övre delen av livmodern.

Om du oroar dig inför förlossningen är det dags att börja fundera över hur du kan förbereda dig och vilken hjälp du vill ha. Som partner till en gravid kvinna börjar graviditeten också bli mer påtaglig. Vissa kan känna av liknande symtom som kvinnan har haft, till exempel illamående och viktuppgång. Blivande föräldrar kan börja fundera över om man vill gå någon föräldrakurs och eventuellt anmäla sig till det.


Egna tankar

Pyret sparkar och har sig där inne, jag känner varenda rörelse väldigt tydligt. Det syns även utanpå magen när bebis sparkar, så himla mysigt! Det är så himla härligt att känna dessa rörelser, ett bevis på att det faktiskt är någon där inne som växer och mår bra. Nu har jag blivit så van att pyret sparkar så om jag inte känner något på en hel dag blir jag nästan rädd, men så kan jag sätta mig i soffan på kvällen och då börjar h*n leva om där inne. Underbart!!! ♥

Tiden går så snabbt, jag hinner knappt blinka så går vi in i en ny vecka. Men det gillas. Nu får dom sista fyra månaderna också gå i super fart så vi får träffa det här lilla miraklet. Längtar som en tok. Ibland kan jag få sån längtan att det nästan gör ont i hjärtat, jag vill bara hålla lilla pyret nu.

Medans jag bäddade i spjälsängen tidigare ikväll utbrast min fina "Vilken mage du har fått!!! Nu har du ju en riktig kula" och det stämmer. Haha! Magen bara växer och växer, jag tycker att den är enorm redan nu, hur kommer jag egentligen se ut i Juni? ;) Kommer vara stooor som ett hus.

Vi älskar dig lilla pyret och vi längtar så efter att få träffa dig ♥

Shopping till bebis

Nu har vi gott om saker till bebis, även om mycket inte är köpt ännu. Det var smockfullt med människor på Leksaksgrottan när vi kom dit och under tiden vi var där fylldes stället bara på med folk. Nästan så jag får lite panik när man trängs bland så mycket människor, men vi hittade mycket fint och jag var helt svettig när vi gick ut därifrån! Funderar på att gå in dit på fredag också, när jag lix ska gå på marknaden, bäst att passa på! Det vi fick med oss hem idag var: En babysitter, en badbalja, en resesäng, täcke och kudde till spjälsängen, lakan och bäddset till spjälsängen, två mjukisdjur (en stor vit björn och en älg som låter), en skötbädd, en snuttefilt och en vanlig filt, nässug och nappar. Sedan fick bebis två fina mjukisdjur och två bitringar av mamma/mormor. Tusen tack! ♥

Jag tycker jättemycket om barbapapa så självklart blev det en skötbädd och en snuttefilt med den söta figuren. Hade gärna velat ha en sängmobil i samma modell men dom hade inga fina, inga framme iallafall, ska höra på fredag ifall det finns någon på lager!

Tjugoåttonde Februari

Jag vaknade imorse av att solen lyste in genom fönstret, vilket härligt uppvaknande! Steg upp och åt en rejäl frukost, sedan bytte jag om till träningskläderna och begav mig ut på en lång promenad. Var så himla härligt ute, hade kunnat gå i flera timmar, men nu gick inte min rygg riktigt med på det så det fick bli en timme. Så härligt att vi går mot ljusare tider, man blir ju så mycket piggare och gladare då.

Efter promenaden åkte jag in på mitt jobb, skulle lämna några papper till min chef men hon var upptagen i ett möte så jag drack en kopp kaffe med mina underbara arbetskamrater istället. När jag var påväg hem blev jag så sugen på att mysa med lilla Oliver så jag svängde förbi hos Mia och satt där en bra stund, mycket trevligt :) Han är ju världens finaste faster's lillprins ♥

Nu har jag precis kommit ut ur duschen och ska börja klä på mig så jag är färdig när min fina slutar jobba halv fem. Vi ska (som dom flesta shoppinggalna lyckselebor troligtvis gjort idag) fara på Berg's/leksaksgrottan här i Lycksele som ska lägga ned. Dom har 50 % på alla babysaker, så vi ska passa på nu när det är så billigt! Och så ska vi höra om våra saker som vi beställt från Emmaljunga, hur det blir med beställningen nu när dom ska lägga ned och allt. Förhoppningsvis är sakerna inte så långt borta ;)

På tal om bebis saker så kunde jag inte hålla mig längre än en timme igår efter att IKEA sakerna kommit hem till oss. Jag ville sätta ihop spjälsängen direkt! Så jag började så smått medans min fina såg hockey och så hjälpte han till i periodpauserna. Den var så himla fin och nu står den på sin rätta plats. Längtar så mycket till pyret ligger där i ♥

Hoppas ni mår bra och att ni har en härlig tisdag! Kram på er.


Haha! Jag och världens finaste

Tjugosjunde Februari

Sitter ivrigt och väntar på att det ska komma några och leverera våra möbler från IKEA! Trodde inte att dom skulle dyka upp idag, men nu ringde dom precis och sa att dom var i Lycksele. Så kul! :) Dom hade sagt till min fina att dom skulle dyka upp mellan klockan ett idag och sju ikväll, så jag stressade som en tok hem från jobbet för att möta upp dom och så kommer dom minuter innan. Men, huvudsaken är att sakerna kommer ikväll för nu vill jag inte vänta längre ;)

Imorgon är jag ledig, då ska jag passa på att göra några ärenden på stan och så ska jag försöka hinna med en lång promenad om solen vill visa sig. Måste in på jobbet imorgon så min chef kan fylla i dom sista papperna om graviditetspenning, trodde jag skulle få besked idag när det kom ett brev därifrån men jag hade visst glömt fylla i några få saker.

Hoppas ni haft en bra dag! Kram på er ♥


weheartit

Det får bli en överraskning!

Det här med att kolla upp könet eller inte tycker jag är väldigt svårt. Jag känner lite både och! När vi var på ultraljudet ville jag bara säga 'kan du se vad det är för kön?' men ändå inte. Vi pratade om det redan innan jag blev gravid, att vi inte skulle ta reda på om det är en liten flicka eller en liten pojke som växer inuti mig. Men ändå är jag så fruktansvärt nyfiken! Kan inte hjälpa det.

Det blir ju så mycket lättare att köpa kläder om man vet, likaså att diskutera namnförslag. Nu försöker vi hitta fina tjejnamn och fina killnamn som vi båda gillar (kan dock avslöja att blir det en flicka så har hon redan fått sitt namn!) och så köper vi endast kläder i vitt, svart och grått. Men att inte ta reda på kön, känner jag är lite mer spännande. Vilken underbar överraskning det kommer bli på förlossningen. Längtar!

Igår när vi hade kalas för Mamma så var det många som kom fram och ville känna på magen och jag vet inte hur många gånger jag fick höra att jag har en typisk tjejmage. Lite kul ändå! :) Jag tror ingenting, inte min fina heller, vi hoppas på en frisk bebis. Det är vad vi önskar oss ♥

Bebisplagg ♥

Jag och min fina beställde lite kläder till pyret ikväll från KappAhl, finns så mycket fint ♥

  
  
 
 

Tjugosjätte Februari

Den här helgen har varit supermysig, vi har bara varit här hemma i Lycksele och njutit av ledigheten. Igår firade vi Mamma som fyllde 50 i tisdags, var en himla massa fina människor som kom och gjorde hennes dag till den bästa. God mat och härligt sällskap, kvällen kunde inte bli bättre! Men jag blev trött väldigt tidigt, höll ut till halv tio men då kunde jag knappt hålla mina ögon öppna så då åkte jag och min fina hem och myste. 

Idag har jag fått mysa massor med lilla Oliver, faster's goding! Han är så himla söt, skulle kunna sitta och titta på honom i flera timmar utan att bli less. Och dom små händerna och gossefötterna, åh! Jag längtar bara mer och mer till vårat lilla pyre kommer till oss  ♥

Imorgon jobbar jag kort dag, ska promenera hem efter jobbet så jag hoppas att solen väljer att skina så jag slipper frysa! Och så är det ju så mycket roligare att motionera när solen är framme. Sedan kommer våra efterlängtade IKEA saker imorgon!! Som vi längtat. Nya köksstolar, två byråer till pyret's kläder, spjälsängen och en massa annat smått och gott. Så imorgonkväll och på tisdag kommer vi ha fullt upp med att skruva ihop möblerna och göra i ordning här hemma. Så himla mysigt.

Hoppas ni har haft en superhärlig helg. Kram på er!


Min fina älskling och sötaste Oliver!

Vecka 24 (23+5) ♥

 

Oj vad vi längtar efter att få träffa dig lillpyret!!! ♥

 

Tjugotredje Februari

Idag skiner solen och det gör mig så himla glad inombords! Jag behöver bara se ut genom fönstret så ler jag. Ska ta på mig träningskläderna och bege mig ut på en lång promenad alldeles snart, det går bara inte att sitta inne en sånhär underbar dag.

Jag är ledig från jobbet idag och ska försöka hinna göra så mycket som möjligt, känner mig inte alls lika slö och trött som jag brukar göra så när jag kommer hem från promenaden ska lägenheten städas! Sedan ska det tvättas kläder här hemma och jag måste se om jag har något att ha på mig på lördag när vi ska fira Mamma. Jag har nästan bara kläder i storlek 36 och 38 och jag får inte riktigt på mig dom kläderna nu ;) Men något fint ska jag kunna hitta.

Nu ska jag byta om, hoppas ni får en härlig torsdag! Kram på er ♥

Love red

Magbild


Vecka 24 ♥

Magen ♥

Jag har fått en förfrågan om jag inte ska ta bilder på min gravidmage och som svar på det så självklart gör jag det! :) Har dock inte tagit någon ny magbild nu när jag är i vecka 24, men när jag får tid och ork ska jag göra det också. Har många magbilder, lägger dock inte upp alla här på bloggen, men dom finns för det är himla roligt att se hur mycket magen växer vecka för vecka.

Jag låg och kollade på alla magbilder igår kväll och insåg att min mage vuxit jättemycket sedan vecka tolv. Så himla mysigt! ♥

 

Tjugoandra Februari

Imorse fick jag mig en lång sovmorgon, vilket verkligen behövdes. Först vaknade jag klockan åtta och kunde absolut inte somna om, magen kurrade (som vanligt, haha!) så jag åt lite frukost och när jag la mig i sängen igen somnade jag om till halv tolv. Så härligt! Direkt jag klev upp gjorde jag mig klar för att åka på jobbet för samverkansmöte och nu har jag precis kommit hem därifrån. Insåg precis hur mycket jag kommer sakna jobbet när jag går på mammaledighet, jag har utan tvekan världens bästa jobb. Dom finaste arbetskamraterna och gulligaste vårdtagarna. Men jag kommer hälsa på för jag vill inte sakna ihjäl mig ;)

Nu ska jag städa upp lite här hemma och invänta min fina, sedan ska vi gå över till Mamma som bjuder på middag idag. Världens bästa Mamma. Ikväll åker vi nog till Sidberg och hälsar på farmor och farfar, jag har inte varit där på flera veckor eftersom jag inte varit så pigg och jobbat rätt mycket. Så det ska bli himla mysigt att komma dit och bara umgås ♥

Hoppas ni har en bra onsdag! Kram på er.


weheartit

Vecka 24 (23+0)

Bebis

Barnet är nu så stort att du kan känna de olika kroppsdelarna. Barnet fortsätter lagra fett men huden är ofta rynkig.

Nu utvecklas bukspottkörteln som producerar hormoner och insulin. Insulin behövs för att transportera blodsockret till kroppens celler. Barnet börjar även varva perioder av vakenhet och sömn.

Redan nu har bebisen en chans att överleva en eventuell för tidig födsel även om det ofta för med sig en del komplikationer. Barnet väger nu 600 gram.

Du

Du har kanske gått upp fem till sju kilo, eller mer. Många kommenterar magen och säger att den är stor eller liten. Lyssna inte så noga, din barnmorska stämmer av att allt är som det ska.

Känner du när barnet hickar? Det kan kännas lite roligt som ett regelbundet pickande som pågår någon minut. Långt ifrån alla känner när barnet hickar.

Känner du dig stressad? När du stressar frigörs hormoner i ditt blod som sedan passerar moderkakan och överförs till barnet. När mammans puls ökar av någon anledning, så ökar också barnets puls. Det kan du märka genom att barnet kan sparka. Vi lever i en stressig värld men försök att leva lite lugnare när du är gravid. Planera för ledighet i slutet av graviditeten. De allra flesta kvinnor behöver en tid för vila och för att koppla om från arbetslivet inför förlossningen och nyföddhetsperioden. Du kan för stunden lugna barnet genom att lugna dig själv, till exempel genom avslappningsövningar och vila. Du kan även försöka stryka över magen. Ta väl hand om dig.

Egna tankar

Jag har sån värk i mina vader och i mina fötter, man kan verkligen säga att det märks att min kropp inte är van att vara såhär stor och den är absolut inte van att träna såhär lite. Jag har iallafall köpt mig ett par stödstrumpor som hjälper som bara den under arbetstid. Jag jobbar ju på ett stort boende så det blir mycket spring fram och tillbaka, så ett par stödstrumpor underlättar något enormt! Sedan har jag börjat få mer och mer ont i ryggen, men har fått lite tips av barnmorskan som jag ska fortsätta prova.

Förutom all värk så mår jag bra. Min längtan efter bebis är så stor nu när jag får mysa med min brors son Oliver. Kan inte sluta le när jag tänker på att snart har vi vårat lilla pyre hos oss!! ♥

Tjugoförsta Februari

Hej på er alla fina människor! ♥

Det blev inget fler inlägg igår kväll, jag var helt slut på. Sov två timmar efter middagen och när jag vaknade igen tog jag mig bara ett varmt bad och la mig i sängen igen för att sova. Fy tusiken så trist det är att vara såhär trött och slö. Känns som att jag har helt slut på energi och skulle behöva sova flera timmar. Men imorgon får jag sova ut och det känns så himla skönt. Har bara ett möte med jobbet från ett till tre, annars är jag ledig. Härligt!

Idag fyller min fina Mamma femtio år, det ska firas med presenter och tårta ikväll! Så himla kul. På lördag ska vi ha ett lite 'större' kalas för henne på Furugården, det är öppet hus så alla som vill är välkomna från klockan fyra och framåt! :)

Nu har jag precis kommit hem från en promenad i det härliga vädret, 2 plusgrader ute och sol! Ska vänta tills Mamma slutar jobba så ska vi gå över till Joakim, Mia och lilla Oliver och dricka kaffe. Mysigt.

Hoppas ni har en härlig tisdag och ät många semlor! ;) Kram på er.

Världens finaste Mamma

Idag fyller min fina Mamma femtio år, grattis!!! ♥

 

Tjugonde Februari

Hej på er! ♥

Har precis kommit hem från jobbet, jobbade till klockan fyra idag och det är verkligen inte drömturen när man jobbat hela helgen också. Fy tusiken så trött jag är, speciellt i mina ben och fötter, dom är svullna och värker. Men att jag köpte mig ett par stödstrumpor är kanske det bästa köpet jag gjort, har inte alls lika ont efter ett arbetspass när jag haft dom på. Härligt!

Nu ska jag ställa mig och steka pannkakor innan min fina kommer hem från jobbet, sedan efter jag vilat maten ska jag ta en lång promenad med Malin. Känns som att jag inte varit ute i friska luften på hur länge som helst så det ska bli riktigt skönt.

Kommer ett eller två till inlägg senare ikväll, kram på er!



Sextonde Februari

Jisses vilket snöoväder det är ute! Jag tog mig en promenad tidigare, när jag kom hem igen liknande jag en snögubbe. Var helt täckt med snö. Men det är bara - 6 grader ute, så det är inte speciellt kallt. Skönt var det iallafall med lite motion och nu ska jag strax hoppa ned i ett varmt bad och sedan göra mig klar för att åka och jobba.

Jag har ingen energi alls. Tog mig en sovmorgon imorse och trodde att jag skulle vara utvilad, men icket. Är fortfarande lika trött och skulle kunna sova minst två timmar till. Vad jobbigt det är att vara såhär slut på! Jag har inte lust till någonting. Vill bara krypa ned under täcket och stanna där. Fy ;/

En sak som är positiv idag iallafall är att jag tagit tag i ansökan om graviditetspenning så nu är kuvertet skickat! Så nu är det bara för mig att vänta och se ifall jag får gå tidigare från jobbet eller inte. Med tanke på mitt yrke så tvivlar jag inte så mycket på det, men man vet ju aldrig!

Nu ska jag hoppa i badet, hoppas ni har en bra torsdag. Kram på er ♥


Vecka 22 ♥

Idag går vi in i vecka 22 och förutom min ryggvärk så mår jag så himla bra! Lillpyret sparkar och har sig där inne, en helt m a g i s k känsla ♥  Det är så skönt att mitt illamående har gett sig, ett tag var det fruktansvärt, speciellt när jag klev upp klockan sex på mornarna och började jobba klockan sju. Fy. Jag for alltid på jobbet men det hände att jag ibland var tvungen att vända om i omklädningsrummet. Nu får jag bara himla ont i svanken om jag lyfter tungt eller går långa sträckor.

Min mage växer och jag har faktiskt blivit riktigt stor. Barnmorskan tyckte att det var en enorm skillnad sedan sist vi sågs, så himla kul att höra! När man ser sin egen kropp varenda dag så är det svårt att se någon stor skillnad, så det är himla kul när någon annan påpekar det. Min fina's familj skulle försöka lista ut om jag har en typisk 'tjej- eller pojkmage' men utan resultat, sååå stor har jag inte hunnit bli så man ser det. Men dom var så gulliga som försökte! :)

Igår beställde vi hem lite saker från IKEA, bland annat en fin spjälsäng och två byråer till pyret's kläder. Just nu ligger dom i lillförrådet på en hylla, för dom får inte plats någon annanstans, så det ska bli himla mysigt att få vika ned dom små klädesplaggen på deras rätta plats. Åh vad mysigt det är att förbereda. Love it!

Jag njuter varenda minut av denna lycka. Det här är bland det största och mest fantastiska jag varit med om, direkt jag tänker på lillpyret så pirrar det till i hela mig. Jag ska bli Mamma, något som jag drömt om så länge, har blivit verklighet. Det här är verkligen meningen med livet.

Fjortonde Februari / Alla hjärtans dag

Glad alla hjärtans dag på er mina fina läsare! ♥

Den här dagen är något extra, även om man alltid ska visa sina nära och kära hur mycket dom betyder så tycker jag att den här dagen alltid har varit speciell. Jag köper alltid något litet till min fina på den här dagen och så äter vi alltid någon lite godare maträtt och bara myser.

Idag har jag jobbat, till två. Gick hur bra som helst, men jag måste erkänna att det börjar kännas i kroppen att man växer och blir större. Framförallt när jag jobbar, lyfter tungt och måste böja mig ned. Vilken himla tur att man får gå två månader tidigare om man inte klarar av att jobba, med tanke på mitt jobb så behövs det!

Vi var hos barnmorskan på förmiddagen idag, alla mina värden var bra och det känns riktigt bra. Jag oroar mig ganska mycket för mitt blodtryck under graviditeten eftersom dom flesta i min släkt äter mediciner mot högt blodtryck. Men än så länge så ser det bara bra ut! Hon klämde och kände mig på magen också, vårat lilla pyre är normal stort och allt kändes hur bra som helst. Hon tyckte att jag fått en riktig mage också, så kul att höra det från andra! :) Vi fick inte lyssna på hjärtljuden denna gången heller, men nästa gång vi ska dit är jag i vecka 25 och då har barnet utvecklat alla sina organ färdigt så då ska vi få lyssna. Längtar så mycket! ♥

Hoppas ni har en bra dag. Kram på er!


- www.google.se

Trettonde Februari

Usch vad jag hatar dessa perioder när man inte orkar något alls och allting känns bara jobbigt. Jag sover nästan hela tiden, ändå är jag jättetrött och känner mig helt slut på trots att jag inte rört en fena. Till en början gjorde det absolut ingenting men nu börjar jag lessna på denna trötthet, jag orkar ju för tusiken ingenting. Orkar inte städa, orkar inte bädda sängen, orkar inte ta på mig ytterkläderna och bege mig ut på en promenad. Jag har till och med kommit till det stadiet att jag blundar för disken och det är verkligen inte likt mig! Jag är en sån som alltid vill ha rent och fint runtomkring mig, städar alltid upp efter andra och även om det 'bara' är en familjemedlem som ska komma på besök ska det vara kliniskt rent här hemma. Sån är jag och därför blir jag riktigt deppig när jag inte orkar någonting alls. Ingen som kan skänka mig lite energi?

Trots detta så ska jag försöka bita ihop och göra någon nytta idag, det är min sista lediga dag innan många dagars arbete så bäst att passa på. Ska börja med att kliva ur nattskjortan, byta om till träningskläder och sedan bege mig ut på en promenad.

Hoppas ni mår bra och att ni har en superbra måndag! Kram ♥

Tolfte Februari

Hej på er mina fina läsare! Har ni haft en bra helg?

Jag har haft en riktigt lugn och mysig helg. Vi har varit i Tjäl hela helgen, finns absolut inget bättre än att vara där och bara umgås med min fina's familj. Är så glad över att jag hamnat i den familjen, dom är så fina!!

Vi kom hem till Lycksele igen klockan ett idag, sedan dess har vi hunnit vara hos Mamma och promenerat i det fantastiska vädret. Det är -5 grader och sol ute, kan inte bli så mycket bättre! Så nu har vi landat i soffan och ser på lite skidåkning, funderar på ta mig ett bad innan det är dags för att gå över till Mamma igen och äta middag. Lyx! 
 
Kram på er ♥

Tionde Februari

Jag är fortfarande helt till mig över att min bror's son kom till världen igår. När vi var på BB igår och jag fick hålla honom, det var verkligen en magisk stund! Jag satt där och tänkte att snart är det våran tur. Om cirka fyra månader är det dags för vårat lillpyre att komma till oss. Det är en helt fantastisk känsla! Kunde inte släppa mina ögon från den lilla pojken och kunde inte sluta hålla hans små händer och stryka hans mjuka kinder. Åh! Nu vill jag att det ska bli Juni så vi får träffa vårat lilla pyre!

Nu har jag precis ätit lite frukost och ska börja göra mig klar för dagens bestyr. Klockan tolv hämtar Mamma upp mig och skjutsar mig på Hårbolaget. Jag ska klippa mig och färga håret idag, känns så himla bra! Var ett tag sedan sist, mitt hår går för tillfället inte att göra något med, det står åt alla möjliga håll. Efter det ska jag och Mamma åka upp på BB igen och hälsa på den nyblivna familjen. Det blev så snabbt igår, hann inte träffa Mia speciellt mycket så idag ska hon frågas ut ifall hon inte är för trött! Haha.

Hoppas ni får en superbra fredag! Kram på er ♥

Faster's goding ♥

 

Underbara torsdag

Solen skiner ute idag, det är kallt, men jag trotsade kylan och gav mig ut på en timmes promenad. Jag insåg under den timmen att jag måste köpa en ny jacka, det ser fasiken ut som om jag ska sprängas när som helst. Haha! Mysigt när magen växer ♥

Innan jag gick hem for jag förbi världens bästa Marcus och surrade en stund och nu har jag precis ätit lunch. Ska lägga mig i ett varmt bad alldeles strax, bada lite i body lotion för min kropp håller på att torka ut och sedan hoppas jag på att min andra älskade storebror hör av sig och vi får fara på BB! Jag vill titta på lilla plutten nu!!

Hoppas ni har en härlig dag! Kram på er.

Grattis storebror och Mia!!

Jag har precis blivit faster till en liten pojke!!! Åh, vilken lycka jag känner just nu! ♥



Om mig:

Ny läsare? Välkommen! ♥ Jag tänkte berätta lite om mig själv, vem jag är och lite om mitt liv.

Jag heter Sara Maria Christina Bäckman, född 1991-04-09 i lilla Lycksele och här är jag fortfarande kvar. Trivs som fisken i vattnet i denna lilla norrländska stad. Jag växte upp i ett ljusblått hus på Norräng med min Mamma, min Pappa och mina två äldre bröder. Min familj är allt för mig. Vi har alltid stått varandra nära och har allihopa samma sjuka humor, vilket jag älskar! Finns ju inget bättre än att kunna dra sjuka skämt vid middagsbordet och skratta tills tårarna tar över. Underbart.

Jag är mamma till världens finaste lilla kille, Elvin ♥ Han föddes den 14 Juni 2012 och sedan den dagen har mitt liv fått en helt ny mening. Han är verkligen mitt allt och lite till. 

 

Jag gick omvårdnadsprogrammet på gymnasiet så jag är utbildad undersköterska. Sedan jag tog studenten har jag jobbat på ett äldreboende och där har jag nu fått en fast tjänst! Trivs jättebra med både vårdtagare och personal, men vad jag verkligen vill jobba med får bli en senare fråga. Att jobba med människor är då en sak som är klar, är inne lite på att läsa till kurator eller barnmorska. Redan när jag började på högstadiet visste jag vad jag skulle jobba inom, vården. Det har alltid varit självklart.

Någon som jag skriver väldigt mycket om här i min blogg är min fina Pappa. Det är snart tre år sedan har slöt sina ögon för gott och det har tagit väldigt hårt på mig. Han var min absolut bästa vän, vi delade allt. Pappa var fotbollstränare för Lycksele A-lag, jag var så himla stolt över honom och följde ofta med på matcherna. Han var även lärare på fotbollsgymnasiet så han var en väldigt aktiv och engagerad människa. Han var en riktigt clown, han kunde få vem som helst att skratta. Han skratt ekar fortfarande i mitt huvud, det var så härligt! I September -09 föll Pappa ihop på fotbollsplanen under en lektion, han drabbades av en hjärnblödning. En riktigt stor hjärnblödning. Läkarna kunde inte rädda honom. Den 8 Oktober, bara några dagar efter han föll ihop, slutade Pappa's hjärta slå för gott. Varenda dag utan honom är en rond mot smärta och ångest, det gör så fruktansvärt ont att vara utan honom men jag kämpar på så gott jag kan. Det som gör mest ont är att Pappa var inte sjuk, endast högt blodtryck men han åt tabletter mot det så vi var så oförberedda som vi kunde bli. Jag trodde inte att Pappa skulle somna in när han bara var 48 år. Det är så orättvist. Mer om min älskade Pappa kan ni läsa under kategorin ''Inte ens döden skiljer oss åt'' ♥


Jag har varit svårt sjuk i Bulimi under många år, jag älskar att träna, jag är duktig på att sjunga men sjunger aldrig inför folk, jag är en väldigt glad och positiv människa som ser lösningar i allt. Jag bryr mig så fruktansvärt mycket om människor i min närhet och vill att alla ska må bra. Jag ogillar människor som är falska och människor som bara vill förstöra för andra för att dom har det sämre själv. Så, det var lite om mig! Hoppas ni stannar kvar och fortsätter följa mitt liv. Kram på er!

 

Nionde Februari

Jag kan inte sova! Antar att jag är för spänd över att jag faktiskt kommer bli faster idag. Min storebror och hans flickvän är på BB just nu och vi väntar ungefär bara på att dom ska ringa och berätta att dom blivit föräldrar. Spännande i vansinne!

Men min sömn har nog inte bara med mina nerver att göra. Jag har faktiskt fått det svårare med sömnen, jag somnar sent och vaknar tidigt, det har pågått i flera veckor nu. Låg länge inatt, vred och vände på mig, utan resultat. Kunde fasiken inte somna! Men så tillslut somnar jag och hoppas på en lång sovmorgon men icket, jag vaknar klarvaken när min fina stiger upp och så kan jag inte somna om. Jobbigt! Hoppas det blir bättre snart, för sömn behöver jag.

Idag ska jag ta mig en promenad, får hoppas på bra väder! Har inte varit ute genom dörren sedan i söndags när jag åkte på magsjuka, eller en liten sväng igår. Jag och min fina tog oss en promenad på affären och det var så himla härligt att mötas av frisk luft! Märks att man fylls av helt ny energi när man får komma ut lite.

Nej nu ska jag göra mig en varm kopp choklad och krypa ned under filten i soffan. Hoppas ni får en bra dag! ♥


Jag och mina älskade bröder! Joakim till höger som kan bli pappa vilken minut som helst ♥

Frågor och svar (graviditeten)

Hur långt gången är du och hur mår du?
Jag har kommit lite mer än halvvägs! Är i vecka 22 och mår superbra förutom att min rygg gör väldigt ont till och från. Mest ont gör det när jag har jobbat en hel dag och inte suttit särskilt mycket. Men oftast hjälper ett varmt bad och några timmars vila. Kan även bli lite illamående ifall jag äter tidigt och snabbt på morgonen, så ibland på jobbet måste jag sätta mig ned och ta det lugnt.

Vad är det bästa med att vara gravid och det sämsta?
Det bästa med att vara gravid är alla tankar på hur livet kommer bli när lilla pyret kommer ut. Tanken på att vi två ska bli tre får mig att må så bra! Vi älskar våran lilla bebis så mycket redan. Det sämsta är väl alla krämpor, min ryggvärk, magont och illamåendet. Men som sagt så kommer det något bra ur all värk, så det är bara att härda ut! :)

Har ni handlat några bebissaker ännu?
Vi har beställt efter en barnvagn, bilbarnstol, skötväska och en adapter till barnvagnen. Sedan har vi även köpt några bebiskläder, men vi har inte köpt någon byrå än som vi ska ha pyrets alla kläder i så det är köpförbud tills den är på plats ;) Det är så lång leveranstid på barnvagn och det andra så vi var ute i god tid.

Har ni funderat på att kolla upp kön?
Nej inte det, vi har valt att ha det som en överraskning. Men jag måste nog erkänna att jag är mer sugen på att kolla könet än vad min fina Peder är. Jag blir ju så himla nyfiken. Men det känns bra att vi beslutat om att inte göra det, ska bli så himla spännande och se när dagen är kommen ifall vi får en flicka eller en pojke!:)

Har ni någon känsla av om det blir en flicka eller pojke?
Vi säger han, även fast vi inte vet. Det har vi sagt hela tiden, så jag tror nog att vi båda känner rätt mycket för att det är en liten pojke som växer och gror där inne. Men som sagt, man vet aldrig! Huvudsaken vi får en frisk bebis, sedan spelar könet ingen roll.

Har ni några namnförslag?
Det har vi. Vi har ett flicknamn som vi båda känner för och så ett pojknamn som känns rätt. Jag är mycket för 'ovanliga' namn om man säger så, medans min fina tycker om lite mer vanliga. Så, vi får se ;)

Vi längtar efter dig lillpyret, nästan så vi spricker!

Magen växer och det börjar kännas mer verkligt att det faktiskt finns någon där inne, lillpyret. Jag är i vecka 22 nu (21+3) och jag har känt dom första sparkarna. Det är en helt magisk känsla! Jag vet inte riktigt om jag kan beskriva känslan. Det pirrar, bubblar och ibland känner man att bebis faktiskt sparkar. Det gör ju också det hela mer verkligt ♥

Det är faktiskt tyngre än vad jag trodde att bli större, inte psykiskt så (tänkte på mina ätstörningar) utan mer att det börjar kännas när jag gör vardagliga saker. Som att ta mig upp ur badkaret till exempel, känner mig som en riktig klumpeduns. Jag är inte lika snabb upp ur sängen och soffan, min mage tar liksom emot. Jag känner hur mycket tyngre det är att gå långa promenader. Jag har ju gått varenda dag i flera års tid, i rask takt, nu orkar jag knappt en timme. Eller jo, nu överdrev jag, jag orkar en timme men kan absolut inte hålla samma tempo. Så nog märks det alltid att kroppen förändras. Men det är ingenting som får mig att må dåligt, absolut inte! Jag mår superbra och skrattar åt att jag är så klumpig. Det kommer ju någonting underbart ur detta och jag kommer ju inte vara såhär hela livet ;)

Sedan måste jag faktiskt säga att man ständigt går runt med en slags rädsla. Jag vet att man kommer bli tokig om man hela tiden tänker på allt som kan hända, men jag kan inte låta bli. Från början till slutet får man bära någon slags oro, eller oron tar väl inte slut där riktigt heller, då ska man ju faktiskt uppfostra den här lilla människan som man burit på i nio månader. Som våran charmiga barnmorska sa '' Oron blir långt ifrån mindre när barnen växer upp, då får man sitta och vara orolig en fredagkväll för att pojken är ute på vägen och ränner! '' Haha! Hon är för go. Först tänker man bara på missfall fram till vecka tolv, jag kollade flera gånger per dag så jag inte skulle få några blödningar, sedan från vecka tolv fram till ultraljudet är man orolig att barnet ska ha något fel. Men så kommer man på ultraljudet och allt visar sig vara bra, nej då börjar man oroa sig för att barnet ska ha dött i magen och inte stötts ut. Ja ni ser, det går bara runt och någonstans där inne har jag hela tiden den känslan. Jag är så rädd att något ska hända vår lilla bebis, men det enda man kan göra är att hoppas och be att man ska föda fram ett friskt litet pyre. Det är allt jag begär, att mitt barn får komma till världen och må bra.

Älskade lilla pyret, du har en mamma och en pappa som älskar dig så fruktansvärt mycket redan!

Gravid vecka 22 ♥

Bebis

Nu är bebisen c:a 19 cm från huvud till stjärt och väger omkring 470-575 gram. Kroppen fortsätter att utvecklas dag för dag och de inre organen specialiserar sig på sina funktioner. Fostrets lever producerar enzymer och ansvarar för nedbrytning av bilirubin, ett ämne som bildas när röda blodkroppar bryts ned.

 Eftersom livslängden för röda blodkroppar är kortare hos foster än hos vuxna människor bildas mer bilirubin hos foster än hos vuxna. Bilirubin går från fostret genom moderkakan till ditt blodomlopp där din liver hjälper till att bryta ned bilirubinet. Efter förlossningen kan bebisen uppvisa tecken på gulsot till följd av höga halter av bilirubin som den nyfödda levern ännu inte kan effektivt bryta ned. Detta uttrycker sig som en gulartad ton på huden och ögonvitorna. Detta tillstånd räknas inte som allvarlig och behandlas ibland med ljusterapi då ultraviolett ljus hjälper till att bryta ned bilirubin.

Bebisens sinnen utvecklas snabbt och tack vare en komplett uppsättning neuroner i hjärnan kan nu omgivningen och den egna kroppen utforskas, främst med hjälp av känseln. Känslen är ett av de första sinnena som utvecklas och bebisen kan röra sitt ansikte eller känna armar och ben.

I äggstockarna hos flickor finns redan alla de primitiva ägg bildade som hon kommer ha under hela sitt liv, och livmodern är fullt utvecklad.


Du

Övre delen av livmodern befinner sig nu c:a 2 cm ovanför naveln och du känner dig sannolikt ganska tillfreds och bekväm med graviditeten. Magen är ännu inte så stor att den blir ett irritationsmoment i de dagliga rutinerna, och du kan förmodligen sitta och böja dig utan alltför mycket svårigheter.

Om du under tidigare veckor lidit av illamående så finns det en god chans att det har gått över vid det här laget.

Din blodvolym har ökat för att fylla behovet av ökad syresättning och näringstransport till fostret. Det mesta av ökningen är blodplasma vilket leder till en utspädning av de röda blodkropparna, något som kan leda till fysiologisk anemi, eller blodbrist. Måttet på denna utspädning av blodet kallas hematocrit och når sitt lägsta värde omkring den här perioden, efter vilken den ökade produktionen av röda blodkroppar börjar komma ikapp.

Jag önskar så att du vore här

Jag önskar så att Pappa fick uppleva det här. Jag önskar att han fick uppleva att bli morfar, för jag vet att han skulle vara så lycklig. Jag önskar att jag fick se honom hålla i vårat lillpyre, leka och busa, som han alltid gjorde med småbarn. Jag önskar så att min fina, underbara Pappa fick chansen att leva och vara med på denna fantastiska resa.

Jag älskar dig Pappa och jag önskar så att du var här. Du är så saknad ♥


Min fina Pappa och jag

Åttonde Februari

Jag har legat i magsjuka tills idag, därav den fruktansvärt dåliga uppdateringen. Var tvungen att gå hem från jobbet i söndags, sedan dess har jag pendlat mellan toaletten och sängen. Fy! Men det känns så himla bra att det känns bättre idag, jag mår inte illa och känner mig faktiskt riktigt pigg. Men jag tog en extra villodag så jag verkligen skulle hinna bli frisk. Det är lika bra.

Nu är jag inne på min långledighet och det känns så bra, vill ni veta varför? :) Jag kan nämligen bli faster vilken dag som helst! Joakim och Mia's bebis är beräknad att komma ut på fredag, det är så nära nu och det känns så spännande. Inte bara den lyckan att jag ska bli faster utan även att jag ska få hålla ett pyttelitet spädbarn och få förbereda mig på det fantastiska som om några månader blir verklighet för oss. Det kan inte bli så mycket bättre ♥

Jag ringde till min fina tidigare och påminde honom om att jag kan bli faster vilken dag som helst, då fick jag ett svar som gjorde så det pirrade i hela mig! ''Ja tänk om några månader älskling, då är det våran tur'' Åh. Det är sant. Fem månader ungefär, snart fyra. Helt fantastiskt. Vi längtar så efter dig lillpyret!

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

  
 

Fjärde Februari



Hej på er mina fina läsare! ♥ Nu har jag precis kommit hem från jobbet, har jobbat hela dagen och min svank är helt död. Så nu har jag krypit ned under en filt i soffan och myser framför melodifestivalen. Funderar på att ta ett varmt bad innan jag skuttar isäng, vilket blir ganska snart. Väckaren ringer klockan sex imorgonbitti igen, fy tusiken. Jag är helt slut på. Skulle behöva en lång sovmorgon imorgon, men icket. Men på måndag, då får jag sova hur länge jag vill för då är jag ledig! Och nu kom jag på att jag inte jobbar mer än två dagar denna vecka, superhärligt! 

Hoppas ni har en mysig lördagskväll. Kram på er! 

  

Äntligen dags för fredagsmys!


Popcorn, godis, choklad, coca cola, tända ljus och världens finaste vid min sida. Underbart ♥

Min Peder, han kan han! :)


Chilistekt älgfilé med klyftpotatis, béarnaisesås och fetaostsallad. Supergott!! ♥

Lilla hjärtat - du får mig att må så bra


Jag längtar så mycket efter dig så det värker lite i hjärtat. Lillpyret ♥

Andra Februari

Denna dag har varit jobbig, minst sagt. Var på Ansia Camping 09:15 imorse då våran planeringsdag med jobbet startade, den pågick till 16:30 och då var det bara för mig att åka direkt på jobbet, byta om och jobba hela kvällen. Har värk i ryggen och jag har väldigt ont i mina fötter, så nu har jag precis tagit ett långt varmt bad och ska skutta isäng. Jag är rent utsagt döslut på och behöver massor med sömn nu.

Imorgon jobbar jag bara en kort dag så det känns bra, slutar klockan halv ett. När jag känner mig såhär trött och har värk känner jag mig inte direkt taggad på jobb hela helgen, men det är bara att bita ihop. Fick världens sämsta lön denna månad och det får mig att vilja jobba dygnet runt, snål som jag är! Haha. Nä, så farligt var det väl inte men ändå. Dom som känner mig vet vilken panik jag får över pengar, även om det inte är någon fara så är jag himla brydd. Nog pratat om pengar, nu ska jag krypa isäng bredvid min fina och se något avsnitt av House. Världens bästa serie om ni frågar mig.

Hoppas ni haft en superbra dag! Kram på er.



RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu
Spela poker, casino, bingo m.m online. Massor av bonusar på Bonusar inom Poker, Casino, Slots med mera - PokerCasinoBonus