Flicka eller pojke - vad tror ni?

  

Jag har fått höra av väldigt många att jag har en typisk tjejmage och dom flesta gissar på att det gömmer sig en liten flicka inuti mig. Men nu undrar jag, vad tror ni? :) Skulle vara så himla kul att höra!

Kvällens kula ♥

 
Vecka 29 (28+4) ♥

Lördagsmys

  

Nu har jag och Mamma precis ätit en helt fantastisk god middag och nu blir det lördagsmys framför tvn ♥

Vårat fina kök ♥

 

Vi är så himla nöjda! Det blev som ett helt nytt kök, underbart ♥ Dock fattas kaklet men orkade inte vänta med att ta bilder tills det är gjort. Det blir iallafall vitt kakel, supersnyggt! :)




Trettioförsta Mars

Jag mår betydligt bättre idag än vad jag gjorde igår och det känns som att allting runt om graviditeten börjar lösa sig! Efter mitt klagoinlägg så åkte jag med Mamma på badhuset och simmade några längder, det var så härligt! Dom spelade musik på hög volym och jag som trodde det skulle vara tråkigt att simma själv, njöt hur mycket som helst. Jag fick tid att tänka och bara vara, så det var skönt. Efter simningen så for jag hem och lagade middag medans min fina och min älskade Marcus hämtade våran nya diskmaskin som vi beställt! Det gick supersnabbt att få hem den, jag var som ett litet barn på julafton när dom skulle sätta in den. Så härligt med diskmaskin och så är den himla fin också ;)

Igår kväll hade jag och min fina en riktig myskväll. Vi hyrde filmen ''The Change Up'' som var så rolig och så åt vi massa gott. Jag säger det ofta men jag säger det igen, jag älskar min Peder så himla mycket! Han är ju så fin och jag blir bara så glad och lycklig av att vara i hans närhet. Min fina ♥

Nu på morgonen åkte min fina till hans hemställe för jaktmöte och för att köra ut saltstenar och jag fick världens ryck och städade vårat lilla rum. Det har sett ut som kaos där inne hur länge som helst så det var skönt att få det bortgjort! Även resten av lägenheten blev städad och så plockade jag ur diskmaskinen för första gången. Haha! ;)

Dagens planer är att åka på affären och handla, solen skiner ute så jag ska försöka ge mig på en kortare promenad också. Sedan ikväll är jag bjuden på plankstek hos Mamma, så gott! Det känns som att det här kommer bli en riktigt härlig lördag, känner mig väldigt glad inombords

Hoppas ni får en fin dag och att ni mår bra. Kram på er!

Kaos inuti

Usch fy och blä för allt som har med foglossning, sjukskrivning och försäkringskassan att göra. Jag har så ont, ibland så ont att det känns som att jag håller på att gå sönder inuti. Jag kan inte sitta för länge, jag kan inte ligga för länge och jag kan inte gå för länge. Det känns som att jag inte kan göra någonting utan att få ont. Jag är bara sjukskriven till idag och jag är riktigt less på att bara gå hemma och ha ont, men vad har jag för val? Jag kan inte hjälpa dom äldre för jag får inte lyfta tungt. Så det är bara att acceptera. Men nu ringde jag precis min chef och pratade om lite andra arbetssysslor det enda alternativet som finns är att jag försöker gå ned i halvtid och får vara i tvättstugan eller köket under den tiden. Jag skulle komma in på jobbet på måndag så skulle vi prata mer om det. Blev skitglad till en början och tänkte att gud vad skönt att komma och jobba igen, för jag blir nästan lite galen av att bara gå hemma och inte göra något. Men så kom jag på, jag kan ju inte stå och gå i flera timmar för då får jag ju också ont. Hur ska jag då kunna vara i en tvättstuga eller i ett kök dom timmarna jag ska vara på jobbet? Nej det går ju inte. Jag kommer få ont ändå, oavsett hur mycket jag går ner i tid eller hur annorlunda arbetssysslor jag gör.

Det känns bara kaotiskt allting. Jag får inget klartecken från någon utan det känns grumligt på något vis. Har inte heller fått veta om jag får beviljat graviditetspenning, får jag det så börjar det gälla från och med den 19 April (två månader före BF) och jag vill helst inte gå ned till halvtid fram tills dess. Det känns inte lönt, för när jag kommer tillbaka från mammaledigheten så vill jag jobba så mycket som möjligt och då känns det bara krångligt att göra så nu när det är så lite veckor kvar.

Och alla papper som ska fyllas i och skickas till försäkringskassan, dom gör mig galen. Fram och tillbaka, fram och tillbaka. Och jag förstår knappt hälften av vad det är jag ska fylla i. Haha! Alltså åh.

Jag blir så ledsen över att all denna stress över alla dom här sakerna får mig att inte kunna slappna av och njuta ordentligt. Jag är ibland så orolig över allt det här att jag ibland glömmer bort att jag faktiskt är gravid, nä glömmer bort var väl att överdriva men ni förstår kanske vad jag menar. Jag önskar så att jag inte hade ont och kunde jobba, för jag saknar verkligen mitt jobb och vill träffa människor. Eller så önskar jag att någon sa åt mig att si och så ska du göra, punkt slut. Allt är så krånligt.

Det ska bli intressant och se vad vi kan komma fram till på måndag. Det som jag känner är lite jobbigt är väl kanske att jag inte får göra något vårdarbete överhuvudtaget. Jag vill ju vara med pensionärerna och inte vara i en tvättstuga. Men jag tror på att allting kommer ordna sig i slutändan, förhoppningsvis blir detta mer klart för mig så jag slipper gå runt och oroa mig. Jag vill bara kunna slappna av och njuta av den sista tiden som gravid.

Jag får försöka tänka att ur all denna kaos så kommer det något bra, världens finaste bebis ♥ 


weheartit

Trettionde Mars

Hej på er mina fina läsare! ♥

Jag vaknade klockan tio av pyret's sparkar, kanske det mysigaste sättet att vakna på och jag bara log. Vilken fantastisk känsla det är! Inte lika fantastiskt att det snöar ute, igår kväll skrev jag ett inlägg här på bloggen (som jag inte publicerade men) som handlade om att jag längtar så mycket till sommaren och så vaknar jag upp till en massa snö. Inte roligt alls.

Dagens planer är att fylla i det sista på papprerna till försäkringskassan angående min sjukskrivning, sedan ska jag fara med Mamma på badhuset och simma några längder. Blev ingen simning igår så det känns skönt!

Jag funderar fortfarande över helgens planer. Är lite sugen på att åka till Övik eller Umeå och shoppa lite till bebis, men jag kan inte åka bil sådär jättelänge så jag vet inte hur det skulle gå. Men jag är så sugen på att köpa lite bebis plagg eftersom vi hitills inte köpt sådär jättemycket. Kanske ska vänta tills sommarkläderna dyker upp i butik med tanke på att vi ska få i Juni! :)

Nä nu måste jag ta tag i papprerna och så måste jag ringa min chef. Kram på er!



Livlig liten krabat

Lilla pyret sparkar och har sig så hela magen rör sig, det är ju så himla faschinerande och så himla mysigt! ♥



Tjugoåttonde Mars

Hej på er mina fina läsare! ♥

Imorse klev jag upp tidigt, typiskt att man alltid är så trött när man inte kan sova vidare och när man väl kan sova länge ligger man vaken och kan inte sova alls. Haha! Men jag tog mig upp iallafall, gjorde mig klar och åkte på Duvan för att vara på handledning med mina arbetskamrater. Det var så kul att träffa alla igen! Saknar verkligen jobbet och idag när jag umgicks med dom jag jobbar med blev saknaden efter jobbet ännu större. Men jag blev snabbt påmind om varför jag är hemma och är sjukskriven, fick så ont av att sitta stilla så länge så jag knappt kunde resa mig upp efteråt. Sedan när jag kom hem igen slocknade jag i sängen i cirka tre timmar, så det tog på att bara vara på ett möte. Men det var värt det för handledningen var väldigt lärorikt och jag ser framemot dom kommande träffarna som vi ska ha.

Så min dag har bestått av mycket vila och det känns nu, har väldigt mycket energi så jag och Mamma ska alldeles snart följas på badhuset för att simma. Jag fortsätter i samma spår och det känns riktigt bra, äntligen har jag hittat en träningsform som inte ger mig någon värk eller som gör mig helt utmattad.

Hoppas ni haft en underbar onsdag och att ni mår bra. Kram!

Härliga tisdag

Ikväll har jag varit med Malin på badhuset och simmat en hel timme, det var så himla härligt! Jag hade inte alls ont under själva simningen men nu efteråt känns det ganska mycket i både rygg och höfter, men det känns så mycket bättre än att promenera så det var absolut inte sista gången jag var där. Ska försöka fara och simma minst en halvtimme varenda dag, superbra träning och det är ju så skönt.

Nu har jag precis ätit lite kvällsfika och kollar på ett program som heter ''Född 2010.'' Så himla intressant att se andra få barn när man själv ska få och jag blir ju alldeles tårögd av att se alla fina bebisar!

Imorgon ska jag kliva upp tidigt och fara på en föreläsning med jobbet, ska bli så kul att träffa alla igen för jag saknar verkligen mina arbetskamrater. Sedan har jag inte få mycket mer planer imorgon förutom att jag och Malin ska simma imorgon kväll igen.

Hoppas ni haft en underbar tisdag! Kram på er ♥

Vecka 29 (28+0) ♥

Bebis

Den här veckan är din bebis 26 cm från huvud till stjärt och 39 cm totalt. Den väger nu hela 1300 gram. Bebisen fortsätter att öppna och stänga ögonen inne i livmodern och kan urskilja siluetter av föremål, och även människor, om ljuset är det rätta.

Bebisen rör sig mycket och du kan antagligen känna många rörelser under dagen. Varje bebis har sin egen dygnsrytm och med tiden lär du dig känna igen dem. Vissa perioder med rörelse bör vara återkommande, och om du tycker dig märka en minsking av fosterrörelserna kan du kontakta MVC eller din läkare. Sannolikt mår bebisen alldeles utmärkt men det skadar inte att kolla upp.

Barnet vaggas till sömns av mammans rörelser och vaknar ofta när hon lägger sig. Den dygnsrytm som barnet har i slutet av graviditeten kan även hålla i sig efter födseln, men det är inte säkert. Barnet hör många ljud innefrån mammans kropp, bl.a ljud från mammans hjärta och mage. Ljud från magen kan i vissa fall uppgå till så mycket som 80 decibel vilket kan jämföras med en krafigt trafikerad gata. Nu ska barnet få mer hull och gå upp i vikt, men längden kommer endast öka marginellt.

Forskning har visat att bebisen inte bara kan höra dig, utan också känna igen din röst, vilket bevisar att den redan kan lära sig, minnas och känna igen.

Barn som föds för tidigt kan vara mycket små, även om de bara kommer några få veckor för tidigt. Det beror på att mycket att tillväxten sker från nu fram till vecka 36, varefter den sjunker något igen. Pojkar väger vanligen något mer än flickor vid födseln. Födelsevikten ligger ofta mellan 3,2-3,5 kg, även om avvikelser inte är ovanliga.

Sju månader av graviditeten har passerat. Om barnet skulle födas nu så har det nämligen 90 procent chans att överleva.

Du

Livmodern är nu 9-10 cm ovanför din navel och din totala viktökning ligger sannolikt omkring 8,5-11 kg. Du kanske märker lite läckage av mjölk från brösten. Den mjölk som läcker nu är inte som den vanliga mjölken, utan innehåller mycket kalorier för bebisen under dess första dagar efter förlossningen, varefter den vanliga mjöken börjar produceras.

Från denna graviditetsvecka erbjuder MVC ofta kontroller varannan vecka, förmodligen känns det nu som om alla organ trängs undan av magen och barnet. När du börjar närma dig slutet av din graviditet känns benen ofta tunga och trötta. Räkna med att du behöver extra mycket vila. Trycket på venerna som leder blodet från benen tillbaka till hjärtat kan ibland bli för hårt, och det kan leda till åderbråck. Många kvinnor börjar nu fundera på den förestående förlossningen. Skriv gärna ned dina tankar om att vänta och föda barn. Det är ett bra sätt att bearbeta det du har framför dig.

Egna tankar

Lillbebisen sparkar och har sig för fullt där inne, så mysigt ♥ Nu kan man tydligt se varenda rörelse, från början var det lite läskigt men nu är det bara så himla faschinerande, våran lilla plutt!

70 % av graviditeten har passerat, 196 av 280 dagar, jag är i trimester 3 och det är nu 84 dagar kvar till beräknat datum. Tiden går så snabbt! Jag hinner knappt blinka så är det en ny vecka, förhoppningsvis håller den här farten i sig så vi får träffa vårat lilla mirakel snart :)

Jag har fortfarande väldigt ont, foglossningarna blir bara mer och jag har fått svårare att sova på nätterna. Jag gruvar mig mer och mer när jag måste upp på toaletten på nätterna, det gör så himla ont att vända på sig och kliva upp. Som tur är så behöver jag gå max två gånger varje natt, så det är inte jättemycket. Och så har jag börjat få tillbaka illamåendet ibland, speciellt på mornarna.

Förutom värken så mår jag jättebra! Känner verkligen att jag växer in i det här mer och mer och jag inser att jag ska verkligen bli Mamma snart. När jag tänker på det känner jag sån lycka som inte går att beskriva med ord. Att man kunde längta så efter något, visste jag inte.
Vi längtar så efter dig!

 

Tjugosjunde Mars

Imorse klev jag upp med min fina halv sju och så åt vi frukost tillsammans. Så mysigt. Skjutsade honom på jobbet och nu sitter jag hemma hos Mamma, här ska jag spendera min dag medans dom håller på att renovera i våran lägenhet. Ska nog lägga mig och vila alldeles strax, har sovit så dåligt inatt på grund av värk så jag känner mig inte riktigt utvilad. Sedan ska jag ordna med papper till försäkringskassan idag, har aldrig varit med om så mycket pappersarbete som nu när jag är gravid. Haha! Nä, nu är det papper som handlar om min sjukskrivning så.

I eftermiddag får jag hämta ut mitt efterlängtade paket från Ellos! Längtar jättemycket och hoppas att alla kläderna passar. Baddräkten måste passa för jag och Malin ska nämligen ta upp våran simningskarriär ikväll ;) Och på tal om kläder så satt jag och kollade på klänningar igår kväll, ska beställa efter en lite större sommarklänning men kan inte riktigt bestämma mig om vilken. Vi är bjudna på min kusin's bröllop i sommar, känns jättekul, om vi nu kan fara. Dom ska gifta sig den 23 Juni och vårat pyre är beräknad den 19 Juni, så vi får helt enkelt anmäla oss och se om vi kan dyka upp. Sedan är det en massa annat roligt som händer till sommaren så jag behöver verkligen en lite större klänning som man kan ha som höggravid, för mina sommarklänningar lär inte passa om någon månad ;)

Nu ska jag dricka upp min latte och sedan vila lite. Hoppas ni får en fin tisdag ♥


Min absolut finaste långklänning. Men den får hänga till nästa sommar ;)

Svar på kommentar

Anonym om Att bli gravid efter många år med ätstörningar:

Önska jag va lika stark som du så jag också kunde komma över mina ätstörningar.. eller komma över kommer man väl aldrig riktigt men kunna börja hantera de iaf. tycker att du verkar vara en jättefin tjej med båda fötterna på jorden trots din pappas död och dina ätstörningar,, som sagt, du är stark. va stolt över dig själv! kram

Tusen tack för din fina kommentar och vad starkt gjort av dig att skriva till mig! Det första man måste göra när man har en ätstörning är att erkänna för sig själv att man faktiskt är sjuk. Och man måste inse att hur stark jag än är, så behöver jag hjälp för att ta mig ur den hemska sjukdomen. Man är inte svag för att man söker hjälp, snarare tvärtom, man är världens starkaste om man vågar stå för sin sjukdom och det är starkt att söka hjälp.

Det tog väldigt lång tid för mig att erkänna att jag var sjuk, jag ville inte inse. Jag åt massor med mat, sedan kräktes jag upp allt igen och jag skämdes. Det finns inga ord för hur mycket jag skämdes. Jag ifrågasatte ofta mig själv högt, vad håller jag på med? Jag kräktes ibland så mycket att hela kroppen bara skakade. Jag förstörde min kropp och jag visste om det. Men jag kunde inte sluta, det var ett beroende, jag var tvungen att kräkas efter varje måltid. Det var bara så.

En kväll efter att jag kräkts upp all middag i toaletten så ville Pappa prata med mig. Jag blev generad direkt han ropade på mig för jag förstod att han visste vad jag höll på med. Pappa hjälpte mig att komma på rätt spår igen. Han fick mig att söka hjälp, han fick mig att börja må bättre, han fick mig att sluta kräkas upp maten. Jag började äta rätt, normala portioner och tränade. Det var så jobbigt till en början, men jag klarade det och inga ord kan beskriva hur stolt jag är över mig själv. Jag började må så himla bra, tack vare Pappa ♥

Än hur jobbigt det är, så försök göra dig själv en tjänst och sök hjälp. Har du ingen nära du kan prata med, gå till en kurator (det gjorde jag) eller så får du gärna maila mig på: [email protected] så ska jag försöka hjälpa dig allt vad jag bara kan. Var inte rädd för att söka hjälp, det är så himla värt det.

Stor kram till dig!! ♥

Min fina ♥

Har fått några frågor om mitt och Peder's förhållande, så jag tänkte att jag gör ett inlägg om det när så många vill veta hur vi träffades och så vidare :)

Jag och Peder har varit tillsammans i snart fyra år och varit förlovade i två år. Vi blev tillsammans i Maj -08 och förlovade oss 3 Maj (På min älskade änglapappa's födelsedag) -10 ♥

Vi började prata på internet för cirka sex/sju år sedan, men vi träffades aldrig då och umgicks utan det var mest flirt via internet, telefonsamtal och sms. Vi träffades för första gången i verkligheten på en Tannbergssmässa när jag skulle börja gymnasiet, men då blev det inget mellan oss för jag var upptagen. Men sedan när Peder gick sista året så började vi prata ännu mer och tillslut bestämde vi oss för att ses, första gången vi umgicks var hos min kompis Hanna. Jag kommer aldrig glömma den kvällen, jag var så himla nervös för att träffa Peder. Och när våra blickar möttes var det som att allt runtomkring stannade av, det låter ju himla fjantigt men det var verkligen så. Han var så himla fin och det kändes som att vi känt varandra i flera år. Jag minns att när vi skiljdes åt den kvällen fick jag ett sms av honom där det stod att han tyckte att jag var så söt och jag log hela vägen hem. Jag blev så glad. 

Peder har alltid varit något speciellt för mig. Redan innan vi träffades, det var som att det var meningen hela tiden att vi skulle träffas och bli ett. Det är därför jag hela tiden säger att jag äntligen fick min drömprins. Jag sa till en av mina bästa vänner för många år sedan att en sån kille som Peder, ska jag minsann dela mitt liv med. Och här sitter jag idag, med världens finaste människa vid min sida. Vi bor tillsammans, är förlovade och väntar vårat första barn tillsammans. Lyckligare än vad jag är kan man inte vara!


Jag älskar dig.

Den här fina är påväg hem till oss ♥

Tjugosjätte Mars

Idag har jag varit igång exakt hela dagen, så nu när jag landat i soffan känner jag att mina ögon håller på att falla igen. Känns att man inte är direkt pigg. Inatt somnade jag inte förrän halv två, låg och vred på mig hela tiden och hittade verkligen ingen skön sovställning. Men tillslut somnade jag och såg framemot en lång sovmorgon imorse, men icket! Klockan 07:15 var hantverkarna här och rev i vårat kök, det var den sovmorgonen det ;) Men så skönt att dom påbörjat renoveringen för vi längtar verkligen efter ett nytt kök. Nya kökssluckor, nya bänkskivor, kakel och en ny diskmaskin. Längtar tills det är klart!!

Så när dom kom hit imorse så tog jag bilen upp till världens finaste farföräldrar och där var även min kusin Sofia och hennes dotter Elsa, supertrevligt! Vi åt en god frukost tillsammans och så umgicks vi i några timmar, var jättemysigt. När dom skulle fara hem så for jag också hem, for till Mamma på hennes jobb och blev bjuden på våfflor. Gott!

När min fina slutade jobba klockan fyra så åkte vi direkt och kollade på en diskmaskin, så nu är den beställd och förhoppningsvis dröjer det inte så länge tills den dyker upp. Det känns som att jag sprungit flera mil idag, har ont precis överallt och är supertrött. Tror jag ska vila en timme så kanske jag orkar en kortare promenad ikväll.

Imorgon eftermiddag får jag hämta ut mitt paket från Ellos, äntligen kommer mina badkläder! Så imorgonkväll ska jag försöka få med mig någon på badhuset och simma några längder. Förhoppningsvis känns det bra för både rygg och mage så jag kan fortsätta med den träningsformen tills det är dags. Det är ju så härligt att simma.

Hoppas ni har haft en underbart start på den här veckan! Kram på er ♥

Min livskamrat ♥

Min Peder får mig alltid får mig att skratta. Han har sån humor och är så rolig. Ibland skrattar jag så mycket åt hans ordval och skämt så jag faller ihop och kippar efter andan. Vi har så himla roligt ihop och ibland brukar jag fundera över hur jag kunde finna en sån människa som är så lik mig själv. Vi är ett. Redan innan det blev vi sa några av hans kompisar att jag var en kopia av honom, fast en tjej då. Haha! Och nu när jag tänker på det så är det verkligen så. Själsfränder.

Han är så omtänksam och snäll. Han ser direkt på mig om det är något, tröstar alltid, ger mig en varm och lång kram när jag behöver det och vet precis vad han ska göra för att få mig att må bättre när allt känns åt skogen. Han är verkligen världens godaste människa som vill att alla ska må bra.

Jag sa till honom häromdagen att jag fick min prins, tillslut. Jag var smygkär i Peder när jag gick högstadiet, vi flirtade ofta men mer än så blev det inte förrän vi började umgås på riktigt. Det var något spännande med honom som jag inte riktigt kunde släppa och nu förstår jag absolut varför jag var så intresserad. Min goskit ;) 

Vi har kommit så långt och gått igenom så mycket. Vårat förhållande är så starkt och ingenting har någonsin varit i närheten av att kunna förstöra det vi två skapat. Så länge vi håller ihop, faller resten på plats!

Peder, du gör mig hel. Du är verkligen mitt allt och jag älskar dig och det vi skapat så mycket ♥

Tjugofemte Mars

Hej på er mina fina läsare! ♥

Ännu en helg är förbi och den här helgen har varit så himla härlig. Även fast vi varit igång nästan hela tiden så har jag verkligen kunnat njuta. I fredagskväll stannade vi av hos min fina svärmor innan vi åkte vidare till Tjäl, supermysigt! Igår klev vi upp tidigt och åkte till Åsele på hundutställning, det blev en lång dag där men hur roligt som helst. Vi träffade massor med folk vi kände och många som vi känner från Lycksele ställde ut sina hundar, kul! :)

Vi har umgåtts med min fina's familj och släkt, varit ute i det härliga vädret och bara mått gott! Nu när vi kom hem igen bjöd Mamma på tacos, underbart slut på en underbar helg.

Nu funderar jag på att ta mig en cykeltur och sedan hoppa ned i ett varmt bad. Hoppas ni haft en bra helg :)

Ha en trevlig helg alla fina läsare ♥

Har inte tid att skriva något långt inlägg, för vi ska alldeles strax åka till min fina's hemställe och vara där över helgen. Men jag vill tacka er för era fantastiska kommentarer, ni är så himla fina! ♥

Om jag inte skriver något mer förrän söndag så hoppas jag att ni får en lika mysig helg som jag ska ha. Kram!


Världens finaste ♥

Den svåraste utmaningen i mitt liv är att leva utan dig



Jag älskar dig så mycket Pappa och jag önskar så att du vore här ♥

Att bli gravid efter många år med ätstörningar

Ni som känner mig och ni som följt min blogg länge vet att jag under cirka sex års tid varit väldigt sjuk i ätstörningar. Det har varit väldigt jobbigt för mig och är det fortfarande, även om jag idag kan säga att jag är frisk. Men någonstans långt inom mig kommer dom där onda tankarna alltid finnas och komma fram ibland. Skillnaden är att nu jag kan hantera dom och gör inget dumt som min kropp tar skada utav och det är ett väldigt stort steg. Jag klarade inte av dom onda tankarna för några år sedan, då bröt jag ihop totalt. Men idag känner jag mig stark, riktigt stark och det gör mig glad. Det är stort att ta sig ur en ätstörning.

Hur känns det nu då? När jag är gravid och ökar i vikt? Det är säkert många som undrar. Och jag kan säga såhär: Jag skulle aldrig skaffa barn om jag inte kände att jag mådde bra och inte kände att jag klarade av det. Jag skulle aldrig skada mitt barn, aldrig någonsin. Men det är lite extra jobbigt, det erkänner jag. Jag har valt att inte se på mig själv så mycket. Missförstå mig inte, jag älskar min fina gravidmage, men det är ju fler kroppsdelar som förändras under en graviditet och undviker jag spegeln så mår jag så mycket bättre. Nu förändras min kropp på grund av att jag bär på mitt älskade barn, så jag mår inte dåligt på så vis utan det kan bara bli lite extra jobbigt ibland. Men direkt jag tänker på miraklet som växer och gror i min mage, så suddas dom tankarna ut ganska snabbt. Jag ökar ju i vikt av en helt fantastisk anledning!

Det är okej att skämta om min vikt eller om hur stor jag blivit hitills, men det finns en gräns. Jag blir ledsen när människor kommenterar min kropp på fel sätt. Jag är medveten om att jag ökat i vikt, jag ser ju min kropp varenda dag, så jag behöver faktiskt inte bli påmind om det. När man är gravid är man ju extra känslig också, så ibland när någon bara vill skämta kan jag bli så arg och ledsen, som jag inte skulle blivit annars. Men något att tänka på kanske.

Jag mår bra och trivs med mig själv. Varenda gång jag får dom där onda tankarna om min kropp så säger min fina Peder alltid ''Men du är ju gravid älskling, du ska vara tjock!!'' Haha! Och jag blir så full i skratt varenda gång, min älskade Peder ♥ 

Att kunna bli gravid är den största gåvan som finns och jag har fått den gåvan. Jag älskar att vara gravid, men ser framemot att få börja träna när pyret kommit ut och bli vältränad igen. Då ska jag verkligen köra järnet och jag vet att jag kommer lyckas, för det har jag gjort en gång tidigare. Hela 30 kilo lyckades jag träna bort för några år sedan, direkt jag tänker på det vill jag bara ut och springa. Haha! Men det får vänta och jag är supertaggad för det! :)

Härliga torsdag

Idag har jag promenerat, vilat, promenerat igen och myst med världens finaste Oliver. En promenad på förmiddagen, kunde bara gå i cirka tjugo minuter sedan gjorde det så ont så jag trodde att jag skulle gå åt. Så jag la mig i ett varmt bad och sedan vilade jag i två timmar, underbart att värken var borta när jag vaknade igen. Direkt jag vaknade ställe jag mig och stekte tunnpannkakor som min älskade önskade, supergoda blev dom :)

Ikväll promenerade jag med Malin, blev en lite längre promenad än tidigare men fick inte lika ont, så det var skönt! När vi gått färdigt skuttade vi över till Joakim, Mia och lilla Oliver ♥ Där blev vi bjudna på chokladpudding och kaffe, gott! Fick även mysa med världens goaste bebis som har blivit så stor på bara några dagar, han är så fin!

Nu är jag hemkommen, har hunnit måla naglarna och ska strax slänga mig in i duschen innan det är dags för sängen. Gissar på att jag kommer somna sent ikväll när jag sov så länge mitt på dagen, men jag får ju sova ut imorgon så det är ju ingen fara.

Imorgon ska jag försöka promenera, ta mig in till stan och göra några ärenden och så åker vi till Tjäl på kvällen. Den här helgen ska vi ha en riktig myshelg, bara vara med min fina's familj och ta det lugnt. Kan inte bli bättre än så!

Hoppas ni har haft en lika härlig torsdag som jag har haft. Kram på er ♥

Tjugoandra Mars

Idag känner jag mig inte glad för fem öre. Har så fruktansvärt ont, mår lite illa och är bara allmänt trött och less. Ska ta mig en promenad på en liten stund och förhoppningsvis mår jag lite bättre av frisk luft.

Vad jobbigt det är att gråta för ingenting. Speciellt när man är ensam hemma och det känns som att hela världen ska gå under. Som tur är ska jag få träffa världens finaste Oliver idag, han får mig alltid på bättre humör! ♥

Och min älskade Peder. Du är så fin och jag älskar dig så fruktansvärt mycket.

Tjugoförsta Mars

Ikväll har jag och min fina varit i Sidberg hos mina älskade farföräldrar ♥ Där blev det massa gofika, surr och skratt. Supermysigt! Busy blir alltid så glad när man kommer och hälsar på, hon satt bara och tittade på mig hur länge som helst och när jag väl började klia henne så gick hon aldrig därifrån. Min lilla älskling! Saknar henne så mycket, men hon trivs så bra i Sidberg och att ha en hund i en lägenhet är ingenting som jag vill. Hon har det bäst hos finaste farmor & farfar.  

Nu har vi precis kommit hem och jag har värk som bara den. Ska flirta lite med min fina så jag får lite massage och sedan skutta isäng, är supertrött. Imorgon ska jag försöka orka med en promenad och sedan åker vi nog till Tjäl där vi blir över helgen.
Ska bli så mysigt att komma iväg lite!

Hoppas ni haft en bra dag mina fina läsare. Kram på er.

Musik på repeat just nu

Moa Lignell - When I Held Ya
Veronica Maggio - Mitt hjärta blöder
Shirley Clamp - Som en vind i ditt hår
Ron Pope - Wherever You Go
Ron Pope - A Drop In The Ocean
Amanda Fondell - All This Way
Oskar Linnros - Genom Eld
Chris Medina - What Are Words

Och så dom bästa bitarna ;)

Lasse Stefanz - Felicita
Lasse Stefanz - Skattlösa Bergen
Lasse Stefanz - Det Regnar Och Regnar
Grönwalls - Varje Litet Ögonkast



Älskade bebis

Att man drömmer hejvilt under en graviditet är något jag verkligen fått uppleva dom senaste nätterna. Inatt drömde jag att vi fick en liten flicka, drömmen var så verklig att jag blev riktigt besviken när jag vaknade och insåg att det inte riktigt är dags ännu för bebis att komma ut. Jag har aldrig känt sån längtan efter något förut, det gör nästan ont ibland, jag vill träffa den här lilla människan nu. Jag får tårar i mina ögon när jag tänker på lilla pyret, glädjetårar.

Jag längtar så till den dagen jag får hålla dig i min famn, se på dig, lukta på dig, pussa på dig. Du är så himla efterlängtad. Jag längtar så efter att få se dig i din Pappa's famn, att få bli en liten familj, att vi två blir tre. Att få se dig växa upp och utvecklas. Du har en Mamma och Pappa som redan älskar dig så högt och vi längtar så efter att få träffa dig! ♥

Lilla bebisen har disco i magen just nu, det är nog det mysigaste jag vet, att få känna sparkarna. Dom gör att all värk försvinner, plötsligt känns allt så värt det. Älskade du.



67,5 % av graviditeten har passerat
Du är i vecka: 28 (27+0)
Du är i kalendermånad: 7
Du är i trimester: 2
Du har 91 dagar kvar till BF

Välkommen vecka 28 (27+0) ♥

Bebis

Nu har barnet stora chanser att överleva om det skulle komma. Barnet har ökat i vikt cirka tio gånger de senaste elva veckorna. Ditt barn är nu ca 25 cm långt från huvud till stjärt och vikten ca 1,2.

Barnet kan fortfarande vända sig ett tag till. De flesta barn brukar sedan lägga sig tillrätta med huvudet nedåt i födelsekanalen fast en del lägger sig istället på sidan eller med stjärten nedåt. Då kan man försöka vända barnet när det är ca 1 månad kvar till förlossningen. Hjärnan börjar forma de olika vecken. Hittills har den varit ganska slät. Det utvecklas och växer mycket snabbt nu. Lungorna är så pass färdigutvecklade att det klarar av att andas luft, men om barnet skulle födas så skulle hon eller han ändå behöva hjälp med andningen. Hos flickor är blygdläppar fortfarande små och täcker inte klitoris men under de sista veckorna växer de samman alltmer. Hos pojkar sjunker testiklarna ned i pungen. Fortsätt att prata med ditt barn för vid det här laget har det vant sig vid din röst.

Du

Nu går du in i graviditetens sista tredjedel. Det är en spännande men också påfrestande tid, såväl psykiskt som fysiskt. En del kvinnor mår utmärkt under denna period, medan andra kan känna sig helt utmattade. Under dessa veckor kan du räkna med en viktuppgång på ca 4,5-5,5 kg, där barnet utgör ca 3-3,5 kg. Livmodern har under den senaste månaden växt ca 4cm och du kan känna ett tryck upp mot bröstkorgen. Detta kan ge en lätt obehagskänsla när de nedersta revbenen spänns ut

Brösten kan börja läcka mjölk. Du kan använda bh-inlägg av ylle med lanolin. De är bättre än pappersinlägg. Skriv gärna en önskelista inför förlossningen. I den kan du skriva hur du vill att din förlossning ska gå till. Vill du kanske lyssna på din favoritmusik när du föder? Eller är det så att du vill undvika vissa smärtlindringsmetoder.

Är du Rh-negativ görs en andra undersökning för att kontrollera om modern utvecklat antikroppar. Omkring dessa veckor görs ofta ett glukosbelastningstest, vilket innebär att man kontrolleras för att se ökad risk för graviditetsdiabetes. Även en kontroll av eventuell blodbrist görs.

Egna tankar

Jag mår bra och det känns underbart att veckorna bara flyger iväg! Magen växer och växer, nu går det verkligen inte att missa min kula ;) Har fortfarande ont i ryggen och har börjat få mer och mer foglossningar, ska få ett bälte som förhoppningsvis kommer ge ett bra stöd så det slipper kännas som jag håller på att gå sönder inuti. Är inne i en period nu när nätterna är ganska jobbiga, vaknar ofta och behöver gå på toa och det gör lika ont att kliva upp varenda gång. Sedan vaknar jag av att jag behöver vända mig från höger sida till vänster, då gör det så fruktansvärt ont i höften som jag legat på. Det blir bara svårare och svårare att vända på sig. Känner mig som en flodhäst ;) Men det är så värt det, värt varenda kilo, vårat älskade lillpyre. Vi längtar efter dig!








Beställt ♥

Nittonde Mars

Idag är det exakt tre månader till beräknat datum, vad tiden går snabbt! Men veckorna får flyga förbi, för vi vill träffa våran lillbebis nuuu ♥

Jag sitter här med min kaffekopp och funderar på att gå ut på en promenad. Det är jättetråkigt väder ute, snöar och har sig. Men jag behöver frisk luft, så jag tänker gå ut ändå ;) Har haft fruktansvärt ont i ryggen nu på morgonen, men läkaren sa att jag inte skulle bli rädd när värken kom utan motionera allt jag orkar så jag följer hans råd. Idag blir det dock ingen promenad på en timme som det blev igår, tog mig inte upp ur soffan igårkväll när jag väl satt mig ned, så jag ska försöka hålla mig till en halvtimme så jag inte får så ont. Jag längtar så mycket tills jag får prova ett foglossningsbälte för att se om det blir någon skillnad. Jag hoppas verkligen att det ger ett bra stöd för som det är nu, kan jag knappt resa mig upp.

Nog med gnäll för idag ;) Jag hoppas ni får en superbra start på veckan och att ni mår bra! ♥


Min, bara min snygging ♥





Världens finaste Oliver ♥

Förevigt





Musik på repeat just nu

Molly Sanden - Why Am I Crying
Danny Saucedo - Amazing

Adele - One And Only
Shontelle - Impossible
Kelly Clarkson - What Doens't Kill You
Avril Lavinge - When You're gone
Bruno Mars - It Will Rain
Sam Tsui - If I Die Young



Artonde Mars

Vi har haft en lugn och skön helg, precis som vi vill ha det. Jag har umgåtts med mina favoritgrabbar (min fina och min storebror Marcus) mestadels av helgen. Idag när dom såg hockey här hemma lyxade jag till det och gjorde hemgjord pizza till dom. En pizza med banan, ananas och curry. Sedan en pizza med mozarella och soltorkade tomater. Det blev så gott och så uppskattat!

Idag blev vi bjudna på våfflor hos Mamma och efter det promenerade jag med Mia och Malin i det härliga vädret. Som vanligt så råkade jag motionera mer än en halvtimme (som läkaren rekomenderat) så när jag kom hem var jag alldeles slut på och ryggen gjorde så ont. Men nu känns det mycket bättre, efter ett varmt bad och lite vila. Får se till att promenera en kortare sträcka imorgon. Längtar så tills mina badkläder kommer så jag och Malin kan ta tag i simningen, det borde ju vara superbra träning när man är gravid. Både bra träning för hela kroppen och så är det ju så himla härligt att simma också.

Jag har även fått mysa med min älskade bror's son i helgen. Idag när vi var hos Mamma så sov han i min famn länge och jag kunde inte sluta titta och lukta på honom. Han är så himla fin. Det börjar faktiskt blir mer och mer verkligt att vi snart har vårat eget lilla pyre hos oss. Den dagen är så efterlängtad och jag längtar ju inte precis mindre när jag får hålla i älskade Oliver ♥

Hoppas ni har haft en underbar helg, kram på er! 

 
 

När man inte riktigt känner igen sig själv

Fy och blä vad dessa hormoner kan göra mig till en elak människa. Jag är inte riktigt mig själv och skäller åt höger och vänster. Ena stunden kan jag gråta över att frukten jag äter är dålig, sedan blir jag arg för att tv dosan ligger på fel ställe och i nästa stund skrattar jag hysteriskt åt ingenting. Ibland känner jag mig faktiskt schizofren. Det vänder så himla snabbt.  

Men jag ser det ju själv och hinner be om ursäkt till dom jag sårat innan det har gått för långt och det är väl en himla tur. Jag skyller aldrig på mina hormoner, för man får faktiskt inte bete sig hur som helst. Jag har det bara så bra som har så fina människor i min närhet, som förstår och inte blir arga på mig för att jag beter mig som jag gör ibland. Ni är guld värda ♥

Och min älskade, finaste, underbaraste Peder som orkar stå ut med mig. Haha! Han är ju bara så bra. Han orkar med alla mina tårar och allt gnäll. Jag har sagt det många gånger tidigare och jag säger det igen - Han är en riktigt hjälte och jag älskar honom så mycket.

Sjuttonde Mars

Idag har jag haft så fruktansvärt ont i min mage, jag försökte få smärtan att försvinna med ett varmt bad och med hjälp av värmedynan men värken vägrade ge sig av. Min fina skulle ta mig på akuten men jag envisades med att ta värktabletter och lägga mig i sängen en stund. Där somnade jag och efter en timme vaknade jag igen och värken var borta. Så skönt! Lilla pyret sparkade som bara den när jag vaknade upp och det gjorde mig så himla glad och lugn. Det var ingen fara, puh. Jag är ju så rädd för allt, men det är väl ganska normalt när det är ens första graviditet.

Så idag har vi inte gjort speciellt mycket mer än att vi myst och vilat. En riktigt härlig dag! Till middag lyxade vi till det med grillmix från Golden Bar, den otroligt goda maträtten som vi åt när vi förlovade oss. Det är så hiiiiimla gott! Efter middagen gick vi över till Joakim och Mia där vi myste med lilla Oliver en stund och nu har vi landat i soffan igen. Marcus är här och dom spelar NHL, vilken tur att jag har köpt dricka och karra ;)

Nu ska jag fortsätta äta mitt götta och läsa lite gravidbloggar. Hoppas ni har en bra kväll! ♥

Välkommen fredag ♥

Imorse for jag till sjukgymnasten för andra gången och nu har dom beställt efter ett foglossningsbälte som jag ska få pröva ut. Känns så härligt att jag äntligen får hjälp med min värk! Har även hunnit vara till läkaren och jag blev sjukskriven två veckor till. Kan jag gå tillbaka och jobba om två veckor så ska jag gå ned i tid och läkaren tycker att jag ska få andra arbetsuppgifter så jag slipper lyfta tungt och så. Men det är ganska svårt när man jobbar inom vården, framförallt på ett äldreboende. Så vi får se hur det blir med det där, nu ska jag bara fokusera på att vila ryggen och motionera det jag orkar. Har börjat få så ont av promenader så till veckan ska jag börja simma, det är bra träning för hela kroppen och så är det ju fruktansvärt härligt också! 

Efter besöket hos sjukgymnasten så for jag med min älskade storebror på Lilla Bageriet och åt dagens lunch. En kyckling och curry toast, så himla god! Massa sallad och grönsaker var det till. Kommer absolut äta den fler gånger där. Sedan köpte vi med oss fikabröd och for till Mia och lilla Oliver. Så jag fick pussa massor på lillbebisen, åh vad han är fin och vad jag längtar till jag får hålla min egen lilla plutt. Det får gärna bli Juni nu :)

Ikväll ska vi ha fredagsmys med Marcus och Malin. Först ska vi äta tacos, sedan blir det chips och dipp framför Modo matchen! Nu håller vi alla tummar och tår att Modo vinner över Skellefteå.

Hoppas ni haft en härlig fredag! Kram på er ♥

 

Nytt till vårat lilla hjärta

 
Present från Mamma/Mormor ♥


Om pappan själv får välja! ;)

Kärleksärr

Jag läser många bloggar och nu när jag är gravid så är det nästan bara gravidbloggar som jag följer. Och igår snubblade jag in på en blogg där tjejen beskriver sin gravidmage som den 'perfekta.' Hon skrev inte så men man kunde läsa mellan raderna. Den var i lagom storlek och hade inte fått en endaste bristning. Hon var lagomt nöjd och alla hennes läsare hade kommenterat i princip samma sak, att hon hade en perfekt mage och att dom var så avundsjuka.

Det var kanske det dummaste och ytligaste som jag någonsin läst.

Jag hade några få bristningar på min mage långt innan jag blev gravid, dom kom i samband med att jag snabbt gick ned 30 kilo för några år sedan. Jag har aldrig riktigt reflekterat över dom, eftersom dom förde med sig något som gjorde mig glad. Dvs viktnedgången. Men så blev jag gravid och började bry mig lite mer om dom. Jag började smörja in mig med allt vad salvor hette och trodde att jag skulle slippa få fler bristningar. Tji fick jag. Det är inte salvan som styr, det är hormonerna och nu har jag fått några fler röda streck på min mage. Men mår jag dåligt över dom? Inte någonstans. 

Vad gör ett par streck egentligen? Kroppen förändras under en graviditet och det vet vi alla. 80% av alla kvinnor som är gravida får bristningar någonstans på kroppen. Men det är ju inte så konstigt egentligen. Vi har en livs levande människa inuti oss som växer och tillslut väger runt 3,5 kilo. En människa som bor där inne, som sparkar & hickar och knölar omkring. Inte konstigt att kroppen inte är sig lik efter en sån behandling. Eller hur? :) 

Alla gravidmagar ser olika ut, det finns ingen som är perfekt. Jag tycker att min mage är världens finaste även om det börjar bli baouta stor och har några röda streck. Jag tycker det är så synd att många anser att en gravidmage är perfekt ifall den är lagomt stor och utan bristningar. 

 Jag kallar mina för 'kärleksärr' och dom kommer alltid påminna mig om denna underbara tid då vårat mirakel växte i min mage ♥

Magbilder vecka 27 (26+1)

 

Vårat älskade lillpyre, vi längtar efter dig! ♥ 


 

Mysdag med finaste Oliver ♥

  

Vecka 27 (26+0)

Bebis

Barnet är nu ca 24 cm långt från huvud till stjärt och vikten är runt 1kg. Huden är mycket skrynklig men skyddas och får näring av ett lager vernix/fosterfett. Under huden lagras alltmer fett och fostret börjar bli knubbigt. I den här fasen suger barnet ofta på tummen och det stärker musklerna i kinder och käke. Kanske kan det även ha en tröstande funktion. Smaklökarna på tungan och insidan av kinderna är nu fullt utvecklade. Barnets avancerade hjärnfunktioner utvecklas och blir alltmer sofistikerade.

Runt denna vecka börjar ögonen öppnas och näthinnorna bildas. Nu uppfattar ditt barn ljusskiftningar och studier visar att om man lyser med en ficklampa på mammas mage, så rör sig barnet mot - eller bort från - ljusskenet. De första synintrycken utanförlivmodern delas för barnet in i ljus och mörker - det är därför många leksaker avsedda för spädbarn är svartvita. Ögonfransarna är fullt utväxta för att skydda ögonen eget födseln.

Du

Nu har du kommit till sista veckan i graviditetens andra tredjedel. Din mage är nu ganska framträdande, men storleken beror också på din kroppsbyggnad, längd, vikt samt om du fött barn tidigare. Ytterligare en faktor som spelar in är mängden fostervatten. Mammans vikt ökar och den kommer att göra så fram till graviditetsvecka 36. Det kan vara dags att handla saker till barnet, eftersom det förmodligen ganska snart blir besvärligt att gå och handla

Egna tankar

Tretton veckor (98 dagar) kvar till beräknat datum. Tiden går så snabbt! Jag vet att jag har skrivit det tidigare, men det känns verkligen som att det var nyss jag såg plusset på stickan och det känns som att det var igår jag ringde till barnmorskan för allra första gången och bokade tid för inskrivning. Nu hoppas jag bara att dessa veckor som är kvar, går lika snabbt som veckorna hitills. För jag vill träffa lilla pyret nu! Oj vad vi längtar till den dagen ♥

Min rygg gör fortfarande ont och även om det är så tråkigt att bara gå hemma så är jag riktigt glad att jag är sjukskriven, för jag behöver verkligen vila. Min rygg klarar inte tunga lyft så jag är glad att jag slipper anstränga mig. Imorgon ska jag träffa en sjukgymnast och förhoppningsvis finns det något som kan lindra smärtan. Och så måste jag ringa läkaren på torsdag ifall det inte känns bättre. Det förstod jag ganska snabbt, att det inte skulle bli kännas bättre efter en vecka så det ska bli spännande och höra vad han säger. Så trist att jag inte kan jobba!

Förutom min ryggvärk så mår jag jättebra. Att jag ska bli Mamma blir mer och mer verkligt för varje dag som går, nu har det verkligen fått sjunka in och jag är mindre rädd och nervös för allt som komma skall. När det stod 'gravid 2-3' på mitt digitala graviditetstest så blev jag väldigt chockad, även om det var väntat. Och när chocken lagt sig blir man såklart superlycklig men även rädd, det är något helt nytt som väntar och ens dröm blir verklighet. Åh, jag blir tårögd av att bara skriva det. Det här är det största som hänt mig! Vi älskar vårat lilla hjärta som växer och gror inuti mig och längtan är så obeskrivligt stor ♥


 

Godnatt på er mina fina läsare

Nu säger jag godnatt. Har haft en superbra dag, vilat i massor och umgåtts med fina människor ♥ Det känns så härligt att slippa alla tunga lyft, för min rygg mår så bra av att bara vara. Morgondagen kommer nog se ganska lik ut som denna dag. Vila, vila och vila. Och så mysa med lilla Oliver förstås!:)

Hoppas att ni haft en härlig måndag! Kram på er.

Bebis mys



Nu har Mia och lilla Oliver precis farit, så himla mysigt med besök när man bara går hemma och har ont. Jag fick mig en jättefin blomma, tusen tack! ♥ och så fick jag mysa med världens goaste bebis. Bättre än så kan det inte bli :)

Tolfte Mars

Inatt har det inte varit någon bra natt alls, har vaknat flera gånger och inte kunnat slappna av helt och hållet. Först var det toabesök, sedan höll jag på att svettas ihjäl trots att fönstret var öppet, sedan vaknade jag av att höfterna värkte och så har det hållit på ungefär hela natten. Och ändå kunde jag inte sova längre än till klockan sju då min fina åkte på jobbet, typiskt. Men det var en himla tur att jag klev upp för sjukgymnasten ringde precis och var tvungen att avboka min tid idag, det hade blivit något fel så jag fick tid på onsdag istället. Och så ringde jag till Lybo och sa att dom skulle ringa innan dom skulle komma hit och fixa med ventilationen, inte så kul att ligga hemma sjukskriven och kanske ligga i sängen när dom kommer. Har varit med om det en gång tidigare, därför ringde jag direkt ;)

Så idag har jag inga som helst planer, förutom att jag ska försöka ge mig ut i blåsten på en kort promenad. Kommer ju blåsa bort men vad gör man inte för lite frisk luft. Jag är bara inne på min första dag som sjukskriven och jag är redan less, får hoppas att min rygg känns bättre på fredag så jag kan jobba nästa vecka!

Hoppas ni får en superbra start på veckan och att ni mår bra! Kram på er :)

Elfte Mars

Helgen är över och som vanligt går helgerna i superfart. Vi har bara varit här hemma i helgen och tagit det lugnt, en riktig myshelg med andra ord! Vi har umgåtts med min familj, ätit gott och bara var varit. Ikväll har jag försökt vara duktig och promenerat i en halvtimme, nu är jag fast i soffan och tar mig knappt upp. Så ont gör det! Känns så himla bra att jag ska få träffa en sjukgymnast imorgon, förhoppningsvis finns det något som kan hjälpa mot min ryggvärk.

Jag är ju sjukskriven i veckan så jag har inga planer alls, jag ska bara vila allt jag kan och försöka ta det så lugnt som möjligt. Det känns så himla jobbigt att jag inte kan gå promenader längre, bara korta sträckor, speciellt när man vill röra på sig. Men jag gissar på att det viktigaste är att lyssna på kroppen, motionera får jag göra sedan.

Nu ska jag ta mig ett varmt bad, hoppas ni har haft en underbar helg! Imorgon blir det lite fler och lite roligare inägg, jag har nämligen lite för ont och är lite för trött just ikväll. Kram på er ♥

Underbara, soliga lördag ♥

Hej på er mina fina läsare! ♥

Imorse vaknade vi till sol och plusgrader, så vi tog oss en promenad och det var helt underbart att vara ute i det härliga vädret. Det blev en promenad på hela 45 minuter, i lugn takt och jag var helt slut på när vi kom hem igen. Min rygg gjorde så ont, har fått knapra värktabletter och smörjt med linement hela dagen. Nästa promenad får bli en halvtimme, jag kan knappt röra mig efter en längre promenad. Haha! Men det var iallafall himla mysigt att promenera i solskenet med min fina Peder.

Efter promenaden gjorde vi oss klara och for på stan en sväng, åt en god lunch med Mamma på Indo Café och sedan blev vi bjudna på kaffe hos Joakim och Mia. Sedan for vi hem till oss och Mamma färgade mitt hår, så nu är jag mörk igen. Äntligen! ;) Trivs så mycket bättre i mörkt, även om min röda färg var jättefin så kändes det inte riktigt som jag.

Ikväll har vi varit hos Mamma och ätit en god middag och nu har vi landat i soffan framför Melodifestivalen. Jag har haft en superbra lördag och jag hoppas att ni också haft det. Kram på er!!

Vilka är ni? ♥

Jag skulle så gärna vilja veta vilka ni är som läser min blogg! :)

Lämna en kommentar och länka eran blogg (ifall ni har någon) så kan jag kika in hos er!


Newbie ♥

 
 
Jag har försökt att inte köpa så många plagg till lilla pyret, ska shoppa mycket i sommar istället när vi får veta om det är en liten pojke eller en liten flicka som jag burit på. Men jag lyckas alltid hitta plagg som jag inte kan motstå ;) Speciellt kläder från märket Newbie, det är så himla fina kläder! Jag skulle kunna köpa hela kollektionen. Dessa plagg ovan köpte jag och min fina när vi var i Örnsköldsvik för några veckor sedan, älskar dom ♥

Ska dit igen om någon vecka, då lär nog fler Newbie plagg få följa med hem! ;)

Fredagsmys

 

Magbilder vecka 26 (25+3)

 
Min älskade mysmage!

Härliga fredag

Det har verkligen varit full rulle hela dagen och jag måste erkänna att det känns i min rygg nu när jag landat hemma i soffan. Jisses vad ont jag har just nu. Ska ta mig ett varmt bad och smörja in min rygg med Linnex. Det hjälper alltid för stunden!

Besöket hos läkaren gick bra, jag blev (som jag trodde) sjukskriven i en vecka till och börja med. Han sa att det är helt normalt att jag har såhär ont, med tanke på att min kropp inte är van den här vikten och ju mer bebis växer desto större påfrestning blir det på min kropp. Och han sa även att med mitt tunga yrke är det svårt att göra något annat än att bli just sjukskriven, eftersom jag inte kan ändra på mina arbetsuppgifter. Det känns såklart supertrist att inte kunna jobba, men nu ska jag försöka vila i massor och bara ta hand om mig själv. Jag har kört slut på mig helt enkelt och nu ska jag endast tänka på mig själv och lilla pyret, våran älskade lilla bebis som sparkar som bara den just nu, mys! ♥

Har även hunnit vara på jobbet en sväng och pratat med chefen, hälsat på Mia och lilla Oliver, fikat på Lilla Bageriet med Mamma och Marcus, varit en sväng upp till finaste farmor och farfar och köpt hårfärg! Så jag har hunnit med mycket idag. Nu ska jag alldeles strax påbörja middagen och vänta på att min fina ska komma hem från jobbet. Ikväll blir det bara en massa mys, ska inte röra mig ur fläcken utan bara kraaamas. Precis som en fredagskväll ska vara! :)

Hoppas ni haft en bra dag. Kram på er!





Nionde Mars

Hej på er mina fina läsare! ♥

Idag känns ryggen liiite bättre, det märks att jag behöver vila. Jag har precis gjort mig klar för att åka på Medicinkonsulten och besöka läkaren. Jag har inte mer planer än så idag, kanske följer jag med min fina storebror upp till Sidberg en sväng eller så åker jag hem och vilar. Funderar på att svänga förbi och köpa hårfärg också innan jag åker hem igen, nu ska jag bli mörkhårig igen, är less på att vara röd. Haha!

Hoppas ni får en härlig fredag så hörs vi senare under dagen. Kram!

Allting gör så ont utan dig

  

Jag saknar dig så fruktansvärt mycket Pappa. Det gör så ont att leva utan dig.

Åttonde Mars

Idag är det verkligen en deppdag. Minst sagt. Som ni vet så har jag börjat få problem med ryggen men har ändå jobbat och hållit igång som vanligt. Vilket jag nu får ångra. Det blir bara värre och jag börjar inse mer och mer att min rygg behöver vila. Igår när vi var hos barnmorskan så sa hon att jag skulle vila och när jag har det jobb som jag har kan jag inte vila speciellt mycket. Jag jobbar på ett stort äldreboende, så vi går många långa sträckor varje dag. Fram och tillbaka mellan vårdtagarna. Sedan så blir det många tunga lyft och vändningar varje dag, vilket jag egentligen inte kan undvika, eftersom det är mina arbetsuppgifter. Men jag har kämpat på bra länge och försökt ignorera smärtan i ryggen när den kommit under arbetstid, ibland har det gjort så ont att jag bara har velat skrika rakt ut, men det är ju inte något man kan göra på jobbet precis. Men det har verkligen inte varit långt ifrån, för det känns precis som om någon sticker en kniv in i min svank. Jag kan inte beskriva smärtan med ord.

Ikväll skulle jag ha jobbat, men jag var tvungen att sjukanmäla mig. När jag bara grät av smärta imorse kände jag att nu får det vara nog, nu måste det här bli bättre. Så jag ringde Medicinkonsulten för en stund sedan och fick läkartid imorgonbitti klockan nio. Det känns så bra. Kanske blir det som jag anar, en sjukskrivning, men det är bara att acceptera även om det känns svårt. Jag vill inte gå hemma, jag vill ju arbeta. Främst för att få pengar men även för att jag älskar mitt jobb, älskar mina arbetskamrater och alla goa vårdtagare. Jag ska ju redan vara borta från jobbet ett bra tag när vårat lillhjärta kommer ut och att vara hemma fram tills dess skulle göra mig galen. Eller galen är väl att överdriva men jag skulle tycka att det var väääldigt jobbigt att måsta gå hemma så länge fram tills det är dags. Får hålla alla tummar och tår att det inte blir så.

Men något som är positivt iallafall är att jag ändrat inställning och verkligen tagit det här på allvar. Nu får jag bara hoppas att det blir bättre! Ska alldeles strax lägga mig i ett varmt bad, det blir iallafall bättre för stunden!

Hoppas ni mår bättre än vad jag gör idag och att ni har en fin torsdag! Kram på er ♥

Ljudet av ditt hjärta

Den här dagen har varit så himla bra, jag har känt ett lyckorus heeeela dagen. På förmiddagen träffade vi barnmorskan och för första gången under hela graviditeten fick vi lyssna på pyret's hjärtslag. Förutom när vi själva använde våran Angelsound. Det var helt magiskt att höra dom snabba slagen, direkt man kunde höra något så tittade jag och min fina på varandra och bara log. Vilken känsla ♥ Jag blir ju så nojjig mellan besöken där och tror att något har hänt med lillpyret, så efter varje besök hos barnmorskan är jag så himla lycklig. Hon kände och klämde på magen och så sa hon att bebis känns mycket större än vad den ska vara i vecka 26 (25+1) så jag gissar på att vi kommer få träffa en riktig knubbis i Juni ;) Mys!

Vi pratade även om min ryggvärk, hon gav mig lite fler tips som bland annat att smörja in mig med Linnex och så ville hon att jag skulle vila så mycket som möjligt. Nu måste jag faktiskt skärpa mig och lyssna på min kropp, jag har varit väldigt dålig på det hitills och tror att jag kan ta i lika mycket som förut, vilket jag egentligen inte kan för jag får så ont. Så nu ska jag försöka ta det lugnt och blir det värre ska jag göra något åt saken direkt och inte tro att det går över av sig själv.

Nu ska jag fortsätta njuta av pyret's sparkar och vänta på att min fina kommer hem så vi kan mysa. Livet är underbart ♥

 

Jobbat 7 - 21

Det enda jag har gjort idag är att jag jobbat och sovit en halvtimme mitt på dagen. Hade en timmes rast mellan arbetspassen och det känns verkligen i min kropp nu att jag jobbat exakt hela dagen. Men så är det när man inte får ihop sin flyt tid riktigt, då måste man ta dom turer som finns och ofta blir det dubbla pass eller många dagar på rad. Så trist. Hoppas jag får mer tid på mitt schema efter mammaledigheten! Vill verkligen ha mer tid på schemat och slippa flyta så mycket.

Efter jobbet for jag förbi finaste Mamma, hon har varit i Övik hela helgen och hade köpt med sig lite presenter till mig och även till lilla pyret! Tusen tack Mamma ♥

Nu har jag precis duschat och ska alldeles strax skutta isäng. Imorgon har jag egentligen min enda lediga dag den här veckan för jag ska jobba hela helgen, men har tagit på mig mer flyt tid så jobbar hela dagen till fyra. Men får ett avbrott på förmiddagen när vi ska till barnmorskan så det känns bra! Jag har längtat efter morgondagen sedan jag var i vecka 10, jag trodde att vi skulle få lyssna på hjärtljuden på inskrivningen men icket, på Medicinkonsulten görs inget sånt förrän i vecka 25 när barnet är färdigutvecklat. Det är ju bra ändå.

Hoppas ni haft en härlig tisdag! :) Kram på er

Vecka 26 (25+0)

Bebis

Cirka 23 cm lång och vikten är 8-900 gram.

Barnet har nu passerat en viktig gräns. Det har kommit så långt i sin utveckling att det sannolikt skulle överleva utanför livmodern. Ögonen öppnar och sluter sig. De reagerar sedan en tid tillbaka  på ljus och mörker. Genom att rikta ett starkt ljus mot barnet har man kunnat se hur det lyfter händerna för att skydda sina ögon. Hjärnan utvecklas mycket snabbt, nu får hjärnbarken sina fåror och vindlingar så att alla nervceller skall får plats. Barnet har mer sammanhängande  sömnperioder, ibland stämmer de överens med dina egna. Navelsträngen  kan ibland vara snodd runt barnet men dess rörelsefrihet påverkas trots det sällan.  

Navelsträngens korkskruvsliknande utseende gör den i viss mån eftergivlig.  Den består av en tjock geleaktig substans som effektivt skyddar de 3 blodkärlen  som leder mellan moderkakan och barnet inne i navelsträngens mitt.

Du

Ni delar allt.
Livmodern når nu upp till din bröstkorg.

Bebisen delar dina känslor. Om du är ledsen, trött eller stressad känner barnet av det. Han eller hon reagerar på de stresshormoner som bildas i din kropp. Om du blir rädd för något kommer barnet att påverkas av adrenalinet i ditt blod. Men barnet reagerar också på när du känner dig glad, nöjd och älskad. Alla endorfiner flödar genom ditt blod och genom navelsträngen till din bebis.

Nu har bebisen mer tydliga sov- och vakenperioder. Känner du det? Du kanske ser ett mönster? Är hon eller han vaket samtidigt som du? Eller har du ett litet liv i magen som rumsterar omkring på natten?

Egna tankar

Våran älskade bebis sparkar och har sig för fullt där inne, det är så mysigt med alla sparkar! Och det är helt otroligt hur snabbt tiden går, jag är redan i vecka 26. Tyckte det var nyss vi fick reda på att lilla pyret finns inom mig. Magen växer och växer, precis som den ska! Jag älskar min mage, supermycket. Kan stå länge i spegeln och bara titta på den, en helt fantastisk känsla.

Men det känns tyvärr inte bara superbra och jag mår inte som jag vill må heller. Min rygg håller på att gå av, känns det som. Mina vader och ben gör så ont efter en arbetsdag trots att jag använder stödstrumpor. Väldigt jobbigt med tanke på att vi går så mycket på jobbet, fram och tillbaka. Imorse mådde jag fruktansvärt illa och började kallsvettas, får hoppas att det bara var en engångsgrej och att illamåendet inte kommer tillbaka för det är så grymt jobbigt att hantera när man börjar jobba sju på mornarna. Men förutom värken så mår jag bara bra! Jag stiger upp varje morgon med ett leende och känner sån lycka över livet.

Det här är precis vad jag har drömt om. Och när man får spendera varenda dag med sin livskamrat kan man inte vara annat än lycklig, du är världens finaste Peder och jag älskar dig så mycket!

Sjätte Mars

Hej på er mina fina läsare!

Skiner solen hos er också? Jag blir så glad när solen vill visa sig och så blir man så mycket piggare också. Nu är jag hemma på rast, börjar om att jobba igen halv fyra. Något jag inte kommer sakna under den tid som jag är mammaledig är flyt tiden som man nästan aldrig får ihop. Nu får man jobba dubbla pass och flera dagar på rad istället och det är så himla jobbigt, speciellt när man har en rygg som säger ifrån. På tal om den så ringde jag min kära barnmorska idag och hon föreslog värktabletter, varma bad och att jag skulle använda värmedynan. Skulle det inte funka måste jag bli sjukskriven så jag får vila upp min rygg och bara ta hand om mig, men vi ska dit imorgon förmiddag så då ska vi prata mer om vad jag kan göra åt värken.

Imorgon ska vi även få lyssna på lillpyret's hjärtslag! Åh vad jag längtar. På Medicinkonsulten där jag är skriven får man inte lyssna på hjärtljuden före vecka 25 så det känns så himla bra att tiden är kommen och att vi äntligen ska få lyssna!

Hoppas att ni har en härlig tisdag och att ni mår bra ♥

Fina långa naglar

När man jobbar inom vården får man inte ha nagellack och inte heller långa naglar, för mig som älskar långa och fina naglar är det väldigt svårt! Jag brukar ha nagellack ändå och har jag lyckats spara ut dom långa och fina klipper jag dom inte, men det är helt klart mycket lättare att arbeta inom vården med korta naglar.

Men när jag går på ledigt har jag bestämt mig för att göra en nagelförlängning, längtar!

 
google.se

Frågor och svar (graviditeten)

Hur gamla är ni, du och din kille?
 Jag är 20 (född 1991) och min fina är 22 (född 1989)

Hur fick du beskedet att du var gravid? Jag tog ett test, eller rättare sagt tre test ;) Det var inte alls för att mensen var sen, utan för att jag kände det på mig och ville ta ett test bara för att.

Vilken vecka var du i då?
Vecka 3 tror jag att det var.

Hur reagerade du när gravtestet var positivt? Jag trodde inte att det var sant! Sa högt för mig själv ''Jag är fan gravid!'' och sprang fram och tillbaka i lägenheten. Blev såklart väldigt chockad och lite rädd, men så lycklig. Månaden innan trodde vi att jag var gravid, men så kom mensen och vi båda blev besvikna eftersom vi nästan ställt in oss på att jag var gravid. Så jag kände en enorm lycka.

Hur berättade du för din pojkvän att du var gravid?
Han var på jobbet den dagen, jag hade slutat tidigare och skyndade mig hem för att testa. Min fina Peder visste inte att jag skulle ta ett test och när jag såg att det var positivt ville jag bara ringa till honom och skrika det rakt ut! Men så kom jag på att jag hellre vill säga det öga mot öga, känner att det blir lite mer speciellt då :) Så jag höll mig tills han kom hem från jobbet, sa till honom att sätta sig ned vid köksbordet och så la jag bara fram mina tre graviditetstest på bordet och då förstod han direkt ♥ 

Var det planerat?
 Jag väljer att säga att det var planerat men ändå inte. Vi kämpade inte utan vi tänkte att blir det så blir det. Jag tror att vi båda kände att det var rätt nu, lite undermedvetet sådär. Eftersom vi båda blev så besvikna månaden innan när min mens kom, så längtade vi verkligen efter ett plus.

Hur lång tid tog det för dig att bli gravid?
 Jag hade ju målat upp värsta bilden om att jag inte skulle kunna få barn och jag som alltid velat bli en ung mamma har ju haft lite panik över det där medans min fina har varit jättelugn och varit stensäker på att jag kunnat bli det. Haha! Han är så söt. Men till frågan, det gick snabbare än vad jag trodde att det skulle göra. Två, tre månader. Minns inte exakt men något sånt.

Var du orolig för missfall?
 Jag var faktiskt jätteorolig för missfall dom första tolv veckorna, men jag försökte sudda bort det lite ur mina tankar och tänkte att så länge jag inte blöder så behöver jag inte oroa mig. Men det är klart man är rädd att den man skapat inte ska överleva, jag kan fortfarande bli orolig ibland när lilla pyret inte sparkat eller haft sig på några timmar.


Vem i er närhet fick veta nyheten först? Min älskade storebror Marcus ♥

Hur gick ni ut med det officiellt?
 Vi berättade för våra närmsta öga mot öga, vi sa det bara rakt ut! :) Till min svärmor och svärfar köpte vi muggar där det stod ''Farmor'' och ''Farfar'' och gav dom i julklapp. Sedan började min mage synas väldigt tidigt, så många på jobbet frågade tidigt om jag var gravid och då sa jag såklart nej. Jag har ju så svårt för att ljuga, så jag skrattade mest och gick därifrån, så det var inte lätt. Men människor runt oss började ana ganska snabbt och tillslut spred det sig som en löpeld! Min chef sa till och med när jag gick in på hennes kontor och berättade att hon hade förstått det redan ;)


Hur reagerade din familj och dina vänner när du berättade att du var gravid?
 Min familj blev superlyckliga för våran skull, även min fina's familj! Min svärmor har länge velat att lilla pyret ska bli till så hon blev extra glad, även mina två svägerskor (min fina's småsystrar) som ser framemot att få vara barnvakt! ;) Mina vänner blev också väldigt glada för min skull, dom har ju länge vetat att jag vill bli en ung mamma och att jag älskar barn, så jag tror inte dom blev speciellt förvånade över nyheten.

Känner du dig redo att bli mamma?
 Ja, det gör jag. Så redo som jag kan känna mig. Det känns spännande och jag ser framemot det så mycket, att känna sig älskad och behövd av ens eget barn måste ju vara den bästa känslan av dom alla. 


Hur känns det att ha en bebis i magen? Spännande! Ofattbart. Fantastiskt! Det är sååå mysigt när lilla pyret  rör på sig och bökar runt. Men jag förstod nog inte riktigt förrän ultraljudet i vecka 18 att det var någon inuti mig, då blev det så verkligt.


Cravings? Inga alls egentligen, har varit lite extra sugen på choklad men annars inget.

Gravidkrämpor? Fram till vecka 12 mådde jag illa, jätteilla! Kräktes bara två gånger men var illamående mestadels av tiden. Efter vecka 12 avtog det och jag blev väldigt trött istället. Sov hela tiden och jag är fortfarande väldigt trött. Sedan har jag börjat få fruktansvärt ont i ryggen nu, ibland så ont att jag inte kan gå.
 
Har ni planerat några namn? Ja, vi har ett pojknamn och ett flicknamn som vi båda tycker väldigt mycket om. Men man vet ju aldrig vad lilla pyret ser ut som ;)

Hade ni lätt för att komma överens om namnen?
 Nja, inte jättelätt men vi har ju absolut inte varit oense på så vis. Jag är mer för ovanliga namn medans min fina tycker om lite vanligare, men dom två namnen som vi är överens om nu är ovanliga båda två. Vi är ett bra team om jag säger så, vi samarbetar bra!


Vad tror ni att det blir, en flicka eller en pojke?
 Min fina är ganska säker på att det växer en liten pojke inuti mig, vilket jag också varit tills min storebror fick sin son, då började jag tro mer på att jag har en liten flicka som växer och gror inom mig.

När är bebisen beräknad att komma? 19 Juni - 2012


♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Femte Mars

Det känns som att jag bara klagar just nu, men det känns faktiskt inte bra. Min rygg håller på att gå av, jag kan inte beskriva med ord vilken smärta jag hade idag på jobbet. Fy tusiken. Jag tog mig knappt upp ur personalsoffan efter fikat och jag kan inte ta upp något från golvet. Jag skulle böja mig ned efter något tidigare idag och då var det som att någon stack kniven i mig, på vänster sida av svanken. Det gör så ont! Direkt jag böjer mig eller vänder mig så känner jag en smärta som jag aldrig varit med om förut. Skulle ringa min barnmorska tidigare men kom på att hon inte är där förrän imorgon, så det första jag gör imorgon är att ringa till henne och jag hoppas att hon har en lösning på det här. Jag kan inte göra något alls, ska försöka lägga mig på värmedynan nu så försvinner kanske värken en stund. Hoppas jag.

Förutom min värk så har dagen varit riktigt bra. Jobbade till klockan tre, på förmiddagen följde jag med två brukare ut på stan för några ärenden och det var hur trevligt som helst! Efter besöken så köpte vi oss varsin varmkorv med bröd och njöt av solen. Kan ju inte bli så mycket bättre. Nu ska jag alldeles snart påbörja dagens middag, tror jag har blivit senil, har helt glömt bort vad jag och min fina kom överens om för maträtt igår. Haha! Vi har ju blivit så duktiga att vi har börjat göra ett matschema för varje vecka, superbra!

Ikväll ska jag försöka ta mig en lugn promenad, om min rygg går med på det. Imorgon hinner jag inte röra på mig alls för jag har tagit på mig flyt tid. Ska jobba från 7 - 14 och sedan 15:30 - 21, en delad tur så jag hinner nog inte göra så mycket mer än att jobba imorgon. Känns inte jättekul, inte när jag har såhär ont. Får hoppas att det går bra.

Hoppas ni haft en härlig start på veckan och att ni mår bra! Kram på er ♥

Bebis sparkar och har sig där inne, så mysigt! ♥

Rädd för att föda?

Jag fick den frågan för någon dag sedan och jag kan säga att jag har lite blandade känslor när det gäller förlossningen. Klart att jag känner mig spänd och nervös, det är ju ingen liten sak vi pratar om, men ändå känner jag ett lugn. En fördel jag har är att jag varit och jobbat på BB, så jag har fått se och assisterat vid några förlossningar. Sedan jobbar jag inom vården och är inte alls rädd för något som har med det att göra. Så ett plus är ju att jag på ett sätt varit med om en förlossning redan.

Men bara för att jag jobbat på BB så har jag ju inte fött själv, så nervös och spänd inför smärtan är jag, helt klart. Har läst på en del redan om andning och smärtlindring, är redan ganska säker på vad som känns rätt för mig. Men det kan ju hinna ändras. Jag kollar även på massor med förlossningsprogram, tycker att dom är väldigt lärorika även om ens egen förlossning kanske inte blir ett dugg likt dom man får se där.

Jag ser framemot det som komma skall. Jag längtar så tills jag ligger där och kan känna att vi snart får träffa vårat lilla pyre, då är det verkligen nära. Ibland kan jag längta så mycket efter den dagen så det känns som att jag går sönder av längtan! Sedan att jag kommer ha min lugna, trygga, finaste Peder vid min sida gör att jag känner mig mindre nervös. När jag har honom i min närhet, vet jag att resten ordnar sig ♥


Bild lånad från google

Fjärde Mars

Hej på er mina fina läsare! ♥

Då var det söndag igen och jag tycker inte alls om att helgerna bara flyger förbi! Känns som att jag nyss slutade jobba och fick ta helg och så ringer väcker 06:00 imorgonbitti igen. Inte härligt! Men helgen har iallafall varit lugn och skön, mysig på alla sätt och vis! I fredags gick jag på marknaden med Mamma, köpte mer saker inne på affärerna än på marknaden så vi blev inte så länge på stan. Mamma bjöd oss på middag på kvällen och där spenderade vi även våran fredagkväll. Igår fick vi oss en sovmorgon tillsammans, så mysigt. Sedan åkte vi till Tjäl, eller först stannade vi av hos min fina's mormor i Älgsjö och det var himla trevligt. Min fina svärmor var där också, vi surrade en bra stund om graviditeten och det känns så kul att fler längtar efter lillpyret!!:)

Igårkväll såg vi Melodifestivalen hos min fina's farmor, åh vad jag tycker om henne! Goare och sötare människa finns bara inte. Sedan när det var slut gick vi hem igen och såg film. Imorse sov vi ut och sedan åt vi frukost framför Vasaloppet, min älskade storebror Marcus åkte och jag är så himla stolt över honom! Vasaloppet är ju nio mil och han åkte på tiden 6 timmar och 31 minuter. Det är så fruktansvärt bra gjort och jag är så glad att jag bara vill krama honom ♥

Idag har vi hunnit med en skotertur, det var så himla fint väder ute så vi var bara tvungen att bege oss ut. Vi var säkert ute i två timmar och bara åkte skoter, bara jag och min älskling, så mysigt. Och nu har vi landat i soffan och här tänker jag nog spenderna min kväll, min svank känns inte riktigt hundra så jag ska ta mig ett varmt bad strax och hoppas att det blir lite bättre.

Hoppas ni haft en lika härlig helg som jag har haft! Kram på er

Underbara fredag


Nu ska jag krypa ned i sängen bredvid min fina och sova, är väldigt trött så jag lär nog slockna snabbt! Imorgon ska vi försöka hinna gå en sväng på marknaden och sedan åker vi till Tjäl och blir där till på söndag. Ska bli så härligt att komma iväg lite ♥

Ikväll har vi varit hos finaste Mamma och ätit tacos, supergott! Tänka sig att Mamma vet precis när hon ska ringa och bjuda på middag, haha! ;) Hon är helt enkelt bäst.

Hoppas ni haft en underbar fredag, vi hörs imorgon!

Kramp i benen

Fy vad ont det gör, inte nog med att vaderna och fötterna är svullna nu har jag även börjat få kramp i benen. Det är som värst på kvällen, trots att jag haft på stödstrumpor en hel dag så gör det så ont under kvällstid. Ibland strålar det från midjan och ned, som träningsvärk i rumpan och nedför hela benet. Jättesvårt att förklara.

Sedan när jag vaknar på nattetid och måste gå på toaletten så har jag så ont i svanken att jag knappt kan gå. Det är först efter att jag plågat mig igenom några steg som det börjar kännas bättre. Det är så jobbigt. Ryggvärk och ont i benen är ingen bra kombination när man är trött och måste gå på toa. Haha!

Google är verkligen en hjälte nu när man inte varit med om detta förut. Jag ska försöka följa deras tips, att stretcha med jämna mellanrum, massera vaderna, dricka mycket vatten och ta ett varmt bad innan sänggående.

Bara det inte är foglossning, måtte det inte vara så. Nu när jag läst runt lite så inser jag ju att det kan ju faktiskt vara det, så länge det är såhär går det ju bra, men blir det värre vet jag inte vad jag ska ta mig till. Det gör ju så ont!!

Någon som varit med om liknande eller har en aning om vad det kan vara? :)

Min fina stöttar mig och försöker göra allt för att jag ska få mindre värk. Han har precis masserat mina vader och gett mig C-vitamin. Min älskling, jag älskar dig!!!!

Tips!

 Idag när jag var på stan köpte jag en Body Cream på Lindex för endast 50 kronor! Jag valde den rosa på bilden nedan, den heter ''sweet petals'' och doftar så gott. Jag har ju så himla torr hud på vintern så jag ville köpa en som var ganska fet, den här var perfekt för min hud och den doftar ju så gott, nästan så jag skulle kunna bada i den! ;)

Jag känner att jag måste gå in och köpa ytterligare en Body Cream och kanske en dusch creme från samma märke. Tycker ni också ska göra det, för ni kommer absolut inte ångra er!

Nytt till vårat lillhjärta ♥

 
 
 
 

Lilla hjärtat ♥



Vi älskar dig och längtar så tills vi får träffa dig!!

Andra Mars

Hej på er mina fina läsare! ♥

Jag har verkligen inte sovit gott inatt, vaknat flera gånger och varenda gång jag måste ta mig upp på toan så känns det som att min rygg ska gå sönder. Inte skönt alls. Jag har kramper och obegag i mina ben, det är inte bara vaderna utan värk i rumpan och ned. Men det hjälper att sträcka ut musklerna och det är ju bra! Vaknade klockan sju när min fina åkte på jobbet och kunde inte somna om, så jag steg upp och åt lite frukost och efter det somnade jag om till klockan tio. Hur härligt som helst, nu ska jag äta lite lunch och göra mig klar för dagens bestyr!

Först ska jag ta mig en promenad, solen skiner men det ser ut att blåsa ganska mycket så jag får nog gå i ganska lugn takt. Igår kväll när jag promenerade höll jag på att halka flera gånger, nu när det tinar ute så är det ju nästan bara is på vägarna. Men jag bara mååååste ut, blir så glad när solen är framme så jag vill passa på att vara ute mycket då :) Sedan ska jag hem och göra mig klar för att åka på stan och gå på marknaden med min älskade Mamma. Längtar mest efter godisremmar och munkar, så gott!;) Ska även hämta ut bebiskläderna som vi beställde från KappAhl för några dagar sedan och så ska jag gå in på Leksaksgrottan och se om dom har några saker kvar. Gissar på att det kommer eka ganska tomt, men värt att kolla iallafall! :)

Hoppas ni får en fin fredag och att ni mår super! Kram på er.

Efterlängtade köksstolar! ♥

 

När vi flyttade in i våran lägenhet så köpte vi det mesta från IKEA, bland annat kökssbord och stolar. När vi kommer hem och ska sätta ihop alltid upptäcker vi att stolarna har vi inte alls köpt, så vi panik köpte några på Jysk här i Lycksele. Rekomenderar verkligen inte att köpa möbler där, dom har rasat ihop en efter en! Benen har lossnat eftersom så nu när vi kastade bort dom var dom bara i bitar, totalt värdelöst. Så nu när vi skulle beställa hem spjälsängen och allting från IKEA så passade vi på att beställa nya stolar. Jag har alltid velat ha svarta köksstolar, var tveksam till en början om det skulle passa in i vårat kök men det blev verkligen jättefint och det kommer bli ännu finare när vi får omgjort i vårat kök!

Härliga torsdag

Jag har hunnit mycket idag, trots min långa powernap mitt på dagen! Slocknade direkt jag la mig i sängen, jag skulle bara sova en halvtimme men råkade vakna två timmar senare. Då påbörjade jag städningen lite lätt och så lagade jag middagen som blev klar lagom tills min fina kom hem från jobbet. Efter vi ätit tog jag tag i diskberget som vi lyckats skapa under två dagar, haha! Förstår inte varför vi aldrig lär oss att diska undan direkt, skönt att vi snart ska köpa en diskmaskin.

När vi städat lägenheten tog jag mig en promenad, har alltid som mål att gå en timme varje dag men idag blev det bara fyrtio minuter. Min svank fick plågas som tusan, så jag nöjde mig så. På hemvägen svängde jag förbi Joakim, Mia och lilla Oliver! :) Fick mig kaffe och vi surrade en bra stund, Oliver sov så gott i min famn och det var så himla mysigt.
Älskar lilla Oliver, han är så fin!!



Jag behöver kanske inte skriva att jag längtar ännu mer efter vårat lilla pyre när jag har Oliver i min famn! Vilken längtan, har aldrig någonsin känt såhär förut. Jag är världens lyckligaste som får chansen att bilda familj med den finaste människan som finns, min älskade Peder som kommer bli världens bästa Pappa!! ♥

Första Mars

Redan första Mars! Tiden går så himla snabbt, men det gör inte mig något, det kan gärna få bli sommar nu direkt! ;) Snart har jag och min fina varit tillsammans i fyra år, kan inte förstå hur tiden kunnat flyga iväg så snabbt. Ibland känns det faktiskt som om det var nyss vi träffades för allra första gången och jag är fortfarande lika kär. Om inte ännu mer kär. Min Peder är verkligen den finaste och bästa människan som finns! ♥

Idag känner jag mig riktigt trött och less, jag ödslar verkligen energi på människor som inte förtjänar den. Inte nog med att jag redan är trött, jag gör mig själv ännu tröttare helt i onödan. Människor som inte ställer upp eller bryr sig borde inte lägga sig i och det är just det som är SÅ typiskt. Att när det finns något att diskutera om, då jäsiken vill man höras. Åh. Så less jag blir.

Men nu ska jag inte vara sån! Pyret sparkar och har sig i magen, så himla mysigt. Det gör mig genast mycket gladare. Älskade lillhjärtat ♥ Och jag tog helg halv ett idag, så härligt! Nu är jag ledig tre dagar och under dom dagarna ska jag bara njuta av ledigheten. Imorgon ska jag träna och försöka hinna en sväng på marknaden, sedan är vi bjudna på middag imorgon hos världens bästa svärmor och så åker vi till Tjäl imorgon kväll och stannar där hela helgen. Ska bli så härligt att komma iväg och bara vara! Vi ska försöka tapetsera färdigt också, bara två väggar kvar nu. Eller jag ska inte säga vi, för jag kan verkligen inte tapetsera, men min fina är en jäkel på det! Jag brukar sitta bredvid och hålla honom sällskap, det är jag bra på ;)

Nu tror jag att jag ska lägga mig och vila en stund innan det är dags att påbörja middagen. Ikväll ska vi städa lägenheten och så ska vi hämta ut bebiskläderna vi beställt! Hoppas ni har en härlig torsdag. Kram!


Jag älskar dig så mycket.



RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu
Spela poker, casino, bingo m.m online. Massor av bonusar på Bonusar inom Poker, Casino, Slots med mera - PokerCasinoBonus