Kärleksärr

Jag läser många bloggar och nu när jag är gravid så är det nästan bara gravidbloggar som jag följer. Och igår snubblade jag in på en blogg där tjejen beskriver sin gravidmage som den 'perfekta.' Hon skrev inte så men man kunde läsa mellan raderna. Den var i lagom storlek och hade inte fått en endaste bristning. Hon var lagomt nöjd och alla hennes läsare hade kommenterat i princip samma sak, att hon hade en perfekt mage och att dom var så avundsjuka.

Det var kanske det dummaste och ytligaste som jag någonsin läst.

Jag hade några få bristningar på min mage långt innan jag blev gravid, dom kom i samband med att jag snabbt gick ned 30 kilo för några år sedan. Jag har aldrig riktigt reflekterat över dom, eftersom dom förde med sig något som gjorde mig glad. Dvs viktnedgången. Men så blev jag gravid och började bry mig lite mer om dom. Jag började smörja in mig med allt vad salvor hette och trodde att jag skulle slippa få fler bristningar. Tji fick jag. Det är inte salvan som styr, det är hormonerna och nu har jag fått några fler röda streck på min mage. Men mår jag dåligt över dom? Inte någonstans. 

Vad gör ett par streck egentligen? Kroppen förändras under en graviditet och det vet vi alla. 80% av alla kvinnor som är gravida får bristningar någonstans på kroppen. Men det är ju inte så konstigt egentligen. Vi har en livs levande människa inuti oss som växer och tillslut väger runt 3,5 kilo. En människa som bor där inne, som sparkar & hickar och knölar omkring. Inte konstigt att kroppen inte är sig lik efter en sån behandling. Eller hur? :) 

Alla gravidmagar ser olika ut, det finns ingen som är perfekt. Jag tycker att min mage är världens finaste även om det börjar bli baouta stor och har några röda streck. Jag tycker det är så synd att många anser att en gravidmage är perfekt ifall den är lagomt stor och utan bristningar. 

 Jag kallar mina för 'kärleksärr' och dom kommer alltid påminna mig om denna underbara tid då vårat mirakel växte i min mage ♥

Kommentarer
Postat av: Linda

håller med dig!! nog för att ja int ä gravid men såntdär ä så fjantigt, varför bry sig om lite sträck på magen när de ä något sånt fantastiskt som väntar! grattis igen:)

2012-03-14 @ 23:51:04
Postat av: R - Svartvit poesi och teckenspråk

bra sagt!

2012-03-15 @ 00:22:08
URL: http://ovitaskor.blogg.se/
Postat av: idah

svar: Men tack desamma måste jag ju säga:)



Sen håller jag med dig!! Jag mår dåligt över att jag gått upp i vikt men visst det är ju ingen värdslig sak man kan ju faktiskt gravid och man kan ju gå ner dom senare. Sen det där med bristningar, det stora frågan som alla mammor frågar " Har du fått några bristningar?" Självfallet är väl svaret i nästa alla lägen, det är väl några som har turen att inte ha fått men hur många är dom? Ingen idag verkar ha bristningar när man läser på bloggar men jag tror man får titta på alla bilder med en liten nypa salt, finns så många bra redigeringsprogram idag.



Tycker du hade ett perfekt namn för dom små jäklarna, kärleksärr, tror jag ska köra med de jag också:)

2012-03-15 @ 00:56:19
URL: http://iidahjohansson.blogg.se/
Postat av: Frida

Så himla bra skrivet av dig - jag håller med dig totalt! Det är ju ett tecken på att vi genomgått något av det finaste man kan uppleva - att sätta en människa till världen. :)

2012-03-15 @ 06:31:44
URL: http://friiiiiiida.blogg.se/
Postat av: Jennie

Från början tyckte jag det såg hemskt ut med dessa bristningar, jag fick mina på kärlekshandtagen men precis dom du säger kroppen förändras nå hejdlöst efter en graviditet och det är smart sagt att kalla de kärleksärr för de är precis vad de är. Man är rik som ha dom för man ha fått det mest betydelsefulla man har av dom ;)

2012-03-15 @ 07:12:03
Postat av: Zilla

Håller med dig fullständig! ,Vem fan bryr sig om lite bristningar när man får världens finaste bebis,dessutom tycker jag att alla gravidmagar är perfekta på sitt eget lilla sätt. Stora eller små med eller utan bristningar..spelar ingen roll! Jag är stolt över min mage och kommer vara lika stolt och nöjd när de där röda strecken dyker upp! :)

2012-03-15 @ 07:43:24
URL: http://vivaladivah.webblogg.se/
Postat av: Azin

Jag såg ett kort min kille visa där det var en lejon och en mage med bristningar så stod det: i earned My stripes just like the lion. Väldigt fin bild och text tyvärr hitta jag inte bilden nu men det är så sant. Jag är själv nojig men man får bita ihop och tänka på slutprodukten.

Fin blogg, kul att hitta hit :)

2012-03-15 @ 08:21:33
URL: http://aziins.blogg.se/
Postat av: Frida - Mamma till Elsa och lillebror i magen

Bra sagt. Jag fick mycket bristningar med Elsa och nu har det börjat komma mer. Det som känns jobbigt denna gång är att dom blir mycket tjockare och ser hemska ut. Dom vanliga sket jag i. Men som du skrev; man får nått man blir glad av. Och det går alltid att förminska med laser :)

2012-03-15 @ 08:27:39
URL: http://Http://allgren.blogg.se
Postat av: Pallan

TACK så mycket Sara!! :D Så kul att höra att de finns några som stöttar oss utanför kommungränsen! :)



Jag håller med dig till 100 ang bristningar! Jag gick upp 12kg på ca 2år och har några streck på insidan låren.. men skulle jag ha tid att bry mig om dom skulle jag inte få mycke annat gjort ;)

2012-03-15 @ 08:34:12
URL: http://pallan.blogg.se/
Postat av: Sandra-bebis i magen

Hihi, tack :) hoppas den växer fort för jag vill ha står mage NU ;)



Angående ditt inlägg är jag nog ganska ensam om att hoppas på att få bristningar. Det är fint, det är faktist beviset på att våra små diamanter faktist bott där inne!

Herregud, är vi så utseendefixerade så en gravid mage inte är perfekt om den har lite zebraränder? Fy...

Nej ge oss lite ränder så vi har något att vara stolta över.



Jag kommer antagligen att få, för mamma har och det är tydligen ärftligt. Plus att jag har på insida lår sedan tidigare, och det har ju med nå underhudsfett att göra också. Men jag bryr mig inte,

Kärleksärr skare' va' :)



Kramar

2012-03-15 @ 09:10:03
URL: http://sandraeleonor.blogg.se/
Postat av: Frida - mamma till Elsa och lillebror i magen

Ja precis :) kram

2012-03-15 @ 11:44:35
URL: http://Http://allgren.blogg.se
Postat av: Spanienfrugan

Äh, finns väl inget som heter perfekt mage på en gravid. Herregud alla ser ju så olika ut. Jag läser också många gravidbloggar nu, det är roligt när man väntar :)

2012-03-15 @ 11:46:38
URL: http://spanienfrugan.blogg.se/
Postat av: Sanna

Bra skrivet :) Håller med dig!



Så fin och rund mage du har :)

2012-03-15 @ 12:08:54
URL: http://sannaerikakarlsson.blogspot.com/
Postat av: Renata

Tack =) Nu är jag nog frisk!!



Så löjligt det där med magen, den tjejen måste vara riktigt blåst haha Det där med bristningar kan jag erkänna att jag är lite rädd för.. Så jag smörjer magen som tusan trots att jag vet att det inte riktigt hjälper. Jag hade jättemånga när mina bröst växte och jag vet hur ont det kan göra så jag vill helst inte ha dem!

2012-03-15 @ 12:36:50
URL: http://renatas.blogg.se/
Postat av: Mamma till Ajdin och lillebror i magen

Många tycker att de har den perfekta gravidmagen, jag tycker också det. Fast jag har ju fått en och annan bristning men det är inget fel på bristningar. Jag har ju fått dem med graviditeten och graviditeten är det underbaraste jag varit med om. Min mage är ju klumpig och stor och står oftast i vägen men den är ändå perfekt eftersom en liten kille gömmer sig där inne :)

2012-03-15 @ 12:49:46
URL: http://chicmommy.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:



RSS 2.0