Tjugosjunde Juni

Packat och klart, nu är jag redo för huvudstaden! Ska alldeles strax gå isäng så jag orkar kliva upp imorgon, jag ser verkligen framemot den här resan! Fem i åtta imorgonbitti går flyget, min fina ska följa med och vinka av mig. Hjärtesorg att jag ska vara ifrån den finaste människan några dagar, men det är positivt att få sakna varandra lite. Ska aldrig släppa taget på fredag kväll när vi får träffas igen! ♥

Idag kvart över ett fick jag 'helg' och direkt jag slutade åkte jag på SunTan och solade. Jag råkade somna i solariumet så när det hade gått tjugo minuter kändes det som två ungefär. Efter att jag hade solat åkte jag till Mamma där Sofia och Elsa var, hon har blivit så stor! Fick mig en baouta kram och en blöt puss innan dom for! Sedan åkte jag och Mamma till Sidberg, sista biten promenerade/sprang jag och det gick bara fint. När jag kom fram stod maten på bordet, gott! Var mysigt att umgås med världens finaste farföräldrar en stund.

Jag antar att jag inte kommer hinna skriva något fler långt inlägg innan vi åker och lovar inte att det kommer upp något under mini semestern heller. Nu ska jag bara njuta och ha fruktansvärt kul! Sköt om er.


Hotellet vi ska bo på

Inga ord kan beskriva hur mycket du betyder

Lyckselemåle

För ett tag sedan var det en härifrån Lycksele som var med på nyheterna, en ung kille som börjat gå skola i Burträsk och skulle prata om lägenheterna där. Han pratade så himla roligt och jag var tvungen att fråga min fina om vi verkligen pratar sådär här i Lycksele, min fina är ju från västernorrland och trots att han själv har börjat prata mer och mer Lyckselemål så skrattar han ibland åt mina ord och uttal. Han sa iallafall att vi pratade sådär och jag kunde inte göra annat än att skratta, vad roliga vi låter! Men det är inte så konstigt att jag inte vet hur jag pratar, för man tänker ju inte precis på hur man uttalar ord och så vidare.

Jag skriver inte alls som jag pratar, jag tycker inte om att människor ska låtsas vara mer norrlänning än vad dom egentligen är. Det låter ju mycket finare att skriva på ren svenska, iallafall när man skriver blogg. Om man har läsare från andra ställen kanske dom inte ens förstår vad man skriver och hur kul är det! Hah.

Nog för att vi här i Lycksele bara kortar av orden, vi byter inte ut ord. Som typ 'jer' till är.

Det är så - He ä så
Jag tycker om dig - Ja tyck om du
Man kan ju inte göra så - Man kunn ju int gör så
Du ska inte tro att du är något - Du ska int tro att du ä nå
Jag ska bara hämta min telefon - Ja ska ba hämt telefon
Jag älskar dig - Ja älska de
Vad ska du göra imorgon? - Va ska du gör imorn?
Är du tokig? - Ä du tokut?
Tycker du om potatis? Tyck du om pären?
Men det kan ju aldrig stämma - Men he kunn ju aldri stäm

Jag tycker inte att det låter fult, men det ser inte riktigt bra ut när man skriver det ;)







Tjugosjätte Juni

Är väldigt trött idag, ska bli riktigt skönt att få gå hem klockan tolv idag och vila i hela fyra timmar. Det känns att jag behöver det, känner mig helt borta i huvudet. Får se om det blir någon träning för min del, kanske tar mig en vilodag idag med tanke på att jag tränar varenda dag i veckan annars och på söndagar ska man ju faktiskt ta det lugnt ;) Äh, jag får se hur jag känner mig!

Imorgon är det måndag och när klockan blir kvart över ett imorgon tar jag sex dagars ledigt. Härligt! Efter jobbet imorgon ska jag träna, sola och följa med Mamma till Sidberg för att vara med världens finaste farmor och farfar ♥ På kvällen ska jag packa färdigt och vara med min fina, jag ska ju trots allt vara utan honom i fyra nätter. Det kommer bli riktigt jobbigt, men jag kommer ju ha kul där borta så jag får försöka ta vara på dagarna istället för att sitta och längta hem hela tiden.

Nu ska jag borsta tänderna och sedan köra på jobbet. Vad härligt att det inte regnar idag!

Gröna Lund. Fan vad jag längtar!!!




Längtar så fruktansvärt mycket till tisdag

Så jag har helt enkelt påbörjat min packning som jag ska ha med mig. Skulle jag dit på semester eller skulle jag flytta dit? Min resväska säger iallafall inte att jag bara ska vara borta några dagar. Varför är det så svårt att packa!? Jag lyckas alltid ta med mig halva garderoben för jag tänker ju om det är si, så måste jag ha den, är det så, så måste jag ha den. Hah! Har tagit med mig fyra par skor. Slår vad om att jag bara kommer använda två av dom. Men hellre för mycke än för lite. Fast nu när jag börjar tänka lite, hur ska jag rymma det jag ska shoppa? Jisses. Nu måste jag packa om. Men det får bli på måndag för nu ska jag krypa isäng med min fina. Jobb imorgon igen!

Lördag

Idag har jag jobbat, tränat, solat och nu ska vi skutta över till Mamma för att umgås en stund. Den här lördagen har verkligen flygit förbi, kanske därför jag haft fullt upp hela tiden? Lär nog bli en tidig kväll ikväll så jag orkar med morgondagen, jobbar en delad tur imorgon och det känns faktiskt skönt. Har hela fyra timmar ledigt imorgon mitt på dagen så jag hinner träna och vila innan det är dags för jobb igen. Förresten så insåg jag idag att efter Stockholmsresan så jobbar jag bara två veckor och sedan har jag semester!! Gud så härligt det ska bli. Vi har absolut inga planer, den längsta resan vi kommer göra är till Tjäl och där blir vi nog några dagar. Vi ska tapetsera klart 'vårat' rum som vi har där och så hoppas jag på riktigt bra väder så vi kan sola och bada!

Nu har min fina duschat färdigt så nu sätter jag punkt. Sköt om er ♥

Tjugofemte Juni

Min jobbar kväll igår var över på några minuter kändes det som, hann knappt blinka så var klockan nio och jag kunde bege mig hemåt. For direkt till Mamma där alla var, hann precis till efterrätten! Jag hann även träffa lilla Ritchie och så tog jag och Malin oss en sväng till Tuvträsk där vi hämtade min onyktra älskling. Han är ju för go. När vi hämtat upp honom for vi tillbaka till Mamma och där satt vi till klockan tolv då vi bestämde oss för att gå hem och sova. Jag har sovit fyra timmar inatt, kunde inte alls somna trots att jag jobbat och var helt slut på. Lite jobbigt var det allt när väckaren ringde klockan sex imorse, men det är bara att bita ihop.
Denna helg ger mycket pengar!

Jag var avundsjuk på alla som fick fira midsommar igår, även om jag fick fira på mitt eget lilla sätt. Men hade varit riktigt roligt att vara ledig och kunna slappna av. Igår var det enda jag hade i tankarna att jag var tvungen att sova snart för att jag skulle upp om några timmar. Men nästa midsommar, då jäsiken ska jag vara ledig och då blir det fest i vansinne! Längtar.

Idag jobbar jag till klockan fem, när jag slutar ska jag äta grillat med min fina och sedan lägga mig och vila någon timme eller två. Efter det ska jag nog ta mig en promenad och försöka få med min fina på solariumet så vi kan sola, det är bara regn och kallt ute så då får man fuska ;) Senare ikväll går vi nog över till Mamma och är där resten av kvällen. Min syster m. familj är ju där och dom skulle stanna till imorgon så vi hinner träffas mera ikväll. Dom är så fina. Hade fått ett väldigt fint sms av syrran imorse. Glad blev jag! ♥

Ha en härlig lördag, speciellt ni som är bakis ;)

för mig är du allt jag någonsin önskat mig


And I just don't know why

Att tänka på

checkbox_blue_small.jpg

Försök uppnå kontinuitet i ditt tränande. Försök träna flera gånger i veckan. Med fördel kan man kombinera konditionsträning med mer muskeluppbyggande styrketräning. Försök ha minst en dag fri från träning varje vecka, så kroppen kan återhämta sig.

checkbox_blue_small.jpg

Om man tränar regelbundet så är det även viktigt att äta bra och näringsriktig mat. Se Kost och näring.

checkbox_blue_small.jpg

Drick vatten (vätska) när du tränar. Ett bra intag av vatten ökar såväl fettförbrukningen som minskar muskelnedbrytningen. Vattnet avkyler även kroppen och är ett måste vid lång och hård träning. Med fördel ska man drick tillräckligt  med vatten även när man inte tränar för att kroppen ska fungera optimalt.

checkbox_blue_small.jpg

Ett större intag av protein är muskeluppbyggande och anses även vara bra för viktminskning, det stimulera fettbrännande hormon som glukagon, IGF1 och tillväxthormon. Dessutom så stimulerar protein kroppens värmeproduktionen (termogenes).

checkbox_blue_small.jpg

Fysisk träning frisätter betydligt mer fria fettsyrorna i blodet än vad som är förekommande vid vila. Fettsyrorna kan sen omvandlas av musklernas kraftceller mytokondrierna till energi. Regelbunden träning av ens muskler ökar även antalet mytokondrier som i sin tur innebär bättre fettförbränning.

checkbox_blue_small.jpg Efterbränning innebär att du vid kontinuerlig träning inte bara bränner energi när du tränar utan kroppen bränner även energi efter träningen när du vilar.
checkbox_blue_small.jpg

När man ska förbränna fett så sker det främst i musklerna och andra energikrävande organ som levern. Detta sker genom att fett frigörs från kroppsfettet (fettcellerna) som fria fettsyror i blodet som sen transporterar dessa vidare till bl.a. musklerna där de kan användas som bränsle.

checkbox_blue_small.jpg

Tränade muskler har större förmåga att ta till vara de fria fettsyrorna än otränade.

checkbox_blue_small.jpg

Kvinnor som tränar har större förmåga att förbränna fett än män beroende på att hormonet östrogen som kvinnor har mer av än men påverkar kroppen att använda mer fett i stället för glykogen i musklerna vid träning.

checkbox_blue_small.jpg

Enzymet Lipoptotein (LPL) som behövs för lagringen av kroppsfett kan finnas både i fettcellerna men även i musklerna. Om man är vältränad så minskar LPL i fettcellerna till förmån för musklerna, vilket innebär att mer fett förbränns i stället för att lagras.

checkbox_blue_small.jpg

För att förbränna fett så är kroppen beroende av att fria fettsyror finns i omlopp i blodet. Detta stimuleras genom att halten av hormonet insulin inte är för stor, och som i sin tur beror på typen samt mängden av kolhydrater (i form av glukos) man har ätit. Därför anser nyare forskning att man bör inta föda som innehåller främst långsamma kolhydrater då insulinhalten då blir mer balanserad över tid och dessutom lägre i blodet. Detta får till effekt att de fria fettsyrorna från kroppsfettet blir mer i blodet vilket främjar fettförbränningen. Dvs. ät kolhydrater med lågt GI-värde.

checkbox_blue_small.jpg

Att träna på morgonen på tom mage innan man ätit frukost, eller 1 - 2 timmar efter man ätit ökar fettförbränningen. Blodsockernivåerna och insulinnivåerna är då låga i blodet. Att ta ett kortare träningspass eller en snabbare promenad på morgonen är därför bra.

checkbox_blue_small.jpg

Ät inte föda som tar tid för kroppen att smälta för nära inpå du ska träna. Detta kan medföra att det blir tungt att träna, kroppen kommer kännas trött beroende på att den samtidigt måste ta energi för att smälta maten. Dessutom så kan blodsockervärdena börja svänga för mycket vilket kan innebära att man känner sig tröttare.

checkbox_blue_small.jpg

Direkt efter fysisk träning så kan man dock med fördel inta snabba kolhydrater, då dessa snabbt ger energi och därför även återställer glykogenförråden i musklerna fort, vilket är muskelsparande (musklerna hinner inte brytas ner för mycket). Så ingen regel utan undantag. För den skull behöver man inte äta skräpmat, även om friheten är större direkt efter träning. Snabba kolhydrater kan man också inta under längre konditionskrävande idrotter/träning för att snabbt ge kroppen ny energi, exempelvis sportdryck eller annan koncentrerad energi. Se GI-värde.

checkbox_blue_small.jpg

Ät inom några timmar efter träningen slut så att kroppen kan återhämta sig. Man kan även äta mindre måltider med bl.a. snabba kolhydrater med högt GI-värde de närmaste timmarna efter huvudmåltiden för att fylla på glykogenförrådet. Övrig tid ät kolhydrater med lågt GI-värde.

checkbox_blue_small.jpg

Vid all sorts träning är det viktig att vara uppmärksam. Man bör vara fokuserad och koncentrerad på de rörelser du utför och träna rätt. Du bör vara inkännande, leva dig in i rörelserna. Känn musklerna när du styrketränar, känn löpsteget osv. Ett annat tips är att försöka nå ett mer meditativt tillstånd när du tränar exempelvis löpning eller någon annan träningsform som är mer konstant och kontinuerlig i sitt genomförandet.

checkbox_blue_small.jpg

Forskning har visat att fysisk träning kan ge bättre minne. Endorfiner, kroppens egna morfin utsöndras vid träning och ökar nybildning av celler bl.a. celler i hjärnan som har med minnet att göra.

checkbox_blue_small.jpg

Att dela upp ett högintensivt träningspass i 2 delar under samma dag och exempelvis träna 2 st 15 minuters pass i stället för ett 30 minuters pass har visat sig kunna förbränna mer energi totalt än ett enkelpass. Att träna aktiviteter som man inte är van vid, andra muskelgrupper mm. har också visat sig kunna öka energiförbrukningen. Se energibehov.

checkbox_blue_small.jpg

Aktiv träning öka cirkulationen och hjälper kroppen att avgifta sig själv från olika sorters toxiner. Man kan även med fördel fasta någon dag varannan vecka, då man avstår helt från fast föda eller bara äter lättare föda som exempelvis frukt. Fasta har den fördelen att kroppen får ytterligare hjälp att rensas från lagrade toxiner (gifter) samt att cellbildningen vitaliseras. Fasta stimulerar också kroppens produktion av tillväxthormon.

checkbox_blue_small.jpg Olika andningsövningar kan med fördel integreras med fysisk träning, kan bl.a. förbättra återhämtningen. Finns bl.a. studier som visar att andning genom näsan i stället för genom munnen kan förbättra uthålligheten samt minska mjölksyran vid fysisk träning.
checkbox_blue_small.jpg

Mental träning med inslag av visualisering, affirmationer, avslappningsövningar, meditation mm. har visat sig vara starkt bidragande orsaker till topprestationer inom idrotten. Och dessa metoder fungerar även alldeles utmärkt vid vardagsmotion.

checkbox_red_small.jpg

Vätskebrist som kan inträffa vid hård träning kan vara farlig om den blir för stor. Brist på vätska minskar även fettförbränningen samt ökar muskelnedbrytningen. Se vatten.

checkbox_red_small.jpg

Glöm inte uppvärmningen innan träning, höjer temperaturen hos kroppen och musklerna, ökar blodcirkulationen och smörjer lederna vilket därmed minskar risken för skador. Värm upp ca 10 minuter innan ett träningspass.

checkbox_red_small.jpg

Glöm inte att stretcha din kropp och dina muskler, viktigt innan träning men bör även göras efter träning. Detta minimerar risken för skador (sträckningar). Muskler som tränas har en förmåga att förkortas och bör därför stretchas ut. Att stretch höjer även prestationsförmågan då man kan utföra vissa rörelser bättre. Gäller all sorts träning. Stretching har även den fördelen att den hjälper musklerna att återhämta sig fortare.

 

Källa; www.halsosidorna.se

Träning

Dagens träning;
60 min powerwalk




- Man måste kämpa för att nå sina mål

weheartit

Tjugofjärde Juni

Glad midsommar på er mina fina läsare!

Vi klev precis upp och min fina har åkt till Tjäl för att lämna svärfars bil och ta hem våran. Jag ser att regnet öser ned, usch vad tråkigt det skulle ha varit att fira midsommar i detta väder. Det är ju den här dagen som det ska vara strålande sol och så varmt att man bara kan dra på sig ett par jeansshorts och ett linne! Men, förhoppningsvis blir det bättre ikväll. Jag ska ju bara vara inomhus hela kvällen och jobba så för mig får det regna, det är ganska mysigt att jobba när det är sånt här väder. Faktiskt.

Nu försöker jag få i mig lite frukost och sedan ska jag trotsa regnet och bege mig ut på en promenad. Det känns faktiskt bra med träningen och allt just nu, jag har börjat kämpa mer och även fast det ibland tar emot så biter jag ihop och tränar ändå. Det är viktigt för mig att träna. Och det finns dom som påstår att man behöver inte träna varenda dag, men det är mitt beroende. Jag tränar alltid en timme varje dag, det får mig att må bra.

Trots att jag älskar mitt jobb så vill jag att denna helg ska flyga förbi. På måndag slutar jag 13:15 och då ska jag fara med Mamma till Knaften och hälsa på världens bästa Ingela och lilla Albin. Sedan på Tisdag morgon tar jag, Mamma och Malin flyget till Stockholm!!! Jag längtar så fruktansvärt mycket. Vi blir där Tis - Fre och under dom dagarna ska vi shoppa i massor, gå på Gröna Lund så jag får bli ett litet barn igen och åka alla karuseller, jag ska träffa finaste Lisa och så kanske vi ska gå på Skansen. Det ska bli så himla kul och framförallt härligt att få komma iväg. Jag behöver det avbrottet nu.

Nä nu ska jag byta om till träningskläder och bege mig ut i regnet. Ha en trevlig midsommar!

En helt fantastisk torsdag

Den här dagen har varit underbar. Först tog jag en lång promenad imorse, mitt under den ringde min chef och erbjöd mig en fast tjänst. Jag skuttade hela vägen hem, helt ärligt. Var hur glad som helst! När jag hade tränat hämtade Mamma upp mig, jag fick fina presenter och hon skjutsade mig på solariumet så jag fick bättra på brännan. Efter det for jag hem och min fina fixade en god middag till oss. Han var även fruktansvärt gullig och köpte champange som vi smakat på ikväll, ingen av oss tycker om det, men hela grejen var ju så charmig. Tanken som räknas ;) Efter middagen följde jag med på Pappa's grav och vi planterade blommor där och gjorde så fint. På hemvägen kom jag på att jag ville färga mitt hår för jag hade fått världens utväxt, så Mamma svängde in på Domus och köpte hårfärg till både mig och min fina Peder. Så ikväll har vi båda blivit snygga i håret. Jag blev mörkare och Peder blev ljusare, han passar verkligen i ljusa slingor. Blev skitsnyggt!

Nu ska vi lägga oss i sängen och se något avsnitt av House innan vi somnar. Imorgon får vi sovmorgon tillsammans och när vi vaknar ska min fina åka till Tjäl för att hämta hem våran bil. Vi har ju haft svärfars bil i veckan pga att våran inte är lagad ännu. Men nu ska han fixa till den så vi kan sälja och köpa en ny. Längtar!

Imorgon är det ju midsommar och jag tänker inte göra så stor grej av dagen med tanke på att jag jobbar hela kvällen. Min syster m. familj kommer imorgon så jag lär nog fara förbi Mamma en sväng när jag slutar och ska min fina till Tuvträsk och vara med några kompisar kanske jag far dit en stund också.
Det blir nog en bra dag/kväll vilket som. Livet känns rätt bra nu!


Här ser man hur fruktansvärt fin min Peder är i ljusa slingor!
Älskar dig fina du ♥

Jag älskar dig mer än allting annat Peder

Det är lätt att tycka om Peder. Han är så snäll, genomsnäll. Han får mig alltid att skratta, bara genom att låta på ett konstigt sätt eller säga ett ord. Han får mig att känna en sån enorm trygghet, bara genom att vara. Han är alltid så mån om sina nära och kära, det finaste jag vet är att se honom med hans småsyskon. Bara det får mig att inse att han kommer bli världens finaste och snällaste Pappa i framtiden. Det är fantastiskt att se.

Han är verkligen den lugna i vårat förhållande, han säger alltid att allting ordnar sig medans jag är den som kan bli helt hysterisk och bara skrika. Men han får mig alltid ned på jorden igen, alltid. Och det är kanske därför jag alltid känner mig så trygg i hans närhet, för jag vet att så länge jag har honom vid min sida ordnar sig resten. Min fina Peder.

Vi har delat tre år tillsammans och vårat förhållande har verkligen varit en berg- och dalbana. Men vi har alltid hållit ihop. Vi har aldrig gjort slut. Vi har kämpat och verkligen gjort allt för att hålla ihop. Vi bestämde oss tidigt att vi alltid ska lösa saker och ting och inte ta förhastade beslut. Han vet alla mina hemligheter och jag vet alla hans. Kanske har jag inte alltid fått reda på hans vid dom rätta tidpunkterna och kanske har han svikit mig, men jag älskar honom och jag vet att han aldrig skulle ljuga för att såra mig. Alla människor är vi rädda för att förlora någon vi älskar, så jag har alltid förstått hans beslut. Även fast det har gjort ont.

Jag har insett att Peder är den som jag vill dela mitt liv med och det är en underbar känsla. Jag vill spendera varenda dag med honom, jag vill bli gammal tillsammans med honom. Han är mitt allt.



11. Favoritkonditionsträning

Min favoritkonditionsträning är löpning och promenader i rask takt.



Sommarfint på balkongen

Fina presenter från Alanya!

Jag har en underbar Mamma som köper så fina presenter till mig ♥
En adidas väska, en OnePiece, ett fint armband och ett par träningsbyxor!


Överlycklig är vad jag är just nu!

Jag fick jobbet!! :)
Jag finner inga ord för hur glad jag är just nu, kanske näst bästa dagen i mitt liv!

Jag var ju på arbetsintervju igår och den gick hur bra som helst, med tanke på att dom redan känner mig och vet hur jag jobbar så var det inte så mycket dom ville veta. Jag fick även veta igår att hon skulle ringa mig idag och meddela beslutet så jag har varit rätt nervös om man säger så. Jag var ute på promenad när hon ringde och erbjöd mig en av tjänsterna, jag trodde helt ärligt att jag drömde när hon sa det. Lycka!

Jag har varit på Skytten fram och tillbaka i fyra år, det här blir min fjärde sommar där och sedan jag tog studenten har jag gått på ett vikariat där. Jag är tjugo år gammal och har fast jobb, ni anar inte hur underbart det känns. Jag trodde inte att det skulle hända mig, jag trodde helt ärligt att jag skulle måsta jobba några år till innan jag verkligen fick fast. Men nu blev det inte så. Och jag är så glad!!!

Nu kan vi verkligen börja leva livet på riktigt. Nu finns det ingenting som stoppar oss.
Jag vet en uppe i himlen som ler lite extra idag och kramar mig i tankarna, visst Pappa? ♥

Sara Bäckman, fast anställd på Skytten's äldreboende. Låter bra i mina öron! ;D

10. Då mår jag som bäst

Jag mår som bäst när jag får ligga i min fina's famn och höra hans hjärtslag. Då går det ett lyckorus genom hela min kropp. Bara när jag är i hans närhet mår jag så fruktansvärt bra.

När jag får vara med mina nära och kära. Min fina familj och mina underbara vänner ♥

Men nu handlade ju den här listan om träning så, jag mår som bäst när jag har tränat riktigt hårt och är alldeles genomblöt av svett. När jag har tränat så hårt att det gör ont i varenda del av min kropp.
Det är en underbar känsla.

Tjugotredje Juni

Som nog dom flesta förstått så var jag alltså på en arbetsintervju igår och jag stressade upp mig för ingenting. Jag satt där inne i max tjugo minuter och pratade med min chef och en arbetskamrat som är fackombud. Det gick hur bra som helst, med tanke på att dom redan känner mig så behövde jag inte svara på en massa svåra frågor. Det är tre tjänster som är ute, alltså ska dom anställa tre stycken och jag försöker tänka att det inte är helt omöjligt att jag får fast jobb. Hoppas! Då är framtiden räddad.

Nu ska jag bara fortsätta vara nervös över telefonsamtalet, gick det vägen eller inte? Får jag jobbet blir jag överlycklig och får jag det inte måste jag tänka att jag iallafall var mig själv hela vägen och verkligen försökte. Ska bege mig ut på en lång promenad nu för att rensa mina tankar, får jag röra på mig blir jag inte lika nervös.

Senare idag ska jag åka på solariumet och sola, det suger att vi inte har någon sol på våran balkong om dagarna. Sedan ska jag träffa finaste Mamma som kom hem från Turkiet sent igår. Hon hade visst en massa presenter till mig! Och ikväll lånar jag nog Mamma's bil och åker till världens finaste farföräldrar ♥

Imorgon jobbar jag kväll, på självaste midsommarafton. Men det gör mig faktiskt inget, det ger mycket pengar och har man ställt in sig på att jobba så tänker man inte så mycket på det.

Maddi Jane

 

Jag håller på att spricka av nervositet

Känslan som jag känt hela morgonen går inte att beskriva med ord. Jag har seriöst handsvett, skakar och har fruktansvärt ont i min mage. Ordet nervös har för mig fått en ny innebörd. Jag trodde inte att man kunde vara såhär nervös, helt ärligt. Jag är duktig på att prata, försöker fråga och svara mig själv lite men ändå känns det som att jag håller på att svimma. Det här är ju liksom min framtid, det kan ju gå käpprätt åt helskotta. Eller så går det hur bra som helst, antingen eller. Jag hoppas på det sistnämnda, ber verkligen till högre makter. Mest av allt hoppas jag att Pappa finns med mig där inne i rummet idag och stöttar mig. Hans stöd är allt jag behöver för att klara av saker och ting. Tänk om jag kunde ringa Pappa nu och fråga om råd. Tänk om..

Jag har bestämt mig för att gå dit och vara mig själv, det brukar man komma längst med. Behålla lugnet och bjuda på mig själv, för det är ju sån jag är. En positiv och glad tjej som ser något bra med allt och vet att allting ordnar sig så länge som man kämpar för det. Men när man kommer till en situation där man känner sig så nervös som jag är, vad händer då? Jag har ju fantiserat allt möjligt. Att jag blir stum och inte får fram ett ljud. Att jag börjar skaka och svetten börjar rinna. Pinsamt. Att jag svimmar för att jag kanske inte ätit nog bra eller druckit tillräckligt. Ja ni hör ju min lista, den kan bli ännu längre men nu väljer jag att försöka vara positiv. Det här kommer gå bra. En fördel är att dom redan känner mig, så personliga frågor om hur mitt liv ser ut behöver dom ju inte ha reda på. Men så tänker jag på alla svåra ord, tänk om det kommer en fråga som jag inte ens förstår. Som jag inte ens förstår ett ord av. Vadå pinsamt? Tjugo år och fattar ingenting. Det får verkligen inte hända. Absolut inte. Då måste jag sjunka genom jorden.

Jag tror ni kan läsa er till hur fruktansvärt nervös jag är. Så nu ska jag sluta babbla. Ska gå och torka bort svetten, besöka toan en sista gång och sedan ta bilen in mot intervjun. Det här kommer gå bra. Eller hur?

Ge mig en lyckospark i tankarna är ni snälla!

Såhär känner jag mig just nu

9. Mina inspirationskällor

Först måste jag få skryta lite och säga att min största inspirationskälla är mig själv. Om man nu kan välja sig själv? Jag lyckades gå ned hela trettio kilo på egen hand, utan någon bantningsmetod. Rätt kost och träning är mitt motto, jag har erfarenhet av Cambrigde och Nutrilett och det har inte funkat alls. Man går oftast upp allt man gått ned om inte mer, men sedan finns det ju dom som är så starka och klarar av att hålla ett strikt matschema efteråt och träna i vansinne. Men äter man rätt och rör på sig varje dag, går man ned i vikt.


Mamma är också en inspirationskälla för mig. Hon har varit överviktig största delen av sitt liv, pendlat fram och tillbaka och nu har hon gått ned lika mycket som jag gjorde och hon har förändrat sitt utseénde fruktansvärt mycket. Hon är så stark och hon har verkligen bevisat att kämpar man, så når man sitt mål.




Sedan så har jag börjat följa en blogg nu på senare tid, bloggen heter www.iaatc.se och drivs av en tjej som heter Benita Schoultz. Hon har gått ned 50 kilo och är kanske inte vid sitt mål ännu men oj vilken stark tjej! Hon har verkligen gjort det bra. Hon äter rätt och tränar, precis som jag gjorde och såna tjejer beundrar jag. Såna människor som har mål och ser till att man klarar det.


Se bara vilken otrolig skillnad! Bilderna är lånade från hennes blogg.

8. Favoritmat

Jag älskar nästan all mat. Mamma's palt är en favorit, kan äta hur många som helst! Grillat, kycklingsallad och fisk är väl några av mina favoriträtter. Men jag måste nog säga att palt ligger högst upp på listan.

7. Favoritövning

Jag älskar att träna ben och mage, all träning som ger mig extrem träningssvärk. Armhävningar, Sit Ups, Utfallssteg, Plankan och så vidare.

Påväg hem till mig!






Jag klickade just hem dessa skor. Ett par fina Björn Borg sneakers och ett par EasyTone träningsskor som tydligen ska vara bra träning för rumpan! Alltid värt att testa. Jag var tvungen att slänga mina andra fina skor som jag köpte på Lindex för länge sedan, dom var väldigt utnötta och jag måste verkligen säga att det var hjärtesorg när jag kastade dom. Björn Borg skorna är i samma modell fast dom här är mycket snyggare med märket och allt. Just nu lever jag i Foppa tofflor för att jag inte har några andra ;) Och ikväll när jag var ute och tränade insåg jag att nya träningsskor verkligen var ett måste, så nu jäsiken ska rumpan tränas!

Träning

Dagens träning;
70 min powerwalk

Trotsade regnet och begav mig ut även fast det tog emot från början. Kändes något drygt men när jag gått ett tag kändes det hur bra som helst. Hämtade upp lilla Ritchie så han fick följa med mig, han är ju så underbar.

Tjugoförsta Juni



Är hemma en snabbis från jobbet för att få i mig lite lunch. Jag ska skriva ett längre inlägg ikväll om en sak som jag bara måste få ur mig. Det är såna här gånger jag är så glad över att jag har en blogg, när jag behöver rensa mina tankar. Du gör mig så fruktansvärt arg. På riktigt.

Jag skulle ge dig, allting du pekar på

Jag kan inte ens gå
Utan din luft i mina lungor
Jag kan inte ens stå
När du inte ser på
Och genomskinlig grå blir jag
Utan dina andetag


6. Mål med träningen

Mitt mål har hela tiden varit att gå ned några kilon, jag ljuger om jag säger att det inte är så idag, men mitt största mål med träningen är att få må bra. Jag tränar inte varje dag för att nå min målvikt utan för att det får mig att må så mycket bättre. Alla borde röra på sig, en halvtimme om dagen iallafall.
Man tjänar verkligen på det i längden.


Världens finaste Pappa och jag på promenad den 31 Augusti 08 ♥

Träning

Dagens träning;
60 min promenad

Jag trotsade regnet som öste ned och begav mig ut på en prommis ändå!




Du är mitt allt

Det är tanken på våran framtid som gör mig så fruktansvärt lycklig. Allt som vi skapar gör mig fulländad. Jag älskar dig! ♥

Tjugonde Juni

Tre veckors semester närmar sig med stormsteg och det känns underbart. Jag hade ju inga planer alls för sommaren (förutom att få vara med min fina och bara rå om honom) så min chef fick bestämma och då blev det andra perioden. Sedan åker jag till Stockholm med Mamma och Malin nästa tisdag! Jag har längtat efter den resan sedan vi bokade, det ska bli så grymt roligt. Shopping, Gröna Lund, god mat, träffa finaste Lisa och så vidare! Att få komma bort ska bli riktigt härligt. Bara få vara och slappna av.

Ikväll jobbar jag, imorgon jobbar jag till halv fem, onsdag och torsdag är jag ledig och sedan jobbar jag hela helgen. Japp, jag jobbar midsommar. Hur känns det då? Pengar i vansinne blir det men hade kanske hellre varit med familjen. Nu kommer ju min syster m. familj också så det hade varit roligt att umgås med dom. Men jag får försöka vara där så mycket som möjligt när jag inte jobbar. Allt ordnar sig!

Jag är riktigt trött idag, kan bero på att jag inte sovit så mycket under mina lediga dagar. Sedan så regnar det som tusan så jag undrar hur jag ska göra med min promenad, kanske springer på löpbandet istället.

Ta hand om er ♥

It's us against them all

Puh! En sten har lättat från mitt hjärta. Det var ju inte alls så, så himla fel. Ett missförstånd alltihop. Vad som hände då, hände då och det säger jag ingenting om. Men jag gjorde minst lika mycket fel och jag måste säga att efter samtalet ikväll mår jag bättre, så mycket bättre.

Jag har skrivit detta tusentals gånger men jag kan aldrig skriva det för många gånger, jag älskar min Peder så fruktansvärt mycket. Han är verkligen allt och det har jag insett nu. Ett liv utan honom är inget liv alls. Han får mig att vilja leva, han får mig att se alla negativa saker som något positivt i slutändan. Jag vill aldrig skiljas åt och det vet jag att vi aldrig kommer göra. Framtiden är vår och jag längtar! ♥

Bara för att jag är så himla kär och för att allting har ordnat sig så bjuder jag på dessa bilder. Massor med bilder på oss två!




Sluta ödsla energi på något som inte är ditt

Jag är den som hatar konflikter och drar mig gärna undan, men när någon väl har sårat mig så vänder jag mig inte om och går iväg. Jag står kvar och säger precis vad jag tycker och tänker. När jag träffar dig nästa gång (om den gången nu kommer) så ska jag säga precis vad jag tycker om dig. Det har jag lovat mig själv. Du bör få höra. Du bör få höra hur mycket du förstört, hur mycket du sårat.

Allting började när jag träffade min Peder för tre år sedan, när man träffar någon som man faller pladask för så tänker man inte efter speciellt mycket. Han var den finaste och snällaste killen som jag någonsin träffat, men ändå var jag rädd att skutta in i ett förhållande med tanke på att jag blev psykisk misshandlad av mitt ex. Peder fick mig att känna en trygghet som jag aldrig känt förut, han fanns hela tiden där för mig och visade varje dag hur mycket han älskade mig. Men så kom det människor som absolut inte kunde se oss tillsammans och började riva upp himmel och jord. Jag fick sms och telefonsamtal av okända människor som påstod att jag var en hora och att jag hade förstört Peder. Jag fick höra att jag förändrat honom till det sämre och att jag förbjöd honom att prata med andra tjejer. Jag fick höra vilken fitta jag var, för att vara exakt 'Du kommer alltid vara en jävla fitta i mina ögon Sara' och jag har aldrig varit så sårad som jag var då. Jag ville ju inte förstöra för någon, jag ville bara vara med människan som jag älskade. Jag förbjöd honom aldrig, han tog sina egna beslut.

Att få höra så mycket skit av en och samma människa under tre års tid tar på, även fast man aldrig släpper taget. Vi bestämde oss redan dag ett för att hålla ihop, oavsett vad. Och det har vi gjort och jag är så lycklig över det beslutet. Men allt som skrivs överallt på internet har satt sina spår. Det som skrevs sist var sant och jag föll på botten. Du har ingenting med det att göra, varför skulle jag få höra det av dig? Det är vansinne. Du har nu skickat hundra sms till mig om vad du själv skulle gjort, vad du tycker att jag borde göra och det är inga kloka beslut. Du vill ju bara få som du vill och det gör mig så irriterad. Om du är så lycklig i ditt förhållande, varför ödslar du någon energi på mitt? Låt oss bara vara. Du kommer aldrig få som du vill. Aldrig! Sedan kan du fortsätta i din lilla drömvärld om att ni hade det så bra, för det är inte vad som sägs här hemma. Men jag är långt ifrån som du, därför öppnar jag inte munnen för jag vet att det skulle såra och jag är inte sån.

Vi är tillbaka på ruta ett igen och jag har bestämt mig. Kärleken övervinner allt. Jag kommer aldrig släppa en människa som Peder, han är verkligen allt jag önskat mig. Utan honom hade jag inte suttit här idag, det är sanningen. Sedan vad andra tycker om det beslutet struntar jag i. Det är vårat förhållande, vårat liv. Så länge vi håller ihop faller resten på plats. Så är det bara.

Nittonde Juni

Vet ni vad jag hoppas på mest av allt just nu? Att jag får jobbet som jag har sökt. Det skulle förändra mitt liv totalt, till det bättre. Med ett fast jobb skulle jag verkligen kunna börja leva livet på riktigt och inte tveka, inte vara orolig att något ska gå snett. Söktiden gick ut i fredags och jag hoppas att det inte tar alltför lång tid innan man får veta. Jag har sökt på Skytten där jag snart jobbat i ett år och denna sommar är även min fjärde sommar där. Så, jag vill inte hoppas på för mycket men det är nog inte helt omöjligt att jag får en av dom tre tjänsterna som är ute. Men tänker jag att det är klart jag får en av dom och så blir det inte så, kommer jag bli fruktansvärt besviken. Så jag får försöka tänka att det kan gå åt båda hållen. Antingen käpprätt åt skogen eller hur bra som helst. Inte vara för säker men inte heller för osäker.

Jag tror att mycket skulle ordna sig om jag hade den tryggheten, ett fast jobb. Att bara veta när man kliver upp på morgonen att framtiden är räddad. Det skulle göra saker så lätt. Nu tänker jag hela tiden, får jag vara kvar eller inte? Och det är så jobbigt.

Jag jobbar med det jag älskar, med människor. Med äldre människor som behöver få hjälp. Och det finns inget som gör mig så glad som när en tant eller en farbror ser mig i ögonen och säger; Tack för hjälpen, du är så snäll! Det finns verkligen inget bättre. Då känner man att man valt rätt yrke. Så att få fast jobb där jag är nu är drömmen för mig. Så håll era tummar och tår för min skull!

Hold It Against Me

Det ordnar sig alltid, på något sätt

Denna helg blev inte alls som jag tänkt mig. Men det börjar kännas lite bättre nu om jag ska vara riktig ärlig. Chocken har lagt sig lite, men besvikelsen finns kvar och det lär den väl alltid göra. Från att vara uppe på toppen och känna att livet börjar ordna upp sig till att falla pladask ner på marken och bara känna sig så fruktansvärt tom. Tom på ord, tom på tankar, till och med tom på känslor. Jag har bara pendlat mellan sängläge och soffläge, stirrat rakt fram och tänkt på vad som faktiskt hänt. Jag har inte sovit många timmar under dom här två nätterna så frågan är hur jag ska orka med denna arbetsvecka, men det är väl bara att bita ihop I guess. Det som inte dödar, det härdar. Eller hur?

Jag är proffs på att stanna kvar på botten och inte försöka ta mig upp, när jag mår dåligt över något har jag väldigt lätt för att stanna bland tårarna och inte vilja kämpa. Men min Pappa lärde mig att man måste kämpa för att nå sina mål, oavsett hur jobbig vägen dit blir. Och han sa alltid att allting ordnar sig alltid, på något sätt. Jag ska försöka lyssna på Pappa's ord och kämpa in i det sista. För överlevde jag min bästa väns död, klarar jag det här också. Hoppas jag.

Att inte veta exakt när gör smärtan ännu värre. Det är liksom allt jag begär, att få veta när. Men det kommer väl, tids nog.


5. Favoritmuskel

Utan tvekan mina muskler i benen. När jag gick ned trettio kilo så var mitt knep att promenera i flera timmar och det har gjort mina ben fruktansvärt starka. Jag kan vara missnöjd med mycket på min kropp men benen är jag alltid stolta över.

4. Träningskläder

Jag tränar i en rosa sport BH från Lindex, svarta träningsbyxor och ett svart träningslinne som kommer från Sporthuset här i Lycksele och så har jag ett par jättegamla löparskor som snart har levt alla sina år. Vardera sko har ett hål så det är dags att köpa nya snart, jag funderar på att köpa såna här Easytone som ger en snygg rumpa! Nu vet jag inte om det funkar, men det kanske är värt ett försök?

Artonde Juni

Jag har inte sovit en blund inatt, kan säga er att jag är väldigt tom i mitt huvud just nu. Har legat på soffan fram till nu och bara stirrat rakt in i väggen. Ska byta om från myskläder till träningkläder och bege mig ut på en lång promenad, behöver få rensa tankarna lite. Det är ibland det som behövs, frisk luft. Många gånger när jag mår väldigt dåligt tar jag mig en promenad, det får mig att må lite bättre även om det kanske inte känns helt bra efteråt. Mina ögon är alldeles röda och lite svullna av alla tårar, men jag har vant mig. Det låter hemskt, men jag är van vid tårar som rinner. Och nu blir det ännu värre när jag inte fått sova någonting. Men det blir bättre. Allt blir bättre.

Senare vet jag inte vad jag ska hitta på. Kanske träffar Malin och Marcus en sväng, jag behöver prata med någon. Jag ville inte ringa Mamma och prata med henne när hon är i Alanya på semester, men jag var tvungen. Det kändes som att jag inte hade någon jag kunde ventilera mig hos. Och ska jag vara ärlig känns det så mycket bättre när jag fick höra Mamma's röst och hennes kloka tankar. Hon har rätt. Så rätt.
Älskar dig Mamma! ♥

I've been crushed beaten down

Igår rasade min värld, ytterligare en gång. Jag fick en kommentar här på bloggen som fick mina tårar att rinna trots att jag aldrig tror på anonyma människor som skriver kommentarer på min blogg. Men efter många om och men fick jag veta vad det handlade om och jag är helt tom i mitt huvud. Jag förstår ingenting. Hur kunde det här ske? Varför är det enda som ekar i mitt huvud just nu. Det har det gjort hela natten, har inte kunnat sova. Och jag som får så dåligt samvete för minsta lilla, det är kanske därför jag reagerar såhär? För att jag själv aldrig skulle kunna hålla tyst? Oj vad många tankar. Tänker så mycket att det gör ont i huvudet. Allting blev så fruktansvärt tungt nu.

När man kommer till en sånhär situation är det väldigt viktigt att tänka efter riktigt innan man handlar. Jag brukar ibland ha svårt för sådant, därför måste jag verkligen stanna upp och tänka efter rejält innan jag gör något. Men det handlar om så mycket mer. Tillit, alla tankar på händelsen, svek. Jag skäms nästan. Det är lite pinsamt. Jag kunde ju aldrig ana. Jag var som vanligt, betedde mig som jag brukar och så försegick detta.

När jag fick höra dom orden från människan som jag litar på mest i hela världen så blev jag alldeles kall. Det får inte vara sant tänkte jag. En människa som jag först hade så svårt att lita på, men jag klarade av att bygga upp tilliten och idag fanns det inte en chans i universium att jag kunde tro det här. Aldrig. Jag trodde inte det var möjligt.

Människan som sa all fakta till mig förstod inte hur jag kunde ta hela grejen så lätt. Att den människan skulle tänkt helt annars. Jag trodde helt ärligt inte att jag skulle resonera såhär heller, jag har alltid sagt att om det skulle vara så, så skulle jag riva upp himmel och jord. Men när det väl kom till kritan så ville jag inte. Jag tänkte inte ens den tanken att jag skulle fatta det beslutet. Men jag tänker lite på tiden, när det hände. I vilket fas var man då, hur kände man och så vidare. Det hade varit skillnad (tycker jag) om det skett efter två år och inte två månader.

Men det är klart, det är tufft. Det gnager inombords, jag vet inte riktigt vad jag ska säga eller vad jag ska tänka. Jag har helt ärligt aldrig varit i den här situationen och man går inte precis runt och tänker på hur man skulle göra ifall det hände. Men nu har det hänt och jag måste fokusera på vad jag vill. Vad jag vill ha i min framtid, i mitt liv. Det är beslut som måste tas, man måste resonera, tänka på hur man själv vill ha det. Men saken är den, man ska alltid behandla andra som man själv vill bli behandlad. Och det är därför jag aldrig gjort något sådant, för jag kunde tänka mig hur det skulle kännas själv ifall det hände mig. Nu ljög jag, jag har visst sårat men inte någon jag verkligen älskat. Och man lär sig av sina misstag, iallafall jag. Jag skulle göra allt förutom att få gå igenom det här.

Jag ska snart sätta punkt, det blev ett långt inlägg men det är många tankar. Jag har så ont i magen. Allting gör ont, så ont.


weheartit

Lösenordsskyddad blogg

Nu har jag valt att sätta lösenord på min blogg av olika anledningar. Jag vill bara att mina närmsta ska kunna läsa vad som skrivs, dom som känner mig som bäst och förstår mig. Människor som bara vill såra mig behöver inte läsa mina ord. Jag har fått för många anonyma kommentarer om mitt privatliv, så jag gjorde det lite enklare för mig själv genom att ha en privat blogg.

En dag kanske jag tar bort lösenordet och väljer att ha en blogg för alla, men det får tiden utvisa!

Jag behöver dig, här

Svar till anonym;

För det första kan jag inte förstå hur man kan vilja skriva något sådant på en blogg, varför inte ringa mig, skicka ett mail eller vad fasen som helst? När du kan bevisa att det du skrev stämmer, så kan du höra av dig till mig.

Det finaste jag vet



Två bilder från igår när min fina var så snäll och fixade krokar till mina blomlådor.
Jag älskar dig mer än allting annat Peder! ♥

Detta är vad jag roar mig med i badkaret


Kan inte sluta skratta när jag ser dom här bilderna. Hahahahahahahahaha!
Men erkänn att jag har snygg badmössa och en snygg badkompis? ;)

Sjuttonde Juni

Jag hade bestämt mig för en lång sovmorgon idag på min lediga fredag men icket, var alldeles för varmt i sovrummet trots fläkten så jag vaknade klockan nio. Men det var kanske lika bra, har hunnit städa upp lite här hemma och gjort mig klar för att fara på stan. Min fina ska hämta mig om en halvtimme och vi ska följas för att köpa blommor och lite saker till våran balkong. Äntligen!:) Igår när vi var hos farmor och farfar fick jag med mig en massa krukor hem, bla två blomlådor som jag ska hänga på balkongräcket och en jättestor hink i rost, hur fin som helst! Sedan ska jag köpa två sittdynor till våra stolar och något fint att ha på bordet, det kommer bli jättefint.

När vi är klara på stan ska jag hämta lilla Ritchie och träna i skogen med honom, precis som igår. Jag ska vara hundvakt idag åt den sötingen, så han får följa med mig hem sen och vara sällskap medans jag planterar blommor och städar ;)

Mamma skrev just ett sms om att dom har underbart väder där borta i Alanya, vi hade ju över fyrtio grader när vi var där förra året och det var knappt så man kunde vara ute pga värmen. Åh vad jag blir avundsjuk när jag hör att dom har det så underbart, nu längtar jag fruktansvärt mycket till vi ska åka!!

3. Ett fint idrottsminne

Denna punkt är väldigt svår, ett fint idrottsminne? När jag la en frispark, bollen for över alla tjejers huvud och rakt in i mål. När vi var på Örncupen i Örnsköldsvik hela laget, när en av Pappa's föredetta spelare gjorde mål och blev så glad att han sprang rakt emot mig (som satt i publiken) och gav mig en puss på kinden. HAHA! Det var ju dock när jag var liten, men roligt var det. Jag var chockad, länge. Jag har många fina minnen.

Träning

Dagens träning;
80 min jogging/promenad

Tog med mig Marcus och Malin's fina lilla Ritchie och for upp på elljusspåret i över en timme. Han fick springa lös och han är ju så fruktansvärt söt. Hamnade han framför mig så vände han sig om och väntade på mig, hamnade han bakom mig så sprang han ikapp mig och såg jätteglad ut. Det var riktigt roligt med Ritchie som träningssällskap, ska nog ta med mig honom imorgon också! :)

Resemål

Spanien/Gran Canaria/Hotel Costa Canaria
5 848:-/pers




Egypten/Hurghada-kusten/Saraya Suites
7 256:-/pers




Tunisien/Monastir/Royal Thalassa Monastir
5 548:-/pers




Turkiet/Side/Seven Seas Side
7838:-/pers




www.fritidsresor.se

Sextonde Juni

Slutade jobba klockan tolv idag och då tog jag minsann helg, hur skönt som helst! Fram till nu har jag suttit och spanat in utlandsresor, hur sugen som helst! Mamma är i Alanya nu med två kompisar och jag är fruuuktansvärt avundsjuk. Vill också till värmen, goda drinkar och havet. Jag och min fina har bestämt att vi ska åka framöver, det blir kanske Gran Canaria eller Egypten :) Jag längtar!

Snart ska jag bege mig ut på en löptur och när min fina slutar ska vi åka på solariumet och sola. Efter middagen åker vi till Sidberg och myser med världens finaste farföräldrar ♥ När man inte varit där på ett tag så känner man verkligen hur mycket man saknar dom och hur mycket man saknar att bara vara där. Det känns som att jag är så nära Pappa när jag kommer dit.

Nä nu ska jag fortsätta spana på resor till utlandet!

En av dom finaste låtarna jag någonsin lyssnat på

weheartit

När ska du inse att du aldrig kan skilja oss åt?
Move the fuck on!

Femtonde Juni

Idag har jag jobbat, jobbade till halv två och när jag kom hem slocknade jag på soffan och sov i två timmar. Skönt! När min fina kom hem åt vi en god middag, kollade på utlandsresor och ikväll har jag varit ute på en prommis med finaste Malin. Nu ska jag snart hoppa in i duschen och sedan se några avsnitt av min nya favoritserie, House!

Imorgon jobbar jag lika som idag, till halv två och sedan har jag helg. Imorgon ska vi sola och sedan hälsa på världens finaste farföräldrar ♥

weheartit

Loreen - My heart is refusing me

Träning

Dagens träning;
60 min promenad

Malin följde med mig ut på en prommis ikväll och det var hur härligt som helst! Tack för att du finns ♥


2. I mina öron när jag tränar

Alexandra Burke Feat. Pitbull - All Night Long
Alexandra Burke - Bad Boys
Britney Spears - Till The World Ends
Cascada - Evacuate The Dancefloor
Danny Saucedo - In The Club
September - Mikrofonkåt
September - Cry For You
Robyn - Dancing On My Own
Robyn - Indestructible
Katy Perry - If You Can Afford Me
Lady Gaga - Bad Romance
Mohombi - Bumpy Ride
Sean Kingston - Fire Burning
Tinie Tempah - Written In The Stars
Pink - Just Like A Pill
Pink - So What
Pink - Raise Your Glass
Inna - Sun Is Up
Inna - Hot


1. Min idrottsbakgrund

Alla ni som följt min blogg länge, ni som känner mig, vet att min Pappa var fotbollstränare för Lycksele A-lag och var lärare på fotbollsgymnasiet här i Lycksele. Mamma har varit speaker på alla matcher och hon är det än idag trots att Pappa inte är tränare längre. Min älskade bror Marcus spelar fortfarande i A-laget och min äldsta bror Joakim har varit fotbollsdomare. Så, som ni förstår har jag växt upp med fotboll och jag är så glad för det. Fotboll är underbart och jag har alltid varit så stolt över att vi varit en så duktig och engagerad familj inom idrotten.

Jag har själv spelat i många år för Betsele IF, vi var ett härligt gäng som hade så fruktansvärt roligt tillsammans och jag måste erkänna att jag saknar min fotbollskarriär lite. Jag spelade forward, så jag fick göra många mål och det är nog det som jag minns mest från tiden jag spelade själv. Alla målen, vilken härlig känsla det var att få sätta bollen i nätet och höra sina lagkamrater och publiken jubla! Skulle jag börja spela idag skulle det nog inte ta lång tid innan man var på banan igen, jag tror det sitter lite i kroppen faktiskt och jag tränar ju så mycket kondition så det skulle inte vara något problem. Det var en väldigt rolig tid. Men idag nöjer jag mig med att träna själv och sätta mina egna mål!

Jag har faktiskt dansat också, streetdance, när jag var yngre. Vi var en grupp tjejer som träffades två ggr/veckan (tror jag?) och det var grymt roligt det med.  Så fotboll och dans är väl det jag pysslat med under mina år.





Min träningslista

1. Min idrottsbakgrund
2. I mina öron när jag tränar
3. Ett fint idrottsminne
4. Träningskläder
5. Favoritmuskel
6. Mål med träningen
7. Favoritövning
8. Favoritmat
9. Mina inspirationskällor
10. Då mår jag som bäst
11. Favoritkonditionsträning
12. Favoritidrott
13. Mitt bästa kosttips
14. Favoritmellis
15. Då tränar jag allra helst
16. Favoritlivsmedel
17. Mitt måtto
18. En fredagskväll unnar jag mig gärna..
19. Hälsa för mig
20. Det här åt jag idag
21. Därför tränar jag
22. Min favoritfrukost
23. Detta skulle jag vilja utöva
24. Favoritidrottare
26. Så sover jag
27. Detta klara jag mig inte utan
28. Där tränar jag helst
29. Detta tränar jag allra helst i
30. Glöm inte att…

Träning

Dagens träning;
60 min jogging/promenad

Jag fick med mig min fina på en träningsrunda ikväll och vi hade så kul! Älskar min pojkvän, får alltid le i hans närhet ♥ Imorgon ökar vi på, då ska vi orka springa ännu längre än vad vi sprang idag!

. . .


Tolfte Juni

Helgen har varit underbar ♥ Vi har shoppat sommarkläder, ätit fruktansvärt god mat, badat jacuzzi, druckit vin och bara myst. Ibland behöver man såna helger också, bara få vara och rå om varandra. Jag inser mer och mer för varje dag som går hur lyckligt lottad jag är. Jag får dela mitt liv med den finaste människan som finns och det får mig att le. Utan min fina skulle jag, helt ärligt, inte vara här idag. Han får mig att vilja leva. Han får mig att se framåt, tänka positivt. Jag älskar min Peder så mycket!

Till middag idag unnade vi oss en pizza, mums! Efter middagen var jag helt slut på så jag la mig och vilade en stund. När jag vaknade skuttade vi direkt över till Mamma där min älskade storasyster m. familj var. Oj så glad jag blev över att få träffa dom. Susanne är inte min riktiga syster, men hon har funnits med under hela min uppväxt och är en del av våran familj så vi säger att vi är systrar. Hon är så stark och så fin ♥

Nu ska jag krypa ned i sängen brevid min fina och sova. Imorgon ska jag ta tag i träningen igen, har varit lat nu några dagar men när man har 'semester' behöver man inte tänka på vad man äter eller hur mycket man rör sig. Men imorgon så, börjar även jobba klockan två men innan dess ska jag nog ha hunnit med en hel del.

Sköt om er!

Tionde Juni

Håller ni också på att smälta bort av värmen? Det är 31 grader hos oss för tillfället, det är nästan för varmt att jobba när det är sånt här väder. Som tur var så slutade jag tidigt idag och har gjort helg, skönt! Sedan jag slutade har jag hunnit vara på Lyckan där min snygging bytte däck på bilen och så har jag packat det sista för klockan fyra åker vi! Vi ska bo på hotell i helgen, fira våran tre års dag lite i efterskott och så fira att min fina fyllt år. Det ska bli så himla mysigt att bara få slappna av och rå om varandra ♥ Jag blir mer och mer kär för varje dag som går. Lycka!

Idag vill jag gratta alla som tar studenten! Kan inte förstå att det är ett helt år sedan jag själv stod där och skrek OP3 för fulla muggar. Det var en helt fantastisk känsla.

Nu ska jag duscha och göra mig klar. Om jag inte hinner skriva mer så hoppas jag att ni får en lika mysig helg som jag ska ha! :)

Nionde Juni

Idag fyller min fina pojkvän och världens bästa storebror 22 år. Grattis på eran dag!   

Vi låg vakna till tolv inatt bara för att jag skulle säga grattis till min fina, hah! Jag har fått för mig under dessa tre år att jag måste vara först av alla, därför låg vi vakna ;) Idag blir det jobb och sedan tårta för hela slanten, kommer bli en underbar dag!



Jag älskar er fruktansvärt mycket ♥

Åttonde Juni

Nu har vi städat hela lägenheten + balkongen. Puh! Jag är genomblöt av svett ska ni veta, jag trodde knappt mina ögon när jag såg att termometern visade 37 grader i solen. Jesus. Det förklarar varför jag var så svettig efter min powernap, mådde rent illa när jag vaknade! Men nu ska jag inte klaga på värmen, det är underbart att sommaren är på gång. Jag blir så mycket gladare av solen, dessutom har jag blivit riktigt brun!

Idag jobbade jag förresten till kvart i tre, har fått min insulindelegering nu och det känns toppen. Nu har jag liksom allt, behöver inte göra mer prov och så utan har allt som alla andra anställda har!

Imorgon fyller min fina älskling år och även världens bästa storebror. Jag har bakat kanelbullar och kladdkakemuffins (på muffinsen ska jag ha en gräddklick och bär) och imorgon skulle min fina svänga förbi bageriet och köpa en tårta. Han fick välja, jag blev bara glad att han ville ha köpt tårta ;) Så morgondagen kommer bestå av först jobb till halv fyra och sedan fira dom två.

Jag längtar så mycket till fredag! Jobbar till kvart över ett och sedan åker vi på en mysig kärlekssemester över helgen ♥ Vi ska bo på hotell, vårat hotellrum har jacuzzi så vi ska bada massor! Sedan ska vi äta gott och shoppa. Jag känner på mig att det kommer bli en helt fantastisk helg.

Nu ska jag duscha och sedan mysa med min fina innan det är dags för en dejt med John Blund. Godnatt!



Träning

Dagens träning;
Löpning 40 minuter
Powerwalk 30 min

Sjunde Juni

Hallå alla fina läsare! Har vädret varit lika kanon hos er som det har varit här? Solen har lyst hela dagen, på jobbet höll jag på att svettas ihjäl och var mest bara irriterad över att det var varmt. Men sedan när jag slutade drog jag på mig bikinin, la mig på balkongen och bättrade på brännan i en timme. Hur härligt som helst! Det blåste ganska mycket, men det var ju så varmt så det kändes knappt. Jag älskar sommaren!

På tal om balkongen så vill jag fixa till den, köpa massa blommor och två fina dynor till stolarna. Men det får bli när frostnätterna är över, min fina har ju informerat mig väl om när dom är så jag absolut inte missar dom ;) Han är så söt! Sedan vill jag köpa en fin kruka och ha blommor nere vid ytterdörren också, får ta med mig Mamma någon dag när jag är ledig och fixa allt. Jag älskar att fixa här hemma. För några dagar sedan gjorde jag om lite, bland annat så flyttade jag alla kort på Pappa och allt som påminner om honom på ett endaste bord så det inte är så utspritt. När vi flyttade in här så var det bara ungefär ett halvår sedan Pappa dog, då ville jag ha bilder på honom över hela lägenheten. Tänkte beställa förstoringar och hänga upp också, men jag fick hejda mig. Även fast min fina älskar min Pappa minst lika mycket som jag gör, så bor vi ju faktiskt två här. Inte för att min fina haft några problem med alla bilder, men nu såhär i efterhand har jag börjat tänka lite på det.

Ikväll står det bakning och träning på schemat. Underbara tisdag.

Träning

Dagens träning;
Promenad 60 Minuter

Jag missade att skriva igår så jag skriver idag.

Finaste killen i hela världen!


Och han är bara min ♥

Sjätte Juni

Hallå alla fina läsare!    Har ni haft en bra nationaldag?

Ska jag vara ärlig har jag inte firat den, iallafall inte som många andra gör. Jag och min fina tog oss en lång sovmorgon imorse och det behövdes kan jag säga. När vi vaknat tog vi oss en lång promenad i solen, det har varit fantastiskt väder hela dagen! Efter promenaden åkte vi på affären och handlade mat och så gjorde vi en god kycklingsallad till middag. Den åt vi på balkongen och jag höll på att smälta bort, så varmt har det varit idag. Efter middagen hämtade Malin upp mig och jag följde med på Marcus match. Dom spelade mot Jörn och slutresultatet blev 2-2. Det var trevligt att få komma iväg lite. Idag var det ju även Marcus och Malins 1års dag så grattis igen på er. Ni är så fina ♥

Ikväll fick jag ett sug efter kanelbullar så jag skuttade över till Mamma och lånade lite ingredienser. Dom blev inte alls lyckade, fy! Jag hade inte så mycket vetemjöl som jag behövde så var tvungen att ta några dl av ett annat mjöl, dom blev nyttiga om man säger så. Väldigt nyttiga. Hah! Jag tror nog jag behöver Mamma's hjälp om jag ska våga bjuda på några bullar när min fina och min storebror fyller 22 år ;)

Nä nu ska jag sova så jag orkar med jobb imorgon. Ta hand om er!

Femte Juni

Snart är min jobbarhelg över och det känns ganska bra, jag är så trött så det ska bli skönt att få sova ut imorgon! Idag jobbar jag till klockan fem. Då ska jag hem och äta någon middag, byta om till träningskläder och ta mig ett träningspass. Sedan efter det ska jag ta med min fina på Sun Tan och sola. Ikväll är det ju även Big Brother finalen som absolut inte får missas! Jag hejar på våran norrlänning Simon såklart ;)

Nu ska jag äta upp min frukost, pussa på min fina och sedan bege mig på världens bästa jobb. Ta hand om er ♥

Sommarskor

Jumpsuits

Dessa två köpte jag på H&M när jag och Mamma var i Örnsköldsvik och shoppade för några veckor sedan. Love them!

Kläder från Gina Tricot och H&M

Jag längtar så mycket till nästa helg då jag och min fina ska fara och shoppa sommarkläder i massor!





Fjärde Juni

Godmorgon! Jag gick och la mig halv elva igår och somnade direkt. Jag brukar ha problem med att sova när inte min fina är brevid, men jag var hann inte tänka så mycket innan jag somnade. Så skönt! Har nästan fått sova åtta timmar och det behövdes. Idag jobbar jag en delad tur, slutar halv ett och börjar om klockan fyra igen. Sedan är jag nog den som slutar halv nio ikväll skulle jag tro, om mitt schema stämmer.

Jag vet inte om jag kommer hinna träna idag, får helt enkelt se hur jag känner mig när jag kommer hem halv ett. Jag brukar vara så trött under mina delade turer så jag sover nästan alltid dom få timmarna jag är hemma på rast. Vi får helt enkelt se!

Om jag inte skriver något mer förrän ikväll så hoppas jag att ni får en härlig lördag, både ni som jobbar och ni som är lediga! Det verkar som att solen ska komma fram idag, så ni som är lediga, sola lite åt mig är ni snälla.

<3
Min fina! ♥

Lyckad personalfest

Jisses vad jag är trött! Känns som att jag kommer somna direkt jag lägger mig i sängen, med andra ord har det varit full rulle hela dagen lång. Jag jobbade ju först från tio till tre, var ganska stressigt på jobbet så fick inte sitta en minut. När jag slutade skyndade jag mig hem, bytte om och sedan kom Hanna och hämtade upp mig. Vi for in på stan och plockade upp Lars och Hashemia sedan hämtade vi maten på Domus. Efter det var det bara att skynda på Lyckan för att ställa i ordning maten och duka. Klockan sex kom alla och vi började äta, efter maten slappnade jag av och blev ännu tröttare så jag och Hanna stannade inte kvar så länge. Men jag har haft jättetrevligt trots att det varit så mycket att fixa inför denna fest och missförstånd hit och dit. Jag älskar mitt jobb och jag älskar mina arbetskamrater, helt fantastiska är dom!

Nu ska jag nog borsta mina tänder och sedan sova, ska ju trots allt upp klockan sex imorgon.

Sov gott!

Tredje Juni

Godmorgon på er alla fina läsare   

Jag har startat min fredag med en morgonpromenad i rask takt, hur härligt som helst! Måste erkänna att jag tvekade lite när väckaren ringde, att ligga under ett varmt täcke var ju så fruktansvärt skönt, men jag tog mig ut och det är jag glad över. Nu är jag hur pigg som helst och känner på mig att denna dag kommer bli bra! Har just duschat och gjort mig klar, ätit lite frukost och väntar på att klockan ska gå snabbare så jag får fara på mitt älskade jobb. Idag börjar jag jobba klockan tio och slutar tre. Skulle egentligen ha jobbat från tolv till fem men med tanke på att vi har personalfest ikväll och jag är en av dom som fixat allting så kastade jag om mina arbetstider lite. Det ska bli väldigt kul ikväll, även fast jag jobbar imorgon. Hade varit roligt om man varit ledig så man kunde stanna längre, men nästa gång ska jag se till att vi bokar in ett datum då jag är ledig! Så det blir inte alltför sent ikväll för mig, men det blir kul så länge det varar.

Jag har så mycket att längta till, därför vill jag att tiden ska gå lite snabbare! På måndag ska jag och Mamma köpa många fina blommor som jag kan pryda våran balkong med, ska även köpa något att ha nere på bron. Nästa helg ska jag och min fina fara och bo på hotell. Det ska bli så himla mysigt. ♥ Vi ska äta gott, shoppa, kanske se någon bio, bada i jacuzzin som vi har på vårat hotellrum och bara njuta. Vi hade våran 3års dag den 4 Maj och ännu har vi inte hunnit fira, sedan så fyller ju min fina år på torsdag så det blir som två flugor i en smäll ;) Längtar!

Nu ska jag väcka min fina och pussa lite på honom innan jag åker på jobbet.


weheartit.com

Träning

Dagens träning;
Powerwalk 60 minuter

Var hur trött som helst när jag begav mig ut imorse men när jag gått en stund piggnade jag till. Finns inget bättre än att starta dagen med en lång promenad, man blir så mycket gladare och piggare!

Glee Perfomance

 

 

 

Min fina

Jag är så fruktansvärt lycklig. Lycklig för att vårat liv tillsammans bara börjat, vi har så mycket kvar och jag är så glad för det. Jag är världens lyckligaste människa som får dela mitt liv med denna fantastiska människa. Love you! ♥

Andra Juni

Har sovit till nu, skulle ha kunnat sova några timmar till känner jag men snart är det dags för en powerwalk! Efter jag har tränat ska jag och min fina fara på solariumet och sola. Han är ledig till på måndag, det är väl dom flesta som inte jobbar inom vården. Men jag säger bara 'Ha! vem tjänar mest pengar?;)' Nä, jag älskar faktiskt mitt jobb så för mig spelar det ingen roll att jag jobbar medans andra är lediga.

Ikväll jobbar jag, börjar halv fyra och slutar nio. Ska få ge insulin till middagen, våran sköterska ville att vi skulle sticka två gånger innan vi gör provet så ikväll blir det min andra gång och till veckan gör jag provet. Ska bli skönt att få det bortgjort faktiskt, jag kan ju det här nu. Jag har bara gruvat mig (som jag gör med alla nya saker som dyker upp) och det är därför jag inte bett om att få delegering tidigare.

Imorgon har jag kastat om mina arbetstider lite, börjar klockan tio och slutar klockan tre. Skulle egentligen jobba från tolv till fem, men eftersom att jag är en av dom som fixar personalfesten så får vi sluta tidigare och jag vill ändå göra mina fem timmar. Vi ska äta gott, umgås och dela ut presenter till alla som fyllt år och fått barn. Trevligt!

Nä nu ska jag bege mig ut i den friska luften. Ta hand om er ♥

Bal

Det var ju bal här i Lycksele ikväll, jag var inte där och kollade men har sett alla bilder därifrån på Vk:s hemsida. Jag gick ju inte balen, vilket jag verkligen inte ångrar. Visst hade det varit trevligt att dra på sig en fin klänning och få visa upp sig, men jag mådde så fruktansvärt dåligt just då så det kändes inte som att jag ville utsätta mig för mer smärta. Att ta studenten utan Pappa vid min sida var det jobbigaste jag varit med om, därför valde jag att inte gå balen utan jag gjorde min student till den bästa istället.

Men jag har suttit och kollat på lite klänningar ikväll, om jag nu skulle ha gått balen så skulle jag valt någon av dessa:


Sara Jönsson / Big Brother

Det var helt rätt att Sara åkte ut från Big Brother, men hon är så fruktansvärt vacker. Naturligt vacker.

Nu cirkulerar det många tankar i mitt huvud

Och det är dom här gångerna som min blogg är värd guld. Jag måste helt enkelt få ur mig mina tankar, jag är faktiskt chockad som tusan nu. Vad har hänt? Vad har du gjort? Jag förstår det inte. Hur kan man låta det gå så långt? Det är helt ofattbart. Men jag glömmer aldrig att jag verkligen försökt hjälpa till, så jag ska absolut inte bry mig eller ha dåligt samvete för jag känner att jag gjort mitt. Jag är så chockad att jag inte finner ord. Men lite bryr jag mig och det kommer jag alltid göra. Jag hade nog inte skrivit detta inlägg om du var luft för mig.

Jag skulle själv aldrig låta det gå så långt. Jag tänker alltid till en extra gång. Nu när jag sitter här så skriver, så inser jag att jag tycker så fruktansvärt synd om dig. För din egen skull hoppas jag att du snart gör något åt det.

Träning

Dagens träning;
Powerwalk 90 minuter

Jag gick ju som sagt till Dallund, vet inte riktigt hur långt det är men jag var helt slut på i benen när jag kom fram iallafall. Det var härligt promenad väder idag, solen lyste och jag blev riktigt svettig. Jag hade bara klätt mig lite för varmt men annars så var det underbart.

Första Juni

Oj vad härligt det känns med en ny månad och framförallt Juni. Sommaren är påväg och det känns underbart! Bara cirka fem veckor till min semester och jag längtar fruktansvärt mycket. Jag ser verkligen framemot denna sommar ♥

Idag har jag promenerat i nästan två timmar, gick till Dallund där M & M befann sig, umgicks där en stund och nu sitter jag hemma och väntar på att Mamma ska hämta upp mig. Vi ska åka på solariumet och sola, härligt!

Jag hoppas innerligt att det går som jag vill. Hoppas hoppas hoppas. Då kan livet börja på riktigt.



RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu
Spela poker, casino, bingo m.m online. Massor av bonusar på Bonusar inom Poker, Casino, Slots med mera - PokerCasinoBonus