Femtio dagar kvar till BF ♥



Idag är det endast femtio dagar kvar tills vårat lilla hjärta är beräknat. Det känns verkligen att dagen med stort D börjar närma sig och det känns helt underbart. Även om jag är ganska less på att gå omkring och likna en flodhäst så njuter jag av varje minut. Jag njuter av sparkarna, alla rörelser. När bebis bökar omkring där inne så blir jag så glad, jag bara ler. Speciellt när jag vaknar upp på morgonen av alla dessa rörelser. Det är en helt fantastisk känsla. 

Jag älskar att vara gravid, det har jag gjort sedan dag ett. Det är verkligen en gåva att kunna bära på ett liv och jag är fruktansvärt tacksam över att jag får möjligheten att göra det. Jag blir tyngre, har mycket värk, så ont att jag knappt kan gå ibland. Men trots det så kan jag inte göra annat än att må så himla bra och le när jag tänker på vad jag skapat tillsammans med min stora kärlek. Vi två väntar ett mirakel, vårat mirakel. Vi två ska bli tre, en egen liten familj. Det är så fint och stor att jag blir tårögd av att skriva det.

Jag känner sån lycka. Snart får vi hålla dig, lukta på dig, pussa på dig. Jag blir helt till mig av bara tanken på det. Jag undrar om du är en liten flicka eller en liten pojke, om du liknar mig eller din Pappa mest, hur du kommer bli. Jag längtar så jag tror att jag spricker efter att få reda på allt detta. Du är så himla välkommen till världen och vi älskar dig, jättejättejättejättemycket vårat älskade lilla pyre ♥
 

Glass är sommar ♥

I fredags när jag och min fina varit på försäkringskassan så gick vi in på Duvan och tog oss varsin 'Gangster.' Valfri sås, fyra valfria glasskulor och så strössel på det. Hur gott som helst! Jag tog allt med lakrits på min medans min fina tog med choklad. Mums! Glass är verkligen sommar för mig. Jag längtar tills det blir varmare så man kan sitta ute på något café, njuta av solen och en supergod glass. Älskar sommaren!

Tjugonionde April

Har ni haft en bra helg mina fina läsare? Jag har haft en supermysig helg! I fredags åt hela familjen grillat,  jag älskar när vi kan samlas hela familjen och bara umgås i flera timmar. Ni betyder så mycket för mig. Igårmorse blev jag väckt med frukost på sängen av min fina, han är ju så fin! Gott fullkornsbröd med olika pålägg, vanilj yoghurt och en massa god frukt. Blev så himla glad ♥ När jag dessutom hade sovit så dåligt på natten så kunde jag inte fått ett bättre uppvaknande.

När vi hade ätit frukost tillsammans så packade vi in i bilen och åkte till Tjäl, min fina's hemställe. Där har vi varit till nu ikväll och även om det bara blev en liten snabbvisit så var det jättehärligt att komma iväg lite. Igår när vi kom dit så högg vi ved och sedan blev vi bjudna på en jättegod middag hos underbara Valborg, min fina's farmor. Hon lagar så fruktansvärt god mat! På kvällen myste vi framför tvn och även om jag tog en vila mitt på dagen, så slocknade jag tidigt. Jag har blivit mer och mer trött nu så det känns inte som att jag gör annat än att sova ;)

Imorse vaknade vi upp till strålande sol så vi tog med oss hundarna ut på en morgonpromenad, så härligt! När vi kom tillbaka hem så åt vi en god frukost och sedan satte jag mig ute på gården och solade lite medans min fina fortsatte med veden. Det har varit jättehärligt väder hela dagen så vi har bara varit ute och umgåtts. Innan vi åkte från Tjäl idag så grillade vi med svärfar, det märks att sommaren är på g, det blir mycket grillat ;) Men det är ju så gott. Skulle kunna äta det varenda dag. Och min fina är dessutom bäst på att göra marinad, jag åt tre köttbitar idag (i vanliga fall får jag i mig en) och det var SÅ gott! Det vattnas i min mun nu när jag tänker på hur gott det var.

Nu ska jag ta mig ett varmt bad och sedan mysa framför tvn resten av kvällen. Imorgon ska vi städa/tvätta våran bil, jag ska promenera och så ska vi äta middag hos Mamma. Det är ju valborgsmässoafton imorgon, vi ska inte fira det på något speciellt sätt utan bara fara och kolla på några majbrasor. Så mysigt!

Hoppas allt är bra med er! Kram


Farbror Marcus och Oliver i fredags ♥

Faster's guldklimp ♥

Tjugoåttonde April

Väcktes imorse av min fina med frukost på säng, han är ju så underbar! Som att han kunde läsa mina tankar att natten var dålig och ville göra mig glad. Han lyckades verkligen, jag blev superlycklig ♥

Nu har vi gjort oss klara för att åka till Tjäl. Har lite bråttom och hinner därför inte svara på alla era fina kommentarer, men jag lovar att göra det imorgon när vi kommer hem igen.

Hoppas ni har en fantastisk helg och att ni mår bra! Kram på er


Jag och världens finaste människa i Alanya - 2010

Tjugosjunde April

Hej på er mina fina läsare! Har ni sovit gott? Jag har sovit som en stock, inte vaknat en endaste gång för att gå på toaletten och det hör verkligen inte till vanligheten. Skönt att få en hel natts sömn! :)

Jag kunde inte somna om när min fina åkte iväg på jobbet, så jag är verkligen utvilad och ska alldeles strax göra mig klar för dagens bestyr. Först ska jag trotsa regnet och bege mig ut på en promenad, det är jättetråkigt väder men så länge det inte snöar så ska jag inte klaga. Efter promenaden ska jag fara på Hårbolaget, äntligen ska jag få klippa mig! Ska bli så härligt att få bli lite ompysslad en stund, finns ju inget härligare än när någon håller på med ens hår.

Efter att jag klippt mig ska jag hämta upp min fina och sedan ska vi fara på försäkringskassan för ett möte. Vi ska prata om föräldrapenning och så har jag en hel del frågor kring mammaledigheten så det känns skönt att få komma dit och förhoppningsvis känner vi oss lite tryggare och klokare när vi går därifrån. Kvinnan som vi ska träffa ringde igår och hon lät supertrevlig, så det känns bra!

Nu ska jag bege mig ut i regnet. Hoppas ni får en fin fredag så hörs vi ikväll! ♥


Älskade lillbebis - Vi längtar så efter dig!

Härliga torsdag

Ikväll har vi varit på vår näst sista föräldrautbildning, superkul! Barnmorskan gick igenom amning och lite om tiden när man kommit hem från BB. Vi fick även se en film om amning som hette 'Hud mot hud' och den var riktigt bra. Man fick många bra tips och det var så mysigt att se alla små bebisar med deras lyckliga föräldrar. Tänka sig att vi snart är där, vi två, snaaaaart! ♥

Nu ska jag skutta isäng och läsa tidningen som vi fick med oss hem av barnmorskan. Hoppas att ni haft en underbar dag, vi hörs imorgon!
Kram på er.

Tjugosjätte April

Nu på förmiddagen har jag hunnit med en promenad på 50 minuter! Längsta jag kunnat gå hitills under graviditeten, så härligt. Det kändes lite i ljumskarna och i svanken medans jag gick, men det gjorde inte alls ont och jag var bara så glad över det att jag knappt märkte att regnet öste ned ;) Så när jag kom hem var jag en dränkt råtta, men det vare verkligen värt. Nu har jag fått min motion för idag och jag känner mig redan piggare i både kropp och själ! Tänka sig vad en promenad kan göra. Underbart.

När jag var påväg hem från promenaden stannade jag av en stund och surrade med min fina vän Frida som var ute och lekte med dagisbarnen, så kul att träffas! Och när jag gick från henne så träffade jag min fina som var i närheten och jobbade utomhus. Min fina Peder. Efter snart fyra år så får jag fortfarande fjärilar i magen så fort jag träffar honom, han är ju så himla fin ♥

Nu ska jag äta upp mitt mellanmål och sedan ta mig ett välförtjänt varmt bad. Kram på er!


Banan, äpple och vindruvor. Så gott!

Kvällens kula ♥


Vecka 33 (32+1)

Tjugofemte April

Igår kväll efter min och Malin's promenad så fick jag fruktansvärt ont i magen. Jag kände av det lite under tiden vi gick men det brukar alltid gå över när jag sätter mig ned och slappnar av, så jag tänkte inte så mycket på det. Men när jag kom hem tog jag mig knappt upp för trappen. Det gjorde så fruktansvärt ont, högg och stack i hela magen. Min fina försökte hjälpa mig, kramade mig och sa att det inte var någon fara. Och då brast jag ut i tårar. Jag blev så rädd och orolig över att något skulle vara fel med det lilla livet inuti mig. Min fina hjälpte mig till badkaret där jag tog mig ett varmt bad och det började göra mindre ont. Medans jag låg där kände jag hur pyret bökade omkring och sparkade som bara den, lyckan jag kände i just den stunden går inte att beskriva med ord. Hur är det möjligt att älska någon så högt som man aldrig träffat? Jag älskar det lilla livet i min mage, det finaste vi skapat, vårat mirakel ♥

Idag roar sig bebis med att vända och vrida på sig, märklig men underbar känsla! Jag ska strax göra mig klar för att hämta upp Malin och sedan fara en sväng på stan. Ska köpa svart och röd hårfärg till mig själv och så måste jag handla lite mat. När jag klev upp imorse såg jag att min fina ätit kanelbullar till frukost, då är det illa! ;)

Hoppas ni får en fin onsdag! Kram på er ♥

Härliga dag!

Idag har jag varit riktigt effektiv, så effektiv att det känns som att bebis ska komma ut vilken minut som helst ;) Nä inte riktigt, men nästan. Jag har städat upp här hemma, vikit ihop alla våra tvättade kläder (som var en baoutahög), dammsugit hela lägenheten och nu har jag precis gjort färdigt middagen till mig och min fina. Var helt genomblöt av svett när jag satte mig ner! Skönt med såna dagar också, när man känner att man har energin till att fixa och dona på här hemma. Älskar såna dagar.

Malin var förbi nu på eftermiddagen med några gratisboxar som dom hade över från jobbet, så nu har vi 12 lådor fulla med nödvändiga saker till bebis. Blöjor, tvättlappar, body lotion och tvättkräm, rabattkuponger på Lindex och bindor till mig. Tusen tack igen fina Malin, guld värt! ♥

Nu efter vi ätit ska jag trotsa det regniga och tråkiga vädret med Malin och promenera. Har donat på inomhus hela dagen så det ska bli riktigt skönt med lite frisk luft. När vi har motionerat ska vi gå till Joakim, Mia och lilla Oliver! Så mysigt. Då ska faster ha pusskalas med världens goaste grabb, det kommer han inte undan ;)


Faster's guldklimp!

Tjugofjärde April

Den här dagen började tidigt för mig, klev upp samtidigt som min fina åkte på jobbet kvart i sju och tog mig en  varm dusch. Måste ju vara det absolut skönaste som finns, dessutom vaknar man till liv väldigt snabbt! Efter duschen gjorde jag mig klar för att besöka barnmorskan och nu har jag precis kommit hem igen.

Alla mina värden var jättebra och bebis mår också jättebra ♥ Barnmorskan klämde och kände på magen för att känna hur bebis ligger och hon sa att h*n ligger med huvudet långt bak (förmodligen påväg att vända sig nedåt) så det är därför sf måttet inte riktigt stämmer. Förra gången jag var dit så kom vi överens om att jag skulle försöka dra ned på sockret eftersom hon tyckte att bebis kändes så stor, men det var helt fel. Idag när hon kände så sa hon att bebis är normal i storleken, inte alls en jättebebis. Och det känns så underbart! Jag måste erkänna att jag blev ganska rädd förra gången, men efter det här besöket så känns det så himla bra. Hjärtljuden låg på 150 - 156 slag i minuten, fortfarande ligger det över 144 ;)

Inte nästa gång men då nästa gång ska jag och min fina få göra en förlossningsplan tillsammans med barnmorskan och det ser jag framemot. Det känns tryggt att få berätta precis hur man vill ha det, vad man är rädd/orolig för och få det nedskrivet. Bara det, att vi ska skriva en sådan, får mig att inse att nu är det inte många veckor kvar. Förhoppningsvis vill bebis stanna inuti magen några veckor till, även om vi längtar så vi nästan spricker! Men jag har förberett mig ganska bra, nästan ställt in mig på att gå över tiden. Känns som att det är det bästa, annars blir man bara besviken när ingenting händer.

Nu har jag precis ätit lite havregrynsgröt och ska lägga mig i sängen och vila en timme eller två. Är helt slut på i kroppen och har väldigt ont, så det känns som att det behövs. Det regnar ute, blir bara deppig av att kolla ut genom fönstret! Men i eftermiddag ska jag trotsa regnet och promenera, härligt med frisk luft!

Hoppas ni får en underbar tisdag. Kram på er ♥

Vecka 33 (32+0) ♥

Bebis

Nu väger bebisen ungefär 2 kg och är cirka 44 cm lång. Nu bör bebisen (åtminstone för dig som är förstföderska) göra sig redo inför födelsen genom att vända sig upp-och-ner, så att huvudet pekar nedåt i bäckenet. Under de kommande veckorna håller din barnmorska ett öga på bebisens position – vissa bebisar får för sig att de ska vända sig uppåt igen.

Din bebis kranium är fortfarande lite mjukt, eftersom benen inte riktigt sitter ihop ännu så att huvudet lättare kommer ut under förlossningen. Människor föder barn med ovanligt stort huvud i förhållande till mammans bäcken. Övriga delar av bebisens skelett hårdnar däremot nu och huden håller på att bli mindre röd och skrynklig i och med att bebisen lägger på sig underhudsfett.

Skulle barnet födas nu kan det klara sig i en kuvös. Kuvös behövs bland annat för att underhudsfettet ännu inte är utvecklat. Nu fungerar barnets fem sinnen och hon eller han kan också vrida på huvudet. Alla inre organ fortsätter att mogna, tånaglarna är färdiga och huvudhåret fortsätter att växa. Barnet sover ca 90-95% av tiden - men under de vakna perioderna tränar den på att öppna och stänga sina ögon. Andningslektioner pågår hela tiden för att stärka lungorna och få dem att mogna. Relativt ny forskning visar att andningsövningarna även stimulerar lungorna att tillverka ett ytaktivt medel, som behövs för att lungorna skall utvecklas på rätt sätt.

Du

Om du är förstföderska, kanske bebisen vänder sig nedåt denna vecka och fixerar huvudet mot livmoderhalsen. (Detta händer i ungefär hälften av alla förstagångsgraviditeter.) Om du är omföderska, är det vanligt att detta inte sker förrän sista veckan innan bebisen föds – och i vissa fall inte förrän förlossningen börjar.

Får du svullna fötter och vrister mot dagens slut? Vätskebindning i kroppen, s k ödem är ofta värre senare på dagen eller om det är varmt. Märkligt nog kan detta förvärras av vätskebrist. Din kropp – i synnerhet dina njurar – och bebisen behöver mycket vatten. Om dina händer eller ditt ansikte plötsligt sväller upp, är det viktigt att du kontaktar läkare – det kan vara ett tecken på havandeskapsförgiftning.

Egna tankar

Förlossningen börjar närma sig med stormsteg och även om jag har en mage stor som en badboll och känner pyret's alla rörelser, så har jag fortfarande svårt för att förstå att jag och min fina om några veckor snart blir föräldrar. Att vi två blir tre, en egen liten familj. Så overkligt men så fantastiskt ♥

Jag försöker förbereda mig för den stora dagen så gott som det går, även om jag inte kan tycka att man ska planera och tänka allt för mycket så vill jag ändå tänka igenom det som komma skall och iallafall tänka lite om hur jag vill ha det när det väl är dags. Jag vet hur jag vill föda, men sedan om det blir som tänkt vet man ju aldrig. Och jag känner inte att jag kommer bli besviken om jag inte föder som jag tänkt i mitt huvud nu före. Det får bli som det blir, huvudsaken är att vårat älskade lilla pyre kommer ut hel och mår bra. Det är min drömförlossning.

Förutom all värk och många sömnlösa nätter så mår jag bra. Jag älskar att vara gravid och känna/se när pyret bökar omkring där inne är det bästa som finns. Jag kan sitta i flera timmar och bara kolla på magen, det är helt otroligt! Jag känner sån lycka när jag tänker på att om några veckor får vi träffa vårat mirakel som vi skapat - oj vad vi längtar efter dig!!! ♥

Veckans planer

Det känns så bra att jag har lite saker inplanerat i veckan, för annars består mina veckor bara av vila och motion. Mest av allt längtar jag till på fredag då jag äntligen ska få klippa mig, mitt hår ser ut som en risbuske just nu. Det står åt alla håll, går absolut inte att göra något med så det ska bli skönt att få bli fräsch igen. Ska även köpa hårfärg och så ska Mamma hjälpa mig att färga någon dag i veckan, har inte klipp/färg tid förrän i Juni så det känns som att det är dags nu. 

Måndag - Vila, promenera, vila. Mysa med min fina brors son ikväll ♥
Tisdag - Vara på kontroll hos barnmorskan 08:20. Simma på kvällen.
Onsdag - Promenera/simma.
Torsdag - Handledning med jobbet på dagen. Föräldrautbildning på kvällen.
Fredag - Klippa mig kring lunch. Möte på försäkringskassan. 

Har ni något roligt inplanerat i veckan? :)



Tjugotredje April

Hej på er mina fina läsare!

Jag har börjat sova riktigt dåligt om nätterna nu, vaknar hela tiden av att det värker i höfterna och så på det tar jag mig knappt runt och kan vända mig för att magen tar emot. Och på det, flera besök på toaletten varje natt. Ja förutom dom krämporna så är det väl bara fint med mig ;) Jag är ju hemma och sjukskriven så jag får ju möjligheten att kunna sova ut på mornarna och vila när som helst under dagarna, så det funkar bra ändå. Sedan har jag börjat vakna tidigt på mornarna av att vårat älskade lilla mirakel sparkar och bökar omkring inuti magen, så mysigt. Kanske det absolut bästa sättet man kan vakna på! :)

Så imorse tog jag mig en sovmorgon till tio, kändes som att den behövdes. Direkt jag klev upp ringde en kvinna från försäkringskassan och berättade att hon var min handläggare, hon berättade lite om sjukskrivningen och så skulle hon skicka hem ett papper med hennes namn, telefonnummer och lite information. Superbra. Känns härligt att jag har ett direkt nummer att ringa ifall det skulle vara något. När jag pratat färdigt med henne så åt jag frukost och inte långt efter det kom min fina hem på lunch. Blir så glad när han kommer hem och äter så jag får lite sällskap, sällskapssjuk som jag är! Alla som vill får gärna komma hit och umgås med mig ;) Det är ju så fruktansvärt trist att bara sitta hemma själv och inte göra någonting. Så, välkomna på gott kaffe och supergoda kanelbullar om ni känner er lika ensamma som jag! ;)

Nu har jag diskat undan och städat upp lite här hemma, bytt om till träningskläder och ska alldeles strax bege mig ut på en promenad. Det är jättetråkigt väder ute, snöar som bara den men jag tänker trotsa snöslasket och gå ändå. Alltid härligt med lite frisk luft! Det var ju så soligt och fint några dagar och tittar man ut genom fönstret nu så är det bara vitt, överallt. Jag som längtar efter sommaren och värmen, känns inte precis nära till det nu när snön bara öser ned. Jag vill ju plantera blommor och göra sommarfint på balkongen! :)

Jag hoppas att ni får en helt underbar start på veckan och att ni mår bra. Kram på er ♥


En bild på min älskade kula, togs igår.

Shopping i Boden



Åh vad jag älskar att shoppa bebis kläder! Direkt jag kommer in på barn avdelningen så går det knappt att prata med mig, jag faller in i en helt annan värld ;) Köpte mest plagg till pyret men även jag fick med mig några plagg hem! Trosor i massor, sockar, en ny mascara, aceton, tre linnen och en jättefin tunika. Fick massor med bra saker för pengarna så jag är helnöjd efter dagens shopping! ♥

Tjugoandra April

Vi har haft en riktig myshelg, jag och min fina ♥ Därav den dåliga uppdateringen och så har jag varit alldeles för trött för att svara på era fina kommentarer. Men lovar att göra det imorgon!

Igår när vi vaknade upp efter en lång och härlig sovmorgon så bestämde vi oss för att stanna här hemma i Lycksele istället för att åka till Tjäl. Vi tänkte att det kan lika gärna vara skönt att bara vara hemma en helg också och vi hade så rätt. Vi låg och myste framför tv serier i princip hela dagen igår, kring tre steg jag upp och for ut på en promenad i det mindre härliga vädret, men skönt var det när jag hade gjort bort dagens motion! Direkt jag kom hem åkte vi på affären och handlade till middagen som fick bli hemgjord pizza, alltid lika gott. Så mycket godare än på resturang. Och så köpte vi såklart en massa gott till vårat lördagsmys. Jag får ju varken äta eller dricka något med socker i så det fick bli ost, kex och supergoda vinddruvor. Gårkvällen spenderade vi framför tvn och det var så härligt att bara rå om varandra och inte bry sig om något annat än oss själva! :)

När vi satt framför tvn igår så ringde en kompis till min fina och frågade om vi ville följa med till Boden idag och kolla på en bil som han var intresserad av och det ville vi! Så hela den här dagen har vi spenderat i Boden, Mamma följde med som shoppingsällskap till mig och även om jag nu har väldigt ont efter många timmar i bilen så har jag haft en sån himla bra dag. Jag shoppade en hel del till våran älskade bebis men fick även med mig hem några plagg till mig själv. Tre par linnen i olika färger, sockar, trosor och en tunika var det jag köpte. Fick riktigt mycket saker för pengarna, sånt gillas alltid.

Vi har även hunnit äta väldigt god mat idag och sånt är ju det bästa med att fara bort såhär ibland ;) Och nu är vi båda två helt slutkörda här hemma efter en lång dag, så jag ska hoppa ned i ett varmt bad och sedan ska vi slå på en bra serie som vi kan somna till. Hoppas ni har haft en lika underbar helg som jag. Kram på er!

Underbara fredag ♥

Jag har haft fullt upp hela dagen och även fast jag är helt slut på i både kropp och själ just nu, så har den här fredagen varit så bra. Imorse for jag och Malin på badhuset, simmade några längder och gjorde oss sedan klara för ett besök på stan. Vi mötte upp Mamma och Marcus, åt en god lunch på Indo Café och sedan shoppade jag lite bebis kläder på Lindex. Ett par jeans, en dreggel lapp och en snuttefilt. Vi gick även in på Rockin Nails och skulle boka tid för att göra våra naglar, men hon var inte där så vi tog hennes nummer och får ringa och boka tid till veckan istället. Efter stan så for vi till Joakim, Mia och lilla Oliver. Där satt vi en bra stund och bara surrade, hur mysigt som helst! Oliver har börjat le jättemycket. Man blir så glad när man är i hans närhet. Skulle kunna pussa på honom i evigheter, så gosig! Efter besöket där for vi hem och gjorde oss klara för att äta middag hos Mamma. Där bjöds det på grillat och oj vad gott det var! Älskar verkligen grillat.

Nu har vi precis kommit hem och jag är så himla trött. Vi ska nog skutta isäng alldeles strax och se på någon bra film. Har haft en super bra dag och hoppas att ni också haft det! Kram på er ♥


Finaste storebror och lilla Oliver. Och så min 'lilla' kula på det ;)

Tjugonde April

Det är redan i slutet av den här månaden, tiden går så snabbt! Nästan lite för snabbt, hinner ju knappt blinka så är det en ny månad. Även fast det är några veckor kvar till lilla pyret är beräknad så börjar jag känna mig lite smått stressad över att få allting färdigt! Bara för att veckorna flyger iväg och vips så är det dags och alla ni som känner mig vet att jag är en riktig planerare. Jag kan vara extrem ibland. Men, det ska nog gå bra det också ;)

Fredag idag iallafall och solen skiner, så underbart! Jag har precis kokat mig en mannagrynsgröt och ätit, det var verkligen längesen jag åt det så det var jättegott. Nu ska jag börja göra mig klar för dagens bestyr, bädda sängen och diska undan! Klockan tio ska jag och Malin följas på badhuset och simma. Sedan efter det ska vi gå ned på stan, äta lunch och göra några ärenden. Bland annat boka tid för naglar på Rockin Nails, jag måste köpa mig en ny hudlotion och så ska jag gå in på försäkringskassan en sväng. Känns som att det här kommer bli en riktigt härlig dag!

Ikväll ska vi äta grillat hos Mamma och sedan blir det fredagsmys för hela slanten. Hoppas ni får en underbar dag! ♥

Första besöket på BB tillsammans

Ikväll har vi varit på BB med gruppen från föräldrautbildningen. Det var verkligen hur intressant som helst och nu är jag superladdad på att föda barn! Vill bara få det gjort nu ungefär ;) Vi blev visade runt där och fick se alla rum och se hur det såg ut i förlossningssalarna. Sedan fick vi information om alla verktyg som kan användas och så gick barnmorskan igenom all smärtlindring som finns. Vi fick även veta att Lycksele inte förlöser barn som väljer att komma ut före vecka 36, då får man åka till Umeå, visste jag inte! Och jag hoppas verkligen inte att lilla pyret vill komma ut så tidigt, för h*n ska inte födas i Umeå ;)

Det var väldigt givande att följa med gruppen på BB ikväll och jag känner ett lyckorus inom mig. Det är faktiskt inte så länge kvar tills det är dags och det blir så tydligt när man får gå igenom såna här saker med barnmorskan och se allting med egna ögon. När vi stod där inne i förlossningsrummet och barnmorskan pratade om smärtlindring, så svävade mina tankar iväg lite och jag tänkte att här kommer jag ligga om några veckor. Helt sjukt men så fantastiskt. Jag vill att tiden ska gå snabbare för nu längtar vi så mycket efter lilla pyret! ♥

Att göra det här, den här otroliga resan med min fina Peder är det bästa av allt. Att han finns vid min sida. Att vi skapat det här miraklet och gör detta tillsammans. Bara det får mig att känna sån lycka, jag kan inte ens beskriva med ord. Peder var verkligen min dröm innan vi blev ett och han valde mig. Tillsammans har vi gått igenom så mycket och klarat allt och nu har vi skapat något alldeles fantastiskt som snart kommer till oss. Jag svävar på moln just nu. Nästan så jag måste nypa mig en gång extra i armen för att inse att jag inte drömmer. Jag älskar livet som det är nu. Jag älskar min fina livskamrat så fruktansvärt mycket!

Nittonde April

Tack så mycket alla fina människor som tog er tid och svarade på mitt inlägg nedan och tack för alla tips! ♥

Jag känner mig lite klokare när det gäller försäkringskassans alla papper, men vi har bokat in en informationsträff på försäkringskassan som förhoppningsvis kommer göra oss lite klokare och hjälper oss att göra det som är rätt för oss. Det är verkligen så mycket nytt och bara stressen över alla papper hit och dit har gjort att jag inte kunnat slappna av riktigt men nu känns det så mycket bättre. Jag är gravid i vecka 32 nu, så det är cirka åtta veckor kvar till pyret är beräknad. Och man vet ju aldrig, kanske kommer pyret ut till oss om fyra veckor eller om tio. Så nu sista veckorna ska jag bara njuta av att vara gravid och göra i ordning här hemma. Jag ska bebisfrossa! Bädda spjälsängen (ytterligare en gång), fixa i ordning inne på toan så alla blöjor och annat får en bra plats, handla mer bebis kläder och tvätta upp dom och såklart styra barnvagnen fram och tillbaka när den dyker upp om cirka två - tre veckor! ;) Tack och lov känns allt så mycket bättre nu.

Dagens planer är att stöka undan lite här hemma, promenera i det härliga vädret, laga en god middag tills min fina kommer hem från jobbet och så ska vi fara med gruppen från föräldrautbildningen på BB. Äntligen! Som jag har längtat efter den här dagen. Jag minns att när min storebror och hans flickvän skulle dit så var jag så avundsjuk och det kändes så länge kvar tills det var våran tur, men nu är det dags! :) Ska bli så kul och intressant. Skriver nog ett inlägg ikväll om hur det var att vara där.

Hoppas ni får en fin torsdag! :)




Fina naglar

Jag älskar långa och fina naglar, men jag får varken ha långa eller målade naglar eftersom jag jobbar inom vården. Så nu när jag ska vara mammaledig ska jag passa på att göra mina naglar riktigt fina, jag och Malin ska gå in på Rockin Nails här i Lycksele någon dag framöver och boka tid! Ska försöka få någon tid i början av Juni så dom håller sig snygga en stund efter lilla bebisen kommit ut också. Åh vad jag längtar! Sitter och kollar på en massa bilder nu på naglar som andra har gjort för att få lite inspiration. Jag vill ha somriga naglar, det lutar mot glittriga naglar men det kanske hinner ändras när jag väl är där.

Ni är så fina - tack!



Jag trodde inte att man kunde vara såhär lycklig. Jag trodde inte att jag någonsin skulle kunna känna att det är precis såhär jag vill ha det och jag trodde inte heller att jag någonsin skulle kunna njuta av livet så mycket som jag faktiskt gör just nu. Mycket har hänt dom senaste åren, så mycket att jag knappt minns allt vad som hänt. Jag har blivit frisk från mina ätstörningar, en fruktansvärd hjärnblödning tog min bästa vän's liv, jag har ett mirakel som växer inuti mig, jag har börjat må så mycket bättre efter allt som hänt och jag har alla fina människor runt omkring mig att tacka för det. Utan er vore jag absolut ingenting. Jag skulle aldrig ha kommit såhär långt i livet om det inte vore för er. Min fina familj, som funnits där hela tiden och gjort allt i sin makt för att jag skulle komma på benen igen. Min fina livskamrat och hans underbara familj/släkt som aldrig släppt taget om mig och fått mig att inse att livet är värt att kämpa för. Mina fantastiska vänner som hört av sig och hela tiden stannat kvar. Ni är guld värda och jag älskar er. Jag kommer aldrig kunna tacka er nog för allt ni gjort för mig.

Och så vill jag tacka er, mina fantastiska läsare här på bloggen som lämnar så fina kommentarer lite då och då ♥ En rad kan betyda så mycket och jag blir lika glad varenda gång ni lämnar något avtryck. Fortsätt gärna med det för det betyder mer än vad ni någonsin kan ana. Och så älskar jag att följa andras bloggar, så det är lika kul när någon ny kommenterar så får jag någon ny blogg att följa!  

Tack, tack och tack igen för att ni är så fina mot mig. Ni är så underbara hela högen ♥

Härliga onsdag



Det fick bli en väldigt enkel och god middag idag. Fiskpinnar, potatismos och broccoli. Supergott! Nu är jag mätt i magen och dricker lite kaffe. Min fina åkte till Tjäl med en kompis direkt efter vi ätit och jag ska strax börja byta om för att fara på badhuset och simma med Malin. Så härligt!

Jag var ute på en promenad tidigare idag, kände inte av så mycket under promenaden men när jag väl kom hem tog jag mig knappt upp för trappen. Jisses vad ont det gjorde. Så till och med fyrtio minuter är en lite för lång promenad, får satsa på en halvtimme imorgon. Men det var så skönt med en promenad i den friska luften, älskar verkligen att promenera. Man får lite egentid och man hinner verkligen tänka massor. Skönt för både kropp och själ!

Har ni haft en bra onsdag? Hoppas det! Kram på er ♥

Klagomuren

Åh vad jag vill kräkas på allt som har med pappersarbete att göra just nu. Jag har aldrig varit med om det här och jag kan inte göra annat än att tänka på hur det blir framöver med sjukskrivning, mammaledighet, graviditetspenning och så vidare. Det gör mig galen. Jag ligger till och med vaken på nätterna och funderar över hur man ska kunna lägga allt rätt så man tjänar mest på det och nu känns jag bara K A O S inombords. Jag vill inte vara sjukskriven, jag planerade ju att jobba så långt in i graviditeten som möjligt och så blev jag sjukskriven i vecka 26 redan. Fy. Vi har inte riktigt bestämt heller hur länge jag ska vara mammaledig. Jag vet bara att jag ska gå in och jobba helger ibland för att spara in på lite dagar men annars vet jag inte. Och nu vet jag inte om jag kommer bli fortsatt sjukskriven heller fram tills det är dags eller om jag kommer få graviditetspenning istället och leva på absolut ingenting från den sjunde Juni tills mitt barn föds. Det är ju bara så jobbigt allting, så jobbigt att jag gråter hela tiden ungefär. Jag trodde aldrig i min vildaste fantasti att det skulle vara såhär mycket pappersarbete för en underbar sak. Det känns som att jag endast fokuserat på att skicka in papper till försäkringskassan, jag vill ju njuta av sista tiden som gravid, inte vara orolig över framtiden.

Är det fler som känner som jag? Eller har känt som jag? Om ni vill får ni gärna berätta hur ni tacklade det här med allt pappersarbete och hur ni delade upp föräldraledigheten. Hur gjorde ni och vad tycker ni är det bästa att göra?

Hoppas det finns iallafall någon som har orken att dela med sig av lite tips. Kram på er!!!

Artonde April

Hej på er mina fina läsare! ♥

Jag har suttit i telefon med försäkringskassan hela morgonen, har fått beviljat graviditetspenning men är sjukskriven till sista Maj så jag ville få reda på vad det är då som gäller och surtanten i andra änden av telefonen sa att det måste jag ju välja själv. Snacka om att det finns idioter som verkligen hamnat på fel plats. Jag har ju aldrig varit med om det här förut, hur ska jag veta!? Som tur var fick jag prata med en betydligt trevligare själ som har hand om sjukpenning så nu förstår jag och vet vad jag ska göra. Läkaren ska ringa upp mig i eftermiddag och kan jag inte gå tillbaka och jobba efter sista Maj så hoppas jag på en längre sjukskrivning för ska jag vara ärlig tycker jag inte riktigt att graviditetspenning är något bra. Kanske bra att det finns men inget alternativ för mig. Om du får det beviljat, så får du ingen ersättning från och med elfte dagen före beräknad förlossning. Men om jag föder ända in i Juli då? Då får jag inga pengar från den 7 Juni fram tills jag föder. Är man sjukskriven får man betalt fram tills den dagen man föder och jag är ju i behov av en sjukskrivning för jag kan ju inte arbeta så förhoppningsvis får jag som jag vill.

Nog om det. Jag har inte så värst stora planer för dagen, kan vara härligt det också ibland. Det snöar ute och marken är täckt med snö, men jag ska trotsa det tråkiga vädret och bege mig ut på en promenad tänkte jag. Känns som att jag är i behov av frisk luft efter denna morgon i telefon! Ska bara försöka få i mig någon lunch före, funderar på havregrynsgröt. Går snabbt att göra och är fruktansvärt gott. Förut, när jag tränade som mest, så kokade jag mig alltid en gröt på morgonen när jag klev upp. Det höll mig mätt länge och jag orkade träna länge, hur bra som helst.

Nej nu ska jag göra lite nytta! Hoppas ni får en underbar onsdag. Kram på er!


Min fina kusin, jag och min älskade mormor. Världens starkaste mormor som klarar allt.

Nelly Kids ♥

 

Har suttit inne på Nelly.com i säkert en timme nu och kollat in alla deras fina barnkläder. Skulle kunna klicka hem hur mycket som helst, men när jag lagt alla saker i varukorgen och ska till att betala så kryssar jag ned internet ;) Vi har inte köpt så mycket kläder till lilla pyret och vi kommer nog inte köpa så värst mycket heller, kanske några plagg till när vi åker iväg och bor på hotell, för då lär det bli en hel del shopping. Men eftersom vi inte har tagit reda på könet så känns det roligare att shoppa mer när pyret har kommit ut! Finns väldigt mycket fint som både flickor och pojkar kan ha, men roligare när man vet om man kan köpa en flanell skjorta eller en söt klänning ;)

Två saker som jag gärna skulle vilja ha till bebis är ett par hängselbyxor och ett par jeans. Minns att jag beställde hem ett par jeans från en hemsida i samband med att jag beställde andra plagg, men då fanns dom bara i stora storlekar så jag köpte annat istället. Tycker det är så fint med små jeans och små hängselbyxor på barn! :)

Underbara tisdag



Senaste numret av Vi Föräldrar kom idag, har redan hunnit läsa den en gång och den kommer nog läsas många gånger till. Alltid något nytt man hittar när man läser den om och om igen! ;) Älskar verkligen den här tidningen, tycker det står så mycket intressant i det och så får man en massa tips. Hur bra som helst.

Min fina vän Frida har varit här på eftermiddagen och eftersom vi inte setts på ett tag gick våra munnar i ett och det var så trevligt att få rå om henne lite! :) För er som inte vet så har jag och Frida varit bästa vänner i många år, vi lärde känna varandra när vi började förskolan och sedan dess har vi följts åt både i skolan och på fritiden. Hon är verkligen en av dom finaste vännerna jag har, som jag känner mig så trygg med och verkligen litar på! Älskar dig min fina vän - tack för att du finns! ♥

Nu har vi precis ätit kycklingpytt här hemma, supergott. Ska krypa ned i soffan bredvid min fina och vänta på att Helena från Berg's ska komma och leverera våran bilbarnstol. Sedan klockan sju ska jag och Malin följas åt på badhuset och simma några längder, förhoppningsvis är det inte lika mycket folk där ikväll som det var igår.

Hoppas ni har haft en lika bra tisdag som jag har haft. Kram på er!

Vecka 32 (31+0) ♥

Bebis

Bebisen är nu 42 centimeter lång och väger ca 1,8 - 2 kg.

Lanugohåren som har täckt barnets hud börjar försvinna. En del kan finnas kvar på axlar och rygg när barnet föds. De flesta rynkorna i ansiktet är borta och barnet utvecklar förmågan att svettas. Rörelserna i magen kommer att vara som starkast den här veckan och de övergår nu mer till att kännas som knuffar eftersom barnet får allt mindre utrymme att röra sig i. Barnet har nu mycket goda chanser att överleva om det föds.

Du

Magen tar mycket plats och dina lungor, urinblåsa och magsäck har det trångt därinne. Det är inte ovanligt att man drabbas av trög mage eller förstoppning under senare delen av graviditeten. Orsakerna kan vara flera, bland annat hormonet progesteron som hämmar tarmrörelserna, att man inte kan röra sig lika mycket som vanligt eller att livmodern trycker på tarmarna En annan bidragande orsak till trög mage är järntabletter som många tar under sin graviditet. Drick mycket, ät fibrer och rör på dig så mycket du orkar.

Kroppen börjar förbereda sig för förlossning och du kan känna lättare förvärkar som mensvärk ungefär. Det kan också läcka mjölk ur brösten. Har du anmält dig till en förlossningskurs? Fråga barnmorskan. Hon kan informera dig om var, när och hur.

Det är nu 63 dagar kvar till beräknad förlossning. 77,5 % av graviditeten har passerat. 217 av 280 dagar. Du är i kalendermånad 8 och i trimester 3.

Egna tankar

Magen växer precis som den ska och det är så roligt att se skillnaden vecka för vecka. Älskar min fina kula! Och såklart innehållet :) Längtar mer och mer för varje dag som går efter vårat lilla mirakel som bökar omkring där inne. Det märks tydligt att bebis är stor nu, för varenda rörelse känns och syns väldigt mycket. Ibland när bebis har disco där inne så ser man hur hela magen rör på sig, sån underbar känsla! Älskade lillpyret.

Vi har ju börjat gå på föräldrautbildning och det är så himla intressant. Där får man svar på alla sina frågor och bara efter dom två träffarna vi haft hitills så känner jag mig mycket lugnare och tryggare kring förlossningen. Nu på torsdag kväll ska vi besöka BB och jag ser framemot det riktigt mycket. Har längtat efter besöket där sedan vi bestämde att vi skulle vara med på föräldrautbildning, känns så speciellt!  

Jag känner att jag blir lättare trött och andfådd av att bara gå upp för våran trapp här hemma. Ibland när jag anstränger mig lite för mycket blir jag alldeles kallsvettig, mår illa och känns som jag ska svimma. Men det går över direkt jag sätter mig ned och dricker ett vattenglas. Annars så är det värken i ryggen, höfterna och ljumskarna som är värst. Har fortfarande inte fått prova något foglossningsbälte, blir lite irriterad över att dom inte ens hört av sig till mig med tanke på att nu är det bara två månader kvar till bf. Jag skulle haft det där bältet för längesen, för snart har jag ju bebis i famnen och då behöver jag det inte. Har dom inte ringt nästa vecka måste jag ringa och höra vart bältet tagit vägen. Synd att det skulle ta sån tid!

Det är underbart att vara gravid, men just nu vill jag bara ha Juni och bebis för det tar på krafterna att bära på vårat underbara mirakel. Jag har ont och känner mig allmänt stor och klumpig. Längtar tills dessa kilon är borta så min kropp får återhämta sig och bli som vanligt igen! Men det kommer, så småningom!

 

Sjuttonde April

Puh! Jag har precis städat lägenheten och nu är jag helt slut på. Hann bli alldeles kallsvettig och svimfärdig innan jag var klar. Anstränger jag mig lite för mycket får jag hjärtklappningar och blir helt slut på, riktigt obehagligt men det blir bättre av vatten och vila så det är ju bra. Hade en himla tur att min fina precis kom hem på sin lunch så han kunde hjälpa mig med att dammsuga nere i hallen, för dit hann jag aldrig innan det blev lite för mycket.

Ska vila en stund och känns det bättre efter det ska jag bege mig ut på en promenad. Jag skulle gissa på att det blir en väldigt kort promenad, men jag behöver frisk luft så hellre en liten stund ute än ingen alls. När jag kommer hem igen ska jag göra mig klar för att umgås med finaste Frida. Ska bjuda henne på kaffe och supergoda bullar kring tre när hon slutar jobba. Vi har inte umgåtts på väldigt länge så det blir riktigt kul att ses, har saknat henne!

Idag går vi in i vecka 32 (31+0) så senare kommer det ett inlägg om det och nya magbilder! Kram på er ♥



Härliga måndag

Jag har precis kommit hem, haft mycket för mig idag och det känns i min kropp! Kommer somna som en stock ikväll. Efter lunch gick jag ut på en promenad, hade så himla ont i början av promenaden men jag gav mig inte för jag visste att det skulle gå över och det gjorde det, så jag orkade hela fyrtio minuter och solen lyste hela tiden. Så skönt! När jag kom hem igen så städade jag upp lite här hemma, diskade undan och åt tacos till middag som blev över sedan gårdagen. Det var så himla gott. Jag älskar verkligen den maträtten, skulle kunna äta tacos varenda dag.

Efter middagen hämtade Malin upp mig och vi åkte på badhuset, simmade många längder och det kändes i kroppen att jag inte simmat på ett tag. Men gud så härligt det är att röra på sig utan att få ont. Blir så glad när jag får slippa värken! Men vi lyckades komma dit precis när dom hade simträning och när alla människor kom dit för att motionssimma, så det var trångt i bassängen och folk simmade exakt överallt. Lite kaos sådär. Men vi hann simma en timme innan det kom som mest folk, så det var ju bra. Imorgonkväll ska vi fara och simma lite senare, förra gången vi gjorde det så var det bara vattenaerobic bredvid oss så vi fick nästan hela bassängen för oss själva och det var väldigt härligt.

Nu har jag precis kommit hem från Joakim och Mia, fick mysa lite med världens finaste Oliver innan det var dags för honom att sova. Han har blivit så stor sedan sist jag träffade honom, han har börjat skratta som bara den och pratar på. Så himla mysigt. När jag höll i honom kunde jag inte sluta pussa och lukta på honom, så gosigt att faster aldrig ville släppa taget! ;) 

Nu ska jag ta mig lite kvällsfika innan det är dags för sängen. Imorgon ska jag träffa finaste Frida och det var så längesen vi sågs så jag längtar jättemycket! Hoppas även på bra väder imorgon så jag kan ta mig en promenad på förmiddagen, får gärna vara lika varmt som idag och solen får gärna skina, vore perfekt ;)

Hoppas ni har haft en underbar start på veckan! Kram på er ♥


Världens finaste Oliver!

Fint till dom små ♥



Var inne på Lindex hemsida och hittade dessa plagg, helt klart några favoriter! Älskar att titta på små kläder ♥

Jag längtar så tills vi ses igen ♥

Ett steg i sänder och en tro
att detta liv får ha en bro
en bro över tid och över rum
där år och dagar ryms i en sekund

Där i din himmel bortom sekel av skimmer
Längre än ögat når, än jag förstår
väntar du på mig
Och när tiden är inne, när livet blir till ett minne
Hittar jag vägen fram till evighetens land och till dig

Av alla tecken man kan få
Från nån vars klocka slutat slå
Lyser det starkaste just nu
För lugnet som jag fått hade du

Där i din himmel bortom sekel av skimmer
Längre än ögat når, än jag förstår
väntar du på mig
Och när tiden är inne, när livet blir till ett minne


För lugnet som jag känner - är tack vare dig

Boken ''Gravid för första gången'' fick vi med oss hem från barnmorskan första gången vi var där, det står så mycket bra i den och nu tills på torsdag så skulle vi läsa om smärtlindring inför förlossningen och ju mer jag läser desto lugnare blir jag över vad som komma skall. Jag har i princip redan bestämt mig kring det här med smärtlindring och hur jag vill föda, även om det inte känns som att jag kan bestämma allt såhär i förväg för jag tror att man känner efter ganska bra när man väl är där, men att planera lite och ha egna tankar kring det tror jag bara är bra.

Det ska bli himla intressant att fara på BB på torsdag och se alla rum och bli informerad mer ingående om alla verktyg och all smärtlindring som man kan använda. Jag har ju som sagt sommar jobbat på BB men jag kommer definitivt se allt från en annan vinkel nu när jag själv ska ligga där och föda ut ett mirakel. Allt känns så spännande och det känns så bra att jag är mer lugn än orolig nu. För att drömma mardrömmar och ständigt gå runt och tänka på hur ont det kommer göra, är inte kul för fem öre. Så en lättnad är vad jag känner just nu och jag längtar så tills jag får ligga där, tills vi får möta vårat lilla hjärta. Oj vad jag längtar!!

Jag fick tårar i ögonen för någon dag sedan då jag och min fina pratade om förlossningen. Jag sa att jag var lite orolig inför det och då sa han direkt '' Jag kommer finnas vid din sida hela tiden älskling och stötta dig, du behöver inte vara orolig, tillsammans kommer vi klara det! '' Åh min fina älskling. Tänka sig att jag fick världens finaste människa. Jag älskar dig Peder, mer än ord kan beskriva ♥

Sextonde April

Hej på er mina fina läsare!

Jag har sovit väldigt dåligt inatt, så min sovmorgon fick bli lång imorse och det var riktigt härligt. Jag har precis målat mina naglar och funderar på att ta mig en kort promenad efter att jag druckit upp kaffet. En sån här dag kan man bara inte sitta inne, solen skiner och det är plusgrader ute, så underbart. Det är såna här fina dagar man påminns om hur mycket man längtar efter sommaren, ord kan inte beskriva vilken lycka jag känner inombords när solen lyser och det är varmt. Världens lyckorus!! :)

Andra planer för dagen är att städa upp lite här hemma, tvätta lite kläder och sedan ikväll ska jag och Malin fara på badhuset och simma. Det ska bli så härligt! Har köpt månadskort där så jag måste ju passa på att vara där innan April månad är över. Det är så skönt att simma och den enda motionsformen som inte gör att jag får så ont, den enda nackdelen egentligen är att det sliter på håret fruktansvärt mycket men det kan jag ta ;) 

Hoppas ni får en superbra start på veckan och att ni mår bra! Kram på er ♥

Jag saknar mitt jobb. Jag saknar att jobba. Jag saknar alla underbara vårdtagare och mina fantastiska arbetskamrater!!! Jag har snart varit hemma en månad från jobbet på grund av ryggont, det lär förmodligen inte bli bättre så jag lär nog gå hemma och vara sjukskriven fram tills det är dags för pyret att komma ut. Det är såklart bäst för både mig och pyret att jag är hemma och vilar, men jag kan inte sluta tänka på hur skönt det skulle vara att jobba. Bara en dag, eller någon timme, jag vill träffa alla fina människor! Jag saknar jobbet så mycket att jag till och med drömt om att jag jobbat två nätter på rad nu, haha!

Jag älskar verkligen mitt jobb, skulle inte byta ut det mot något annat yrke i hela världen. Alla fina människor som får en att le varenda dag, som får en att känna att man gör ett himla bra jobb. Äldre människor ger en så mycket tillbaka, att se tacksamheten i en äldre människas ögon är den absolut bästa känslan som finns. Fantastisk känsla ♥

Känner att det är dags för ett besök på älskade Skytten snart, bara för att få träffa alla goa människor!


weheartit

Det går upp och ner

Jag känner mig lite nere. Svullen och inte fräsch för fem öre. Innan ni börjar läsa, så vill jag skriva att jag älskar att vara gravid och jag älskar min fina gravidmage. Jag vet att jag ökar i vikt och att jag blir större av en helt underbar anledning - men ändå kan jag ibland inte få bort dom onda tankarna. Det är riktigt jobbigt faktiskt. Jag känner mig riktigt stor och klumpig just nu, jag kan inte vända på mig riktigt i sängen utan måste först sätta mig upp för att komma runt och hitta en skön sovställning. Magen tar emot. Jag blir så andfådd av att bara gå uppför våran trappa här hemma, så jag måste sätta mig ned och vila i ungefär tio minuter innan jag är fit for fight igen. Det dröjer inte många veckor innan jag inte kommer upp från badkaret längre, det är på gränsen nu. Ni skulle bara veta hur det ser ut innan jag stonkat färdigt i badrummet. Känner mig som en flodhäst i såna lägen.

Jag försöker att inte ta dom här kilona så hårt för jag vet att jag kommer kunna träna bort vartenda kilo sedan när det är dags för det, men det är jobbigt både psykiskt och fysiskt att bli större. Och mitt dåliga självförtroende dyker upp lite titt som tätt. Det blir lite för mycket ibland. Det är i såna situationer som jag är så lyckligt lottad att just Peder finns vid min sida. Han får mig alltid att må bättre och påminner mig alltid om hur fin jag är. Jag skulle gå under om han inte fanns.

Jag kan inte promenera längre än 20 minuter längre (och jag som är van att kunna powerwalka i nästan två timmar) och det är ungefär den bästa träningsmetoden jag vet. Nu försöker jag dock gå korta promenader ändå och simmar ofta, så jag försöker verkligen röra på mig även om det inte blir värsta träningspasset.

Direkt jag börjar må dåligt över det här så tänker jag på vårat lilla mirakel som växer och gror inom mig. Jag blir så lycklig att alla dom onda tankarna försvinner direkt. Det är så himla värt det och jag skulle göra om det tusen gånger bara för att jag vet att jag får världens finaste bebis utav alla dessa kilon.

Din Mamma och Pappa längtar efter dig så mycket lilla pyret, nu hoppas vi att dom sista veckorna går i superfart så vi får hålla dig snart. Du är så älskad, finaste lilla hjärtat ♥


Femtonde April

Då var det söndag igen och min fina's ledighet är över, han har varit ledig från jobbet en hel vecka och det har varit så mysigt med lite ledighet tillsammans. Vi har mest varit i Tjäl (min fina's hemställe) och umgåtts med hans underbara familj. Vi har åkt skoter, fiskat, ätit god mat, solat och fortsatt med renoveringen av vårat rum som vi har där. Sedan har vi även hunnit vara på föräldrautbildning två gånger, i torsdags och i fredags. Det är så himla kul att gå på dom träffarna, jag har känt mig ganska rädd för förlossningen till och från dom senaste veckorna men när vi pratat i grupp om det och barmorskan förklarat en massa så känner jag mig mycket lugnare och tryggare. Så dom där träffarna är verkligen guld värda.

När vi kom hem till Lycksele idag åkte vi direkt på konstgräset och kollade på när världens bästa Marcus spelade fotboll. Dom vann och Marcus fick göra ett mål, så kul. Efter matchen åkte vi till Mamma där vi blev bjudna på tacos, underbart slut på en underbar helg! ♥

Nu har jag precis tagit mig ett varmt bad och är helt slut på, i både kropp och själ. Har ont i ryggen som tusan och ska jag vara ärlig så känner jag mig lite nere! Men dom onda tankarna som jag har försvinner snabbt när jag tänker på vårat lilla mirakel som växer inom mig.
Vi längtar efter dig!

Fjortonde April

Hej på er mina fina läsare!

Imorse fick jag mig en lång och härlig sovmorgon, vaknade inte ens när min fina for ut med saltstenarna. Med andra ord så har jag sovit som en stock hela natten + morgonen, det behövde jag verkligen! När jag klev upp åt jag lunch och när jag hade stökat undan kom min fina svägerska Marica på besök. Så himla kul! Vi satt och surrade om allt möjligt en bra stund, vi träffas ju inte sådär jätteofta så det var himla mysigt ♥

Nu läser jag lite bloggar och väntar på att min fina ska komma hem igen. Ska flirta lite med honom så han följer med mig på en liten promenad med hundarna, jag känner att jag behöver lite frisk luft för annars kommer jag somna här på plats. Känner mig riktigt trött och slö och det känns som att jag sover mer än jag är vaken om dagarna. Men det tar på krafterna att att bära runt på vårat lilla mirakel.

Ikväll ska vi fortsätta pyssla i vårat rum som vi har här i Tjäl, känner på mig att det kommer bli knivigt att bli klar tills imorgon då vi åker hem till Lycksele igen, men vi kämpar på ;) Jag är så ivrig och vill ha det klart nu, för det blir så himla fint och jag erkänner att jag är lite småless på att sova i en liten skrubb även om det är riktigt mysigt med något litet och en smal säng. Ibland ;)

Hoppas att ni har en underbar helg och att ni mår bra! Kram ♥

Mitt älskade hjärta



Jag älskar dig så obeskrivligt mycket ♥

Trettonde April



Jag känner mig på riktigt bra humör idag, har precis varit ute på en promenad med min fina i den härliga vårsolen och nu ska jag börja göra mig klar för dagens bestyr! Klockan två ska vi vara på föräldrautbildning igen och om jag inte minns helt fel så ska vi gå igenom alla olika förlossningsställningar idag. Blir intressant! Efter den träffen ska jag och min fina lyxa till det och gå ut och äta. Sedan ikväll åker i till Tjäl (min fina's hemställe) och blir där över helgen. Det blir fiske, skoterkörning, grillning och bara en massa mys. Förhoppningsvis hinner vi bli klara med vårat rum där också så jag får visa er hur fint vi har gjort det! :)

Hoppas ni får en fin fredag ♥



Ingen tvekan om att lillpyret växt med en himla fart för magen har verkligen blivit stor. Det är när man ser bilder såhär som man funderar över hur man kunde tycka att magen var SÅ stor redan från början. Så himla roligt att se skillnaden på magen, från då till nu.

När lilla pyret har kommit till världen så ska jag framkalla alla foton på magen och sätta in i ett fint fotoalbum. Så roligt att ha kvar och kolla tillbaka när man saknar magen som mest ♥

Tolfte April

Ikväll har vi varit på våran första föräldrautbildning, superkul! Denna gång innehöll presentation, planering och så pratade vi lite om förlossningen. Det var tre, fyra stycken som skulle få sitt andra så det var riktigt intressant att höra på vad dom hade att säga om deras förra graviditeter och hur deras förlossningar gick till! Sedan var resten förstföderskor och jag kände igen ganska många, Lycksele är inte så stort så dom flesta har man stött på, så det känns riktigt roligt. Jag älskar att lära känna nya människor så förhoppningsvis klickar man med någon och kan umgås efter man fått barn! :)

Imorgon ska vi också på föräldrautbildning, mitt på dagen. Imorgon skulle barnmorskan gå igenom alla olika förlossningsställningar, lärorikt! Och nästa vecka ska vi få fara på BB och det är något jag verkligen längtar till. Jag har ju jobbat där så för mig blir det ju inte helt nytt, men för min fina som nästan aldrig varit på sjukhuset (förutom när Pappa dog) blir det ju en helt ny sak. Det känns kul att vi båda är riktigt positiva till dom här träffarna och det känns så tryggt att ha såna här träffar innan det är dags. Idag när vi pratade om hur det känns att föda barn, så blev jag så fruktansvärt taggad på att möta smärtan. Jag vill föda nu!!! ;) Nä inte riktigt ännu, men jag blir så laddad för förlossningen när man pratar om det.

Efter träffen imorgon ska vi fara och handla lite saker till vårat nyomgjorda rum i Tjäl. Vi är i princip klara där nu, det fattas bara att sätta fast listerna igen, städa upp lite och sedan inreda. Ska köpa dit gardiner, en matta, blommor och lite annat roligt. Längtar tills det är färdigt så vi får bära in sängen och sova där :)

Nu ska jag hänga lite tvätt och hoppa ned i ett varmt bad, för nu har jag oooont. Känns att jag suttit och åkt bil länge idag och sedan suttit på en stol i cirka två timmar. Hoppas ni haft en underbar torsdag, kram på er! ♥

Vecka 31 (30+1) ♥

Bebis

Bebisen är nu omkring hela 42 cm från huvud till tå och väger omkring 1.6 kg. Den här veckan är en milstolpe i bebisens utveckling då lungorna får förmågan att fungera på egen hand tack vare bildandet av en "surfaktant" som hindrar att lungblåsorna faller ihop om bebisen av någon anledning skulle förlösas och bli tvungen att andas utanför livmodern.

Öronen är nästan helt färdigutvecklade, både de yttre och inre delarna, och bebisen kan höra din röst som den också kan känna igen efter förlossningen, tillsammans med andra vanliga ljud.

Bebisen bildar också underhudsfett och hudfärgen är mer rosa än röd vid det här laget. Naglarna är så långa att bebisen kan råka riva sig med dem innuti livmodern.

Du

Den övre delen av din livmoder är nu ungefär 11 cm ovanför navlen och din vikt har sannolikt ökat med mellan 9 och 12 kg. Viktökningen utgörs främst av moderkakan, blodvolym, livmoder, bröst, underhudsfett, vatten och fostervatten, förutom själva bebisen förstås.

Då ligament och muskler i korsryggen börjar mjukna och slappna av inför förlossningen så kan det hända att du börjar få ryggvärk. Det finns inte mycket man kan göra för att förhindra detta förutom att försöka göra det så bekvämt som möjligt för sig.

Det är också vanligt att få halsbränna under de sista veckorna eftersom livmodern inte lämnar mycket plats kvar för magen och dess innehåll som då kan pressas upp i matstrupen. Det kan hjälpa att äta mindre måltider fast oftare.

Egna tankar

Det märks väldigt tydligt att bebis är stor och att det börjar bli lite trångt inuti magen, för jag både ser och känner varenda rörelse så väl. Man kan se hur hela magen rör sig och ibland kan jag bli lite chockad när man inte riktigt är beredd, sedan kan jag sitta och stirra på magen jättelänge, det är så mysigt att se lillbebisen böka omkring där inne. Är nästan säker på att jag känt en liten fot och en liten rumpa!

 Min fina har också fått känna och sett bebis rörelser, jag blev så lycklig! Från början när jag började se, så ropade jag på Peder som också skulle få se, men just när han kom dit så slutade bebis röra på sig. Typiskt! :) Men äntligen har han också fått se/känna och lyckan i hans ögon i just den stunden, går inte att beskriva med ord. Jag bara log. Både på utsidan och insidan ♥

Min värk blir bara värre och ju tyngre jag blir desto jobbigare blir det. Har skrivit tidigare att jag känner mig som en flodhäst och det har inte blivit bättre precis ;) Ofta har jag så ont att jag inte tar mig upp från liggande eller sittande ställning, så jag får be om hjälp. Så tur att jag har en så förstående och hjälpsam pojkvän! Vaknar ofta på nätterna av att det gör så ont i höfterna, speciellt när jag ska vända på mig, det gör så ont att jag bara vill skrika rakt ut. Och toabesöken blir bara fler nattetid, gruvar mig varenda gång jag ska upp bara för att det gör så ont att kliva upp från sängen. Men förutom det så sover jag bra om nätterna, har inga som helst problem med att somna om när jag vaknat av värken så det är ju bra iallafall!

Vi har planerat in en liten resa framöver, jag längtar så! Vi ska bo på hotell, äta god mat, mysa och shoppa det sista till bebis. Ska bli så härligt och komma iväg innan det är dags för bebis att komma ut, lite egentid, bara vi två! Vi har köpt det mesta, barnvagnen och det har dock inte kommit ännu men förhoppningsvis dröjer det inte alltför länge innan dom ringer och fått hem den. Vill ju provköra den ;)

  

Tionde April

Hej på er mina fina läsare! ♥

Just nu sitter jag vid svärfar's dator och läser lite bloggar. Vi är i Tjäl (min fina's barndomshem) och bara njuter av lite ledighet tillsammans. Idag har vi varit ute med skotern, det snöade jättemycket så jag såg knappt var vi var någonstans, men det var så mysigt ändå. Jag älskar verkligen att åka skoter, det är så härligt! Vi har även hunnit vara hos min fina's farmor och blivit bjuden på god mat. Vi bjöd på tårta som blev över igår på min födelsedag och alla som ätit den tyckte den smakade väldigt bra, så jag och min fina blev klart godkända ;)

Nu ikväll har vi fortsatt göra om i vårat rum som vi har här. Tapetseringen är färdig (tusen tack min fina Maggan för hjälpen!) och nu har vi precis målat alla lister vita. Det blev jättebra, men imorgon ska ett till lager målas. Sedan ska vi köpa gardiner, blommor, en spegel och lite annat till på fredag då vi kommer hit igen. Det blir verkligen som ett helt nytt rum och det känns så kul med lite nytt! Glömsk som jag är så tog jag ingen före bild på rummet, men självklart kommer jag lägga in en bild när vi är klara så ni får se resultatet!

Morgondagens planer är en sväng på skotern, forsätta göra färdigt i rummet och så ska vi hälsa på en kompis till min fina. Han är här i närheten och jobbar i skogen, var riktigt längesen vi träffade honom så det ska bli väldigt trevligt! :)

Ska försöka ta en magbild ikväll eller imorgon och lägga upp. Idag går jag nämligen in i vecka 31! Helt ofattbart vad tiden går snabbt. Bebisen sparkar och bökar omkring för det mesta, ibland tar h*n sig en tupplur men den varar inte länge ;) Det är så mysigt. Och min mage känns jättestor! Jag har fortfarande väldigt ont och det börjar bli svårt att få på sig sockar och skor, tur jag har världens finaste vid min sida som alltid hjälper till innan jag blir alldeles för frustrerad för att inget går som jag vill ;) Finaste Peder!!

Nu ska vi strax krypa ned i sängen och sova, hoppas ni háft en underbar dag. Kram!


När storfiskar'n talar om... ;)

Min underbara födelsedag i bilder ♥

 
 

Jag har haft en helt fantastisk födelsedag! Åter igen har jag blivit påmind om vilka fina människor jag har i min närhet, har fått så fina presenter idag av alla nära och kära. Ord kan inte beskriva hur tacksam jag är, tack igen! Skulle kunna skriva hur mycket som helst om hur bra min födelsedag har varit och hur mycket jag älskar människorna som varit här och firat mig idag, men jag har inte hunnit vila något idag så jag är heeelt slut på. Tacktacktacktack och tack igen för alla presenter och gratulationer! ♥

Ska ta mig ett varmt bad alldeles strax och sedan krypa ned bredvid min fina och sova. Han är ledig hela veckan och jag är ju fortfarande hemma och sjukskriven, så imorgon åker vi till Tjäl och blir där några dagar. Känns så underbart att vi får några lediga dagar tillsammans, bara vi två. Vi ska åka skoter, fiska och tapetsera färdigt i vårat rum. På torsdag åker vi hem igen för då ska vi vara på föräldrautbildning, hela torsdag kväll och tre timmar på fredag. Känns riktigt kul! Ska bli skoj och se ifall det är någon man känner igen som ska ha barn nästan samtidigt som vi. Alltid lika roligt att träffa nya människor! :)

Vill tacka min fina Peder lite extra.
Han har hjälpt till så mycket idag, lugnat ned mig när jag känt mig lite stressad och gjort alla hushållssysslor så jag fått tagit det lugnt. Han är bara så fin. Utan honom hade jag nog stressat ihjäl mig idag, för så är jag alltid när det ska komma folk, allt ska vara perfekt. Min älskadeälskade Peder som jag älskar så högt. Tack för att du finns, för att du är du och för att jag får dela mitt liv med dig!!

Idag är det min dag! ♥

Idag fyller jag hela 21 år - så grattis till mig!! :)

Jag blev väckt imorse med frukost på sängen och sång av min fina, han är ju för go! Direkt vi klev upp så gjorde vi klart tårtorna som jag ska bjuda på idag, städade klart det sista och så har jag hunnit vara ute på en promenad i solen. Så härligt!

Nu ska jag hoppa in i duschen och göra mig klar för dagen. Kring två börjar gästerna komma och det ska bli så himla trevligt att träffa alla nära och kära. Har laddat upp med mycket gofika så dom lär absolut inte gå hungriga härifrån. Som det ska vara ;)

 
För ett år sedan. Haha!

♥ ♥ ♥ ♥

Medans livet går vidare, fäller jag oändligt många tårar och går sönder inuti. Det är nästan så det hörs, när jag faller isär och önskar så att jag vore på en annan plats. Men bara för tillfället, jag vill inte lämna jorden, jag vill ta vara på varenda sekund jag får av livet. För det är världens största gåva, att få leva. Men jag kan inte hjälpa det. Jag faller ihop som en liten hög på golvet, nyper mig hårt i händerna för att känna någon annan smärta för en stund. Men värken i hjärtat försvinner inte, hur hårt jag än trycker. Det svider, bränner, nästan som en blixt som går igenom min kropp. Så känns det. Så ont gör det. Att leva utan sin bästa vän.

Varenda rörelse gör ont och hur jag än försöker läka mig själv så blir jag aldrig riktigt hel. Men blir man någonsin det? Jag kommer alltid vara halv. Något kommer alltid fattas hos mig, en väldigt stor del och jag blir galen av bara tanken. Jag kommer aldrig mer få krama om min absolut största förebild som alltid fick mig att le. Det är obegripligt. Förstår inte hur så fina människor kan ryckas från jorden så plötsligt. Varför just min bästa vän? Det förblir en gåta.

Att ta sig igenom den här sorgen är det största utmaningen som jag någonsin fått och någonsin kommer att få. På något konstigt vis går tiden framåt, medans det känns som att jag stannat kvar. I min lilla bubbla. Som att jag ibland tror att Pappa fortfarande finns vid liv. Att han snart kommer ringa, skicka sms eller komma in genom våran ytterdörr. Visst är det märkligt? Att någon som försvunnit kan vara så levande.

På något sätt så finns alltid Pappa med mig. Jag vet det. Jag känner det på mig. När jag står vid hans grav och pratar med honom, kan jag ibland känna en vind, en varm vind som smeker min kind. Jag tvivlar inte, det är Pappa's svar till mig. Han finns där, vid min sida och hjälper mig över alla hinder på vägen. Det är så jag klarar livet, med hjälp av tron att han alltid finns med. På något sätt.


Inte ens orden jag älskar dig räcker till. Du är så saknad ♥

Åttonde April

Vill börja med att tacka er underbara människor som lämnat en rad i inlägget om min Pappa, ni är så fina ♥

Igår åkte jag och min Peder till hans hemställe, det är alltid så mysigt att vara där med hans fina familj och bara umgås! Vi har hunnit vara ute med skotern på sjön två svängar, grillat korv och druckit varm choklad och så har vi nästan hunnit färdigt med tapetseringen i vårat rum där. Så trots en snabbvisit så har vi hunnit mycket och helgen har varit underbar!  

Imorgon är det min dag, jag fyller 21 år! :) Så direkt vi kom hem idag stor städade vi lägenheten och bytte gardiner, så nu är det rent och fint här hemma inför morgondagen. Vi har även hunnit vara på middag hos Mamma, tusen tack för den goda maten!

Imorgonbitti ska vi kliva upp tidigt och göra i ordning tårtorna som jag ska bjuda på, men först hoppas jag såklart på härlig sång från min fina och frukost på sängen ;) Det har han lyckats med varje år, så jag tror inte han gör det sämre detta år ;)

Kram på er!

Så saknad, så älskad



Idag kom det på tal att det snart är tre år sedan min fina Pappa tog sina sista andetag. I oktober, den åttonde. Jag tycker verkligen inte om den månaden, hatar den dagen, får rysningar bara jag tänker på att jag varje år kommer måsta uppleva den jobbiga veckan. Från den 29 September när Pappa föll ihop på fotbollsplanen till den 8 Oktober då han rycktes ifrån mig.

Pappa var min absolut bästa vän, vi delade allt och han var den enda som jag vågade berätta allt för. Vi fiskade mycket tillsammans, tränade mycket tillsammans och skrattade alltid tillsammans. Han var så himla rolig. Jag har ett speciellt minne med Pappa då våran sjuka humor kom fram. Vi var ute och åt lunch på en resturang, bara jag och han. Då skulle han berätta om ett avsnitt av Robert Gustafsson som han sett och jag hörde inte ett ord av vad han sa, för  han skrattade sig igenom hela berättelsen och så höll han på att ramla av stolen. Jag minns att jag skrattade så jag började gråta. Det var ofta så, jag var ofta tvungen att vika mig av skratt för Pappa hade sån härlig humor.

Att Pappa inte får hålla våran lilla bebis gör så ont i mig. Att han inte får träffa vårat lilla hjärta. Det värker i hela min kropp när jag tänker på det, mest i hjärtat. Där bränner det och svider. Jag önskar så att Pappa fick uppleva det vi får göra nu. Han är världens bästa morfar även om han inte finns här med oss.

Världens finaste Pappa. Jag älskar och saknar dig så mycket ♥

Mys!

Ikväll har min fina älskling och min underbara bror's son Oliver haft fredagsmys, så fint och se ♥

 

Sjätte April

Imorse vaknade jag av att jag var så hungrig så jag trodde att jag skulle gå åt, klev upp och åt en filtallrik med frysta bär, så gott! Sedan kröp jag ned hos min fina igen och somnade om i några timmar. Tillslut tyckte min fina att jag sovit lite för länge så han väckte mig och så såg vi Cowboys and Aliens. En riktig mysmorgon.

Efter lunchen gick jag ned till Mamma där min högstadielärare var och hälsade på, så kul att träffa henne igen! Hon är utan tvekan den bästa läraren som jag haft genom tiderna. Vi pratade om hur roligt det är att jag och Peder tyckte om varandra redan då och nu väntar vi barn tillsammans. När hon for hem tog jag och Mamma oss en promenad i solen, det blåste lite men så härligt att komma ut lite. Fick dock vädigt ont i ljumskarna så det blev inte en lång promenad.

Ikväll har vi varit hos Mamma på middag, vi grillade och det var så gott. Till efterrätt hade hon gjort  en cheesecake med passionsfrukt och lite mindre socker, supergod!

Nu har vi landat i soffan och kollar på Let's Dance. Jag hejar såklart på Anton Hysén, ni kanske förstår varför ;)

Kvällsbabbel

Efter besöket hos barnmorskan tidigare idag kände jag mig ganska nere, mådde även lite illa så jag la mig i sängen och där slocknade jag i hela två timmar. Antar att jag behövde den vilan. Men nu efter att jag fått äta blodpudding till middag, motionerat i nästan en timme och tagit mig ett varmt bad så mår jag mycket bättre. Nu ska jag fokusera på att äta bra mat och motionera, det mår min kropp så mycket bättre utav och förhoppningsvis blir jag lite piggare!

Imorgon är det fredag och jag älskar fredagar. Min fina är ledig och vi ska äta grillat hos Mamma, kan inte bli så mycket bättre! Hoppas det blir fint väder så vi kan vara ute imorgon och resten av helgen, man blir ju så mycket gladare och piggare av lite solljus. Sedan får vi se om vi åker till min fina's hemställe imorgon eller på lördag, han har fortfarande väldigt ont efter operationen i munnen så vi tar helgen som den kommer. Kan vara ganska skönt och bara vara hemma också.

På söndag ska jag fixa och dona på här hemma, för på måndag fyller jag nämligen 21 år! :) Det känns som att det var nyss jag fyllde 20, tiden går så himla snabbt. Min födelsedag kommer firas här hemma med familj och vänner, längtar redan tills jag får träffa alla fina människor! Har ju insett att man blir väldigt sugen på att umgås och prata med människor när man är sjukskriven och bara går hemma. Jag blir nästan lite galen! Vill ha människor runt mig hela tiden, men snart så, snart är jag aldrig ensam ;)

Hoppas ni haft en härlig torsdag! Kram på er ♥

Besöket hos barnmorskan

Gick väldigt bra, även om jag gick därifrån med en konstig känsla i min mage. Jag har hela tiden fått höra att min mage är väldigt stor och sedan barnmorskan började känna och klämma på min mage så har hon sagt att bebis känns så mycket större än vad den egentligen brukar vara. Redan innan ultraljudet så var det många som gissade på tvillingar eftersom magen var så stor redan då och jag har väl inte tänkt så mycket mer än så på det, alla magar växer olika och min är väl bara lite större än många andras.

Men efter dagens besök hos barnmorskan så fick jag mig en tankeställare. Våran älskade lilla bebis ligger bra på kurvan, SF måttet låg på 31 centimeter och jag är i vecka 30. Från förra gången tills nu så har h*n ökat mycket i storlek. Barnmorskan sa att bebisen är inte för stor nu, men äter jag inte bra mat och en massa socker dom sista veckorna så kommer vi få möta en vääääldigt stor bebis i Juni och risken för diabetes är större. Hon berättade om en tjej som inte velat väga sig och som dom inte riktigt haft koll på, hon födde ut en väldigt stor bebis och dom fick ligga inne på sjukhuset i flera veckor efter förlossningen för att barnet hade fått diabetes. Fy, det gjorde ont i mitt hjärta när jag hörde henne säga det.

Det är klart jag har tänkt på vad jag stoppat i mig och så, men något jag lärt mig är att får man ett sug efter något när man är gravid, så MÅSTE man ha det. Det är helt sjukt. Jag kan kontrollera mig själv, har alltid kunnat men under den här tiden som gravid har det varit väldigt svårt. Jag har varit sötsugen nästan hela tiden, har inte kunnat äta en frukt istället för en godis. Jag älskar nyttig mat i vanliga fall, under denna graviditet har jag nästan bara varit sugen på fet mat. Det är helt vansinnigt.

Men nu är det slut på onyttig mat och sötsaker. Barnmorskan sa att jag såklart inte behöver sluta med godis och sånt helt, men jag har tänkt gå in för det helhjärtat och inte äta något sött fram tills det är dags. Och inte efter bebis kommit till världen heller, för då är det dags att förlora alla kilon som jag lagt på mig. Är supertaggad. Sa till min fina häromdagen att jag längtar så tills jag kan fara på gymmet och springa på löpbandet en timme. Det ska bli så härligt.

Men alla mina värden var bra och älskade lilla bebisens hjärtslag låg på 160 slag / minut. Min fina log så stort när barnmorskan hittade hjärtljuden och jag måste erkänna att jag fick tårar i ögonen. Att få bekräftat att ens lilla hjärta mår bra inuti magen gör mig så lycklig. Vi längtar efter dig och älskar dig så mycket, lillpyret! ♥

Femte April

Hej på er mina fina läsare!

Nu har jag precis gjort mig klar för ett besök hos barnmorskan, väntar bara på att min fina ska komma hem från jobbet så vi kan fara. Jag älskar besöken där, man får för sig så mycket konstigt under graviditetens gång så det känns skönt att komma dit och få bekräftat att allting står rätt till. Och idag ska vi få lyssna på lillbebisen's hjärtljud också, förra gången låg det på 144 så det ska bli väldigt spännande och se hur det ligger denna gång! :) Det är så underbart att höra dom små, snabba hjärtslagen ♥

Jag har inte så mycket mer planer för idag, förutom att försöka städa upp lite här hemma och gå en kortare promenad. Imorgon åker vi till min fina's hemställe och blir där över påsk, han har ju så ont i munnen sedan operationen igår så jag gissar på att vi kommer ha en väldigt lugn påsk med bara massa mys. Det bästa som finns.

Jag svarar på alla era kommentarer och frågor senare idag, kram på er!


Vårat älskade lilla pyre!

Svar på era frågor ♥

Hur kan din pojkvän va så duktig på jaga? Visst känns de tryggt att ha en så duktig pojkvän? Önskar jag haft det :)

Min fina älskling, du är duktigast i hela världen på att jaga och det känns riktigt tryggt att ha dig som pojkvän ♥

Vad har ni för namnförslag på bebisen?

Vi har ett flicknamn som vi är helt säkra på, men det namnet vill vi hålla hemligt fram tills pyret kommer ut. Det är ett namn som är väldigt ovanligt och vi båda älskar det namnet. Jag sa redan innan jag blev gravid att den dagen jag får en liten flicka så ska hon heta så. Och så lär det ju bli, om det nu gömmer sig en liten flicka inom mig :) Pojknamn är vi inte helt hundra på. Men några namn som kommit på tal är: Wilgot, Liam, Malte och Felix :) 

Har du och din pojkvän planer på att gifta er?

Vi vill absolut gifta oss, men kanske inte riktigt just nu när lilla pyret fortfarande ligger i min mage. Min fina har sagt att han redan bestämt ett datum för bröllopet, så det blir spännande och se när han går ned på knä ;)

Vad tror du att du gör om tio år?

Jag hoppas att jag har tre barn, minst ;) Sedan så hoppas jag att jag bor på landet med min fina familj och en massa husdjur och så jobbar jag förhoppningsvis fortfarande inom vården. Är lite sugen på att läsa vidare så kanske har jag påbörjat någon utbildning. Barnmorska eller kurator är jag mest inne på.

Har din tatuering på sidan av magen förändrats något under graviditeten?

Nej inte alls! :) Den ser precis likadan ut som innan jag blev gravid och det är jag jätteglad för. Innan jag tatuerade mig så tänkte jag noga igenom vart jag skulle sätta den så den inte skulle bli töjas ut eller spricka den dagen jag blev gravid. Jag frågade till och med han som tatuerade mig och han sa att det stället som jag skulle sätta den på var bäst, för där förstörs den inte om magen töjs ut :)

Är allt klart inför bebis ankomst, har ni införskaffat allt redan?

Vi har köpt dom lite större sakerna redan, så som spjälsäng och barnvagn och nu fattas bara dom mindre sakerna. Vi ska åka och bo på hotell om några veckor, då ska vi handla det sista till bebisen och då lär vi nog handla mer kläder och sånt :)

Vad gissar ni på att det blir för kön?

Det är så svårt! Alla som träffat mig säger att jag har en typisk tjejmage, även alla som sett bilder på magen. Jag trodde på en liten pojke ända fram tills min bror fick sin son, då började jag tro mer på att vi väntar en flicka. Jag hade bara den känslan från början, att det var en pojke inuti mig. Men nu gissar jag faktiskt på en liten flicka. Och min fina Peder har hela tiden gissat på en pojke och gör det fortfarande. Oj vad vi längtar tills vi får veta vem det är som gömmer sig inom mig ♥

Fjärde April

Idag har jag och min fina varit en sväng till Bredbyn, han skulle operera ut en visdomstand så jag följde med som sällskap. Det var därför vi åkte till Tjäl igår, för det blir så mycket närmare och så fick vi en härlig sovmorgon imorse tillsammans. Guld värt! Operationen gick bara bra, efter en och en halv timme begav vi oss hem till Lycksele igen. Vi stannade av i Älgsjö och surrade en bra stund med min fina's familj och sedan rullade vi vidare hemåt. När vi kom hem igen så blev det en snabb middag och sedan följde jag med Mamma, Marcus och Mia på sjukhuset där min storebror Joakim ligger nu. Han har gjort en likadan operation som Mamma gjort, förminskat magsäcken. Det var jättehärligt att få se honom må bra och höra att operationen gick bra.

Nu är jag supertrött och det känns i min rygg att jag suttit största delen av dagen. Foglossningen blir bara värre och värre, idag när vi kom fram till Bredbyn och skulle kliva ur bilen kunde jag knappt gå. Det bara strålade ned mot ljumskarna, fy så ont det gjorde! Och det är alltid så nu när jag suttit eller legat, nästan så jag gruvar mig varenda gång jag ska resa mig upp. Och inte har jag fått mitt foglossningsbälte ännu, undrar vart det tog vägen? Måste ringa till veckan om sjukgymnasten inte hör av sig, jag behöver det ju nu och inte en vecka innan förlossningen.

Min läkare ringde upp mig tidigare idag och jag blir fortsatt sjukskriven. Det känns riktigt tråkigt att jag inte fått mindre värk så jag kan gå tillbaka och jobba halvtid eller något, men det hjälps inte. Jag har ju så ont och det är ett bevis på att min kropp behöver vila. Förhoppningsvis har han skrivit klart intyget imorgon så jag kan hämta ut det och skicka in alla papper till försäkringskassan. Dessa papper som aldrig tar slut. 

 Imorgon ska vi träffa barnmorskan vid lunch. Jag längtar! Äntligen ska vi få höra lillpyret's hjärtslag igen. Har längtat sedan vi var där sist och fick lyssna, det är ju en helt underbar känsla ♥

Tredje April

Hej på er mina fina läsare! ♥

Har ni haft en bra dag? Jag har haft en superhärlig dag, trots mycket värk. Jag kunde inte sova ut imorse så jag klev upp tidigt, åt en dunderfrukost och sedan städade jag upp lite här hemma. Det har varit så fint väder idag, trotsade värken lite och var ute på en kortare promenad. Det var så härligt när solen lyste.

Nu har jag precis kommit hem från lilla Oliver, har varit barnvakt åt honom nu på eftermiddagen när hans mamma var på läkarbesök. Det var jättemysigt, han var vaken under hela tiden jag var där så jag fick se han skratta massor av gånger och faster's pussar kom han såklart inte undan ;)

Just nu sitter jag bara och väntar på att min fina ska komma hem från jobbet så vi kan åka till Tjäl. Vi åker dit ikväll och åker hem imorgon. En mysig liten snabbvisit!

Hoppas att ni haft en bra dag! Kram på er.

Glöm inte



Svarar på alla era frågor senare i veckan ♥

Välkommen vecka 30 (29+0) ♥

Bebis

Nu kanske det börjar kännas som att du varit gravid i en evighet och det kan vara svårt att tänka sig att du ska vara gravid i ytterligare 10 veckor. Men din bebis måste fortfarande växa till sig en hel del innan han eller hon är redo att komma till världen. Bebisen är nu 41 cm från topp till tå och väger omkring 1,4 kg.

Även om din bebis ligger skyddad av fostervattnet och livmodern kan den känna och reagera på smärta. Man kan se med ultraljud hur bebisen övar på att andas för att göra sig redo för världen utanför. Om den sväljer fostervatten i fel struprör kan du känna hur den får hicka.

Om din bebis föddes nu skulle den kunna hålla sig varm utan kuvös. Huden börjar bli mjuk och len allteftersom underhudsfettet utvecklas. Fettet isolerar mot kyla och fungerar som en energireserv.

Du

Din livmoders översta del kan du nu känna c:a 10 cm ovanför naveln. Livmodern, moderkakan och vätskemängden kommer att öka stadigt under de kommande 10 veckorna och du kommer förmodligen att gå upp ungefär ett halv kilo per vecka.

Eftersom du blir större blir det allt svårare att röra sig snabbt. Du är inte längre så smidig och du bör vara försiktig för att undvika att trilla och skada dig eller bebisen. Tänk på att bibehålla en god hållning när du sitter och står; det kommer att underlätta för dig och minska risken för smärtor i ryggen. Du bör rulla över på sidan innan du stiger upp efter liggande position för att undvika att belasta magmusklerna som är uttänjda och svagare än normalt.

Mina egna tankar

72,5 % av graviditeten har passerat, 203 av 280 dagar och det är 77 dagar kvar till BF ♥ 

Det märks att bebisen växer i en hejdundrande fart! Det är en väldigt livlig krabat som växer inuti mig, jag känner varenda spark och rörelse så väl och det är så mysigt. Bebis stökar och bökar där inne som mest när jag ska lägga mig ned för att vila eller sova för natten. En morgon vaknade jag av pyret's sparkar, kanske det mysigaste sättet man kan vakna på ♥

Jag har fortfarande riktigt mycket värk och det stör min nattsömn ganska rejält. Mina fötter och ben har börjat bli väldigt svullna, även mina händer, så det blir många toabesök nattetid. Det känns som att värken bara blir värre och värre, ibland tar jag mig inte ens upp från sittande eller liggande position. Min fina har fått hjälpa mig flera gånger för det gör så himla ont att resa sig upp. Och när jag väl tagit mig upp, ja då strålar det ned i ljumskarna så det känns som att jag ska gå sönder.

Men förutom allt som gör ont så mår jag riktigt bra. Nu är det tio veckor kvar till BF och vi längtar som bara den efter vårat lilla pyre. Att man kunde älska en människa så högt innan man ens träffats, visste jag inte! Vi älskar dig, lillbebis.



Andra April

Godmorgon på er mina fina läsare ♥

Jag har sovit väldigt dåligt inatt, mina ben och fötter har börjat bli väldigt svullna så jag har legat med benen i högläge och varit tvungen att springa på toaletten hundra gånger. Sedan så vaknar jag varenda gång jag måste vända på mig och det är inte en gång. Känner mig som en riktig flodhäst när det är dags att vända sida på natten, magen har blivit så stor nu att det riktigt tar emot. Haha! Det känns lite jobbigt faktiskt. Som tur är så är min fina den mest svårväckta människan på jorden så han störs inte av mitt pustande och stonkande nattetid. Däremot kan han vakna av mina snarkningar. Det är inte lätt ;)

Nu har jag precis gjort mig klar för att åka in på jobbet och prata med min chef om andra arbetsuppgifter. Känner på mig att jag kommer vara mycket klokare när jag går därifrån, men jag gissar på en fortsatt sjukskrivning för min del. Jag har haft så ont i helgen bara av att gå hemma och göra ingenting, eller dom vanliga sysslorna så det känns inte som att det riktigt är läge för mig att börja arbeta nu.

Hoppas ni får en härlig start på veckan och att ni mår bra! Kram

Frågestund



Kom igen nu - ös på med frågor!

Första April

Hej på er mina fina läsare! ♥

Har ni blivit lurade idag? Min älskade storebror försökte lura mig (jag är VÄLDIGT lättlurad) men det var så enkelt att lista ut att det inte stämde så han lurade mig inte ;) För några år sedan lurade min fina mig att hans lillebror blivit allergisk mot salt, dum som jag är gick jag på det och berättade det för alla mina klasskamrater. Haha!

Helgen är förbi och jag har haft en riktigt lugn och skön helg. Har haft sån värk idag att jag sovit bort hela eftermiddagen, så att ens försöka gå och jobba är inte lönt. Men jag ska iallafall på jobbet imorgon och prata med min chef om det, det lutar nog mot att det blir en sjukskrivning iallafall. Tråkigt men bra för min kropp och framförallt bra för lilla bebisen.

Skönt med en ny månad, vi går in i vecka 30 den här veckan och det känns så overkligt! Ska lägga upp en bild från vecka 20 och en från vecka 30 senare i veckan så ska ni få se skillnaden. Jag tycker att det är jättestor skillnad! Tio veckor är lång tid men det har gått så snabbt, nu hoppas jag att dom sista tio veckorna går minst lika snabbt ;)

Jag vet inte hur den här veckan ser ut, beror helt på vad som blir sagt imorgon när jag är på jobbet och vad läkaren säger när jag har telefontid med honom på onsdag. Känns jobbigt att behöva vänta för att få något besked, men det är bara att bita ihop.

Hoppas ni har haft en härlig helg. Kram på er!





RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu
Spela poker, casino, bingo m.m online. Massor av bonusar på Bonusar inom Poker, Casino, Slots med mera - PokerCasinoBonus