Vecka 32 (31+0) ♥

Bebis

Bebisen är nu 42 centimeter lång och väger ca 1,8 - 2 kg.

Lanugohåren som har täckt barnets hud börjar försvinna. En del kan finnas kvar på axlar och rygg när barnet föds. De flesta rynkorna i ansiktet är borta och barnet utvecklar förmågan att svettas. Rörelserna i magen kommer att vara som starkast den här veckan och de övergår nu mer till att kännas som knuffar eftersom barnet får allt mindre utrymme att röra sig i. Barnet har nu mycket goda chanser att överleva om det föds.

Du

Magen tar mycket plats och dina lungor, urinblåsa och magsäck har det trångt därinne. Det är inte ovanligt att man drabbas av trög mage eller förstoppning under senare delen av graviditeten. Orsakerna kan vara flera, bland annat hormonet progesteron som hämmar tarmrörelserna, att man inte kan röra sig lika mycket som vanligt eller att livmodern trycker på tarmarna En annan bidragande orsak till trög mage är järntabletter som många tar under sin graviditet. Drick mycket, ät fibrer och rör på dig så mycket du orkar.

Kroppen börjar förbereda sig för förlossning och du kan känna lättare förvärkar som mensvärk ungefär. Det kan också läcka mjölk ur brösten. Har du anmält dig till en förlossningskurs? Fråga barnmorskan. Hon kan informera dig om var, när och hur.

Det är nu 63 dagar kvar till beräknad förlossning. 77,5 % av graviditeten har passerat. 217 av 280 dagar. Du är i kalendermånad 8 och i trimester 3.

Egna tankar

Magen växer precis som den ska och det är så roligt att se skillnaden vecka för vecka. Älskar min fina kula! Och såklart innehållet :) Längtar mer och mer för varje dag som går efter vårat lilla mirakel som bökar omkring där inne. Det märks tydligt att bebis är stor nu, för varenda rörelse känns och syns väldigt mycket. Ibland när bebis har disco där inne så ser man hur hela magen rör på sig, sån underbar känsla! Älskade lillpyret.

Vi har ju börjat gå på föräldrautbildning och det är så himla intressant. Där får man svar på alla sina frågor och bara efter dom två träffarna vi haft hitills så känner jag mig mycket lugnare och tryggare kring förlossningen. Nu på torsdag kväll ska vi besöka BB och jag ser framemot det riktigt mycket. Har längtat efter besöket där sedan vi bestämde att vi skulle vara med på föräldrautbildning, känns så speciellt!  

Jag känner att jag blir lättare trött och andfådd av att bara gå upp för våran trapp här hemma. Ibland när jag anstränger mig lite för mycket blir jag alldeles kallsvettig, mår illa och känns som jag ska svimma. Men det går över direkt jag sätter mig ned och dricker ett vattenglas. Annars så är det värken i ryggen, höfterna och ljumskarna som är värst. Har fortfarande inte fått prova något foglossningsbälte, blir lite irriterad över att dom inte ens hört av sig till mig med tanke på att nu är det bara två månader kvar till bf. Jag skulle haft det där bältet för längesen, för snart har jag ju bebis i famnen och då behöver jag det inte. Har dom inte ringt nästa vecka måste jag ringa och höra vart bältet tagit vägen. Synd att det skulle ta sån tid!

Det är underbart att vara gravid, men just nu vill jag bara ha Juni och bebis för det tar på krafterna att bära på vårat underbara mirakel. Jag har ont och känner mig allmänt stor och klumpig. Längtar tills dessa kilon är borta så min kropp får återhämta sig och bli som vanligt igen! Men det kommer, så småningom!

 

Kommentarer
Postat av: Anonym

Tiden går snabbare än man tror :)

2012-04-17 @ 16:46:46
Postat av: frida

Tack för idag fina du! Va så otroligt roligt att få träffas! Få bli skärpning så vi ses oftare ;) älskar dig vännen <3

2012-04-17 @ 23:17:46
URL: http://fridagranberg.blogg.se/
Postat av: Anonym

man blir så glad av att läsa din blogg :D

2012-04-20 @ 19:59:30
URL: http://tinabullarna.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:



RSS 2.0