Kan inte sluta lyssna

 
 


Min paus från bloggen, eller internet överhuvudtaget är inte över. Jag ville bara dela med mig av dessa två låtar, så fruktansvärt vackert dom sjunger. Låtarna berör verkligen, hela vägen in till hjärtat. Tårarna rinner och jag kan inte riktigt sätta orden på vad det är. Visst är det märkligt? Jag önskar jag kunde förklara. Jag hoppas innerligt att det blir bättre snart.
 
Varma kramar till er! Ta hand om varandra ♥
 

Paus

 
Jag kommer ta en paus från bloggen på obestämd tid. Vi hörs när saker och ting ser annorlunda ut. Kram på er!! 
 
 

26 Maj

 
Godmorgon söndag och morsdagMin allra första morsdag och jag har myst med lillprinsen hela morgonen. Fantastiska lilla människa vad jag älskar dig. Du är verkligen allt för mig och lite till. Du får mig att orka, vilja kämpa vidare med allt tungt. Om du bara visste hur mycket du betyder för mig. Ibland känns det som om mitt hjärta ska sprängas av kärlek till dig.
 
Jag vet att jag lovat er ett videoinlägg med svar på era frågor och det kommer ni få. Det kommer in nya frågor lite nu och då, så jag tänkte vänta någon dag till med det. Förhoppningsvis kan jag sätta mig ned i veckan och fixa det. Måste dock erkänna att det känns lite smått konstigt och gruvsamt att göra en video, känns verkligen annorlunda att sitta och prata med sig själv. Hihi. Men det ska jag nog fixa.
 
Det skulle bli riktigt varmt och strålande sol idag, men just nu är det mest grått och dystert ute. Hoppas det blir bättre för vi hade planerat en utedag i Husbonliden med morbror Marcus och moster Malin. Ikväll är vi bjudna på morsdagsmiddag hemma hos mamma/mormor. Känner på mig att det kommer bli en riktigt bra dag.
 
Kram på er!
 

24 Maj

 
Godmorgon fredag ♥ Idag är jag trött! Känns som om jag fortfarande sover. Men jag får helt enkelt skylla mig själv, satt uppe alldeles för länge igår kväll. Förde över bilder till Fuji som ska framkallas, tänkte börja lite smått så jag inte har hur många som helst att överföra efter Elvin's 1 års kalas. Och när jag väl börjat så kan jag såklart inte sluta. Hihi.
 
Idag ska jag göra klart städningen här hemma. Elvin var så mammig igår kväll och ville vara i famnen i princip hela kvällen, så jag hann varken skura eller städa toaletten. Jag ska även göra ett videoinlägg med svaren på era frågor! Spännande. Mindre spännande att så många är anonyma. Har bara en liten fundering till er. Tror ni att jag kommer svara på såna privata frågor från människor som inte törs stå för vem man är? Det är väl ganska självklart att jag inte kommer vara ärlig mot er om ni inte är ärliga mot mig. Eller hur? Men det har kommit in väldigt många, bra frågor annars så det blev en del att svara på.
 
Vi kommer få svar från förskolan idag också. Vi har sökt inom kommunen men även på en privat förskola och dom skulle ringa upp idag. Håller mina tummar att det finns plats för honom där! Det är precis bredvid mitt jobb så det vore ju perfekt.
 
 

23 Maj

 
Hallå ♥ Idag har jag en konstig känsla inombords. Känner mig lite nere och tom. Som tur är så håller våran lilla vilding mig sysselsatt och gör mig så mycket gladare.
 
Solen skiner idag med, men det blåser väldigt mycket så vi har bara varit ute en kort stund. Elvin har varit gnällig till och från hela dagen. Och bara sovit korta stunder. Jag tror att det är mer tänder på gång, han äter på allt som kommer i sin väg och blir så arg. Det positiva i allt det jobbiga, är att jag får mysa mycket med honom för oftast är det bara famnen som duger. Dock så får vecko städningen bli ikväll när han lagt sig, man hinner inte så mycket när man har en liten kille som inte vill släppa taget om en. Hihi.
 
I helgen ska jag och mamma åka en sväng till Umeå. Jag gick igenom min garderob igår och jag har inte mycket sommarkläder. Nästan inget alls. Antingen är det kläder från förra sommren då jag var nästan 40 kilo tyngre än vad jag är nu, eller så är det kläder som jag köpte för över 2 år sedan som är för småa. Så lite nya sommarplagg ska jag försöka hitta, även ett par jeans om några faller mig i smaken. Jag är ingen jeanstjej egentligen, men nu är jag sugen på att köpa några. Kanske röda eller vita, jag får se vad jag hittar.
 
Någon i Umeå som vet hur affärerna är öppna på söndag? Visst är det någon galleria öppen?
 
Kram på er!
 
 

Ute på promenad med lilla hjärtat

 
Åh vad jag älskar dig, finaste Elvin! Du är verkligen allt för mig ♥
 
 

22 Maj

 
God förmiddag ♥ Nyfiken som jag är så ställde jag mig på vågen imorse. Chockad blev jag, men glad såklart! Jag har gått ner ännu mera i vikt. På bilden nedan kan ni se mina resultat hitills. Sedan jag började äta vanlig kost igen har jag gått ned 8,9 kilo. Det känns så fruktansvärt bra, jag trodde inte att jag skulle fortsätta gå ner. Snarare stanna av och ha samma vikt, för så blev det innan jag blev gravid. En bättre start på dagen kunde jag inte få. Jag är så stolt över mig själv, att jag fortsätter kämpa och aldrig ger upp.
 
Jag har sett att många skrivit och frågat hur mycket mer jag vill gå ner så jag tänkte att jag skriver ett svar här i inlägget. Jag skulle egentligen sluta väga mig efter sista vägningen, men jag ville se om jag gått upp eller ner av att börja äta som vanligt igen. Jag var ju såklart väldigt rädd för att gå upp i vikt igen när jag inte åt LCHF längre. Men det har gått bra. Jag vill gå ner kanske 4-5 kilo till sedan är jag nöjd. Vikten är långt ifrån allt och jag vill trivas med mig själv och hur jag ser ut. Vilket jag ser bäst när jag kollar på mig själv i spegeln.
 
Jag kan nog säga att det jag väger nu, var målet efter förlossningen. Men innan jag blev gravid med Elvin så hann jag gå upp lite i vikt och jag vill bli lite mindre än vad jag är nu. Det är många som oroar sig för att jag varit sjuk och undrar om det kanske inte är nog nu. Även mina närmsta tycker att jag är så himla fin som jag är nu. Men jag har allting under kontroll, jag lovar det. Jag kommer aldrig hamna i den sitsen som jag en gång varit, det skulle jag aldrig orka när jag har ett barn att ta hand om. Och han är mitt allt. Han är nummer ett för mig i alla lägen, så jag skulle aldrig göra så mot honom.
 
Det viktigaste är att jag själv trivs och känner mig nöjd med hur jag ser ut. Och jag mår bättre och bättre för varje dag. Jag kan ha riktigt jobbiga dagar ibland, då jag bara vill gråta och känner mig så fet. Men då tar jag snabbt fram bilderna från förra sommaren och mår så mycket bättre. Jag har gjort en enorm resa och jag är så glad över att jag tog steget till ett hälsosammare liv. Har aldrig vägt så mycket som jag gjorde mot slutet av graviditeten och jag vill aldrig hamna där igen. Min kropp mådde inte alls bra av alla dessa kilon.
 
Tack för alla era fina ord kring min viktnedgång. På Facebook, Instagram, sms och telefonsamtal. Det värmer så i hjärtat att få höra hur duktig man varit. Kram till er!
 
 

Snart så

 
God eftermiddag på er! Elvin har varit väldigt gnällig nu på förmiddagen och han har lite feber, så jag gissar på att det är någon tand på gång. Bestämde mig för att vi skulle stanna hemma idag, känns inte kul att åka iväg någonstans när han inte mår riktigt hundra.
 
Nu ligger han och vilar. Jag har hunnit ringa handläggaren för förskolor, jag var tvungen att göra det för att lugna mina nerver lite. Jag läste någonstans att lagen säger att man ska få veta plats 4 månader efter att man ansökt. Och det är väl då ungefär 10 månader sedan vi sökte. Såklart man blir lite orolig när man inget hört. Men under veckan skulle alla platser bli klara så jag skulle tippa på att jag får ett samtal i slutet av denna vecka eller början på nästa. Det känns bra. Och jag hoppas såklart på att han får plats på en av förskolorna på Norräng, där vi passerar varenda gång vi åker in till stan. Och dessutom har vi mamma/mormor precis bredvid ett av dagisen, det vore ju perfekt.
 
Jag fick veta i helgen när jag jobbade att det är en förskola precis bredvid mitt jobb, vilket jag inte visste. En privat förskola som innebär lite jobb vid sidan av men en bekant har sin son där och dom är jättenöjda. Hemlagad mat varenda dag och inte så stor grupp. Det lät faktiskt väldigt intressant så jag bad henne kolla upp idag på styrelsemötet om det fanns platser kvar. Vi får se hur det blir med det.
 
Det kändes helt overkligt när jag ringde och hörde mig själv säga ''Vi har ansökt om förskoleplats till våran son från och med 1 Augusti.'' Det är ju så nära och han är ju fortfarande så liten i mina ögon. Hihi. Jag tycker det känns gruvsamt faktiskt, mest för att själv inte kunna ha kontroll och se vad som händer. Men Elvin är så lättsam och så himla glad. Han går verkligen ihop med alla människor och älskar att leka med andra barn. Så jag tror inte att det kommer bli några problem, jag tror att det är mest mamman i hushållet som kommer ha det lite tufft till en början. Det är verkligen en stor sak, att våran lilla kille ska börja på dagis.
Ja som sagt, overkligt.
 
Sådär ja. Det här blev inte ett kort inlägg, men jag var tvungen att lätta på mitt hjärta. Känns skönt att vi snart får besked iallafall!
 

Klänningar

 
Vi ska på bröllop i December och jag har redan börjat spana in lite klänningar, det finns så många fina! Och så roligt att få klä upp sig ordentligt. Klänningarna nedan tycker jag riktigt mycket om. Superfina allihopa
 
 

21 Maj

 
Godmorgon tisdag 
 
Igår när pappan kom hem från jobbet åkte vi direkt in på stan för att göra några ärenden. Vi hämtade ut Elvin's paket från Jollyroom som kommit, handlade mat och så for vi en sväng på Åhléns för att köpa presentpapper. Elvin fick ett par nya solbrillor också, han blev så söt i dom!! Godingen våran. Och när vi kom hem igen slog jag in alla hans paket, kunde inte hålla mig. Nu är det verkligen inte länge kvar till 1 års dagen, det känns overkligt men så kul! Ska bli underbart att få fira honom, se hans reaktion när han får öppna alla paket. Och träffa familj, släkt och vänner! 
 
Dagens planer är att träffa min kusin Sofia och hennes dotter Adell. Sedan skulle min kära storebror komma hit och hjälpa oss med våran dator. Internet funkar inte, så just nu skriver jag från telefonen. Inte det lättaste måste jag säga. Hoppas han hittar felet så vi kan börja använda datorn igen. 
 
Hoppas ni får en fin dag. Kram på er! 
 

20 Maj

 
God eftermiddag ♥ Jobbarhelgen är över och en ny vecka har startat. Det har varit fantastiskt väder hela helgen och även idag, det blåser dock ganska mycket idag men vi har hunnit vara ute en stund iallafall. Elvin har mekat med mormor's cykel och så har vi lekt lite i sandlådan. Och ätit på lite stenar. Man får verkligen vara på hugget när vi är utomhus för lilla prinsen stoppar allting i munnen. Som tur är så har vi städat på gården, så han har inte alltför mycket att välja mellan. Hihi.
 
Den här dagen har varit lugn hitills och fortsätter nog i samma spår. Jag känner mig ganska slö efter att ha jobbat långa pass och värmen gör sitt, man blir så trött av solen även om det är helt underbart. Jag ska försöka städa upp kaoset här hemma på en liten stund och ikväll ska jag fara på gymmet med Malin. Jag har kort där till sista Juni och sedan har dom stängt hela sommaren, så det gäller att passa på.
 
Nu vaknar Elvin från sin vila. Hoppas ni har en fin dag! Kram på er
 

Elvin 11 månader ♥

 
Våran skrutt har hunnit bli hela 11 månader och det har varit så mycket dom senaste dagarna så jag har inte hunnit skriva något inlägg om det, men här kommer det!
 
Det är cirka 3 veckor kvar till 1 års dagen och jag hänger fortfarande inte med. Det här året har gått så snabbt, det är verkligen som många säger att det inte är förrän man har barn som tiden flyger iväg. Det är sant. Jag har aldrig varit med om att ett år har gått så otroligt snabbt. Men roligt är det. Det finns inget som är mer underbart som att följa Elvin's utveckling. Jag är så stolt över honom och han har lärt sig så mycket på så kort tid.
 
Elvin är pappa's pojke, helt klart. Han gråter så fort han lämnar rummet, så fort han åker iväg på jobbet. Han blir överlycklig när han ser honom och vill bara vara i hans famn hela tiden. Han älskar att åka på gräsklipparen, åka fyrhjuling, traktor och skoter. Allt som rörs. Och med pappa såklart. Det är så fint att se kärleken mellan mina två killar. Värmer så i hjärtat.
 
Han har lärt sig gå mer och mer. Nu släpper han taget och går många steg innan han sätter sig på rumpan. Igår stod han länge och höll balansen, gick några steg och när han höll på att tappa balansen lyckades han hitta den igen och fortsatte gå några steg. Just det har gått så himla snabbt. Bara på några dagar har han vågat släppa taget om möblerna och går längre sträckor. Dom flesta är säkra på att han kommer gå innan 1 års dagen, vi får se. Jag tror nog också det, sån tjurskalle som han verkar ha. Hihi.
 
Elvin kan säga däh, (där) titta, tack (ack) näää, mamma och mäh.
 
Han har lärt sig att pussas. När man frågar om man kan få en puss kommer han emot en med ansiktet och gapar. Sötfisen. Så många blöta pussar blir det här hemma, så himla mysigt.
 
Diskmaskinen är intressant. När man öppnar luckan så kommer Elvin direkt, klättrar upp och sätter sig i den för att börja plocka ur disken. Vilken hjälpreda jag har här hemma! Hoppas det håller i sig när han blir äldre.
 
Han älskar att bli jagad när han kryper, då faller han nästan ihop av skratt. Tittut med snuttefilten är också en favorit. Nypas så man säger ''aj, aj, aj'' är också kul.
 
Han är fortfarande väldigt förtjust i mat och äter i princip allting. Ärtor är det enda som han inte vill äta, dom åker ut direkt. Däremot är smörgåsar en ny favorit. Han älskar dom. Om jag äter en smörgås och han ser den, blir det ett välda liv tills han får smaka. Så det och yoghurt är perfekt mellanmål tycker Elvin. Vattenmelon är mums! Han fick smaka det för första gången för någon vecka sedan och han kan äta huuur mycket som helst av det. Perfekt nu i sommar när det är varmt.
 
Han älskar att vara utomhus. Så fort man öppnar ytterdörren kryper han ut. Sandlådan är inte rolig att sitta i länge, mycket mer spännande att upptäcka allt annat på gården. Klättra upp för altantrappen och meka med cykeln är roligt.
 
Lilla prinsen är alltid så glad och ger ifrån sig många skratt. Så lättsam och gó. Han är verkligen inte blyg och går ihop med alla människor. Här om dagen var vi på jobbet en sväng och han ville gå till en arbetskamrat direkt och skrattade åt alla. Han har haft sin farmor, sin faster, sin morbror & moster som barnvakt och det har funkat så himla bra. Han har varit nöjd hela tiden och det känns bra att man kan lämna bort honom ibland utan att det blir en massa gråt. Han har inte brytt sig ens när vi gått ut genom ytterdörren, då har han haft fullt upp att leka med den han ska vara med. Så skönt! Hoppas det håller i sig när det är dags för dagis.
 
Ett riktigt busfrö och charmtroll är vad du är och vi älskar dig så fruktansvärt mycket. Vi kommer alltid göra allt för dig, alltid

 

Jobbarhelg

 
Hej på er i värmen ♥ Här är det strålande sol och över 20 grader varmt. Idag jobbar jag till klockan fem och igår jobbade jag en delad tur så under mina lediga timmar blev jag och Malin bjudna på en god lunch hos mamma. Sedan spenderade vi dagen i våra solstolar. Och idag på min lunchrast hann jag ta vara på en soltimme. Har lyckats få så mycket färg. Härligt. 
 
Det är så kul att jobba, älskar verkligen att vara på Skytten. När man varit ifrån det och kommer tillbaka inser man verkligen hur mycket man trivs på jobbet. Alla fina arbetskamrater och charmiga pensionärer. Skulle inte byta ut det mot något annat! 
 
Lillprinsen's farmor är barnvakt idag, guld värt! Det känns alltid så konstigt när någon annan än jag ska vara med honom, när man inte själv har kontrollen. Men jag kommer säkert lära mig att slappna av. Jag vet ju innerst inne att han har det så himla bra. Elvin är verkligen en sån glad liten bebis som kan vara med alla människor. Han tycker inte alls att det är jobbigt när han träffar någon ny. Inte blyg alls. Så himla underbart! Hoppas det håller i sig när han ska börja på dagis. 
 
Nu är rasten slut, hoppas att jag inte smälter bort i dessa varma arbetskläder. Hihi. Kram på er! 
 
 

Lunchrast i solen

Rena sommarvärmen, så underbart! ♥

 

17 Maj

 
Godmorgon fredag! Elvin har börjat vakna så tidigt nu, igår vaknade han vid fem, idag snett efter sex. Så det är en ganska trött mamma som skriver idag, men jag får egentligen skylla mig själv! Måste lära mig att gå i säng tidigare om kvällarna. Men efter en stor kopp kaffe så ska jag nog vakna ordentligt. 
 
Igår var det helt underbart ute, strålande sol och plusgrader. Vi spenderade hela dagen utomhus, jag lyckades få ordentligt med färg! Så härligt. Vi lekte i sandlådan, gick ner till stranden en sväng och åt mellanmål. Så himla härligt!
 
Det skulle vara sånt här fantastiskt väder några dagar framöver enligt YR. Och det verkar stämma, solen skiner redan så det verkar bli en fin dag idag med. Jag och min fina ska dock till Solberg idag på begravning, så för oss blir det en dag inomhus. En farbror som bodde i Tjäl har gått bort och för mig känns det så overkligt. Sist vi var där ringde han och ville träffa Elvin så mycket. Och han var så pigg då. Livet kan verkligen vända snabbt. Ofattbart. 
 
Elvin's fina moster ska komma hit och vara med honom idag, guld värt! Tack kära du för det du ställer upp. Kommer sakna lillskrutten så mycket, men han kommer ha så mycket roligare hemma än om han skulle följt med. 
 
I helgen jobbar jag, var och gjorde provet igår för att kunna förlänga min deligering och det gick bara fint. Typiskt att det skulle bli rena sommarvärmen och jag måste vara inomhus. Men jag jobbar en delad tur imorgon så förhoppningsvis kan jag ta vara på några soltimmar då.
 
Nu ska jag göra mig klar för dagen! Kram på er 
 
 

Njuuuuter!

 

Just nu sitter jag på våran gård och tar vara på varenda minut av solen. Elvin sover så gott i vagnen medan jag kämpar för att bli brun. Hihi. Älskar verkligen sol & värme!! Detta är livet

 

 

Elvin's önskelista

 
1 års dagen närmar sig med stormsteg. Här får nära & kära lite tips på vad han önskar sig!
 
 
 

15 Maj

 
Godkväll ♥ Vi har precis klickat hem Elvin's 1 års presenter från Jollyroom. Ett lektält, en stor drake som har 60 stycken lekbollar i magen, en pool att ha ute på gården i sommar, duplo lego och lite små leksaker. Dom har rea på mycket just nu så skynda fynda!
 
Ikväll har vi varit ute på gården, tagit bort alla löv och rensat rabatterna. Elvin fick åka gräsklippare med pappa och han var så nöjd. Jag har börjat fundera lite över vilka blommor vi ska ha på gården och hur det ska se ut. Imorgon ska vi hämta hem blomstervagnen som vi köpt, ska bli spännande att se om den kommer passa in på stället där jag vill ha den.
 
Imorgon på förmiddagen ska jag åka in på jobbet för att göra ett 'prov.' Man måste göra ett test när man ska förlänga sin deligering, vilket jag har lite blandade känslor inför. Tycker att det är jättebra att man visar att man kan, säkerheten är ju viktigast av allt, men samtidigt känns det lite drygt att måsta överbevisa på det sättet att man fortfarande kan ge medicin. Men jag känner nog bara så för att jag blir så fruktansvärt nervös när jag ska göra sånt, i skolan kunde jag gruva mig flera veckor innan prov. Vet inte varför, har nog väldigt höga förväntningar på mig själv. Och nu ska jag dessutom har med vår lilla vilding på jobbet också, hihi. Det blir bra!
 
Min fina har farit iväg med våran bil för att städa och tvätta den. Jag ska göra mig en te kopp och kolla på lite tv innan jag kryper i säng. Hoppas ni haft en fin onsdag! Kram på er
 
 


 

14 Maj

 
Idag blir våran lilla skatt 11 månader! Jag visste inte att man kunde älska någon så mycket att det ibland känns som att hjärtat ska sprängas. Elvin är verkligen vårat allt och lite till.
Vi älskar dig lillprinsen ♥
 
Vi har mycket inplanerat idag. Först måste jag åka in på Expert för att byta mitt simkort, just nu kan jag varken ringa eller skicka meddelanden. Jag bytte till halebop förra veckan, blev alldeles för dyrt för mig som skickar många mms att ha Telia. Så jag har fått ett nytt kort men det är för stort för att kunna stoppa in i telefonen, så jag ska be dom hjälpa mig med det.
 
Efter det ska vi fara på mamma's jobb en sväng. En av hennes arbetskompisar hade flyttlådor fulla med barnkläder som hon ville sälja, så vi ska gå igenom dom och kolla ifall Elvin kan ha något. Hoppas det finns någon fleece jacka och byxor!
 
Innan vi åker hem igen måste jag köpa kuvert och posta brevet till försäkringskassan. Jag har inte många betalda dagar kvar av mina mammadagar så min fina ska ge mig massor med dagar, dels för att jag ska kunna vara hemma tills i slutet på Juni men även för att jag vill kunna ta ut dagar när Elvin blir lite äldre. Super att man kan ge bort dagar sådär.
 
I eftermiddag kommer fina Patrizia och Sofia hit för att hälsa på. Så trevligt! Hoppas solen fortsätter skina så vi kan sitta ute och fika.
 
Ja som ni ser, fullt upp hela dagen. Jag ska även försöka hinna med att börja kratta på gården så vi kan göra i ordning rabatterna och så vi kan hämta hem blomstervagnen vi köpt.
 
Hoppas ni får en fin dag! Kram på er
 

Beställt

 
 
Det här klickade vi hem från Jotex ikväll. Öljettlängder i härliga färger som ska hänga i vårat vardagsrum. Vi har så tråkiga tapeter där så en riktig färgklick kommer göra rummet så mycket finare! Har redan tänkt ut att jag vill matcha med en duk och blockljus i liknande färger.
 
Trappstegsmattor är vi också i behov av. Vi hade likadana i lägenheten som vi bodde i och dom var vi riktigt nöjda med. Mörkgråa som ser mer ut som svarta. Så fint till våran vita trapp. Trappen är det enda vi gjort om här i huset sedan vi flyttade in, den var svart och nött innan. Min fina har ramlat i den två gånger och jag en gång, det blir så halkigt utan mattor så det var verkligen på tiden att vi beställde.

Jotex

 
Drömmer mig bort på Jotex hemsida. Finns så mycket fint!
 
 
 

Blomstervagn

 
 
Den här fina, charmiga vagnen kommer snart stå på våran gård ♥ Till sommaren ska den fyllas med blommor, det är ju så otroligt fint! Det var precis en sån här jag var ute efter, så jag blev väldigt glad när min barndomsvän's mamma hade den till salu.
 
Den finns ju dock så många olika sätt att fylla den på. Den är ganska stor så jag tror inte att jag kommer plantera jord och sätta blommor i hela, isåfall kommer jag nog köpa ett par större krukor/äldre hinkar och fylla dem med blommor och sätta i. Det kommer nog bli väldigt bra.
 
Jag håller på att längta ihjäl mig efter sommaren. Det ska bli så kul att få göra fint på sin alldeles egna gård! Men först måste vi kratta gården och rensa i rabatterna, det är steg ett. Även om jag skulle vilja hoppa över det och redan har allt annat i tankarna, hihi.

13 Maj

 
Bästa frukostsällskapet imorse. Min skatt, mitt hjärta, mitt allt ♥
 
 
Imorse gjorde Elvin morgon runt fem, det kändes som att jag fortfarande sov medan vi klev upp. Så trött var jag. Men efter lite lek, blöjbyte och välling så somnade han om i två timmar så nu känner jag mig ganska pigg. Efter två koppar kaffe kanske jag också ska tillägga. Hihi.
 
Just nu är det två traktorer här utanför som håller på att fixa vägen. Elvin såg och hörde dom mitt i leken och han skulle absolut upp till fönstret för att titta. Så fort jag skulle lyfta ned honom därifrån så började han skrika. Pappa's pojke, helt klart
 
 
Dagens planer är inte många. Skönt med såna dagar också. Det är så grått och trist ute, så jag tror vi stannar inne. Kanske tar vi oss en promenad på eftermiddagen om regnet vill hålla sig borta. Hoppas det! Ikväll var det tänkt att jag och Malin skulle följas på Boot Camp, kondition och styrketräning utomhus. Men hon hade kollat fel på sitt schema så hon skulle inte hinna. Känns inte som att jag vill fara dit själv, även om jag skulle vilja övervinna den rädslan. Jag har nog alltid varit sån, vill ha med mig någon jag känner på sådana saker. Kanske jag får någon som följer med mig och kan ta hennes bokning. Annars får vi fara nästa gång.
 
Hoppas ni får en fin start på veckan! Kram på er

12 Maj

 
Vilken härlig söndag vi har haft ♥ Vid lunch åkte vi på mamma's jobb för att baka bullar till Elvin's 1 års dag. Hon jobbar som hemkunskapslärare så vi hade flera ugnar att använda, super! Det blev hela 9 plåtar och dom blev så goda. Och stora. Hihi. Jag har en tendens till att göra mina bullar baouta stora. När vi skulle börja baka insåg vi att det skulle bli väldigt bra väder idag, vilket det också blev. Solen lyste in på oss och det kändes tråkigt att inte kunna vara ute, men vi hade det bra inomhus ändå. Med fint sällskap kan det ju inte bli annat än bra. Vi lyssnade på musik och Elvin fick bada i diskhon. Där trivdes han! Så mysigt.
 
När vi var klara med bakningen åkte vi vidare hem till mamma där vi umgicks och blev bjudna på middag och en fruktansvärt god efterrätt. Tack kära du för det!
 
Nu är vi hemkomna, Elvin somnade för en stund sedan och jag har hunnit plocka undan lite disk. Pappan i hushållet har farit iväg till hans hemställe en sväng och jag ska kolla lite på tv innan jag kryper i säng.
 
Hoppas ni haft en fin dag! Kram på er
 

Sommar & trädgård

 
Jag längtar så mycket till varmare dagar, speciellt nu när det blir första sommaren i vårat alldeles egna hus ♥ Att få göra fint ute på gården, köpa fina blommor och krukor.
 
Vi bor i ett hus på landet och jag har fallit helt för allt som är lantligt, så är jag ute efter lite äldre saker att ha blommor i. Så som trälådor, en träbåt i äldre modell, en trävagn och så vidare. Jag ska hålla utkik och kolla när det är nästa loppis här i stan, där kanske sånt finns.
 
Det ska bli så spännande att se hur gården verkligen ser ut när all snö försvunnit och vi har rensat. Vi har faktiskt aldrig varit hit och sett huset sommartid. Jag är säker på att vi kommer få det helmysigt. Gården blir ju så mycket finare med en massa blommor och annat.
 
 

Kusinerna ♥

 
 
 

11 Maj

 
Hej mitt i lördagen ♥ Jag har blivit förkyld, igår somnade jag inte förrän sent på grund av hosta och imorse vaknade jag upp med halsont. Känner mig tung och slö i kroppen. Inte alls pigg. Typiskt när jag och Malin hade planerat en utekväll ikväll. Vi skulle dricka vin och umgås. Var år och dagar sedan sist så jag kände att det skulle bli kul, men så blev jag såhär dålig. Vi får planera in en helg framöver och ta det när jag blivit piggare.
 
Idag är planerna inte många. Vi hade tänkt fara på tannen och se när min storebror spelar fotbollsmatch men det är så grått ute, regnar till och från. Man blir verkligen deppad när det är sånt här väder. All energi försvinner och man vill bara ligga i sängen hela dagen, kan ju vara mysigt det också dock men roligare om man kan fara och göra något när hela familjen är ledig. Men något ska vi nog kunna hitta på, kanske fara på loppis. Vi får se vad vi tar oss för.
 
Hoppas ni får en fin dag. Kram på er!
 
 
 
 

10 Maj

 

Välkommen fredag
♥ Jag fick mig en sovmorgon imorse, märkte inte ens att mina två hjärtan klev upp. Hihi. Så underbart! När vi ätit frukost och Elvin skulle ta sin förmiddagsvila, passade jag på och tog mig en lång promenad. Jag kan inte med ord beskriva hur skönt det är att ha nya uteskor, jag tejpar inte ens fötterna innan jag går ut och skavsåren känns inte ens.
 
Efter lunch gjorde vi stan med Elvin's morbror och mormor. Lillprinsen fick sig ett par stövlar, skor, uteleksaker och vantar av sin fina mormor. Så oerhört tacksam för allt, tack igen. Sedan gick vi in till moster Malin på Lindex, provade ut en overall och ett par galonbyxor som han ska få av dom i tidig födelsedagspresent. Hur underbara människor har inte vi i vår närhet? Nu kan Elvin leka utomhus framöver utan problem, vi älskar er!
 
När vi shoppat färdigt gick vi in på Indo café och fikade. För mig blev det en latté och mjukglass, så gott. Nu är vi hemkomna och alldeles strax ska vi åka till Husbonliden där det bjuds på grillat ikväll. Vilket lyx. Det blir en lugn, mysig fredagkväll med dom finaste som finns. Så bra start på helgen!
 
Hoppas ni haft en fin dag. Kram på er

Älskar dig så

Du är den viktigaste i mitt liv, älskade lilla prinsen 

 

I can I will

 
På förmiddagen invigde jag mina nya träningsskor och tights, äntligen kan jag promenera i ett bra tempo utan att få ont i fötterna. Alla mina tidigare skor har gett mig fruktansvärt med skavsår, har varit tvungen att vända efter halva vägen. Men idag kunde jag gå lite mer än en mil, utan problem. Regnet öste ned men det var riktigt härligt med frisk luft. Så underbart med ett par rejäla skor och dom är ju dessutom riktigt rosa och fina. Hihi.
 
Jag tog tre dagars paus från träningen och det gjorde susen, nu är jag på topp igen. Nu känns det roligt att träna och jag känner mig taggad så fort jag vaknar upp på mornarna. Det är en skön känsla. På måndag ska jag och Malin prova på något som heter Boot Camp här i Lycksele. Kondition och styrketräning utomhus, det känns spännande! Roligt att testa något nytt, lite omväxling från gymmet och löpbandet. Det enda kravet var att man skulle ha viljan att träna och röra på sig, så några höga krav på sig själv behöver man inte ha. Jag är egentligen inte en sån som tycker om att träna i grupp, förr var jag det, men inte nu. Men jag ska ge det en chans! Förhoppningsvis är det något för mig, skönt också att komma iväg lite.
 
Jag funderar på att ta en ny ''form bild'' på mig själv framöver och lägga ut här på bloggen. Det är en lång resa jag gjort, ännu är jag inte i mål, men närmare än såhär har jag aldrig varit. Det är otroligt bra att jag har tagit bilder under resans gång, för jag ser ingen skillnad på mig själv. Tyvärr. Det bara är så. Men det börjar smälta in. Jag är stolt över mig själv.
 

Så tacksam

 
Jag har fällt några glädjetårar nu på morgonen. Så fruktansvärt tacksam över att vi har så fina människor i vår närhet. Som hjälper, stöttar och ställer upp. Vi kan verkligen inte tacka er nog och vi älskar er så mycket. Tack för att ni finns ♥
 

9 Maj

 
Godmorgon torsdag! Jag la ut en bild på instagram igår och frågade alla mammor om vilka barn ytterkläder som dom tycker är bäst på vår/sommaren. Jag fick så många bra svar och känner mig genast så mycket klokare när det kommer till vad som är bäst och mest praktiskt. 
 
Elvin är så varmblodig och behöver egentligen inte så mycket kläder på sig för att han ska börja svettas, men nu tror jag vi hittat kläder som vi ska testa. En vind/vattentät overall från Lindex. Vi har tänkt köpa en fleece jacka och byxor som han kan ha på sig ifall det är lite kallare ute. Och så galonbyxor också. Det känns som ett bra val. Overaller är så bra, såklart det finns för- och nackdelar med allt men han har alltid haft overaller, både vinter och fleece och det känns bra. Igår när det var så fint ute så kröp han omkring på gården i fleece overallen och det var inte någon hit, så en bättre overall vore super.
 

Viktigaste människorna i mitt liv

 
Vilken mysig dag vi haft ♥ Malin kom hit strax efter tolv, vi tog med oss en kaffe ut i det underbara vädret och där blev vi kvar i några timmar. Så härligt med sol och värme! Malin hann bli en räka under dagen, hihi. Och jag har också fått massor med färg. Elvin kröp omkring på gården och var så glad över att få leka med alla löv som vi inte hunnit kratta bort, sedan sov han i vagnen i hela två timmar. Skönt att bara kunna sitta ned, slappna av och nästan sova i solstolen. Mer såna här dagar tack, det är ju helt underbart.
 
När klockan började närma sig middagstid så åkte vi in på stan och gjorde lite ärenden. Hämtade bland annat ut mitt paket från Sportamore som kommit, ett par träningsskor och ett par tights. Allt passade perfekt, längtar tills jag får inviga dom imorgon. Köpte hem tacos och medan grabbarna lagade middag så satt vi ute i solen och lyxade till det med alkoholfritt vin. Jag drack inte alls vin förut, men nu har jag börjat tycka att det är jättegott!
 
Ikväll har vi kört runt med några av inbjudningarna till Elvin's 1 års kalas. Vi har även hunnit planera vad som ska bakas och handlas. Och nu sitter vi framför tvn och funderar på att krypa i säng. Är så himla trött efter en massa timmar i solen. Kram på er!
 

8 Maj

 
Godmorgon! Elvin sov hela natten i sin säng inatt, han måste ha tagit nappen själv när han tappat den för i vanliga fall brukar han vakna då. Våran duktiga lilla kille ♥
 
Idag skiner solen så vi ska försöka vara ute så mycket som möjligt. Kära Malin kommer hit för att hjälpa mig med att planera 1 års kalaset i Juni. Vi ska planera bakningen och vad som ska handlas. Så kul! På måndag eller tisdag kommer inbjudningarna som jag beställt efter, den stora dagen börjar verkligen närma sig.
 
Nu ska jag leka med vildingen som håller på att riva hela huset, hihi. Kram på er!
 

6 Maj

 
Godkväll ♥ Vilket väder det har varit idag! Nästan 15 plusgrader och strålade sol. Så underbart. Jag hann ta vara på någon soltimme medan Elvin tog eftermiddagsvilan, så skönt att bara kunna gå ut och sätta sig på sin egen gård och njuta av vädret.
 
Jag har även hunnit med att beställa en tårta som Elvin ska ha på sitt 1 års kalas. En gigglebellies tårta, hans favoriter! En vän till oss är jätteduktig på att göra tårtor så jag blev väldigt glad när hon hade möjlighet att göra den. Jag har också hunnit fixa inbjudningskorten och så har jag pratat med Malin lite och vi har planerat resten som ska bakas inför den stora dagen. Känns så kul men samtidigt så overkligt, blir våran lilla kille verkligen ett helt år? När blev han så stor? Han är ju fortfarande så liten i mina ögon. Hihi.
 
Lillprinsen har somnat för natten och jag sitter ombytt och klar för att åka iväg på gymmet. Min fina åkte med en kompis till Marcus och Malin för att låna hem en laddare till mig, min har nämligen gått av och min extra laddare är i Tjäl. Typiskt. Den har varit väldigt glapp ett tag men tjurig som jag är så har jag aldrig hämtat hem den andra utan trott att den skulle överleva vad som helst. Nu fick jag lära mig något nytt av det också.
 
Nu ska jag ladda med lite vatten inför gympasset och vänta på att grabbarna kommer hem med bilen så jag kan åka in på stan. Var ett tag sedan jag var dit faktiskt, nu när jag har ett löpband här hemma så blir det mycket träning på det. Är skönt med lite omväxling, ikväll tänkte jag köra mycket styrka!
 
Kram på er
 
 

5 Maj

 
Helgen börjar lida mot sitt slut och våran har varit helt fantastisk ♥ I fredagskväll blev vi bjudna på middag hos mamma, firade pappa's födelsedag och följdes på hans grav. Tände ljus och la dit blommor. Så fint och så viktigt för oss alla. Igår tog vi oss en lång sovmorgon alla tre, så skönt. Gjorde oss klara, packade in oss i bilen och åkte till Malin i Husbonliden. Där lämnade vi våran lilla prins med henne och Marcus, det tog emot så att åka utan honom men han brydde sig inte alls om att vi gick ut genom dörren. Han hade fullt upp med att leka med alla leksaker och busa med Malin. Så skönt att han reagerade så! 
 
Jag och min fina började rulla mot Umeå kring två, när vi kom fram gick vi en sväng på stan och även fast vi inte skulle köpa något så hittade vi lite. Kläder till Elvin, bland annat jeans och skjorta som han ska ha på sig på sin 1 års dag i Juni. Och jag hittade mig ett par vita tygskor.
 
Sedan när vi gått färdigt på stan gick vi på Invito där vi bokat bord. Vi åt trerätters och det var så himla gott! Absolut inte sista gången vi åt där. Jag drack alkoholfritt vin till maten, kändes lite lyxigare än vanligt bubbelvatten och det får också högsta betyg. Vi satt där länge, mådde gott och pratade minnen i massor. Vi har varit med om så himla mycket under våra år tillsammans, jag och min stora kärlek. Blir alldeles pirrig när jag tänker på vad vi två har tillsammans. Inga ord kan beskriva kärleken som jag känner för min Peder.
 
När klockan började närma sig sju gick vi vidare till bion för att se Iron Man 3 i 3D. Jag brukar inte tycka om såna filmer men den var så bra! Vi satt där i biomörkret och höll hand, precis som förut. Jag blev alldeles varm, som nykär på nytt! Underbar känsla. Den här helgen behövde vi verkligen, guld värt att få vara med varandra och hitta på något mysigt. Kan inte tacka min kära bror och hans fina Malin nog för att dom ställde upp och var med Elvin, vi älskar er!
 
Imorse när vi vaknade åkte vi direkt till Husbonliden. Vi båda längtade så otroligt mycket efter honom så vi hann inte ens äta frukost innan vi åkte, hihi. När vi kom dit hade dom precis klivit upp från sängen och Elvin var så glad. Åh vad härligt det var att få krama och pussa på honom igen. Dagen/natten hade gått så himla bra, inte ett endaste gråt. Det känns bra att han känner sig så trygg och att vi kan lämna bort honom ibland utan problem. Han hade haft det så roligt och busat massor med sin morbor och moster.
 
Vi blev bjudna på god frukost och resten av dagen har vi bara tagit det lugnt. Suttit ute i solen och druckit en god smoothie. Precis som en söndag ska vara! När vi kom hem åt vi middag och sedan klev jag upp på löpbandet, 7,5 kilometer blev det idag. Efter 3 dagars uppehåll från träningen känner jag mig mer motiverad och taggad än någonsin. Ibland behövs såna uppehåll, det gör att man orkar mer.
 
Nu ska vi se på tv och sedan krypa i säng! Kram på er
 
Lillprinsen blev visst en liten pirat över natten hos morbror och moster, hihi. Godingen ♥

4 Maj

 
Idag har jag och min fina varit ett i 5 år ♥ Det firas i Umeå med middag och bio ikväll. Det ska bli så mysigt att komma iväg lite, bara vi två och rå om varandra. Det var verkligen inte igår vi gjorde något sånt och det behövs verkligen, man får aldrig glömma bort att man är flickvän och pojkvän också, inte bara mamma och pappa. Ser framemot kvällen jättemycket.
 
Lillprinsen stannar hemma med morbror Marcus och moster Malin. Världens finaste människor! Vi umgås dagligen så Elvin känner sig verkligen trygg med dom och min nervositet för att lämna bort honom försvinner lite när jag tänker på att det är just dom som ska vara barnvakt. Men vi har aldrig varit ifrån honom längre än max en timme så det är klart att det känns lite gruvsamt. Någon tår kommer jag nog hinna fälla under kvällen men jag ska försöka njuta allt vad som bara går. Jag måste lära mig att vara utan honom lite också, snart är det ju dags för dagis och jag har ett arbete att fokusera på. Så jag ser kvällen som en bra träning inför det.
 
Jag är så tacksam över att jag får dela mitt liv med Peder. Att han alltid finns vid min sida, stannar kvar och älskar mig för den jag är. Utan honom skulle jag aldrig orka. Alltid vid din sida.
 
Första bilden på oss, jag älskar dig!
 


Grattis på din dag pappa ♥ Jag har så mycket jag vill skriva, så många ord. Men jag orkar inte idag, inte just nu. Jag saknar dig, så obeskrivligt mycket och jag älskar dig.

Tack älskling!

Nu är detta beställt! Ett par löparskor och tights, äntligen nya träningskläder ♥

 

 

Imorgon är det en viktig dag

 
Imorgon är det min pappa's dag. Min fina, änglapappas 52 års dag. Det är snart fyra år sedan han rycktes bort från oss, i Oktober. Tiden bara rinner iväg, samtidigt som det känns som om jag träffade honom senast igår. Märklig känsla det där. Som att han alltid finns med men ändå inte. Åren går, men saknaden förblir densamma. Föralltid.
 
Jag känner mig alltid så nere och ledsen dagarna innan den 3 Maj. Jag vill ju fira tillsammans med honom. Ge honom presenter och äta hans favoriter, glasswienerbröd. Under dessa fyra åren har vi samlats hela familjen hos mamma, ätit en god middag och gått på hans grav. Jag tror att det är lika viktigt för oss alla och jag vet att vi kommer fortsätta med det. Vi tänder ljus, lägger rosor på graven och bara är där. Länge. Ingen behöver säga något. Vi bara är.
 
I år kommer vi vara ytterligare två som hälsar på honom, två små. Dom finaste små prinsarna i hela världen, Elvin och Oliver. Min älskade son och min fina bror's son. Det känns fint att tänka på att dom också kommer kunna följa med. Just nu förstår dom nog inte så mycket, men när dom blir lite äldre. Då kommer dom veta att det är morfar/farfar's plats. Att han alltid på något sätt är med oss, vakar och skyddar oss från allt ont. Jag längtar till den dagen då jag kan berätta allt för Elvin om min pappa. Om hur nära vi stod varandra, att han var min bästa vän. Alla våra minnen. Berätta att han har det bra där han är nu. Världens bästa morfar.
 
Vi valde att förlova oss den 3 Maj 2010. Så imorgon firar vi också 3 år som förlovade. Min själsfrände och jag. Så mitt i all saknad och alla tårar, känner jag en otrolig glädje. Att jag får dela den här dagen med min stora kärlek och fira det vi har. Jag älskar dig Peder.
 

2 Maj

 
Hallå ♥ Imorse när vi klev upp snöade det och marken var täckt med snö, så tråkigt! Och nu regnar det. Vilket vårväder. Jag som längtar efter strålande sol och värme. Men jag har inte gett upp hoppet ännu, snart vänder det. Sommaren är inte långt borta.
 
Dagens planer är att städa upp här hemma och så tänkte jag träna på löpbandet. Blev dock så himla slö så jag hamnade här, dricker en celsius och kollar på William Spetz videos. Oj vad han får mig att skratta! Kolla in dom ni med, lovar att ni får er ett gott skratt.
 
Mina två hjärtan ligger och vilar just nu. När dom vaknar ska vi äta lunch och sedan tänkte jag ta tag i det som ska göras idag. Gissar på att jag kommer städa färdigt det sista ikväll.
 
Nu när min fina går på kryckor så är det jag som sköter allt här hemma och jag säger det igen, jag beundrar ensamstående mammor! Jag tar hand om Elvin, tar hand om Peder, tvättar kläder, städar, lagar mat, diskar undan, bär in ved, eldar, handlar. Ja allt. Och det är jobbigt. Jag tror säkert att man vänjer sig, men när man är van att alltid vara två och hjälpas åt så märks det en otrolig skillnad. Som tur är så handlar det ju inte om en livstid utan max två veckor, så det här fixar jag! Hihi.
 
Kramar till er
 

Mysig kväll med fina människor

 
Godkväll ♥ Vi gjorde en liten spontan tripp till Åsele fram och tillbaka ikväll för att hälsa på Elvin's farmor. Hans fastrar Maggan och Marica kom också dit så vi har haft en mysig kväll tillsammans, fikat gott och umgåtts. Vi kände att det var på tiden att vi åkte dit eftersom dom kommit hit dom senaste gångerna vi setts. Elvin fick på sig pyjamasen där och drack vällingen innan vi åkte hemåt. Han somnade i bilen, vaknade medan jag bar in honom och nu sover han så gott igen. Gruvade mig lite för hur det skulle gå när vi i vanliga fall inte brukar åka bort på kvällen just för att han ska sova vid åtta, men det gick hur bra som helst. Härligt!
 
Nu ska vi lite tv och elda innan vi kryper i säng. Imorgon är planerna att träna och sedan stor städa huset, just nu ser det ut som kaos här hemma trots att jag tycker att jag plockar upp hela tiden. Kan inte förstå hur det kan bli så. Hihi.
 
Godnattkramar till er!
 

1 Maj

 
 
Välkommen Maj månad ♥ Jag och Elvin startade dagen med en massa bus medan pappan fick sovmorgon. Jag har blivit så himla morgontrött den senaste tiden, känns som jag fortfarande sover när vi kliver upp. Drack en celsius och blev pigg direkt. Dom är verkligen super, får sån energi direkt jag druckit en sån. Tyvärr är dom väldigt dyra. ICA i stan har 2 stycken för 40 kronor, så ibland lyxar jag till det och köper där.
 
När min fina klivit upp och lilla prinsen tog sin förmiddagsvila så klev jag på löpbandet, efter 40 minuter var jag helt slut på. Jobbigt och svettigt, precis som det ska vara. Träningen har börjat kännas så dryg nu, jag vet inte varför. Jag gruvar mig rent för att byta om och träna. Jag hade ju sån bra period för ett tag sedan, då jag kände mig så stark och motivationen var på topp. Nu är den på botten. Får hoppas att det vänder snart.
 
Hoppas ni får en fin dag och en bra start på den nya månaden. Kramar till er!
 


RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu
Spela poker, casino, bingo m.m online. Massor av bonusar på Bonusar inom Poker, Casino, Slots med mera - PokerCasinoBonus