Mitt hjärta slår för oss båda


Jag tänker på min änglapappa minst en gång varje dag.
Jag undrar hur han mår, vad han gör, om han ser allt det fina som vi får uppleva. Jag vill tro det. Jag hoppas det. När jag blev gravid så försökte jag att inte tänka så mycket på att pappa inte fanns, väldigt svårt såklart, men jag var tvungen för att inte bryta ihop. Jag vill ju alltid orka. Vill alltid vara den starka. Idag känner jag mig stark. Saknaden är densamma, kommer alltid vara otroligt tufft att leva utan sin bästa vän, men jag har lärt mig att hantera saknaden. Jag kan bryta ihop. Men jag tar mig alltid upp igen. Mina ögon tåras när jag ser en bild på honom. När jag hör våra låtar. Ibland när jag är ute och promenerar, som vi alltid gjorde tillsammans. Det var ju alltid vi två och helt plötsligt fanns han inte längre. Jag kan fortfarande minnas den känslan som jag kände när läkaren sa att dom skulle göra alla test på honom för att kunna dödsförklara honom. Jag blev alldeles kall. Det var som om en stöt gick igenom hela min kropp. Hjärtade började slå dubbla slag. Jag började kallsvettas. Tårarna rann. Jag stod mot fönstret och bara stirrade rakt ut. På en sekund kände jag mig så ensam och tom. Skulle jag verkligen inte få ta med pappa hem? Har hans hjärta slutat slå? Så många tankar. Så många frågor. Men inga svar. Dom frågorna förblir obesvarade. Det enda jag vet, är att pappa kämpade in i det sista för att få vara med oss så länge som möjligt. Jag såg det i hans ögon. Han var den starkaste människan jag någonsin mött. Han älskade livet. Han älskade oss, så mycket.
 
När jag ska sova på kvällen, blundar jag och tänker tillbaka på den där sista kvällen som pappa höll min hand. Hårt. Jag blir alldeles varm inombords. Det band och den kärlek som fanns mellan oss går inte att beskriva. Han var verkligen allt för mig. När han sa att han älskade mig och pussade mig för sista gången på kinden. Den där varma pussen som jag aldrig kommer glömma. Inristad i både hjärta och hjärna. Jag minns den så väl. Och jag minns dom sista orden. Jag sa hela tiden att han skulle klara det, att han var så stark. Han svar var att även den starkaste kan falla. Jag trodde aldrig att jag skulle förlora honom, därför reflekterade jag inte så mycket över hans ord i just den stunden. Men nu såhär i efterhand förstår jag. Han berättade med sina egna ord att det inte fanns någon annan utväg. Jag tror att han kände det på sig. Jag försökte vara stark hela tiden. Jag grät aldrig inne hos honom. Men så fort jag stängde dörren föll jag isär. Pappa kände mig så väl. Han såg att jag inte mådde bra. Att jag var rädd. Livrädd. Men han tog alltid min hand när jag var inne hos honom. För han visste att jag var trygg då. Att det blev lite bättre. Fina, omtänksamma pappa som försökte göra allt bättre trots att det var han själv som hade så ont och mådde så dåligt. Han skämtade hela tiden och som jag skrattade. Till och med när han låg där, den sista kvällen vi pratade med varandra, så fick han mig att skratta tills det kom tårar. Våran humor. Bara vi två som förstår.
 
Jag älskar dig pappa och jag saknar dig så. Jag önskar att du hade fått träffa vår lilla prins. Hålla honom, mysa med honom, busa med honom. Jag vet att du hade älskat det. Och han också. Jag kommer berätta om dig när han blir större och förstår. Att du har vingar, flyger omkring i himlen och skyddar oss från allt. Att du alltid kommer vara med, på ett eller annat sätt. Jag ska berätta om alla våra fina minnen. Berätta om allt vi hann uppleva tillsammans, om hur du var, visa alla foton. Allt. Du betyder allt för mig.

Jag skulle göra vad som helst för att få träffa dig igen. Krama dig. Vad som helst ♥

Kan inte sluta lyssna ♥




Vissa låtar är verkligen så speciella och vartenda ord får en att känna och tänka lite extra. Ord som träffar en rakt in i hjärtat. Och Bruno Mars har alltid varit en favorit hos mig. Han röst är helt fantastisk och jag kan lyssna på hans låtar om och om igen.

Powerwalk

 
Har precis tagit mig en lång, varm dusch efter kvällens powerwalk. Jag kommer verkligen somna gott ikväll. Som ni förstått så har jag utökat mina träningspass till två per dag. Kanske låter helt knäppt i era öron men jag kör olika saker och passar på nu medan Peder kan vara hemma och tiden finns. Så idag har jag dansat zumba och promenerat. Imorgon funderar jag på samma. Om jag inte åker på gymmet istället. Var så himla härligt igår att först gymma och sedan simma efteråt. Det måste verkligen göras om snart. När fina Malin blivit frisk också.

Slaskigt och halkigt. Men jag tog mig minsann fram ändå. Godnatt på er! ♥
 

Zumba

 
Medan Elvin vilade ute på altanen så tog jag mig igenom ett svettigt, jobbigt men roligt zumbapass. 40 minuter och nu är jag helt slut på. Som det ska vara! Underbar känsla. Lilleman sover fortfarande, märks att han trivs ute i friska luften för han sover alltid så bra i vagnen.
 
Ikväll är det hockey som gäller här hemma och jag som inte är speciellt intresserad av det funderar på att ta mig en powerwalk. Efter att Elvin somnat. På kvällen är det lättast att ta bilen in till stan och gå där, för promenadvägen som går in till Lycksele härifrån är alldeles kolsvart när det blir mörkt. Och jag som är mörkrädd. Hihi. Brukar visserligen gå med pannlampan som min fina fick i julklapp, men mycket roligare att gå där det finns lampor.
 
Nu ska jag försöka komma på något smarrigt att laga till middag! Kram på er
 

Att finna tiden

 
Jag tänker mycket på hur vår vardag kommer se ut när jag ska gå tillbaka och jobba, när Elvin ska börja på dagis. Hur vi kommer göra för att få ihop tiden. För att hinna med allt det viktiga. Tid för dagislämning, jobb, dagishämtning, egentid, familjetid, tid för umgänge, ''saraochpedertid.'' Det där pusslandet, så att alla ska må bra och känna att man får sin tid. Jag tvivlar inte en sekund på att vi inte kommer få ihop det, men när man är som jag, en planerare ut i fingerspetsarna som alltid måste ha kontroll, så är det lätt att tankarna alltid faller dit. Jag är en sån som alltid måste ha kontroll, ett datum och en tid för saker. Har jag inte det så blir det snabbt kaos i mitt huvud. Ibland kan det vara riktigt tufft att måsta ha det så. Men jag har lärt mig att uppstår det något, att det inte blir som planerat, så rasar inte hela världen. Det går alltid att ordna på något sätt.
 
Att få ihop dagistiderna med våra jobbtider är vad jag tror dom första dagarna kommer bestå av. Att smälta och komma in i förändringen. När man väl kommit in i det tror jag man kommer kunna planera och ordna allt annat därifrån. Egentid är jätteviktigt för både mig och min fina. Jag glädjs alltid med Peder när han ska iväg någonstans, när han får vara Peder för en stund och tvärtom. Han glädjs med mig. Jag tror att det är superviktigt i ett förhållande, både när man har barn och inte, att ge varandra den där tiden. Att inte gå runt och sura för att den ena fick en timme mer eller mindre. Och att man såklart pratar om det.
 
Att få tid tillsammans som familj. Vi har bestämt att en kväll/dag i veckan ska vara för familjen. Då ska vi göra något roligt tillsammans, något som vi alla tycker om. Fara iväg någonstans eller bara vara hemma och mysa. Inga planer, ingen stress, bara vara med varandra.
 
Träning är ju såklart något som jag också tänker på. Att finna tiden för det. Det är ju en så stor del av mitt liv så det är helt klart att det finns i min vardag. Men jag skulle aldrig offra tid med familjen för att träna. Så jag har ju börjat förstå att när vardagen drar igång kommer det inte bli lika som nu. Jag kommer inte kunna vara på gymmet varje dag och jag kommer kanske inte hinna promenera varje dag. Man får helt enkelt hitta luckor och försöka planera in så gott som det går. Det handlar ju om prioritering också.
 
Jag lever med lugnet själv. Fina Peder. Jag är en sån som stressar upp mig för minsta lilla medan han säger att allting ordnar sig. Vad vore jag utan honom? Jag vet att tillsammans klarar vi allt. Så länge som jag har honom vid min sida känner jag mig trygg. Våran kärlek övervinner allt. Det ska bli spännande att se hur vardagen kommer se ut om några månader. Men med mina älskade hjärtan klarar jag allt. Min älskade familj
 

28 Februari

 
Godmorgon torsdag ♥ Jag trodde att jag skulle vakna upp och ha ont i kroppen efter gårdagens alla träningspass men icket. Har bara lite ont och känner mig slö. Tror jag ska lägga mig och vila med Elvin sedan. Idag skulle min fina's familj komma på besök men det blev ändrade planer, dom kommer på lördag istället och då ska vi gå på marknaden. Blir trevligt! Även om marknaden alltid har samma saker så är det så mysigt att gå runt där och kolla. Och träffa välkända ansikten. Något jag alltid köper där är sockar. Och det kommer jag köpa även detta år, för mina försvinner alltid på något underligt sätt.
 
Förut, innan vi fick barn, så kopplade jag alltid marknaden till fest. Det är väl ungefär vad dom flesta ungdomarna gör i Lycksele. Många som flyttat härifrån kommer hem under dessa helger och det brukar alltid vara fullt överallt. Idag finns fest inte ens i mina tankar. Jag skulle skämta till det med min fina och säga att jag kanske går ut i helgen, men bara när jag sa det så kändes det konstigt. Jag saknar inte alls att dricka alkohol. Det enda jag kan sakna är att träffa mina kompisar en kväll, umgås och dansa. Sällskapet och alla skratt. Men det skulle jag lika gärna kunna göra nykter. Jag har hela tiden tänkt att jag inte vill fara ut förrän Elvin är över 1 år, varför vet jag inte. Det finns bara inte i mitt huvud att jag skulle ha en bebis hemma som bara är några månader. Konstigt tänk kanske. Hur tänker ni? Både ni som har barn och inte har barn. När tycker ni att det känns okej att fara ut? Min mamma har till exempel aldrig varit ute och druckit alkohol sedan vi kom till världen, jag och mina bröder. Hon har inte ens tagit ett vinglas till maten. För hon ville vara nykter och kunna köra ifall det skulle hända något med oss eller om vi behövde skjuts någonstans. Det är först nu, när vi alla blivit vuxna som hon kunnat fara ut med sina vänner. 
 
Jag skulle tippa på att vår dag kommer bli väldigt lugn. Jag ska försöka dansa lite zumba och så kanske vi ska gå en promenad efter lunch. Solen tittar redan fram. Så underbart!! Hoppas den visar sig hela dagen.
 
Kram på er
 

Mysmorgon framför gigglebellies

 
 

Underbara onsdag

 
Godkväll kära läsare ♥ Jag har precis kommit hem från badhuset. Jag bestämde mig i sista sekund för att fara ändå, vilket jag inte ångrar alls. Det är alltid som jobbigast att byta om och ta sig iväg, när man väl är där och efteråt känns det ju helt fantastiskt. Inget klår den känslan. Vi gymmade först en timme, jag gick på trappmaskinen en halvtimme och körde sedan styrka en halvtimme. Sedan bytte vi om till badkläder och simmade. Det var så härligt och avslappnande att vara i vattnet. Jag hade sån träningsvärk innan gymmet men nu är den som bortblåst. Nu känner jag mig helt slut på, det blev hela 3 träningspass idag. Har verkligen inte hänt på länge! Dansat zumba, gymmat och simmat. Det går verkligen bra för mig nu och jag är så glad över att det går åt rätt håll. Att jag mår bra och aldrig tappar viljan, att jag orkar.
 
Jag tror minsann att vi strax ska krypa isäng. Känns som att jag kommer somna direkt jag lägger mig ned. Mina två hjärtan har varit i Tuvträsk ikväll och hälsat på en kompis till Peder, han hade varit så glad hela tiden och skrattat. Sånt känns så fruktansvärt bra i hjärtat. Speciellt när man är en sån som har lite svårt för att slappna av när han inte är bredvid mig. När försvinner den känslan tro? Aldrig? Jag vet ju att Peder är världens bästa pappa och jag tvivlar inte en sekund på att han gör allt minst lika bra som jag, men det känns ändå som att jag har svårt för att släppa tankarna på Elvin när jag är ifrån honom. Dock så är det väldigt bra träning och väldigt nyttigt för både mig och honom. Igår blev han jätteledsen när Peder höll i Oliver och ville till honom. Pappas pojke, helt klart. Hihi. Och nu skriver jag det igen, egentid är så himla viktigt. Jag känner ju verkligen hur mycket jag behöver det när jag väl tar mig tiden för det. Att bara få vara själv en liten stund. Att bara vara Sara.
 
Nu måste jag nog börja avrunda här för jag skulle kunna skriva en hel novell känns det som.
Kram på er!
 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

 
 
Jag älskar dig så himla mycket, vår fina lilla skatt. Du är verkligen mitt allt och lite till ♥
 

En sak bort, två saker fram

 
 
Såhär har vår dag sett ut, jag har försökt städa medan Elvin rivit ut alla möjliga saker. Leksakslådan, ljuslyktor, ljusstakar. Behöver jag säga att det inte är städat klart ännu? Hihi. Sötfisen
 


Nu vilar han så jag passar på att sätta mig ned en stund och hämta andan. Han är verkligen mer vild än tam vårat lilla hjärta, det är ju faktiskt bara ett träningspass att leka med honom varenda dag. Och busig är han. Han vet att han inte får vara och dra i elementet som inte riktigt sitter fast i vardagsrummet, så han tittar sig alltid omkring innan han rör vid det för att se om vi kollar på honom. Och så drar han i det och skrattar.
 
Men vi har inte bara städat och busat idag, vi har även myst i massor och jag har dansat bort min träningsvärk. Zumba är verkligen så kul. Så himla rolig träning, det borde ni testa! En som håller i zumba här i Lycksele har spelat in en video där hon kör ett helt pass, perfekt för dom som inte vill träna i grupp utan dansa själv hemma. Om ni söker på ''Linda Edler''  på youtube så kommer det upp en video som heter ''Zumba class for beginners" och det är den.
 
Nu ska jag strax påbörja middagen så den är färdig när min fina kommer hem från jobbet. Ikväll skulle jag och Malin farit på badhuset, gymmat och simmat men hon har blivit sjuk så jag har inte riktigt bestämt mig hur jag ska göra ännu. Kanske far jag ändå. Skulle vara riktigt skönt och nu har jag ju varit inställd på det sedan igår. Jag får se!
 
Ringde förresten och bokade tid för klippning och färgning av mitt hår idag. Så härligt att ha det gjort. Nästa fredag på förmiddagen fick jag en tid, jag längtar verkligen. Ska bli riktigt skönt att få bli ompysslad en stund och bli fräsch i håret. Just nu ser jag inte klok ut. En riktig riskvast i håret.
 
Nu måste jag göra middag. Kram på er!

27 Februari

 
Godmorgon onsdag ♥ Idag är det full rulle som gäller hela dagen. Jag har massor som ska göras. Jag ska börja med att städa, här hemma ser det lite ut som ett bombnedslag. Torsdag har ju alltid varit veckans städdag men eftersom vi får besök av Elvin's farmor imorgon så tar vi städningen idag istället. Vi ska försöka hinna med en promenad. Jag måste ringa min chef och säga upp motorvärmaren som jag har på jobbet. Inte så roligt att stå och betala något som jag inte använder. Jag tog den när vi hade våran förra bil, men nu har vi diesel värmare så nu behövs den inte. Och så ska jag även ringa och boka en tid för klippning och färgning av mitt hår. Det börjar vara ett tag sedan nu! Tror jag var på salong någon vecka innan Elvin föddes, sedan dess har jag färgat håret själv någon gång och så har en vän till mig klippt mig. Men nu tänker jag verkligen unna mig ett besök på frisörsalong. Det är så avslappnande och härligt. Jag har alltid klippt mig på samma ställe, men nu har en barndomsvän till mig öppnat eget så denna gång ska jag prova att gå till henne. Så kul!
 
Nu måste jag nog sätta igång så jag hinner med allt som jag planerat idag. Kram på er!
 

26 Februari

 
Tack snälla, fina Frida för att du hjälpte mig med min header! ♥ Nu blev bilderna precis som jag ville ha dom. Som jag suttit och kopierat koder hit och dit och aldrig förstått något. Tur man har snälla vänner! Hihi.
 
Ikväll har vi varit en sväng till Husbondliden och hälsat på Marcus och Malin. Så mysigt. Elvin fick inviga sin nya bilbarnstol och även den verkar få godkänt. Så skönt att äntligen ha det fixat, känns som vi dragit ut på det alldeles för länge. Det var på håret att babyskyddet passade så nu har han äntligen en större. Vi funderar på att köpa en bärbar DVD till honom så han kan sitta och kolla på barnprogram när vi ska köra längre sträckor, vore något! Men det får bli senare. Just nu sover han alltid i bilen, men jag skulle gissa att det inte alltid kommer vara så.
 
Är det lika soligt och fint ute imorgon som det har varit idag så tror jag att vi ska ta oss en promenad imorgon också. Sedan ska jag försöka hinna städa huset under dagen så jag kan slappna av och träna i lugn och ro imorgon kväll. Knepigt det där, sån ångest jag kan få över att huset är stökigt. Längtar så tills imorgonkväll då vi ska på badhuset. Först gymma och sedan simma. Skulle passat på att sola också när jag lix är i stan. Jag kommer verkligen känna mig som en ny människa efter morgondagen. Just nu är det lite kaos i min skalle så jag behöver få slappna av lite och vara lite för mig själv.
 
Godnatt på er alla fina!
 
 
 
 

Svar på kommentar

 
Jag fick en kommentar på mitt inlägg om min viktnedgång som jag tänkte svara på i ett inlägg eftersom kommentaren var anonym!
 
"Du är fin i kroppen som den är nu tycker jag. Tror du måste sluta fokusera på varenda kilo. Varför inte lägga ner energin och din tjurskalle på att bara acceptera den som den är JUST nu? :)"
 
Vill börja med att tacka för att du tycker att jag har en fin kropp, tack! Jag vet inte om det framgick i det inlägget men jag kommer framöver att inte fokusera så mycket på vikten. Eller inte alls egentligen. Jag kommer inte väga mig varenda månad som jag gjort fram till nu. Det kanske blir lättare att förstå om jag skriver att jag vill bli smalare och få en mer vältränad kropp. Vad siffrorna på vågen visar spelar egentligen inte roll, så länge som jag själv tycker om vad jag ser i spegeln. Men det gör jag inte. Jag trivs inte med mig själv som jag ser ut idag och är ännu inte nöjd. Därför kan jag inte lägga ner min energi och tjurskalle på att acceptera den som den är just nu. Men det kommer. Jag kämpar varenda dag med mitt självförtroende och varenda gång jag ser mig själv i spegeln så försöker jag tänka positiva tankar. Försöker vara glad över vad jag åstadkommit hitills och vad bra jag gjort det. Men när man ännu inte känner sig bekväm med sin kropp så är det svårt. Jag siktar på att jag till sommaren ska ha nått mitt mål och DÅ kommer jag väga mig för att se hur mycket jag gått ned på ett år.
 

Strålande sol


Vilken lycka man känner när man vaknar upp till plusgrader och solen lyser in genom fönstret
♥ Jag älskar att våren är på ingång, jag blir verkligen full av energi när det är såhär ljust och fint ute. Så idag passade vi på och tog oss en lång promenad. En hel mil blev det och Elvin sov under hela promenaden. Det var ju premiären för honom i hans sittdel också, antar att den fick godkänt eftersom han sov så bra. Hihi.
 
Jag var ju på gymmet igår och idag har jag haft sådan träningsvärk så jag knappt kunnat röra mig. Skönt! Imorgon ska jag och Malin först gymma och sedan simma, det ska bli himla härligt. Verkligen en helkväll bara för mig själv! Egentid är viktigt.
 
Nu ska jag mysa ned mig bredvid mina hjärtan. Hoppas ni haft en fin dag! Kram på er
 
 

Ingen header


Jag har gjort om lite här på bloggen men får inte headern till att bli bra. Jag har verkligen försökt med allt men det spelar ingen roll hur jag lägger in bilderna så blir det hur knasigt som helst. Är det någon som läser min blogg som är duktig på detta så får ni gärna hjälpa mig! Vore jättesnällt
 


 

Mysmornar


Godmorgon måndag! ♥ Vilken underbar känsla det är att vakna upp utvilad och inse att man fått sova heeela natten utan att vakna en endaste gång. Min fina tog lillprinsen inatt när han vaknade till lite och jag märkte inte ens att han lät. Så trött var jag. Det är fortfarande sjukstuga här hemma, Elvin är bara pyttelite snorig men Peder ligger i feber och hostar. Jag har ännu inte börjat känna av något så jag hoppas att jag slipper undan denna gång, bara att hålla tummarna. Peppar, peppar!
 
Jag har verkligen blivit en morgonmänniska sedan vi fick Elvin. Det är ju helt underbart att kliva upp tidigt. Mysmornar och känna att man inte sover bort hela dagarna utan hinner med något. Det var verkligen något jag gjorde innan vi bildade familj, varje ledig dag sov jag i stort sett hela dagen. Och nu måste jag faktiskt erkänna att jag gruvar mig lite för att vardagen ska dra igång på riktigt. Det är ju så mysigt att bara vara hemma och ta dagarna som dom kommer. Kunna göra vad man vill, när man vill. Mysa och busa dagarna i ända. Så nu tar jag verkligen vara på varenda minut. Tiden går alldeles för snabbt.
 
Jag sitter och läser lite träningsbloggar och blir så sugen på att röra på mig! Tror jag ska smita iväg en stund på gymmet efter lunch så får sjuklingarna här hemma lite egentid. Men det är ju så himla fint väder ute nu också, solen skiner och det är inte många grader kallt så jag skulle vilja gå en promenad också. Beslutsångest. Hihi. Får se om det kanske blir både och.

Hoppas ni får en fin start på veckan. Kram!

Det finns inga genvägar

Vårat lilla hjärta somnade direkt jag la ned honom efter en morgon fylld med massa mys och bus
 
 
Och jag hamnade här. Kände att jag ville skriva ett inlägg. Ibland kliar det verkligen i fingrarna och jag kommer på så mycket som jag vill dela med mig av till er. Jag tänker mycket på min viktnedgång. Hur jag kämpar, hur jag äter, läser träningsbloggar och blir inspirerad av människor som gör allt för att nå sina mål. Jag glädjs verkligen med alla människor som tar det här steget, även dom som kanske inte går ned så mycket men som brinner för det och verkligen tar tag i det. Jag ger ofta beröm. Visar att jag tycker att dom gör ett bra jobb. Visst är det synd när människor inte gör så? Jag har människor i min närhet som inte sagt ett ord om det jag åstadkommit hitills. Som inte bryr sig om före och efterbilder som jag lägger upp. Som bara är tyst. Sånt gör faktikst riktigt ont, speciellt om det är människor man känner. Jag blir så himla glad när jag får beröm och fina ord från såna som jag inte ens känner. Det värmer något oerhört mycket. Men jag försöker att blunda och inte ta åt mig så mycket, det är ju trots allt för mig själv som jag gör det här och huvudsaken är väl att jag själv känner att jag gör ett bra jobb och kommer någon vart med min träning och kost. Det är ju ändå jag själv som vet hur hårt jag sliter och hur duktig jag är som fortsätter orka trots motgångar.
 
Att träna har alltid varit en stor passion och en stor del av mitt liv. Jag skulle inte ge upp träningen för något i världen. För jag behöver det. Inte bara för att gå ner i vikt, utan för att må bra. Jag älskar att röra på mig. Det behöver inte vara ett hårt träningspass på gymmet, det kan vara en powerwalk utomhus eller några styrkeövningar här hemma. Den känslan som man känner efter att man tränat går inte att beskriva med ord. Den är underbar och får mig att längta efter nästa träningspass.
 
Men att veta hur man ska träna och äta för att gå ned i vikt är väldigt svårt, tycker jag. Att hitta balansen. Jag har haft ett väldigt stort matberoende så för mig är det svårt att kunna sluta äta när jag blir mätt. Nu, efter graviditeten med Elvin och i samband med viktnedgången så har jag lärt mig när det får vara bra. Jag äter enligt tallriksmodellen och tar bara en portion. Men förr kunde jag äta hur mycket som helst, hur länge som helst. Det fanns liksom inget stopp. Det var först efteråt som ångesten och paniken kom smygandes. Och den känslan önskar jag inte ens min fiende. Att äta tills man mår illa, börja kallsvettas, skaka och bara vilja få upp det igen. Jag börjar nästan gråta av att bara tänka tillbaka på det. Jag ska aldrig hamna där igen.
 
Det är viktigt att ha ett mål. Och att ta just det steget att påbörja vägen dit är stort. Ett stort kliv i rätt riktning. Jag har aldrig haft svårt för att bestämma mig, man kan verkligen säga att jag ärvt min fina änglapappa's tjurskalle. ''Du är ju en Bäckman'' som mamma brukar säga, hihi. Har jag bestämt mig för något, så tar jag tag i det och jag slutar inte förrän jag känner mig färdig. Det är en stor fördel. Jag vet att jag en dag kommer vara där jag vill vara och jag kommer må så himla bra. Tankarna på det finns hela tiden där och det får mig att orka lite till när allting känns tungt. Jag gör det här för mig själv, det får jag aldrig glömma.
 
Just nu känns det som att jag står och trampar på ett och samma ställe. Jag har inte vägt mig på över en månad och känner att jag inte behöver göra det heller. Jag har nog aldrig vägt mig utan mer kollat på mig själv i spegeln och på så vis bestämt mig för när det känns bra. Men när jag ändrade min kost ville jag göra det för att se hur mycket jag kunde gå ner. Att äta LCHF var bra för mig, -10 kilo på 12 veckor. Nu äter jag normal kost, tränar varje dag och försöker på så vis bli av med dom sista kilona. Dom som alltid är svårast att få bort. Men det får ta tid. Jag tänker inte stressa. Även om jag ibland gråter över att det går så sakta. Men det måste få ta tid, annars går man lätt upp igen. Det har jag sett så många gånger på människor som provat med pulverdieter, snabbt går man ner men man går lika fort upp igen när man börjar äta vanlig mat. Så tänker jag.
 
Det finns inga genvägar. Ge aldrig upp. Kämpa. Ibland flyter det bara på, ibland känns det så fruktansvärt tungt men allt slit ger resultat. Ge det bara tid. En dag kommer man kunna se tillbaka på resan och känna sig stolt. Stark. Jag ger aldrig upp.
 


 
 

24 Februari

En liten kille som inte alls ville sova igår kväll, mycket roligare att leka såklart

 
Godmorgon söndag och alla fina läsare ♥ Helgerna bara flyger iväg och den här helgen har vi faktiskt inte gjort speciellt mycket, men trots det så är den redan snart förbi. Elvin är fortfarande inte kry, dock så har han mindre ont i munnen men snorar fortfarande. Mest är det på nätterna. Jag kan vakna av att han panikgråter och bara vill komma upp i famnen, antar att det är jättejobbigt för honom att andas när han ligger ned, så fort han kommer upp blir det bättre. Stackars liten. Och så två tänder som är påväg upp också. Hans första små risgryn. Ser så sött ut när han ler och dom sticker fram.
 
Dagens planer är inte många. Jag hoppas att solen tittar fram efter lunch för då ska jag gå en lång promenad medan mina hjärtan vilar. Även om jag inte alls tycker om när någon är sjuk så är det himla härligt att bara vara hemma med mina pojkar och mysa. Annars är det full rulle som gäller hela tiden, så det gäller att passa på. Hihi.
 
Nu ska jag dricka upp morgonkaffet och busa med lillprinsen som sitter här bredvid mig och inte alls vill sitta stilla. Hoppas ni får en fin dag! Kram på er

Godingen

Tatuering

Något jag verkligen älskar är tatueringar, det är så himla snyggt ♥ Jag har fyra stycken och nu har jag beställt ytterligare en tid i Juni. Den här gången ska jag påbörja en sleeve på min arm och denna gång blir det inte något som betyder något speciellt, utan något som jag tycker är så fint. Men jag googlade på en av sakerna jag vill göra och det betydde ''en ny början, en ny start'' och det kan man ju verkligen säga stämmer in på mig. Jag tänker belöna mig själv med denna tatuering efter att vågen nu visar -30 kilo. Det känner jag att jag är värd. Jag har verkligen kämpat, ännu är jag inte färdig, men jag har gjort en riktigt tuff resa.
 
Jag kommer såklart lägga upp en bild här så fort den är klar. Vill inte visa för mycket av vad jag tänkt mig, men här kommer en liten ledtråd. Hihi.
 

I love it



 

22 Februari

Godmorgon fredag ♥ Elvin snorar fortfarande och nu har även pappan i hushållet åkt dit på en rejäl förkyldning. Mina hjärtan. Så för oss blir det en väldigt lugn helg, vila i massor och bara vara. Imorgon ska vi dock hjälpa Marcus och Malin med att flytta in i deras hus men vi får se hur pigga pojkarna är, kanske jag åker dit själv en stund och hjälper till.
 
Inatt sov Elvin hela 8 timmar i sitt rum. Underbart! Han vaknade dock vid två och hade tappat nappen, men sedan somnade han om till halv sju. Så skönt att det äntligen börjar vända. Han har sovit mellan oss nu när han varit så dålig för att han vaknat och knappt kunnat andas på grund av allt snor, men nu börjar det bli bättre. Näsdroppar är verkligen guld värt.
 
Medan min fina vilar och Elvin kollar på gigglebellies så roar jag mig med att läsa insändare på vk:s hemsida och jag får då skratta iallafall. Människorna klagar verkligen på allt. Som att en affär har fixat så man kan sätta sig ned och ta en kaffe och då är det gnäll om att en annan affär inte gjort så. Hihi. Lustigt det där.
 
Det är fortfarande ostädat här hemma och jag gruvar mig för att ta tag i det. Men idag ska det göras och så ska jag försöka komma ut i friska luften på en lång promenad. Hoppas ni får en fin fredag! Kram på er
 
 
 

Födelsedagsfirande

Godkväll ♥ Jag vill börja med att tacka för alla fina kommentarer som ni lämnat här hos mig, på det inlägget som jag skrev om min viktnedgång. Jag blir så himla glad och rörd när människor berömmer mig för vad jag åstadkommit och några av er såg mig även som en förebild och inspirationskälla. Dom orden gick verkligen rakt in i hjärtat. Jag finner faktiskt inga ord för hur glad jag blev när jag kom in här och såg hur många som lämnat avtryck på just det inlägget. Tack så jättemycket och stor kram till er!
 
Ikväll har vi varit hos vår fina mamma/mormor och firat henne. Tänk att det är ett helt år sedan hon fyllde 50 och jag satt där med gravidmagen på hennes stora kalas. Tiden går verkligen för snabbt. Men vi har haft en jättetrevlig kväll, ätit gott och fått skratta i massor. Som vanligt kan jag säga. Finns inga människor som får mig att skratta som min älskade familj. Men vi pratar såååå mycket och såååå högt, så just nu är jag helt slut på i skallen. Hihi. Men det är mysigt.
 
Jag invigde mina döskalle leggings från Lindex ikväll! Så fina. Jag älskar leggings som är lite annorlunda med mönster på, roligt med något annat istället för vanliga svarta när jag oftast har på mig en mörk överdel.
 
 

Härliga torsdag

En promenad var precis vad både jag och lilla prinsen behövde. Solen har lyst hela dagen och det är bara några grader kallt, underbart! Frisk luft måste vara den bästa medicinen. Jag kan gruva mig länge innan vi tagit oss ut men när vi väl är ute och när vi kommit hem igen, så känner jag mig full av ny energi och så himla glad. Nu ska vi busa massor och ta oss en dusch innan pappan kommer hem från jobbet och vi ska åka på födelsedagskalas hos mamma/mormor! ♥
 

21 Februari

Godmorgon torsdag ♥ Här är det en väldigt trött mamma som skriver, slurpar i mig massor med kaffe i hopp om att bli lite piggare så jag orkar dagen. Har kommit in i period där jag inte mår så bra, vilket resulterar i att jag är konstant trött och slö. Skulle kunna somna ungefär var som helst, när som helst. Elvin har börjat sova så dåligt om nätterna, han är fortfarande snorig och jag kan tänka mig att det gör väldigt ont i hans mun för tänderna kommer upp mer och mer. Stackars liten. Men på dagarna är han hur pigg som helst, trots att han sover lite om nätterna. Våran glada lilla kille. Ett riktigt charmtroll är han. Men hur som, jag ska försöka vila idag när Elvin gör det. Även om jag har mycket att göra. Det ser ut som kaos här hemma och även det ett bevis på att jag inte mår riktigt hundra. Jag är en sån som måste ha välstädat hela tiden annars kryper ångesten fram. Inte en pinal får ligga framme. Men jag har faktiskt blivit lite bättre när det gäller det sedan vi fick barn, nu får det ligga leksaker över hela golvet och disken kan jag plocka undan lite senare, men om det är stökigt och smutsigt för länge, får jag nästan lite panik. Jobbigt det där.
 
Idag fyller min fina mamma år (grattis!!) så ikväll ska vi dit, äta middag och fira henne. Blir mysigt! Älskade farmor och farfar ska också komma. Älskar när hela familjen samlas. Dom är verkligen allt för mig.
 
Nu tror jag minsann att jag och Elvin ska lägga oss och vila en stund så vi orkar med dagen. Kram på er!
 
 

20 Februari

Hej på er ♥ Idag har jag inskolats på jobbet hela dagen och det har varit så himla kul! Att få träffa alla igen, göra något annat för en stund och jag har verkligen insett att jag har världens bästa jobb. Att få jobba med människor har alltid varit min dröm och jag trivs så himla bra på Skytten. Så givande. Människor som visar sådan tacksamhet för all hjälp. Jag har helt klart valt rätt.
 
Men nu måste jag erkänna att jag känner mig väldigt trött. Elvin sov väldigt oroligt inatt och ville göra morgon klockan 05:00, så man kan ju säga att jag varit vaken några timmar nu och dessutom jobbat och ansträngt mig. Kommer verkligen somna ovaggat ikväll! Kvällen kommer bli väldigt lugn, ska krama om min lilla skatt lite extra. Som jag saknat honom idag! Det har varit lite jobbigt att inte vara med honom på en hel dag, men nyttigt för mig att vänja mig lite smått innan han ska börja på dagis och vardagen drar igång. Som det känns nu skulle jag kunna vara mammaledig och hemma med Elvin förevigt, det är ju så mysigt att bara vara med det finaste man har hela dagarna och inte behöva tänka på annat.
 
Snart kommer Elvin och min fina hem, dom har varit uppe i Sidberg och hämtat hem ett vedlass med Marcus. Så Elvin har verkligen haft en riktig grabbdag. Hihi. Åh vad jag längtar tills jag får pussa på honom.
 
Onsdagskramar till er!
 

Lite mer på djupet

Jag skriver ju verkligen om allt här i bloggen och just nu handlar ju större delen av mitt liv om viktnedgång, efter min fina familj såklart. Jag kämpar varenda dag med att gå ner i vikt. Jag tänker alltid på vad jag äter, tränar minst en timme om dagen och trivs väldigt bra med det. Men tufft är det. Att hela tiden kämpa, aldrig känna sig nöjd. Ibland mår jag faktiskt så dåligt så jag knappt kan titta mig själv i spegeln. Det är sanningen. Men jag vet var gränsen går, jag har varit svårt sjuk och kommer aldrig hamna där igen. Men det är ingen lätt utmaning. Absolut inte. Det finns dagar då jag verkligen bara inte vill träna, även om jag älskar det, så känns det så himla drygt och jag önskar att kilona kunde rasa av mig utan träning. Men den känslan går snabbt över när jag väl tagit mig iväg. Det är bara att byta om, klä sig och bege sig ut som ibland känns så jobbigt.
 
Jag har gått ner trettio kilo sedan Elvin föddes. Och det är jag såklart jättestolt över. Jag är glad över vad jag åstadkommit hitills och kollar jag tillbaka på bilder, så känner jag inte igen mig själv. Jag var ofantligt stor mot slutet av graviditeten och jag kunde aldrig i min vildaste fantasi tro att jag skulle bli så stor. Jag tänkte inte på hur jag åt när jag var gravid, bara på att äta bra mat så bebis skulle växa och må bra där inne. Men jag åt choklad i massor, godis av alla dess sorter, chips, friterat, glass. Listan kan göras lång. Jag unnade mig mer än vad jag borde gjort. Och jag har ju väldigt lätt för att öka i vikt. Jag är nog en sån som bara behöver kolla på en godispåse för att gå upp 2 kilo. Jag minns inte exakt hur jag såg ut den dagen vi plussade, men om jag inte minns fel så såg jag ut ungefär som jag gör nu. Så nu är det bara dom kilona som jag gått upp just innan som jag vill bli av med. Och det sägs ju att dom sista kilona är dom tyngsta. Det märker jag tydligt.
 
Som jag skrivit tidigare så har jag slutat följa någon diet. Jag gick ner 10 kilo med LCHF och det nöjde jag mig med. Eller rättare sagt, vikten stannade av. Och jag tror inte man kan äta en och samma kost hela tiden för att gå ner i vikt, någon förändring måste man göra. Jag har aldrig varit någon som äter mellanmål, så just nu äter jag tre mål varje dag. Frukost, lunch och middag. Till frukost blir det oftast fil eller yoghurt, till lunch äter jag ibland rester från gårdagen eller gröt. Till middag äter vi oftast något slags kött med sås och sallad. Ibland fisk. Ofta gratänger. Jag äter nyttig och hälsosam mat. Blir jag sugen på något kvällstid så tar jag en frukt, ett äpple eller en morot. Jag tycker att det funkar bra, även om jag märker att jag blev mindre hungrig när jag åt LCHF. Men det är klart, det är ju fet mat och det håller man sig ju längre på. Men just nu känns det bäst att äta såhär, kanske kommer jag hinna ändra kosten igen innan jag är framme vid mål. Kanske börjar jag med LCHF igen. Det visar sig.
 
Eftersom jag har mitt förflutna så är jag tveksam på om jag en dag kommer känna mig nöjd. Jag kommer nog aldrig känna just den känslan, men jag kommer kunna känna att det duger. Acceptera.

Här nedan har ni bilder på mig, från att jag var som störst till idag. Det känns sådär att lägga upp dessa bilder, både för att jag verkligen ogillar att se tillbaka på hur jag såg ut men även för att jag inte riktigt känner mig nöjd idag. Men här får ni se iallafall. Dom första bilderna är från förlossningen, sedan har jag tagit bilder lite nu och då och dom sista bilderna är nytagna.
 

Lillskrutten


Mamma älskar dig så ofantligt mycket. Du är verkligen ljuset i mitt liv. Jag kommer alltid finnas vid din sida, stötta dig och följa dig genom livet. Livet har fått en helt ny mening sedan du kom. Finaste Elvin ♥

Elvin 8 månader ♥

Den här månaden känns det som att Elvin utvecklats så snabbt och hunnit lära sig så mycket nytt. Jag har ju verkligen inte hängt med, men nu gäller det att vara på sin vakt för han är verkligen överallt och det går så snabbt. Jag älskar verkligen att få se honom utvecklas och få dela varenda stund med honom. Ibland kan jag börja gråta av glädje här hemma, när han gör något nytt eller bara när han är. Han är helt fantastisk, på alla sätt och vis.
 
Han har ännu inte kommit på hur man kryper, han har tagit två steg men är inte riktigt så stark i kroppen ännu så han landar på mage efter en liten stund på alla fyra. Han ålar sig fram jättesnabbt istället.
 
Han klättrar upp på allting. Soffan, soffbordet, tvbänken, stolar, dammsugaren, sängkarmen, kökslådorna, byrårer och gåstolen. Överallt drar han sig upp och står där och är så glad över att han tagit sig upp. Ibland blir han så glad att han släpper taget, men vi är alltid nära honom för säkerhetsskull. Han har ramlat tidigare men inte så att han slagit sig, han bryr sig inte om han ramlar omkull utan klättrar upp lika snabbt igen. Nu har han börjat ramla på rumpan om han tappar balansen och han har börjat förstå lite hur han ska sätta sig ned när han står upp. Om han ligger ned, på mage eller på rygg, så kan han sätta sig upp själv.
 
Han sover hela nätterna fortfarande, nu har två små gryn börjat komma upp i hans mun så dom senaste nätterna har han varit lite orolig och ledsen. Men han lägger sig vid 20:00 på kvällen och vaknar allt från 06:00 - 08:00. Han äter välling morgon och kväll, till lunch äter han gröt + lite pure, mellanmål blir någon frukt och till middag äter han vanlig mat. Han älskar både rån och majskrokar. Maten har inte varit något problem tidigare och det går fortfarande lika bra, Elvin älskar verkligen mat. Nu har han börjat ta skeden oftare och vill äta lite själv, men det slutar alltid med att det är mat lite överallt så vi väntar lite med att prova det. Hihi.
 
Elvin har börjat prata lite. Om man säger något till honom så svarar han med da, ba, ma. Säger man maaaamaaa så säger han ma...ma. Det låter så himla sött. Frågar man hur stark han är så sträcker han upp armarna i luften och blir jätteglad när man säger ''Ååh vad stark du är!'' Och frågar man var lampan är, så tittar han på lampan. Han har även lärt sig ''give me five.'' Och när man frågar om han kan dansa, så rör han på huvudet och hela kroppen snabbt.
 
Vi har en väldigt envis liten kille här hemma. Får han inte som han vill så skriker han allt vad han kan och tar verkligen i med hela kroppen. Har han bestämt sig för att ta tag i något så ska han dit, då får man absolut inte stoppa honom för då blir han inte alls glad. Något som han verkligen tycker är kul är att dra i elementet när han går i gåstolen, han sneglar alltid på en innan han drar i det för att se om man ser honom. Busungen!
 
Han somnar alltid i vagnen eller när han åker bil. Han älskar att åka pulka. Ogillar starkt att bli påklädd när vi ska ut. Tycker om att titta på TV, helst gigglebellies. Han kan vara hur ledsen och missnöjd som helst, så fort man sätter på det så blir han alldeles lugn.
 
Han är inte särskilt mammig eller pappig, dock blir han lite ledsen när pappa går ut genom ytterdörren eller går iväg men det går över snabbt när han ser att han inte är ensam. Han tycker om att träffa andra människor, spelar ingen roll om han aldrig sett dom förut så ger han alltid ifrån sig ett leende. Det känns väldigt skönt att det är så.
 
Jag älskar våran fina lilla kille så mycket att det ibland känns som att hjärtat ska sprängas. Han är verkligen allt för mig ♥
 
 
 

19 Februari

Godmorgon tisdag ♥ Sjukstugan fortsätter här hemma. Elvin är inte pigg alls och det är så himla jobbigt att se honom må dåligt. Han är missnöjd och bara famnen duger. Så våra dagar består just nu av alvedon, näsdroppar och massor med vila. Han sover såklart mer än vanligt nu när han inte är pigg. Igår kändes det som att han sov bort hela dagen och jag trodde att han inte skulle sova inatt på grund av det men han slocknade redan vid halv åtta och vaknade sju imorse när pappan skulle iväg på jobbet. Stackars liten. Önskar verkligen att man kunde trolla eller ta det onda ifrån dom små. Mitt älskade lilla hjärta!
 
Imorgon är det dags för mig att inskolas på mitt jobb, 7-16. Det känns faktiskt jättebra. Det enda som jag gruvar mig för är att vara ifrån Elvin en hel dag. Nu är han visserligen hemma med Peder men ändå. Och att han skulle bli såhär sjuk också, även om mina tankar skulle vara mycket här hemma ändå så kommer det ju inte bli bättre nu. Man är ju liksom van att ha kontrollen när man är hemma med honom varenda dag, men nu är det verkligen dags för mig att vänja mig vid att vara ifrån honom lite. Han kommer ju inte bo hemma hela livet heller, hihi. Men som tur är så kommer jag verkligen få en mjukstart på jobbet. Bara några helger nu framöver och så börjar jag om att jobba på riktigt efter midsommar och så semester i sommar också.
 
I eftermiddag funderar jag på att fara på gymmet. Var några dagar sedan sist jag var dit nu, har tagit långa promenader istället. Det är ju så himla skönt ute nu när det inte är lika kallt som tidigare, så det är verkligen underbart att vara ute. Frisk luft är guld värt. I två dagar nu har Elvin fått vara hemma med Peder medan jag har tränat ute och även om det är mysigt med barnvagnspromenader så är det skönt att gå själv ibland. Bara gå i ett snabbare tempo och bara vara. Men jag har ju mitt gymkort nu fram till sommaren så det är bäst att jag nyttjar det, där jag gymmar är det ju stängt på somrarna så bäst att passa på nu innan.
 
Nu ska jag lägga vår lilla sjukling så han får vila. Tisdagskramar till er!
 

18 Februari

Godmorgon ♥ Här hemma har vi en liten kille som både håller på att få tänder och blivit förkyld. Han biter på allt som kommer i sin väg, dregglar, snorar och hostar. Stackars liten. Så jobbigt att se honom ha ont och inte må bra. Förhoppningsvis vill dom små grynen komma upp snart och förkyldningen ger sig av.
 
Jag tror att vi kommer starta den här veckan väldigt lugnt, bara ha en riktig mysdag inomhus. Kanske tar vi en promenad med vagnen senare så vi får oss lite frisk luft. Annars ska jag ut och träna själv när pappan kommer hem från jobbet. Nu börjar det ju bli så milt ute så nu kan man ju faktiskt springa ute också. Härligt!
 
Vår lilla skatt har ju hunnit bli hela åtta månader också och jag kom på att jag inte skrivit ett inlägg om det, så det ska jag ta tag i under den här dagen/kvällen. Han har verkligen blivit så himla stor och utvecklats så himla mycket, jag hinner inte alls med. Nu är det full fart hela tiden och det är så kul att se. Han är så duktig!
 

Älskade vän

Värme. Trygghet. Äkta. Viktig. Själsfrände. Jag blir så varm och lycklig inombords när jag tittar på bilderna som mamma tog på mig och Lisa i förmiddags. Att jag skulle hitta en människa som är så lik mig, på många sätt, trodde jag aldrig. Jag tror fortfarande på att det var våra änglapappor som förde oss samman. Som förstod att vi behövde varandra och skulle klicka så bra. Fina Lisa, som är som en syster för mig.
 
Jag minns vad nervös jag var när vi skulle träffas första gången. När jag, mamma och Malin åkte hissen ned i vårat hotell och jag fick ett meddelande av Lisa där det stod att hon var utanför. Mitt hjärta slog verkligen dubbla slag. Jag skulle äntligen få träffa den människan som varit mitt stöd så länge. Som hela tiden fått mig på bättre tankar och fått mig att känna mig mindre ensam. Som varit med om precis samma sak som mig, som också förlorat sin bästa vän, som förstår precis hur det känns.
 
Så fort jag mötte Lisa's blick försvann all nervositet. Vi kramades och det kändes precis som att vi hade träffats förut. Jag kände direkt att jag kunnde öppna mig för henne, precis som på internet. Vi pratade om allt den dagen, skrattade, åkte karuseller och hade så himla kul. Jag minns att jag tänkte flera gånger på hur tacksam och glad jag var över att jag funnit hennes blogg tidigare, där hon skrev om sin saknad, så vi fick chansen att lära känna varandra.

Att veta att man aldrig är ensam, känns så tryggt. Att veta att man har en sån fantastisk vän, om än långt borta så är det guld värt. Det är väldigt många mil mellan oss, men på något sätt känns det alltid som att du är så nära. Bara ett samtal eller ett sms bort. Jag finns alltid för dig och kommer alltid vara din vän. Jag kan inte beskriva hur mycket du betyder, det är så himla mycket. Tack finaste du, för att du finns och för att du är du ♥
 

Shopping och fina presenter ♥

När jag och mamma var i Umeå i fredags köpte jag det mesta på bilderna nedan. Dom fina, stora kaffemuggarna fyndade jag på Dollarstore här i Lycksele för endast 20:- styck. Jag är helt såld på döskalle leggingsen från Lindex. Eftersom jag är en sån som använder leggings mest hela tiden så är det roligt med lite mönster istället för vanliga svarta! Snyggt och bekvämt.

Kläderna till lilleman är från KappAhl och H&M. Jag brukar oftast inte hitta något som jag tycker om på H&M, dels för att dom har så rörigt så man knappt se vad det finns för kläder och sedan älskar jag ju KappAhl's kollektion Newbie så Elvin har mycket kläder därifrån. Men dessa var så färgglada och fina, så jag var bara tvungen! Nu har vi uppdaterat hans garderob med storlek 74 så nu lär det dröja innan nästa påfyllnad. Tror jag. Hihi. Är ju så himla kul att shoppa bebiskläder.

Den superfina vårjackan fick Elvin av sin underbara mormor, tack ♥



 
Åh, älskade Lisa som köpte så fina presenter till oss! Onepiecen är så himla fin, Elvin har den i strl 74 men jag ville så gärna ha i en storlek större så han kan ha den längre fram också och så gav Lisa honom en. Jag fick ett snyggt träningslinne, en ängel som jag redan hängt upp och en jättefin kylskåpsmagnet som passar perfekt in i vårat kök. Är så himla tacksam och glad för allt fint. Tack fina själsfrände ♥
 
 
 
 

17 Februari

Hej och hå ♥ Nu har min fina vän Lisa åkt hem efter en mysig helg och jag saknar henne redan! Att man kan känna sig så lik en annan människa, jag har verkligen funnit min själsfrände. När vi ses så känns det som om vi känt varandra hela livet, det är en helt fantastisk människa och jag är så glad över att vi funnit varandra.
 
Vi har pratat, ätit god mat, hälsat på mamma, jag har visat henne alla viktiga ställen för mig här i Lycksele, varit en sväng på dollarstore, varit ute med Elvin i pulkan, sett Melodifestivalen och pratat ännu mer. Jag ville aldrig att den här helgen skulle ta slut och det kändes inte alls roligt att krama henne hej då i förmiddags. Men jag hoppas att det inte dröjer alltför länge till nästa gång vi ses, kanske tar vi oss en tripp till huvudstaden snart!
 
Nu har jag precis ätit lite lunch, Elvin somnade i bilbarnstolen påväg hem från mamma och sover fortfarande. Vi har inte inplanerat så mycket idag utan det blir nog bara lugnt, ska gå ut på en promenad när min fina kommer hem från Tjäl. Ikväll eller imorgon ska jag visa er vilka fina presenter vi fick av Lisa och vad vi shoppade när vi var i Umeå. Så himla kul med lite nytt och så tacksam för dom fantastiska presenterna. Älskade vän.
 

15 Februari

Godmorgon på er! ♥ Här det varit tyst i några dagar, jag la ju upp en lista sist som jag skulle följa men jag ångrade mig. Har inte haft någon energi alls. Bara varit hemma, gått långa promenader och myst med Elvin. Precis vad jag behövde. Ibland kommer jag in i såna här perioder och jag har för första gången i mitt liv lärt mig lyssna på min kropp och börjat ta det lugnt när det faller in. Har träffat min barndomsvän Linnéa i veckan, fantastiskt att det kan gå lång tid mellan gångerna men när man väl ses är det som att man aldrig varit ifrån varandra. Det kallar jag äkta vänskap.
 
Nu har jag precis druckit upp morgonkaffet och ska strax börja göra mig klar för dagen. Efter lunch åker jag och mamma till Umeå för en heldag där. Vi ska shoppa, äta gott och sedan ikväll ska vi hämta Lisa som kommer med flyget. Min fina, själsfrände Lisa! Äntligen ska vi träffas. Det var hela två år sedan sist och jag minns att när vi träffades första gången utanför hotellet som vi bodde på i Stockholm, så var det som om vi alltid känt varandra. Som att vi hade setts förut. Hennes pappa är en änglapappa, precis som min. Jag fann hennes blogg när jag hade det som jobbigast efter att pappa rycktes ifrån oss, på så sätt hittade vi varandra. Jag är så himla glad över att jag kommenterade ett av hennes inlägg och att vi började prata. Hon är en vän för livet och jag ser framemot den här helgen så himla mycket!
 
Igår var det ju förresten alla ♥ dag och ska jag vara ärlig så tycker jag inte att såna dagar är så speciella. Min fina överraskade mig med en stock snus (det är kärlek det!) hihi. Och älskade mamma kom förbi på kvällen med fina presenter till oss alla. Så himla tacksam för det. Jag och Malin åt även en god middag tillsammans då våra grabbar var på vift hela dagen. Mysigt!
 
Hoppas ni får en fin helg! Fredagskramar till er.
 

Lisa, jag och Malin på Gröna Lund -11 ♥

Bästa som finns

Jag har en riktigt härlig känsla i kroppen ikväll! ♥ Vid halv fem när min fina kom hem från jobbet åkte jag in på gymmet och tränade en timme. Hade bokat bandet så det blev konditionsträning idag. Underbart! Orkade jogga så mycket längre än förra gången och det är mitt mål, att öka för varenda gång jag är där. Hitills har det gått jättebra. 
 


 
Något jag verkligen ska unna mig är ett par nya träningsskor och nya träningskläder. Jag tränar varenda dag och brinner verkligen för att träna, men har aldrig köpt mig ett par fina träningskläder.  Mina inneskor som jag tränar i på gymmet fick jag av pappa för många år sedan, dom är långt ifrån välanvända och ser nästan nya ut, så nya såna får vänta ett tag till. Men jag har ju mina easytone som jag promenerar/springer i ute och dom börjar vara väldigt slitna, så när det blir barmark ute ska jag köpa nya. Sitter och spanar just nu på internet och det finns så mycket fint!
 

11 Februari

Måndag igen, ny vecka med nya möjligheter ♥ Veckorna bara flyger förbi, förut var det alltid helgerna som jag tyckte gick så otroligt snabbt, nu känns det som att det är en ny månad hela tiden. Vi har iallafall inte så mycket inplanerat för veckan. Jag ska tvätta massor med kläder för vi har minsann världens tvätthög. Jag har verkligen varit så slö dom senaste veckorna så jag har bara tittat på den, tänkt att jag måste tvätta, suckat och gått förbi den. Men i veckan ska den bort.
 
Imorse var Elvin's farmor och faster här på besök, blev en liten snabbvisit men så kul att dom kom hit så Elvin fick mysa med dom en liten stund. Han visade såklart hela tiden hur stark han är. Sötnosen!
 
Idag är det riktigt milt och skönt ute så vi ska strax bege oss ut på en lång promenad. Gäller att passa på! Ena dagen är det så himla kallt medan nästa är det underbart väder. Igår när jag var ute så insåg jag hur fruktansvärt mycket jag längtar tills det blir varmt ute och barmark. Det är ju så skönt att slippa klä på sig så mycket. Efter att jag klätt på både mig och Elvin så är jag genomblöt av svett, då har jag fått mitt träningspass redan. Hihi.
 
Hoppas ni får en fin dag start på veckan!
 
 
 

Vår lilla skatt

Elvin har alltid sovit nära oss. Till en början hade vi honom i vår säng, mellan oss, men det dröjde inte länge förrän han lärde sig att sova i vaggan bredvid oss. När det blev dags för spjälsängen så öppnade vi upp ena sidan, så vi hade den mot vår säng så det inte skulle bli så stor förändring för honom, så han skulle känna att vi ändå var nära honom. När han sovit så i några veckor och det funkade bra, skruvade vi tillbaka den sidan och flyttade hans säng lite ifrån våran och så har vi haft det fram till nu.
 
Inatt är det tredje natten som Elvin sover i eget rum och det har funkat så himla bra. Jag gruvade mig i flera dagar innan, men jag kände att det skulle bli så mycket bättre för både honom och för oss. Han vaknade nämligen varenda gång vi vi rörde på oss eller hostade till. Nu störs han inte längre av oss. Dock så sover han väldigt oroligt nu ändå och har gjort det i över en vecka. Jag vet inte om det beror på att en tand är påväg att komma upp, eller om det är någon 8 månaders fas han hamnat i. Jag läste runt lite på internet och fann något som hette så. "Det här är en period då många barn sover oroligt. Det händer mycket i barnets utveckling. Samtidigt har barnet börjat inse att mamma och pappa kan försvinna och det kan bli oroligt om det vaknar och inte kan se eller höra sina föräldrar. Ofta räcker det med att man går dit och visar att man finns."
 
Elvin har aldrig varit särskilt mammig eller pappig, han har skrattat åt varenda ny människa och det har funkat hur bra som helst att vara hemma själv med pappa trots att jag alltid är med honom om dagarna. Inte ett gråt när jag går. Däremot blir han jätteledsen när Peder går ut ur rummet eller om han ser att han går ut genom ytterdörren. Det går visserligen över snabbt när han ser att jag är kvar med honom, men jag tror minsann att han kommer bli pappa's pojke.
 
Han har verkligen blivit så stor, vår lilla skatt. Jag hinner inte riktigt med i hans utveckling, det var ju nyss han kunde ligga alldeles stilla bredvid en i soffan och bara titta runt på allting. Nu är det inte en lugn stund här hemma kan jag säga, jag brukar säga att vi skulle döpt honom till Vilde istället, för han är verkligen en riktig liten vilde. Hihi. Han kan inte sitta stilla i famnen, utan kryper bara iväg och vill ut på äventyr. Han ställer sig upp mot precis allt. Tv bänken, soffbordet, sängkanten, dammsugaren, gåstolen.
 
Kärleken till dig finaste lilla killen, går inte att beskriva. Vi älskar dig så mycket!! ♥
 
 
 
 

10 Februari

Hej söndag ♥ Dagen startade med sovmorgon för min del och det var så skönt att vakna upp och känna sig utvilad! Jag är i vanliga fall väldigt lättväckt men imorse vaknade jag inte av att mina två hjärtan busade på nedervåningen så jag lyckades sova till halv tio, underbart! Vi myste alla tre i sängen innan vi klev upp och åt en god frukost tillsammans. Älskar dessa dagar!
 
Efter lunch tog jag mig en lång promenad och nu har vi precis kommit hem från stan. Vi handlade lite gott till ikväll, bingolotter och hämtade hem vårat kött från mamma's frys. Älskar verkligen att vi alltid har kött hemma, vi äter något slags kött varenda dag och det är super! Ikväll ska vi äta en god stek i ugn och innan tog vi undan lite kött och kokade potatis så Elvin fick till middag. Så himla kul att han tycker om precis all mat. Har aldrig sett honom spotta ut något, så fantastiskt.
 
Ikväll ska vi spela bingolotto för första gången, hör och häpna! Förra ägarna av vårat hus ska vara med och kan vinna en massa pengar, så självklart kommer vi sitta bänkade framför tvn och heja på på dom, lycka till nu Jessica och Jonathan.
 
Söndagskramar till er!
 

Grattis faster's guldklimp på 1års dagen!!

 

 

Mysiga fredag

Här hemma myser vi på för fullt ♥ Fredagar när dom är som bäst, när hela familjen är samlad och man får bara vara med varandra. Redan vid tre slutade min fina idag, Elvin sken som vanligt upp som en sol när han kom in genom dörren. Han blir så fruktansvärt glad så fort han ser pappa. Jag blir alldeles varm när jag ser dom två tillsammans. Mina älskade hjärtan.
 
Vid fem hämtade Marcus och Malin upp mig och vi åkte på gymmet, jag hade bokat löpbandet men sprang bara 40 minuter och sedan körde jag styrka. Har inte gjort det på ett tag, utan mest tränat kondition, så jag tyckte det var på tiden. Körde lite rygg, mage, armar och så avslutade vi med plankan. Så jobbigt! Plankan är verkligen djävulens påfund, hihi. När man dessutom sprungit och verkligen tagit i innan, så är den inte att leka med. Men vi klarade den och känslan som jag hade när vi gick till bilen går inte att beskriva. Träning är verkligen allt för mig!
 
När jag kom hem från gymmet åkte vi direkt på affären och handlade. Har inte skrivit det här, men jag kommer sluta med strikt LCHF. Jag har gått ner 10 kilo med den kosten och nu har vikten stannat av, antar att kroppen vant sig vid den maten och att den trivs så. Jag kommer inte ändra sådär jättemycket, bara sluta äta massa grädde och fet mat. Kommer inte börja med pasta, potatis, ris och bröd igen. För det klarar jag mig så bra utan. Men nyttig mat och hård träning är mitt mål nu. Märkte förresten att vi fick två kassar mer för samma pris som när jag handlat min mat tidigare, så LCHF är verkligen inte billigt. Men såklart värt det om man ska äta det en kortare period och jag är så glad över att jag orkade följa en sån diet för det gav verkligen resultat.
 
Ikväll blev det tacos till middag och det är ju så smarrigt. Jag kan verkligen tipsa er som inte vill äta så mycket bröd och tacochips att göra ostchips i ugnen istället. Ta bara riven ost och lägg i högar på ett bakplåtspapper, ta ut dom när dom fått lite färg.
 
Lilla hjärtat somnade för en bra stund sedan, i sitt eget rum. Första natten som han inte sover precis bredvid vår säng. Känns sådär om jag ska vara ärlig, är ju så van att alltid ha honom nära. Men nu ligger han bara i rummet bredvid så det kommer nog gå bra. Ska bli spännande att se hur han sover inatt!
 




Familjemys tidigare ikväll ♥
 

8 Februari

Välkommen fredag! ♥ Inatt har Elvin haft det väldigt jobbigt. Han vaknade kring 2 och kunde absolut inte somna om, min fina var så snäll och var vaken med honom tills han äntligen kunde somna igen. Men han sov inte länge, för klockan 6 ville han göra morgon så då var det bara att kliva upp. Så idag känner jag mig mer död än levande kan jag säga. Hihi. Jag har iallafall flyttat in hans säng in till hans rum så inatt ska han få prova sova där för första gången. Jag vet inte om det är hans tänder som spökar (känner att det är en tand som är påväg upp) eller om han störs av våra ljud när vi sover. Gruvar mig faktiskt lite, men det handlar ju inte alls om något lång bit mellan oss för hans rum ligger precis bredvid vårat, så det kommer gå bra.
 
I eftermiddag ska jag och Malin fara på gymmet, har bokat löpbandet en timme. Imorgon fyller finaste Oliver 1 år så då ska vi dit på kalas. Så stor han blivit! Jag tyckte att det var nyss som jag satt där med gravidmagen på BB, fick hålla honom länge och jag kunde verkligen inte sluta titta på honom. Jag är så himla glad över att Oliver finns, att han och Elvin är lika gamla och kommer kunna växa upp tillsammans. Förstå så mycket bus som dom kommer hitta på! Mina godingar.
 
Imorgon förmiddag innan vi åker på kalaset så hade vi tänkt fara på badhuset och bada. Elvin älskar ju verkligen vatten och han tycker det är så kul att vara där, så vi passar på när pappan är ledig och kan följa med. Vi har varit där några lördagar nu och jag tycker det är en sån mysig familjetradition, som vi absolut kommer fortsätta med! Att bada, fika gott och bara umgås. Väcker så starka minnen från min barndom för vi hittade ofta på sånt när jag och mina bröder var små. Mamma jobbade ju dessutom på badhuset då så vi fick vara där ofta.
 
Fredagskramar till er!
 
 

Gymmat ikväll, så härligt!

Fint från KappAhl

6 Februari

Goddag ♥ Sitter och lyssnar på Zara Larsson - Uncover och jag ryser. Hon sjunger så fruktansvärt vackert och texten är så fruktansvärt fin. Jag älskar känslan när man känner så starkt för en låt. Den går att lyssna på om och om igen och man vill bara lyssna ytterligare en gång. Det är verkligen en låt som går rakt in i hjärtat!
 
Nu på förmiddagen har jag och Elvin hunnit vara en sväng på mitt jobb och hälsat på. Jag har skrivit upp alla helger som jag tagit på mig fram till Juni, planerat in en inskolningsdag nu i slutet på denna månad och bestämt när jag kommer börja jobba igen. Efter midsommar börjar jag om på riktigt och det känns himla bra. Då får jag hela Juni ledigt också och så har jag ju även semester i sommar, så det blir verkligen en mjukstart! Skönt.
 
Och nu då? Jag tror vi klär på oss och går på en promenad. Det är skönt ute och jag känner mig riktigt seg, så lite frisk luft gör nog susen!
 
Kram på er
 

5 Februari

Hej på er ♥ Jag har varit riktigt effektiv idag måste jag säga! Efter välling och påklädning imorse så begav vi oss ut på en lång promenad. Dom hade inte hunnit ploga gångbanan så det var riiiktigt tungt att styra barnvagnen i all snö. Var alldeles genomblöt av svett när vi kom hem. Jobbigt men härligt! Efter promenaden så städade jag huset, dammsugade och skurade. Jag älskar känslan av ett nystädat hem. Finns inget som stressar mig mer än när det är stökigt här hemma, jag kan verkligen bli galen om det ligger saker överallt och speciellt när vi ska få främmande eller något, då måste det vara skinande rent. Hihi.
 
Efter lunch kom det hem en BVC sköterska till oss som gjorde ett BOEL (blicken orienterar efter ljud) test på Elvin. Han fick även följa en pinne med blicken och så kollade hon så han inte har någon tendens till skelning. Allt gick superbra och även fast jag visste innan att allt skulle vara bra, så blir man ändå så himla glad och stolt i mammahjärtat när han klarar sådana tester. Vi pratade även allmänt om hur han mår, växer och hur vi tycker att allt går. Jag tycker det är så himla härligt när det kommer hem någon sådär och pratar. Det blir lite mer personligt än att vara på vårdcentralen. Elvin fick en jättefin bok och en tandborste, även vi fick några böcker med bra information om mat, säkerhet och sånt.
 
Jag var förresten på mitt jobb igår och pratade med chefen. I Mars kommer jag börja med att jobba helger och ibland kvällar när det fattas folk, satt mig ned tillsammans med min fina direkt jag kom hem och så bestämde vi två helger varje månad fram till Juni. Sedan kommer jag vara hemma hela Juni för att börja jobba i Juli. Det känns bra! Så imorgon ska jag in dit igen och skriva upp dessa helger. Ska även bestämma en dag då jag ska ''inskolas.'' Det är något jag själv valt eftersom det är ett helt år sedan sist jag jobbade och mycket har jag hunnit glömma. Känns ju helt klart bättre att komma dit och kunna hoppa på och jobba direkt, men känner jag mig själv rätt så kommer jag vara frågvis iallafall. Hihi.
Nu ska jag krypa ned på golvet bredvid vårat lilla busfrö och leka med honom. Kram på er!
 
 

Underbart med ett nystädat hem!

Älskar dig så!

Ge aldrig upp

4 Februari

Välkommen måndag och en ny vecka! ♥ Jag önskar att tiden kunde gå lite långsammare, men ändå skönt med en ny dag. Sån har jag alltid varit. Varje kväll när jag lägger mig brukar jag tänka att, imorgon tar jag nya tag. Bara att fortsätta kämpa. Det gäller inte bara viktnedgången utan allmänt. Kan vara att imorgon, ska jag verkligen kliva upp med ett leende och känna mig stolt över mig själv och vad jag åstadkommit i livet hitills. Att jag klarar av varje dag och känner att jag kommer någonstans. Att jag lär mig något nytt. Att jag visar mina nära och kära uppskattning. Jag tror att det är riktigt viktigt att ta vara på varenda dag och verkligen leva livet fullt ut, som att det kan ta slut när som helst och njuta av vartenda andetag. Innan pappa rycktes ifrån mig så tänkte jag inte alls såhär, det blev plötsligt så självklart när han inte fanns längre, att jag skulle njuta och leva för honom. När vi väl ses igen kan jag berätta om allt fantastiskt som jag fått uppleva och känna att jag inte stannat av, utan verkligen gjort allting som jag drömt om. Nu blev det väldigt djupt här, tankarna bara flyger iväg! Men njut av livet, för det kan ta slut alldeles för snabbt.
 
Jag spelade in en liten video på Elvin tidigare. Han har lärt sig att när man frågar hur stark han är, sträcker han upp sina armar rakt upp och spänner sig. Och så blir han så glad när man klappar händerna och säger att han är såååå stark. Hihi. Lillplutten våran. Han har verkligen vuxit så mycket på så kort tid och lärt sig så mycket nytt. Nu drar han sig upp mot allt. Mot soffan, soffbordet, lådorna i köket, stolar, i sängen. Överallt. Så nu gäller det att vara med hela tiden. Hihi.
 
Nu ska jag få i mig lite lunch och sedan när Elvin vaknar från sin vila ska vi åka på mitt jobb. Hälsa på arbetskamraterna och prata med min chef. Jag har tänkt börja jobba helger och kvällar i Mars för att spara mammadagar så jag ska få ett schema på vilka helger jag ska jobba. Det känns verkligen att vardagen börjar närma sig med stormsteg, snart börjar jag jobba på riktigt och Elvin ska börja på dagis. Blandade känslor inför det helt klart, önskar att jag kunde vara hemma med Elvin jämt, men det ska faktiskt bli både kul och härligt att få komma ut och jobba igen. Träffa alla goa vårdtagare och mina fina arbetskamrater. Man kommer ju uppskatta alla lediga dagar då på ett helt annat sätt än vad man gör nu, nu finns ju liksom inget annat liv än mammaledigheten. Var dag är den andra lik, men jag njuter. Det är så himla mysigt att vara mammaledig. Bara kunna mysa hela dagarna och vara med våra fina lilla kille! Men han älskar andra barn redan nu, så dagis kommer gå jättebra.
 
Hoppas ni får en fin start på veckan! Kram på er
 

Elvin hos mormor igår ♥
 
 

Underbara helg

 Då börjar söndagen lida mot sitt slut och vi har haft två mysiga dagar ♥ Igår var vi på badhuset och Elvin älskar verkligen vatten. Vi var där i säkert två timmar, mesta tiden spenderade vi i vattnet men vi fikade även gott och han ville inte därifrån. Han sov inte länge innan och var glad hela tiden under badet. Så underbart! Ska verkligen försöka ta oss dit en gång i veckan. Han blir nog som sin mor, en riktig badälskare. Hihi. Igår kväll åt vi tacos tillsammans med Marcus och Malin, sedan såg vi Melodifestivalen och bara tog det lugnt. En riktigt bra dag med fina människor.
 
Idag gav vi pappan en välförtjänt sovmorgon, han har jobbat så mycket den senaste tiden både på veckodagarna och helgerna så jag tyckte att han behövde den. När han vaknat så åt vi lunch tillsammans och medan Elvin tog en vila så begav jag mig ut på en lång promenad i kylan. Var så skönt att bara gå ensam, bara vara och tänka. Har fixat en träningslista på spotify så jag lyckades hålla ett högt tempo hela vägen. Härligt!
 
Vi tog upp en stek alldeles för sent (och så var vi lite lata) så till middag idag fick det bli hämtmat. För min del blev det grillmix utan pommes frites, massor med sås och sallad. Supergott! Äter ni på Golden Bar här i Lycksele måste ni testa den, lovar att ni inte kommer bli besvikna! Vi åt den hemma hos mamma och så har Elvin fått mysa med mormor hela kvällen. Vi kom hem därifrån för en stund sedan, Elvin var så trött så han somnade direkt vi la ned honom. Lillskrutten.
 
Nu ska jag och mitt stora hjärta krypa ned under en filt och titta på Kontoret, sedan ska jag lägga mig och försöka sova. Känner mig helt tom i bollen, en jättekonstig känsla i kroppen. Hoppas det känns bättre imorgon! Kram på er
 

Testkör bilen

Mysdag

3 Februari

Godmorgon söndag ♥ Pappan får en välförtjänt sovmorgon idag, medan jag och Elvin har hunnit busa i snart två timmar. Nu leker han på golvet framför mig medan jag njuter av en god kaffekopp. Älskar dessa mysmornar!
 
Det är redan Februari, tiden går alldeles för snabbt! Jag insåg igår att snart är det ett helt år sedan jag gick på sjukskrivning. Tror det var kring den 8 Mars. Då hade jag redan hunnit bli stor och hade mycket foglossning. Jag hade varit hos en sjukgymnast och väntade på ett foglossningsbälte men jag fick det aldrig. Glömde dom bort mig? Hur som så blev jag sjukskriven eftersom jag inte kunde fortsätta jobba när jag hade så pass ont och jag ska vara ärlig, jag kommer aldrig mer höra av mig till dessa sjukgymnaster igen. Jag fick verkligen inte den hjälp jag behövde. Hade jag fått bältet tidigare, när jag bad om det, så hade jag säkerligen kunnat jobba längre! Men nej, istället var jag tvungen att sluta jobba redan i graviditetsvecka 25. När vi väntar nästa barn kommer jag se till att jag får gå till en annan sjukgymnast och få bältet direkt, som förebyggande, så kan jag förhoppningsvis jobba bra mycket längre. 
 
Det är ju helt fantastiskt att tänka på att för ett år sedan låg finaste Elvin i magen. Då visste vi inte om han var en flicka eller pojke, hur han skulle se ut, hur han skulle vara. Magiskt! Snart blir han hela 8 månader och det kändes som om det var nyss som vi fick hålla honom för första gången. Idag är jag en sån lycklig mamma, har verkligen insett meningen med livet och kan inte minnas alls vad vi gjorde innan Elvin kom. Han är verkligen vårat allt, vår lilla skatt.
 
 

Myser på badhuset

Underbart väder



RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu
Spela poker, casino, bingo m.m online. Massor av bonusar på Bonusar inom Poker, Casino, Slots med mera - PokerCasinoBonus