Elvin 8 månader ♥

Den här månaden känns det som att Elvin utvecklats så snabbt och hunnit lära sig så mycket nytt. Jag har ju verkligen inte hängt med, men nu gäller det att vara på sin vakt för han är verkligen överallt och det går så snabbt. Jag älskar verkligen att få se honom utvecklas och få dela varenda stund med honom. Ibland kan jag börja gråta av glädje här hemma, när han gör något nytt eller bara när han är. Han är helt fantastisk, på alla sätt och vis.
 
Han har ännu inte kommit på hur man kryper, han har tagit två steg men är inte riktigt så stark i kroppen ännu så han landar på mage efter en liten stund på alla fyra. Han ålar sig fram jättesnabbt istället.
 
Han klättrar upp på allting. Soffan, soffbordet, tvbänken, stolar, dammsugaren, sängkarmen, kökslådorna, byrårer och gåstolen. Överallt drar han sig upp och står där och är så glad över att han tagit sig upp. Ibland blir han så glad att han släpper taget, men vi är alltid nära honom för säkerhetsskull. Han har ramlat tidigare men inte så att han slagit sig, han bryr sig inte om han ramlar omkull utan klättrar upp lika snabbt igen. Nu har han börjat ramla på rumpan om han tappar balansen och han har börjat förstå lite hur han ska sätta sig ned när han står upp. Om han ligger ned, på mage eller på rygg, så kan han sätta sig upp själv.
 
Han sover hela nätterna fortfarande, nu har två små gryn börjat komma upp i hans mun så dom senaste nätterna har han varit lite orolig och ledsen. Men han lägger sig vid 20:00 på kvällen och vaknar allt från 06:00 - 08:00. Han äter välling morgon och kväll, till lunch äter han gröt + lite pure, mellanmål blir någon frukt och till middag äter han vanlig mat. Han älskar både rån och majskrokar. Maten har inte varit något problem tidigare och det går fortfarande lika bra, Elvin älskar verkligen mat. Nu har han börjat ta skeden oftare och vill äta lite själv, men det slutar alltid med att det är mat lite överallt så vi väntar lite med att prova det. Hihi.
 
Elvin har börjat prata lite. Om man säger något till honom så svarar han med da, ba, ma. Säger man maaaamaaa så säger han ma...ma. Det låter så himla sött. Frågar man hur stark han är så sträcker han upp armarna i luften och blir jätteglad när man säger ''Ååh vad stark du är!'' Och frågar man var lampan är, så tittar han på lampan. Han har även lärt sig ''give me five.'' Och när man frågar om han kan dansa, så rör han på huvudet och hela kroppen snabbt.
 
Vi har en väldigt envis liten kille här hemma. Får han inte som han vill så skriker han allt vad han kan och tar verkligen i med hela kroppen. Har han bestämt sig för att ta tag i något så ska han dit, då får man absolut inte stoppa honom för då blir han inte alls glad. Något som han verkligen tycker är kul är att dra i elementet när han går i gåstolen, han sneglar alltid på en innan han drar i det för att se om man ser honom. Busungen!
 
Han somnar alltid i vagnen eller när han åker bil. Han älskar att åka pulka. Ogillar starkt att bli påklädd när vi ska ut. Tycker om att titta på TV, helst gigglebellies. Han kan vara hur ledsen och missnöjd som helst, så fort man sätter på det så blir han alldeles lugn.
 
Han är inte särskilt mammig eller pappig, dock blir han lite ledsen när pappa går ut genom ytterdörren eller går iväg men det går över snabbt när han ser att han inte är ensam. Han tycker om att träffa andra människor, spelar ingen roll om han aldrig sett dom förut så ger han alltid ifrån sig ett leende. Det känns väldigt skönt att det är så.
 
Jag älskar våran fina lilla kille så mycket att det ibland känns som att hjärtat ska sprängas. Han är verkligen allt för mig ♥
 
 
 
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:



RSS 2.0