Ett besök på BB

I eftermiddag/ikväll har vi hunnit vara uppe på BB en sväng för att se hur allting är med vårat lilla hjärta. Jag har upplevt mindre rörelser i magen i cirka en vecka och var osäker på om jag läckte lite fostervatten, så jag ringde dit idag och det kändes riktigt tryggt att få komma dit och bli undersökt ordentligt. Fick göra ett CTG och allt såg jättebra ut med bebis, hjärtljuden låg hela tiden runt 150 slag/minuten, jag har rätt mängd fostervatten kvar så det känns bra. Dom ville uppskatta vikten på pyret så imorgon förmiddag ska vi dit igen för att se ungefär vad vikten ligger på. Det känns faktiskt riktigt spännande, min barnmorska på Medicinkonsulten är säker på att lilla pyret inte kommer väga under 4000 gram och även jag själv tror att det är en stor bebis inuti mig, så det blir kul att se! Förhoppningvis är det ingen heffa klump, men jag ska nog inte hoppas på för mycket. Haha! ;)

Jag är bara så himla glad just nu. En tio kilos sten lättade från mina axlar efter besöket på BB, vårat lilla pyre mår jättebra där inne. Det är allt som räknas. Vi älskar dig, älskade bebis!

Tjugo dagar kvar till BF ♥

Nu börjar det verkligen dra ihop sig och dagen med stort D närmar sig med stormsteg. Endast tjugo dagar kvar till beräknat datum och även om dagarna börjar gå mer långsamt nu så har tiden tills nu gått väldigt snabbt. Ska jag vara ärlig så känns det som att det var nyss jag tog tre, fyra graviditetstest som det stod 'Gravid 2-3' på. Jag trodde verkligen inte mina ögon, även om det var så efterlängtat så blev jag så chockad. Vi båda blev nog väldigt chockade, även om det var just det vi ville. Men det tror jag att dom flesta blir, även om det var väntat. När allting sjunkit in så känns det som att man växt mer och mer in i rollen som blivande mamma och blivande pappa och nu är man så himla redo. Det har runnit många glädjetårar kan jag säga, oändlig lycka ♥

Jag hoppas att vårat lilla hjärta vill komma ut snart. Även om jag innerst inne ställt in mig på att gå över tiden så vill jag så gärna träffa det här lilla livet nu och kan inte sluta hoppas att h*n vill komma ut före den 19 Juni. Det börjar bli ganska tungt nu, jag orkar absolut ingenting och det känns som att jag inte gör annat än sover heldagarna. Så fort jag får chansen så lägger jag mig ned och vilar. Men all sömn behövs. Bra uppladdning inför det som komma skall! Sedan blir det bara kortare promenader för varje dag, har fått ganska svårt för att gå nu när bebis har huvudet så långt ned. Känns ungefär som att h*n kommer falla ut när jag rör på mig så det är en liten obehaglig känsla. Men jag försöker orka med en promenad på tjugo minuter varenda dag, det är ju så skönt med frisk luft och all motion behövs. Och även om förlossningen inte startar pga promenader så känns det iallafall värt att försöka ;)

Vi pratar namn här hemma rätt mycket nu, det känns som att vi kommer ganska bra överens även om min fina tycker om mer vanliga namn och jag mer ovanliga namn. Det är ju så spännande när man inte vet könet, vi pratar fram och tillbaka om vilka namn vi tycker om och det är så himla kul. Vi har två flicknamn som vi båda verkligen tycker om, så något utav dom två kommer det bli ifall det är en flicka som gömmer sig där inne. Sedan har vi cirka tre pojknamn som känns sådär rätt. Men även om vi känner så nu, så kanske det inte är så det känns när man får se sitt barn. Så det känns tryggt att vi har några namn att välja mellan. Mellannamn och efternamn är redan bestämt, det kunde vi bestämma redan från början. Känns skönt!

Nu känns det som att det mesta är färdigt, bara lilla bebisen som fattas. Vi längtar så efter att få träffa dig

Hjärtlösa människor

Fick precis ett samtal av min kära mor som gjorde mig riktigt arg och ledsen. En försäljare hade ringt henne och frågat efter Pappa. Jag kokar lite inombords. Hur kan man göra så!? Dom fick till svar att han snart varit död i tre år. Han finns ju inte ens i något register längre. Och som vanligt så har försäljare inget hjärta, kan inte förstå hur man kan söka upp någons fru och ringa till henne när människan inte finns någonstans. Jag menar, någon anledning måste det ju vara om den människan man ska ringa till inte står någonstans? Det är ju inte precis så att man raderar sig självmant från denna jord. Jävla idioter.

Jag hoppas att den som ringde Mamma fick riktigt dåligt samvete när han hörde henne bryta ihop i telefon och jag hoppas att den människan får ett riktigt dåligt liv.

Blir iskall och illamående. Älskade, finaste Pappa. Du är så saknad ♥

Vecka 38 (37+0)

Bebis

Nu är barnet helt fullgånget och navelsträngen är cirka 50 cm lång. Förlossningen närmar sig med stormsteg. Se
till att du vet var din partner befinner sig och att du lätt kan få kontakt. När barnets huvud har ställt in sig brukar det bli lite lättare för den blivande mamman att andas och äta igen eftersom det blir lite mer plats upptill i magen. Allt fler känner förvärkar. Det som skiljer förvärkar från sammandragningar är att värkarna oftare gör ont. Först blir magen hård, precis som tidigare, men efteråt kan en molande känsla finnas kvar. Smärtan sitter långt ner i magen eller ländryggen och påminner om mensvärk. Långt ifrån alla får dock någon förvarning om att förlossningen är på gång. När du väntar ditt första barn är det vanligast att barnet kommer efter beräknat datum. Är du omföderska föder du statistiskt sett nästa barn två till tre dagar tidigare.

Barnet förbereder sig nu för att födas. De flesta av alla barn som föds i Sverige kommer ut mellan vecka 37+0 och 41+6. Ungefär sex procent föds före fullgågna 37 graviditetsveckor. Det råder oklarheter om vad som sätter igång förlossningen, men en forskning säger att det är barnet som bestämmer när det vill komma ut. Man anser då att graviditetslängden finns i ditt barns arvsanlag. Det anlaget har alltså bestämts efter vad som är normal graviditetslängd i din och din partners familj. Att barnet vuxit till en viss storlek samt om föregående fosterdel är fixerad eller inte har ingen direkt betydelse för när förlossningen sätts igång, men moderkakans livslängd spelar in.

Du

Vissa kvinnor ökar i vikt under hela graviditeten, andra stannar av mot slutet. Båda sätten är helt normalt. Däremot ska du vid plötslig viktökning eller viktnedgång kontakta din barnmorska. Nu kan det vara svårt att hitta kläder som räcker till. Klä dig bekvämt. Bylsiga, luftiga tröjor och byxor är helt rätt. Du har nog att fundera över och behöver inte öka bekymren genom att klä dig obekvämt. En del gravida kan uppleva en ilande känsla när barnets huvud stöter emot musklerna i bäckenbotten. En del kvinnor drabbas av besvär med diarré i slutet av graviditeten. Det beror troligtvis på en ökning av hormonet prostaglandin som har till uppgift att tömma tarmen inför förlossning. Den allra sista tiden brukar de blivande föräldrarna ägna tid åt att ”boa”. Städa, pyssla, gå igenom lådor och garderober. Samtidigt som detta är ett förberedelsearbete blir det också en bearbetning av det förgångna.

Egna tankar

Jag mår ungefär som förra veckan. Mycket förvärkar som gör ont och jag känner verkligen att bebis ligger väldigt långt ned med huvudet. Ibland känns det som att h*n ska trilla ut, men vilken himla tur att det inte är så lätt ;) Ibland när jag reser mig upp snabbt kan jag få såna magsmärtor så jag inte vet var jag ska vända eller vrida mig. Igår var jag tvungen att sätta mig på golvet, det gjorde så himla ont och jag tog mig ingenstans. Som tur är så går det över efter bara ett litet tag. Ingen värk som håller i sig. Skönt!

92,5 % av graviditeten har passerat. 259 av 280 dagar. Jag är i kalendermånad 9, trimester 3 och har 21 dagar kvar till beräknat datum.

Tiden har gått så otroligt snabbt och snart är dagen här, snart får vi hålla vårat lilla pyre för första gången och det finns inga ord som kan beskriva hur mycket vi längtar. Det är ungefär det enda som vi tänker på just nu. Vi har förberett allting inför bebis ankomst, spjälsängen står bäddad och redo, det sista i BB väskan ska jag packa ned idag och vagnen står i vardagsrummet redo för långa promenader. Nu är det bara bebis som fattas och vi hoppas att det inte är alltför länge kvar tills h*n vill komma ut och möta oss. Vårat älskade lillpyre!

En låt som får mig på riktigt bra humör!



♥ Train - Drive By

Finaste du



Min fina. Min livskamrat och trygghet. Du är så värdefull i mina ögon, det finaste jag har och någonsin haft i mitt liv. När allting känns tungt och jag glömmer bort för en stund att livet är värt att leva, tänker jag på allt vi har och allt fint du ger mig varenda dag. Då mår jag så mycket bättre och tårarna som rinner nedför mina kinder förvandlas till glädjetårar. Tårar av tacksamhet. Du ger mig så mycket kärlek och jag har aldrig känt mig så älskad av någon i hela mitt liv. Tillsammans med dig känner jag mig så stark och hel.

Efter mer än fyra år tillsammans så kan vi varandra innantill och utantill. Vi har hunnit uppleva så mycket tillsammans. Saker som gjort oss till starkare människor, saker som fått vårat förhållande att växa. Vi har bevisat, inte bara för oss själva utan även för andra, att våran kärlek övervinner allt. Det vi två har kan ingen förstöra, så äkta och starkt. Jag känner ett sånt lyckorus när jag tänker på oss två.
Det här är verkligen lycka.

Jag tänker på hur det var innan vi träffades, hur mycket vi pratade över internet och telefon. Det var så förbjudet på något vis och det pirrar i min mage när jag tänker på spänningen som man kände. Jag tänker på första gången vi träffades på riktigt och umgicks, hur jag föll för din charm. Ditt underbara skratt, din fina röst och dina vackra ögon. Hur du satt där och bara tittade på mig. Jag blir rörd när jag tänker på det, så magiskt.

Jag överdriver inte när jag säger att jag är den lyckligaste människan på denna jord. Jag har fått min drömprins och tillsammans har vi skapat det finaste två människor kan skapa. Det känns så fantastisk, så underbart och jag finner inga ord för hur lycklig jag är över att Peder ska bli Pappa till mina barn. Han kommer bli världens finaste Pappa, utan tvekan. Så fin, omtänksam och snäll. Jag längtar så tills jag får se lilla pyret i hans famn och känna att vi verkligen är en familj, att vi två bildat en egen liten familj. Jag längtar så tills vi kommer vara tre stycken här hemma. Det här är verkligen meningen med livet.

Jag älskar dig finaste du och jag kommer aldrig någonsin släppa taget om dig

Tjugonionde Maj

Hej fina ni
Oj vad jag älskar att sova. Imorse vaknade jag visserligen klockan sju, jättehungrig, åt frukost och somnade sedan om igen till klockan halv ett. Så länge har jag inte sovit på år och dagar. Är fortfarande jättetrött så jag skulle kunna lägga mig ned och sova igen, men jag måste försöka hålla mig vaken. Även om vilan behövs så är det inte det roligaste att sova bort varenda dag. Från det att jag vaknade idag tills nu så har jag hängt tvätt, ätit lunch och packat färdigt BB väskan så nu står den redo. Det känns så bra att ha den klar så det bara är att åka in om något skulle ske. Jag log för mig själv när jag vek ned pyret's små plagg i väskan - nu är det verkligen inte länge kvar tills vi får träffa dig.
Som vi längtar!

Jag har även hunnit ringa en barnmorska och pratat om mina besvär. Via min gravidförsäkring så finns det barnmorskor på plats från morgon till kväll som man kan ringa om man har några frågor - super när inte våran barnmorska är på plats. Jag har nämligen börjat få så fruktansvärt ont i magen, när jag ligger ned känns allting okej men när jag reser mig upp känns det som att jag ska gå åt. Hon svarade mig att när barnet har fixerat sig så är det inte alls ovanligt att man har såna här smärtor i nedre delen av magen. Många kan varken gå eller sitta och vissa upplever att det känns som att man sätter sig på barnet's huvud när man sätter sig ned. Känns skönt att veta att allt står rätt till.

Nu har jag precis målat mina naglar, silvriga. Igår när Mamma kom hem från Budapest så hade hon köpt med sig presenter till mig, min fina och till lilla pyret. Jag fick mig två rör med nagellack och supergod choklad. Min fina fick superfina kalsonger och en spritflaska. Lilla pyret fick sig ett par supersöta sommarshorts med en T-shirt till. Tusen tack igen för presenterna världens bästa Mamma!

Julia Sheer - If I Die Young



Den här låten är speciell för mig. Den ger mig rysningar och tårar i ögonen, så vacker text och Julia Sheer har en helt magisk röst som absolut inte gör den sämre. Lyssna och njut

Tjugoåttonde Maj

Hej fina läsare! Har ni haft en bra helg?

Jag har haft en jättemysig helg på alla sätt och vis, förutom att min värk har varit värre än någonsin under graviditeten och jag kan faktiskt inte vara annat än less just nu. Less på denna baouta kropp som gör att jag inte orkar någonting. Jag får ont av att bara ta några steg, det tar på. Mycket förvärkar så fort jag försöker göra något, så här blir det inte alls mycket gjort. Det är en himla tur att vi förberett allt för bebis ankomst och det är en himla tur att jag har Peder vid min sida som stöttar och hjälper till allt han bara kan. Utan honom skulle allt vara kaos här hemma. Jag älskar dig min fina!

I lördags blev vi bjudna på supergod middag hemma hos Marcus och Malin, där spenderade vi även våran kväll och såg Loreen ta hem hela Eurovision. Så underbart! Och igår på mors dag åkte vi till svärmor i Åsele och firade henne. Åt grillat med min fina's familj och det var så mysigt. Pratade graviditet och förlossning i massor och det känns så tryggt att ha ett sånt stöd runtomkring en. Ni är så underbara!!

Idag har jag inget inplanerat och det känns som det tryggaste just nu. Ska försöka ta mig ut på en kort promenad så jag får lite frisk luft, det blåser riktigt mycket ute och är inte alls lika härligt väder som det varit hela helgen så det känns lite trist. Men förhoppningsvis är det inte länge kvar tills man får se solen skina igen.


Världens finaste med min goa bror's son i famnen. Så fina

Mors dag ♥

Idag skickar jag massor med kärlek till min fina Mamma (som är i Budapest med sin skolklass) - jag älskar dig!


 

Ny favorit!

Njuter av värmen

Sitter på Mamma's uteplats och njuter för fullt av den varma solen. Så härligt! :)

Tack för ikväll!

Nu är vi precis hemkomna från en trevlig kväll hemma hos Marcus och Malin. Vi blev bjudna på supergod mat och så såg vi Loreen ta hem hela Eurovision, kunde inte bli en bättre lördagskväll

Jag är trött, har ont och mina fötter ser ut som två fotbollar så nu ska vi strax sova och förhoppningsvis så sover vi ut lite längre imorgon. Bara för att jag hoppas på det så vaknar jag väl klockan sju och kan inte somna om. Haha! Mitt på dagen imorgon ska vi åka till svärmor i Åsele och fira henne på morsdag, hoppas på bra väder så man kan spendera dagen utomhus!

Hoppas ni haft en underbar lördag. Kram på er



Underbara, soliga lördag

Den här underbara lördagen har vi spenderat utomhus, har varit kanon väder hela dagen så vi har tagit vara på varenda solminut!  Först skulle vi gå en promenad kring lunch, men så hittade vi en fotboll på skolan här bredvid så vi spelade lite fotboll och jag behöver ju inte ens skriva vem som vann. Min fina kutade fram och tillbaka hela tiden, jag hann knappt halvvägs efter bollen förrän han tagit den och skjutit i mål. Men kul var det, kan ju skryta med att jag vinner över honom när jag inte är stor som ett hus iallafall ;)

Efter vårat lilla träningspass så åkte vi och köpte oss varsin mjukglass, åkte på min fina's jobb och tvättade våran bil sedan satte vi oss på Mamma's uteplats och solade i flera timmar. Har verkligen fått färg idag, så härligt! Älskade sol

Nu har vi precis gjort oss klara för att gå över till Marcus och Malin, vi är bjudna på middag så där kommer vi spendera våran lördagskväll. Himla mysigt. Hoppas ni haft en fin lördag!

Tjugosjätte Maj

Hej på er alla fina

Värken fortsätter att komma till och från. Ibland gör det så ont så det känns som att pyret ska komma ut när som helst, så svårt att förklara smärtan men den är olidlig. Jag vill knappt tänka på hur det kommer kännas när det verkligen är dags, haha! Det känns så spännande att man inte vet vad som händer och sker, förlossningen kan starta om veckor men den kan även starta imorgon. Blir alldeles pirrig när jag tänker på det. Nu är det inte länge kvar tills vi får träffa vårat lilla mirakel - oj vad vi längtar!

Våra planer för den här helgen är att bara vara hemma och ta det lugnt. Nu när jag har så ont känns det tryggast att vara på hemmaplan. Imorgon hoppas vi på sol för då ska vi passa på att sola på Mamma's uteplats och sedan är vi bjudna på middag hemma hos Marcus och Malin. Blir trevligt! Hoppas även på mindre värk imorgon så jag kan ta mig en kort promenad.

Hoppas att ni har en härlig helg. Kram!

Spännande, minst sagt

Jag får be om ursäkt för den dåliga uppdateringen, har nämligen väldigt ont och hoppas att det inte är alltför länge kvar till bebis väljer att komma ut. Igår när barnmorskan klämde och kände på min mage så sa hon att bebis är fixerad, ej ruckbar och ligger med huvudet vääääldigt långt ned. Jag vill inte hoppas på för mycket, men såklart man hoppas att vårat lilla pyre vill komma ut tidigare än beräknat. Har aldrig varit såhär taggad på att möta smärtan tidigare och aldrig längtat så mycket efter en människa, någonsin.

Det ska bli så spännande och se vad det blir av allt det här. Kanske föder jag inom två veckor, eller så går vi över tiden som många andra förstföderskor. Vi får helt enkelt vänta och se vad pyret bestämmer sig för!

Vill även skriva att min fina Peder är världens bästa stöd. Utan honom hade jag gått under för längesen. Tack finaste du för att du är så fantastisk ♥

Vecka 37 (36+1)

Bebis

Nu är barnet fullgånget och redo att födas. Förlossningen kan starta när som helst, men många kvinnor får vänta ytterligare några veckor innandet är dags. Barnet ökar sin vikt med 200-250 gram per vecka och har en liter fostervatten runt sig. Koordinationen är så utvecklad att barnet har förmåga att gripa tag om saker med handens fingrar. Den tränar inför ett liv utanför livmodern genom att dra in och trycka ut fostervatten ur sina lungor. Den lagrar också näring som behövs för att klara en ansträngande förlossning. De allra flesta barn ligger med huvudet nedåt, endast ett fåtal ligger med stjärten först. Om så är fallet gör man vid den här tiden ett försök att vända barnet.

Du

Dags att ladda med kolhydrater. Du känner förmodligen värkar oftare och starkare. Det är ingenting att oroa dig över. Se det som en väckarklocka: Nu är det dags att ladda med kolhydrater, som pasta och bröd. När förlossningen börjar kommer du att bränna cirka 500 kalorier i timmen. Att föda barn är som att springa ett maraton, och det är bra om du är förberedd. Vila mycket, ät ordentligt och ladda upp med kolhydrater så går det bättre.

Du kan börja känna ökat tryck i nedre buken på grund av att bebisen gradvis rör sig nedåt. Den håller på att lägga sig tillrätta inför förlossningen och detta medför förhoppningsvis, att dina lungor och din magsäck får lite mer utrymme att göra sitt jobb. Det blir däremot jobbigare att gå nu och vissa kvinnor tycker, att det känns som om bebisen håller på att ramla ut (men var inte orolig, det kan inte hända). Kissnödighet kan däremot bli ett ökat problem. Jobba på dina knipövningar – de kan hjälpa.

Egna tankar

Jag har märkt att jag blivit mer lättirriterad dom senaste veckorna. Svullnaden gör sitt och jag blir snabbt irriterad när jag inte tar mig upp ur soffan själv, tar mig upp ur sängen själv, inte kan vända på mig i sängen och blir trött för ingenting. Jag orkar inte lika mycket längre och det kan ibland göra mig lite arg och ledsen. Men det viktigaste nu dom sista veckorna är ju såklart vilan och jag försöker vila så mycket som det bara går. Försöker även röra på mig mycket och hålla igång så jag inte säckar ihop totalt. Även om mina promenader ibland känns så meningslösa så känns det innerst inne som att det kommer ge något tillbaka när det är dags för förlossningen och efteråt. Är himla tacksam över att jag fick ärva Pappa's tjurskalle - jag ger aldrig upp!

Jag känner ett ökat tryck nedåt, ibland kan jag inte ens gå utan måste stå stilla i fem minuter innan jag kan gå vidare. Det känns precis som dom skriver ovan, att bebis håller på att ramla ut. En ganska obehaglig känsla men som tur är så går det över efter en liten stund.

Annars mår jag bara bra. Längtan efter vårat lilla hjärta blir bara större för varje dag som går - tänk att snart får vi möta den här lilla krabaten som växer och gror inom mig. Nu är det faktiskt inte länge kvar och om jag själv får välja, så får bebis jättegärna komma ut om en vecka eller så ;) Är så förväntansfull. Här om dagen så sa min fina till mig ''Tänk att om max en månad så har vi våran bebis hos oss Sara'' och jag blev så lycklig när han sa det! Förstå att vi snart är föräldrar till världens finaste bebis. Vilken lycka!!!


När kommer bebis? - fortsätt gärna gissa!

Jag - Flicka, 25/6, 3600 gram och 52 cm lång
Peder (blivande pappan) - Pojke, 21/6, 3690 gram och 51 cm lång
Elin www.elinstenbergn.wordpress.com - Flicka, 22/6, 3500 gram och 50 cm lång
Josefine - Flicka, 16/6, 3450 gram och 51 cm lång
Emma - Pojke, 20/6, 3500 gram och 51 cm lång
Jessica www.jessicaelisa.blogg.se - Pojke, 23/6, 3650 gram och 54 cm lång
Mamma (blivande mormor) - Flicka, 21/6, 3650 gram och 50 cm lång
Elin www.granbarret.blogg.se - Flicka, 13/6, 3400 gram och 50 cm lång
Sandra www.frusandrasjoberg.blogg.se - Flicka, 24/6, 3455 gram och 51 cm lång
Malin - Flicka, 17/6, 3350 gram och 49 cm lång
Frida Önnhall - Flicka, 18/6, 3450 gram och 51 cm lång
Renata www.renatas.blogg.se - Flicka, 26/6, 3280 gram och 49 cm lång
Gabriella www.gabriellaonnelind.blogg.se - Flicka, 30/6, 3455 gram och 50 cm lång
Matilda www.mwillbo.blogg.se - Flicka, 22/6, 3450 gram och 52 cm lång
Mikaela www.mikaelasofias.devote.se - Pojke, 15/6, 3190 gram och 50 cm lång
Frida www.friiiiiiida.blogg.se - Flicka, 18/6, 3420 gram och 49 cm lång
Eleonore www.fikamed.wordpress.com - Flicka, 22/6, 3600 gram och 51 cm lång
Lisa www.minellii.shapemeup.se - Pojke, 23/6, 3250 gram och 49 cm lång
Jennie www.jnee.blogg.se - Flicka, 10/6, 3590 gram och 50 cm lång
Linda www.mrslindaolsson.blogg.se - Flicka, 22/6, 3600 gram och 50 cm lång
Marcus - Pojke, 14/6, 3700 gram och 47 cm lång
Farmor (gammelfarmor) - Flicka, 18/6, 3900 gram och 49 cm lång
Farfar (gammelfarfar) - Pojke, 24/6, 3800 gram och 49 cm lång
Sanna www.sannaerikakarlsson.blogspot.se - Flicka, 28/6, 3 265 gram och 49 cm lång
Linnéa - Flicka, 16/6, 3696 gram och 51 cm lång

Tjugotredje Maj

Jag känner mig riktigt trött och orkeslös, känns som att det enda jag gör just nu är att äta mat och sova. Kanske är det kroppen som börjar förbereda sig på det som komma skall? Värk har jag också, jättemycket värk. Både i mage och rygg. Ibland när jag reser mig upp snabbt så känns det som att bebis ska komma ut, världens tryck nedåt. Har även väldigt mycket förvärkar och sammandragningar. Men även om det gör ont så ser jag det som något positivt, det börjar ju närma sig nu. För varje dag så är det en dag mindre tills vi får träffa vårat lilla hjärta. Jag har börjat drömma jättemycket på nätterna nu om att lilla bebisen har kommit ut till oss, blir lika besviken varenda gång jag vaknar och ser att min stora kula fortfarande är kvar ;) Åh vad vi längtar efter dig!

Idag har jag inte så mycket inplanerat, vilket känns riktigt härligt när jag inte känner mig så pigg. Ska dricka upp mitt kaffe och sedan städa undan lite här hemma, bege mig ut på en promenad och så ska jag försöka ta en ny magbild också. Synd att solen inte vill visa sig idag, man blir ju så mycket gladare och piggare av den. Men imorgon skulle det bli riktigt varmt och fint, vilket passar hur bra som helst när vi har planer på att grilla imorgon. Mamma åker utomlands natten imorgonnatt så vi passar på att fira morsdag redan imorgon. Älskar när vi samlas hela familjen, umgås och äter gott. Så mysigt!

Har inte ens haft orken att svara på era fina kommentarer. Men lovar att göra det under dagen! Kram på er 



Tjugoandra Maj

Hej på er mina fina läsare
Jag har inte orkat skriva något idag, känner mig väldigt less och har väldigt ont just nu så detta får bli ett kort inlägg. Tidigare idag var jag barnvakt åt lilla Oliver en stund, vi gick till stan och mötte upp Mamma. Köpte mig ett par leggings på Lindex och sedan gick vi hem igen. Måste erkänna att det var en lite väl lång promenad för min del, hade så ont efter middagen att jag knappt kunde gå. Men är huvudet dumt får kroppen lida, som man brukar säga ;) Var iallafall supermysigt att få lite tid med min fina bror's son, han är ju så söt när han ligger där i vagnen och ler. Man vill ba ät opp han!;) 

Idag går vi in i vecka 37 (36+0) och jag känner ett litet extra lyckorus bara för det. Om förlossningen skulle starta nu så får jag föda i Lycksele, har varit lite orolig den senaste tiden över att det skulle sätta igång och jag skulle måsta åka till Umeå. Men nu känner jag mig lugn och trygg igen. Härligt! Imorgon kommer det ett inlägg om ny vecka och såklart en ny magbild.

Hoppas ni haft en underbar dag! Kram


Oliver håller min fina's hand. Smälter när jag ser den här bilden

Våran barnvagn ♥

Emmaljunga Edge Duo Combi. Svart med Sport Chassi.

''Edge Duo Combi är en av marknadens allra bästa, mest rymliga och fullutrustade Duo Combi. Högsta krav på kvalitet, säkerhet och funktioner gör denna vagn till en genuin Emmaljungavagn. Vagnen kan användas som Travel System om du köper en adapter och Emmaljungas First Class 0+base bilbarn­stol. Om ni blir fler kan du fästa Emmaljunga syskonsits (tillbehör) på sittdelen. Edge Duo Combi har allt som behövs från födseln upp till 3-årsåldern, med liggkorg och sittdel som du lätt och säkert byter till när barnet blir större.''



Vi har såklart köpt en sittdel också och en adapter men nu tog jag bara bilder på liggdelen. Vi tycker verkligen om den här vagnen och jag ser framemot att få styra vårat lilla hjärta i den! :)

Tjugoförsta Maj

Hej på er

Jag klev upp redan klockan sju imorse när min fina åkte iväg på jobbet, jag kunde bara inte somna om så jag klev upp och åt frukost. Fil, flingor och en macka med leverpastej. Så gott! Efter frukosten så började jag fixa och dona på här hemma, trodde jag skulle vara less efter gårdagens städning men icket ;) Flyttade in bilbarnstolen, babysittern, sittdelen till barnvagnen, tripp trapp stolen och resesängen till vårt stora förråd. Sen vi köpte dom sakerna har de stått i vårat lilla rum, så där har det sett ut som kaos en längre tid. Känns skönt att få bort lite därifrån.

Nu har jag precis varit ute på en promenad i det härliga vädret, solen har lyst hela morgonen och det blir bara varmare ute. Så härligt! Jag ska ta mig en dusch och sedan sätta mig på Mamma's uteplats och njuta av vädret. Hoppas det här vädret håller i sig hela dagen. När jag tittar ut genom fönstret och ser solen skina så blir jag så glad och får världens sommarkänslor. Vill bara ha riktig sommar nu, få styra runt vårat lilla hjärta i barnvagnen och hitta på en massa roliga saker med familj och vänner. Den här sommaren kommer bli väldigt speciell, den bästa sommaren någonsin!

Nu ska jag bege mig, hoppas ni får en underbar start på veckan! :)

Tjugonde Maj

Har ni haft en härlig helg?

Jag har haft det supermysigt, därav den dåliga uppdateringen. I fredags så bestämde vi oss för att bara vara här hemma i Lycksele så vi for på Pappa's grav och gick runt där på Berglunda och bara kollade på alla fina gravar. Det är så otroligt vackert där. Känner sånt lugn direkt jag kommer dit, som om det vore i en helt annan värld där man kan slappna av. Så härligt.

Igår morse klev vi upp tidigt och åkte till Tjäl. Där hämtade vi upp min fina's ena syster, ena lillebror och så svärfar och sedan åkte vi tillsammans till Övik för en heldag med shopping! Vi fick med oss hem allting som vi hade kvar att köpa till bebis, så nu känns det som att vi har fixat allt. Skönt! Vi hann även med att gå på Jula som precis öppnat och så åt vi massor med god mat, en helt underbar dag med andra ord. Men jag måste erkänna att jag kommer inte åka iväg på någon sån resa igen innan lilla bebisen kommit ut, hade så ont när vi var påväg hem så det kändes som att jag höll på att gå åt. Och mina fötter var så svullna att jag knappt kunde gå på dom, så dom sista fyra veckorna som är kvar nu kommer spenderas här hemma, om inte annat dyker upp! Men det känns verkligen som att min kropp behöver vila nu innan det är dags. Jag får väldigt ont för ingenting.

Imorse tog vi oss en lång sovmorgon, vi var uppe till ganska sent inatt och såg film med min fina's familj så det var skönt att få sova ut lite. När vi kom hem idag igen mitt på dagen så åkte vi direkt på affären och veckohandlade, sedan åt vi en god middag och ikväll har vi haft sån energi så vi har städat i massor. Tvättat upp bäddsetet till barnvagnen, bäddat i spjälsängen, tvättat flera maskiner med våra kläder, städat upp i vårat stora förråd, burit ut alla vinterkläder till förrådet och burit in alla sommarkläder. Så skönt att ha det bortgjort! Nu ska vi bara plantera lite fina blommor på balkongen sedan är vi redo för sommaren! ;)

Nu ska vi lägga oss i sängen och slå på en film att somna till. Mys! Imorgon står det motion på schemat, har varit riktigt lat i helgen och inte ens varit ute på en kort promenad. Fy. Så jag ska iallafall försöka ta mig ut imorgon. Sedan ska jag bege mig ut på stan och göra några ärenden. Handla upp det sista på presentkortet som jag har på Lindex, köpa ramar till min fina's jaktdiplom, köpa en fin burk att ha alla bebis nappar i och så några mindre handdukar. Kul att ha lite inplanerat och inte bara sitta hemma och dega ;)

Artonde Maj

Hej finisar
Just nu är jag så himla glad. Våran fina barnvagn har kommit och jag kan säga att jag har längtat som bara den dessa tre månader som vi har fått vänta. Vi visste att det var lång leveranstid på allting så vi beställde den redan i Februari. Men nu är den äntligen här och den är ju så himla fin! Hade det inte regnat ute hade jag provkört den några varv runt kvarteret, bara för att! ;)

Så nu har vi dom stora sakerna här hemma, bara de små som fattas. Så som salvor, sängmobil, leksak till barnvagnen, bäddset till barnvagnen och så blöjor. Det mesta kommer vi köpa imorgon när vi åker till Övik för lite shopping, ska bli skönt att få allting klart. Då är det bara för mig att börja packa BB väskan sedan är vi redo för att möta vårat lilla hjärta.

Nu är det ju trots allt bara en månad kvar tills BF, tiden har ju gått så snabbt. Har läst på många gravid/mamma bloggar att dom tycker att sista tiden går så segt, jag känner tvärtom. Hela graviditeten har ju bara flygit iväg och ju snabbare det går nu på slutet desto mer stressad blir jag över allting. Jag har hela tiden tänkt att vi haft så länge på oss att planera och fixa, men nu är det ju inte så många veckor kvar och vem vet, kanske vill pyret ut tidigare och då är det bäst att göra allt klart. Sedan känner jag mig bara mer svullen och mer trött för varje dag som går, så det känns som läge att börja få klart allting nu.

Kan inte sluta titta på våran fina Emmaljunga. Ska fota alla våra saker sedan och lägga upp här på bloggen så ni får se. Nu fattas bara lilla bebisen och förhoppningsvis är det inte så länge kvar tills h*n vill ut! :)



När kommer bebis - vad tror ni?

Så himla roligt att ni är så många som är med och gissar när bebis kommer, kön, vikt och längd!
Fortsätt gärna gissa. Vårat BF datum är den 19/6

Jag - Flicka, 25/6, 3600 gram och 52 cm lång
Peder (blivande pappan) - Pojke, 21/6, 3690 gram och 51 cm lång
Elin www.elinstenbergn.wordpress.com - Flicka, 22/6, 3500 gram och 50 cm lång
Josefine - Flicka, 16/6, 3450 gram och 51 cm lång
Emma - Pojke, 20/6, 3500 gram och 51 cm lång
Jessica www.jessicaelisa.blogg.se - Pojke, 23/6, 3650 gram och 54 cm lång
Mamma (blivande mormor) - Flicka, 21/6, 3650 gram och 50 cm lång
Elin www.granbarret.blogg.se - Flicka, 13/6, 3400 gram och 50 cm lång
Sandra www.frusandrasjoberg.blogg.se - Flicka, 24/6, 3455 gram och 51 cm lång
Malin - Flicka, 17/6, 3350 gram och 49 cm lång
Frida Önnhall - Flicka, 18/6, 3450 gram och 51 cm lång
Renata www.renatas.blogg.se - Flicka, 26/6, 3280 gram och 49 cm lång
Gabriella www.gabriellaonnelind.blogg.se - Flicka, 30/6, 3455 gram och 50 cm lång
Matilda www.mwillbo.blogg.se - Flicka, 22/6, 3450 gram och 52 cm lång
Mikaela www.mikaelasofias.devote.se - Pojke, 15/6, 3190 gram och 50 cm lång
Frida www.friiiiiiida.blogg.se - Flicka, 18/6, 3420 gram och 49 cm lång 
Eleonore www.fikamed.wordpress.com - Flicka,  22/6, 3600 gram och 51 cm lång
Lisa www.minellii.shapemeup.se - Pojke, 23/6, 3250 gram och 49 cm lång
Jennie www.jnee.blogg.se - Flicka, 10/6, 3590 gram och 50 cm lång
Linda www.mrslindaolsson.blogg.se - Flicka, 22/6, 3600 gram och 50 cm lång
Marcus - Pojke, 14/6, 3700 gram och 47 cm lång
Farmor (gammelfarmor) - Flicka, 18/6, 3900 gram och 49 cm lång
Farfar (gammelfarfar) - Pojke, 24/6, 3800 gram och 49 cm lång
Sanna www.sannaerikakarlsson.blogspot.se - Flicka, 28/6, 3 265 gram och 49 cm lång
Linnéa - Flicka, 16/6, 3696 gram och 51 cm lång

Sextonde Maj

Hej fina ni
Jag har haft en helt underbar dag. Klev upp tidigt imorse och tog mig en promenad på fyrtio minuter, hur härligt som helst att starta dagen med lite motion. När jag kom hem igen städade jag upp här hemma, for på affären och handlade sedan kom fina Therese hit och hälsade på. Vi fikade och surrade i massor, hur trevligt som helst! :) När hon for gick jag över till Mamma's uteplats och solade, det har varit nästan tjugo grader varmt idag och solen har varit framme hela dagen så lite färg på kroppen har jag fått. Medans jag satt där kom Frida förbi så jag fick lite sällskap en stund, hur mysigt som helst.

Nu har jag fått i mig lite middag och funderar på att lägga mig och vila en stund. Senare ikväll ska jag fara med Linnéa och Malin på Marcus fotbollsmatch, ska bli trevligt och jag blir så stolt över min älskade storebror varenda gång jag ser honom spela. Han är så duktig! När jag kommer hem från fotbollen ikväll så har förhoppningsvis min fina kommit hem från några dagars jobb i fjällen, som jag har längtat! Vet en som kommer somna gott inatt, i världens tryggaste famn

Hoppas ni haft det lika soligt och härligt som jag har haft det idag. Kram på er!



Femtonde Maj

Hej på er fina ni
Även fast den här dagen varit riktigt solig och fin, så har jag inte mått helt hundra. Skulle kliva upp tidigt imorse så jag ställde väckaren, men somnade ifrån den. Fick gå upp på toaletten minst en gång i timmen inatt vilket resulterade i nästan ingen sömn alls. Men efter min sovmorgon och lite frukost i magen så kändes det lite bättre. Jag tog mig en promenad, det var riktigt varmt och soligt ute men jag orkade inte längre en än halvtimme. Fick så ont. När jag satt mig ned på Mamma's uteplats för att sola så ringde min äldsta bror och ville att jag skulle vara barnvakt en liten stund, vilket gick hur bra som helst. Sedan blev det middag hos Mamma, tusen tack för det. När jag kom hem därifrån tog jag mig ett varmt bad och sedan slocknade jag i sängen, vilade två timmar och det behövde jag verkligen. Svullen är vad jag är, orkar knappt någonting längre. Fy.

Pratade precis med min fina som är i fjällen och jobbar, han kommer hem imorgonkväll ändå! Åh vad glad jag blev när han sa det. Dom skulle egentligen jobba torsdagen också men dom blev klara tidigare, så himla härligt. Håller på att sakna ihjäl mig efter honom och när jag mår såhär vill jag inget annat än att ha honom här hos mig. Min fina Peder!

Imorgon ska jag ställa väckaren så jag kommer upp i någorlunda tid och inte sover bort halva dagen. Ska försöka bege mig ut på en morgonpromenad ifall kroppen vill vara med, hoppas att det blir lika soligt och varmt imorgon som det har varit idag. På förmiddagen ska jag träffa Therese och sedan placerar jag nog mig på Mamma's uteplats om solen vill visa sig. Imorgon kväll spelar Marcus fotbollsmatch, så den matchen ska jag se med Linnéa och Malin. Och så kommer ju min fina hem imorgonkväll så det blir en massa mys. Känns som att det kommer bli en riktigt bra dag faktiskt

Vecka 36 (35+0)

Bebis

Vikt 2 800 gram, och ca: 47 cm lång. Bebisen lägger nu på sig ca 28 gram om dagen.
Om du väntar ditt första barn ligger det troligtvis i rätt position nu, upp och ned. Tycker du att bebisen rör sig något annorlunda jämfört med tidigare? Det kan bero på att det är trångt därinne, men är du minsta orolig prata med din barnmorska. Nu ökar fostervattnets mängd inte mer utan det minskar snarare eftersom din kropp absorberar en del av det. Hjärnan är färdigväxt. En del psykologer säger att barnet redan nu är medveten om sitt "jag" eftersom det kan svara på saker med till exempel sparkar.

Du

Din livmoder är 32-35 centimeter. Din mage kan börja sjunka ner lite och det blir lättare att andas, men det kan fortfarande vara svårt att hitta en bekväm sovställning. Många gravida upplever att de behöver kissa ännu oftare än tidigare. Det beror på att livmodern trycker på urinblåsan. Nu kanske din vikt stannar till förlossningen. Kolostrum eller råmjölk kan läcka ur dina bröst fast bebisen ännu inte är född. Försök att äta nyttigt och varierat. Barnet får all sin näring i från dig. Tankarna rör sig säkert mer och mer kring barnet. Kanske känner du oro inför förlossningen. Men en dag finner du att längtan efter att träffa barnet har tagit överhanden och att eventuell rädsla har bytts ut mot längtan efter förlossningen.

Egna tankar

Jag mår ungefär som förra veckan. Har väldigt ont till och från, men fortsätter kämpa på med mina promenader och rör mig så mycket som det bara går för att hålla igång. Känns som att det är en bra förberedelse inför förlossningen.

Stor är vad jag är nu, stor som ett hus. Har så mycket vätska i kroppen så mina fingrar ser ut som tjocka korvar och likaså mina tår. Det hjälper med en eller två timmars vila varje dag och det är ju bra. Magen är så stor att det tar emot när jag ska vända på mig i sängen och när jag ska ta mig upp från något lågt, så som sängen eller soffan. Tur man hittar sina egna knep för att ta sig upp. Haha!

Nu har längtan efter bebis blivit så stor, jag vill föda ut den här lilla människan nu. Är så redo som man kan bli för att möta vårat mirakel. Eller.. jag ska bara packa BB väskan först, sen är vi redo! ;)

När kommer vårat lilla hjärta?

Det skulle vara jättekul om ni ville gissa när vårat lilla hjärta kommer ut till oss, vilket kön det blir, vikt och längd.
Vårat BF datum är den 19/6

Jag börjar med att skriva upp vad jag och min fina tror och sedan lägger jag upp listan eftersom ni gissar! :)

Jag - Flicka, 25/6, 3600 gram och 52 cm lång
Peder (blivande pappan) - Pojke, 21/6, 3690 gram och 51 cm lång
Elin www.elinstenbergn.wordpress.com - Flicka, 22/6, 3500 gram och 50 cm lång
Josefine - Flicka, 16/6, 3450 gram och 51 cm lång
Emma - Pojke, 20/6, 3500 gram och 51 cm lång
Jessica www.jessicaelisa.blogg.se - Pojke, 23/6, 3650 gram och 54 cm lång
Mamma (blivande mormor) - Flicka, 21/6, 3650 gram och 50 cm lång
Elin www.granbarret.blogg.se - Flicka, 13/6, 3400 gram och 50 cm lång
Sandra www.frusandrasjoberg.blogg.se - Flicka, 24/6, 3455 gram och 51 cm lång
Anonym - Flicka, 17/6, 3350 gram och 49 cm lång 
Frida Önnhall - Flicka, 18/6, 3450 gram och 51 cm lång
Renata www.renatas.blogg.se - Flicka, 26/6, 3280 gram och 49 cm lång
Gabriella www.gabriellaonnelind.blogg.se - Flicka, 30/6, 3455 gram och  50 cm lång
Matilda www.mwillbo.blogg.se - Flicka, 22/6, 3450 gram och 52 cm lång
Mikaela www.mikaelasofias.devote.se - Pojke, 15/6, 3190 gram och 50 cm lång


Myspojkarna ♥

Härliga måndag

Har ni haft en bra start på veckan? Hoppas det

Jag har hållit igång hela dagen, kan säga att det både syns och känns i mina fötter nu. Dom är alldeles svullna och gör väldigt ont, så nu ligger med benen i högläge framför tvn och bara tar det lugnt. Så himla härligt.

Tidigare idag var jag ute på en promenad med min fina bror's son, jag orkade gå en hel timme med barnvagnen och det var så härligt att kunna gå längre än vanligt. Oliver sov i vagnen en stund, sedan vaknade han och skrattade åt mig, sedan somnade han igen och sen vaknade han igen och skrattade. Så himla söt han är! När jag gick där så tänkte jag på att jag snart kommer gå och styra våran bebis i våran barnvagn, en helt underbar tanke. Jag längtar så mycket till det.

När jag hade motionerat färdigt så lämnade jag igen en mycket glad bebis till en glad mamma och så gick jag hem och påbörjade städningen. Hann plocka undan, vika tvätt och diska sedan fick jag för ont så jag var tvungen att sätta mig ned. Dammsuga och skura får jag ta imorgon. Känns iallafall skönt att det är bortplockat, nu liknar vårat hem inte längre ett bombnedslag ;) Efter städningen gick jag över till Mamma, där blev jag bjuden på en supergod sallad. Tack igen för det. Fick med mig en matlåda hem så jag har lunch imorgon, guld värt!

Nu ikväll har jag inte lyft ett finger. Har tagit det så lugnt som möjligt och saknat min fina i vansinne. Det är som jobbigast den första kvällen utan varandra, jag väntar ju bara på att han ska komma hem från jobbet men nu börjar klockan bli elva så jag börjar inse att han faktiskt är i fjällen. Haha!


Min fina älskling och världens goaste Oliver

Fjortonde Maj

Hej på er mina fina läsare  

Hur har eran helg varit? Min har varit så lugn och mysig, helt underbar. Vi har sett film, ätit god mat, promenerat och umgåtts med min fina familj. Min Peder åkte till fjällen igen tidigt imorse, så nu är det tomt och ensamt här hemma igen. Kunde inte somna om när han gick ut genom dörren imorse, så jobbigt var det att se honom fara. Vill ha honom nära mig hela tiden, eller iallafall få laga middag åt honom och veta att vi ses när han slutar jobba klockan fyra. Men icket, fyra långa dagar och tre långa nätter utan min finaste igen. Känns inte ett dugg roligt, men förhoppningsvis så är det här sista veckan dom behöver fara dit och jobba. Hoppas!

Jag ska försöka sysselsätta mig så mycket som det går denna vecka, så tiden går lite snabbare. Nu har jag precis ätit lunch och ska strax bege mig ut på en promenad i regnet. Ska gå förbi storebror och hämta upp lilla Oliver så får han följa med mig ut. Mia har feber så jag tänkte ge dom lite avlastning och jag tar mer än gärna hand om världens finaste bror's barn :) Senare idag ska jag försöka ta tag i städningen här hemma, så jag hoppas innerligt att jag inte får alltför ont efter jag varit ute och gått så jag orkar städa. I helgen har vi inte orkat bry oss alls om detta bombnedslag, så det är vad jag får roa mig med resten av dagen. Tur jag tycker om att städa! ;)

Nu ska jag klä på mig och bege mig ut. Hoppas ni får en underbar start på denna vecka! Kram

Underbara dröm

Drömmar kan vara så fruktansvärt verkliga - imorse när jag vaknade och kände på min baoutamage, så blev jag för första gången besviken över att den var kvar! Min fina åkte tidigt till fjällen imorse och även i min dröm så var han där och jobbade. Jag fick värkar och var tvungen att åka in på BB, jag ringde till min fina och förklarade läget och han körde i panik hem till Lycksele igen. Han hann bara komma in i förlossningssalen så födde jag ut en liten flicka, världens sötaste flicka, som min fina gick och bar runt på hela tiden. Dom brukar ju säga att drömmar betyder något, jag undrar vad denna betyder? Hoppas innerligt att jag föder när min fina är på hemmaplan igen, annars vet jag inte vad jag tar mig till ;) Nä, lilla pyret får gärna stanna där inne några veckor till och växa på sig lite.

Trots min besvikelse när jag vaknade upp från denna dröm, så kände jag sån kärlek. Och nu känner jag ännu mer längtan. Jag vill träffa vårat lilla mirakel nu. Längtar så efter dig

Lyssna och njut



Isabella Löwengrip är så fruktansvärt klok och hon tar verkligen orden ur min mun. Det spelar absolut ingen roll om du är tjock eller smal - vi alla är människor och lika mycket värda. Kom ihåg det

Vårat älskade hjärta



Om 38 dagar är du beräknad att komma ut till oss - vi längtar så efter att få hålla dig. Snusa på dig. Pussa på dig. Jag längtar så tills jag får upp dig på mitt bröst, tills jag får se om du är en liten flicka eller en liten pojke, tills jag får höra ditt första skrik, tills jag får se dig i din Pappa's famn. Vi längtar så tills vi två får bli tre - en egen liten familj.

Jag visste inte att man kunde känna en sån kärlek till någon som man aldrig träffat. Dina sparkar och rörelser får mig att bubbla inombords av kärlek. När jag känner mig nere och bara vill gråta så ger du mig massor med sparkar och då kan jag inte göra annat än att le. Mitt underbara barn, du gör mig så himla lycklig och just nu håller jag på att spricka av längtan efter dig.

Jag är så nyfiken på vem du liknar mest, hur du ser ut, vilken färg du kommer få på dina ögon och på ditt hår, hur du kommer vara och bli. Det känns så spännande att möta dig och jag är så himla redo för det. Har aldrig känt såhär. Är så redo för att bli Mamma - din Mamma.

Vårat mirakel. Du är så älskad, efterlängtad och välkommen ut till oss

Tolfte Maj

Hej på er mina fina läsare 

Det blev inget Umeå för oss idag, ingen bio heller, jag har haft så ont i magen hela natten så vi ville inte dra iväg någonstans ifall något skulle hända. Istället har vi sett filmen ''Friends with benefits'', tagit oss en promenad, hälsat på Mamma där vi myste massor med finaste Oliver och så har vi lagat världens godaste middag tillsammans. Hemmagjorda pitabröd fyllda med kebab, dressing, god sallad och så pommes frites till det. Åh så gott det var! Bröden blev dock ganska små, vi trodde att dom skulle bli större, så nästa gång vi ska göra dom ska vi överdriva lite och göra dom mycket större! Mums.

Nu ska vi fara på min fina's jobb och skölja av våran bil och slipa våra köksknivar, sedan blir det en lugn myskväll framför tvn. Ska plocka ihop lite kläder inför imorgon då vi ska bli fotade av Malin's storebror som är superduktig på att fota! Lite sent påtänkt att göra en gravidfotografering i vecka 35 - känner mig sådär lagomt svullen och snygg ;) Men det gör inget, oavsett det så vill jag ha kvar några lite 'finare' bilder från denna graviditet. Kommer vara superkul att se på sedan, när jag gått ner i vikt och när jag blir gravid nästa gång så kan man jämföra hur jag ser ut nu och hur jag ser ut då.

Hoppas ni får en fin lördagskväll



Elfte Maj

Kan inte lova att uppdateringen kommer bli så bra under helgen, vill bara mysa och ta vara på den tiden min fina är hemma! Men tänkte skriva ett kort litet inlägg så ni inte tror att jag gått upp i rök ;) Har bara legat inomhus idag, myst framför tvn och haft värk i vansinne. Våran älskade lilla bebis har sparkat mig i revbenen så jag kan knappt gå nu, haha! Tror inte att det är riktigt av, även om det gör ont när jag hostar, men en hård smäll har jag då fått. Förhoppningsvis går det över med lite vila.

Nu ska jag ta mig ett kallt bad, håller på att svettas ihjäl. Sedan ska jag krypa ned under filten framför tvn och bara må. Imorgon har vi planer på att åka iväg och shoppa lite. Jag måste köpa lite nya kläder inför sommaren, har nämligen bara linnen i storlek medium nu och dom trycker åt så hårt kring magen. Så jag är sugen på stora linnen, toppar, tunikor och kanske några shorts. Vi ska nog även köpa det sista som är kvar till bebisen. Så som salvor och sånt. Sedan på kvällen funderar vi på att gå och se bio, en riktig mysdag med andra ord. 

Tack för era fina kommentarer, svarar er efter helgen! :)  Hoppas ni får en fin helg

 

Tionde Maj

Åh vad jag känner mig glad idag! Jag bryr mig inte om att regnet öser ned här utanför - idag är det en väldigt bra dag på många sätt. Jag bara ler! Jag älskar verkligen såna här dagar när det känns som att allt flyter på och ingenting kan ta bort glädjen.

Jag klev upp tidigt imorse, lämnade in våran bil på service och så åkte jag direkt till barnmorskan. Snacka om att jag blev glad när hon sa åt mig att jag såg så fräsch ut och att det syntes i mitt ansikte att jag inte ökar en massa i vikt, mina promenader ger resultat även om dom ibland blir korta. Tack och lov för det. Sedan var alla mina värden bra, även bebis mådde bra. Hon kände och klämde på magen och när hon sa att bebis är fixerad så släpptes en tio kilos sten från mina axlar. Så härligt! Huvudet är ruckbart men hon kan inte flytta tillbaka bebisen. Det förklarar varför jag haft sån värk och ökat tryck nedåt dom senaste veckorna och varför jag känner sparkar så tydligt mitt på magen. Där ligger ju småbena och lillrumpan! Mys. Och dom små, snabba hjärtljuden låg idag på 144 - 145 slag / minut

Vi bokade även in två nya tider, en tid om några veckor för att se att allting fortsätter gå åt rätt håll. Och så en tid i slutet av Maj för både jag och min fina, då ska vi sätta oss ned med barnmorskan och göra en förlossningsplan. Så spännande! Jag tror jag ska börja fundera över hur jag vill att min förlossning ska se ut och skriva ned några stödord, kan vara bra att iallafall tänkt igenom lite innan. Det känns verkligen att det är slutspurten nu när vi ska börja prata om förlossningen, oj vad jag längtar.

Nu har jag precis kommit hem igen, ska packa upp min väska (har varit inneboende hos Mamma nu i veckan när min fina jobbat borta) och så ska jag städa upp lite. Dammsuga och vika lite kläder. Sedan ska jag trotsa regnet och gå ut på en promenad, sedan ska jag vänta på att Mamma slutar jobba och så ska vi följas åt på affären så jag får handla massa gott till helgen. Bärhjälp är då ett måste ;)

Ikväll kommer äntligen min Peder hem! Har saknat honom så mycket i veckan, det ska bli så härligt att få krama om honom och rå om varandra hela helgen. Vi ska bara äta gott och ta det lugnt, vi blir kvar här hemma i Lycksele och det känns riktigt skönt. Min finaste, förstå hur mycket man kan sakna en människa efter bara några dagar.

Hoppas ni får en jättefin torsdag och att allt är bra med er. Kram!

Mina tankar i ord, direkt från hjärtat

På utsidan verkar allting vara bra, man ler och skrattar, men så är det bara kaos inuti. Ihåligt och trasigt. Man har så mycket som är värt att leva för - men ändå känns det inte helt på något sätt. Man känner sig halv, försöker för varje dag som går att laga sig själv men det är som att man fastnat på ett och samma ställe. Ingen förändring. Samma visa varenda dag. Jag fick höra när min bästa vän rycktes ifrån mig, att jag kommer aldrig ur sorgen, jag måste igenom den. Då var min tanke att det aldrig kommer gå, jag tar mig aldrig igenom den, jag ville rymma från den. Men ju längre tid som gick, desto mer insåg jag att jag kommer aldrig kunna fly från den. Den finns där, än vad jag gör. Spelar ingen roll vad jag tar mig till, jag måste påbörja min egen bearbetning av Pappa's bortgång. Det kan inte någon annan familjemedlem, vän eller kurator göra åt mig. Jag började skriva - vilket hela tiden har hjälpt mig ett steg fram och två steg bak. Jag skrev om Pappa. Om våra minnen, om hur han var som människa, om hur mycket jag saknade och älskade honom. Oftast skrev jag så många sidor att jag fick kramp i handen. Det fanns ju så mycket fint att skriva ned om världens finaste människa. Det var så svårt att sätta punkt när jag väl börjat.

Efter ett år eller så, fick jag många frågor från människor runt mig. ''Hur klarar du av att vara så stark Sara?'' Jag vet inte hur man klarar av att leva vidare egentligen. Dagarna går framåt - men för en själv känns det som att tiden står still. Jag minns att jag ofta funderade över hur livet kunde gå vidare för andra, när finaste Pappa rycktes bort från mig. För mig stannade ju tiden. Varför gick dom till jobbet? Varför var hon ute och sprang? Varför log dom? Det fanns liksom inte i min värld att dagarna fortsatte gå när Pappa's hjärta slutade slå. Allt blev bara svart för mig. Meningslöst. Ofattbart.


Men så kom det en dag, tillslut, när allting vände. Jag började se ljust på saker och ting. Livet var inte sådär grått och meningslöst längre. Jag såg ett liv framför mig, meningsfulla saker som jag inte ville missa. Jag kunde höra Pappa's röst i mitt huvud. ''Du är så bra Sara, fortsätt kämpa - jag vet att du klarar det!!'' Och så kämpade jag. För hans skull. För att jag vet att Pappa skulle vilja att jag kämpade på utan honom, för honom.

Idag står jag här - fortfarande halv men så mycket starkare. Jag kommer aldrig bli riktigt hel, men jag kan komma en bra bit på vägen. Finaste Pappa, jag finner inga ord för hur mycket jag verkligen saknar dig. Du var min andra halva och jag skulle göra vad som helst för att få träffa dig igen. Bara en sista gång. Jag älskar dig, så himla mycket och varenda dag utan dig är en kamp. Men jag tänker aldrig ge upp - för jag vet att du finns med mig. Alltid. På något sätt.



Faster's hjärta som har börjat le när man pratar med honom. Han är så himla go

Härliga dag

Imorse vaknade jag upp till ett riktigt trist väder, regnigt och kallt. Lyckades pricka in ett uppehåll och tog mig en promenad på fyrtio minuter, det var så skönt med frisk luft! Kring lunch kom  Marcus hit och åt med mig, sedan gjorde jag mig klar och for till världens finaste vän Linnéa. Där blev jag bjuden på gott fika och så surrade vi konstant i två timmar. Ungefär som vanligt ;)

Ikväll blev jag och Mamma bjudna på god lasange hemma hos Joakim och Mia, sedan följde jag med Malin på Lycksele's match mot Kågedalen. Lycksele vann med 4-1 och min fina storebror gjorde dom tre första målen. Han är så himla duktig och jag är så stolt över honom, världens bästa Marcus

Nu har jag precis tagit mig en varm dusch och lagt mig i sängen för att sova. Imorgon ska jag kliva upp tidigt, lämna in våran bil på service och sedan är det dags för ett besök hos barnmorskan. Som jag längtat, sedan sist jag var dit ;) Känns så tryggt att fara dit och få bekräftat att allting ser bra ut med bebis, längtar så mycket till jag får höra de små, snabba hjärtslagen. Och nu hoppas jag att bebis har fixerat sig eller åtminstone att h*n är påväg att göra det. Sist kunde barnmorskan inte riktigt känna hur h*n, huvudet var mot min ryggrad så hon trodde att h*n höll på att 'dyka' ned för att fixera sig. Hoppas hoppas!

Hoppas ni haft en underbar dag. Kram

Världens finaste människa


Jag älskar dig, så mycket

''Det man inte vet - lider man inte av''

Min rubrik stämmer, så väl. Jag har fått bli så besviken flera gånger på människor som ljugit för mig, nästan så att jag är van. Hade jag inte vetat, hade jag inte varit ledsen över det. Men så får man på ett eller annat sätt reda på allt så småningom, då rasar hela ens värld och man bryter ihop. Jag vill inte bli besviken, det är den värsta känslan som finns. Jag vill inte att människor ska ljuga för mig, eller undanhålla sanningen. Jag vill veta, säg bara som det är, då blir jag mindre sårad.

Jag brukar beskriva mig själv som en väldigt förstående människa, har även lätt för att förlåta människor som inte behandlat mig rätt. Jag bara är sån som person. Vill inte ha något otalt med någon, vill alla väl, vill vara vän med alla. Ibland är det livsfarligt att vara jag, för oftast är jag för snäll och förlåter människor som inte förtjänar det. Men jag tror ju fortfarande att allting sker av en anledning och att vet ju att människor kan göra misstag, därav mitt beteende.

Ikväll fick jag bli sårad, ytterligare en gång. Det är ingen stor grej egentligen, men det gjorde bara ont. Jag tar hellre sanningen än en lögn. Och så alla gravidhormoner på det, tårarna bara sprutade. Kände mig bara så blåst på något vis.

Och världens finaste människa flera mil bort, så jobbigt att vara utan honom när man känner sig som mest nere. Men som tur är så kommer han hem imorgon kväll och det ska bli så himla härligt att få krama om honom igen. Har verkligen saknat honom dessa dagar, även fast jag haft det riktigt bra med min älskade familj och mina fantastiska vänner. Nu ska jag fokusera på att börja må bättre och verkligen ta vara på dom människor som inte sviker och som faktiskt älskar mig.

Vecka 35 (34+0)

Bebis

Nu väger bebisen ungefär 2,5 kg och är 45 cm lång. Din bebis kan blinka, flytta sig, kissa, svälja fostervätska och kan även få lite hicka. Väntar du tvillingar kan din förlossning vara ganska nära nu. Många tvillingar föds redan i vecka 37. Bebisen är nu helt färdig & utvecklad, nu ska den lagra lite mer underhudsfett de sista veckorna.

Du

Livmodern kan kännas ungefär 15 cm ovanför naveln och livmodern är ungefär 35 cm lång. Du har antagligen ökat mellan 11 till 13 kg nu i vikt eller mer. Alla är olika och ingen graviditetet är den andra lik. Huvudsaken är att du äter rätt kost och mår bra.

Bebisen trycker överallt, du kan ha svårt att sova och sitta. Du kan känna dig irriterad. Försök hitta en sovställning som passar dig. Till exempel kan du ha en kudde mellan benen när du sover, ända från knät ner till fötterna, då hålls bäckenet parallellt. Du kan även be din partner bulla upp bakom din rygg.

Egna tankar

Tydliga rörelser känns, bebis rör sig fram och tillbaka och är väldigt aktiv inuti magen. Världens mysigaste känsla. Nu känner jag inga hårda sparkar längre utan nu rör hela magen på sig så fort bebis gör det. Lillpyret är mest aktiv på kvällen när jag ska sova för natten och tidigt på mornarna, ofta händer det att jag precis håller på att somna och då påbörjar h*n sin kvällsgymnastik och på morgonen startar bebis tidigt med morgongympan. Haha! Så himla kul att man kan märka av rutiner redan nu.

Jag älskar det lilla livet i min mage och är så faschinerad över hur någon kan växa inuti mig. Men nu måste jag erkänna att jag är ganska less och vill att lilla bebisen ska komma ut. Eller tre-fyra veckor till, sedan är h*n mer än välkommen! Jag har ont, jätteont och orkar absolut ingenting. Jag har samlat på mig vätska så jag ser ungefär ut som en svullen flodhäst just nu. Jag och min fina skrattade åt mina fötter häromdagen, chubbychubby ;) Får knappt på mig några skor längre, så foppatofflorna är min räddning. Även mina händer är väldigt svullna, min älskade förlovningsring går in på halva fingret, sedan tar det stopp ;)

På torsdag är det dags för ett besök hos barnmorskan igen, det ska bli så spännande och se ifall bebis fixerat sig. Jag har fått ett ökat tryck nedåt och haft det ett bra tag nu, så förhoppningsvis har bebis vänt sig och stannar så tills det är dags. Och så det bästa med hela besöket - att höra bebis hjärtslag. Jag känner sån lycka varenda gång dom små, snabba hjärtslagen hörs.

Kvällsbak - supergoda bullar!

Ikväll har jag och Mamma varit riktigt duktiga, vi bakade över 200 stycken kanelbullar och dom blev så goda! Så nu är våran frys hemma full med baoutastora, smarriga bullar - välkomna på fika!


Älskade vårväder

Har suttit ute på Mamma's uteplats nästan hela dagen, solen har varit framme och jag har fått mer färg på kroppen. Så härligt! Nu kan jag verkligen välkomna mina fräknar, dom har varit borta ett tag men bara en liten stund i solen gjorde så att dom kom fram igen. Jag älskar verkligen fräknar, tycker det är så fint! :)

Nu ska jag hoppa ned i ett varmt bad för min ryggvärk vill inte ge sig. Sedan ska jag bara vänta på att Mamma och Marcus ska sluta jobba så vi kan äta middag tillsammans. Supermysigt såhär mitt i veckan.

Hoppas ni haft en lika varm och härlig dag som jag



Åttonde Maj

Det fick bli en tidig morgon för min del idag, har sån värk! Har sovit jättedåligt inatt, varenda gång jag vänt på mig i sängen så har det gjort så ont. Det har strålat ned mot ljumskarna och jag har en enorm molvärk, jag gissar på att det är förvärkar. Har tagit mig en värktablett och ska lägga mig ned och vila en stund, förhoppningsvis blir det bättre efter det!

Dagens planer är att försöka få bort värken, ta en ny magbild (går in i vecka 35 idag, inlägg om det kommer senare), sätta mig på Mamma's uteplats och hoppas på att få lite färg på kroppen! Solen skiner och jag hoppas att det håller i sig hela dagen, man blir ju så mycket gladare när det är fint väder ute så förhoppningsvis stannar detta underbara väder kvar.

Hoppas ni får en underbar tisdag. Kram


Saknar dig min fina

Så många känslor - på en och samma gång

Jag älskar min stora fina mage. Jag älskar det lilla livet inuti mig som gör mig så lycklig varenda dag genom att böka omkring. Bebis påbörjar morgongympan tidigt varenda morgon, jag får alltid vakna med ett leende på läpparna. På kvällen när jag lagt mig i sängen för att sova, är det dags för bebis kvällsgymnastik. Då kan jag inte heller göra något annat än att le, det är vårat barn, vårat älskade lilla barn som snart kommer ut till oss. Jag undrar så vem du är, vem du kommer likna mest, hur du kommer vara och bli. Vårat mirakel - jag trodde inte att man kunde älskar någon så högt, som man aldrig träffat

Det är underbart att vara gravid. Att se magen växa, att se magen bli större och förändras vecka efter vecka. Att känna alla sparkar och rörelser. Att drömma om hur livet kommer bli, förbereda inför bebis ankomst, prata bebisnamn och så vidare. 

Men, jag måste erkänna att nu börjar jag bli lite less. Värk i mage/rygg, svullna fötter och händer, sammandragningar och molvärk direkt man rör på sig lite för mycket. Det är svårt att ta sig upp från soffan, dels för att magen är i vägen men även för att det bara strålar i ljumskarna när jag försöker ta mig upp. Likaså från sängen, gruvar mig varenda gång jag ska upp på toaletten nattetid. Det gör så ont att resa sig från liggande position. Och det har blivit så mycket svårare att vända sig i sängen, ibland har jag till och med tagit min fina till hjälp. Haha! Ja ni förstår, det må vara det finaste och det bästa som finns att vara gravid - men nu när det börjar närma sig slutet så vill jag inget hellre än att bebis ska komma ut till oss.

Jag känner att jag njutit färdigt, nu vill jag vara icke gravid och snusa på våran bebis. Jag vill gå långa barnvagnspromenader i solen, gå ned i vikt så jag orkar mer, bli brun, börja träna riktigt hårt och nå de mål som jag satt upp. Det handlar inte om att jag mår dåligt över hur jag ser ut i kroppen nu, utan att jag trivs inte som stor. När jag gått upp för trappen här hemma så känns det som att jag sprungit en mil, helt svettig och helt slut på. Så jag längtar inte bara efter att få pussa på världens finaste lilla bebis, jag längtar även efter att få bli av med all vätska och alla gravidkilon. För orkar jag mer - så mår jag så mycket bättre.

Så nu ska jag bara vänta i tre, fyra veckor och sedan göra allt jag kan för att bebis ska komma ut. Kanske inte lyckas, men det skadar inte att försöka ;) Åh vad jag vill möta lilla pyret nu!!!

ZARA - till de små ♥

    
   

(Klicka på bilderna för att se dom i större format)

Bebisfrossa ♥

 

Nu är lilla hjärtat's alla kläder tvättade och ihopvikta i storleksordning i byrån 

Två maskiner och sedan var det klart, jag som trodde att jag skulle shoppa supermycket kläder innan förlossningen men ack så fel jag hade! Jag har varit duktig och hållit emot ganska bra tycker jag. Vi har bara några få plagg i storlek 50-56 eftersom dom växer ju så snabbt dom små liven. Så jag har mest köpt kläder i storlek 62-68, vilket jag tycker är ganska smart. Har hela tiden haft i åtanke att vi säkert kommer få massor med bebis kläder när pyret är ute, iallafall har h*n en mormor som inte kommer hålla emot när det gäller presenter. Haha! Så kläder kommer det finnas gott om.

Det är ju så mycket roligare när man vet om man kan köpa en söt liten klänning eller en superfrän flanellskjorta. Nu har vi bara kläder i vitt, svart och grått så det ska bli så kul att kunna shoppa något med mer färger när man vet könet.

Att tvätta dom små kläderna, hänga upp dom på tork och vika ned dom i lådorna var så himla mysigt. Vi har till och med låtit dom hänga lite extra länge på tork bara för att man känner sån lycka när man ser dom små plaggen.
Våran älskade lillbebis - din mamma och pappa längtar så efter dig!

'BB-väska-lista'

Till Bebis

Bodys (vanlig och omlott)
Byxor/leggings
Strumpor
Mössa
Babyfilt
Pyjamas
 Nappar

Till mig

Inneskor
Tandborste + tandkräm
Schampoo, balsam, hårborste
Hudlotion, deo, lypsyl
Bomullstrosor
Sköna kläder (Leggings, linne, tunika, sockar)
Hårsnoddar
Några bindor
Vattenflaska
Dryck jag tycker om
Godis

Till Peder

Inneskor
Sköna kläder
Kalsonger + strumpor
Tandborste, tandkräm, deo
Badbyxor
Mat
Godis
Dryck

Övrigt

Id handling
Förlossningsplan
Kamera + laddare
Mobiltelefon + laddare
Börsen / lösa pengar

Här är listan på saker som vi kommer packa ned och ta med oss på BB. Ser ni något som fattas eller som inte ser klokt ut, så säg gärna till!
Alla tips mottages varmt

 

Dinsko ♥

  


Har suttit inne på Dinsko's hemsida och drömt mig bort bland alla skor. Så fina, skulle kunna klicka hem allihopa!
 

Älskade Oliver


Så fin, faster's goding!

Sjätte Maj

Idag är det en riktig deppsöndag! Min fina ska åka bort och jobba imorgon, måndag till torsdag eller fredag och så kommer det pågå i cirka tre veckor. Jag vet att det inte handlar om många dagar men det känns jättejobbigt, har haft en klump i magen hela helgen och gruvat mig. Har inte släppt min fina en sekund utan bara kramats hela tiden ;) Vi har inte varit ifrån varandra mer än en natt under hela graviditeten och det gör mig ju såklart inte mindre orolig när han är många mil bort. Jag är så tacksam över att Peder har det jobb han har och att han jobbar i Lycksele, skulle absolut inte vilja vara ifrån honom såhär många dagar varje vecka. Fy! Men det ska nog gå bra, får hoppas att veckan går snabbt så vi slipper sakna ihjäl oss efter varandra

Men helgen har varit helt underbar. Vi åkte till Tjäl sent i fredagskväll och åkte hem igen sent igårkväll. Det blev en liten snabbvisit, en mysig en. Igår kom vi på att vi skulle åka till Björna med svärfar och min fina's bröder, vi hälsade på en släkting till dom och sedan avslutade vi våran lilla roadtrip med en supergod middag på en resturang i Bredbyn! Idag har vi bara tagit det lugnt, hälsat på storebror med familj och ätit tacos till middag. Härligt avslut på en härlig helg!

Ikväll blir det en myskväll framför tvn, hoppas ni haft en underbar helg! Kram

Fjärde Maj

Hej på er fina ni

Jag känner mig på bra humör idag! Det är fredag, jag älskar fredagar för det innebär helg och jag får rå om min Peder i hela två dagar. Vi har våran fyra års dag idag, tiden går så snabbt. Det ska vi fira med att gå ut och äta en god middag ikväll, kanske blir det trerätters, ibland måste man lyxa till det lite. Jag har städat upp här hemma, satt igång en tvättmaskin full med bebis kläder och diskmaskinen är i full gång. Känner mig riktigt effektiv idag, så härligt med såna dagar!

Senare ikväll åker vi till min fina's hemställe och blir där över helgen. Vi ska köpa oss en bäddmadrass och bära in sängen, så förhoppningsvis blir rummet klart i helgen och jag kan ta bilder så ni får se hur fint vi har gjort det. Det är så himla härligt att komma iväg lite på helgerna, långt bort från allt. Jag känner att jag behöver det just den här helgen, för det har blivit lite mycket på den senaste tiden. Jag vet inte varför, men jag känner inte riktigt igen mig själv ibland. Jag tycker inte om att skylla på graviditetshormonerna, för det känns inte som en ursäkt till ens eget beteende, men jag kan vara ett monster ibland. Skrika, leva om, gråta och kasta i dörrar. En minut senare stannar jag upp och frågar mig själv vad fasiken jag håller på med. Stackars min fina som måste stå ut med detta humör, men förhoppningsvis så blir det bättre snart, snart blir jag nog mig själv igen.

Hoppas ni har en underbar fredag och att ni får en underbar helg. Kram!

Det bästa jag har i mitt liv - är du

Fyra helt fantastiska år idag med dig min fina 
 Min älskade, finaste Peder som gör mig till den lyckligaste människan i hela världen. Vad vore jag utan dig? Du är verkligen mitt allt och jag är så tacksam över att jag får dela varenda minut av mitt liv med just dig. Efter fyra års tid så pirrar det fortfarande lika mycket i min mage varenda gång jag ser dig. Jag känner mig fortfarande så otroligt älskad och värdefull i din närhet. Jag har verkligen hittat min livskamrat och det finns inga ord i hela världen som kan beskriva den lyckan jag känner när du håller om mig hårt och säger att du älskar mig. Att få ha dig i mitt liv var min dröm, nu är det min verklighet.

Tack världens finaste människa för att du är du och för att du aldrig släpper taget om mig. Jag älskar dig!

Härliga torsdag

Godkväll mina fina läsare
Jag har precis duschat och smörjt in mig med en bodylotion som doftar så gott, så nu känner jag mig som en helt ny människa! Har varit väldigt slö idag, inte ens orkat städa här hemma trots att det är torsdag och städdag. Man kan helt enkelt säga att jag tagit mig en riktig vilodag och den behövdes! Tog mig en kort promenad mitt på dagen, det var himla skönt med lite frisk luft men jag fick så ont så efter tjugo minuter var jag tvungen att återvända hem. Jag känner mig som en vandrande boll när jag är ute och motionerar, måste vagga fram för att det är det skönaste sättet att gå på. Och så magen i vädret såklart. Haha! Men som en bekant sa till mig idag ''Hellre lite motion än ingen alls'' och det stämmer ju. Tjugo minuter varje dag gör susen och jag är faktiskt riktigt stolt över mig själv som kämpar på och håller igång.

Just nu sitter jag och läser lite bloggar, min fina har slocknat i soffan och vi väntar på att Marcus och Malin ska komma hem från Sidberg. Hela familjen ska följas åt på finaste Pappa's grav ikväll, lägga dit rosor och tända ljus. Det känns otroligt viktigt för mig att göra något sånt på hans dag. Efter vi varit där så ska Mamma bjuda på gott fika hemma hos henne, mys!

Hoppas ni haft en underbar torsdag och att ni mår bra! Kram


När min fina kom hem från jobbet tidigare hade han med sig världens finaste blombukett till mig - jag blev så himla glad! Vi firar ju två år som förlovade idag men jag trodde inte att jag skulle få något, han vet verkligen hur man överraskar och han vet verkligen hur man gör mig lycklig. Älskade, finaste Peder - jag älskar dig så mycket!

Saker att packa ned i BB väskan - nedskrivet!

Idag kände jag för att jag behövde bli lite gladare så jag har skrivit ner allting som ska packas i BB väskan. Supermysigt att skriva ned allt som ska med till bebis, mig själv och finaste Peder. Jag vet inte hur tidigt ni packade era väskor, jag kommer förmodligen inte packa våran ännu på ett tag eftersom vi inte köpt allting som ska med, men det känns så bra att ha listan nedskriven så man har något att gå efter när det väl är dags för att packa. Super bra också att det blir så tydligt vad man måste köpa som inte är köpt, bland annat så har jag inte köpt nästan någonting till mig själv. Så som amnings BH, amningslinne och amnings inlägg och så måste vi köpa några fler omlottsbodys till bebis

Jag tänkte - är det något speciellt som ni kan tipsa om när det gäller saker att ta med till BB? Tips mottages varmt  Har läst runt lite och insett att många packar nog ned alldeles för mycket saker som inte ens behövs, så jag försöker vara lite försiktig när jag skriver listan. Bara det viktiga ska med. Det känns inte som att det är hela världen ifall vi skulle glömma något heller, vi bor ju bara några minuter från sjukhuset så det man glömmer bort att packa ned går snabbt att hämta.

Lovar att jag ska lägga upp listan sedan när den är färdig, så ni som ännu inte packat BB väskan får tips på vad ni kan ta med. Alltid är det något nytt som man kanske inte tänkt på och så är det alltid kul att hjälpa andra! :) 


Älskade lillpyret - vi längtar så efter att få träffa dig

Du är det finaste jag har

Idag är det två år sedan vi förlovade oss, absolut en av dom bästa dagarna i mitt liv. Jag älskar dig så mycket min fina!

Tredje Maj ♥

Min änglapappas födelsedag - miljoner grattiskramar och grattispussar till dig på din dag! Den här dagen kommer alltid vara speciell, fantastisk men samtidigt fruktansvärt jobbig. Jag blir åter igen påmind om hur skört livet är och tårarna rinner nedför min kind när jag tänker på att jag aldrig mer kommer få träffa min bästa vän. Han var den som alltid lyssnade, fanns där, kramade om mig när jag behövde det som mest, tränade med mig, skrattade hysteriskt med mig, pussade mig på pannan när tårarna rann. Pappa var verkligen allt för mig, det är så svårt att försöka förklara våran relation. Vi stod varandra så nära. Att vara utan Pappa's trygga famn gör så ont, det värker i varenda centimeter av min kropp. Fina älskade Pappa - jag saknar dig så!

Andra Maj

Usch vilken deppigt inlägg det blev sist, men såna dagar måste man också få ha ibland och jag har ju insett nu varför jag känt mig så ledsen hela dagen och bara velat gråta. Det är min Pappa's födelsedag imorgon och det gör så ont att bli påmind om hur orättvist livet är. Vi ska på hans grav imorgon kväll, tända ljus och så ska jag köpa en ros och lägga dit. Oj vad jag saknar min bästa vän, det gör så ont i hela mig att vara utan honom! Älskade Pappa ♥

Livet är så skört. Jag hoppas så att alla människor tar vara på sina nära och kära, för imorgon kan det vara försent. Jag vet precis hur det känns när någon rycks ifrån en utan förvarning. Det känslan som man känner då, önskar jag inte ens att min värsta fiende fick känna. Jag blir iskall bara av tanken på just den känslan. Det gör så ont att inte kunna göra någonting för att rädda den människan man älskar så. Oron, maktlösheten, saknaden. Fy. 

Men morgondagen kommer inte bara vara jobbig, jag och min fina firar nämligen hela två år som förlovade och det gör mig såklart superlycklig. Vi slår två flugor i en smäll för på fredag firar vi fyra år tillsammans, så på fredag ska vi äta massor med god mat och så ska vi umgås bara vi två i helgen och njuta av att vi har varandra. Det ska bli så himla mysigt! Jag älskar min fina Peder mer och mer för varje dag som går!! Kan inte beskriva med ord hur mycket han betyder för mig.

Jag hoppas att ni har haft en helt underbar onsdag och att ni mår bra. Kram på er!

Upp och ner, ner och upp

Jag ville så gärna gå ned till Mamma, sitta på hennes uteplats och må gott hela dagen men icket. När jag gick ut med soporna så började det regna och det blåser som bara den. Ingen sol så långt ögat kan nå. Kaaanske kommer solen fram lite senare idag så jag får sitta ute och njuta av den. Hoppas kan man alltid! :)

Känner mig lite deppig idag om jag ska vara ärlig. Gillar inte såna dagar för fem öre. Är helt slut på efter en natt med få timmars sömn och så värk på det. Somnade inte förrän efter klockan två inatt, varit uppe på toaletten minst hundra gånger, vaknat varenda gång jag varit tvungen att vända på mig och så vaknade jag klockan sju och kunde absolut inte somna om. Typiskt. Låg länge i sängen och som tur är så har jag ärvt Pappa's tjurskalle, så jag somnade om några timmar.

Känner mig bara trött och slö. Skulle vilja göra så mycket men jag finner ingen ork. Skulle vara supermysigt att tvätta upp bebis alla kläder och vika ned dom i lådorna, men jag orkar inte ens starta en tvättmaskin. Skulle vilja hitta på något riktigt roligt, åka bort någonstans kanske, skulle vara skönt att komma iväg lite! Kanske jag och min fina får ta och planera in en liten resa snart, skulle verkligen behövas. Åka iväg någonstans och bara njuta.

Nä nu har jag klagat färdigt, nu vill jag att solen ska komma fram så jag får bli lite glad. Hoppas ni mår bra! ♥

Sommarklänningar

I sommar tar min fina svägerska studenten och vi är bjudna på min kusin's bröllop, så nu letar jag efter en fin sommarklänning som inte är alltför dyr! Måste ju köpa en lite större storlek så jag kommer i den om någon månad och sedan kommer den nog inte komma till användning förrän jag blir gravid igen, så förhoppningsvis hittar jag någon fin klänning till ett bra pris.

Här är tre favoriter än så länge:

Jag har haft en supermysig kväll med min fina vän Linnéa! Vi har surrat massor och jag blev bjuden på gott kaffe, det här måste vi göra om väldigt snart ♥

Jag måste säga att jag blivit bättre och bättre på att höra av mig till alla mina vänner, ett tag var jag sämst och kom aldrig ihåg ens att skicka ett sms, men nu när jag är hemma och är sjukskriven så hör jag nästan av mig lite för mycket ibland ;) Men jag har så fina vänner, nya som gamla. Jag älskar verkligen att umgås med människor, det gör mig så lycklig inombords. Och nu när jag är gravid och vi ska bilda familj, så träffar man nya vänner och börjar umgås med människor man kanske bara vetat vem det varit och inte lärt känna. Det är underbart! Jag älskar nya vänner och vill mer än gärna lära känna nytt folk.

Nästa vecka kommer min fina åka bort och jobba, jag må vara en kärleksfjant, jag gruvar mig redan! Man är ju så van att somna med varandra varje kväll, vakna tillsammans varje morgon och träffas klockan fyra igen när arbetspasset är över. Men nu kommer det inte vara så i tre veckor och det känns faktiskt lite jobbigt. Just därför tycker jag att så många som möjligt ska komma och hälsa på mig, jag lovar att bjuda på kaffe och supergoda kanelbullar! ;) haha! Nä, jag överdriver nog lite, men jag tycker inte alls om att vara ensam. Det värsta jag vet.

Jag är så glad att jag har er mina underbara vänner - ni är så fina och jag älskar er!

Vecka 34 (33+0) ♥

Bebis

Din bebis längd är denna veckan ungefär 32 cm från huvud till stjärt och 46 cm totalt. Den väger nu omkring 2.2 kg. Håret fortsätter att växa sig längre och tjockare. Bebisens hårfärg kommer troligen att förändras efter förlossningen, så om den är blond finns det en chans att det mörknar senare eller vice versa. Det mesta av lanugohåret trillar av vid den här perioden, men vernixproduktionen ökar. Bebisen tar kalcium från dig för att kunna bilda skelett så därför är det viktigt att du för i dig mycket kalcium, antingen genom att dricka mjölk och/eller genom kosttillskott. Om du skulle föda bebisen nu skulle den klara sig bra utanför livmodern, den största skillnaden mot ett fullgånget barn är lungornas mognad. även om lungorna i vecka 34 inte är helt färdigutvecklade så är chanserna goda att bebisen skulle klara sig utan intensivvård. Bebisen flyter inte längre omkring utan vilar på livmodern. Naglarna har nu vuxit över kanten på fingrarna och bebisen kan riva sig på dem.

Du

Från naveln är det c:a 14 cm till den övre delen av din livmoder, men tänk på att detta mått kan variera från individ till individ. Du ska inte oroa dig om du inte har exakt samma mått som dina gravida vänner så länge som du växer som du skall. En växande livmoder är ett tecken på att bebisen där inne växer bra. Dina Braxton-Hickssammandragningar tilltar i styrka och frekvens allteftersom din kropp förbereder sig för förlossningen. Sammandragningarna börjar i övre delen av livmodern som blir spänd och hård för att sedan sprida sig nedåt och slappna av. Många misstar de här "övningssammandragningarna" för verklilga förlossningsvärkar, men det är oftast falskt alarm. Ett sätt att avgöra om det är Braxton-Hicks eller "verkliga" sammandragningar kan vara att gå omkring en stund. Om spänningen då släpper, och om det inte gör ont så är det nästan säkert Braxton-Hicks du upplever.

Egna tankar

Jag mår ungefär som förra veckan, har fortfarande väldigt ont men ju närmare förlossningen vi kommer desto bättre känns det! Har börjat känna av förvärkar och får sammandragningar om jag anstränger mig lite för mycket, magen blir hård som en fotboll.

Tiden fortsätter flyga iväg, det känns såklart helt underbart men ändå börjar jag bli lite smått stressad. Det är faktiskt inte många veckor kvar tills vi får hålla vårat lilla hjärta och innan dess är det ganska mycket som ska ordnas. De små kläderna ska tvättas och vikas ned i lådorna, barnvagnen ska fraktas hem hit och bäddas, sängkläderna till spjälsängen ska tvättas och så måste jag bädda om sängen igen, BB väskan ska packas, saker som jag ska ha på BB måste handlas och resten av sakerna till bebis måste också handlas. Men vi har några veckor på oss (förhoppningsvis) så det kommer ordna sig! :)

Vi längtar efter dig så fruktansvärt mycket lilla bebisen. Jag älskar att känna dina sparkar och rörelser, det gör mig så lycklig. Jag känner sån kärlek redan nu. Vill bara hålla dig, pussa på dig, lukta på dig. Våran fina lilla skatt. Vi älskar dig så mycket!

Underbara, soliga tisdag

Jag fick med mig min fina på promenad tidigare idag, det var så mysigt att motionera tillsammans! ♥ När vi gått i lite mer än en halvtimme så stannade vi av hos Mamma och satte oss på hennes uteplats. Jag skrev tidigare att det var grått och trist ute, vi hann bara gå utanför dörren så kom solen fram och den är fortfarande framme. Så fruktansvärt härligt! Så jag har suttit och solat hela dagen idag också, nu kan man verkligen säga att jag fått färg i ansiktet. Jag har alltid haft lätt för att bli brun och jag trivs så mycket bättre med mig själv när jag är brun, man känner sig så fräsch på något vis. Älskar sommaren och värmen!

Nu har jag precis ätit middag och ska alldeles strax börja städa upp lite här hemma. Ser ungefär ut som att en bomb slagit ned här, vet inte hur vi lyckas ;) Min fina har farit till några kompisar och jag ska vänta på att Linnéa hör av sig, då ska jag fara hem till henne och umgås hela kvällen. Det känns så himla roligt. Min fina barndomsvän! Vi har varit bästa vänner sedan hon var fyra och jag var fem, vi håller fortfarande ihop även om vi inte ses sådär jätteofta. Även fast det kan gå ibland veckor mellan gångerna vi ses, så är det som att vi aldrig varit ifrån varandra när vi väl träffas. Det kallar jag äkta vänskap.

Idag går vi in i vecka 34 (33+0) så senare ikväll kommer det in ett inlägg om det och en ny magbild.
Hoppas ni haft en lika varm och härlig dag som jag har haft. Kram på er!!

Första Maj

Valborgsmässoafton igår, både dagen och kvällen blev supermysig trots att vi inte hade några speciella planer. På dagen så tog jag mig en promenad i det härliga vädret och sedan blev jag kvar på Mamma's uteplats med mina älskade bröder och solade hela dagen lång. Solen sken och var så varm, superskönt! Efter några koppar kaffe, massa surr och efter att jag fått väldans mycket färg i ansiktet så begav jag mig hemåt till min älskling, duschade och gjorde mig klar för kvällen. Kring halv sex skuttade vi över till Mamma igen, där bjöds det på trerätters och det var jättegott. Tack fina Mamma för den goda maten!

Lite senare på kvällen så tog vi bilen till Dallund där Marcus var, kollade en stund på majbrasan som var där och sedan åkte vi vidare in mot stan för att kolla på majbrasorna här. Det var inte alls mycket folk ute, men det var himla mysigt att åka bil med min fina. Vi körde en sväng till Tuvträsk och där var det absolut INGEN kring majbrasan som stod i väldiga lågor, haha! Kring elva blev vi båda väldiga trötta, så vi körde förbi Statoil och köpte oss lite chips och sedan blev det mys framför tvn. Så mysig kväll.

Jag hade hoppats på sol idag, men istället är det blåsigt och trist väder. Ska försöka bege mig ut på en promenad alldeles strax, har jag tur kan jag flirta lite med min fina så han följer med mig som sällskap. Är så himla tråkigt att motionera själv, speciellt när man inte kan gå så snabbt och måste stanna av ibland. Men han är så snäll min fina, så det ska nog inte bli några problem att få med honom ;)

Hoppas ni också hade en fantastisk Valborg igår! Kram på er ♥



RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu
Spela poker, casino, bingo m.m online. Massor av bonusar på Bonusar inom Poker, Casino, Slots med mera - PokerCasinoBonus