Viktigt att tänka positivt

 
Valborgsmässoafton börjar lida mot sitt slut. Efter min fina's besök på akuten så visade det sig att han har en fraktur på ena tån. Han hoppar omkring på kryckor och äter värktabletter. Vilken dag! Det räckte inte med att Elvin är så himla förkyld, klart att min fina också skulle bli dålig. Som tur är så hjälper jag mer än gärna till och tar hand om mina hjärtan.
 
Ikväll har vi ätit ost i mängder, ölkorv, räkor och bubbelvatten. Kvällsmys när det är som bäst. Min mage är alldeles uppsvullen av allt gott, nästan så man skulle kunna tro att jag är gravid i vecka 20. Hihi. Vi unnar oss inte godsaker så ofta och jag som verkligen älskar sånt, har svårt för att sluta äta när jag blir mätt. Så nu är jag övermätt istället, mår nästan lite illa. Men nu dröjer det ett bra tag tills nästa gång, så det var värt det.
 
Strax ska vi krypa i säng, jag har köpt hem celsius nu också så jag laddar redan inför ett träningspass på löpbandet imorgon! Det är så skönt med ett band hemma, underbart att kunna träna när man vill och inte behöva fara någonstans.
 
Hoppas ni haft en fin dag, själv hoppas jag att morgondagen blir bättre. Kram på er!
 

Mys med mitt hjärta

 

30 April

 
Trevlig Valborg på er alla fina läsare ♥ Här hemma fortsätter sjukstugan så våran dag har varit väldigt lugn och jag gissar på att kvällen kommer fortsätta i samma spår. Jag vilade tillsammans med lilla sjuklingen i nästan 3 timmar på förmiddagen, det behövde vi båda två kan jag säga. Det har blivit lite sömn dom senaste nätterna på grund av Elvin's hosta och stackarn har bara vaknat och skrikit, ingenting har fått honom lugn. Det gör så ont i mammahjärtat när han inte mår bra, jag hoppas verkligen att det blir bättre snart.
 
Nu ringde precis min fina och sa att han är påväg in på akuten. Han hade tappat något tungt på foten så han trodde att han den var bruten. Åh. Att det inte kan vända snart, nu tycker jag att vi haft nog med motgångar. Ska invänta hans samtal om vad som hänt. En arbetskompis skulle följa med honom dit så jag ska försöka hålla mig lugn. Skulle vilja vara där med honom men Elvin ligger och vilar och det är nog bättre att jag stannar hemma. Finns inget som stressar mig så som akuten. Har inga bra erfarenheter av just den platsen.
 
Nu ska jag försöka hitta något gott i frysen och börja laga middag! Kram på er
 
Såhär tråkigt väder har vi idag. Regn och rusk. Inte konstigt att man känner sig deppad!

Älskade lilla du

Så stolt jag är just nu! Elvin tog precis sina 3 första steg!! Våran duktiga älskling

 

 

Syskon

 
Jag skrev ett inlägg för ett tag sedan och frågade er läsare när ni tycker att man ska skaffa barn nummer två och jag tycker att jag fick in himla många bra svar och kloka tankar! Så tack för det. Många frågade om min åsikt så här kommer den.
 
Det skiljer 2 år mellan mig och min storebror Marcus, eller 1 år och 10 månader för att vara exakt. Vi har alltid stått varandra nära och gör det än idag. Vi har gjort allt tillsammans, delat allt och vi har så många fina minnen ihop. Jag vill att Elvin ska ha en sån, ett sånt syskon som är nära i ålder och som han kan göra saker tillsammans med. Skiljer det inte mycket på barnen i ålder så har dom så mycket mer gemensamt och går igenom samma saker samtidigt.
 
Både jag och min fina är överens om att det inte ska vara så långt mellan våra barn. Sedan om det blir 2 eller 3 år spelar ingen roll. Jag såg att någon skrev på min ask sida att om vi vill ha så kort tid mellan barnen så måste vi väl sätta igång snart, men så tänker inte riktigt vi. Just nu lägger vi all fokus på Elvin och ger honom allt, han kommer få många syskon men inte just nu. Jag vill hinna jobba ett tag innan och träna upp min kropp ordentligt så jag orkar med en graviditet till. Träna upp mage och rygg så jag om möjligt, kan lindra lite av den värken som man kan få. Jag tror att det är väldigt viktigt.
 
Elvin var ju som sagt inte riktigt planerad, vi visste vad som kunde ske men det var inte så att vi kämpade för det. Jag tror att vi kommer tänka lite så på nästa barn också, händer det så händer det och vi kommer vara så lyckliga den dagen vi får reda på att ett litet liv växer inuti mig igen. Den känslan går inte att beskriva med ord och jag längtar såklart jättemycket.
 
Jag tycker dock att det var helt underbart att starta sommaren med en nyfödd bebis och jag som annars jobbar helger och högtider, tyckte det var fantastiskt att få vara mammaledig under just dom. Så lite planering kommer det allt bli. Hihi.
 
 
 
 

29 April

 
Hallå ♥ Här hemma har vi haft en jobbig natt. Elvin har blivit jätteförkyld så han har gråtit största delen av natten. Hostar och snorar som bara den. Stackars liten. Gör så ont i mammahjärtat när han inte mår bra. Så idag har vi en hemma-mys-dag och hoppas att förkyldningen inte blir långvarig.
 
 Igår hade vi en väldigt trevlig dag. Vi gick över till våra närmsta grannar och umgicks. Fikade gott och surrade i säkert två timmar. Det var så kul att lära känna varandra lite bättre och så roligt att dom ska ha ett litet pyre nu i sommar. Fler barn i byn och det känns fantastiskt. Förstå så roligt alla barn ska ha tillsammans när dom blir lite äldre. Min fina har växt upp i en by och han har berättat vad kul alla barn haft tillsammans, dom hade ju liksom alltid varandra.
 
Imorgon är det valborgsmässoafton och vi hade planer på att bjuda hem delar av min familj och delar av min fina's familj på middag, men nu vet jag inte riktigt hur det blir. (Skriver delar för att alla inte har möjlighet att komma) Känns trist att ställa in men samtidigt vill vi inte smitta någon. Elvin skulle nog inte ha några problem med middagsgäster, han leker i princip på som vanligt när han är vaken. Det är bara nattetid som det är mest jobbigt för honom. Jag tror att vi ringer och förvarnar gästerna och så får dom avgöra själva, så gör vi!
 
Nu ska jag fortsätta läsa lite bloggar innan lillprinsen vaknar. Kram på er ♥
 

Livet

 
 
 
 
 
 
www.weheartit.com
 

Något att se framemot

 
På lördag firar jag och min fina 5 år tillsammans ♥ Då ska Elvin's älskade morbror och moster vara med honom så vi får lite egentid bara vi. Jag längtar så jag spricker! Det ska bli så underbart att få vara med varandra och kunna slappna av helt. Vara flickvän & pojkvän. Vi firar också 3 år som förlovade på fredag, så det känns som en mycket speciell helg!
 
Det känns såklart lite gruvsamt att lämna bort honom, då det blir första gången sedan han föddes. Men det behövs verkligen. Och han känner sig så trygg och har så roligt med Marcus och Malin, så det blir inte alls några problem. Han kommer ha det så bra där.
 
Vi har inte ännu bestämt oss för vad vi ska göra. Det lutar mot att åka till Umeå, äta på resturang och gå på bio. Det blir nog bara över dagen/kvällen för Elvin sover så dåligt om nätterna nu och känner sig i princip bara trygg med oss, så att lämna bort honom över en natt känns inte riktigt rätt just nu. Men det kanske har hunnit ändrats om en vecka, vi får se! Skulle vara mysigt att bo på hotell en natt också. 
 
Tänk att det gått så lång tid, men ändå känns det som igår.
Jag älskar dig min fina, du är allt för mig!
 

28 April

 
Godmorgon söndag ♥ Jag och Elvin har en riktig mysmorgon medan pappan i hushållet för en välförtjänt sovmorgon. Vi har rullat boll mellan varandra, sjungit, klappat händerna, rivit ut alla hans leksaker och kastat dom runt vardagsrumsgolvet (det sistnämna stod lillchefen för) hihi.
 
Just nu dricker jag en celsius och laddar för att kliva upp på löpbandet. Förhoppningsvis känns dagens pass bättre än gårdagens löpning, då var benen tunga som bly och flåset var inte alls som det brukar vara. Trist när det känns så. Det finns inget som kan göra mig på så dåligt humör som ett dåligt träningspass. Jag kände mig ganska negativ hela dagen igår, men nog om det! Idag känns allt mycket bättre. Känner på mig att den här dagen kommer bli bra.
 
Efter lunch idag ska vi gå över och hälsa på våra grannar. Det ska bli trevligt att lära känna dom! Dom ska ha en liten bebis nu till sommaren också, så kul. Sedan tror jag att vi bara ska vara hemma, städa upp lite och ta vara på dom få timmarna som är kvar av denna helg.
 
Hoppas ni får en fin dag! Kram på er
 

27 April

 
God förmiddag ♥ Jag vaknade imorse av att min fina storebror ringde och frågade om vi ville med på lilla bageriet och äta frukost, såklart ville vi det! En fullkornsmacka med färska räkor och en kopp kaffe. Så gott. Elvin fick smaka på citron för första gången och han tyckte om det, vi fick oss några skratt av hans härliga miner. Godingen. Så mysig start på dagen och så gott att äta ute! På helgerna får man unna sig.
 
Nu har jag precis druckit upp en Celsius och har börjat ladda om för ett löppass. Mina ben känns så tunga och jag har lite ont i magen, två dagars vila har gjort sitt. Man känner efter alldeles för mycket. Träningen känns bara allmänt jobbig just nu, ingen ork och ingen motivation. Och det har blivit så lätt för mig att bara strunta i att träna. Så var det aldrig förut, jag kunde må hur dåligt som helst men jag tog mig ändå ut. Jag måste bita ihop och fortsätta kämpa. Det viktigaste är att aldrig ge upp, dags att ta fram tjurskallen igen.
 
Eftersom jag varit så sjuk så ser jag inte riktigt rätt när jag kollar på mig själv i spegeln. Jag skulle i princip kunna vara hur smal och vältränad som helst, jag skulle aldrig se det så. Skulle aldrig se det på samma sätt som andra. Det är faktiskt jobbigt. Att aldrig kunna bli nöjd och må bra över hur man ser ut. Att aldrig känna sig riktigt bekväm. Jag jobbar på det varenda dag, att få bättre självförtroende och börja tycka om mig själv mer. Det är svårt. Men jag försöker iallafall och jag hoppas att jag en dag kommer känna att jag duger, precis som jag är.
 
Nog om det, nu ska jag snart bege mig ut och träna. Det är underbart väder ute, strålande sol och ganska varmt. Bara det gör mig faktiskt lite mer taggad än jag var innan. Kram på er!
 

26 April

 
Välkommen fredag ♥ Helgen är äntligen här och det känns så bra, pappan är ledig och vi får vara tillsammans. Vi har inget annat än familjetid planerat faktiskt, en riktig myshelg.
 
Idag vid lunch så mötte jag och Elvin upp min kusin och hans tremänningar på leklandet och där lekte vi massor tills Elvin var helt slut på och behövde sin eftermiddagsvila. Han tyckte att det var så kul! Vi har aldrig varit dit förut och jag kan verkligen säga att vi kommer fara dit fler gånger. Vi spenderade mest tid i bollhavet där barnen hade roligt med att kasta omkring alla bollar. Vi åt mellanmål i deras fina café och dom hade även mat där så nästa gång tror jag vi ska planera in så vi äter lunch där. Supertrevligt och skönt att komma ut lite!
 
Medan lilleman sov så gott i bilen gick jag in på Lekhörnan och köpte lite nya leksaker. Fram tills nu så har han inte haft så mycket som låter eller blinkar, så jag kände att det var på tiden för lite sånt! En gitarr, en barbapappa boll, en trumpet, klossar och ett piano som han kan lära sig prata med. Han lekte med allt länge så fort vi kom hem, så jag gissar på att dom blev godkända. Hihi.
 
Ikväll har vi varit och tänt ljus på Elvin's morfars grav. Mamma hade varit där tidigare idag och gjort vårfint. Det värmer så i hjärtat att se att han har så fint där. Påväg hem svängde vi förbi hos Joakim och Mia så små kusinerna fick leka lite.
 
Nu ska vi kolla på lite film innan vi kryper i säng. Kram på er!
 

24 April

 
Godkväll ♥ Idag har vi haft fullt upp. Före lunch så städade jag nedervåningen, övervåningen får vänta till imorgon. Lite svårt att städa när man har en liten vilding efter sig hela tiden, hihi. Sedan när vi ätit så packade vi in oss i bilen och åkte till BVC för vägning och mätning av lilleman. Var några månader sedan sist vi var dit och Elvin har både ökat mycket i vikt och växt på längden, lilla killen börjar bli stor! Nu väger han 10,5 kilo och är 73 centimeter lång.
 
När vi kom hem därifrån så kom Malin hit. Vi drack kaffe och planerade lite saker inför kommande bröllop i December. Spännande! Marcus kom hit när han slutade jobba han med och dom stannade på middag. Ikväll har Joakim, Mia och Oliver varit hit. Så mysigt! Det är så himla kul att se små kusinerna tillsammans. Jag är så glad att dom är lika gamla. Dom kommer hitta på mycket bus och ha så kul ihop när dom blir äldre. Så fint att se.
 
Nu har jag precis tagit mig en välförtjänt dusch efter 6.30 km löpning. Efter många om och men tog jag mig ut på min vanliga runda. Kan säga att det var väldigt lockande att ligga kvar i soffan framför tvn med min fina, men tjurskallen kom fram och jag orkade. Jag har fått såna skavsår av skorna som jag hittade i förrådet, har aldrig sprungit i dom tidigare och jag har nog insett att jag måste köpa mig ett par nya. Går ju inte att få såhär ont efter varje träningspass. Men det gick bra ändå och jag är så himla stolt över mig själv just nu.
 
Vi ska strax släcka ned och sova, imorgon är det en ny dag. Storstädning av huset och träffa fina Patrizia står på schemat. Kram på er!
 

Ask

 
Nu har även jag skapat en sån här sida, så fråga om ni undrar något. Vad som helst!  
http://ask.fm/Frookensara
 
 

Min kärlek till dig är total

 
Om exakt 11 dagar firar jag och min fina 5 år tillsammans. Och om 10 dagar har vi varit förlovade i 3 år. Jag blir alldeles pirrig i hela kroppen när jag tänker på det. Så fina år vi haft, fyllda med värme och kärlek. Och så många år kvar. Så många planer, så många drömmar. Jag älskar det vi har, det vi har skapat. Det är så fruktansvärt starkt.
 
Vi har gått igenom så mycket tillsammans, gråt och skratt. Vi har haft våra toppar och vi har haft våra dalar. Men det finns ingen som får mig att känna mig så trygg som min Peder. Som får mig att känna mig älskad precis som jag är. Som får mig att känna mig så värdefull.
 
Det är en enorm förändring att bilda familj. Det handlar inte längre om bara oss två, utan nu har vi ansvar för någon annan och tiden som vi hade för varandra förut, finns inte längre. Och jag ska vara ärlig, det är väldigt tufft ibland. När man är van att få all uppmärksamhet. När man är van att hela tiden kunna ge varandra det man vill. Alla som har barn vet vad jag pratar om. Vi har våra diskussioner om helt andra saker än innan men trots det, så kämpar vi och håller ihop. Våran kärlek till varandra är så viktig och vi gör båda två, allt i vår makt för att inte känna oss bortglömda. Det är så himla viktigt att komma ihåg att man är flickvän och pojkvän också, inte bara mamma och pappa. Att hitta luckor i vardagen och spendera den tiden med varandra.
 
När jag träffade Peder så var jag väldigt långt nere på botten. Han fick mig att våga lita på kärleken igen. Och det är inte ord jag bara säger, det var så. Han fick alla onda tankar att försvinna och gav allt för att jag skulle börja må bra igen. Efter lite mer än ett år in i vårat förhållande så rycktes min pappa bort från mig och det finns ingen som funnits där så mycket som min fina. Han släppte aldrig taget. Han visste att han aldrig kunde laga mig helt, men han försökte. Han fanns alltid där. Jag kan ärligt säga att jag aldrig skulle ha klarat det utan honom. Även om han bar på en sorg också, så gav han mig allt. Och jag kommer aldrig glömma den varma, långa kramen som han gav mig när vi fick beskedet om att pappa's liv inte gick att rädda. Han behövde inte säga något, från den stunden visste jag att han aldrig skulle lämna min sida.  
 
Viktigaste människan i mitt liv. Tack för att du står ut med mig, för att du aldrig ger upp. Jag älskar dig så fruktansvärt mycket och jag kommer alltid vara vid din sida. Förevigt ♥
 
 

23 April

 
 Lillprinsen igår. Om inte Zorro är här och äter upp resterna, så fixar Elvin det själv. Sötnosen! ♥
 
 
Godmorgon ♥ Sedan jag började jobba har jag verkligen blivit en kaffemänniska. Jag klarar mig inte utan kaffe, speciellt inte om det blir tidiga mornar här hemma. Och imorse var en av delarna till perkulatorn borta, jag letade febrilt men den fanns inte någonstans. Jag kröp runt på golvet och trodde att vi tappat ned den och Elvin hittat åt den och lagt bort den, men efter en timmas letande fann jag den längst in i diskmaskinen. Puh! Morgonen räddad. Hihi.
 
Jag sitter och kollar runt lite på olika sidor om bröllop och sånt. Jag och Malin har fått äran att vara toastmasters på Joakim och Mia's bröllop som är i December. Mia's syster ska också hjälpa till. Det känns så kul och spännande! Det är ju ett tag kvar men det känns bra att vi har många månader på oss att planera och fixa, är säker på att det kommer bli riktigt bra. Och så kul med bröllop! Längtar verkligen mycket till den dagen. Få vara med när min kära bror gifter sig med sin kärlek och få klä upp sig och göra sig fin. Älskar att ha något att se framemot.
 
Just nu vilar min lilla skatt, eller han leker med lite leksaker i sin säng och håller på att somna när som helst. Det känns så skönt att vi hittat ett sätt som får honom att somna helt själv utan gråt. Han somnar mitt i leken. Dock har han börjat våga, vägra sova på kvällarna. Två kvällar i rad nu har han somnat vid halv 10 och han brukar somna vid 8 i vanliga fall, direkt efter han druckit upp kvällsvällingen. Men inte nu. Vet inte riktigt vad det kan vara. Han vill hellre vara vaken med oss och busa. Så mycket energi den lilla killen har, full fart hela tiden.
 
Efter lunch idag ska vi trotsa regnet och ta oss en lång promenad. Mina easytone är verkligen jättetrasiga så vi har inte kunnat gå på några dagar, men igår hittade jag ett par gamla träningsskor som min pappa köpte till mig för längesen, så dom kan jag ju använda. Min fina beställde hem ett par nya easytone skor till mig igår och även ett par vanliga träningsskor. Har varit utan alldeles för länge nu så det känns bra. Snart kan jag träna som vanligt utomhus igen.
 
Kramar till er!

21 April

 
Godmorgon söndag. Jag kommer leva på gårdagen länge ♥ På dagen kom min fina barndomsvän Linnéa förbi. Vi drack kaffe, kollade på bilder och pratade i massor. Och på kvällen åkte jag till min andra fina barndomsvän Frida, hade vinmys och fick skratta så tårarna nästan rann. Jag är så lyckligt lottad som får ha dessa personer i mitt liv. Igår kväll kom jag och Frida på att vi varit vänner i hela 15 år. Det är ju så länge! Och jag och Linnéa har varit vännner i 17 år ungefär. Inte så konstigt att vi kan varandra utantill. Är så glad över att det känns precis likadant nu som det alltid gjort, att vi håller ihop. Två av dom viktigaste människorna i mitt liv som jag verkligen kan prata med om allt. Tack för att ni finns ♥
 
Just nu sitter jag och njuter av en stor kaffekopp medan Elvin leker på golvet framför mig. Det bara flyger leksaker lite överallt. Hihi. Dagens planer är inte många. Känner mig ganska trött och slö. Men ska i alla fall göra klart Elvin's fotoalbum. Fattas dock en massa bilder som jag kommer beställa efter hans 1 års dag, men klippa och klistra färdigt allt som jag har nu. Och medan Elvin vilar på eftermiddagen ska jag springa på löpbandet. Pappan har åkt till Tjäl över dagen så idag blir det en riktig mamma-och-Elvin-mys-dag. Bästa som finns!
 
Funderar även på om jag ska sätta mig ned idag och skriva upp alla som vi ska bjuda på Elvin's stora dag i Juni och spana efter några fina inbjudningskort till kalaset. Vi måste ju även börja fundera på vad vi ska ge honom, mest troligt måste vi nog beställa så det börjar bli dags för det. Jag har hittat en jättefin väska, en som han kan ha på dagis när det blir dags för det, kanske blir det en sån och något mer! Kommer lägga upp ett inlägg senare med tips på presenter.
 
Hoppas ni får en fin dag! Kram på er
 
 

Viktigaste människan i mitt liv

 
Min livskamrat. Mitt hjärta. Pappan till mitt barn. Min absolut bästa vän. Älskar det vi har och allt vi skapat, tillsammans. Alltid vid din sida, förevigt ♥
 

Elvin 10 månader ♥

 
Tänk att vårat hjärta snart blir 1 år. Det är inte länge kvar förrän det är dags att börja planera hans allra första kalas! Det ska såklart vara något speciellt så jag har redan för någon månad sedan börjat tänka på dagen och kolla in saker som jag vill beställa efter. Det ska bli så kul även om jag får en liten klump i magen när jag tänker på hur snabbt tiden går. Om man kunde stoppa tiden lite skulle jag göra det direkt. Våran lilla kille som börjar bli stor.
 
Elvin klappar händerna om man sjunger ''Klappa händerna om du är riktigt glad" och när man berömmer honom. När man frågar om han kan dansa skakar han på huvudet och blir jätteglad.
 
Han kan göra high five och han har lärt sig pussas. Så mysigt att få en riktig blötpuss. Han härmar ord. Mest om man säger nej, då svarar han neeeee och skakar på huvudet i sidled.
 
Han går mellan möbler. Han har blivit mycket stadigare så nu släpper han taget helt och tar ett nytt grepp på en annan möbel. Han kan stå utan stöd längre stunder.
 
Han äter all mat och mycket. Ibland funderar jag över hur mycket som ryms i den lilla magen. Men det känns så bra att han vill äta och äter det vi lagar åt honom. Dock så har han börjat vilja äta själv mycket. Så han brukar få ha ärtor eller majs vid sidan av som han får äta medan vi matar honom, då funkar det hur bra som helst.
 
Han har börjat dela med sig av allt. Om han äter sträcker han fram lite mat med handen och ger oss. Och han blir jätteglad när man säger tack.
 
Han älskar att bada och duscha. Vi brukar vara på badhuset lite då och då för det är något han verkligen gillar. Han vill aldrig kliva upp ur vattnet. Just nu har vi inget badkar här hemma och då brukar han få sitta och duscha istället, roligaste han vet är när man sprutar vatten på hans huvud, då skrattar han så mycket.
 
Elvin är en sån glad liten kille som skrattar för det mesta men jag tror minsann han ärvt sin mamma's tjurskalle. Hihi. Han har en enorm vilja och får han inte som han vill kan han bli riktigt arg. Han har börjat bli som en hal ål om man lyfter bort honom från ett ställe där han inte får vara.
 
Sömnen kan vi inte klaga på. Han sover hela nätter med undantag ibland då han vägrar somna om ifall han inte får komma över till vår säng. Jag har inget emot att han sover mellan oss, men det skulle vara skönt om han kunde sova hela nätter i sin säng. Men det går ju såklart upp och ner. Förra natten sov han hela natten i sitt eget rum utan att vakna ens av att han tappade natten. Förhoppningsvis fortsätter det så.
 
Det har fortfarande bara dykt upp två små gryn på nederkäken, hoppas ändå att det dröjer ett tag innan nästa kommer för det var inte alls kul när dom två skulle upp. Stackars liten. Kan bara tänka mig hur ont det skulle göra!
 
Elvin har börjat förstå så mycket och när man pratar med honom blir han så koncentrerad och lyssnar. Han förstår vad nej betyder och han vet var han inte får vara. Alltid om han ska in i något skåp eller dra ut saker ur någon låda så kollar han på oss, ler och ser så busig ut.
 
Att vara mamma till den här fina lilla killen är så himla underbart. Jag älskar honom så otroligt högt och älskar att få spendera varenda minut med honom. Att få se honom utvecklas och växa. Att få se honom lära sig en massa nytt. Det här är livet. Det här är verkligen äkta lycka. Vad gjorde jag innan du fanns? Finaste Elvin
 
 

18 April

 
Hallå och god förmiddag på er ♥ Små killarna tar sig en tupplur så jag passar på att sätta mig ner här och skriva lite. Ja nu har vi två små här hemma, dock så är en av dom en hundvalp. Hihi. Min fina och hans bröder har köpt den tillsammans för att jaga björn med, så just nu har vi den hemma hos oss. Fullt upp med andra ord! Därför det blivit så lite skrivit här inne, mest bilder. Jag vet inte hur länge den kommer vara här hos oss, eftersom det var vi som hämtade honom och han varit här i snart en vecka så känns det trist att lämna bort honom och han börjar såklart känna sig trygg här hos oss, så vi får helt enkelt se. Vi får ju en jämthundsvalp till sommaren också och vi har ännu inte byggt något hundbur, så vi får se hur det blir med det. Elvin tycker om hundar så mycket och blir så glad av att leka med Zorro, så att husdjur är som en vän är ingen lögn. Zorro kommer iallafall bo i Tjäl ibland också för att vänja sig med dom också, så han inte bara känner sig trygg med Peder när det är dags för jakt.
 
Just nu sitter jag och överför bilder från både telefon och kameran till datorn för att så småningom skicka in för framkallning. Jag ska dock vänta med det till efter Elvin's 1 års dag. Det är ju bara några veckor bort och jag kommer säkerligen vilja ha bilder från det kalaset också. Jag satt hela gårkvällen och kämpade med Elvin's fotoalbum. Bilder från att han föddes till nu. Dock så har ju våran dator gått sönder och min kära bror som håller på att fixa den, var osäker på om bilderna kunde sparas. Och där fanns alla bilder från att Elvin var 6 månader, till nu. Som tur var hann jag framkalla alla bilder från julen, dopet och så vidare så jag har ju en del. Men det är nog många som kommit bort. Hoppas det går att fixa!
 
Idag är planen att försöka städa huset. Inte helt lätt med två små vildingar som tar upp all uppmärksamhet. Jag hinner bara städa på ett ställe och påbörja ett annat så har Elvin varit och rivit ut allt ur alla skåp och lådor. Sötnosen. Det ska nog gå bra, om inte så får vi hjälpas åt ikväll. Så mycket lättare när man är två.
 
Nu ska jag fortsätta sortera bilder och dricka en kopp kaffe! Kram på er
 

Obeskrivlig kärlek

Jag älskar dig så mycket, fina Elvin ♥
 

Mys i solen

Stolt mamma ♥

 
Här är det en stolt och utvilad mamma som skriver ♥ Elvin sov hela natten i sitt rum, han har inte vaknat en endaste gång, inte ens av att han tappat nappen. Vilken chock att vakna upp av att han sitter i sin säng och pratar istället för en hand eller fot i ansiktet. Hihi. Efter en tid med vakna nätter så hoppas vi att det fortsätter såhär!
 

Älskade Lyckan 7

 
Jag trivs så bra i vårat hus, ett rött timmerhus på landet som jag alltid drömt om. Perfekt läge, nära badstranden. Utanför Lycksele men ändå nära. Gångväg ända in till stan. Stor altan, morgonsol och fina grannar. Älskade Lyckan. Jag önskar så att pappa fick uppleva det här, se allt det fina och känna min lycka. Här mår jag så bra 
 

Att skaffa syskon

 
Just nu är det väldigt många runt oss som är gravida och jag kan inte göra annat än att längta till nästa barn när jag får se deras fina magar. Det är verkligen något speciellt, jag kan inte riktigt finna orden men att bilda familj är verkligen meningen med livet. Helt klart.
 
Jag skulle vilja höra med er mammor där ute, när skulle ni vilja ha barn igen? Hur många år mellan barnen? Vad tycker ni är lagom? För och nackdelar med att ha dom nära varandra? Många frågor, hihi.
 
Bild lånad från google

14 April

 
Lillkillen som hjälpte mig städa ute på altanen tidigare idag
 


Söndagkväll är kommen och helgen börjar lida mot sitt slut. Vi har spenderat största delen av denna dag utomhus i det härliga vädret. Städat undan på altanen, tvättat upp våra utemöbler och gjort fint. Nu fattas bara en vaxduk och ett par nya stolsdynor, sedan är det klart! Längtar verkligen till varma sommardagar när vi kan vara ute på gården. Sitta på altanen och äta gott. 
 
Vi fick sällskap och hjälp av min älskade vän Linnéa också som kom förbi medan vi var ute. Och jag fick så fina presenter av henne. Ett par snygga örhängen, ett armband och ett berlock där det står ''Never give up'' och jag blev så glad. Tack igen för allt!!
 
Jonte har varit här och hjälpt oss hela dagen med att lasta in grus i våran källare, så som tack bjöd vi honom på middag. Jag tog med mig Elvin upp så dom skulle få se hockeyn i lugn och ro. Han älskar verkligen att leka i sitt rum. Kan vara där inne hur länge som helst och bara leker, full fart hela tiden. Jag sitter i rummet just utanför och han kommer ut då och då för att se att jag fortfarande är kvar, hihi.
 
Ikväll ska jag träna men har inte bestämt mig för om jag ska fara ut eller springa på löpbandet. Det lutar mot powerwal/löpning ute, så skönt med frisk luft. Sedan kanske jag ska lyxa till det och fara på solariumet. Så avslappnande och härligt.
 
Vår prins blir hela 10 månader idag också. Så senare ikväll eller imorgon kommer det in ett inlägg om det. Han utvecklas i i rasande fart och jag hinner inte med. Tänk att han blir 1 år om bara 2 månader. Det känns ju som att han nyss föddes, samtidigt som det känns som att han alltid funnits hos oss. Finaste lilla killen.
 
Nu ska jag leka lite med vildingen, vila maten och sedan förbereda mig för ett träningspass.
Kram på er!

13 April

 
Godkväll ♥ Jag känner sån lycka i hela mig just nu! Eftersom vi hade problem med avloppet i veckan så valde jag att ha det stora kalaset för mig idag, istället för i tisdags då jag fyllde år. Efter lunch idag kom delar av min familj, delar av min fina's familj och min släkt. Jag fick så fina presenter, vi fikade gott (tack igen älskade mamma som bakat åt mig) och jag älskar verkligen när vi alla samlas på samma ställe och umgås. Mysigaste dagen på länge, helt klart.
 
Marcus och Malin stannade kvar och åt middag med oss och ikväll har mina fantastiska vänner varit här och hälsat på. Frida, Frida och Hanna. Mina absolut närmsta vänner som kan mig innantill och utantill. Kan faktiskt inte finna ord för hur mycket dom betyder för mig. Det spelar ingen roll hur lång tid det går mellan gångerna vi ses, det känns precis likadant varenda gång. En sån trygg känsla. Vi får alltid skratta så mycket ihop. Jag älskar er!
 
Här kommer några bilder från dagen. Tack alla fina för att ni finns ♥
 


11 April

 
Hallå ♥ Vi har precis kommit hem till mamma/mormor igen efter en helkväll i huset. Vi har rensat saker, tagit reda på alla kläder som dragit åt sig lukt och städat i varenda vrå. Det känns så mycket bättre nu när vi har ett välstädat hem att komma till imorgon. Jag hann även rensa undan lite på altanen innan vi åkte därifrån. Ett tag kändes det hopplöst och riktigt trist, speciellt eftersom vi bjudit hem släkten på kalas på lördag. Men nu ser jag framemot det!
 
Det har varit riktigt mysiga dagar nu men det ska bli så himla härligt att få komma hem igen. Sova i vår egen säng. Packa upp alla saker och få i ordning. Vi har ju trots allt inte varit hemma på cirka två veckor. Först var vi i Tjäl, sedan var vi hos Marcus och Malin och nu har vi bott här. Borta bra men hemma bäst, så är det ju.
 
Idag har vi haft en riktig mamma-och-Elvin-mys-dag. Såna dagar är dom bästa som finns. Att man bara släpper allt runtomkring. Jag har bara tvättat en maskin med kläder men inget annat. Jag har dessutom fått mig två timmars vila på eftermiddagen och det var efterlängtat kan jag säga! Efter några jobbiga nätter så behövdes det.
 
Snart ska vi krypa i säng så vi orkar med morgondagen. Då ska vi packa in alla våra saker i bilen, lasta in dom i huset och sortera allt. Vi ska även hinna med att göra några ärenden på stan och imorgon kväll ska jag inviga mitt löpband. Eftersom vi varit borta så mycket har jag inte hunnit något mer än att testa det. Ska bli så kul!
 
Kram på er
 
 

10 April

 
Godkväll kära ni ♥ Jag har precis placerat mig i soffan framför tvn med en stor kaffekopp. Fina mamma jobbar sent ikväll och hon är guld värd som låter oss bo här medan vårat hus fixas, så därför tänkte jag överraska henne lite! Har städat upp, dammsugit, diskat undan och tänt ljus i hela lägenheten. Hon är lika ljustokig som mig så det kommer uppskattas. Hihi. Allt för henne!
 
Tidigare idag var jag och Elvin ute på en lång promenad till pappa's grav. Det blev lite mer än en mil i det underbara vädret. Plusgrader och strålande sol. Då vill man spendera så mycket tid som möjligt utomhus. Och att komma till pappa's plats får mig verkligen att slappna av. Jag far alltid dit när jag behöver lite tid för mig själv, tid till att bara vara och tänka på allt vi gjort tillsammans. Och varenda gång när jag går därifrån så lägger jag handen på stenen och säger att jag älskar honom. Det är viktigt för mig.
 
Min fina är i huset nu och fixar, han åkte dit direkt vi hade ätit middag. Nu vet vi vad felet är och förhoppningsvis kommer vi kunna bo hemma igen på fredag. Det växer rötter i vårat avlopp. Från ett träd som vi har på gården. I söndags när vi kom hem från Marcus och Malin så luktade det illa i hela huset och vattnet rann ner väldigt dåligt i avloppen. Jag kan inte med ord beskriva hur arg och frustrerad jag kände mig just då. Jag förstod ju att något väldigt stort var fel och det var väl kanske det sista vi behövde nu, speciellt när vi precis köpt huset. Men iallafall så fick vi tag i en som jobbar på kommunen och inte långt efter att han konstaterat att det var något fel på avloppet så kom Swoosh dit för att rensa det. I måndags kom dom dit igen och gick in i rören med en kamera och då såg dom att det växer rötter där inne. Så imorgon ska dom rensa där igen och det kunde visst ta flera timmar. Men jag är glad att det ändå gick så snabbt att åtgärda och tids nog hade det ju hänt iallafall.
 
Jag ska bara invänta mina kära och sedan ska vi nog krypa i säng. Elvin har sovit så dåligt några nätter nu, snorar och sover oroligt. Men ikväll innan vällingen gav jag honom näsdroppar, förhoppningsvis hjälper det lite.
 
Hoppas ni haft en fin dag! Kram på er
 

Fina träningskläder

Jag är helt förälskad i dessa träningskläder så när lönen kommer ska jag klicka hem detta! En jacka från Sportamore.se, perfekt när man ska ut och löpträna i vår/sommar. Skor även dom från Sportamore.se och tights från better bodies. Så härliga färger! ♥

-34 kilo sedan Elvin föddes


9 April

 
Idag är det min dag - grattis till mig! Elvin somnade vid tre inatt så frukost och sång blev det inte imorse. Däremot fick jag fina presenter av älskade mamma och en god latté. Tack ♥
 
Om en stund ska jag och Elvin lägga oss ned en stund och vila. Det blev inte många timmars sömn inatt så det behövs om vi ska orka med dagen. Jag vet inte varför han sov så dåligt. Nu är han pigg som vanligt så han börjar då inte bli sjuk på något vis. Tur det. Efter lunch ska vi ta oss en lång promenad, det är rätt kallt ute nu så vi får hoppas att det blir bättre. Jag vill ju ha soligt och fint på min dag, hihi.
 
Något som är mindre roligt är att jag haft ont i min mage och varit lätt illamående några dagar nu. Vet inte riktigt vad det är. Ingen matlust alls. Det började i söndags och då trodde jag att det var efter vinet jag och Malin drack i lördags, men det fortsätter bara och känns inte bra idag heller. Dock lite bättre än igår så jag hoppas att det är helt borta imorgon.
 
Nu ska jag mysa med min lilla skatt. Det känns tråkigt att alla jobbar idag men inget kan vara bättre än att få spendera sin födelsedag med världens finaste kille. Hoppas ni får en fin tisdag. Kram på er!
 

Livet är bra härligt

 
En powerwalk på 7.74 kilometer fick avsluta den här dagen, underbart! ♥ Nu ska jag strax ta mig en varm dusch och sedan ska vi krypa i säng. Imorgon är det min dag. Hela 22 år blir jag. Eftersom det inte riktigt är klart i huset så kommer vi fira mig här hos mamma, mina bröder kommer hit med respektive. Vi ska äta kycklingsallad och mina goda morotsmuffins som vi bakat ikväll. Tårta blir det på lördag då min fina's familj kommer och min släkt. Känns roligare att ha det 'stora' kalaset hemma hos oss. Innan lördag borde vi hunnit städa och gjort klart.
 
Imorgon hörde jag ryktas om frukost på säng och skönsång av min fina och mamma. Hihi. Mamma och pappa har alltid sjungit ''Det är ingen vanlig dag, för det är Sara's födelsedag. Hurra, hurra, hurra!'' för mig i alla år. Som i Lotta på bråkmakargatan, hon var verkligen min favorit när jag var liten. Just därför känns det extra speciellt att jag får vakna upp hos mamma. Väcker många minnen. Det ska bli så mysigt!
 
Hoppas på sol imorgon så jag och lilla prinsen kan ta oss en lång promenad. Det var fantastiskt väder idag, strålande sol och plusgrader. Vi gick långa rundan runt djurparken tidigare och när vi kom hem satte vi oss på mammas uteplats. Åt smörgåsrån och Elvin pratade massor med dagisbarnen. Sötnosen. Jag längtar bara mer och mer till sommaren när det är så fint ute.
 
På tal som sol så har vi knappt någon alls på våran gård. Det är för mycket träd i vägen. Men idag ringde Peder till han som äger marken bredvid oss och att kapa några träd var inte alls något problem. Han skulle komma till oss nästa helg och så skulle vi planera och prata om vad som kan tas bort. Så himla härligt!!! Förhoppningsvis kan det fixas innan sommaren. Vi har ju badstranden inte så långt ifrån vårat hus så att få vara i solen vore ju inget problem, men vore kul om man bara kunde få in lite sol på altanen. Så mycket mysigare att kunna sätta sig där.
 
Nog om det. Nu måste jag hoppa in duschen och sedan sova så jag orkar med morgondagen! Kram på er
 

Min skatt, jag älskar dig så!

 

Bilder från helgen


8 April

 
Godkväll ♥ Det har varit mycket dom senaste dagarna, därav den dåliga uppdateringen. Det är stopp i vårat avlopp hemma så just nu bor vi hos mamma/mormor. Det luktar så illa och det är svårt att vara utan vatten. Är så glad att vi har så fina människor i vår närhet som alltid ställer upp, oavsett vad. Guld värt. Igår var Swoosh där och rensade lite. Ikväll skulle dom gå in med en kamera för att se vad det kan vara. Jag vågar knappt säga det men jag tror att Elvin stoppat ned en leksak eller schampoo flaska i avloppet. Ibland har vi glömt stänga för när han sitter och duschar och en gång hann jag plocka upp en flaska han stoppat ned. Och det spelar ju ingen roll om man är hos honom hela tiden, han är ju så himla snabb. Hoppas iallafall att det inte är något allvarligt utan kan lösas så fort som möjligt så vi får bo hemma snart igen.
 
Helgen var iallafall väldigt mysig. Vi sov över hos Marcus och Malin i Husbonliden. Grillade till middag och åt chokladfondue på kvällen, så smarrigt! Sedan drack jag och Malin vin och satt uppe länge efter att grabbarna lagt sig. Vi pratade om allt mellan himmel och jord. Finns ingen människa som är så fin som Malin. Vi har så lika tänk och har så himla kul tillsammans. Tack käraste du för lördagsnatten! Hihi.
 
Nu ska jag vara med vildingen som håller på att riva mormors lägenhet. Ikväll ska jag och mamma baka för imorgon är det min födelsedag! Kram på er

5 April

 
Borta bra med hemma bäst ♥ Vi har precis kommit hem från Tjäl där vi haft några mysiga dagar tillsammans med min fina's familj. Vi har haft det så bra men det är så skönt att komma hem till sitt eget igen. Elvin var så glad över att få träffa alla igen. Han busade massor med allihopa och det finns ju inget bättre än att se glädjen i både hans och andras ögon när han får träffa dom. Han har börjat prata på ett helt annat sätt än tidigare. Godingen våran. Ska försöka spela in det och lägga in här så ni får höra det, det låter så sött. Hihi.
 
Ikväll ska vi hämta hem mitt löpband. Så spännande! Gissar på att jag kommer inviga det så fort vi kommer hem. Blir så glad när jag tänker på att jag framöver kommer kunna träna hemma. Jag kommer såklart inte sluta fara på gymmet eftersom jag har kort där tills Juni, men mestadels kommer jag träna hemma. Och nu när det börjar bli barmark ute så lär jag säkerligen springa ute också, men det känns härligt att möjligheten finns. Jag tycker att dygnet har alldeles för få timmar och det finns så mycket som jag vill hinna med varje dag. Därför är det kanon med ett löpband så jag kan träna på det när jag känner att tiden finns, skönt att inte behöva åka iväg någonstans eller klä på sig för att fara ut.
 
Helgen blir väldigt lugn för våran del. Det skulle bli dåligt väder imorgon så jag funderar på om vi kanske ska fara på badhuset och bada. Ta vara på dom sista dagarna som pappan i hushållet är ledig. Vi ska nog försöka fixa lite ute på altanen också, skura upp utemöblerna och ställa i ordning. Jag längtar bara mer och mer till sommaren. Ska bli så kul att få fixa med blommor på gården och göra i ordning Elvin's lekstuga.
 
Nu ska jag fortsätta se på Hollywood heights, en serie som verkligen blivit en favorit. Kram på er!
 

Jag är inte i mål än

 
Men jag har kommit en bra bit på vägen. 
 
 

Mysiga dagar i Tjäl

Påsken i bilder

2 April

 
Vi har haft en mysig påsk ute i det underbara vädret med min fina familj ♥ I fredags packade vi in oss i bilen och åkte till Marcus och Malin i Husbonliden. Där gjorde vi upp en eld, grillade massa gott, solade, körde skoter, åt god påskmat till middag tillsammans med farmor och farfar. En riktig mysdag. Helgen har jag jobbat och det har gått så bra. Så mycket som jag fått skratta i helgen har jag inte gjort på länge, mina arbetskamrater är så fina.
 
Igår åkte grabbarna iväg till Sidberg för att köra ut saltstenar så jag och Elvin tog med oss mamma/mormor till Malin och körde en favorit i repris. Jag har verkligen fått färg i mitt ansikte under dessa dagar! Det har varit soligt och fint varenda dag. Mitt på dagen kom dom hem därifrån så då körde vi lite fyrhjuling på isen. Elvin fick åka med både mig och Marcus. Han ville åka hela tiden. Var gnällig när vi tog ned honom därifrån och så fort vi satte honom på den blev han tyst. Godingen! Hoppas han inte blir en fartdåre som sin mor. Hihi.
 
Vi avslutade gårdagen med middag hos mamma och sedan åkte jag och provade ett löpband som jag ska köpa. Jag hade ett Attract löpband förut som jag inte var nöjd med. Detta är ett mycket stabilare och bättre så jag behövde inte fundera länge innan jag bestämde mig. Det var över halva priset så jag kände att det inte var så mycket att tänka på. På fredag när vi kommer hem ska vi hämta hem det och jag längtar! Nu måste jag bara köpa mig ett par nya löparskor och sedan ska det springas. Det ska bli riktigt skönt att inte behöva fara iväg någonstans för att träna. Den tiden finns inte alltid och jag blir lika besviken varenda gång. Nu kan jag träna medan Elvin vilar på dagarna och så har vi kvällen fri och kan umgås som familj.
 
Nu har min farmor och farfar precis varit här med våra utemöbler. Dom har stått i deras stuga eftersom vi inte haft någon plats att ha dom på, men nu när vi köpt hus så har vi en väldigt stor altan och där passar dom möblerna perfekt. Dom påminner så mycket om pappa. Just för att det var deras och vi har spenderat många timmar, sittandes på dom på våran altan i mitt barndomshem. Jag blev nästan tårögd när jag fick se dom. Jag kan se framför mig hur pappa sitter i en av stolarna framför mig, dricker kaffe och pratar med mig.
 
Vi ska alldeles strax börja packa in våra saker i bilen och åka till min fina's hemställe, Tjäl. Där ska vi vara till på fredag. Umgås med hans familj och förhoppningsvis vara mycket ute på sjön. Hoppas det här vädret håller i sig. Det ska bli kul att komma iväg lite!
 
Jag hoppas att ni haft en fin påsk och när vi kommer hem igen så lovar jag att det blir bättre uppdatering. Kram på er.
 
 


RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu
Spela poker, casino, bingo m.m online. Massor av bonusar på Bonusar inom Poker, Casino, Slots med mera - PokerCasinoBonus