Att skaffa syskon

 
Just nu är det väldigt många runt oss som är gravida och jag kan inte göra annat än att längta till nästa barn när jag får se deras fina magar. Det är verkligen något speciellt, jag kan inte riktigt finna orden men att bilda familj är verkligen meningen med livet. Helt klart.
 
Jag skulle vilja höra med er mammor där ute, när skulle ni vilja ha barn igen? Hur många år mellan barnen? Vad tycker ni är lagom? För och nackdelar med att ha dom nära varandra? Många frågor, hihi.
 
Bild lånad från google
Kommentarer
Postat av: My - Mamma till Milou

Jag läste i en undersökning någon gång att tre år mellan barnen oftast är det optimala. Tydligen har det något att göra med att treåringen är stor nog att klara sig själv och inte bli så svartsjuk. Samt att de ändå är tillräckligt nära för att kunna leka med varandra! Men det är såklart olika med alla barn :) jag kan dock tänka mig att jag vill ha någon liknande åldersskillnad. Jag har helst inte två vagn- och blöjbarn samtidigt men vill ändå inte att det ska gå alltför långt emellan!

2013-04-14 @ 21:41:12
URL: http://myjernkrok.blogg.se
Postat av: Frida

Jag har alltid kännt att 3år, som det är mellan mig och mina syskon har varit lite för långt glapp. Det känns som om vi gått åt varsitt håll, för vi saknar den där fina sammanhållningen som många andra syskon har. Därför bestämde jag tidigt (och hade sån tur att E tyckte samma) att det helst inte ska vara mer än två år mellan mina barn. Och hips vips blev jag gravid igen. Levi hinner bli ganska precis 1år och 7månader innan han blir storebror. Jag tror det kommer bli jättebra! ;) Kram

2013-04-14 @ 21:57:40
URL: http://friiiiiiida.blogg.se
Postat av: Frida - mamma till Liam och Enya

Förstår att du längtar :)

Vi började planera Enya när Liam var 10 månader och tyckte de skulle passa bra med lite drygt 1,5 år emellan syskonen.

I början var det såklart tufft att ha två så små. Men som tur var så hade inte Liam kommit in i två års trotsen när Enya kom så han tog allt väldigt bra. Det är tätt mellan mig och mina syskon och vi har haft det så roligt tillsammans så därför ville jag ha mina barn tätt. Också för att jag vill bara ha två barn och de kändes skönt att "göra bort" de typ samtidigt. Tror att de är jobbigare att skaffa ett syskon efter typ fem/sex år och måsta börja om med en liten igen, nog för att de är mysigt men jag själv skulle tycka det vore lite jobbigt när ena barnet blivit "självständig" och sedan börja om.

Jag märker redan nu hur mycket Liam och Enya har ut av varandra. Dom leker tillsammans, busar och skrattar, kramas oc såklart bråkas också. Men det är underbart att se deras kärlek tillvarandra.

Även fast de kommer dagar då jag bara vill krypa under täcket och inte ha något ansvar över någon annan än mig själv så behöver jag bara titta på barnen och se dom le och ha roligt så känns allt mycket lättare. Och som jag har märkt så tyckter jag att det var jobbigast i början. Nu blir det bara bättre och bättre :) kram

2013-04-14 @ 22:05:48
URL: http://frudrutts.blogg.se
Postat av: Bella - Levis mamma

Jag längtar redan efter bebis nummer två även fast Levi snart bara är snart 6 månader. Men det är ju såå mysigt och så roligt, det är verkligen som du säger meningen med livet, det är nu jag verkligen kan leva livet igen efter allt jobbigt som jag varit med om de senaste åren. Även om jag självklart saknar min mamma varje dag! Jag vill helst att det ska va 2-3år mellan Levi och kommande bebis men blir det senare eller tidigare så får det bli så. Men jag tycker att de har mer nytta av varandra när de är jämngamla, de hade i alla fall jag och min lillebror ( är nästan 2år i mellan oss) när vi var små, vi hade ju alltid varandra att leka med och lära sig saker utav. Men skiljer det 3-4 år mellan barnen så kommer ju Levi förstå lite mer och kanske vilja hjälpa till med bebisen, kanske hämta en blöja, trösta osv det har i alla fall jag fått för mig ;p. Kram

2013-04-14 @ 22:23:07
URL: http://www.gabriellaonnelind.blogg.se
Postat av: Jessica

Vi ska försöka vänta med ett till barn då vårat hus är klart, tanken har väl varit att börja "försöka" då Emmett är 2 år.. Det är konstigt att även fast jag hade en jobbig graviditet och förlossning så saknar jag ändå att vara gravid och magen, jag blir också riktigt sugen då jag ser små bebisar ;) jag vill vänta lite mellan barnen eftersom det bara är 1,5 år mellan jag och min bror, jag kan känna nu när jag är äldre att jag kanske inte fick den tid och uppmärksamhet som jag hade behövt eftersom vi var så nära i ålder.. Jag känner därför att jag vill hinna ge alla mina barn den tid och uppmärksamhet som dom förtjänar, att man har tid att sitta ner och leka med dom tex, tror att det är lite svårare då man har ett barn som knappt kan gå och en nyfödd.. Men samtidigt så finns det ju fördelar att ha barnen nära, dom kan ju leka med varandra på ett annat sätt då :) hur tänker du? :)

2013-04-16 @ 11:50:49
URL: http://Jessicaelisa.blogg.se
Postat av: Elin - mamma till Jasper och Axel

Jag tror nog att jag ville ha den ålder mellan som jag har på mina 1 år och 9 månader ganska exakt :) lillebror gjordes på storebrors födelsedag... Haha :')

Men vi sa som lillasyskonet kommer när de kommer, jag käkade inte P-piller då och vi hade inget annat skydd men vi planerade inte sexet om man säger så ;)

Jag tycker de har gått bra hittills iaf, visst har man å göra, hålla koll på snedsteg osv, men dom har redan börjat ha roligt tsm :)

Ha de fint! :)

2013-04-16 @ 22:34:01
URL: http://elinstenbergn.wordpress.com
Postat av: Elin- mamma till Jasper och Axel

Ja, de är ju 1 1/2 år mellan mig och min storebror och 2 år och 3 månader mellan mig och min lillasyster, och vi har alltid haft varann. Speciellt då vi alltid bott ute på landet och de var långt till vännerna , man hade ju alltid kompisar hemma ;-)

Och vi har nära kontakt nu med :)
Mina bästisar ;)

Samma med Jonas och hans bror, 1 år och 8 månader mellan dom och dom är bästa vänner :)

2013-04-17 @ 11:13:42
URL: http://elinstenbergn.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:



RSS 2.0