Powerwalk i regnet

Trettioförsta Augusti

Hej på er alla fina
Igår pysslade jag med bloggen och det tog minsann en väldans tid innan jag fick upp headern. Det är ju så svårt med alla koder som man ska kopiera hit och dit, ser att bilderna blev suddiga men nu låter jag det vara såhär så länge.
 
Imorse vaknade jag av att Elvin låg och pratade. När jag tände sänglampan och sa godmorgon till honom så fick jag ett stort leende och ett bättre uppvaknade än så kan man ju inte få. Våran lilla goding
 
Nu har vi ätit frukost och strax ska vi bege oss ut i regnet på en powerwalk. Man blir inte sådär jätteladdad på att träna utomhus när man ser vad det är för väder, men det ska nog gå bra ändå. Så härligt med motion, så bara att bita ihop!
 
Klockan två ska vi vara på BVC för att väga och mäta lilleman, var hela tre veckor sedan sist vi var där så det ska bli spännande och se hur mycket han ökat i vikt. Får sällskap av Malin och Mamma där och sedan ska vi fara en sväng på stan. Ska gå in och skjuta upp min tatueringstid på grund av att jag ångrat mig, har fått en helt ny idé och då känns det som att jag behöver lite tid att tänka. Och så ska jag gå in på leksaksaffären och hämta ut ramen så vi kan göra hand- och fotavtryck på Elvin. När jag var där och skulle köpa så hade dom bara en kvar som det bara gick att göra en hand i, jag ville ha en med tre så då beställde dom efter.
 
Hoppas ni får en fin fredag. Kram på er!
 


Så kom du då till oss du älskade barn,
och grep våra hjärtan med kraft.
Med ens fick allting mera mening,
långt mer än det någonsin haft.

Du ler så du strålar, din själ lyser klar,
Du fångar all ömhet omkring,
små fötter och fingrar, din hud och din doft
så underbart skapat allting.

Ditt liv skall vi följa och finnas för dig
och dela din glädje och sorg.
När skuggorna hotar ditt solsken,
så är vi din tryggade borg
Älskade barn ♥
   

Tjugoåttonde Augusti

Vår morgon har bestått av mys, bus och en lång powerwalk till Elvin's morfar's grav ♥
 
Nu ska jag hoppa in i en varm dusch och sedan bege mig till frisören. Äntligen efter 12 veckor ska jag få klippa mig och färga håret, ska bli så härligt!
 
Hoppas ni får en underbar tisdag mina fina läsare ♥
 
 

Tjugosjunde Augusti

Imorse ville Elvin göra morgon tidigt, måste erkänna att ögonlocken kändes tunga när han började skratta och prata klockan sju. Men, efter att jag klivit upp och gett honom mat så var jag hur pigg som helst. Städade upp lite här hemma och tvättade lite kläder. Efter lunch mötte vi upp Mia och Oliver för en promenad, vi blev väääldigt blöta men det var skönt att få röra på sig. Efter en varm dusch, mellanmål och lite mys så la vi oss i sängen där vi somnade i två timmar. Underbart med lite vila.
 
Ikväll har vi varit på födelsedagskalas och nu har mina pojkar slocknat här bredvid, ska bara läsa lite bloggar och sedan göra dom sällskap. Imorgon ska jag äntligen få klippa mitt hår och färga det, som jag har längtat!  Sen imorgon kväll ska jag och Malin fara och hälsa på Therese och lilla Minja, var alldeles för längesen sist så det ska bli riktigt mysigt. Elvin och Minja är lika gamla, så roligt!
 
 Hoppas ni haft en lika bra start på veckan som vi ♥

Med vilja kommer man långt

Dagens promenad blev hela åtta kilometer, härligt! Fick sällskap av Mia och finaste lilla Oliver. Tror inte jag hade begett mig ut i regnet utan sällskap, höll på att frysa ihjäl största delen av promenaden men efter en varm dusch och mys med världens gosigaste bebis så fick jag upp värmen. När det blir blött och kallt så är det inte alls kul att träna, får hoppas på bättre väder imorgon!
 
Jag har en lång väg kvar, det är jag medveten om och det känns väl inte så roligt alltid. Jag kan ibland känna mig så taggad att jag inte vet var jag ska ta vägen, medans ibland känner jag hur sakta allting går och då är det lätt att känna sig dålig och se allting som meningslöst. Men med rätt kost och motion kommer man långt och jag fortsätter kämpa hela tiden. Försöker trycka undan dom onda tankarna och peppar mig själv, det är ju faktiskt för min egen skull jag skrivit ned dessa mål som jag vill nå och jag är säker på att jag kommer klara det.
 
Men att människor ser skillnad och berättar det för mig, betyder mycket. När jag får höra sånt så blir jag ännu mer taggad och orkar kämpa lite till.
Så tusen tack, ni är så fina ♥
 

Min skatt

Två bilder på lillprinsen från idag

Dagens träning

Det blev en powerwalk på en mil idag också, fram och tillbaka till Pappa's grav. Perfekt träningsrunda och så får jag gå förbi platsen där jag känner mig som tryggast.
Det är ju så fint på Berglunda ♥
 
Det var kallt och blåste lite större delen av promenaden, men mot slutet började solen lysa och jag höll på att smälta bort. Och nu medans jag sitter här och skriver, så börjar regnet ösa ned utanför. Inte bara lite! Vilken tur att vi hann hem i tid :)
 
Vilken härlig känsla det är när man känner att man tränat och tagit ut sig. Nu ska jag stretcha lite och sedan hoppa in i en varm dusch. Det känns så bra nu.
 
 

Hej och hå, kämpa på!

Dagens motionspass blev det längsta hitills efter förlossningen. Promenerade en mil i rask takt till Pappa's grav fram och tillbaka. Var alldeles slut på i benen när jag kom hem igen, som det ska vara! Härligt.
 
Jag trodde helt ärligt inte att jag skulle orka gå så långt redan nu, har fått så mycket sämre kondition efter graviditeten men det gick av bara farten och det är jag tacksam för. Ska försöka gå lika långt varenda dag nu framöver.
 
Det känns i min kropp att jag orkar mycket mer och att jag har viljan gör mycket. Nu ska jag fortsätta kämpa och nå mitt mål! :)

Tjugofjärde Augusti

Jag somnade sent inatt, vaknade efter bara någon timme då Elvin ville ha mat och så bestämde han sig minsann för att göra morgon klockan sju ;) Så mina ögonlock känns väldigt tunga, men efter lite frukost och en powerwalk så ska jag nog vakna till. Ska alldeles strax klä på Elvin och sedan ska vi bege oss ut, solen skiner ute men det är jättekallt. Är till och med kyligt här inne i lägenheten och vi brukar ha jättevarmt här hemma. Nu märks det att hösten är på ingång!
 
Dagens planer är att åka in på stan och göra lite ärenden, köpa lite nya kläder till Elvin och grejer så vi kan göra fot- och handavtryck på honom. Ska svänga förbi jobbet, hälsa på en stund och prata med chefen om när jag ska börja jobba lite smått nästa år. Även fast jag trivs jättebra att vara hemma och skulle kunna vara det i flera år med våran goding, så saknar jag att jobba väldigt mycket. Saknar mina fina arbetskamrater och vårdtagare, älskade Skytten!
 
Måste även ringa till Medicinkonsulten idag, boka tid för återbesök hos barnmorskan och så Elvin's tre månaders spruta. Fy, gruvar mig redan. Förhoppningsvis får vi en tid då min fina kan vara hemma så han kan följa med.
 
Även fast jag är ledig varenda dag, så är det lite extra speciellt med fredagar. Älskar dagen före helg! Ikväll ska vi äta en god middag, lax med cantadou täcke och en god sallad och så blir helgen full med mys. Livet är bra härligt :)

Hoppas ni får en bra fredag mina fina läsare!
 
 
 

Mina ögonstenar - jag älskar er!

You raise me up

 
Jag hade glömt bort att denna videon fanns på min fina, älskade Pappa. Det är en föredetta fotbollselev till honom som gjort den och jag behöver bara trycka på play så börjar mina tårar rinna. Den här låten satt jag alltid och sjöng högt framför datorn och Pappa ställde sig alltid vid dörren och tjuvlyssnade på mig, han sa så många gånger hur stolt han var över mig. Den här låten är verkligen oss, jag och Pappa.
 
Jag har inte försökt tänka så mycket sedan Elvin kom till världen, inte på att Pappa inte får uppleva allt detta. Men när jag såg videon ovan brast allting. Elvin har världens bästa morfar men kommer aldrig få träffa honom. Livet är så fruktansvärt orättvist och det gör så fruktansvärt ont utan honom.
 
Jag älskar dig, vi älskar dig och du är så saknad.
Jag längtar så tills den dagen vi ses igen ♥

Mina pojkar

 
Jag älskar er så mycket

Tjugoförsta Augusti

Idag har vi haft en riktig Elvin-och-mamma-mys-dag  
Imorse låg vi länge och drog oss i sängen, även fast jag inte fått sova bra varken inatt eller nu på morgonen så känner jag mig ganska utvilad. Jag får sådan energi av att bara vara i närheten av Elvin. Vårat lilla charmtroll vill hellre ligga nära mig, le och prata i massor istället för att ge mig lite sovmorgon. Men jag klagar absolut inte, ett bättre uppvaknande än en glad bebis kan man inte få.
 
Efter att jag gett Elvin mat och jag själv hade ätit så la vi oss på en filt på golvet och körde lite gymnastik. Korta stunder några gånger om dagen låter vi honom ligga på magen och det märks tydligt att han blir starkare och starkare för varje gång. Han håller upp huvudet länge och är så nyfiken på allt runtomkring. Nu har han även börjat vända sig från mage till rygg, så det gör han om och om igen tills han blir helt slut på. Våran duktiga lilla kille!
 
Nu ligger han och vilar i vaggan och jag har hunnit städa upp här hemma. Jag hade tänkt att vi skulle bege oss ut på en promenad med det regnar så ute, så vi tar en promenad ikväll istället efter att prästen varit här och pratat om dopet med oss.
 
Hoppas ni har en lika fin dag som vi har. Kram på er!
 

Tänk att det var just du som låg där inne

Min fina lilla prins ♥

Så var jag där igen - så laddad!

Jag älskar verkligen att träna. För mig är det jätteviktigt och jag rör på mig minst en timme varje dag. Känslan som jag känner efter ett träningspass går inte att beskriva med ord, då mår jag så himla bra och känner mig så positiv till allt.
 
När jag gick på högstadiet så gick jag ned 30 kilo och det är något som jag idag är fruktansvärt stolt över. Jag kämpade verkligen, hela tiden och även om det inte varje vecka hade givit resultat så gav jag aldrig upp. Min Pappa var min stöttepelare, i träning och mycket annat. Han brukade cykla bredvid mig när jag sprang och tack vare hans peppande ord så fortsatte jag springa när det kändes som att benen skulle gå vika. Han fick mig att ta fram en kraft som jag aldrig trodde att jag hade och jag är så tacksam över hans hjälp. Det var han som fick mig att påbörja ett helt nytt liv. Min fina, älskade Pappa.
 
Nu är jag där igen, på ruta ett. Efter månader som gravid ska jag påbörja min viktresa ned igen och jag är mer taggad än någonsin. Jag vill verkligen börja kämpa igen och nå resultat. Så länge som jag ammar Elvin så kommer jag självklart inte följa någon diet utan jag kommer motionera som jag gjort innan och börja äta hälsosamt. Sluta äta massa socker, för det är något min kropp inte behöver alls.
 
Nu har det gått nio veckor sedan Elvin kom ut till oss. Jag har inte ont någonstans och orkar mer än tidigare, så nu känner jag att det bara är för mig att köra på! Jag kör på mina powerwalks och så småningom ska jag köpa ett gymkort på badhuset och börja träna där igen. Som jag har längtat! Träning är verkligen en stor del av mig och mitt liv, så att jag kan börja röra på mig igen känns helt underbart. 
 
 

Planering inför Elvin's dop ♥

Nu är det snart bara en månad kvar till Elvin ska döpas och vi planerar för fullt här hemma inför den stora dagen. Jag tycker det känns jättekul med dop och är en sån som älskar att planera och förbereda! Han ska döpas i Margaretakyrkan, där även jag och mina bröder blivit döpta. Älskar verkligen den kyrkan, så himla fin! Sedan kommer vi hålla till i Furugården efteråt, en mysig liten timmerstuga.
 
 Min fina svägerska Malin ska hjälpa mig med att göra och dekorera tårtorna, sedan är jag sugen på att göra ett par söta cupcakes och cake pops. Känns som att jag måste in på stan till veckan och handla lite ingredienser och dekoration till mina bakverk.
 
Och såklart ska vi ha solosång på Elvin's dop. En fin tjej som heter Elin ska sjunga en vacker låt som får mig att gråta av lycka. Kan nästan inte lyssna på den utan att tårar börjar rinna. Undra om jag kommer kunna hålla mig när hon börjar sjunga ;) Det känns lite mer speciellt och fint med någon som sjunger tycker jag. Hade så gärna velat sjunga själv till Elvin men jag vågar inte, vet inte varför jag aldrig kan ta klivet och strunta i att bli så nervös. Förhoppningsvis blir det bättre så kanske jag vågar sjunga till min fina på vårat bröllop! ;)
 
För någon timme sedan ringde prästen och vi bokade in en träff imorgon kväll för att prata om dopet. Kul! Det känns faktiskt som att det mesta är ganska färdigt. Inbjudningskorten är utskickade, dop klänningen håller på att sys, fikat är bestämt, solosång är ordnat och så har vi valt min älskade storebror som gudfar till Elvin. Det var ingen tvekan om den saken. Finaste Marcus ♥
Bilderna är lånade från google
 

Det finaste av allt

Vilken resa det här har varit, att bilda familj, vilken gåva att kunna skapa ett nytt liv. Verkligen meningen med livet ♥

Först när det bara finns i ens tankar. Man hoppas, tror och vill. Man pratar om det men man vill inte prata om det för mycket, för det sägs ju att då slappnar man inte av och då kan det ta så lång tid. Men vad jag än gjorde så dök det alltid upp någon tanke om det. Men det var fortfarande bara ett önsketänkade, en dröm.

Men så kom den dagen. Det liksom kändes i varenda centimeter av min kropp, det var något som inte stämde. Jag åkte snabbt hem från jobbet, gick på toaletten och tog fram ett graviditetstest som jag köpt några veckor innan. Kissade på stickan, la ned testet på bänken och gick runt i lägenheten. Det skulle ta två minuter innan man kunde se något resultat och jag kan säga att det kändes som två timmar. När jag gick tillbaka på toaletten så såg jag att det stod 'Gravid 2-3' på testet och jag trodde inte mina ögon. Jag vågade inte tro på det så jag tog tre test till och tillslut fick jag säga högt till mig själv 'Sara, du är gravid!' Hah! Har aldrig varit så lycklig och rädd på samma gång, någonsin. Det jag drömt om så länge var äntligen verklighet.
 
Så vet man om att ett litet pyre växer och gror inuti, det känns fortfarande så overkligt för magen har inte börjat växa och man känner inga sparkar. Men första samtalet till barnmorskan är gjort och man fick en tid hos henne i vecka 10. Ord kan inte beskriva hur nervös jag var innan träffen med henne. Minns hur jag nästan skakade när vi satt i väntrummet. Vet inte varför, det var något helt nytt och jag har väl kanske alltid dragit mig lite för sånt. Men när vi kom in i rummet och fick träffa våran fantastiska barnmorska så släppte allt. Hon frågade många frågor, om oss och hur jag mådde. Hon sa att det här var bara början på en helt fantastisk resa och nu såhär i efterhand så förstår jag verkligen vad hon menade.  
 
Så kom äntligen dagen för ultraljudet och vi skulle få se vår lilla skatt. Jag önskar att jag kunde beskriva med ord hur jag kände när vi fick se honom och känslan som jag kände när barnmorskan sa att allting såg jättebra ut. En tio kilos sten lättade från mina axlar, för innan har man hunnit tänka så mycket att det kan vara något fel. Så det var skönt att få bekräftat att allt var bra. Jag svävade på moln hela den tisdagen, nu blev det plötsligt så verkligt att vi faktiskt väntade barn. Vilken lycka!
 
Veckorna gick, magen blev större, jag började känna sparkar och började se hur hela magen ändrade form varenda gång bebis rörde på sig. Det var så himla mysigt, kunde sitta och stirra på magen i flera timmar.
 
Jag blev stor ganska snabbt. Magen blev jättestor och människor frågade ofta om jag var säker på att det inte var två där inne. Alla blir vi olika stora under graviditeten men jag tyckte inte alls om när människor sa så. Det kändes som att jag var onormalt stor och så ville jag ju inte att det skulle vara. Jag ökade i vikt och mot slutet var jag så stor att jag inte orkade någonting. Jag vilade, vilade lite till och vilade ännu mer. Hela dagarna. Och ju längre tid som gick desto större blev längtan, så när vattnet gick var jag överlycklig. Äntligen var det dags!

Jag hann aldrig bli riktigt rädd för förlossningen. Det pirrade helt klart i min mage när vi åkte in på BB för andra gången och visste att vi skulle bli inskrivna. Men jag tog det väldigt lugnt och försökte att inte tänka på allt som kunde gå fel. Jag kände mig riktigt stark när värkarna började komma, nu var det äntligen dags att ta fram tjurskallen och börja kämpa för att få ut vårat mirakel! Personalen på Lycksele BB hjälpte mig så mycket och vi fick en helt underbar barnmorska som gjorde förlossningen till ett fint minne. Och min fina Peder som stod vid sidan om hela tiden, han stöttade mig och fick mig att använda mig av en kraft som jag aldrig trodde att jag hade. Älskade du - du är så fin och jag älskar dig så mycket ♥
 
Första tiden som mamma var ganska jobbig för min del. Jag hade väldigt ont efter förlossningen och när Elvin skrek så värkte det i hela mig. Jag blev så ledsen över smärtan. Men som tur var så vände det, all värk försvann, jag kom igång med amningen och jag kunde börja njuta av att vara mamma till våran fina lilla prins.
 
Nu har det gått lite mer än två månader sedan Elvin kom ut till oss och jag har aldrig någonsin känt mig så lycklig som jag är just nu. Innan fick jag en känsla av att jag skulle känna mig osäker i min roll som mamma men allting har fallit sig naturligt. Jag älskar mina två pojkar så mycket att det ibland känns som att mitt hjärta ska sprängas. Dom är verkligen mitt allt. Tack underbara Peder för att du gett mig den finaste lilla prinsen i hela världen ♥
 

Elvin myser med gammelfarmor ♥

 

Underbara, soliga fredag

Idag har vädret varit helt fantastiskt. Varmt och soligt. Finns nog inget som gör mig på så bra humör som när det är fint väder ute.
 
Tidigare var vi ute på en lång promenad, gick i hela nittio minuter i rask takt. Elvin sov så gott i vagnen så jag passade på. Var helt slut på när vi kom hem igen, skönt!
 
Nu ska jag hoppa in i duschen och sedan ska vi vänta på att pappan i hushållet ska komma hem så vi kan åka till farmor och farfar och spendera våran fredagkväll där. Mys! ♥ 

Sjuttonde Augusti

Åh vilket underbart väder det är ute! 22 grader varmt och solen skiner.
Älskade sommar ♥
 
Vi ska strax bege oss ut på en lång promenad, man får försöka vara ute så mycket som möjligt och ta vara på alla soltimmar man kan få.
 
Inatt har Elvin sovit riktigt bra så jag känner mig utvilad. Brukar somna om med honom när jag gett honom mat på mornarna, men nu kände jag mig så pigg så medans han har sovit på förmiddagen har jag hunnit städa upp här hemma och tvättat lite kläder. Älskar när man har lite extra energi.
 
I eftermiddag när min fina slutar jobba åker vi direkt upp till mina fina farföräldrar i Sidberg, vi har blivit bjuden på middag så där kommer vi spendera våran fredagkväll. Det blir mysigt. Helgen blir bara lugn för våran del, hoppas på bra väder så man kan vara ute och hitta på något.
 
Hoppas ni får en helt fantastisk fredag. Kram på er!
 
 

Graviditeten/förlossningen/livet som mamma

Hur mådde du under din graviditet?
Fram till vecka tolv så var jag väldigt illamående. Var väldigt jobbigt att stiga upp på jobbet klockan sju för det var som värst på mornarna, men jag hade väldigt snälla arbetskamrater så det gick bra. Jag fick ta en paus från arbetet, sätta mig ned och slappna av så blev det bättre efter en liten stund. Sedan mådde jag jättebra fram till vecka 25, då fick jag mycket jobbiga foglossningar som ledde till sjukskrivning.  
 
Var barn något du tänkt på länge innan du blev gravid?
Jag har länge haft en otrolig mammalängtan och alltid velat bli en ung mamma, så det har helt klart funnits i mina tankar ett bra tag.
 
När tycker du att man ska skaffa barn?
Jag tycker inte att det finns någon rätt ålder. Vissa är redo vid 20 och andra vid 35, det är upp till var och en.
 
Hur kändes det att vara gravid?
Det var magiskt. Att se magen växa, att få se bebis på ultraljudet, att få känna alla rörelser och sparkar. Att få längta efter sitt lilla pyre och planera allt tillsammans med den man älskar. Det var underbart att vara gravid och jag önskar verkligen att alla skulle få uppleva det.
 
Kändes det som du hade föreställt dig att föda barn?
Jag tänkte aldrig på hur det skulle kännas innan, jag kunde inte föreställa mig smärtan innan jag upplevt den. Men jag antog att det skulle göra väldigt ont, vilket det också gjorde.
 
Gjorde det så ont att du inte skulle vilja föda igen?
När jag hade som mest ont, så ville jag verkligen inte göra om det en gång till. Men nu när allt lagt sig så skulle jag kunna göra om det, många gånger!
 
Var du rädd när du födde Elvin?
Ju ondare det gjorde och ju närmare krystningsskedet jag kom, desto mer rädd blev jag för smärtan. Ibland fick barnmorskan påminna mig om att inte hålla emot. Men jag var aldrig så rädd så jag greps av panik, jag höll mig lugn hela vägen 'till mål.'
 
Blev förlossningen som du tänkt dig?
Jag hade inte tänkt så speciellt mycket på hur jag ville att min förlossning skulle vara, jag ville ta den som den kom och det var precis så det blev. Hade ett enormt stöd av barnmorskorna på Lycksele BB. Jag var öppen för allt och jag tror att det var riktigt bra att jag tänkte som jag gjorde, så slapp jag bli besviken över att något inte blev som jag hade tänkt mig.
 
Fick du mycket ont efteråt?
Väldigt ont. Kunde varken ligga, sitta, stå eller gå. Åt starka värktabletter och sov nästan hela tiden dom första dygnen hemma. Jag längtade så efter en lång, härlig dusch men när jag väl stod där så fick jag så fruktansvärt ont att jag höll på att svimma. Men efter några dagar så blev det så mycket bättre och jag kunde börja njuta på riktigt.
 
Är du nöjd med stället du fick föda på?
Absolut! Personalen på Lycksele BB är helt underbara och jag kände mig så trygg, från första stund.
 
Berätta lite om bedövningarna du valde under förlossningen?
Lustgasen räckte länge för mig och jag trodde till en början att jag skulle klara mig på endast det, för det hjälpte så otroligt bra mot smärtan. Men sedan några timmar innan Elvin kom ut, så hade jag väldigt ont och barnmorskan sa att han låg med näsan åt fel håll så det skulle ta ytterligare några timmar innan han skulle 'komma ned' ordentligt så jag bad om att få Epiduralbedövning. Det hjälpte jättemycket mot smärtan och jag kunde slappna av i flera timmar fram tills det var dags för mig att börja krysta.
 
Hur länge stannade ni kvar på BB efter förlossningen?
I fyra dygn. Vi skulle ha blivit kvar längre eftersom mitt vatten gick så långt före han kom ut, men tack vare världens bästa barnmorska så fick vi åka hem och komma tillbaka nästa morgon på läkarbesök.
 
Hur många barn vill du ha i framtiden?
Jag vill ha tre, fyra stycken. Älskar barn och vill ha en stor familj! :)
 
Vill du ha barn tätt?
Nej inte för tätt. Två, tre år mellan barnen gärna.
 
Hur länge ska du vara mammaledig?
Jag ska börja jobba lite smått nästa år, helger och så för att spara lite dagar. Sedan kommer jag börja om och jobba igen i Juni då jag varit hemma ett år.
 
Vad är jobbigast med att ha barn?
Jag måste nog svara sömnbristen. Även om Elvin har börjat sova bättre så får jag inte många timmars sammanhängande sömn per natt. Men man vänjer sig med mindre sömn och det är så värt det. När Elvin vaknar mitt i natten och gråter, så kan jag känna mig först helt borta på grund av tröttheten men sedan när jag plockar upp honom och han blir lugn av att känna min närhet, så värmer det så om mammahjärtat att jag skulle kunna sitta uppe med honom hela nätterna!!
 
Vad är det bästa med att ha barn?
All den kärlek man känner. Jag älskar Elvin så mycket att det ibland känns som att hjärtat ska sprängas, han är verkligen allt för mig. Min fina lilla kille!
 
Kommer ni ha dop eller namngivning för Elvin?
Det blir dop för Elvin den 29 September.
 
Vad är du mest förvånad över nu när du fått barn?
Hur självklart allting är. Jag trodde att jag skulle känna mig osäker och förvirrad i min roll som mamma, men allt har fallit sig naturligt.
 
Hur har livet förändrats sedan Elvin kom till världen? Och hur har ditt och Peder's förhållande förändrats?
Jag vet inte riktigt hur jag ska förklara det, men livet har blivit så mycket bättre sedan vi fick våran Elvin. Allting känns så mycket ljusare och så mycket bättre. Mitt och Peder's förhållande har bara blivit starkare. Helt klart så finns det inte lika mycket tid för varandra nu som innan, men man får ta vara på dom få stunderna och göra dom till något speciellt istället. Jag älskar min fina lilla familj, så fruktansvärt mycket.
 

Go'aste!

Jag skulle göra vad som helst för dig. Min fina Elvin ♥

Vår lilla prins

Mamma och pappa älskar dig så mycket ♥

Elvin 2 månader ♥

Idag blir våran lilla skatt hela två månader. Åtta veckor av oändlig kärlek, våran lilla prins!  
 
Att tiden bara flyger iväg är inget nytt, ibland önskar jag att man bara kunde stanna tiden och leva i den förevigt. Det vore väl något? Jag njuter för fullt av att vara mamma, det är verkligen det bästa och största som hänt mig. Vilken lycka jag känner över att jag har världens finaste familj.
 
Elvin har börjat göra så många ljud. Han börjar höra sig själv och tycker att det låter roligt, då låter han jätteglad. Gladast är han när han får ligga i babygymmet. Där ligger han och sparkar, viftar med armarna, ler och gör roliga läten. Han sover i hans vagga för det mesta, ibland om han inte vill somna där så brukar vi ta honom till oss i våran säng och när han somnat så lyfter vi över honom till vaggan igen. Det har väl hänt att han fått sova mellan oss men det är sällan. Jag kan inte riktigt slappna av så det känns bra att han tycker om sin egen säng. Vi lägger honom strax före tolv, han vaknar kring fyra/fem tiden och somnar sedan om direkt igen efter mat. Det känns underbart! Även tidigt på morgonen då han ätit så somnar han om, så jag får många timmars sömn även om dom inte blir sammanhängande. Jag helammar honom fortfarande, har mycket mjölk och han äter riktigt bra. Det är himla mysigt att amma, men man känner sig rätt bunden. Han äter var tredje timme fortfarande, ibland på dagarna kan det gå fyra timmar men det händer inte så ofta. Jag ger honom mat, sedan passar jag på att göra allting som ska hinnas göra innan nästa matning. Haha! ;) Skämt och sido. Elvin får i sig rätt mängd mat och är väldigt nöjd. Glad bebis = glad mamma!
 
Finaste Elvin vad vi älskar dig. Det är så underbart att få vara med dig varenda dag och följa din utveckling. Du är det absolut bästa vi har, vårat lilla charmtroll.
 
Så kom du då till oss du älskade barn och grep våra hjärtan med kraft. Med ens  fick allting mera mening, långt mer än det någonsin haft. Du ler så du strålar,  din själ lyser klar, du fångar all ömhet omkring. Små fötter och fingrar, din  hud och din doft, så underbart skapat allting. Ditt liv skall vi följa och  finnas för dig och dela din glädje och sorg. När skuggorna hotar ditt solsken,  är vi din tryggade borg. En sådan vacker gåva vi fått att bevara; Ett barn att  få älska och skydda från ont, en lycka för stor att förklara!
 
 

Fina dopkort


Igår kom äntligen dopkorten som jag beställde efter förra veckan. Som jag har längtat! Dom blev så fina 

Trettonde Augusti

Hej på er 
Dagen har bjudit på sol och 24 graders värme, underbart! Mitt på dagen tog vi oss en promenad, det fläktade på bra men var nästan lite för varmt för en motionsrunda. Men det gick bra, genomblöt av svett blev jag innan vi var hemma. Skönt!
 
Annars har vi inte gjort så mycket mer än det vanliga idag, lagat mat och tvättat lite kläder. Jag bestämde mig imorse när jag slog upp ögonen att detta skulle bli en vilodag, har varit så trött och slö den senaste tiden så det kändes som välbehövligt.
 
Nu ska jag mysa med våran lilla skatt som är på väldigt bra humör. Han ler och pratar hela tiden. Go fis
 

Våran lilla skatt ♥

Elfte Augusti

Idag har vi varit på kalas för mitt kusinbarn Elsa! Där bjöds det på mycket gott fika och mycket skratt. Alltid lika trevligt att umgås med vår fina släkt  Efter vi varit där så åkte vi till Mamma där vi grillade till middag, så gott! Min fina svägerska Marica var i Lycksele på jobb så hon kom förbi och gjorde oss sällskap. Alltid lika kul att få höra lite skvaller och prata lite om ovettiga människor med henne ;)
 
Efter middagen så gav jag Elvin mat och begav mig sedan ut på en lång powerwalk. Gick lite överallt och runt djurparken, hela 90 minuter blev det och jag var alldeles slut på när jag kom hem. Härligt att kunna hålla ett raskt tempo hela tiden!
 
Nu ska vi strax krypa ned i sängen och sova. Imorgon ska jag försöka kliva upp lite tidigare och gå en promenad, sedan åker vi till Tjäl för att hälsa på min fina's familj och sedan åker vi till Åsele för att äta middag hos svärmor. Det blir trevligt med en heldag där! :)
 

Elvin myser med faster Marica

Andningslarm - en trygghet!

För några månader sedan slutade en bekant's son andas på natten, det hände till och med två gånger på rad med bara några veckors mellanrum och tack vare detta andningslarm så kunde han rädda livet på sin son. Jag blir så rörd bara jag tänker på det. Det hade kunnat gå så illa men den här lilla 'dosan' gjorde så att dom fortfarande har kvar deras lilla pojke.

När Elvin kom ut till oss så fick vi detta larm av dom och vi är så fruktansvärt tacksamma för det! Varje kväll när han får på sig pyjamasen så fäster vi fast larmet på hans blöja och vi sover så tryggt när vi vet att om något skulle hända så börjar den pipa.

Jag tycker inte alls att man borde tveka när det gäller detta larm. Kan nästan tycka att det är lite självklart att använda sig av det. Plötslig spädbarnsdöd orsakas inte av någon sjukdom, så det kan hända något även om barnet är friskt. Men om man tror att man vaknar av att barnet slutar andas på natten, så ska man ju inte köpa ett.
 
Bara ett litet tips till er från mig! :)
 
 
 
 

Fredagsfin ♥

Mamma's älskling!

 

Elvin och gammelfarmor ♥

Dom här bilderna gör mig så lycklig inombords

Fina lillprinsen ♥

Jag läser bloggar om föräldrar som förlorat deras små barn, ser bebisar som lämnar jorden alldeles för tidigt och jag blir alldeles kall. Det är så fruktansvärt. Jag är verkligen livrädd för att något ska hända våran lilla prins, att han ska sluta andas (nattetid har vi alltid på honom andningslarmet) men ändå. Jag kan ligga och stirra på hans bröstkorg i timmar bara för att se att den rör på sig.
 
Jag gissar på att den här känslan är väldigt vanlig och det är nog många som tänker likt som mig. Och jag vet även att jag kommer bli tokig om jag inte slutar oroa mig, men när tankarna väl kommer så kan jag inte knuffa undan dom. Han är ju det viktigaste för oss och ett liv utan honom, vill jag inte leva. Blir alldeles stel och börjar gråta så fort jag tänker på att något skulle ske. Fy.
 
Jag lever tillsammans med världens lugnaste, tryggaste och finaste Peder så när allting blir lite för mycket har jag så bra stöd. Jag måste lära mig att behålla lugnet om något inte är som det brukar, även om jag håller på att gå sönder av oro. Men utan Peder hade jag aldrig orkat, det är en sak som är säker.
 
Jag älskar våran lilla kille så mycket att det ibland känns som att hjärtat ska sprängas. Elvin, du är verkligen vårat allt 
 
 

Åttonde Augusti

Ikväll är det en väääldigt trött Sara som skriver. Våran lilla prins sov så dåligt natten som var. Det har hänt tidigare men då har han kunnat somna om på morgonen, men inte den här gången. Han somnade i min famn imorse efter han ätit, men så fort jag la ned honom i vaggan eller hos mig i sängen så slog han upp sina blå och började gnälla. Jag gav honom nappen, han somnade i tio minuter, spottade ut nappen, började gnälla igen och så höll det på i några timmar. Men mitt i allting så började han låta jätteglad och började prata istället. Våran gofis. Och när han börjar låta sådär gulligt så blir jag bara så glad och det känns inte alls jobbigt att man knappt fått sova något, då vill jag bara plocka upp honom och pussa på honom!
 
Efter lunch idag så for vi, tillsammans med Malin och hälsade på Jennie och Melina. Vi drack kaffe och surrade i massor, vi hade en supermysig eftermiddag och Melina är ju bara för go! Tänka sig att om några månader kryper Elvin omkring som hon, det kan man inte riktigt tänka sig nu, jag tror att han alltid kommer vara såhär liten ;) Jag har sagt det tidigare men jag säger det igen, så kul det är att umgås med andra som också har barn. Det måste vi göra om! :)
 
Ikväll har jag och Malin varit ute på en powerwalk. Hela 90 minuter promenerade vi och det var riktigt härligt. Det känns att jag börjar kunna gå i ett snabbare tempo nu och att jag orkar mycket mer. Ni som känner mig vet att långa promenader är något som jag verkligen älskar, så att jag kan gå långt och länge nu utan att få ont någonstans gör mig så glad.
 
Imorgon ska vi inte göra någonting alls. Jag har tänkt ta en riktig vilodag, sova så mycket som jag kan och ta en timmes promenad mitt på dagen för lite frisk luft. Har varit rätt mycket nu på senaste tiden. Jag har varit väldigt stressad och orolig, egentligen inte över något speciellt men jag har bara haft det lite jobbigt så en lugn dag känns som ett måste nu.
 
Nu sover mina fina pojkar så sött här i sängen så jag ska göra dom sällskap. Hoppas ni haft en bra dag! Kram på er
 

Sjunde Augusti

Hej på er alla fina

Idag har vi varit på BVC med våran lilla prins för vägning och mätning. Han väger numera 5425 gram, har hunnit bli hela 58,2 centimeter lång och har ett huvudomfång på 38,8 centimeter. Han växer så det knakar och följer kurvan precis. Våran stora lilla kille!
 
När vi vägt Elvin så tog min fina med sig honom hem och jag stannade kvar för att göra ett EPDS screening test. Det är något som alla nyblivna mammor erbjuds att göra, man får svara på frågor om hur man mår och utifrån det så avgörs det ifall man behöver hjälp för att börja må bättre. Jag mår toppen, har aldrig varit lyckligare och testet tog inte mer än tio minuter för min del. Helt klart så har humöret och känslorna svajat fram och tillbaka under första tiden som mamma. Det är mycket nytt som ska in och mycket som man ska lära sig, så alla dagar har inte varit bra. Men precis så var det innan också, så jag känner ingen skillnad. Är så tacksam och glad över att jag har fina Peder vid min sida som får mig att bli så lugn och trygg i min roll som mamma. Han är verkligen den finaste människan som finns och världens bästa pappa

Nu ska vi strax gå över till Marcus och Malin för att äta tacos, lyx att bli bjuden på middag såhär mitt i veckan! Sedan ska vi följas till Joakim, Mia och Oliver för att fira Joakim på hans 26års dag. Blir en riktig myskväll tillsammans med våran fina släkt.

Sjätte Augusti

Hej på er alla fina
Här skrivs det inte många rader, har fullt upp med fina Elvin men det förstår ni säkert. Är mer aktiv på instagram så om ni vill kan ni lägga till mig där. (froookensara)
 
Dagarna går så himla snabbt. Jag njuter av varenda minut tillsammans med våran lilla prins, min underbara familj och mina fantastiska vänner. Tidigare idag träffade jag Frida, vi satte oss i solen och pratade länge. Hade en klump i magen när vi skiljdes åt, hon åkte nämligen till Norge ikväll och blir där i tre månader. Vet att hon kommer ha det jättebra men kommer kännas konstigt att inte kunna ses bara sådär. Men vi ses snart igen! Ikväll har fina Petra och deras söta lilla Nova-Lee varit här. Har haft en supermysig kväll. Tack för det
 
Nu ska jag krypa ned i sängen bredvid min fina. Imorgon väntas BVC besök! Kram på er
 
 
 
 

Första Augusti

Idag har det varit en riktigt bra dag. Jag har känt mig på betydligt bättre humör än tidigare och jag har haft kvar världens energi från igår. Dagen startade med att jag och Elvin tog oss en sovmorgon, sedan låg vi och drog oss fram till lunch. Så mysigt. När jag hade gett honom mat och ätit själv så mötte vi upp fina Frida och så tog vi oss en lång powerwalk! Så kul att träffas, höra massa roligt skvaller och bara umgås. Jisses vad jag kommer sakna dig när du flyttar till Norge på måndag, men jag vet att du kommer ha det bra och att vi ses snart igen ♥
 
Efter promenaden så städade jag upp lite här hemma och när min fina kom hem från jobbet gick vi över till Mamma där det bjöds på färsk pasta med köttfärssås, så gott! Efter middagen började jag lite smått med inbjudningskorten till Elvin's dop i September. Jag hade först tänkt beställa hem egna grejer och göra egna kort, men insåg att jag väntat lite för länge med det och att dom snart ska vara skickade. Men det går att göra så fina på internet så det blir minst lika bra.
 
Ikväll har jag packat åt både mig och våran lilla prins, vi åker till Övik imorgon med min mamma och blir där i två nätter. Märks att det är mycket som ska med när man har en liten, jag har ju alltid hur mycket som helst med mig när jag åker iväg och nu ska jag packa för en till, ni kan ju tänka er hur min väska ser ut ;) Det känns kul att komma iväg lite och två nätter känns lagomt när jag aldrig sovit borta med Elvin tidigare. Vi ska bara ta det lugnt och njuta. Träffa våran fina släkt och shoppa lite.
 
Nu sover mina fina pojkar och jag ska strax göra dom sällskap. Ta hand om er ♥
 
Elvin och pappa mys
 


RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu
Spela poker, casino, bingo m.m online. Massor av bonusar på Bonusar inom Poker, Casino, Slots med mera - PokerCasinoBonus