Syskon

 
Jag skrev ett inlägg för ett tag sedan och frågade er läsare när ni tycker att man ska skaffa barn nummer två och jag tycker att jag fick in himla många bra svar och kloka tankar! Så tack för det. Många frågade om min åsikt så här kommer den.
 
Det skiljer 2 år mellan mig och min storebror Marcus, eller 1 år och 10 månader för att vara exakt. Vi har alltid stått varandra nära och gör det än idag. Vi har gjort allt tillsammans, delat allt och vi har så många fina minnen ihop. Jag vill att Elvin ska ha en sån, ett sånt syskon som är nära i ålder och som han kan göra saker tillsammans med. Skiljer det inte mycket på barnen i ålder så har dom så mycket mer gemensamt och går igenom samma saker samtidigt.
 
Både jag och min fina är överens om att det inte ska vara så långt mellan våra barn. Sedan om det blir 2 eller 3 år spelar ingen roll. Jag såg att någon skrev på min ask sida att om vi vill ha så kort tid mellan barnen så måste vi väl sätta igång snart, men så tänker inte riktigt vi. Just nu lägger vi all fokus på Elvin och ger honom allt, han kommer få många syskon men inte just nu. Jag vill hinna jobba ett tag innan och träna upp min kropp ordentligt så jag orkar med en graviditet till. Träna upp mage och rygg så jag om möjligt, kan lindra lite av den värken som man kan få. Jag tror att det är väldigt viktigt.
 
Elvin var ju som sagt inte riktigt planerad, vi visste vad som kunde ske men det var inte så att vi kämpade för det. Jag tror att vi kommer tänka lite så på nästa barn också, händer det så händer det och vi kommer vara så lyckliga den dagen vi får reda på att ett litet liv växer inuti mig igen. Den känslan går inte att beskriva med ord och jag längtar såklart jättemycket.
 
Jag tycker dock att det var helt underbart att starta sommaren med en nyfödd bebis och jag som annars jobbar helger och högtider, tyckte det var fantastiskt att få vara mammaledig under just dom. Så lite planering kommer det allt bli. Hihi.
 
 
 
 
Kommentarer
Postat av: Ronja - ocensurerat svartvitt

Hur många barn tänker ni typ?

Svar: Jag vill ha 4 och Peder vill ha 3. Så hur många det blir får vi se!
Sara Bäckman

2013-04-29 @ 16:01:26
URL: http://ovitaskor.blogg.se
Postat av: Ika

Tycker också som du, att 2-3 år är lagom. Då får dom så mycket glädje av varann! Jag är yngst av mina syskon och det är 10 års skillnad så jag hade inga syskon att leka med vilket var ganska tråkigt. Så jag vill ge min lilla tjej syskon tidigare än så. Men vill också jobba först, har fått jobb nu under sommaren och helst vill jag ha fast jobb innan nästa barn, och flytta till en större lägenhet eller hus. Just nu bor vi i en liten lägenhet, en 1a så ett till barn skulle inte gå när man bor såhär litet.

Svar: Kul att höra din åsikt :)
Ja jag upplever också att barnen kan ha roligast tillsammans som små om det inte skiljer så många år mellan dom.

Åh okej, då förstår jag! Men man ska inte känna någon brådska. Hoppas det löser sig för dig med jobb och erat boende innan nästa barn. Kram
Sara Bäckman

2013-04-29 @ 16:22:09
URL: http://emelieeriika.blogg.se
Postat av: Catte

Hej! Brukar läsa din blogg ibland och kände att jag fick lite tankar kring ditt inlägg om syskon! :) Har själv inga barn, men har mycket barn runt mig, jobbar med barn och längtar själv tills jag blir mamma (är just nu inte läge för det i mitt liv).
Jag tror, att det nog inte spelar så jätte stor roll mellan syskonens ålder just när det gäller sammanhållningen. Min sambo är 5 år yngre än sin äldsta bror, och 2 år yngre än sin andra, men är otroligt mycket mer tajt med han som är 5 år äldre. Tror mycket sånt sitter i barnen själva, hur det ser ut med kompisar, vars man bor och vilka personligheter barnen får. :) Själv har jag 4 och 7 år mellan mig själv och mina syskon, jag har aldrig haft en speciellt nära relation till någon av dom, och inte heller dom två mellan varandra. Jag upplever att det, även där, sitter i att vi är alldeles för olika och inte "tyr oss till varandra" pga det. Så skaffa nästa när det känns bra för dig och din sambo, det tror jag är det bästa! :)

Svar: Hej!
Jag håller med dig. Man behöver inte stå varandra nära bara för att man är nära i åldrarna, det behöver heller inte betyda att man inte kan stå varandra nära för att det skiljer många år emellan, men jag skrev bara ur egna erfarenheter. Jag tror att jag och min ena bror står varandra så nära just för att vi gått igenom samma saker vid samma tidpunkter, men sen har vi ju annat gemensamt så det kan väl vara mycket därför också.

Jag upplever iallafall att om man inte har så många år mellan barnen så kommer dom kunna ha mycket roligare tillsammans under tiden dom är små. Sedan finns det ju inget som säger att dom kommer vara bästa vänner när dom blir äldre ifall det bara är något/några år mellan dom. Precis som du säger, att man är alldeles för olika och inte tyr sig till varandra. Den får helt enkelt tiden utvisa.

Tack för din kommentar. Kul att höra din åsikt! :)

Sköt om dig!
Sara Bäckman

2013-04-30 @ 07:55:47

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:



RSS 2.0