Välkommen vecka 30 (29+0) ♥

Bebis

Nu kanske det börjar kännas som att du varit gravid i en evighet och det kan vara svårt att tänka sig att du ska vara gravid i ytterligare 10 veckor. Men din bebis måste fortfarande växa till sig en hel del innan han eller hon är redo att komma till världen. Bebisen är nu 41 cm från topp till tå och väger omkring 1,4 kg.

Även om din bebis ligger skyddad av fostervattnet och livmodern kan den känna och reagera på smärta. Man kan se med ultraljud hur bebisen övar på att andas för att göra sig redo för världen utanför. Om den sväljer fostervatten i fel struprör kan du känna hur den får hicka.

Om din bebis föddes nu skulle den kunna hålla sig varm utan kuvös. Huden börjar bli mjuk och len allteftersom underhudsfettet utvecklas. Fettet isolerar mot kyla och fungerar som en energireserv.

Du

Din livmoders översta del kan du nu känna c:a 10 cm ovanför naveln. Livmodern, moderkakan och vätskemängden kommer att öka stadigt under de kommande 10 veckorna och du kommer förmodligen att gå upp ungefär ett halv kilo per vecka.

Eftersom du blir större blir det allt svårare att röra sig snabbt. Du är inte längre så smidig och du bör vara försiktig för att undvika att trilla och skada dig eller bebisen. Tänk på att bibehålla en god hållning när du sitter och står; det kommer att underlätta för dig och minska risken för smärtor i ryggen. Du bör rulla över på sidan innan du stiger upp efter liggande position för att undvika att belasta magmusklerna som är uttänjda och svagare än normalt.

Mina egna tankar

72,5 % av graviditeten har passerat, 203 av 280 dagar och det är 77 dagar kvar till BF ♥ 

Det märks att bebisen växer i en hejdundrande fart! Det är en väldigt livlig krabat som växer inuti mig, jag känner varenda spark och rörelse så väl och det är så mysigt. Bebis stökar och bökar där inne som mest när jag ska lägga mig ned för att vila eller sova för natten. En morgon vaknade jag av pyret's sparkar, kanske det mysigaste sättet man kan vakna på ♥

Jag har fortfarande riktigt mycket värk och det stör min nattsömn ganska rejält. Mina fötter och ben har börjat bli väldigt svullna, även mina händer, så det blir många toabesök nattetid. Det känns som att värken bara blir värre och värre, ibland tar jag mig inte ens upp från sittande eller liggande position. Min fina har fått hjälpa mig flera gånger för det gör så himla ont att resa sig upp. Och när jag väl tagit mig upp, ja då strålar det ned i ljumskarna så det känns som att jag ska gå sönder.

Men förutom allt som gör ont så mår jag riktigt bra. Nu är det tio veckor kvar till BF och vi längtar som bara den efter vårat lilla pyre. Att man kunde älska en människa så högt innan man ens träffats, visste jag inte! Vi älskar dig, lillbebis.



Kommentarer
Postat av: Zilla

Ohh..,sjukt va tiden går, tänk snart har vi våra små fina bebisar här! Längtar ihjäl mig :)

2012-04-03 @ 10:04:23
URL: http://vivaladivah.webblogg.se/
Postat av: Jennie

Fy känner igen de där när man legat och ska upp. Hade samma bekymmer med det. Försök att inte ligga så rak på ryggen utan ha kuddar som gör att du som halvligger det lindrade lite för mig och blev lättare att ta sig upp utan hjälp då ;)

2012-04-03 @ 10:41:42
Postat av: Cissi

Så mysigt att känna alla små buffar där inne. Det saknar jag nästan mest med att vara gravid..

2012-04-03 @ 10:45:59
URL: http://cissiochkampenomlyxen.blogg.se/
Postat av: Monia - mamma till Tuvalie

snart så! Spännande :)

2012-04-03 @ 14:37:14
URL: http://moniasundgrenjansson.blogg.se/
Postat av: Sanna

Fina magen :)



Kram

2012-04-04 @ 11:14:32
URL: http://sannaerikakarlsson.blogspot.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:



RSS 2.0