Rädd för att föda?

Jag fick den frågan för någon dag sedan och jag kan säga att jag har lite blandade känslor när det gäller förlossningen. Klart att jag känner mig spänd och nervös, det är ju ingen liten sak vi pratar om, men ändå känner jag ett lugn. En fördel jag har är att jag varit och jobbat på BB, så jag har fått se och assisterat vid några förlossningar. Sedan jobbar jag inom vården och är inte alls rädd för något som har med det att göra. Så ett plus är ju att jag på ett sätt varit med om en förlossning redan.

Men bara för att jag jobbat på BB så har jag ju inte fött själv, så nervös och spänd inför smärtan är jag, helt klart. Har läst på en del redan om andning och smärtlindring, är redan ganska säker på vad som känns rätt för mig. Men det kan ju hinna ändras. Jag kollar även på massor med förlossningsprogram, tycker att dom är väldigt lärorika även om ens egen förlossning kanske inte blir ett dugg likt dom man får se där.

Jag ser framemot det som komma skall. Jag längtar så tills jag ligger där och kan känna att vi snart får träffa vårat lilla pyre, då är det verkligen nära. Ibland kan jag längta så mycket efter den dagen så det känns som att jag går sönder av längtan! Sedan att jag kommer ha min lugna, trygga, finaste Peder vid min sida gör att jag känner mig mindre nervös. När jag har honom i min närhet, vet jag att resten ordnar sig ♥


Bild lånad från google

Kommentarer
Postat av: Frida - Mamma till Elsa och lillebror i magen

Jag kände som du. Visst var man nervös men samtidigt så handlar det bara om några timmar och känslan när man får upp bebisen. Ojoj! Man får det bästa i världen! :)

2012-03-04 @ 19:46:28
URL: http://Http://allgren.blogg.se
Postat av: Renata

Grattis till bulan! :) ska själv ha i maj och känner igen dina tankar! Spänd är jag samtidigt som jag längtar dit. Vi klarar detta :)

2012-03-04 @ 22:12:42
URL: http://renatas.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:



RSS 2.0