Svar på kommentar

Anonym om Att bli gravid efter många år med ätstörningar:

Önska jag va lika stark som du så jag också kunde komma över mina ätstörningar.. eller komma över kommer man väl aldrig riktigt men kunna börja hantera de iaf. tycker att du verkar vara en jättefin tjej med båda fötterna på jorden trots din pappas död och dina ätstörningar,, som sagt, du är stark. va stolt över dig själv! kram

Tusen tack för din fina kommentar och vad starkt gjort av dig att skriva till mig! Det första man måste göra när man har en ätstörning är att erkänna för sig själv att man faktiskt är sjuk. Och man måste inse att hur stark jag än är, så behöver jag hjälp för att ta mig ur den hemska sjukdomen. Man är inte svag för att man söker hjälp, snarare tvärtom, man är världens starkaste om man vågar stå för sin sjukdom och det är starkt att söka hjälp.

Det tog väldigt lång tid för mig att erkänna att jag var sjuk, jag ville inte inse. Jag åt massor med mat, sedan kräktes jag upp allt igen och jag skämdes. Det finns inga ord för hur mycket jag skämdes. Jag ifrågasatte ofta mig själv högt, vad håller jag på med? Jag kräktes ibland så mycket att hela kroppen bara skakade. Jag förstörde min kropp och jag visste om det. Men jag kunde inte sluta, det var ett beroende, jag var tvungen att kräkas efter varje måltid. Det var bara så.

En kväll efter att jag kräkts upp all middag i toaletten så ville Pappa prata med mig. Jag blev generad direkt han ropade på mig för jag förstod att han visste vad jag höll på med. Pappa hjälpte mig att komma på rätt spår igen. Han fick mig att söka hjälp, han fick mig att börja må bättre, han fick mig att sluta kräkas upp maten. Jag började äta rätt, normala portioner och tränade. Det var så jobbigt till en början, men jag klarade det och inga ord kan beskriva hur stolt jag är över mig själv. Jag började må så himla bra, tack vare Pappa ♥

Än hur jobbigt det är, så försök göra dig själv en tjänst och sök hjälp. Har du ingen nära du kan prata med, gå till en kurator (det gjorde jag) eller så får du gärna maila mig på: [email protected] så ska jag försöka hjälpa dig allt vad jag bara kan. Var inte rädd för att söka hjälp, det är så himla värt det.

Stor kram till dig!! ♥

Kommentarer
Postat av: Frida - mamma till Elsa & lillebror i magen

Ja precis. Helt underbart! :)

2012-03-26 @ 21:47:21
URL: http://allgren.blogg.se/
Postat av: Novembersara - i väntan på majbebis

SV; Ja dumma människor finns det gott om ;p

2012-03-26 @ 22:03:56
URL: http://novembersara.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:



RSS 2.0