Kramp i benen

Fy vad ont det gör, inte nog med att vaderna och fötterna är svullna nu har jag även börjat få kramp i benen. Det är som värst på kvällen, trots att jag haft på stödstrumpor en hel dag så gör det så ont under kvällstid. Ibland strålar det från midjan och ned, som träningsvärk i rumpan och nedför hela benet. Jättesvårt att förklara.

Sedan när jag vaknar på nattetid och måste gå på toaletten så har jag så ont i svanken att jag knappt kan gå. Det är först efter att jag plågat mig igenom några steg som det börjar kännas bättre. Det är så jobbigt. Ryggvärk och ont i benen är ingen bra kombination när man är trött och måste gå på toa. Haha!

Google är verkligen en hjälte nu när man inte varit med om detta förut. Jag ska försöka följa deras tips, att stretcha med jämna mellanrum, massera vaderna, dricka mycket vatten och ta ett varmt bad innan sänggående.

Bara det inte är foglossning, måtte det inte vara så. Nu när jag läst runt lite så inser jag ju att det kan ju faktiskt vara det, så länge det är såhär går det ju bra, men blir det värre vet jag inte vad jag ska ta mig till. Det gör ju så ont!!

Någon som varit med om liknande eller har en aning om vad det kan vara? :)

Min fina stöttar mig och försöker göra allt för att jag ska få mindre värk. Han har precis masserat mina vader och gett mig C-vitamin. Min älskling, jag älskar dig!!!!

Kommentarer
Postat av: Jennie

Det låter som foglossning. Jag fick sådär jätte tidigt i graviditeten och sen lugnade de ner sig sen kom de igen i slutet och då va de stor skillnad på smärtan. Man slutade typ andas! Men Google är bäst! Kolla om de funka med varmt bad annars minns jag att de va något visst ämne kroppen saknade som finns i nån dryck som kan underlätta. Prova även ett foglossningsbälte. Man känner sig mer stabil då :)

2012-03-03 @ 09:21:35
Postat av: Frida

Jag har också haft problem med kramp i vaderna, men som tur var gick det över efter en månad (jag hade inte kramp riktigt varje natt, men nästan). Läste nånstans att man kunde prova dricka ett glas Grappo eller Grape Tonic, det funkade på mig i alla fall! :)

2012-03-03 @ 09:54:55
URL: http://friiiiiiida.blogg.se/
Postat av: Frida

http://www.familjeliv.se/Forum-2-12/m26526982.html

2012-03-03 @ 09:55:32
URL: http://friiiiiiida.blogg.se/
Postat av: Frida - mamma till Elsa och lillebror i magen

Huga. Jag känner igen det du skriver. Om du får sendrag i vaderna på natten är det för att kroppen samlar på sig vätska. Att få massage är bra. Tyvärr kan det vara foglossning. Men jag hoppas du slipper det. Min är hemsk. Kan knappt gå :/

2012-03-03 @ 18:48:34
URL: http://Http://allgren.blogg.se
Postat av: Frida

Det var så lite, hoppas det hjälper bara! Nä, nu kan det ju faktiskt starta när som helst .. Känns lite overkligt efter all denna väntan om jag ska vara ärlig! Men det ska bli så underbart, jag vill inget hellre än att få träffa min bebis! :) Tack så mycket. Hoppas du får en fortsatt fin graviditet! Kram

2012-03-05 @ 10:31:59
URL: http://friiiiiiida.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:



RSS 2.0