Elvin 6 månader ♥

Elvin är redan ett halvår. Tycker dom här månaderna bara flygit iväg och om exakt lika länge blir han ett helt år.
Våran stora lilla kille ♥
 
Han har börjat använda storlek 74 på kläderna. Väger runt 8 kilo och är cirka 63 cm lång. Var några veckor sedan sist jag var på BVC med honom så svårt att veta exakt, men där i kring!
 
Elvin älskar mat. Vi har ännu inte stött på något som han inte vill äta. Till frukost äter han välling, mellanmålen brukar vara någon fruktpure, till lunch äter han oftast gröt, till middag äter han vanlig mat och på kvällen innan han lägger sig äter han välling. 
 
Han sover hela nätterna fortfarande och det är vi väldigt tacksamma för. Han somnar kring 8, ibland lite senare på kvällen och vaknar kring 8 på mornarna. Hoppas det håller i sig.

Han kan sitta själv om han har något i sina händer som han kan leka med, annars blir han rastlös och försöker nå något en bit bort och då tippar han omkull. För säkerhetsskull så har vi alltid kuddar runtomkring honom.
 
Han vill alltid ligga på mage och försöker ta sig framåt. Han trycker upp sig jättemycket med överkroppen och försöker ställa sig upp på sina knän. Han vänder och vrider sig åt alla håll och har kommit på hur man backar, så om man lägger honom på en filt på golvet och vänder bort sig i några sekunder så ligger han inte kvar på samma ställe som man lämnade honom. Jag brukar lägga något framför honom som han ska försöka nå och då lyckas han trycka sig framåt med hjälp av armar och ben så han får tag i det.
 
Han greppar och tar tag i allting han ser. Bäst tycker han om snusdosan, den får han bäst grepp om. Och han älskar sin gåstol, går omkring med den och trycker på alla knappar. Han älskar leksaker som har många färger och låter.
 
Han ler som bara den när han får se sig själv i spegeln. När man sjunger och busar med honom skrattar han, det låter så himla gulligt när han skrattar på riktigt. Igår kväll började Peder hosta och då skrattade Elvin jättemycket och ju mer Peder hostade desto mer skrattade han. Han tyckte det var så himla roligt. Hihi! Tittut är också något som han verkligen tycker om.
 
Han skiljer på människor. Träffar vi någon som han aldrig träffat eller som det var längesen han såg så kan han titta länge på den personen och han ser ut att fundera vem det är. Träffar han däremot någon som vi umgås med mycket, så skrattar han så fort dom kommer in genom dörren ungefär.
 
Han har börjat ''prata'' jättemycket. Säger mamamama, papapa, dadada, nanana, vavava och härmar man honom skrattar han som bara den. Och han förstår sitt namn, så fort man säger Elvin kollar han på den som säger namnet. 
 
Han älskar att ligga naken. Han kan vara huuur missnöjd som helst, så fort man klär av honom och lägger ned honom på en filt blir han jätteglad. Så varje kväll brukar vi låta honom vara nakenfis innan läggdags. Kan tänka mig att det är skönt att vara utan blöjan en stund!
 
 
Kommentarer
Postat av: mormor

mormors <3

2012-12-25 @ 22:57:19
Postat av: Frida

Tiden går såå fort och han är så otroligt söt! :)

2012-12-26 @ 12:26:05
URL: http://friiiiiiida.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:



RSS 2.0