Slutat med amningen

Som rubriken lyder så har jag slutat amma och Elvin får modersmjölkersättning istället. Det känns lite både och om jag ska vara ärlig, jag har väl aldrig riktigt tyckt att själva amningen varit en mysig stund så på så sätt känns det ganska skönt. Men samtidigt har jag ju inte gett honom annan mat på fyra månader så klart det känns lite konstigt. Att helt plötsligt ge honom annan mat i flaska, det blir helt klart en omställning men jag känner i hjärtat att det är rätt och han mår så himla bra nu. Det är huvudsaken.
 
Vi började med ersättning när han bara hade ökat 200 gram på en månad. Sköterskan på BVC sa att hon tyckte att vi skulle börja ge honom något extra under dagen, eftersom han sover hela nätterna och inte får i sig något då. Han hade ju inte gått ner i vikt, så vi behövde ju inte oroa oss på något vis, men sedan han föddes har han bara ökat i vikt och nu började kurvan gå nedåt och det är ju ett bevis på att han inte får i sig lika mycket längre.
 
Sagt och gjort, vi började med ersättning och ju mer han åt ur flaska desto mindre tog han bröstet. Vi kom tillbaka och vägde honom en vecka efteråt och då hade han gått upp 600 gram. Så det behövdes! Mina planer var att amma honom morgon och kväll så länge som det gick, men mjölken sinade väldigt snabbt när vi började ge honom ur flaska.
 
Kommentarer
Postat av: Mamma Wild ❤

Tack så jättemycket! :}

2012-10-27 @ 15:38:53
URL: http://mammawild.blogg.se
Postat av: Renata

Tog han flaskan direkt? Behöver tips... Vill sluta amma men det går trögt minst sagt!

Kram

2012-10-28 @ 15:40:07
URL: http://renatas.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:



RSS 2.0