Elvin 4 månader ♥

Elvin är en väldigt glad liten kille som ofta bjuder på ett stort leende och ibland ett litet skratt. Så fort man vaknar på morgonen, tittar på honom och pratar så börjar han le och prata så glatt. När man pussar honom på magen eller kittlar honom på revbenen så ger han ifrån sig ett litet skratt. Roligast tycker han när man sjunger ''Far, jag kan inte få upp min kokosnöt'' eller ''Prästen's lilla kråka.'' Något som han också tycker är väldigt roligt är när man lyfter upp honom i luften och busar med honom, då kan han bli så glad att han ger ifrån sig ett glädjeskrik. Han har även börjat gurgla och jollra mycket, låter så gulligt! Kan vakna på mornarna av att han ligger och pratar med sig själv. Pratar man då med honom, så blir han jätteglad och försöker härma hur man låter.
 
Han tröttnar snabbt på platser. Så om dagarna har jag honom i famnen en stund, lägger ner honom i babysittern en stund, låter honom ligga och gymma en stund och sedan det som Elvin tycker bäst om, ligga naken på en filt och leka med alla leksaker! Oftast sitter han i babysittern när jag duschar eller lagar mat så han kan titta på mig.
 
Fötterna är väldigt roliga, när han ligger ned utan sockar så åker dom snabbt in i munnen. Även händerna äter han på, men jag skulle gissa att det kliar i hans tänder med tanke på hur mycket han dregglar. Men han är verkligen faschinerad över hans händer och fötter, han kan ligga i nästan en timme och bara titta och äta på dom.
 
Han har börjat sitta i barnstol korta stunder, medan vi äter middag, medan han får sin puré och sin gröt. Så fort han kommer upp i stolen och får se oss vid matbordet så blir han så glad. Han gillar även att sitta i famn, fast mer att stå upp och böja sig fram efter alla saker som är framför. Så fort man tar upp honom och sitter ner, ska han fram med huvudet. Försöker man luta honom lite bakåt så blir han väldigt missnöjd och tar i allt vad han kan för att komma fram.
 
Elvin älskar att bada, speciellt med mamma eller pappa i badkaret. Men badbaljan är också rolig, så fort han har ont i magen eller är missnöjd så blir han jätteglad så fort han får komma i vattnet. Roligast är det att röra på benen så mycket som möjligt så det plaskar framför honom. Badar man honom ska man då inte ha mycket kläder på sig för man blir genomblöt av allt hans plaskande. Haha! Sötfisen.
 
Jag delammar honom sedan några dagar tillbaka. På morgonen och kvällen har jag som mest mjölk så då suger han riktigt bra, dagtid får han ersättning och det märks tydligt att han mår riktigt bra av att vi gör så. Vi har även börjat med smakisar, morotspuré som han nu ätit en vecka och det är en favorit! Han sväljer allt utan problem och vill bara ha mer.
 
Han har lärt sig hur man vänder sig från rygg till mage så direkt man lägger ned honom på golvet vänder han sig, man hinner knappt vända sig om så har han hunnit vända sig. Men han har inte riktigt förstått hur han ska komma tillbaka på rygg så när han blir less börjar han gnälla och när man hjälper honom tillbaka på rygg blir han glad igen.
 
Elvin har börjat bli mer och mer nyfiken, när vi ger honom mat måste det vara tyst runtomkring annars börjar han titta sig omkring var ljudet kommer ifrån. Dagtid när vi är ute och går, om han inte vill sova mer så måste jag vika ned 'flärpen' på barnvagnen så han kan se mig och allt vi får förbi.
 
Han har börjat greppa saker och tar tag i allt han ser. Roligast är det att hålla i snuttisen, prata med den och bita på den. Han har även börjat kunna hålla i sin bitring själv och bita på den.
 
Finner verkligen inga ord för hur mycket jag älskar att vara mamma till den här lilla prinsen. Han är verkligen allt
 
Kommentarer
Postat av: Bella - med mini i magen

Vad duktig han är lilla Elvin, det går verkligen fort fram, han lär sig nya saker fort. Man får verkligen ta vara på bebis tiden :) kram

2012-10-16 @ 12:44:19
URL: http://www.gabriellaonnelind.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:



RSS 2.0