Vecka 39 (38+0)

Bebis

Vid den här tiden brukar de vara lite lugnare i magen. Det är inte bara trångt, barnet sover mer då det tar på krafterna att växa och utvecklas. Dessutom samlar barnet energi inför kommande födsel. Sover du oroligt och vaknar ofta? Vila under dagen. Tänk tanken att det är en förberedelse för kommande amningsperiod där du kommer nattamma flera gånger den första tiden. Du träffar din barnmorska varje vecka. Hon kontrollerar noga barnets läge och hur det sjunker ner i bäckenet.

Du

Din kropp är snart redo att föda, livmoderhalsen mjukas upp och du vet vid det här laget hur förlossningen kan starta. Många kvinnor upplever att de inte riktigt känner igen sig under de här sista veckorna. Det är helt normalt om du känner dig labil och svänger mer i humöret. Kanske är du inåtvänd, blir lättare irriterad och upplever att du inte får någonting alls gjort. Andra får en plötslig energi och en lust att städa. Det är inte ovanligt att höggravida kvinnor sätter igång med storstädning av huset, med ett storbak eller med att laga massor av mat inför kommande behov. Vi "boar" och ser vårt hem som ett led i förberedelserna inför barnets ankomst.

Egna tankar

Jag känner igen det där med energin, den kan komma från ingenstans. Jag har förberett allt inför bebis ankomst, städat förrådet, städat/rensat garderoben och så städar jag lägenheten lite titt som tätt när jag inte har ont.

Det känns att lilla pyret ligger långt ned med huvudet, ibland får jag så ont att jag inte kan gå framåt. Varit med om att jag varit tvungen att sätta mig på golvet och vila, för det gör så himla ont. Men jag fortsätter hålla igång trots det, promenerar en halvtimme varenda dag och det är så himla härligt att röra på sig än om det tar sin lilla tid.

Jag har skrivit det många gånger men jag skriver det igen - vi längtar så fruktansvärt mycket efter lilla pyret. Jag vill bara att förlossningen ska starta nu så vi får träffa vårat lilla mirakel som vi skapat. Kärlek


Kommentarer
Postat av: Frida - Mamma till Elsa och Vilmer

Precis! Nu kan ju bebis få komma. Jag är också nyfiken på vem som bor i din mage hihi

2012-06-06 @ 10:09:15
URL: http://Http://allgren.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:



RSS 2.0