Elvin 5 månader ♥

Elvin har verkligen utvecklats så mycket på bara några få månader och det är så himla kul att få följa honom och se allt nytt som han lär sig varje dag. Men tiden går för snabbt, jag hinner nästan inte med. Det är redan fem månader sedan vi fick möta honom för första gången. Det känns som om det var igår jag fick upp honom i mina armar och den mest fantastiska resan startade ♥
 
Vi får ofta höra av människor i vår närhet att vi har en sån glad och snäll bebis, jag kan inte göra annat än att hålla med. Elvin är en sån glad liten kille, han gråter bara om han är hungrig eller har ont i magen. Så fort man pratar med honom, sjunger för honom, busar med honom så bjuder han på ett stort leende och pratar som bara den. Han är så himla lugn. Jag har tagit med honom på läkarbesök och annat och han har bara suttit i sin stol och tittat på allt runtomkring.
 
Han vänder sig från rygg till mage hela tiden, lägger man ned honom på en filt på golvet så tar det inte många sekunder innan han ligger på magen. Han har lyckats vända tillbaka sig några få gånger men det händer inte ofta. Hans ena arm är oftast i vägen så han förstår inte riktigt hur han ska ta sig runt. På skötbordet vill han vända sig på magen hela tiden så det har blivit lite svårare när det kommer till blöjbyten, han är som en hal ål som inte alls vill ligga stilla.
 
Han sitter i sin barnstol medans han äter sin pure eller gröt och det funkar riktigt bra. Det är så mysigt att han också kan vara delaktig medan vi äter middag. Han sitter även i sin bumbo korta stunder och för någon dag sedan provade vi att sätta honom i gåstolen och den gillar han verkligen! Han trycker på alla knappar och blir så glad när det låter. Vi brukar ställa honom framför tvn för det är något han verkligen tycka om, att se alla färger och hur det rör på sig.
 
Elvin sover hela nätterna och har gjort det i några månader. Han brukar somna vid åtta, nio på kvällarna och sover till sju, åtta på mornarna. Ibland somnar han om på morgonen efter mat och blöjbyte.
 
Att bada är fortfarande riktigt roligt och speciellt med någon av oss i badkaret. Han börjar nästan bli lite för lång för hans badbalja, han vill ju sparka och leka i vattnet så det finns nästan inget vatten kvar i den när han badat färdigt. Haha! Så nu badar vi med honom i badkaret och det älskar han.
 
Nu äter han modersmjölkersättning och smakportioner. Några favoriter är morotspuré och mild havregröt. Han är väldigt matglad och vill bara ha mer hela tiden. Han nöjer sig inte med en smakportion med andra ord, han vill ha en hel portion. Haha!
 
Det finns så mycket som jag skulle vilja skriva om Elvin. Han är så gosig och tycker om att mysa, han är absolut inte blyg men det märks när han träffar nya personer, tar en liten stund innan han kan slappna av och le åt dom också. Han pratar mycket, inatt vaknade jag av att han låg och pratade i massor och sedan somnade han om av sig själv bara efter en liten stund. Han kan sitta med stöd, älskar att åka i bilbarnstolen och i barnvagnen, han ska fram och ta tag i allt han ser, han dregglar mycket men har ännu inte fått någon tand.
 
Vi älskar dig Elvin, du är verkligen ljuset i våra liv ♥
 
 
Kommentarer
Postat av: Ronja - teckenspråk och svartvit poesi samt humor!

<Blir en badhus pojke dåra ;)

2012-11-14 @ 19:12:57
URL: http://ovitaskor.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:



RSS 2.0