Vad tycker ni?

Jag har en fråga till er mina kära läsare. Hur tänker ni kring alkohol efter att man fått barn?
Den frågan innehåller ju så många följdfrågor, men när tycker ni det är okej att gå ut igen, tycker ni att det är slutfestat när man bildat familj eller inte? Jag minns min reaktion för några år sedan när vi var ute på hotellet här i Lycksele, en nybilen mamma stod på dansgolvet och var jättefull. Jag tyckte inte att det kändes riktigt rätt, hon hade en liten bebis på några månader där hemma (nu säger jag inte att den bebisen inte var i goda händer eller inte hade det bra) men bara själva grejen att hon var så himla onykter och precis hade blivit mamma. Då har man ju knappt hunnit lära känna sin lilla skatt så jag själv skulle inte göra så.
 
Jag läser många mamma bloggar och just den här saken togs upp på en av dom. Självklart började mina tankar flöda, vad tycker jag egentligen? Jag tycker, så som många andra också tycker, att barn och alkohol inte går ihop. Jag tycker att det är obehagligt när någon är jättefull i min närhet och den känslan har blivit starkare sedan vi fick Elvin. Jag vill inte ha onyktra människor nära honom.
 
Men jag tycker absolut att man ska få fara ut och ha roligt någon gång ibland. Bara för att man blivit mamma ska man kunna fara ut med sina vänner, ta någon öl och dansa. Jag vet att jag själv kommer göra det, även om det är ett bra tag dit så vet jag att den kvällen kommer komma och då kommer jag ha riktigt roligt. Jag har alltid haft kul när jag farit ut, även om jag druckit en, två eller ingen öl. Att bara få fara ut och träffa människor, det ger iallafall mig mycket!
 
Livet slutar absolut inte när man blir mamma, som många tror. Snarare tvärtom. Jag kände att mitt liv började när jag bildade familj. Men även fast jag har blivit mamma så är jag fortfarande Sara och ibland behöver jag tid för mig själv. Egentid är jätteviktigt. Jag känner att jag vill vara nära Elvin hela tiden, jag älskar honom så mycket och vill aldrig nästan släppa taget om honom. Men när jag väl tagit mig ut på en promenad ensam och får rensa mina tankar, så känns det så himla härligt och jag samlar massor med ny energi. Det är klart att mitt liv kretsar kring Elvin, han är mitt ansvar och jag kommer finnas där för honom, förevigt. Men någonstans känner jag att jag tycker inte att det är fel att unna sig utekvällar när man fått barn. Tycker man om det, så tycker jag man ska göra det. Elvin har sin pappa och vi har otroligt många i vår närhet som mer än gärna är med honom och även fast han inte är så gammal så känns det som att han redan nu känner sig så trygg med dom också. Vilket känns så bra för jag vet att vi kan lämna honom till någon av dom och han har det så bra.
 
Vad tycker ni? Skulle vara kul att höra era åsikter!
Kommentarer
Postat av: Frida - mamma till Liam och Enya

Jag tycker som du. Att det är för tidigt att gå ut när bebisen vara är någon månad. Jag har inte varit ut en endaste gång sedan Liam föddes. Och nu när jag inte ammar Enya känner jag att jag vill/kan gå ut. Men de är inte för alkoholens skull det är för att umgås med vänner och komma ut en stund. Son förälder måste man ta sitt ansvar och att fara ut och supa sig redlös rycker jag inte är okej, det kommer ju en dag efter också och då ska man ju klara av att vara mamma/pappa.

2012-11-08 @ 15:50:25
URL: http://Frudrutts.blogg.se
Postat av: Bella - mamma till Levi

Jag håller med dig till fullo. Även om man har fått barn så måste man få gå ut och roa sig någon gång ibland och få umgås och ha kul med sina vänner. Det betyder inte att man är en dålig mamma som många i min närhet verkar tro. För mig skulle det nog vara lite som att fylla på med energi och att bara vara Bella och inte bara mamma. Jag tror att det är viktigt med egentid och minst lika viktigt med egentid med kompisar och pojkvän. Sen när det kommer till alkohol så tycker jag att det kan vara lite obehagligt med fulla människor och skulle absolut inte visstas med Levi där de är. Det finns så mkt mer jag skulle vilja skriva, vet inte om jag svarat på allt men nu vaknar snart Levi :p.

2012-11-08 @ 17:13:57
URL: http://www.gabriellaonnelind.blogg.se
Postat av: mormor

Kloka tankar, som vanligt! Sen tror jag personligen att man präglas av sin egen uppväxt, vad tror du?

2012-11-08 @ 17:21:24
Postat av: Jennie

Undra om vi såg samma människa då? Hehe för jag ha också sett en nybliven mamma med ett barn på kanske två veckor stå och hänga i baren. Det stack i mina ögon och jag kände att en sån skulle jag aldrig bli som prioriterar festande/uteliv före mitt nyfödda barn.

Jag tycker att det är upp till var och en då man går ut men tycker att över halvåret närmare året känns mer rimligt. Men man bestämmer själv. Jag skippar gärna alkoholen och träffar vänner över en fika, film, vad som helst, själva festandet är inget jag saknar. Och det är klart det är viktigt med egentid. Men måste den egentiden vara att gå ut och festa hela tiden? Det är lika kul att åka och shoppa ensam/med en nära vän eller gå på bio.. Bara en tanke :-)

Känn efter själv då du känner dig redo. så länge det känns rätt för en själv så behöver man inte bry sig vad andra säger.

2012-11-08 @ 20:45:04

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:



RSS 2.0