Det är okej att känna

Dom senaste veckorna har det varit kaos i mitt huvud. Jag har tänkt alldeles för mycket, känt mig stressad och inte alls mått bra. Har försökt in i det sista att trycka bort alla jobbiga tankar och verkligen försökt att fokusera på det positiva, men jag har inte lyckats. Ikväll blev det för mycket. Jag har hela tiden planerat saker för att slippa tänka, men det är klart, det funkar inte i längden. Så ikväll bestämde jag mig för att avboka alla planer för i veckan, känns så trist. Jag skulle träffa så många fina vänner och det tar verkligen emot att inte kunna bita ihop och orka, som jag alltid brukar, men för mitt eget bästa så får det bli såhär. Det är hög tid att börja fokusera mer på mig själv, göra det jag mår bra av och bara vila. Göra allt för att livet ska bli lite lättare. Missförstå mig inte, mina vänner är så fantastiska och jag mår så bra i deras sällskap, men jag har inte tänkt på mig själv på väldigt länge. Det var så längesen jag kom i första hand. Jag är expert på att stressa upp mig för ingenting och glömmer bort att slappna av. Känns inte ens som att jag kopplar nattetid när jag sover. Just nu känns det som att jag skulle kunna vila i flera veckor, helt slutkörd av alla tankar som flyger omkring. Som en ond cirkel, som aldrig riktigt tar slut.
 
Jag har alltid sett det som en utmaning att stanna av och känna efter hur jag mår. Men nu har jag inte endast mig själv att tänka på så nu känns det lättare och mer självklart på något vis. För att människor i min närhet ska må bra, måste jag också göra det. Och för min familj och mina vänner, gör jag allt. Därför är det dags att stanna upp lite!
 
Så den här veckan kommer bestå av vila och göra sånt som jag mår bra utav. Gå långa promenader för att samla ny energi. Vara med min familj, hålla dom lite extra och njuta av allt jag har. Jag tänker inte stressa upp mig för att det är lite stökigt här hemma, tänker inte ha någon tid att passa, inte tänka hela tiden på att jag måste göra si & så. Bara vara helt enkelt. 
 
Egentligen vet jag inte varför jag blottar mig här och skriver direkt från hjärtat, när jag inte har den blekaste om vilka som läser här varje dag. Jag antar att jag vill visa att det är okej att inte alltid må bra. Det är okej att inte vara den där supermamman som ska klara vad som helst, den är okej att inte vara den perfekta flickvännen, det är okej att känna. Man får bryta upp. Man måste falla ihop för att ta sig upp igen. Det är precis vad jag tänker göra, kämpa. Jag har viljan, jag har styrkan, jag har så fina människor i min närhet. Jag tar mig upp igen, det är jag säker på. 
 
Varma kramar till er 
Kommentarer
Postat av: Frida - mamma till Elsa och Vilmer

Jag håller med dig i det du skriver och jag känner igen mig.
Förr var jag duktig på att stressa upp mig för ingenting. Nu får det gärna ligga lite damm i hörnen!
Kram

2013-01-07 @ 01:27:24
URL: http://allgren.blogg.se
Postat av: Hazel

Så har jag känt många gånger under mitt liv. Kanske mer sedan jag blev mamma. Du behöver inte känna dig ensam i just det. Har många gånger avbokat möten med vänner eller andra roliga och tråkiga saker bara för att jag kände sådan stress över dom sakerna och inte mådde tipp topp för tillfället. Men det är bra att stanna upp och känna efter precis som du skriver. Man måste inte alltid vara den sociala och glada tjejen jämt. Det är okej att ta ett steg tillbaka och bara vara. Hoppas du får en skön vecka utan en massa måsten! Kram

2013-01-07 @ 07:41:14
Postat av: Lena

Sara, fina kloka ord! Jag känner igen mig i dig och är glad att du i din unga ålder stannar upp och tänker till. Det är något som vi alla behöver göra, men hjulet bara snurrar på .....
kram om dig och din fina familj. Ta hand om dig<3
/moster

2013-01-07 @ 07:51:44
Postat av: Frida

Ta hand om dig och dina nära så löser sig allt ska du se! Varma kramar från mig!

2013-01-07 @ 13:23:55
URL: http://friiiiiiida.blogg.se
Postat av: charlotte

hoppas du känner dig bättre snart!

2013-01-07 @ 22:51:28
URL: http://charlotteholst.vimedbarn.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:



RSS 2.0