Elvin 7 månader ♥

Klädstorleken är fortfarande 74 men vissa pyjamasar i den storleken börjar bli lite för korta i benen. Han växer så det knakar vår lilla prins! Vi var på BVC med honom för någon vecka sedan och då vägde han 8930 gram och var 68,4 cm lång. Han hade inte ökat speciellt mycket i vikt sedan sist men sköterskan sa att det inte alls var konstigt, det brukar bli så när dom små liven börjar äta vanlig mat. Men han följer sin kurva, till och med lite över kurvan. Huvudsaken han äter, växer och mår bra!
 
Vi har nu börjat laga egen mat till honom vilket han verkligen älskar. Till frukost äter han havrevälling, mellanmål blir oftast någon puré eller mosad banan, till lunch äter han gröt och middag äter han det vi äter. Idag åt han kött, potatis och morötter. Supersmarrigt tyckte Elvin. Har kört med barnmatsburkar sedan han började äta vanlig mat men det märks tydligt att maten vi lagar är godare. Han vill bara ha mer, finns inget stopp i den lilla magen, hihi. Har tänkt göra storkok någon dag och frysa in portioner, så är det bara att värma upp och ge när han ska äta.
 
Han somnar vid 20:00 på kvällen och vaknar igen 08:00 varje morgon. Dom senaste nätterna har han vaknat lite titt som tätt och varit orolig, men har snabbt somnat om så fort han fått nappen. Vi har sedan han började sova i egen säng, alltid lyft över honom till oss när han vaknat mitt i natten men nu har vi slutat med det. Bättre att han sover i sin säng och så lyfter vi över honom när han vaknar på morgonen så han inte vänjer sig och vaknar 04:00 varje natt och vill komma över till oss. Har provat detta i två nätter och det har funkat bra!
 
Han har blivit stadigare och kan sitta själv en längre stund, men han kan inte riktigt sitta själv länge utan att tippa åt sidan. Så än så länge har vi kuddar omkring honom eller sitter nära. Men det märks att han blivit starkare för om man sitter med honom i soffan och han har kuddar bakom sig, kan han ta sig upp själv igen.
 
Han masar sig fram jättesnabbt, trycker ifrån med ena benet och tar sig på så sätt framåt. Han har även börjat trycka upp sig själv mer och ställer sig halvt på knäna, så jag tror inte det dröjer allt för länge tills han kommer på hur man ska krypa. Släpper jag ned honom vid dörren in till vardagsrummet hinner jag bara vända mig om så är han vid gardinen på andra sidan rummet och försöker nå alla sladdar. Han har en enorm vilja och har nog ärvt min tjurskalle, för ge upp, gör han aldrig. Sötnosen!
 
Gåstolen är fortfarande en favorit. Den kan han springa runt i ett bra tag och ge ifrån sig en massa glädjetjut. Spännande är det också att sitta i den och se TV, se hur det rörs och se på alla fina färger som finns på barnkanalen. Han försöker även nå allt som han kommer i närheten av, idag hörde jag hur det lät i rummet och då hade han ställt sig med gåstolen från sidan så han nådde en ljusstake. Vanligtvis brukar han fara rätt fram med stolen och då når han inte, men han har visst kommit på hur man tar sig närmare. Han kör fram, backar, ändrar riktning och kommer fram dit han vill.
 
Han pratar på som bara den. Mamama och bababa är några favoritord. Han härmar oss när vi gör ljud, så ni kan ju gissa vad vi gör om dagarna. Så himla gulligt! Han säger ba, tittar på oss och väntar att vi ska svara sedan fortsätter han ett bra tag. Han har även vinkat några gånger när vi vinkat åt honom, men oftast blir han så glad när man vinkar åt honom så han gör inte likadant utan blir så himla glad så han bara viftar på armarna.
 
Något annat som han verkligen älskar och tycker är jätteroligt är när han får bita en på hakan. Han skrattar varenda gång. Och han är jättekittlig. Pussar man honom på magen eller kittlar honom på halsen så skrattar han så han nästan faller ihop av glädje. Gigglebellies är såklart också en favorit, han kan titta på alla djur som dansar och sjunger i oändlighet.
 
Elvin är en glad liten kille men även väldigt bestämd, vilket han visar tydligt genom att ryta till. Han har börjat skrika på ett helt nytt sätt när han inte är nöjd eller irriterad. Han skriker med sånt ljud och tar i med hela kroppen. Som när man sätter honom i bilbarnstolen eller klär på honom, något som han inte alls tycker om, så blir han inte ledsen som förut utan mer arg. Men han är mestadels väldigt glad och jag blir så lycklig av att vara i hans närhet. Finns faktiskt inget som klår hans leende eller skratt. Bästa som finns!
 
Han vill inte vara stilla en sekund. Förutom när han ätit kvällsvällingen och är jättetrött, har man tur så får man mysa en liten stund med honom då. Då lägger han huvudet mot mitt och bara myser. Annars ska det röras hela tiden, en riktig liten klätterapa. Därför älskar han att ligga på golvet eller sitta i gåstolen så han får röra sig fritt och hitta på en massa bus.
 
Lycka är att få vara förälder till dig Stig Elvin Harald Håkansson. Du är verkligen ljuset i vårat liv ♥

 
Kommentarer
Postat av: Elinor

Alde är född den 3 juni. :)

2013-01-14 @ 23:26:08
URL: http://elinorludvigsson.se
Postat av: Frida

VIlken fin bild på er! Det är så roligt att läsa om Elvins utveckling. Han och Levi verkar rätt lika på många punkter! :) Hur har du det framöver? Tänkte om jag skulle ha tagit bilen och hälsat på er någon dag? Men det är ingen panik, vi tar det när du känner dig redo för det! Kram

2013-01-16 @ 13:22:10
URL: http://friiiiiiida.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:



RSS 2.0